Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar skalbiat naujus daiktus prieš naudojimą?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ultraviolet
vat šiandien susimąsčiau.Vakar nusipirkom su drauge Jyske rankšluosčių, jinai sako varysiu namo skalbt blink.gif Ką tik kažkurioj temoj perskaičiau, kad mama nusipirkus patalynę skalbia g.gif Taigi supakuota viskas būna ax.gif Gal aš jau tokia netvarkinga, o gal jinai pernelyg "švaruolė"?Nu aš suprantu, jei tai apatiniai(juolab jei turguj, ar iš vitrinos pirkti), bet jei viskas tvarkingai supakuota, kaip sakant paruošta naudojimui, ar reikia visą tai prieš naudojimą dar išskalbt?O kaip jūs darot?Kodėl(gal kas rankšluoščius skalbia, kad minkštesni būtų)?

P.S.aš nekalbu apie kūdikių drabužius, patalynę ir pan.
another
Aš visada skalbiu patalynę 4u.gif Esu mačiusi net ant pakuotės parašyta, kad reikia išskalbti, nes tada ji pasidaro minkštesnė. Teko kartą miegoti neskalbtoje, tai daugiau nenoriu schmoll.gif
Rankšluosčius iegi daug kas skalbia dėl minkštumo arba dėl to, kad yra tokių rankšluosčių, kurie išskalbti sugeria daugiau drėgmės 4u.gif
Pusaite
QUOTE(violetik @ 2006 02 07, 15:31)
vat šiandien susimąsčiau.Vakar nusipirkom su drauge Jyske rankšluosčių, jinai sako varysiu namo skalbt blink.gif Ką tik kažkurioj temoj perskaičiau, kad mama nusipirkus patalynę skalbia g.gif Taigi supakuota viskas būna ax.gif Gal aš jau tokia netvarkinga, o gal jinai pernelyg "švaruolė"?Nu aš suprantu, jei tai apatiniai(juolab jei turguj, ar iš vitrinos pirkti), bet jei viskas tvarkingai supakuota, kaip sakant paruošta naudojimui, ar reikia visą tai prieš naudojimą dar išskalbt?O kaip jūs darot?Kodėl(gal kas rankšluoščius skalbia, kad minkštesni būtų)?

P.S.aš nekalbu apie kūdikių drabužius, patalynę ir pan.
*

sorry doh.gif
gal ir as pasirodysiu tamsuole,bet ne tik ,kad neskalbiu,bet net ir negirdejau,kad skalbtu g.gif blink.gif
Amalia
QUOTE(Pusaite @ 2006 02 07, 19:11)
sorry doh.gif
gal ir as pasirodysiu tamsuole,bet ne tik ,kad neskalbiu,bet net ir negirdejau,kad skalbtu g.gif  blink.gif
*

Po to, kai pamaciau reportaza, kaip tie rubai ir patalyne siuvami (Azijoj), plaunu patalyne, naktinius, apatinius. Juk ir super svariai siunant (tik kas taip jau daro) tas audeklas buna gi sustandintas, kad lengviau dirbti butu - juk laikas pinigai. Kokius virsutinius rubus aisku velkuosi neplovusi ju, bet patalyne - negaleciau nuoga jos prisiliesti, nezinodama, ant kokiu grindu ji pries tai gulejo...
ermute
eikt sau...perskaiciusi pasijutau tokia nevala.... rolleyes.gif
nu rimtai, net nepagalvojau kad reiktu skalbt..., niekada nei pati skalbiau, nei girdejusi esu.... doh.gif
lotute
niekada nesu ir as girdejusi, bet vos parsinesusi nauja daikta i galva saudavo tokia mintis jog reiketu isplauti, bet to nepadarydavau, bet nuo sianidenos tai ir as plausiu blush2.gif
skaja
As visada skalbiu mat nuo prigimties esu pedante visus labai nervuoja mano pedantiskumas blush2.gif na ir patiems pedantams nelengva biggrin.gif
TiMa
QUOTE(skaja @ 2006 02 08, 12:13)
As visada skalbiu mat nuo prigimties esu pedante visus labai nervuoja mano pedantiskumas  blush2.gif  na ir patiems pedantams nelengva  biggrin.gif
*

aš irgi tokia pati lotuliukas.gif visada skalbiu visus naujus daiktus (aišku, jei tik juos galima skalbt)
Renačiukas
QUOTE(skaja @ 2006 02 08, 12:13)
As visada skalbiu mat nuo prigimties esu pedante visus labai nervuoja mano pedantiskumas  blush2.gif  na ir patiems pedantams nelengva  biggrin.gif
*

Aš irgi pedantė. Bet kad skalbti naujus rūbus ar patalynę - niekada net į galvą nešovė. doh.gif Bet pritarčiau, kad tame tikrai yra logikos - ir nemažai. g.gif
Pusaite
QUOTE(Renačiukas @ 2006 02 08, 12:30)
Aš irgi pedantė. Bet kad skalbti naujus rūbus ar patalynę - niekada net į galvą nešovė.  doh.gif Bet pritarčiau, kad tame tikrai yra logikos - ir nemažai.  g.gif
*

net atsipuciau lengviau doh.gif
ne as viena tokia ciukce biggrin.gif ,bet mintis gera,gal ir pradesiu skalbti patalyne,bet ne drabuzius.naujus,aisku biggrin.gif
Akrila
Nu jo... Kazkaip anksciau nepagalvojau, kad reik nauja patalyne skalbt... Visada isivaizdavau, kad pries supakuojant patalyne jinai yra islyginama ir, kad visi mikrobai zusta... blush2.gif Bet gal ir as pradesiu skalbt iskart nusipirkus... g.gif
Nerytė
Aš irgi nieko neskalbdavau.... bet jau kai prisiskaičiau, tai patalynę ir apatinius skalbsiu ax.gif
Night
Aš neskalbiu... nu bent jau iki šiol neskalbiau doh.gif
Nerytė
QUOTE(Nightingale @ 2006 02 08, 19:53)
Aš neskalbiu... nu bent jau iki šiol neskalbiau  doh.gif
*

Ne tu viena cia tokia lotuliukas.gif
mucka
QUOTE(Pusaite @ 2006 02 07, 20:11)
sorry doh.gif
gal ir as pasirodysiu tamsuole,bet ne tik ,kad neskalbiu,bet net ir negirdejau,kad skalbtu g.gif  blink.gif
*

QUOTE(Night @ 2006 02 08, 18:53)
Aš neskalbiu... nu bent jau iki šiol neskalbiau  doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif aš irgi neskalbiu
RI-JA
Na jau lazdą merginos su tuo naujų daiktų skalbimu ,tai tikrai perlenkiat blink.gif blink.gif blink.gif neteko girdėti, kad kas nors nusipirktų purviną patalynę, ar kad kas nors nuo to kad naujos neišskalbė, būtų blogo nutikę. Manau kad skalbt reikia tada, jeigu taip nurodyta ant įpakavimo ,o šiaip g.gif Manau, kad įmonėms yra taikomi tam tikri reikalavimai...
O ką pedantės darot su parduotuvių kulinarijoje parduodamu gatavu maistu, juk ten irgi gali patekt mikrobų...?
Šiaip tai kas per daug tas nesveika, švara šiuo atveju neišimtis
egliosha
kažkuri rašė, kad skalbia rankšluosčius naujus, kad geriau sugertų vandenį. nu ir tikrai žinokit prieš kelias dienas maniškis panaudojo neskalbtą naują rankšluostį ir buvo labai piktas nes labai blogai vandenį sugėrinėjo schmoll.gif
Nerytė
QUOTE(egliosha @ 2006 02 11, 15:02)
kažkuri rašė, kad skalbia rankšluosčius naujus, kad geriau sugertų vandenį. nu ir tikrai žinokit prieš kelias dienas maniškis panaudojo neskalbtą naują rankšluostį ir buvo labai piktas nes labai blogai vandenį sugėrinėjo schmoll.gif
*

Su ranksluosciai gal kitokia kalba, bet patalynei tai nereikia vandens sugerineti biggrin.gif , manau nereikia ir skalbti g.gif
another
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 02 11, 13:58)
Na jau lazdą merginos su tuo naujų daiktų skalbimu ,tai tikrai perlenkiat blink.gif  blink.gif  blink.gif  neteko girdėti, kad kas nors nusipirktų purviną patalynę, ar kad kas nors nuo to kad naujos neišskalbė, būtų blogo nutikę. Manau kad skalbt reikia tada, jeigu taip nurodyta ant įpakavimo ,o šiaip g.gif  Manau, kad įmonėms yra taikomi tam tikri reikalavimai...
*

O tu bandei kada miegoti naujoje standžioje patalynėje? g.gif Jei būtum bandžius nekalbėtum, kad neteko girdėti, kad kas blogo nutiktų tongue.gif pvz. mane išbėrė verysad.gif Nors šiaip patalynė labai kokybiška (jau 2 metus ją naudojam- net nenusiskalbė ir šiaip jokių problemų vėliau nekilo 4u.gif )

Tiesa, dar prisiminiau- pigi patalynė, prieš naudojimą jos neišskalbus, kartais dažo lotuliukas.gif Studentavimo laikais kambariokė tokią turėjo- kasryt mėlyna atsikeldavo lotuliukas.gif

O dėl rankšluosčių... tiesiog yra tokia rūšis, kuri iškart nesugeria vandens doh.gif
Ugnisss
as ir perskalbiu, bet tik todel, kad negaliu pakest to kvapo, man kazkokiais chemikalais smirda... na nezinau kaip paaiskint, bet man labiau prie sirdies minkstiklio kvapas smile.gif
skera
visada skalbiu ir rūbus,ir patalynę,ir rankšluoščius smile.gif nes jei nesupakuota,tai negali žinoti,kas tuos daiktus čiupinėjo,matavosi.kažkaip geriau jaučiuosi.
RI-JA
QUOTE(Will @ 2006 02 11, 16:57)
1.O tu bandei kada miegoti naujoje standžioje patalynėje?
2. pvz. mane išbėrė  verysad.gif
3.O dėl rankšluosčių... tiesiog yra tokia rūšis, kuri iškart nesugeria vandens  doh.gif
*

1.O gal tu galvoji, kad aš perku padėvėtą lotuliukas.gif žinoma, kad teko miegoti naujoje ir nieko beje ar tau teko girdėti, kad jau ir naudojant patalynę ji yra standinama (kaip sako krakmolinama), kad geriau nešiotūsi, lengviau lygintūsi ?
2.Ar esi įsitikinusi, kad čia nuo patalynės išbėrė? gal sutapimas?o gal esi labai alergiška? tada jau kita kalba g.gif
3. dėl tos rušies rankšluosčių sutinku drinks_cheers.gif
another
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 03 25, 09:22)
1.O gal tu galvoji, kad aš perku padėvėtą  lotuliukas.gif  žinoma, kad teko miegoti naujoje ir nieko beje ar tau teko girdėti, kad jau ir naudojant patalynę ji yra standinama (kaip sako krakmolinama), kad geriau nešiotūsi, lengviau lygintūsi ?
2.Ar esi  įsitikinusi, kad čia nuo patalynės išbėrė? gal sutapimas?o gal esi labai alergiška? tada jau kita kalba g.gif

1. Teko. Bet "naminės" priemonės visai kitokį efektą duoda ir patalynė nebūna TOKIA kieta doh.gif
2. Esu įsitikinus, kad nuo patalynės, nes išbėrė jau po pirmos nakties doh.gif Aš nepamenu kada prieš tai paskutinį kartą buva išberta doh.gif Gal vaikystėje g.gif Nei aš, nei mano vyras, kurį tada irgi išbėrė, nesam alergiški 4u.gif
Gal skirgingos firmos skirtingai paruošia patalynę pardavimui, gal tiesiog nepasisekė man perkant unsure.gif Bet nuo to karto kiekvieną patalynę išskalbiu- beje, tai visai nesudėtinga ir ramu, kad tikrai nieko nenutiks tongue.gif
Norna
Nu neskalbiau niekada iki šiol blush2.gif ...bet, kad prigąsdinot doh.gif .Reiks skalbt...
GIEDRŪNĖ
aš tai neskalbu blush2.gif
88888
Skalbiu absoliučiai viską, nes nežinia kas siuvo su kokiom rankom, pokavo, kur tas voliojosi.... brrr....
*Violeta*
blink.gif blink.gif blink.gif niekada neskalbiau ir neskalbsiu, nesamonė kažkokia schmoll.gif kaip tik visos spalvos greiciau isblunka...
toks vaizdas kad neturit ka veikt, sorry nieko izeist nenorejau mirksiukas.gif
another
Kokybiškų gaminių spalvos ir po kelių metų skalbimo nenublunka mirksiukas.gif
staselė
Naujų prekių niekada neskalbiu. Juk jei daiktas supakuotas, naujas, tai jis yra švarus, tai kam jį skalbti.
Siracusa
skalbiu tik naujus apatinius ir visus mazyles rubelius, daugiau nieko blush2.gif
Lakūdra
nezinau...pirma kart girdziu kad naujus daiktus kas skalbtu g.gif
garbaniukas
QUOTE(staselė @ 2006 03 31, 19:52)
Naujų prekių niekada neskalbiu. Juk jei daiktas supakuotas, naujas, tai jis yra švarus, tai kam jį skalbti.
*

As tai skalbiu naujus vaiko rubelius.

Na tai kas, kad naujas rubas supakuotas. Juk ta daikta kazkas siuvo, pakavo... ne steriliomis salygomis viskas tai daroma.
As pati pradzioje skeptiskai ziurejau i per nesciuju kursus pasakyta patarima, kad reikia skalbti naujus kudikio rubelius. Taciau, kai pirmakart tai padariau, abejoniu neliko. Nors nauji rubeliai buvo balti, taciau vanduo tapo is karto murzinas.
Salomeja
Atrodo visos iki sio skyrelio neskalbusios yra gyvos ir sveikos... tai pasisemsiu sios patirties ir toliau neiisidirbinesiu. manau nera tie kinieciai tokie jau nesvarus....
Milagra
Aš anksčiau neskalbdavau ir net į galvą nebuvo atėję, bet kai išvažiavau gyventi į Daniją, tai ten tokia nevala ir nesusipratėle pasijaučiau blush2.gif Ten, bent jau kiek man teko bendrauti, visi tik parsinešę bet kokius rūbus ar juo labiau patalynę, iš karto į skalbyklę. Nu tai ir aš taip įpratau blush2.gif Nors grįžau Lietuvėlėn ir jau kai ko (viršutinių rūbų) nepuolu iš karto skalbti hihihi.gif
Vladislava
Skalbiu naujus apatinius,pataline ir viska ka perku Gariunose
Crystalline
Taip, ypač vaikiškus ir apatinius rūbus. Aišku, striukių, paltų- ne.
Ingrida Kraus
As dauguma drabuziu po pirmo skalbimo ismesti turiu blush2.gif Na ne kokia is manes skalbeja visos drauges juokias blush2.gif Kartais baltus su spalvoptais sumaisau, kartais megztinius per karstam vandeny isskalbiu ax.gif
Tai va kol nauji ir svarus neskalbiu, bet kartais buna isimciu, jei manau, kad buvo daugelio matuotasi ar voliojosi ant zemes parduotuveje (juk ir taip buna) tada skalbiu thumbup.gif
arabeska
Naujų , supakuotų ir t. t. - neskalbiu g.gif o gal reiktų, susimąsčiau g.gif mirksiukas.gif
gie33
niekada neskalbiu, nes man patinka tas naujumas, po skalbimo dažniausiai daiktai keičiasi (nors ir truputi) ir neretai ne į gerąją pusę lotuliukas.gif
jausma
sveikos,
aš irgi niekada neskalbiu naujų drabužių, net apie tais nesusimąsčiau...
Sirdukas
As visada viska perskalbiu ir visai nedel pedantiskumo, o del higienos sumetimu... Juk neaisku, kokiom ten salygom siuvama- gal kokiam rusy, o gal siuveja is tualeto parejus ranku nenusiplovus... atsiprasau, bet niekad negarantuok... tuolabiau siais laikais raso kad pvz. vokiskas produktas, o pasiuta kokioj Turkijoj, Bangladese ir pan. ...
O man ir tas fabrikinis kvapas- masininiaus aliejaus- bjaurus...

Tiesa, neskalbiu striukiu ir paltu, bet visa kitka visada... Ir tarp kitko mane vyras tai ipratino! 4u.gif
Sirdukas
Pridesiu dar prie to pacio... Skalbti patartina dar ir del to, kad nusiplautu tas dazas, kuris nusiplauna su pirmu plovimu... juk pagalvokit, kad visos medziagos nera dazomos naturaliomis medziagomis- ten viena chemija!!!

Cia truputi ne i tema, bet maciau tv laida, kur komentavo, kad butina batu parduotuvese uzsidet kojinyte besimatuojant batus, nes galima uzsikrest grybeliu...
Manau panasiai ir su drabuziais... juk, kai ant pakabu sukabinti drabuziai, tai kiek prisimatuoja zmoniu, kol vienas butent ta drabuzi isigija?! mirksiukas.gif

As tai nematau jokiu problemu nauja drabuzi imest i skalbykle... doh.gif
ditax
Drauge vokiete pagimde leliuka. Pripirkom dovanu, drabuzeliu, nuvaziavom i vokietija, pasveikinom... Ryte ziuriu visos tos dovanos isskalbtos. Taip ir likau zado netekus
Žemuogė
QUOTE(Sirdukas @ 2006 07 20, 23:40)
Cia truputi ne i tema, bet maciau tv laida, kur komentavo, kad butina batu parduotuvese uzsidet kojinyte besimatuojant batus, nes galima uzsikrest grybeliu...
Manau panasiai ir su drabuziais... juk, kai ant pakabu sukabinti drabuziai, tai kiek prisimatuoja zmoniu, kol vienas butent ta drabuzi isigija?!  mirksiukas.gif

O tai jei butent ta primatuota pora batu nusiperki g.gif juos isskalbt parejus g.gif
idomu g.gif
Sirdukas
QUOTE(Žemuogė @ 2006 07 24, 20:36)
O tai jei butent ta primatuota pora batu nusiperki  g.gif  juos isskalbt parejus  g.gif
idomu  g.gif
*

To nekomentavo, bet gal del to liepe visiems reikalaut parduotuvese tu peduciu, kad pasimatuot bata... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ditax @ 2006 07 24, 18:50)
Drauge vokiete pagimde leliuka. Pripirkom dovanu, drabuzeliu, nuvaziavom i vokietija, pasveikinom... Ryte ziuriu visos tos dovanos isskalbtos. Taip ir likau zado netekus
*

o tai labai normalu... juk nereiskia, kad jusu tos dovanos buvo purvinos! Cia tik grynai higienos sumetimais, ypac kas liecia naujagimius ir mazus vaikucius!!! 4u.gif

Gal del to uzsieny priima preke atgal, kad ir etikete nukirpta... nes pardavejoms normalu, kad jei butu nesiotas daiktas, tai ir butu perskalbtas... g.gif Siaip yra daug, kurie tuo net LABAI naudojasi... cool.gif
aida1
Aš irgi nieko naujo neskalbiu. Skalbdavau tik leliuko naujus rūbelius. 4u.gif Paskaičiusi tikrai pradėsiu skalbti. biggrin.gif
ebi
pazistami pasakojo, gave dovanu juoda patalyne, tai kita ryta abu buvo lengvai juodi.........prisiderino prie patalynes lotuliukas.gif
Uva
Na, mes kartą nusipirkome patalynę, tokią lyg ir parauktą... Parašyta, kad po skalbimo jos lyginti nereikia... thumbup.gif Pervilkom patalynę tais naujais užvilkimais.... Nu, bet kokia ji buvo grubi... doh.gif jaučiausi kaip metalinį sietą užsiklojus, o dar kvapas... unsure.gif Paskui kitą dieną perskaitėme informaciją, kuri buvo prie patalynės... gerai, kad dar nebuvome jos išmetę... Pasirodo, net ant etikečių buvo užrašyta, kad prieš naudojimą ją reikia išskalbti... biggrin.gif Po skalbimo ji suminkštėjo, dingo nemalonus kvapas... thumbup.gif
Jicky
Visda išskalbiu rankšluočius, nes nauji nesugeria drėgmės, o tik išskalbus pasidaro tinkami naudojimui. Patalynę irgi visada skalbiu, nes nervina kvapas naujos, o ir prisiliest maloniau prie išskalbtos. Rūbų neskalbiu, nebent padėvėti būtų. O apatinius kaip kada. Pvz. liemenėlių tai niekad neskalbiu prieš naudojimą. Nors kažkada Triumphe nusipirkau vieną, o jos šleikutės taip griaužė ir dūrė, na tokios kietos buvo. Tai išskalbus to nebeliko, pasidarė minkštutės kaip turi būt. Bet čia buvo tik vienas atvejis toks. O kelnaites irgi visada išsiskabliu prieš nešiojimą smile.gif
Ryna
Vaiko tai viską skalbiu: ir rūbus, ir patalynę, savo ir vyro tai schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.