Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tonzilitas ar operuotis ar ne?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Viki25
Sveikutes zinau, kad tema jau simta kartu gvildenta, bet taip ir konkreciai nerandu atsakymo ka daryti. Norejau paklausti gal kas susidure su tokiais letinio tonzilito simptomais. Man jau antrus metus kazkokia keista nosies alergija ar kas toks jausmas kad truksta oro ir pastoviai i save traukiu ora, net visa diafragma kartais skauda o dabar pastebejai kad baltas pulinukas ant toziles vienos, bet jokiu karciavimu ar slogu nera nieko ir gyvenime nesirgusi jokia angina.
Tai kam nors buvo panasiu alerginiu simptomu kad toks jausmas kad oro truksta?
Ir ar verta iskarto salinti tonziles ar dar iseis tuos pulinukus antibiotikais uzmusti ir beje kol kas jokio kvapo nera bet bijau kad bus.
Buciau labai dekinga kas atsilieptu
saule19841984
QUOTE(Viki25 @ 2010 12 12, 23:51)
Sveikutes zinau, kad tema jau simta kartu gvildenta, bet taip ir konkreciai nerandu atsakymo ka daryti. Norejau paklausti gal kas susidure su tokiais letinio tonzilito simptomais. Man jau antrus metus kazkokia keista nosies alergija ar kas toks jausmas kad truksta oro ir pastoviai i save traukiu ora, net visa diafragma kartais skauda o dabar pastebejai kad baltas pulinukas ant toziles vienos, bet jokiu karciavimu ar slogu nera nieko  ir gyvenime nesirgusi jokia angina.
Tai kam nors buvo panasiu alerginiu simptomu kad toks jausmas kad oro truksta?
Ir ar verta iskarto salinti tonziles ar dar iseis tuos pulinukus antibiotikais uzmusti ir beje kol kas jokio kvapo nera bet bijau kad bus.
Buciau labai dekinga kas atsilieptu
*

Sveika. As turejau letini tonzulita doh.gif Galiu pasidalinti patirtimi.
Is pradziu vos skaudedavo ryjant, vos jausdavosi kad negaliu kazko nuryti. tonziles buvo pilnos mazyciu skyluciu, is kur paspaudus eidavo varskes pavidalo puliai. Bet nekreipiau demesio, pasigydydavau naturaliais budais, bet nepraejo, kol viena karta, diplominio gynimo dienos ryta uzejo baisiausi skausmai, lauze visus kaulus, temperatura kilo, neberupejo joks diplominis, apsigyniau bele kaip ir su taxu lekiau namo, nes nebuciau paejusi jau, zliumbiau, nors skausmui esu pakanti. Namuose griuvau i lova, gulejau su 40temp, nieko negalejau nuryti apskritai, net vandens, o ir nenorejau. Iskviete greitaja, o pas mane tonzules kaip kiausiniai, puliai visur. Patare vezti i ligonine ir operuoti, nes sake kartosis. netikejau, nes antibiotikai labai padejo.
Po kokio men isvaziavau i airija, pradejo viskas kartotis: auksta temp, pavargdavau, vos paeidavau, gerdavau antibiotikus kas men, nusilpinau organizma nerealiai. Teko Lietuvoje po kokiu metu kankynes operuotis. po narkozes verkiau is dziaugsmo, kad nebesikankinsiu biggrin.gif metelius buvo nieko, gal maziau. Bet organizmas buvo labai nusilpes nuo antibiotiku ir puldavo mane bele kokie persalimai, net vasara. ne gripas, bet karstis galvoje, o temp 37.1 -37.4 pastoviai. Ir vel be antibiotiku neapseidavau. doh.gif Susipazinau su savo vyru, tai jis manes kaip tik negyde ir atrodo viskas pasitaise, bet as db neinu i darba, daug laiko praleidziu namuose, tai gal ir nepasigaunu bacilu. Budavo mane dusindavo, su sviesa miegodavau, bijodavau, kad nenusibaigciau, bet gyd tikino , kad psichologiskai cia.

Kadangi, atidatei tema nestukiu temoj, tai speju laukiesi ar planuoji. Nezinau ar butu gerai, jei uzeitu toks priepuolis kaip man pirma karta, o dabar isoperavus, nezinia ar paskui nesirgsi - gali vystytis letinis faringitas. Klausk gydytoju patarimo. Bet letinis tonzulitas ne juokas tai tikrai

Sekmes 4u.gif
September_Lady
kodel tema nestukiu skyriui ? g.gif

siaip siulyciau paciai neskirti diagnoziu schmoll.gif kazkaip nieko panasaus i letini tonzilita is tavo aprasyme nematau g.gif gal adenoidai greiciau... nuo kuriu uzsikrete ir tonziles? bet gal pasalinus adenoidus, problemos issiprestu.

mano letinis tonzilitas buvo toks...kad daznai rytais paskaudedavo gerkle, paskui dienoj praeidavo(gyd sake vienas is let.tonz. pozymiu)...paskui umus tonziliu uzdegimai daugiau nei 5k per metus, be antibu nei is vietos. aisku issioperavau. praejo metai. jokiu ligu neturejau, jokiu rimtu persalimu, niekas nenukeliauja i bronchus, kaip kad garsiai sakoma, ar i plaucius...paprasciausiai organizmas atsikrate bacilos ir sustiprejo imunitetas.
todel kamuojamoms TIKRO toznilito, tikrai verta pagalvoti apie operacija.
Viki25
Aciu uz komentarus jo vaikeli planavau unsure.gif bet dabar aisku visiskai pasimeciau nes kankina tie nesamoningi simptomai. Gyvename UK tai cia jokio jie letinio tonzilito nemato nes neva tai visi tyrimai tvarkoje o kad gerkleje viena tonzile labai didele ir balti spougeliai kisenese sedi tai jie man pareiske nieko baisaus tipo nuo maisto likuciai ar koks velnias paeme ir iskrapste ir vel ziuriu kita diena atsirado. Tai isiunciau daktarei foto i Lietuva pasake tipiskas letinis tonzilitas nes tie balti spuogeliai sedi kisenese tai sake saltu azotu kazkaip galima sunaikinti tai gal kas nors zinote ar bandete sia procedura?
O pas mane simptomai tai tokie sirdi maudzia kvepavimas padazneja ir ziauriai pavargstu.
Tai va vaziuosim i LT gydytis nes cia tai greiciau numirsi nei ko sulauksi!
saule19841984
QUOTE(Viki25 @ 2010 12 16, 21:19)
Aciu uz komentarus jo vaikeli planavau  unsure.gif  bet dabar aisku visiskai pasimeciau nes kankina tie nesamoningi simptomai. Gyvename UK tai cia jokio jie letinio tonzilito nemato nes neva tai visi tyrimai tvarkoje o kad gerkleje viena tonzile labai didele ir balti spougeliai kisenese sedi tai jie man pareiske nieko baisaus tipo nuo maisto likuciai ar koks velnias paeme ir iskrapste ir vel ziuriu kita diena atsirado. Tai isiunciau daktarei foto i Lietuva pasake tipiskas letinis tonzilitas nes tie balti spuogeliai sedi kisenese tai sake saltu azotu kazkaip galima sunaikinti tai gal kas nors zinote ar bandete sia procedura?
O pas mane simptomai tai tokie sirdi maudzia kvepavimas padazneja ir ziauriai pavargstu.
Tai va vaziuosim i LT gydytis nes cia tai greiciau numirsi nei ko sulauksi!
*

Tikrai vaziuok i lt ir gydykis 4u.gif nes tai ne juokas. jau savo kailiu patyrusi doh.gif man taip pat buvo tik viskas blogyn ejo. o tau gal tikrai pavyktu isgydyti kitomis priemonemis, o ne operacija drinks_cheers.gif sekmes planuojant leliuka
September_Lady
QUOTE(saule19841984 @ 2010 12 17, 13:19)
Tikrai vaziuok i lt ir gydykis  4u.gif  nes tai ne juokas. jau savo kailiu patyrusi  doh.gif  man taip pat buvo tik viskas blogyn ejo. o tau gal tikrai pavyktu isgydyti kitomis priemonemis, o ne operacija  drinks_cheers.gif  sekmes planuojant leliuka
*

o kodel operacija blogai? jau tokiam amziuj, daznai tonziles pasaugines funkcijos nebeatlieka, priesingai, tai puiki terpe kauptis bakterijoms, kurios alina organizma, ypac sirdi, sanarius ir inkstus....jei tai tikria tonzilitas. todel manau, kad operacija nera labai blogas dalykas...as esu be galo patenkinta ja...nors delsiau operuotis kelis metus.
saule19841984
QUOTE(September_Lady @ 2010 12 17, 10:28)
o kodel operacija blogai? jau tokiam amziuj, daznai tonziles pasaugines funkcijos nebeatlieka, priesingai, tai puiki terpe kauptis bakterijoms, kurios alina organizma, ypac sirdi, sanarius ir inkstus....jei tai tikria tonzilitas. todel manau, kad operacija nera labai blogas dalykas...as esu be galo patenkinta ja...nors delsiau operuotis kelis metus.
*

Tonzules visa gyvenima atlieka apsaugine funkcija, tai jos neleidzia visoms bakterijoms patekti i plaucius ir visur kitur, o uzsilieka tonzulese. Operuotis manau reikia, kai jau tikrai blogai, jei temperatura nekyla, antibiotiku gerti nereikia, kaulu nelauzo - gal tokiu atveju uztenka jodu patepti ar druska su siltu vandeniu (tirpaliuku) paskalauti. As imuniteto beveik ir neturiu, vyras sako is namu negaliu iseiti, o buvau moteriske brac thumbup.gif va se tau. neinu i darba jau metai, tai pailsejau nuo antibiotiku siek tiek, nors nesustiprejo organizmas. laukiantis leliuko man labai svarbu, bet zymiai blogiau jei butu tonzulito protrukis kada, kaip man buvo doh.gif
Viki25
Nu siaip man irgi sake daktare, kad pjauti gal nereikes nes 1 tonzile ir tik viena kisene su baltu tuo spuogeliu ir jokiu temperaturu ir t.t. tik nosies alergija sukelia tai sake gal tas azotas pades ziuresim, o del leliuko sake teks atideti nes reikia issigydyti sad.gif Tai vel reikia laukti
O idomu kam buvo atsinaujine nestumo metu tos baltos isskyros? Nes girdejau labai blogai vaisiui tai dabar nezinau ka galvoti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.