Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nešioklės sveikiausios stuburui
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4
TuriuDvi♥
Sveikos, mamytės,

noriu paprašyti Jūsų pasidalinti patirtimi apie kūdikių nešiokles...Ruošiuosi pirkti, bet neapsisprendžiu kokios firmos ir kokio modeliuko išsirinkti, kad mano "pavargusiam" ir šiaip problematiškam stuburui nepakenktų, o ir kūdikio nešiojimas nebūtų toks fiziškai sudėtingas g.gif

Tiesą pasakius, pakol kas renkuosi iš Chicco You&Me ir Baby Bjorn Synergy...

Gal yra ir kitų dar geresnių variantų?

Būčiu labai dėkinga už Jūsų nuomonę 4u.gif .

Eglė

rudnosiuke
as vaikuti nesiojau nesioklei nuo 3men. pirkau chicco ir nepasigailejau. mano nesiokle dar ir gulima padetis pasidarydavo.bet vasara budavo karsta joje, nors si vasara buvo ypaingai karsta.
Ksesanko
Mes turime chicco you and me. iki triju menesiu dukrelei nepatikdavo joje, o dabar su teciu pasilieka namuose ir tik joje laksto po buta. net uzmiega joje smile.gif Bet manau baby bjorn geresne. man atrodo, kad lengvesne ir lengviau ja uzsideti. bet mes ir savo chicco patenkinti smile.gif
TuriuDvi♥
Dėkinga Jums už atsakymus 4u.gif
O gal kas nors galėtumėte palyginti tokias nešiokles su slingais (vaikjuostėmis)? Įdomu, kas stuburui sveikiau ir vaikiukui patogiau?! g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2010 12 10, 21:59)
Mes turime chicco you and me. iki triju menesiu dukrelei nepatikdavo joje, o dabar  su teciu pasilieka namuose ir tik joje laksto po buta. net uzmiega joje smile.gif Bet manau baby bjorn geresne. man atrodo, kad lengvesne ir lengviau ja uzsideti. bet mes ir savo chicco patenkinti smile.gif
*

O Chicco You and Me iš tikrųjų gerai nugarai? Ar patogu, ar nepavargsta nugara, neskauda stuburo?
Ksesanko
[quote=EgleTuriKamile,2010 12 11, 12:15]
Dėkinga Jums už atsakymus 4u.gif
O gal kas nors galėtumėte palyginti tokias nešiokles su slingais (vaikjuostėmis)? Įdomu, kas stuburui sveikiau ir vaikiukui patogiau?! g.gif
Papildyta:
O Chicco You and Me iš tikrųjų gerai nugarai? Ar patogu, ar nepavargsta nugara, neskauda stuburo?
*

[/quot

Stuburui tikrai patogi. Duklrele sveria dar ne daug (6.700 g.) todel negaliu komentuotyi, kad po puses metu neskaudes smile.gif Bet dabar jokio diskomforto po pusvalandzio nesiojimo nejauciu
looo
:]
na manau geriausia tai pasimatuoti abi parduotuveje ir pamatysite skirtuma.
seip patogiausios nesynes kuriose apkrova eina ne nugarui o klubams :
manduca, ergobaby, ir favoritas babybjorn Comfort. tik jos tinkamanos vaikams ~4menesiu.

toliau eina nesynes kuriu dirzai paskirstyti yra "korsetiniu principu". svoris tenka ne vienai nugaros vietai o visai nugarai.

dar yra labai svarbu tai kad galima butu regulioti ta dali kurioje sedi pats vaikiukas, daugumoj nesyne vaikai "baladojasi"-lieka tarpeliu tarp kojyciu, rankyciu ir t.t. sios problemos tikrai nera Babbybjorn nesynese, ji yra kaip antra oda.
Apie Chicco nieko negaliu pasakyt-pati nenaudojau-reik matuot ziuret.

dar yra toks niuansas, matuojant parduotuveje neizvelgsite visu povandeniniu akmenu. parasysiu apie tai ka puikiai zinau, del abbybjorn nesyniu.

original ir Air modeliukas -tinkamos iki 10kg (realiai vaiko svoris pradeda jaustis, ir atitinkamai jusu nugara pradeda pavargt nuo 5-7kg)
Synergy ir Active -tinkamos iki 12kg (pavargsit nuo 7-9kg)
Comfort-tinkamos iki 14kg (svoris pradeda jaustis nuo 10-12kg)

sos taisykles galioja, jeigu jus nesiojat vaikiuka daugiuau negu 30-40min. ypac sie duomenys svarbus vasara, kai devite nesyne ant plonos maikutes, arba ant pliku peciu:]

del slingu ir nesyniu yra AMZINA nuomoniu kova. Visa tai aisku del pardavimu politikos. yra kruvos uzsakytu straipsniu priesh viena arba kita.
tiesa viena: jeigu norite tureti aksesuara, o ne nesyne, vasara buti uzsimuturevus ilgu dideliu skuduru, + gaist laiko kol apsiviniosite, o vaikelis sedes tik veiduku i jus -jums tiks slingas.

jeigu norite paprastesnio sau ir vaikeliui gyvenimo, rinksites nesyne. smile.gif
Meškčiukas
QUOTE(looo @ 2010 12 12, 14:22)
:]
na manau geriausia

*

Labai issamus ats smile.gif Mes irgi renkames nauja nesyne. Turime babybjorn active. As esu ja be galo patenkinta, bet vienas "bet". Joje mano pupa ilsisi ne "varliuko" poza. O mums issivyste klubo sanario displazija sad.gif Zinoma, nugara pavargsta, nes nesioju ir po 4-6 valandas per diena, daznai ir ilgiau blink.gif Mano grazuolyte niekur kitur nemiega, tik kaip ant mano pilvo... Ortopede pasake, kad viskas butu ok, jei ne ta kojyciu padetis... Tad, dabar renkames nauja nesyne. Babybjorn nesyne is ties fantastiska, todel labai bijau kitomis nusivilti sad.gif Labai man patiko babybjorn comfort,nes, kiek maciau, ten vaikutis "varliuku" sedi. Deja, mums kaina neikandama verysad.gif Tad, dar daromes manduca nesynes. Zinoma, jos dirzai, turbut, nebus tokie patogus... Senaja nesyne dar pasilaikysiu, jei mazajai nepatiktu naujoji. Bandysime tada kaitalioti dienos eigoje.
Beje, Looo, kokia Jusu nuomone apie manduca? Gal esate maciusi, naudojusi?
looo
manduca yra lyg pigesne kopija ergobaby-bet principas toks pat. tik tiek, kad pati medziaga kur sedi vaikelis yra viensluoksne linine/kuprinine/brezentine nzn kaip pavadint medziaga. skistas palaikymas kudikeliui-greiciau jo isvis nera..tinkama nuo kokiu 6 menesiu pagal fakta.

BB comfort- 3 nesiojimo pozicijos. i save, nuo saves, ir i save "praskestom" kojytem-kas skaitosi ergoterapiskai patogi klubo sanario vystimosi poza. + sakyciau galima nesti ir ant nugaros , priziurint antrajam teveliui. (jei ergobaby galima kodel comforte negalima?!) Antialergine medziaga. rimti uzsegimai. paminsktintas uzpildas dalies kur sedi vaikelis. dirzu nureguliavimo mazgas ties jusu nugara...na ir aisku Babybjorn kokybe. tinka nuo 6kg (3-4menesiu)

tiesa del sanario displazijos, ar esate tikra kad ji issivyste? gal buvo kiek nuo gimimo, ir buvo paumejimas? jei rimtai as manau-jei yra polinkis i sita reikala, jis ir gulint ir sedint issivystis...jei nera,tai nesiojant po pora valandu i diena,nenutiks nieko baisaus. mes saviski nesiojom Synergy nuo 3 savaiciu iki 6menesiu-poto persedom i Comforta.jokiu displaziju neissivyste smile.gif
Nightmoon
QUOTE(looo @ 2010 12 13, 12:57)
manduca yra lyg pigesne kopija ergobaby-
*

Displazija buna nuo pat gimimo

Jei yra displazija reikia riktis nežioklė kurioje vaikas bus kuo labiau praskestas tuo geriau. Nešiojom paprastą womar nešioklę (kurios niekam nerekomenduoju -nes svoris visas ant sprando eina nešiojančiam vaiką) dar sulankstydavau vystykla ant klynuko prilaikymo dedavau. esme kad kūdykis ne kabėtu o butu praskestas kaip varliukas. 4u.gif
vėtrė 9
Manau meitai vaiki ir mamai patogiausia, nera ten ipatingu gamykliniu siuliu nei primestu svetimu formu.
Ir galite siuti pacios, ar siap kokios nagingos mamos ar mociutes cia gali pagelbeti,

vaikjuostes sudetinga ristis, slingas kreivas reikalas, viskas istrizai ir ta vaikuti vistiek norisi viena ranka prilaikyti, o mei tai jis pats prispaustas prie krutines nera poreikio laikyti ir rankos abi laisvos jei reikia...
o paaugusi ir ant vieno klubo gali nesti ir ant nugaros...
broma
Mes naudojomes BabyBjorn Active. Tiko ir patiko . Nugara tikrai nepavargsta su ja.
Unregistered
Mamučiukai, aš tokias ortopedines užmačiau g.gif , peržiūrėjau aprašymą, bet vistiek nesupratau, kaip ten vaikutis "laikosi" blush2.gif . Ar jis ten kur "pasodinamas", ar ant mamos klubo unsure.gif ? Ta nešynė gal tik mamytės stuburui skirta g.gif ?
Pakonsultuokit, kas turėjot biggrin.gif ...
http://www.ortopedija.lt/index.php/lt/55598/
Raideles
QUOTE(Unregistered @ 2011 02 02, 17:32)
Mamučiukai, aš tokias ortopedines užmačiau g.gif , peržiūrėjau aprašymą, bet vistiek nesupratau, kaip ten vaikutis "laikosi" blush2.gif . Ar jis ten kur "pasodinamas", ar ant mamos klubo unsure.gif ? Ta nešynė gal tik mamytės stuburui skirta g.gif ?
Pakonsultuokit, kas turėjot biggrin.gif ...
http://www.ortopedija.lt/index.php/lt/55598/
*

Vaikutis ten niekur nesilaiko, jį reikia ranka prilaikyti. Ant juosmens tvirtinasi diržas su sėdyne užpakaliukui, dėl to mamai nereikia labiau atkišti klubo, kad būtų patogu vaikutį prilaikyti, dėl to mamos stuburas neiškrypsta.
Unregistered
QUOTE(Raideles @ 2011 02 02, 18:14)
Vaikutis ten niekur nesilaiko, jį reikia ranka prilaikyti. Ant juosmens tvirtinasi diržas su sėdyne užpakaliukui, dėl to mamai nereikia labiau atkišti klubo, kad būtų patogu vaikutį prilaikyti, dėl to mamos stuburas neiškrypsta.

Ačiū. Tai, vistik, sėdynė vaikučiui šiokia tokia yra rolleyes.gif ...
Ketvirtadiene
mes naudojam Mei Tai (pirkom is Kengos), pas vyra vaikas net uzmiega sioje nesiokleje smile.gif
vilmajun
turiu paprastą womar nešioklę,tik nežinau nuo kada aš į ją galiu leliuką dėti. Parašyta, kad nuo 5 kg iki 13 kg, bet jeigu vaikui tik 2 mėnesiai ar jau galima g.gif Patarkit prašau
looo
5kg, tai kazkur nuo ~3men. smile.gif aisku kaip koks vaikas.
muminukas

! 
Skelbimai šioje temoje bei visame "Naudingų patarimų" skyrelyje yra draudžiami. Skelbimams yra skirtas atskiras skyrelis forumo "Skelbimų lentoje".  Prašome skelbtis ten. O šio skyrelio temos yra skirtos naudingiems patarimams, savybių  aptarimui, susipažinimui su naujovėmis ir t.t.  
Tokio pobūdžio skelbimai, kaip:  "Siūlau ..... Kaina...." ir "Ieškau/Pirkčiau...... siūlykit...."    bus trinami be jokio išankstinio perspėjimo, o dalyviui gali būti skirtas įspėjimas.

olialiolia
QUOTE(Meškčiukas @ 2010 12 13, 11:45)
Labai issamus ats smile.gif Mes irgi renkames nauja nesyne. Turime babybjorn active. As esu ja be galo patenkinta, bet vienas "bet". Joje mano pupa ilsisi ne "varliuko" poza. O mums issivyste klubo sanario displazija sad.gif Zinoma, nugara pavargsta, nes nesioju ir po 4-6 valandas per diena, daznai ir ilgiau  blink.gif  Mano grazuolyte niekur kitur nemiega, tik kaip ant mano pilvo... Ortopede pasake, kad viskas butu ok, jei ne ta kojyciu padetis... Tad, dabar renkames nauja nesyne. Babybjorn nesyne is ties fantastiska, todel labai bijau kitomis nusivilti sad.gif Labai man patiko babybjorn comfort,nes, kiek maciau, ten vaikutis "varliuku" sedi. Deja, mums kaina neikandama  verysad.gif Tad, dar daromes manduca nesynes. Zinoma, jos dirzai, turbut, nebus tokie patogus... Senaja nesyne dar pasilaikysiu, jei mazajai nepatiktu naujoji. Bandysime tada kaitalioti dienos eigoje.
Beje, Looo, kokia Jusu nuomone apie manduca? Gal esate maciusi, naudojusi?
*

Mes turime Patapum Baby nesiokle ir labai patenkinti. Tiesa, pirkom ne nesiojimo palengvinimui (nes ir taip nesioju maze), o ''gydymo'' tikslais. Nuo gimimo esame stebimi ortopedo, nes turejome nedidele klubu sanariu displazija. Pirkau, kad vaikiukas dazniau butu varliuko pozoje (ortopedinis itvaras - Freiko pagalve- sukurtas butent kad prilaikyti kojytes tokioje padetyje), pirkau, kai jau gerai sedejo (nes nugarele netvirta sioje nesiokleje, skirta nuo kokiu 6 men), o ir masazuodama nesileido, tai pati priejau isvados, jog per prievarta reikia taip sodinti. Naturaliai i tokia poza nepasodinsi, o nesiokleje puikiai sedi, be to, taip jai gerai joje, net uzmiega. Dabar musu klubiukai idealus (tfu-tfu-tfu). Nezinau, ar nesiokle padejo, ar ir masazai (svarbu netinget 4u.gif ), bet likau patenkinta 100 proc. Dabar tokio poreikio nesioklei kaip ir nera, bet vis tiek nesioju po pora kartu i diena, pripratau, ir vaikas arti mamytes nusiramina, ypac gerai pries miega thumbup.gif
Turim tokia (kojos placiai isskiestos)
user posted image
user posted image
luna
Turim HAUCK ji skirta nuo 0-12kg ir ji atitinka, kur nugaryte eina pakietinimas. mums ji patinka
Tetavova
Patarkit 4u.gif prasau...Turiu LABAI skaudancia nugara. Mazyle 3 men. Kokia nesykle patartumet isigyti? Mums ji labaiu reikalinga keliaujant lektuvu.
Dekoju uz atsakyma 4u.gif
okse0711
naudojom ir mes nešynę,bet jau kaip nugarą skaudėdavo doh.gif
manau,kad jos pritaikytos tik sveikoms mamyčių nugaroms g.gif arba labai trumpam laikui ideti vaikuti ten ir panešiot smile.gif
gitulia
Reikia ziureti is ergonomisku normaliu nesyniu pvz. ergo baby ar kokia manduca, ptapum. O tie visi kenguriukai nei mamai lengva nesiot, nei vaikui sveika ten ant klyno kabot mirksiukas.gif
Ingrida2009
QUOTE(gitulia @ 2011 03 06, 17:33)
Reikia ziureti is ergonomisku normaliu nesyniu pvz. ergo baby ar kokia manduca, ptapum. O tie visi kenguriukai nei mamai lengva nesiot, nei vaikui sveika ten ant klyno kabot  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
turiu Patapum, nešioju nuo 6 mėn cool.gif nepamainomas dalykas ligos metu, turguje, miške grybaujant thumbup.gif dabar mažei 1m7mėn, sveria 10 kg, varysim į Kazį su nešyne thumbup.gif
O nugara mano vargana, stuburas iškrypęs, skaudena kone nuolat, o nuo nešiojimo blogiau nebūna rolleyes.gif
sanyserda
Pats tobuliausias pasirinkimas ir vaikučiui, ir nešiotojui tai ergonomiškos nešioklės, kuriose vaikutis ne kabo ant tarpklyniuko, o sėdi varliuko poza, kai kojytės yra plačiai praskėstos, keliukai aukščiau už dubenį. Jų pasirinkimas šioks toks yra, na, bent jau yra iš ko rinktis (bet juk tobulumui ir naujovėms ribų nėra, vis tikimės, kad atsiras pati pačiausia nešioklė wub.gif ), yra skirtos ir nuo gimimo, ir nuo vėlesnio laiko - Ergo baby, Manduca, Patapum, BabyBjörn Comfort, Mei Tai, Carry Baby, vaikjuostės ir kitos.
Antras svarbus jų bruožas, kad svoris tenka ne vien nugarai, kaip dažniausiai būna su diržinėmis nešioklėmis, o ir klubams, kas labai palengvina nešiojimą.
Trečias punktas - nėra spec. pakietinimų vaikučio nugarėlei, kokie dažnai būna diržinėse nešioklėse. Vaikučio nugarytei žymiai sveikiau, kai ji natūraliai išlinksta, o ne yra atremiama į tvirtą pakietinimą.
Ir dar viena, manau, labai svarbi šių nešioklių dalis - natūralus audinys thumbup.gif
gitulia
Man idomu pasidare, koks babybjorn modelis skaitosi ergonomiskas? Ar jie turi toki? Nes as turejau gavusi dovanu babybjorn nesiokle, tai buvo standartinis su siauru klynuku, pakietinta nugarele ziaurus kenguriukas, nuo kurio ir man paciai peciai paskausdavo, o ir vaikui ten tikrai nerekomenduojama kabet ilgai g.gif
sanyserda
QUOTE(gitulia @ 2011 03 09, 09:58)
Man idomu pasidare, koks babybjorn modelis skaitosi ergonomiskas? Ar jie turi toki? Nes as turejau gavusi dovanu babybjorn nesiokle, tai buvo standartinis su siauru klynuku, pakietinta nugarele ziaurus kenguriukas, nuo kurio ir man paciai peciai paskausdavo, o ir vaikui ten tikrai nerekomenduojama kabet ilgai  g.gif
*

Jau turi, BABYBJÖRN Comfort Carrier:

http://www.babybjorn.com.au/products/baby-...omfort-carrier/

Ankstesniuose modeliukuose visai jokio komforto vaikučiui nėra... Nešiotojui patogesi iš ankstesnių Active ir Synergy, nes turi papildomą sutvirtinimą nugarinėje ir juosmeninėje dalyje. O naujausias modeliukas Comfort išsiskiria iš ankstesnių, jame vaikutis nebekaba ant klyniuko, o sėdi, tinkama nuo 3 mėn., nešiotojui patogiau dėl papildomo diržo per juosmenį.
looo
na tas standartinis modeliukas kaip sakote (tikriausiai active ar synergy), irgi savo kategorijoje visai neblogas, ili kokiu 7 menesiu visai ok ten viskas su juo...ir sakyciau tobulesnes nesynes nuo gimimo ir nera...o svoris joje pradeda jaustis nuo kokiu 8kg, ypac jei nesiojama virsh valandos laiko...
"comfort" ergobaby ir t.t. , nzn manau nepatogu nuo pat gimimo, ty nepritaikytos jos patiems paziausiems, skirtos vaikams, kurie jau puikiai valdo save, ir tvirtai sedi..

dabar esame virsh 11 kg (tuoj bus metukai),apie 8 men. persedom i comforta, aisku suprantu nieko patogesnio jau neberasiu, bet nuosirdziai sakau, kad ir sitoje nesyneje svoris jauciasi, aisku viskas eina "ant klubu" nugarai visikai nieko nelieka, svarbiausia teisingai nuregulioti visus dirzus, cm i "kaire i deshne" ir apkrovos skirtumas labai jauciasi. nesyne naudojames kasdien po N kartu, bei vakarais migdome joje lauke...nzn ka darysime kai isaugsime, bet ir viena ir kita nesyne pasiliksiu ateiciai....man sitas dalykas labai pasiteisino....
gitulia
as turejau babybjorn be dirzo, kuris segasi ant juosmens, tai man jo labai truko, ir peciai iskausdavo labai greitai su mazu leliuku.
looo, o jus persedot i comforta is babybjorno ar kt.?
As dabar nesioju 13 kg vaikuti kartais su i ergo baby panasia nesiokle, tai man tikrai dabar lengviau, nei maziuka su babybjornu buvo nesioti.
looo
nuo gimimo vasarai turejom synergy babybjorn, ir persedom i comfort babybjorn.

sakyciau vasarai visvien mezesniem leliams yra idealiausia ventiliojamos medziagos nesynes.
TuriuDvi♥
QUOTE(gitulia @ 2011 03 06, 19:33)
Reikia ziureti is ergonomisku normaliu nesyniu pvz. ergo baby ar kokia manduca, ptapum. O tie visi kenguriukai nei mamai lengva nesiot, nei vaikui sveika ten ant klyno kabot  mirksiukas.gif
*

Na, mamytės, kadangi jau užvedžiau šią temą, pasidalinsiu savo įspūdžiais...Galiausiai įsigijau visai ne Chicco You&Me ir ne Baby Bjorn Synergy, o Ergo Baby nešioklę thumbup.gif , nes išsiaiškinau, kad iš tikrųjų vaikučiui geriausia (sveikiausia), kai kojytėmis "apsikabina" mamytės liemenį (varliuko poza), o ir mamytės nugarai mano įsigyta nešioklė labai gerai (pati turiu nuolatinę stuburo skausmo problemą), nes petnešos storos, nugaroj per mentes susisega patogiai (atlošia daugiau nugarą, kad nesukristų į priekį pečiai). Beje, savo dukrytę toje nešioklėje nešioju beveik nuo 4 mėn. ir viskas super, nors bijojau, kad ta varliuko poza jai bus neįprasata, nepatogi, kad per maža dar ji taip kojytes laikyti...Pasirodo be reikalo baiminausi - viskas labai gerai. Dažnai vakarais dukrytė už miega tik toje nešioklėje,o po to lengviausiai perkeliu ją į lovytę thumbup.gif smile.gif
Panašūs nešioklių variantai kaip ir minėta: manduca, patapum...BB Confort irgi jau iš tos serijos pagaliau...O dauguma nešioklių yra deja dar nepritaikytos teisingai vaikučio laikysenai ir gerai mamytės sveikatai.
Sėkmės visoms mamytėms įsigyjant "teisingas" nešiokles savo vaikučiams! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sanyserda @ 2011 03 09, 01:42)
Pats tobuliausias pasirinkimas ir vaikučiui, ir nešiotojui tai ergonomiškos nešioklės, kuriose vaikutis ne kabo ant tarpklyniuko, o sėdi varliuko poza, kai kojytės yra plačiai praskėstos, keliukai aukščiau už dubenį. Jų pasirinkimas šioks toks yra, na, bent jau yra iš ko rinktis (bet juk tobulumui ir naujovėms ribų nėra, vis tikimės, kad atsiras pati pačiausia nešioklė  wub.gif ), yra skirtos ir nuo gimimo, ir nuo vėlesnio laiko - Ergo baby, Manduca, Patapum, BabyBjörn Comfort, Mei Tai, Carry Baby, vaikjuostės ir kitos. 
Antras svarbus jų bruožas, kad svoris tenka ne vien nugarai, kaip dažniausiai būna su diržinėmis nešioklėmis, o ir klubams, kas labai palengvina nešiojimą.
Trečias punktas - nėra spec. pakietinimų vaikučio nugarėlei, kokie dažnai būna diržinėse nešioklėse. Vaikučio nugarytei žymiai sveikiau, kai ji natūraliai išlinksta, o ne yra atremiama į tvirtą pakietinimą.
Ir dar viena, manau, labai svarbi šių nešioklių dalis - natūralus audinys  thumbup.gif
*

Visiškai sutinku! drinks_cheers.gif Turim Ergo Baby thumbup.gif
***angeliuke***
Esu bandžius kelias ir firmines ir ne, nuo visų žiauriai skaudėdavo nugarą unsure.gif
marsele
vienareiksmiskai Meitai.. Ir nugarai super, ir vaikas taisyklingai sedi, jokiu nereikalingu pribumbasu.. As siaip esu absoliuti nizgrabaila, bet pasiskolinau is mamos siuvimo masina ir is nereikalingos ryskios paklodes per diena pasisiuvau - jau metus naudojam. Isiuvau paminkstinimus i tas vietas kur mano peciai (senas ranksluostis buvo sukarpytas smile.gif ) ir kur vaikucio slaunys islenda - kad neisireztu vasara, kai be kelniu nesiojau (turejau mikropluosto - "fleece" - sluosciu nenaudotu, tai tas vietas jomis apsiuvau. Aisku vaizdelis nelabai kruopstus smile.gif bet man reikejo greit, o pinigu pabijojau leist, nezinodama ar patiks.. Patikekit, jei jau as pasiuvau, bet kas gali.. O va jei ir graziu norisi, siuna sm merginos labai graziai, apie 100Lt kainuoja, galiu rekomenduoti:)
agnytees
sveikos, susidomejau nesioklemis. ligonineje perskaiciau kad vyks lyg mamyciu akademija , kurios metu kaune bus pasakojama apie nesiokles. Gal zinote kurioje cia vietoje ir kelinta diena? ( lygtais balandzio 14 , bet negarantuoju )
zapukė
Aš turėjau Chicco You&Me, pirkau dėvėtą ebėjuje už 40 Lt. Už tokią kainą buvo superinis daiktas, parduotuvinė jos kaina man yra smarkiai nutolusi nuo sveiko proto doh.gif Naudojau greitam pasibėgiojimui po miestą ar iki poliklinikos nueiti, kur su vežimu neįvažiuosi/nepravažiuosi. Ypač kai buvo slidu, nes mano manymu taip saugiau nei neštis rankose vaiką.
augulis20
sveiki,as suneli nesiojau TOMY safari nesykleje,patiko,kad prilaike nugara,nepavargdavau,suneliui joje patiko ir siaip faina,rekomenduoju drinks_cheers.gif
saulytei
O gal bandete nesiokle minimonkey? Gal girdejote kokiu atsiliepimu? Kaip tik renkuosi pirmaja nesiokle mazam vaikuciui ir galvoju pabandyti kaip tik sita.
Slonik
Turiu ir Slinga ir Mei Tai, abi nesynes thumbup.gif Slinge dukryte nesiojau nuo 3 savaiciu, o Mei Tai nuo 2.5 men. 'varliuko pozoje' Dukrytei greit metukai nesyklemis vis dar naudojames,namie patogu greitai isodinti i slinga,o i lauka ilgesniai kelionei (2-4 val) i mei tai.tai net mano skaudanti nugaranepavargsta ir mazytei patogu,net uzmiega
Gingerr
QUOTE(Slonik @ 2011 04 24, 23:47)
Turiu ir Slinga ir Mei Tai, abi nesynes  thumbup.gif Slinge dukryte nesiojau nuo 3 savaiciu, o Mei Tai nuo 2.5 men. 'varliuko pozoje' Dukrytei greit metukai nesyklemis vis dar naudojames,namie patogu greitai isodinti i slinga,o i lauka ilgesniai kelionei (2-4 val) i mei tai.tai net mano skaudanti nugaranepavargsta ir mazytei patogu,net uzmiega
*

mes tai mei tai naudojam nuo gimio, nuo pirmuju dienu thumbup.gif dabar jau 2,5 metuku, vis dar panaudojam kelionese ar labai skubant kur. man irgi su stuburu bedos, skauda net vezima stumiant, tai su nesiokle nieko nejaucdavau, aisku ne dabat, kai vaikas baisiai sunkus smile.gif bet lengviau nei ant ranku smile.gif
tokie potyriai paskatino siulyti ergonomiskas nesiokles ir kitiems teveliams smile.gif
looo
taip ir nesupratau, "stuburui sveikausios nesynes" vaiko stuburui, ar teveliu? lotuliukas.gif
egis01
ir man kaip kolegei įdomu ar kas nors yra bandę "MiniMonkey 4 in 1 sling Pink" ?
Slonik
QUOTE(looo @ 2011 04 26, 11:56)
taip ir nesupratau, "stuburui sveikausios nesynes" vaiko stuburui, ar teveliu?  lotuliukas.gif
*

Ir vaiko ir teveliu. Kuo placiau pas vaika prazergtos kojos tuo sveikiau ir klubu sanariams ir stuburui,nes kitaip pasiskirsto svoris ir maziau apkrauna maza nugaryte. O teveliama Mei tai nesiokleje petnesos rysamos taip,kad vaiko svoris pasiskirsto tolygia per nugara ir ant klubu,be to pari nesykle praktiskai neturi svorio. Daugiau apie MEI TAI cia www.kenga.lt
looo
QUOTE(egis01 @ 2011 04 28, 09:19)
ir man kaip kolegei įdomu ar kas nors yra bandę "MiniMonkey 4 in 1 sling Pink" ?
*

speju chia tos nesynes, kaip kisenes, kur paguldai vaikeli i vidu? ane? tai tokio tipo nesynes yra uzdraustos USA, del to kad vaikai (kudikeliai), uzdusdavo tokiuose...apie patoguma ir daudojima nieko nezinau smile.gif

geriau pirkite klasikine nesyne smile.gif
Mėnulytė
Dėl Mini monkey ir kitokių slingo tipo nešyklių, per šių metų nešiojimo savaitės minėjimą buvo labai akcentuojama, saugumas nešiojant vaikelį nešyklėse. Aš labai domėjausi tuo klausimu ir truputį išverčiau. Tai pagrindiniai priscipai būtų tokie:
Įsitikinkite, kad jūsų kūdikis gali laisvai kvėpuoti:
- Galva pakelta, smakras atitrauktas nuo krūtinės.
- Veidas atviras, kad gautų šviežio oro.
- Negalima: risnoti, bėgti, šokinėti ant batuto, ar užsiimti bet kuria kita vaikelį kratančia veikla.
- Niekada nenaudokite nešioklės važiuojant automobiliu.

- Naudokite tik tas nešiokles, kurios atinka jūsų kūdikio amžiaus ir svorio reikalavimus.
user posted imageuser posted imageuser posted image
Mėnulytė
Kadangi slingas yra labai gera nešyklė, norėčiau tuo pačiu ją reabilituoti... mirksiukas.gif
Taisyklingai prisirišus galina labai saugiai neštis, migdyti ir žindyti.
Pagrindinės taisyklės nešiojimo slinge:
- nešioti visada vertikalioje padėtyje.
- Kai migdome ar žindome aktyviai stebime vaikelį, smakras nesiremia į krutinę, veidukas atviras, kaip galima aukščiau.
Štai keletas pozų:
user posted imageuser posted image
Paskutinė nuotrauka, migdymas galimas tik laikinai, kol užmiega, vėliau reiktų arba į lovytę, arba vėl vertikaliai pasirišti.
erikiuxxx
man slingai visiskai schmoll.gif

i bet kokia nesyne vaiko nuo pirmu dienu,niekada gyvenime nekysciau blink.gif
mes naudojome Babybjorn,tai man ji tobula,yra spec sustiprintu teveliu stuburui, o ir vaikas labai gerai joje jauciasi, tikrai nuostabi nesyne,verta visu tu pinigu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(sanyserda @ 2011 03 09, 12:04)
Jau turi, BABYBJÖRN Comfort Carrier:

http://www.babybjorn.com.au/products/baby-...omfort-carrier/

Ankstesniuose modeliukuose visai jokio komforto vaikučiui nėra... Nešiotojui patogesi iš ankstesnių Active ir Synergy, nes turi papildomą sutvirtinimą nugarinėje ir juosmeninėje dalyje. O naujausias modeliukas Comfort išsiskiria iš ankstesnių, jame vaikutis nebekaba ant klyniuko, o sėdi, tinkama nuo 3 mėn., nešiotojui patogiau dėl papildomo diržo per juosmenį.
*

is kur zinot,kad vaikui tos baisiai isskiestos kojos yra patogu g.gif
nu isivaizduokit jus taip nestu biggrin.gif man atrodo atvirksciau turetu buti labai nepatogu schmoll.gif
Mėnulytė
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 07 29, 10:06)
is kur zinot,kad vaikui tos baisiai isskiestos kojos yra patogu g.gif
nu isivaizduokit jus taip nestu biggrin.gif man atrodo atvirksciau turetu buti labai nepatogu schmoll.gif
*

Tikrai įsivaizduok: tu kabi per klyną, pakabinta ant kokios siauros juostos, arba sėti ant gerokai tavo sėdmenims per mažos baro kėdės, o tau tarp kojų dar ir kakas schmoll.gif . Visas tavo kūno svoris yra pakabintas ant mažo ploto
Ir įsivaizduok, kad sėdi hamake, o kojos per kelius iškištos per kraštus: taip ir atrodo kai vaikelis vaikjuostėje slinga ar mei tai. Arba tavo sėdmenis atitinkančioje, o gal ir platesnėje kėdėje.
Baby bjornuose, kai kūdikėlis mažas, taip ir būna: kojos plačiai ir patogiai, na bet vėliau: nugarėlė nusileidžia ir tarpkojis susiaurėja - tada jau blogai.
Apie Baby bjornų atramą mamos nugarai - tik geri atsiliepimai - čia jau padirbėta. thumbup.gif
erikiuxxx
QUOTE(Mėnulytė @ 2011 07 29, 16:56)
Tikrai įsivaizduok: tu kabi per klyną, pakabinta ant kokios siauros juostos, arba sėti ant gerokai tavo sėdmenims per mažos baro kėdės, o tau tarp kojų dar ir kakas schmoll.gif . Visas tavo kūno svoris yra pakabintas ant mažo ploto
Ir įsivaizduok, kad sėdi hamake, o kojos per kelius iškištos per kraštus: taip ir atrodo kai vaikelis vaikjuostėje slinga ar mei tai. Arba tavo sėdmenis atitinkančioje, o gal ir platesnėje kėdėje.
Baby bjornuose, kai kūdikėlis mažas, taip ir būna: kojos plačiai ir patogiai, na bet vėliau: nugarėlė nusileidžia ir tarpkojis susiaurėja - tada jau blogai.
Apie Baby bjornų atramą mamos nugarai - tik geri atsiliepimai - čia jau padirbėta. thumbup.gif
*

aisku
niu as vistiek uz babybjorna ,kaip ten bebutu biggrin.gif
Tekantisaule
O ka galetumete papasakoti apie CHICCO „SOFT & DREAM“ nesiokle? Ar ji pasiteisino, ar patogi leliukui? g.gif
sidrulka
sveikutės,

aš irgi norėčiau komentarų: kuri nešyklė ir kuo geriau: Babybjorn Comfort ir baby bjorn Active?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.