P.S.aš nekalbu apie kūdikių drabužius, patalynę ir pan.
vat šiandien susimąsčiau.Vakar nusipirkom su drauge Jyske rankšluosčių, jinai sako varysiu namo skalbt
P.S.aš nekalbu apie kūdikių drabužius, patalynę ir pan.
Aš visada skalbiu patalynę
Rankšluosčius iegi daug kas skalbia dėl minkštumo arba dėl to, kad yra tokių rankšluosčių, kurie išskalbti sugeria daugiau drėgmės QUOTE(violetik @ 2006 02 07, 15:31) vat šiandien susimąsčiau.Vakar nusipirkom su drauge Jyske rankšluosčių, jinai sako varysiu namo skalbt P.S.aš nekalbu apie kūdikių drabužius, patalynę ir pan. sorry gal ir as pasirodysiu tamsuole,bet ne tik ,kad neskalbiu,bet net ir negirdejau,kad skalbtu QUOTE(Pusaite @ 2006 02 07, 19:11) Po to, kai pamaciau reportaza, kaip tie rubai ir patalyne siuvami (Azijoj), plaunu patalyne, naktinius, apatinius. Juk ir super svariai siunant (tik kas taip jau daro) tas audeklas buna gi sustandintas, kad lengviau dirbti butu - juk laikas pinigai. Kokius virsutinius rubus aisku velkuosi neplovusi ju, bet patalyne - negaleciau nuoga jos prisiliesti, nezinodama, ant kokiu grindu ji pries tai gulejo...
eikt sau...perskaiciusi pasijutau tokia nevala....
nu rimtai, net nepagalvojau kad reiktu skalbt..., niekada nei pati skalbiau, nei girdejusi esu....
niekada nesu ir as girdejusi, bet vos parsinesusi nauja daikta i galva saudavo tokia mintis jog reiketu isplauti, bet to nepadarydavau, bet nuo sianidenos tai ir as plausiu
As visada skalbiu mat nuo prigimties esu pedante visus labai nervuoja mano pedantiskumas
QUOTE(Renačiukas @ 2006 02 08, 12:30) Aš irgi pedantė. Bet kad skalbti naujus rūbus ar patalynę - niekada net į galvą nešovė. net atsipuciau lengviau ne as viena tokia ciukce
Nu jo... Kazkaip anksciau nepagalvojau, kad reik nauja patalyne skalbt... Visada isivaizdavau, kad pries supakuojant patalyne jinai yra islyginama ir, kad visi mikrobai zusta...
Aš irgi nieko neskalbdavau.... bet jau kai prisiskaičiau, tai patalynę ir apatinius skalbsiu
Aš neskalbiu... nu bent jau iki šiol neskalbiau
Na jau lazdą merginos su tuo naujų daiktų skalbimu ,tai tikrai perlenkiat
O ką pedantės darot su parduotuvių kulinarijoje parduodamu gatavu maistu, juk ten irgi gali patekt mikrobų...? Šiaip tai kas per daug tas nesveika, švara šiuo atveju neišimtis
kažkuri rašė, kad skalbia rankšluosčius naujus, kad geriau sugertų vandenį. nu ir tikrai žinokit prieš kelias dienas maniškis panaudojo neskalbtą naują rankšluostį ir buvo labai piktas nes labai blogai vandenį sugėrinėjo
QUOTE(egliosha @ 2006 02 11, 15:02) kažkuri rašė, kad skalbia rankšluosčius naujus, kad geriau sugertų vandenį. nu ir tikrai žinokit prieš kelias dienas maniškis panaudojo neskalbtą naują rankšluostį ir buvo labai piktas nes labai blogai vandenį sugėrinėjo Su ranksluosciai gal kitokia kalba, bet patalynei tai nereikia vandens sugerineti QUOTE(mamytukas04 @ 2006 02 11, 13:58) Na jau lazdą merginos su tuo naujų daiktų skalbimu ,tai tikrai perlenkiat O tu bandei kada miegoti naujoje standžioje patalynėje? Tiesa, dar prisiminiau- pigi patalynė, prieš naudojimą jos neišskalbus, kartais dažo O dėl rankšluosčių... tiesiog yra tokia rūšis, kuri iškart nesugeria vandens
as ir perskalbiu, bet tik todel, kad negaliu pakest to kvapo, man kazkokiais chemikalais smirda... na nezinau kaip paaiskint, bet man labiau prie sirdies minkstiklio kvapas
visada skalbiu ir rūbus,ir patalynę,ir rankšluoščius
QUOTE(Will @ 2006 02 11, 16:57) 1.O tu bandei kada miegoti naujoje standžioje patalynėje? 2. pvz. mane išbėrė 3.O dėl rankšluosčių... tiesiog yra tokia rūšis, kuri iškart nesugeria vandens 1.O gal tu galvoji, kad aš perku padėvėtą 2.Ar esi įsitikinusi, kad čia nuo patalynės išbėrė? gal sutapimas?o gal esi labai alergiška? tada jau kita kalba 3. dėl tos rušies rankšluosčių sutinku QUOTE(mamytukas04 @ 2006 03 25, 09:22) 1.O gal tu galvoji, kad aš perku padėvėtą 2.Ar esi įsitikinusi, kad čia nuo patalynės išbėrė? gal sutapimas?o gal esi labai alergiška? tada jau kita kalba 1. Teko. Bet "naminės" priemonės visai kitokį efektą duoda ir patalynė nebūna TOKIA kieta 2. Esu įsitikinus, kad nuo patalynės, nes išbėrė jau po pirmos nakties Gal skirgingos firmos skirtingai paruošia patalynę pardavimui, gal tiesiog nepasisekė man perkant
Nu neskalbiau niekada iki šiol
aš tai neskalbu
Skalbiu absoliučiai viską, nes nežinia kas siuvo su kokiom rankom, pokavo, kur tas voliojosi.... brrr....
toks vaizdas kad neturit ka veikt, sorry nieko izeist nenorejau
Kokybiškų gaminių spalvos ir po kelių metų skalbimo nenublunka
Naujų prekių niekada neskalbiu. Juk jei daiktas supakuotas, naujas, tai jis yra švarus, tai kam jį skalbti.
skalbiu tik naujus apatinius ir visus mazyles rubelius, daugiau nieko
nezinau...pirma kart girdziu kad naujus daiktus kas skalbtu
QUOTE(staselė @ 2006 03 31, 19:52) Naujų prekių niekada neskalbiu. Juk jei daiktas supakuotas, naujas, tai jis yra švarus, tai kam jį skalbti. As tai skalbiu naujus vaiko rubelius. Na tai kas, kad naujas rubas supakuotas. Juk ta daikta kazkas siuvo, pakavo... ne steriliomis salygomis viskas tai daroma. As pati pradzioje skeptiskai ziurejau i per nesciuju kursus pasakyta patarima, kad reikia skalbti naujus kudikio rubelius. Taciau, kai pirmakart tai padariau, abejoniu neliko. Nors nauji rubeliai buvo balti, taciau vanduo tapo is karto murzinas.
Atrodo visos iki sio skyrelio neskalbusios yra gyvos ir sveikos... tai pasisemsiu sios patirties ir toliau neiisidirbinesiu. manau nera tie kinieciai tokie jau nesvarus....
Aš anksčiau neskalbdavau ir net į galvą nebuvo atėję, bet kai išvažiavau gyventi į Daniją, tai ten tokia nevala ir nesusipratėle pasijaučiau
Skalbiu naujus apatinius,pataline ir viska ka perku Gariunose
Taip, ypač vaikiškus ir apatinius rūbus. Aišku, striukių, paltų- ne.
As dauguma drabuziu po pirmo skalbimo ismesti turiu
Tai va kol nauji ir svarus neskalbiu, bet kartais buna isimciu, jei manau, kad buvo daugelio matuotasi ar voliojosi ant zemes parduotuveje (juk ir taip buna) tada skalbiu
Naujų , supakuotų ir t. t. - neskalbiu
niekada neskalbiu, nes man patinka tas naujumas, po skalbimo dažniausiai daiktai keičiasi (nors ir truputi) ir neretai ne į gerąją pusę
sveikos,
aš irgi niekada neskalbiu naujų drabužių, net apie tais nesusimąsčiau...
As visada viska perskalbiu ir visai nedel pedantiskumo, o del higienos sumetimu... Juk neaisku, kokiom ten salygom siuvama- gal kokiam rusy, o gal siuveja is tualeto parejus ranku nenusiplovus... atsiprasau, bet niekad negarantuok... tuolabiau siais laikais raso kad pvz. vokiskas produktas, o pasiuta kokioj Turkijoj, Bangladese ir pan. ...
O man ir tas fabrikinis kvapas- masininiaus aliejaus- bjaurus... Tiesa, neskalbiu striukiu ir paltu, bet visa kitka visada... Ir tarp kitko mane vyras tai ipratino!
Pridesiu dar prie to pacio... Skalbti patartina dar ir del to, kad nusiplautu tas dazas, kuris nusiplauna su pirmu plovimu... juk pagalvokit, kad visos medziagos nera dazomos naturaliomis medziagomis- ten viena chemija!!!
Cia truputi ne i tema, bet maciau tv laida, kur komentavo, kad butina batu parduotuvese uzsidet kojinyte besimatuojant batus, nes galima uzsikrest grybeliu... Manau panasiai ir su drabuziais... juk, kai ant pakabu sukabinti drabuziai, tai kiek prisimatuoja zmoniu, kol vienas butent ta drabuzi isigija?! As tai nematau jokiu problemu nauja drabuzi imest i skalbykle...
Drauge vokiete pagimde leliuka. Pripirkom dovanu, drabuzeliu, nuvaziavom i vokietija, pasveikinom... Ryte ziuriu visos tos dovanos isskalbtos. Taip ir likau zado netekus
QUOTE(Sirdukas @ 2006 07 20, 23:40) Cia truputi ne i tema, bet maciau tv laida, kur komentavo, kad butina batu parduotuvese uzsidet kojinyte besimatuojant batus, nes galima uzsikrest grybeliu... Manau panasiai ir su drabuziais... juk, kai ant pakabu sukabinti drabuziai, tai kiek prisimatuoja zmoniu, kol vienas butent ta drabuzi isigija?! O tai jei butent ta primatuota pora batu nusiperki idomu QUOTE(Žemuogė @ 2006 07 24, 20:36) To nekomentavo, bet gal del to liepe visiems reikalaut parduotuvese tu peduciu, kad pasimatuot bata... Papildyta: QUOTE(ditax @ 2006 07 24, 18:50) Drauge vokiete pagimde leliuka. Pripirkom dovanu, drabuzeliu, nuvaziavom i vokietija, pasveikinom... Ryte ziuriu visos tos dovanos isskalbtos. Taip ir likau zado netekus o tai labai normalu... juk nereiskia, kad jusu tos dovanos buvo purvinos! Cia tik grynai higienos sumetimais, ypac kas liecia naujagimius ir mazus vaikucius!!! Gal del to uzsieny priima preke atgal, kad ir etikete nukirpta... nes pardavejoms normalu, kad jei butu nesiotas daiktas, tai ir butu perskalbtas...
Aš irgi nieko naujo neskalbiu. Skalbdavau tik leliuko naujus rūbelius.
pazistami pasakojo, gave dovanu juoda patalyne, tai kita ryta abu buvo lengvai juodi.........prisiderino prie patalynes
Na, mes kartą nusipirkome patalynę, tokią lyg ir parauktą... Parašyta, kad po skalbimo jos lyginti nereikia...
Visda išskalbiu rankšluočius, nes nauji nesugeria drėgmės, o tik išskalbus pasidaro tinkami naudojimui. Patalynę irgi visada skalbiu, nes nervina kvapas naujos, o ir prisiliest maloniau prie išskalbtos. Rūbų neskalbiu, nebent padėvėti būtų. O apatinius kaip kada. Pvz. liemenėlių tai niekad neskalbiu prieš naudojimą. Nors kažkada Triumphe nusipirkau vieną, o jos šleikutės taip griaužė ir dūrė, na tokios kietos buvo. Tai išskalbus to nebeliko, pasidarė minkštutės kaip turi būt. Bet čia buvo tik vienas atvejis toks. O kelnaites irgi visada išsiskabliu prieš nešiojimą
Vaiko tai viską skalbiu: ir rūbus, ir patalynę, savo ir vyro tai
|