Miegaliuke S
2007 10 23, 13:46
Vaikai auga,pradeda tapti po truputi savarnkiskesni,ne tik pas tevelius ant ranku buna.Jau sedeti aptinka patiems,veliau ropos,opo to vaikscioti prades. KASKARS VIS MAZIAU ANT RANKYCIU.mANOJI LABAI MEGO BUTI ANT RANKU,KAI DAR APTI GERAI NESEDEJO,KAI PRADEJO SEDETI,NUSTOJO ANT RANKU PRASYTIS
Mano nuomone - rankinukas buna iki metu, nors mano dukrytei dar tiek nera, bet mums patinka ja nesioti  - paskui kai ir noresi priglausti, kazin ar nores ji - nes bus tiek kitu idomiu dalyku. Prisiminkime kaip pacios anksti nebenorejome net ant keliu teveliams sedeti - nes "ale jau geda, dideles" - o kiek ten tu metu ir tebuvo
Aistija
2007 10 24, 10:27
Nenoriu izeist mamyciu, bet jei vaikas rankinukas tik jus pacios kaltos. Mano mazoji irgi megsta but ant ranku, bet kai tik i lovyte padedu pradeda verkti, visa diena vaiko nesiot negali yra namu ruosos darbai ir t. t. Paguldau, pazirzia, o paskui uzsizaidzia ir nereikia mamos...
Pa2shka
2007 10 24, 10:51
QUOTE(lukox @ 2007 10 24, 10:27) Nenoriu izeist mamyciu, bet jei vaikas rankinukas tik jus pacios kaltos. Mano mazoji irgi megsta but ant ranku, bet kai tik i lovyte padedu pradeda verkti, visa diena vaiko nesiot negali yra namu ruosos darbai ir t. t. Paguldau, pazirzia, o paskui uzsizaidzia ir nereikia mamos...  Labai keista tavo nuomonė Ką tu siūlai daryti su verkiančiu vaiku? Palikti verkti? Tebūnie sutinku jei jis didesnis, ir kažkiek jau supranta, o jei leliukas  Neimti ir neraminti? Žinoma jie pripranta ant rankų, bet tiesiog būna tokių vaikų - neramių! Maniškė nuo pat savo pirmosios dienos visiškai nemiegodavo dieną - VISIŠKAI. Leliukas/kūdikis, o žiūri į tave savo akytėmis ir nemiega, padedi - verkia. Ir nešiojau, ir supau, ir buities darbus darydavau viena ranka arba slinge su vaiku. Ačiū Dievui mūsų vargeliai baigėsi ties ropojimu, bet žinau, kad mamos vargsta ir iki metų, ir iki dviejų Nepatyrus to, neauginus tokio vaiko turėtu būti sunku suprasti, bet linkiu to niekada geriau ir nepatirti
Aistija
2007 10 24, 11:12
QUOTE(-Rassa- @ 2007 10 24, 11:51) Labai keista tavo nuomonė Ką tu siūlai daryti su verkiančiu vaiku? Palikti verkti? Tebūnie sutinku jei jis didesnis, ir kažkiek jau supranta, o jei leliukas  Neimti ir neraminti? Žinoma jie pripranta ant rankų, bet tiesiog būna tokių vaikų - neramių! Maniškė nuo pat savo pirmosios dienos visiškai nemiegodavo dieną - VISIŠKAI. Leliukas/kūdikis, o žiūri į tave savo akytėmis ir nemiega, padedi - verkia. Ir nešiojau, ir supau, ir buities darbus darydavau viena ranka arba slinge su vaiku. Ačiū Dievui mūsų vargeliai baigėsi ties ropojimu, bet žinau, kad mamos vargsta ir iki metų, ir iki dviejų Nepatyrus to, neauginus tokio vaiko turėtu būti sunku suprasti, bet linkiu to niekada geriau ir nepatirti  Auginu savo dukryte ir viska puikiai suprantu, man ir buna gaila kai ziuri tokiom akutem, kelia rankytes i virsu, bet reik zinot kad vaikas prie to pripranta, nesakau kad neimu savo maziukes ant ranku, tik leidziu suprast kad visalaik negaliu jos nesiot... Sorry, kad parasiau savo nuomone
Pa2shka
2007 10 24, 11:14
QUOTE(lukox @ 2007 10 24, 11:12) Auginu savo dukryte ir viska puikiai suprantu, man ir buna gaila kai ziuri tokiom akutem, kelia rankytes i virsu, bet reik zinot kad vaikas prie to pripranta, nesakau kad neimu savo maziukes ant ranku, tik leidziu suprast kad visalaik negaliu jos nesiot... Sorry, kad parasiau savo nuomone  Neeee nesupratai tu manęs vistiek Tiek to, kiekviena nuomonė gerbtina
Nireglina
2007 10 25, 00:22
QUOTE(lukox @ 2007 10 24, 11:27) Nenoriu izeist mamyciu, bet jei vaikas rankinukas tik jus pacios kaltos. Mano mazoji irgi megsta but ant ranku, bet kai tik i lovyte padedu pradeda verkti, visa diena vaiko nesiot negali yra namu ruosos darbai ir t. t. Paguldau, pazirzia, o paskui uzsizaidzia ir nereikia mamos... :supe
Vadinasi tau pasisekė. Mano pirmagimis buvo toks pat kaip Rassos. Nieko kito neliko kaip nešioti, todėl aš labai gerai ją suprantu. Antras mano sūnus taip pat "rankinukas", bet dėl to patys esame kalti
iloniux
2007 10 25, 10:14
Sveikos, na mano abi merginos rankinukai, dizdioji buvo mazoji dar tebera. Labai sunku todel puikiai suprantu tas mamytes kurios augina tokius vaikucius. Namu ruosos darbus stengiuosi padaryti kai ji miega o jei nespeju tai irgi taisau valgyti o kitoj rankoj dukryte laikau o ka darysi juk nepaliksi klykiancios. Na noriu paguosti rankinuku mamas ir pati taip guozdiuosi, kazkur skaiciau kad vaikai kurie daugiau buna nesiojami ilgiau jaucia ta mamos siluma ir netgi miega su mama, tokie vaikai uzauga daug tvirtesnes asmenybes negu tie kurie viso to neturejo arba turejo daug maziau. Tai stiprybes jums mamytes
QUOTE(Vaiduska @ 2007 09 29, 17:16) O didziause problema nebuna visai vezime,niekaip negaliu isivezti i lauka jos,tai dabar jau daznai prakaituoja slampa ji man.Tai bijau,kad koks dar rachitas nebutu nes saules praktiskai nemato. va va, man irgi tokia beda. namuose tai as ji i autokedute pasodinu, kol pati pavalgau, ar ant grindu pasiguldau patiesus ka nors po apacia, tada nebaisu trumpam nubegt kur nors, (nebaisu, kad nusiris), ir siaip drybsau salia, sian paisiau,tai jis susidomejes ziurejo visa laika  na bet siaip visas demesys visa diena turi buti skirtas tik jam. miega irgi nedaug diena. bet mane neramina, kad i lauka negaliu iseit. eidavau su nesyne, bet jau taip nugara ir pecius paskausta. nebegaliu... i vezima sportini bandziau siandien sodinti, kad supyko visas!! mat sumuturiuotas i kombinzonus pajudet negali. tai sakiau, nebeisiu i lauka daugiau  bet ir pati gi isdurnesiu namie visa laika sededama. tai o jus taip ir sedit su savo "rankinukais" namie? vis paziuriu pro langa kaip mamos su vezimukais vaiksto, ir galvoju, ar as kazka ne taip darau, ar kazko nemoku???  net lengviau pasidare sita tema radus... QUOTE(Reko @ 2007 10 23, 22:30) Mano nuomone - rankinukas buna iki metu, nors mano dukrytei dar tiek nera, bet mums patinka ja nesioti  - paskui kai ir noresi priglausti, kazin ar nores ji - nes bus tiek kitu idomiu dalyku. Prisiminkime kaip pacios anksti nebenorejome net ant keliu teveliams sedeti - nes "ale jau geda, dideles" - o kiek ten tu metu ir tebuvo  as tai pamenu visiem tevu draugam ant keliu sededavau, paskui kai uzaugau vis ateidavo i svecius kas ir sakydavo: vai vai kaip uzaugai, ar pameni, kaip man ant keliu sededavai???
rikutis
2007 10 27, 09:44
QUOTE(xena @ 2007 10 23, 14:29) man labai praverčia įvairios nešioklės, jau turbūt visas jų išbandžiau - ir kenguriukus, ir slingus, ir juostas. Prisirišu vaiką ir ką nors darau - siurbiu pvz. arba skalbinius nukabinu, arba nuo stalo nurenku.cha, o as maniau cia as viena tokia "paciuozus" galiu taip sumastyti QUOTE(lukox @ 2007 10 24, 11:27) Nenoriu izeist mamyciu, bet jei vaikas rankinukas tik jus pacios kaltos. Mano mazoji irgi megsta but ant ranku, bet kai tik i lovyte padedu pradeda verkti, visa diena vaiko nesiot negali yra namu ruosos darbai ir t. t. Paguldau, pazirzia, o paskui uzsizaidzia ir nereikia mamos...  nemanau, kad visada pacios kaltos... pateiksiu savo pavyzdi: sunelis nuo pirmo menesio iki trecio kankinosi nuo kolikos (pilvelio diegliu), nemiegodavo istisom dienom, nebent supamas ir nesiojamas ant ranku. kolikai praejus, prasidejo kito bedos- kudikio dirglumas, nemiga, vel supavimas, nesiojimas, vel istisa diena ant ranku. trecia menesi, pradejes orientuotis aplinkoj, sunelis isitaise, kaip neurologe pavadino, "atviros erdves baime"- vezimo bijodavo klaikiai, cypdavo, rekdavo, na negi i lauka neisi, dejau i nesyne- kengura ir taip vaiksciodavom. ir vel ant ranku... galiausiai visos bedeles lyg ir praejo, bet, kaip sakoma, prie gero priprantama... taigi turiu "rankinuka"  na ir kas, isaugs, nepriprasysiu kad ant ranku ateitu pasimyluot, reikia naudotis proga QUOTE(-Rassa- @ 2007 10 24, 11:51) Ką tu siūlai daryti su verkiančiu vaiku? Palikti verkti? Tebūnie sutinku jei jis didesnis, ir kažkiek jau supranta, o jei leliukas  Neimti ir neraminti? Žinoma jie pripranta ant rankų, bet tiesiog būna tokių vaikų - neramių! Maniškė nuo pat savo pirmosios dienos visiškai nemiegodavo dieną - VISIŠKAI. Leliukas/kūdikis, o žiūri į tave savo akytėmis ir nemiega, padedi - verkia. Ir nešiojau, ir supau, ir buities darbus darydavau viena ranka arba slinge su vaiku. Ačiū Dievui mūsų vargeliai baigėsi ties ropojimu, bet žinau, kad mamos vargsta ir iki metų, ir iki dviejų Nepatyrus to, neauginus tokio vaiko turėtu būti sunku suprasti, bet linkiu to niekada geriau ir nepatirti  ir pas mane ta pati istorija, kaip matai. sutinku su tavim visais 1000000 procentu QUOTE(zoske @ 2007 10 26, 18:32) tai o jus taip ir sedit su savo "rankinukais" namie? vis paziuriu pro langa kaip mamos su vezimukais vaiksto, ir galvoju, ar as kazka ne taip darau, ar kazko nemoku??? nesedim, ant ranku vaikus lauke nesiojam- kenguriukuose, vaikjuostese, beje, pastaroji tai nerealus dalykas- nusipirkai sari uz 25lt, is storo silko, ir  , nei nugara skauda (kaip nesiojant kenguriuke), nei vaikui salta
Nireglina
2007 10 27, 10:17
QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 27, 10:44) cha, o as maniau cia as viena tokia "paciuozus" galiu taip sumastyti Tikrai ne viena. Aš savo pirmąjį įsidėjusi į nešioklę visus darbus nudirbdavau. Vėliau vaikas man padėjo  Kai jam buvo 8 mėn. laikomas ant rankų ruyošdavo man kavą- uždarydavo kavos aparato dangtį, nuspausdavo mygtuką. Turėjo darbuotis, nejau veltui jį nešiosiu Beje, vežime jis gulėjo tik pirmus 2.5 mėn. Vėliau reikėdavo nešti, nes rėkdavo kiek leidžia jėgos. Nepripažino ir sportinio. Klykdavo, bet laikui bėgant priprato. Gal ir tau taip bus? Užtai dabar mano vyresnėlis  Gal tuos, kurie maži reikalauja daug dėmesio ir yra superneramus paaugusius lengviau auginti.
rikutis
2007 10 27, 10:27
QUOTE(nireglina @ 2007 10 27, 11:17) Tikrai ne viena. Aš savo pirmąjį įsidėjusi į nešioklę visus darbus nudirbdavau. Vėliau vaikas man padėjo  Kai jam buvo 8 mėn. laikomas ant rankų ruyošdavo man kavą- uždarydavo kavos aparato dangtį, nuspausdavo mygtuką. Turėjo darbuotis, nejau veltui jį nešiosiu Beje, vežime jis gulėjo tik pirmus 2.5 mėn. Vėliau reikėdavo nešti, nes rėkdavo kiek leidžia jėgos. Nepripažino ir sportinio. Klykdavo, bet laikui bėgant priprato. Gal ir tau taip bus? Užtai dabar mano vyresnėlis Gal tuos, kurie maži reikalauja daug dėmesio ir yra superneramus paaugusius lengviau auginti.  tikekimes... zinai, jau kartais net pagalvoju, kas as per motina... kitos speja ir vaikus auginti, ir dar is darbo popieriu kruvas parsinesusios sutvarkyti, ir i sporto klubus sulakstyti, na as tai nieko nespeju, apie darba ne kalbos kol kas nera, o kai pagalvoju, kad nuo kito rudens mokslai aukstojoj prasides... tiesa, mazius jau didesnis bus. su vezimu ir pas mus tas pats- mazajam astuoni menesiai, o su vezimu iseinam i lauka tik tada, kai nori miegiuko, nuluzta ir ramu, ir tai, reikia taip taikyti, kad atsibundant butume netoli namu, kitaip liaaaa ant viso miesto  , netrauksi gi susilusio is po kaldros, kad ant ranku namo parsinesti...
QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 27, 10:44) nesedim, ant ranku vaikus lauke nesiojam- kenguriukuose, vaikjuostese, beje, pastaroji tai nerealus dalykas- nusipirkai sari uz 25lt, is storo silko, ir  , nei nugara skauda (kaip nesiojant kenguriuke), nei vaikui salta  ir ilgai taip vaikstai? kaip ta vaikjuoste atrodo? kur risasi? irgi ant pilvo? na kaip ir kenguroj? tai kodel kazi nugaros tada neskauda? as turiu toki slinga, tokia juosta ilga. bet pradzioj jinai jam nepatiko. bet tada jam pora menesiu gal buvo. gal dabar patiktu. kenguroj tai patinka. kazi ar tam slinge geriau butu (man) kaip gerai,kad yra ir daugiau taip vargstanciu  aisku, nieko gero, bet man ramiau
**kiškutė**
2007 10 27, 11:52
turiu ir aš rankinuką  ,bet ne ''kengūrinį'',ne ''slinginį'',o tikra ta prasme rankinuką.Neįkišu nei minutei į jokią nešioklę,nes turi būt laisva,sukinėtis,maskatuotis į šonus... Vargstu ir nežinia,kada palengvės,nes kojytėm neskuba remt,šliaužiot irgi nešliaužioja,tai ir vaikščiot iki metų vargu ar pradės.O jau taip norėčiau rankom duot poilsio,nes dabar einam ir darom viską kartu(trise  ),net į WC
o manksteles kokias darot?
Nireglina
2007 10 27, 13:38
Nešliaužioja, neropoja, kojomis neremia dėl to, jog rankinukas. Neturi galimybės judėti kai nuolat yra anr rankų. Maniškis taip pat toks buvo. Ropoti pradėjo tik 10.5 mėn, o vaikščioti 13.5 mėn.  Kai pradėjo ropoti, tada ir "nulipo" nuo rankų.
Miegaliuke S
2007 10 27, 17:01
Prades ropoti ir vaikscioti,nebenores ant ranku btu
rikutis
2007 10 28, 19:41
QUOTE(zoske @ 2007 10 27, 12:21) ir ilgai taip vaikstai? kaip ta vaikjuoste atrodo? kur risasi? irgi ant pilvo? na kaip ir kenguroj? tai kodel kazi nugaros tada neskauda? oi vaikstau tai kol mazasis niami nepapraso, risuosi ant pilvo, bet juk vaikjuostes risimo budu yra be galo daug, o nugaros neskauda, nes kenguriuko sleikutes juk siauros, o sario/vaikjuostes-ploti reguliuojiesi pati. o slingui taviskis ne per didelis? juk slinge nesiojami leliukai, kol galvyte ismoksta tvirtai nulaikyti? QUOTE(**kiškutė** @ 2007 10 27, 12:52) turiu ir aš rankinuką  ,bet ne ''kengūrinį'',ne ''slinginį'',o tikra ta prasme rankinuką.Neįkišu nei minutei į jokią nešioklę, nes turi būt laisva,sukinėtis,maskatuotis į šonus...Vargstu ir nežinia,kada palengvės,nes kojytėm neskuba remt,šliaužiot irgi nešliaužioja,tai ir vaikščiot iki metų vargu ar pradės.O jau taip norėčiau rankom duot poilsio,nes dabar einam ir darom viską kartu(trise  ),net į WC  gal kenguriuke mato per mazai? gerai butu isbandyti ristis maziu nugara i tave-ty, kad aplink daug matytu, bet, kaip matau, tau  nelabai gerai sunkumus kilnoti. cia biskiuka ne i tema- bet ujej kaip pavydziu tau... kaip as noreciau pametinuku... ech, kad tos galimybes leistu... zinai, siaip jau baisiai pasiilgau but QUOTE(zoske @ 2007 10 27, 13:32) o manksteles kokias darot? mes darem ir poliklinikoj, ir masaziste i namus ateidinejo, ir namie kasdien masazuojames+mankstinames apie valanda, bet nepasakyciau, kad nuo to maniskis mazesnis rankinukas pasidare
Nireglina
2007 10 28, 20:00
QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 28, 19:41) cia biskiuka ne i tema- bet ujej kaip pavydziu tau... kaip as noreciau pametinuku... ech, kad tos galimybes leistu... zinai, siaip jau baisiai pasiilgau but Taip sako tos, kurios neturi pametinukų. Mano draugė specialiai suplanavo pametinukus. Dabar kai vaikai paaugo, visai smagu, bet iš pradžių buvo tikras siaubas Aš taip pat ne į temą
QUOTE(pupa-oga @ 2007 10 28, 20:41) oi vaikstau tai kol mazasis niami nepapraso, risuosi ant pilvo, bet juk vaikjuostes risimo budu yra be galo daug, o nugaros neskauda, nes kenguriuko sleikutes juk siauros, o sario/vaikjuostes-ploti reguliuojiesi pati. o slingui taviskis ne per didelis? juk slinge nesiojami leliukai, kol galvyte ismoksta tvirtai nulaikyti? mes darem ir poliklinikoj, ir masaziste i namus ateidinejo, ir namie kasdien masazuojames+mankstinames apie valanda, bet nepasakyciau, kad nuo to maniskis mazesnis rankinukas pasidare  ant dezes uzrasyta, kad iki nepamenu kiek kilogramu  bet daug, daugiau nei su kengura (ta iki 12kg), gal ne apie ta pati daikta kalbam. ten gali bet kaip surist, kad veidu i prieki sedetu, ar ant nugaros...zodziu, reik isbandyt:) na galvojau, gal mankstinami greiciau ant koju stojasi  betgi nezinau..
Nireglina
2007 10 28, 22:46
QUOTE(zoske @ 2007 10 28, 20:03) na galvojau, gal mankstinami greiciau ant koju stojasi  betgi nezinau.. Mano pirmasis buvo labai dažnai profesionaliai masažuojamas ir mankštinamas, bet vis tiek viską darė pavėluotai. Ir ramesnis po masažų nebūdavo
rikutis
2007 10 29, 10:35
QUOTE(zoske @ 2007 10 28, 21:03) ant dezes uzrasyta, kad iki nepamenu kiek kilogramu  bet daug, daugiau nei su kengura (ta iki 12kg), gal ne apie ta pati daikta kalbam. ten gali bet kaip surist, kad veidu i prieki sedetu, ar ant nugaros...zodziu, reik isbandyt:) as kalbejau apie tai, kad kiskute leliuko laukiasi, ir jai sunkiai kelti ar nesioti negalima
Musu maziui 4men.irgi rankinukas, bet nei manes nei vyro tai nevargina. Labai greit tie vaikai auga. Musu dickei greit 6metai bus tai ir labai noredamas nepakelsi
a.aurute
2007 11 22, 19:58
a mano rankinuku pasidaro kai tik paskiepyja...net keletui dienu  a po to po biskutuka pratinu prie lovos ar lovytes - geriausia kai nurengiu ir palieku tik su boduku tada jau ir ranku nereikia
auksineblondine
2007 11 22, 22:16
Manoji tikrai rankinuke niekad nebuvo  O dabar 8men ir pastebiu, kad vis ant ranku prasosi ir miegot i musu lova prasosi  Man atrodo, kad ji jau supranta, kad gerai su mamyte ir nebenori manes paleist. Va taip ir sako, kad iki 6men vaikas neipranta, o paskui jau gudrus ir sunku pergudraut
Nireglina
2007 11 22, 22:26
Mano abu sūnus jau nuo kokių 3 mėn. tapo gudrūs ir žinojo kaip išsireikalauti, kad juos ant rankų paimtų
mano maziukas lyg nebuvo rankinukas,o kai aplanke mociute ir gera savaite ant ranku tik nesiojo tai tokiu tapo. Tada jam buvo 2 men.Mociute isvaziavo, oman vargti teko. Valgyt darydavau su viena ranka, okitoj mazius. Sunku buvo, bet as nepasidaviau.Kazkaip man pavyko ji atpratinti,sodinau i automobilio kedute arba paguldydavau ant sofos,bet kad jis nuolat mane matytu,ir visa laika snekindavau, dainuodavau,kad tik jis mane girdetu  taip priprato ir dabar net vienas siek tiek gali pabuti, o svarbiausia nereikia ant ranku visa diena tampyti,nes nugarytei ir taip jau ne kas...
mano mažius irgi labai jau reikalauja ,kad būtų nešiojamas.o prasidėjo viskas nuo to,kad skaudėdavo pilvuką ir vis pasūpuodavau  .gerai,kad nors nakčiai užmiega lovytėj net nesuptas,o tai ir be rankų gali likt
jolka1224
2007 11 29, 17:42
Mūsų abi dukrytės rankinukės.Didžioji jau 7 metų, bet kai buvo mažutė visada ant rankų nešiodavom, nemačiau jokio vargo, labai pačiai vis norėdavosi tokį mažučiuką ant rankų paimti, o dabar jau panelė užaugo ir net rankos susikibti ne visada noriai duoda  .Dabar mažąją irgi ant rankų auginame nors turime ir supynes mažučiams ir kėdutę, bet vis norisi paimti mažutę ir prie savęs priglausti...
koroliok
2007 11 29, 17:55
QUOTE(auksineblondine @ 2007 11 22, 23:16) Manoji tikrai rankinuke niekad nebuvo  O dabar 8men ir pastebiu, kad vis ant ranku prasosi ir miegot i musu lova prasosi  Man atrodo, kad ji jau supranta, kad gerai su mamyte ir nebenori manes paleist. Va taip ir sako, kad iki 6men vaikas neipranta, o paskui jau gudrus ir sunku pergudraut  Nepergyvenk, nes skaiciau, kad vaikui, kai sueina 8men toks periodas, kai zutbut reikalniga mama! Jis tada beveik nenulipa nuo ranku, nepripazista tecio, bet, po to (kazkur po 2men) viskas bus vel tas pats!
bitekanda
2008 08 07, 15:20
turiu ir as rankinuka.bet buna dienu kai nereikia daug nesioti.prisipirkom daug zaisu ,sparduka pasiskolinom supynes tai padeda.vis maziau ant ranku.Bet kai maziukui skauda pilvuka niekas nepadeda .tada belieka nesioti.
maniske rankinuke tapo pirmais menesiais, kaip pilveli smarkiai skaudejo, o dar ir pienuko truko, tai nesiojau istisai, kad tik maziau klyktu  Na, o dabar 4 menesiai, ale dabar is gerumo nuo ranku nenulipa  Jai butinai reikia ant ranku kabeti, bet butinai tik staciom, kad viska matytu. Jei bandau nesioti gulsciomis iskart riksmai klyksmai ir rietimasis iki vysniavumo  Gerai, kad nors nesunki yra lyginant su bendraamziais (4men. 5800gr.) vis rankom lengviau...Bandau naiviai tiketis, kad pradejus sedeti bus lengviau, tai nors sedes ant keliu,o nebekabes ant ranku.
celesta
2008 08 08, 17:00
ir mano mergaitė buvo rankinukas, ir dar koooks...net tėčio nepripažindavo  o svėrė nemažai...tai taip ir augom, visada ant rankų  dabar mes jau didelės, o aš su nostalgija prisimenu tuos laikus, nes daugiau "rankinukų" kaip ir nenusimato
bitekanda
2008 08 10, 11:04
Noreciau tokios kedutes gal maziau nesiot reiketu  2 http://www.bumboshop.com/index.html
a4jolka
2008 09 23, 14:51
QUOTE(kniuksė @ 2006 03 17, 01:12) Ir musu mazoji rankinuke. Mazai diena miega, o kai nemiega, tai reikia arba nesioti, arba sedeti prie jos ir snekinti, snekinti. Jai du menesiai ir zaislais nelabai kol kas domisi. Jei tik kur dingai is akiracio tuoj "paleidzia dudas"  . Zinoma isvargina toks begalinis bendravimas, bet kartu ir gera, kad jai manes reikia  ... ir man lygiai tokia pat situacija, bet...yra kaip yra...
Baružėlė
2008 09 23, 15:43
mano mažasis ir buvo rankinukas,bet dabar kai jau pats sėdi, pats atranda sau kokį užsiėmimą,pradėjo labiau domėtis jį supančia aplink taip mamos rankos nebereikalingos kaip anksčiau  tikiuosi ir jūsų vaikučiai išaugs
dainadi
2008 09 23, 16:55
Turiu ir aš rankinukę  Anksčiau tai dar vibruojanti kėdutė gelbėdavo, dabar tai jau ne - tik paguldau į ją , iškart būna atverta kakarynė. Taip ir vaikčiojam, kol užmiega
Mums 8 men. Man jau panika nuo "rankinizmo". negaliu nueiti i tualeta, pagaminti, galu gale veido kremu pasitepti, negaliu vieno jo palikti pasivolioti - vienas nezaidzia, o jei tyliai man isslinkus pastebi, kad liko vienas - IMA REKTI.....Ir rekia, ir verkia, ir plysauja...Jei tupiu salia prisiklijavus viskas ok - nesioju ok, salia guliu ok, zaidziu irgi ne per cm nesitraukiu...bet jei poza pakeiciau - iskart zvilgsnis i mane pareina...ar tik as jo vieno nepalieku... Siandien as apsiverkiau, nes atrodo jegos isseko...Pradedu prisigalvoti visokiausiu nesamoniu, kad jam kazkokia Baimes ar Saugumo jausmo stoka... Ar tai normalu? Su mociutem nebuna, mane pamato i asaras, su teciu buna irgi TIK LAAABAi TRUMPAI...vel mane pamato vel i asaras...nieko nebegirdziu tik verkima, zirzima, rekima...vos nulipa nuo ranku vienas nepasitenkinimas - ka daryti?
ericute
2010 02 16, 11:02
QUOTE(Edit_a @ 2010 02 15, 23:58) Mums 8 men. Man jau panika nuo "rankinizmo". negaliu nueiti i tualeta, pagaminti, galu gale veido kremu pasitepti, negaliu vieno jo palikti pasivolioti - vienas nezaidzia, o jei tyliai man isslinkus pastebi, kad liko vienas - IMA REKTI.....Ir rekia, ir verkia, ir plysauja...Jei tupiu salia prisiklijavus viskas ok - nesioju ok, salia guliu ok, zaidziu irgi ne per cm nesitraukiu...bet jei poza pakeiciau - iskart zvilgsnis i mane pareina...ar tik as jo vieno nepalieku... Siandien as apsiverkiau, nes atrodo jegos isseko...Pradedu prisigalvoti visokiausiu nesamoniu, kad jam kazkokia Baimes ar Saugumo jausmo stoka... Ar tai normalu? Su mociutem nebuna, mane pamato i asaras, su teciu buna irgi TIK LAAABAi TRUMPAI...vel mane pamato vel i asaras...nieko nebegirdziu tik verkima, zirzima, rekima...vos nulipa nuo ranku vienas nepasitenkinimas - ka daryti?  o kiek jusu leliukui laiko?nuo gimimo jis tai elgias,ar tik dabar taip pasidare? nes siaip jei birzelinukas,tai zinokit normalu. mano mergaite siaip labai svarankiska,bet dabar atejo toks laikas,kai mama yra butina. pradejo zmones skirti ir nebenori viena likti su mociute. neverkia ,bet buna labai rimta visa laika kol as nepareinu. o su teciu dar juokingiau buna. buna jie dviese kad ir visa diena,bet tik as ieinu per duris,pamato mane ir pradeda verkti tad manau kad ir jusu vaikuciui tas periodas kai mama reikalingiausia.nepergyvenkite praeis pora menesiu ir isaugs oi nemaciau kad jum 8 menesiai
QUOTE(ericute @ 2010 02 16, 12:02) o kiek jusu leliukui laiko?nuo gimimo jis tai elgias,ar tik dabar taip pasidare? nes siaip jei birzelinukas,tai zinokit normalu. mano mergaite siaip labai svarankiska,bet dabar atejo toks laikas,kai mama yra butina. pradejo zmones skirti ir nebenori viena likti su mociute. neverkia ,bet buna labai rimta visa laika kol as nepareinu. o su teciu dar juokingiau buna. buna jie dviese kad ir visa diena,bet tik as ieinu per duris,pamato mane ir pradeda verkti tad manau kad ir jusu vaikuciui tas periodas kai mama reikalingiausia.nepergyvenkite praeis pora menesiu ir isaugs oi nemaciau kad jum 8 menesiai  mums jau 10men ir daugiau kaip menesis nebenorim pabuti vieni.Nieko negaliu nuveikt-reikia nesioti,vezinti,vedzioti arba buti salia.Labai pavargau nuo nuolatinio zyzimo.Lauke irgi tuoj pat zyzia,nes nepatinka buti prirengtai.Laukiu pavasario,rubai bus lengvesni,ir siaip oras geresnis.Siuo metu mane apniko juoda depresija-viskas erzina.Rodos neistversiu visos dienos.Aplinkui nesibaigiantis bardakas ir zyzimas.Oi kaip sunku!Ar jum irgi taip buna?
zuika26
2010 02 16, 15:56
mano ir rankenuke bet tikiuosi isaugs kolkas padeda karusele virs lovytes -20 min,turim ir supyne ir vibro kedute,i kedute isimetu ir nesuosi i vonia isbuna max 40min o kaip as megeja pasimegaut dusu tai man tas 40 min mazoka  bet jau geriau tiek nei visai nieko kaip anksciau,kai grista vyras is darbo tada ilgiau pasimegauju dusu,miega be manes kambari max 30 min ir tai ne lovytej o musu lovoj,prasibudina ir jei manes neranda paleidzia dudas ir tada visi miegai islaksto,jei nemiega tai turiu but beveik visada su ja,nors tiesa ji gera mergaite pirmiausiai inkscia dejuoja ir jei uz 5-20 min nepasirodau tada paleidzia dudas  (nu ir geruma radau  )tai dar per ta laika ka nors pasidarau  ankscciau tai miegodavo tik ant ranku diena nakti  buvo pradejas vaziuot stogelis bet augom ir pripratom naktim miegot lovytej,nu o diena miega ant koju  ,atsisedu lovoj istiesiu kojas pasidedu pagalve,pasiguldau ja ir supu  taip zymiai lengviau ir rankos laisvos,viliuosi kad kada nors prades ir diena miegot lovyteje
srauni_upe
2010 02 16, 19:55
O maniškė irgi rankinukė. Mane mama bara, kad ją per daug nešioju, bet jei dukrytė ne ant rankų, tai rėkia... Rekia nuolat užsiimt, bendraut, daineles dainuot ir t.t. O dieną beveik nemiega ir per prievartą neužmigdysi.
QUOTE(ericute @ 2010 02 16, 13:02) o kiek jusu leliukui laiko?nuo gimimo jis tai elgias,ar tik dabar taip pasidare? nes siaip jei birzelinukas,tai zinokit normalu. mano mergaite siaip labai svarankiska,bet dabar atejo toks laikas,kai mama yra butina. pradejo zmones skirti ir nebenori viena likti su mociute. neverkia ,bet buna labai rimta visa laika kol as nepareinu. o su teciu dar juokingiau buna. buna jie dviese kad ir visa diena,bet tik as ieinu per duris,pamato mane ir pradeda verkti tad manau kad ir jusu vaikuciui tas periodas kai mama reikalingiausia.nepergyvenkite praeis pora menesiu ir isaugs oi nemaciau kad jum 8 menesiai  nebuvo jis toks - kazkaip ypatingai tai pasireiske po ligos - persirgo tridiene karstine, tai globojau labai mylavau auksta temperatura buvo - zinoma, gal tai ir sutapimas, gal DVYNISKAS charakteris  - na cia pajuokavau..... bet mane, kaip uzsiminiau, vargina ir gasdina visiskas nenoras kazka veikti vienam, ir jei tik manes nera cia pat - na taip verkia, net uzkimsta... Na bet tikiuosi, praeis...Visi kiti zmones neidomus - jam reikia tik mamytes, malonu, bet....i dusa nueinu, tik kai tetis isleisti gali
ericute
2010 02 16, 23:00
QUOTE(mari73 @ 2010 02 16, 11:21) manau kad visom buna juodu dienu ir visokiu minciu. nepasiduokite  ,reikia suprast kad kitaip nebus . kai man buna irgi jau blogai,as visada stengiuos galvoti ,kad rytoj bus kita diena ir kad viskas gal kitaip bus.o kad nenori pabuti vienas,tai gal reiktu kokiu zaisliuku nauju sudominti ar koki zaidima parodyti. mano tai mergina megsta padainuoti, ijungiu as jai muzikos ir ji ten bando pataikyti i takta QUOTE(Edit_a @ 2010 02 16, 22:28) nebuvo jis toks - kazkaip ypatingai tai pasireiske po ligos - persirgo tridiene karstine, tai globojau labai mylavau auksta temperatura buvo - zinoma, gal tai ir sutapimas, gal DVYNISKAS charakteris  - na cia pajuokavau..... bet mane, kaip uzsiminiau, vargina ir gasdina visiskas nenoras kazka veikti vienam, ir jei tik manes nera cia pat - na taip verkia, net uzkimsta... Na bet tikiuosi, praeis...Visi kiti zmones neidomus - jam reikia tik mamytes, malonu, bet....i dusa nueinu, tik kai tetis isleisti gali  zinokit mum tas buvo po tridienes,visa savaite istisai zyze. galvojau isprotesiu, prisigalvojau visko. gal dantys,gal kazka skauda gal siaip ispindejo .... na bet praejo ta savaite ir kazkaip vel viskas i vezes gryzo . na bet siaip mamytes visom stiprybes  praeis kazkiek laiko ir pamirsim kad taip buvo.
Luttuke
2010 02 16, 23:29
QUOTE(Edit_a @ 2010 02 16, 00:58) Mums 8 men. Man jau panika nuo "rankinizmo". negaliu nueiti i tualeta, pagaminti, galu gale veido kremu pasitepti, negaliu vieno jo palikti pasivolioti - vienas nezaidzia, o jei tyliai man isslinkus pastebi, kad liko vienas - IMA REKTI.....Ir rekia, ir verkia, ir plysauja...Jei tupiu salia prisiklijavus viskas ok - nesioju ok, salia guliu ok, zaidziu irgi ne per cm nesitraukiu...bet jei poza pakeiciau - iskart zvilgsnis i mane pareina...ar tik as jo vieno nepalieku... Siandien as apsiverkiau, nes atrodo jegos isseko...Pradedu prisigalvoti visokiausiu nesamoniu, kad jam kazkokia Baimes ar Saugumo jausmo stoka... Ar tai normalu? Su mociutem nebuna, mane pamato i asaras, su teciu buna irgi TIK LAAABAi TRUMPAI...vel mane pamato vel i asaras...nieko nebegirdziu tik verkima, zirzima, rekima...vos nulipa nuo ranku vienas nepasitenkinimas - ka daryti?  Mano sunelis panasus amziaus. Niekada ramus nebuvo, nes nu gimino pilvuka skauda (ki dabar), o dar kai dantys dygsta, tai visai "linksma". Pastaruoju metu pas mus kazkoks kosmaras. Nakti keliasi po n kartu, diena negaliu palikti vaiko vienio ne minute, nes iskart rekimai, klykimai. Kartais ir parekdau kai nebelaiko nervai. O siaip nesuosi su savim. Einu i vonia, nesuosi vaika, pasodinu ant kilimelio, tik dar ta beda, kad griuvineja ir i viska trankosi  Siaip sedi tvirtai, bet ne is sio ne is to rieciasi ir griuva. Skauda vaikui... Manau dantukai kalti, nes siandien pasirode apatinis soninis. Tiesa pas mus skirtumas tas, kad pabuna jis ir su teciu. Idealu, kad butu dar daugiau pazistamu zmoniu kambari (pvz kai pas mano tevus nuvaziuojam). Ir siaip kai as ne viena namie, tai vaikas ne taip reaguoja ir kai lieka porai minuciu vienas. O jei nieko daugiau nera, tai seka mama akimis ir labai daznai ant ranku reikia nesioti ji. Su teciu vaikas geriau elgiasi, gal tiesiog mamai labiau skundziasi ir praso mamos paguodos. O tetis pas mus megejas uzsibuti darbe, tai ne karta skambinau ir prasau grizti, nes man stogas vaziuoja. O kaip pas jus su kosiu valgymu? Nes pas msu tai tragiska situacija (isskyrus paskutines 3 dienas), Vaikas nesizioja, o daznai vos pamato sauksta ima rekti....  Maitinti reikia kartais net valanda ir tai suvalgo vos 100 gr. O jusiskiam dantukai nedygsta kartais?
Mano  leliukas irgi pasidarė "rankinukas". Na, bet jį galima suprasti - kalasi dantukai. Užmiega tik supamas ant rankų. Kai labai skauda jam dantenas, turiu ne tik laikyti ant rankų, bet nešioti po visus kambarius  , tik tada nurimsta. Svoris nemažas jau, tai kartais tikrai išvargina. Bet , kai pagalvoju, juk mažyliui manęs reikia, kas jam padės ir nuramins, jei ne mamytė  . Be to, kaip sako mano mama - nešiok, kol gali, nes užaugs, norėsi panešiot, o jau nebegalėsi
Vikiki 28
2010 02 17, 15:39
QUOTE(Edit_a @ 2010 02 16, 01:58) Mums 8 men. Man jau panika nuo "rankinizmo". negaliu nueiti i tualeta, pagaminti, galu gale veido kremu pasitepti, negaliu vieno jo palikti pasivolioti - vienas nezaidzia, o jei tyliai man isslinkus pastebi, kad liko vienas - IMA REKTI.....Ir rekia, ir verkia, ir plysauja...Jei tupiu salia prisiklijavus viskas ok - nesioju ok, salia guliu ok, zaidziu irgi ne per cm nesitraukiu...bet jei poza pakeiciau - iskart zvilgsnis i mane pareina...ar tik as jo vieno nepalieku... Siandien as apsiverkiau, nes atrodo jegos isseko...Pradedu prisigalvoti visokiausiu nesamoniu, kad jam kazkokia Baimes ar Saugumo jausmo stoka... Ar tai normalu? Su mociutem nebuna, mane pamato i asaras, su teciu buna irgi TIK LAAABAi TRUMPAI...vel mane pamato vel i asaras...nieko nebegirdziu tik verkima, zirzima, rekima...vos nulipa nuo ranku vienas nepasitenkinimas - ka daryti?  Na ka ir man tas pats  jau ir as ranku ir nugaros praktiskai nebejauciu..gerai kad dar tetis nesioja.seip ir pazaidzia paguli..bet be ranku niekaip vistiek..jau laukiu bent kada ropos..
QUOTE(Vikiki 28 @ 2010 02 17, 15:39) Na ka ir man tas pats  jau ir as ranku ir nugaros praktiskai nebejauciu..gerai kad dar tetis nesioja.seip ir pazaidzia paguli..bet be ranku niekaip vistiek..jau laukiu bent kada ropos.. Mano mazajai rankinukei nepadejo nei ropojimas  10 men o kaip rankinukas taip rankinukas, na ejt siektiek bando bet tik wedama. Jeigu nenesu o jinai is paskos turi ropot tai taip pat klykia rekia ir sliauzia paskuj, tik sustoju ir jau ciumpa uz kelniu opapa...  Na dar didelis draugas tetis nes irgi nesioja o wisi kiti zaislai daiktai  gal kai waiksciot prades tada kiek lengwiau bus
Musu "rankinukas" nuo mazu dieneliu ant ranku. Siaip nesunku ja nesiot man.  Ipratau gal Kartais paguli ir pazaidziam ant lovos, kol miega galiu kazka pasidaryt nors ir miega kartais tik po 20 min. Kartais pasisodinu i auto-kedute ir kol ji ten sedi snekinu ir nudirbu savo darbus  Kartais paguldau i lovele ir muzikele paleidzia paguli jei salia mato mane  nepasakyciau,kad ji vien tik "rankinukas" , o dar kartais uzsidedu nesiokle ir vaikstom
maidala
2010 02 17, 17:44
na ir maniske truputi rankinukas, bet istisai nenesioju, ji man ir ant keliu pasedi, ir gultuke palinguoja  i tualeta tai tik pirmus du menesius neisleisdavo, dabar dazniausiai be problemu nueinu
|
|