Mano dukryte nuo pat gimymo labai didelis "rankinukas". ji pas mane ant ranku nuo ryto iki vakaro. Aisku kaip ateina tetukas is darbo tai as jam perdodu estafete:) ja galima uzmigditi tik supant ant ranku arba su ja sokant. Vezimuko ji visai nepripazista. Vis sunkiau ja nesioti, juk svoris auga:0 Kaip galima atpratinti nuo ranku leliuka????
Supermergaitė
2006 02 07, 15:51
Grazus dukrytes vardas Nors su tokia "meile" nesusiduriau, bet bandyciau pasiguldyti ant lovos ir kuri laika pasnekinti, rodyti zaisliukus, paglostyti, pamasazuoti ir t.t. Ir po truputi tolti tolti ,bet vis tiek snekinti ( svarbu saugiai palikti) ir taip iseiti is kambario ir vel greitai sugristi. Kad vaikiukas girdetu, kad mama yra ir niekur nedingo
Matelyk
2006 02 07, 16:16
maniškis irgi rankinukas bet dar labai priklauso ir nuo nuotaikos vaiko ir dar nuo n dalykų pvz. pirmą mėn visai nereikėjo nešiojimų, nuo 2,5 mėn prasidėjo pilvo diegliai ir prasidėjo nešiojimas, baigėsi pilvo diegliai apie 5 mėn kai pradėjom valgyti papildomą maistą, vaikas lyg ir tapo ramesnis, dažniau pažaisdavo vienas. apie 6 mėn prasidėjo dantų dygimo zirzalai ir vėl ant rankų. kai išdygo dantukai vėl aprimo. pas mus zirzaliukai tokiom va bangom užeina, o miegui iki šiol supu, pats nesupamas neužmiega
Hermion@
2006 02 07, 16:31
Pabandyk pasodinti į automobilinę kėdutę ir panešioti už rankenos, pasūpuoti, o kai apsipras, pastatyk ant stalo arba ant grindų. Gal po truputį ir susitarsit. Aš vakare visuomet ilgai maitinu (apie valandą), tai maniškė arba nulūžta, arba jau būna tokia apsimiegojus, kad nebesusipranta rėkti, kai aš ją paguldau.
drauguze
2006 02 07, 17:07
Mano mažoji lėlytė  irgi tikras "rankinukas", kol dar nemokėjo sėdėti nešiojausi kartu  , po to kai pradėjo sėdėti (5 mėn) sodindavau į vežimėlį ir visur po namus vežiodavausi iš paskos  (kad rankų neskaudėtų), o dabar pradėjo šliaužioti ir problemos dingo, jeigu išeinu iš kambario - atšliaužia iš paskos. Man atrodo nėra taip blogai panešioti savo mažą spirgiuką, nes tai nenusakomos akimirkos, kuriomis reikia džiaugtis  . Kai vaikiukas užaugs, jis turės kitų reikalų ir mamos glėbis nebus toks svarbus.
ladybird20
2006 02 07, 17:34
manasis tai kai pabunam sveciuose, kaipgi ten nieks nepaims? tai va kai gristam namo, kokia dienele tiesiog neimanoma susitvarkyt, kokius o zius rodo, turi nesiot visa laik ant ranku jei padedi tai pasiunta
Aciu uz patarimus. Mes jau visus sios budus isbandem. Kantrybes ustenka 5-10 min. Ilgiau ramiai paguli jai buna isrengta t. y nuogu uzpakaliuku. Bet juk visa laika nuogos nelaikisi:)
Pas mus irgi rankinukas daznausiai buna ant ranku ,bent jau svertu maziau
Aha, tikrai, Elzyte, taviškis -vaikiukas oho! Na o mano rankinukas 4-ių mėn dar 6.5 kg sveria, tai man, kaip pripratusiai, tai nelabai ir sunku. Bet kai atvažiuoja kokios tetulės, panešioja kokia 15 min ir rankas purto, tai tik juokas suima.  Ai, pirmą vaikį nešiojau iki ropinėjimo, antrą irgi kaip nors. Kažkaip neįsivaizduoju kitaip. Ką gi veikti žmogui vis gulint? Gi gali tikrai apsirėkti iš nuobodumo. Aišku su laiku jau ir pabarškina pati, ir kai šnekini, kojytes raitai, tai taip gali gulėti gan ilgai. Bet jau viena tai ne.
Mano irgi rankinukas, bet ne toks jau lengvas - 7200g svėrė trijų mėnesių būdamas. Tai prisigalvojam visokių būdų: vyras į lubas pritvirtino kablį, tai ant virvės užkabinam nešiojamą kėdutę, pasisupa, kartais ir užmigt pavyksta, dažnai laikau nuogu užpakaliuku, tai ilgokai gali taip gulėti, dar pasinešioju kengūroj po namus, vis taip laikas greičiau prabėga, dažnai gulim abudu lovoj ir aš jam rodau žaisliukus, kalbinu, tada dar paguli. Bet sutinku, kad vaikiuką reikia kuo daugiau panešioti - juk netrukus užaugs ir pasiilgsim tų dienų, kai galėjom paimti ant rankų ir prisiglausti.
QUOTE(drauguze @ 2006 02 07, 18:07) Mano mažoji lėlytė  irgi tikras "rankinukas", kol dar nemokėjo sėdėti nešiojausi kartu  , po to kai pradėjo sėdėti (5 mėn) sodindavau į vežimėlį ir visur po namus vežiodavausi iš paskos  (kad rankų neskaudėtų), o dabar pradėjo šliaužioti ir problemos dingo, jeigu išeinu iš kambario - atšliaužia iš paskos. Man atrodo nėra taip blogai panešioti savo mažą spirgiuką, nes tai nenusakomos akimirkos, kuriomis reikia džiaugtis  . Kai vaikiukas užaugs, jis turės kitų reikalų ir mamos glėbis nebus toks svarbus. Visiškai su tavim sutinku
Grytute
2006 02 12, 02:02
Na, mamytes, nezina kaip jus bet as tai uz nesiojima, ypac jei mazyliui to reikia. Maniskiui 7men. ir 3 savaites, sveria 13 kg. o nuo ranku nenueina. Be to turiu stuburo isvarza. Taciau neturiu kuo skustis. Jei mazylis prasosi ant ranku, vadinasi esu jam reikalinga, vadinasi jam reikia mano silumos, apkabinimo. Niekada is jo nedrysciau sito atimti. Visa gyvenima juk nenesiosiu, o kol dar kudikis - lai dar pabuna ant mamyte rankuciu, kur visada taip jauku, saugu ir silta. Ir dar geriau viskas matosi.
Mano zuikis kai gime irgi buvo rankinukas:paguledavo kol maitindavau ir pampi keisdavau.I tualeta sunku budavo nulekti,o apie pavalgyma net nesneku..Dabar po truputi situacija keiciasi:pradejo daugiau demesio kreipti i zaisliukus,kurie virs lovytes kabo.Aisku,as dar turiu pastoveti salia ir juos pasupuoti.Pasedi keduteje,bet as visur ja turiu nesiotis,kad mane matytu.Ant lovos pasiguldzius vaipausi,masazuoju,mankstele darom.Ir kalbu,kalbu,kalbu..Net eilerasciu ismokau,nes nemoku nesamoniu sneket.Tai pastebejau,kad jis jau kartais su manim tuos eilerascius ir "padainuoja".Aisku,dar pabuna vienas neilgai,bet vis kelias minutes rankas atleisti.O siaip tai sutinku su mamom:kada gi juos nesioti,jei ne dabar?Ir kaip kiti aiskina-neimk vaiko prie ranku pripras-man tai nesamone.Jei vaikas prasosi vadinasi jam to reikia,gal jis nesaugus vienas jauciasi.Tas laikas taip greit praeis,paskui noresi tu panesioti,o jis nebenores.
Valiooooooo! Mes jau nesam tokie rankinukai kaip buvom. Dabar jau ir pagulim ir pazaidziam ir vezimuka pamylom:)
mamytee
2006 03 15, 20:10
na mes savo mažyli ant ranku dažnai imam,nes gulėt ir nelabai nori  kai mama arti geriausia vaikiukui  o dar musu mažius nenori ant kitų rankų,tik mama ir tėtis geriausias.ar taip bus ilgai,ar praeis? nes diedukas paėma ant rankų,tai riksmo pilni namai
Mes su vyru visai nepratinom prie ranku nuo pat gymimo,dabar dukrytei metukai ir zinokit visai neturiu problemu galiu viska pasidaryt,o ji pati labai savarankiska ir ranku nereike
smile22
2006 03 15, 21:38
Mano mažoji ir daug laiko praleidžia ant rankų.Ir išvis,net nenori manęs paleist iš savo akiračio.Net į kitą kambarį sunku pabėgt nuo jos.
QUOTE(taniai @ 2006 02 07, 15:19) Mano dukryte nuo pat gimymo labai didelis "rankinukas". ji pas mane ant ranku nuo ryto iki vakaro. Aisku kaip ateina tetukas is darbo tai as jam perdodu estafete:) ja galima uzmigditi tik supant ant ranku arba su ja sokant. Vezimuko ji visai nepripazista. Vis sunkiau ja nesioti, juk svoris auga:0 Kaip galima atpratinti nuo ranku leliuka???? siaubas...  užuojauta!!!! maniškė nėra supta, visą laiką užmiega paguldyta be jokių problemų  ant rankų gana daug laiko praleidžia, bet to labai nereikalauja...
Mano maziui jau 4.5 menesiuko ir jis vis dar rankinukas  Jei nenesioju ant ranku tai turiu buti salia jo, net kai zaidzia. Aisku namuose pastovus bardakas buna, nes visa diena prasedziu salia maziaus. Bet manau reikia dziaugtis ir kol lialius nori buti salia mamos, nes ateis laikas kai mamos nebereikes
kniuksė
2006 03 16, 23:12
Ir musu mazoji rankinuke. Mazai diena miega, o kai nemiega, tai reikia arba nesioti, arba sedeti prie jos ir snekinti, snekinti. Jai du menesiai ir zaislais nelabai kol kas domisi. Jei tik kur dingai is akiracio tuoj "paleidzia dudas"  . Zinoma isvargina toks begalinis bendravimas, bet kartu ir gera, kad jai manes reikia  ...
Iki 2.5men tai praktiskai nuo ranku nepaleisdavau.turejom pilvelio problemu ir asareles niekaip nesiliaudavo. Po to truputi (kelias minutes) pabudavo vienas. Bet as nei kiek nesiskundziu. Dziaugiuosi tuo laiku, kai galiu buti taip arti savo mazylio. jei jis verkia, zinau - jam reikia manes. na galk pasikartosiu, bet kada gi supti ir nesioti savo mazyliu, jei ne dabar. Mums jau tuoj 6men. bet vis dar megstam buti kartus susiglaude. Megsta kai pametau i ora, megsta kai nesioju, supu. Na ir gerai manu, kad galiu vaikui duoti tai ko jis nori. ateis laikas, kai nebegalesim ju nesioti, o tuo labaiu, kad ir jie patys nebenores buti nesiojami, o ir mamos jiems taip nebereikes (ras kitu uzsiemimu) kaip kad dabar jos reikia. Manau kol galim, pajegiam tai ir glauskim savo mazylius prie krutines, panesiokim, pasupuokim  - jiems nuo to tik geriau bus.
pakalnutė
2006 03 17, 10:43
Mums jau 10, 5mėn , o mamytės rankos pačios mieliausios ir saugiausios.O mamytei labai gera glausti prie savęs mažą, švelnų savo turtelį  Užmigdyti sunku, nes ji jau sunki, bet tai taip trumpai trunka, kad aš džiaugiuosi kiekviena tokia akimirka, ir dėkinga Dievui už tokį džiaugsmą
Austre 123
2006 03 19, 10:17
Aš papraščiause bendraudavau kalbindavau nes močiūtė būvo pripratinus ant rankų ir tikrai viskas susitvarkė nes aš nelepindavau
Dovanele
2006 03 30, 20:28
Mano maziukas irgi "rankinukas", ir as nieko pries netureciau, jei jis nebutu toks sunkus ir man neskaudetu nugaros. Bet dabar kartais net verkti norisi, kaip gelia nugara, o lelius rekia - nes nori ant ranku buti.
WildFire
2006 04 01, 14:56
Mano sūnui tuoj stukltels 10 mėn. Dabar jis jau vienas moka ir pažaisti žaislais ir ropoti neverkdamas paskui mamą, tėtį ar močiutę. O prieš pora savaičių dar viskas buvo kitaip... Netikėta operacija ir savaitė ligoninėje be sūnaus vaikui buvo tik į naudą (aišku man ne  ) PATARIMAS: jei įmanoma išvažiuok kur viena pailsėti be vaikučio ar dažniau išeik iš kambario/namų palikdama jį kitų globai ir paprašyk kad jie pasistengtų jį užmiti kitaip (kiek įmanoma daugiau laiko neimtų jo ant rankų) ir viskas palengva susitvarkys
jkrista
2006 04 01, 17:08
mano mažoji ir dabar mėgsta ant rankų - labai jau pradėjo aplinkiniu pasauliu domėtis, tai reikia panešioti ir viską aprodyti, duoti paliesti.  o šiaip tai aš per daug jos nenešiodavau - pusiaugulom sodindavau į kėdutę ir nešiodavausi ją ten, kur ir pati būdavau: virtuvę, kambarį, netgi į vonią. ji ir dabar nenori būti viena, bet jei aš esu kartu, tai gali pasėdėti ar pagulėti žaisdama kad ir valandą. bet jeigu aš arba tėtukas šalia na kad mamytėm neskaudėtų nugarų benešiojant, tai jūs pabandykit pagulėti šalia, arba jau šiek tiek didesnius pusiaugulom ant kelių pasisodinti. vaikelis bus ant rankų, bet nebus tokios apkrovos nugarai
saulutees
2006 08 29, 17:30
QUOTE(jkrista @ 2006 04 01, 19:08) mano mažoji ir dabar mėgsta ant rankų - labai jau pradėjo aplinkiniu pasauliu domėtis, tai reikia panešioti ir viską aprodyti, duoti paliesti.  o šiaip tai aš per daug jos nenešiodavau - pusiaugulom sodindavau į kėdutę ir nešiodavausi ją ten, kur ir pati būdavau: virtuvę, kambarį, netgi į vonią. ji ir dabar nenori būti viena, bet jei aš esu kartu, tai gali pasėdėti ar pagulėti žaisdama kad ir valandą. bet jeigu aš arba tėtukas šalia na kad mamytėm neskaudėtų nugarų benešiojant, tai jūs pabandykit pagulėti šalia, arba jau šiek tiek didesnius pusiaugulom ant kelių pasisodinti. vaikelis bus ant rankų, bet nebus tokios apkrovos nugarai Mano mazajam jau 5 men. sveria beveik 9 kg., o ant ranku kuo toliau, tuo labiau patinka but, nori visur dalyvaut, viska matyt ka darau, viska imt i rankas. As esu gana mazo ugio, smulkute, tai toki svori nesioti labai pavargstu. Jei tik paguldau, istempia rankytes, kojytes kaip stygas ir cypia, vadinasi "paimk mane". Jokie pusiau gulom, ar ant keliu pasisodinimai nepadeda, netgi jaucia, jei laikau ant ranku sededama, vistiek cypia, reikia butinai stoveti, dar geriau vaikscioti, kad keistusi vaizdai. O automobilines kedutes ie vezimuko is tolo bijo.
Daivulyte
2006 08 29, 21:14
Matyt visi Domantai ir RANKINUKAI ir SUNKULIUKAI  ,maniskis dar neturi 5 men bet jau sveria 9 kg o nesioti nori vis daugiau.Gerai kad vyras grizes is darbo ji vis panesioja.  Jei ne tai mano rankos nutystu zemiau keliu  Dar nevisos nesiojimo padetys jam patinka  Kas bus toliau net baisu pagalvoti.
vakare.lt
2006 08 30, 12:02
Dukrytei jau 11 mėn., bet vis dar nori buti nesiojama, o nuo mamos neatsitraukia ne per zingsni, taip pat neprisileidzia nei vieno svetimo zmogaus, pas gydytoja sveriu ir matuoju pati, o kai gydytoja klauso sirdute, tai skamba visas poliklinikos koridorius  Kinezeterapeute pramine nelieciamaja ir sake, kad tokiu jautriu vaiku buna vienetai... Kitos gal pasakytu, kad cia lepinimas, bet mes gyvename taip ir manau, kad kada nors ta prieraisuma isaugsim  Gerai, kad dukryte smulkesne, bet vistiek nugara jau skauda nuo nesiojimo ir supimo  Psichologai sako, kad reikia vaikus nesioti ir atsiliepti i ju verkima, nes "nedemesys" gali pakenkti vaiko asmenybei. Kazkuriam zurnale skaiciau, kad "Dievas mums vaikus mazus ir duoda tam, kad mes juos nesiotume".  Stiprybes visoms mamoms nesioti savo kudikelius
piene78
2007 08 19, 15:59
Maniske irgi rankinukas, jau dabar sunku, kas bus toliau  Bet sakoma, kad isauga is "rankinuku" amziaus tie vaikuciai  , tik idomu kokio amziaus ?
M.A.M.A
2007 08 24, 19:41
Aš irgi auginu "rankinuką". Kuo toliau, tuo dažniau pasitaiko dienų, kai jo negalima paguldyti nė sekundei - iškart klyksmas iki mėlynumo  Aišku, pasitaiko, kad kelias minutes paguli, bet labai retai. Kartais pavyksta užsupti supamoje naminėje kėdutėje, bet vėlgi - jam tai ima nusibosti, nors ir keičiu žaislus virš galvytės. Įsigijome lavinamąjį kilimėlį, tikėjausi, kad padės, bet kur tau - pirmą kartą pusvalandį gulėjo apšalęs, o dabar ir tai nebeįdomu Aišku, nenešiosiu visą gvenimą ir dabar tai netgi savotiškai malonu. Bet mane neramina, kas bus toliau. Ar jis per anksti neišmoks mumis su vyru manipuliuoti? Ar neužsiauginsime mažo monstro, kiekviename žingsnyje statančio visus ant blakstienų? Gal ir žiauriai šneku, bet turiu labai artimą pavyzdį, kai būtent taip ir atsitiko - iš pradžių mergaitė buvo "rankinukas", vėliau tapo "ožiuku" (ne protarpiais, o nuolat  ), o dabar (kai jai jau 3 m.) kiekviename žingsnyje dėl kiekvienos smulkmenos kyla klaikiausios isterijos su klyksmais, kritimais ant žemės, galvos daužymais į grindis  Taip būna kelis kartus per dieną, be to, neklauso, meluoja ir yra išvis nesuvaldoma  Su ja nebesusitvarko nei tėvai, nei seneliai, nei darželio auklėtojos. Va ko aš bijau. Ką apie tai manote, mamytės
mano dukryte irgi rankinukas, tai ir vaikstom abi kartu. Taciau kartais idedu i supynes pasisupti, ar vezime paguldau, o jeigu ir pavalgius, ir sausa, bet vistiek pyksta, tai leidziu kartais ir parekti. o is rankinuku vaikuciai isauga, bet kaip sake viena mamyte, pakui jie tampa oziukais
Mano zuikis irgi visa laiko prasededavo ant rankyciu, miegojo taip pat ant vienos rankos, o kita ranka as darbus i univera rasiau, isbandeme daugybe supyniu, bet galiausiai isigyjome namine kedute - supuokle Baby Moov(ne reklama) ir pagaliau mamos rankos tapo laisvos Sekmes ir Jums atrandant savo buda
o vakar mano dukryte uzpuole piktukai, tai visa pusdieni as su ja ant ranku sokau, ir valgyt duodu, ir sauskelnes pakeiciau viskas buvo negerai. Tai siandien vaikstau visa, kaip sulauzyta
mama_x2
2007 09 06, 09:31
o man patinka, kad mano vaikas tik ant ranku uzmiega  nu aisku, kai masino - kedutej, bet taip tai TIK ant ranku  man labai patinka  ir pavydi drauges  dabar pradejo vaiksciot, tai ant ranku mazokai buna...bet miegot - VISADA
gvineja
2007 09 06, 10:36
Taigi natūralu, kad kūdikiai nori glaustis prie mamos. Skaičiau, jog iki metų vaiko neįmanoma išlepinti ''rankomis''. Manasis irgi buvo ''rankinukas'', daug kas sakydavo, kad pripratinsiu... Atėjo ropojimo laikas, ir jam dabar net neįdomu ant rankų, reikia gi ''pasaulį tyrinėti'', save visaip išbandyti  . O ''ožiukai'', manau, atsiranda vėliau dėl kitų priežascių.
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 06, 10:31) o man patinka, kad mano vaikas tik ant ranku uzmiega  nu aisku, kai masino - kedutej, bet taip tai TIK ant ranku  man labai patinka  ir pavydi drauges  dabar pradejo vaiksciot, tai ant ranku mazokai buna...bet miegot - VISADA  o as tai visai noreciau, kad ir siaip paguletu, nes nuo ryto iki 11-12nakties isnesioti savo angeleli nera lengva
Maniskis irgi rankinis.Mes dvieju menesiu,bet jam viskas baisiai idomu.ka mama virtuvej daro. o pakutinias dienas isvis ziauriai iesko manes,pas teti pabuna ne igai ir verkia,tik paimu-viskas susitvarko.Dabar gerai kol sestas kilas auga,o kaip toliau bus?
QUOTE(cnopka @ 2007 09 08, 00:13) Maniskis irgi rankinis.Mes dvieju menesiu,bet jam viskas baisiai idomu.ka mama virtuvej daro. o pakutinias dienas isvis ziauriai iesko manes,pas teti pabuna ne igai ir verkia,tik paimu-viskas susitvarko.Dabar gerai kol sestas kilas auga,o kaip toliau bus? o toliau reikes auginti raumenis ant koju ir ranku as jau kai pasinesioju pusdieni savo turtuka, tai vakare jauciuosi, kai didziausia darba buciau dirbus Papildyta:QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 06, 10:31) o man patinka, kad mano vaikas tik ant ranku uzmiega  nu aisku, kai masino - kedutej, bet taip tai TIK ant ranku  man labai patinka  ir pavydi drauges  dabar pradejo vaiksciot, tai ant ranku mazokai buna...bet miegot - VISADA  o ka tu darai, kai reikia vaika paguldyti i lovyte? nepribunda? maniske, jeigu uzmiega ant ranku ir bandau ja paguldyti i vezima ar lovyte visada pribunda
Oi as irgi isigijau 5 kg rankinuka, su teciu gali pabut iki 10 min, ir viskas paleidzia kakarine, o jei ir buna ant jo ranku tai visada galva sukineja ten kur aseinu, nors darjam tik 3 meneiai bus, tai ir ussimigdau kartais ant ranku  , o kai reik padet i lovele, siaubas, kaip ant adatu  , tai pirkau dabar supyne Ficher Price tai labai padeda,uzsuku lingavimo programa taiirlinguojas,jei as noriu nors kavos normaliai atsigert
Vaiduska
2007 09 29, 16:16
Nu pasaiciusi visu mamyciu aprasymus net nurimau truputi,  Jau galvojau toki vaika tik viena as turiu kurio nuo ryto iki vakaro negaliu padeti nuo ranku  Zodziu kaip gime tai dabar 3 menesiukai tai taip ir negaliu net kavos normaliai atsigerti,kambarius tiktai vyras tvarko indus plauna,ir visus kitus darbus turi nudirbti uz mane Dar daug itakos turi tie pilvo skausmai nes dar skauda O siaip tai pirkome vibro kede ir taip zaislai su muzikelemis ir visokie idomus,kad tik pabutu viena atsigulusi,bet kur tau kelios minutes ir taip paleidzia dudas,iki pamelynavimo net klyke  Zodziu ir dabar sedziu prie kompo rasau,o ji miega man ant ranku Idomu kiek dar taip reikes gyventi??  O didziause problema nebuna visai vezime,niekaip negaliu isivezti i lauka jos,tai dabar jau daznai prakaituoja slampa ji man.Tai bijau,kad koks dar rachitas nebutu nes saules praktiskai nemato. O i parduotuves tai nera nei kalbos kaip suja kur nuvaziuoti ar iseti nes ant raku visur reik nesiotis,beto dar nevisaip tinka nesiojimas,o tiktais kaip  ant pilvuko guli. nu zodziu pirmus menesius galvojau isprutesiu,bet dabar jau baigiu priprasti pati prie tikio gyvenimo SEKMES KITOMS MAMYTEMS AUGINANT TOKIUS VAIKUCIUS
mano sunelis nors dar tik menesio bet jau labai myli rankas bijau kad irgi netaptu rankinuku
auroryt
2007 10 11, 11:20
Mano Mažiukas irgi saikingas "rankinukas". Kai lieku viena namie nebūna visada labai linksma, nes jei tik ką reikia padaryti, palieku vieną - verkia, o man širdį skauda, taip graudžiai verkia, bet nebandau jo atpratint. Mano uošviai pataria jo nenešiot, o mano tėvai tvirtina, kad nešiojami vaikai kitokie: būna gudresni, lengviau bendraujantys, anksčiau pradeda kalbėt. Mane pačią mama nešiojo kol pradėjau ropinėt, nežinau ar tai turėjo įtakos, bet mūsų santykiai visada buvo labai šilti
Drasita
2007 10 22, 10:24
o mano Mergiote dar tik 1,5 men bet jau rankinukas  dabar del to visai jau nebesijaudinu.Is pradziu kai visi aplinkiniai gasdino kad daug i rankas neimciau rankinuka padarysiu, paskui ramybes neturesiu.Taip ir stengdavausi kuo maziau imti, o mergyte nerami patapo, daug verkdavo paguldyta.Nebegalejau daugiau maziukes kankinti.Dabar beveik visa diena kartu.Pavyksta kokiom 10-15 min paguldyti i lovyte grojant karuselei virs jos.Tada begu greit kokius nedidelius reikaliukus namie pasidarau  Dabar jau jokio skirtumo ka kiti sako ir kai ziuri gan smerkiamai, kad mergaite nuo ranku nenueina.Tai ne ju vaikas, o dziaugsmas kuri patirsiu budama su ja liks visada. Ateis laikas kai mamytes jai tiek daug nebereikes  Bet visada turesiu grazu prisiminima kai daug laiko praleisdavom tik dviese, ir kai jai betarppiskai reikejo manes...
Rasastu
2007 10 22, 12:07
Mano dukrytė saikingas "rankinukas"  Labai mažai guli viena. Kai paimi ant rankų, nešioji, tuomet buna labai viskas gerai.
Tai va, o mano "rankinukui" tuoj bus 8mėn. Sakau mano, nes tėtukas kartais irgi netinka, taip ir seka akimis ar esu.Pas močiutes ant rankų nebūna, su viena buvau neseniai palikusi 15min, tai taip užsiklykė, kad balsą buvo praradusi.Jokių svetimų žmonių nemėgsta, jokių svečiavimosi kituose namuose nepripažįsta. Būna dienų , kad pamiega ir po 1,5 val kokius 2kartus, o būna tokių kaip tyčia (kad vakare jau ašaros mamai iš nuovargio laša)kaip vakar kad nuo 7val ryto porą kartų po 15min ir taip iki 23val.Užmigdau ant rankų supdama, prasibunda ir dreba inkšdama kol ant rankų nepaimi. Aišku pabūna truputį ir kėdutėj ir ant kelių pasėdi, bet visada kartu, reikalauja visiško dėmesio, jokių namų ruošos darbų...... Taip ir teisinu tai pilvukas, tai dantukai, o kai reiks auklę surasti, nežinau kaip bus. Kartais pagalvoju, kad gal jau reikia kokių raminamų lašiukų ir jai ir man, nes nepamiegojusi irzli, valgo blogiau. Na pasiguodžiau , gal bus ramesnė
gugutele
2007 10 23, 10:39
na ir mano mazoji rankinukas, visur ir visada su manim nuo pat gimimo, nes buvo labai dideles problemos su pilvuku tai ir dabar nesiruose nulipti nuo ranku, net i tualeta nueiti problema.  o ji jau sveria 10 kg tai baisiausiai pakerta rankas.
QUOTE(Puccha @ 2007 10 21, 17:23) Mano Mažiukas irgi saikingas "rankinukas". Kai lieku viena namie nebūna visada labai linksma, nes jei tik ką reikia padaryti, palieku vieną - verkia, o man širdį skauda, taip graudžiai verkia, bet nebandau jo atpratint. Mano uošviai pataria jo nenešiot, o mano tėvai tvirtina, kad nešiojami vaikai kitokie: būna gudresni, lengviau bendraujantys, anksčiau pradeda kalbėt. Mane pačią mama nešiojo kol pradėjau ropinėt, nežinau ar tai turėjo įtakos, bet mūsų santykiai visada buvo labai šilti  turbūt dėl to šilti santykiai, kad tėvai labai jautrus vaikučio (na, tavo kai buvai vaikas) poreikiams buvo mano dukrytė irgi rankinukas. man labai praverčia įvairios nešioklės, jau turbūt visas jų išbandžiau - ir kenguriukus, ir slingus, ir juostas. Prisirišu vaiką ir ką nors darau - siurbiu pvz. arba skalbinius nukabinu, arba nuo stalo nurenku. Taip panešioju, užtai paskui pasodinu šalia kai kavą geriu - ji ramiai žaidžia  Jau dabar pradeda po biški ir savarankiškai pasaulį nagrinėt, kas mane labai džiūgina
|
|