vaiddda-d
2010 12 15, 16:16
Ku-ku
QUOTE(janna @ 2010 12 17, 11:59) Ku-ku  Ku Ku, Ku ku Tikriausiai tie kurie rudenį atostogavo 2 savaites, tai dabar irgi 2 turi, o kurie 1, tai dabar visas 3 ilsesis. Pas mus 2 buvo ir dabar 2.
Ingėnas
2010 12 17, 13:09
QUOTE(raami @ 2010 12 17, 13:02) Ku Ku, Ku ku Tikriausiai tie kurie rudenį atostogavo 2 savaites, tai dabar irgi 2 turi, o kurie 1, tai dabar visas 3 ilsesis. Pas mus 2 buvo ir dabar 2. Pas mus rudenį buvo tik viena savaitėlė. Dabar dvi. Ir turėsim dar pavasarį (mintinai nepamenu, gal net du kartus  ). Man rodos, dviejų savaičių tikrai per akis. Juk dar dvi savaitgalinės dienos prieš atostogas prisideda. Tai viso išeis 16 kalendorinių dienų. Kaip kalėdinės eglutės mokyklose? Pas mus buvo vakar, vėlai vakare, labai užsitesė. Tai buvo ir lėlių teatro vaidinimas, ir šokiai, ir dainelės, ir eilėraščiai (praktiškai visi po vieną padeklamavo). Keletas mokinių grojo (fleitomis, pianinu, yamaha). Na ir aišku Senelis Šaltis su dovanėlėmis bei savo programa. Užsižiūrėjau į tuos begrojančius, užsinorėjau ir aš savo mergičką muzikine prasme lavinti. Juolabiau, kad ji pati pareiškė vakar irgi norinti mokytis groti fleita (kol kas mokykloje jų dar nemoko). Aišku, šiemet jau per vėlu ką nors pradėti, reiks apmąstyti tai kitiems mokslo metams.
vaiddda-d
2010 12 17, 13:13
QUOTE(raami @ 2010 12 17, 15:02) Tikriausiai tie kurie rudenį atostogavo 2 savaites, tai dabar irgi 2 turi, o kurie 1, tai dabar visas 3 ilsesis. Pas mus 2 buvo ir dabar 2.  mes rudeni irgi tik savaite atostogavom,uztai dabar net tris  Man gerai,galesiu ilgiau padrybsot lovoj,o dukra visai nepatenkinta tuo Siandien jau parsinese pasiekimu knygele su pusmecio ivertinimais. Nelabai supratau kodel matematikos ivertinimas tik "pagrindai"  testus sprendzia 100% tikslumu ir ivertinimai tik patys geriausi  Gal dar pagal ka nors vertina...  Na nera tai jau taip ir blogai ir tie pagrindai matyt,bet del visa ko per atostogas neapleisim sito dalyko.
vaižgantė
2010 12 17, 13:13
Mano dukrai kai prasidės šventės nuo sekmadienio (muzikos mokykloje), tai baigsis antradienį. Man reikia saldainius vaikams nupirkti, mokytoja juos iš manęs pasiims pirmadienį vakare, o dar ne visos mamos pinigus sunešė...O viena mama man pasakė, kad 10 Lt saldainiams yra per daug ir ji savo sūnui nupirks ką nors kito
vaiddda-d
2010 12 17, 13:23
O viena mama man pasakė, kad 10 Lt saldainiams yra per daug ir ji savo sūnui nupirks ką nors kito  [/quote]  tai kaip tas vaikas jausis prasesne dovanele gaves  Tokiu atveju gal galima is klases fondo paimti tuos kelis litus (pries tai pasitarus su kitomis mamomis) ir nupirkti visiems vienodas dovaneles.
Ingėnas
2010 12 17, 13:30
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 17, 13:13) Mano dukrai kai prasidės šventės nuo sekmadienio (muzikos mokykloje), tai baigsis antradienį. Man reikia saldainius vaikams nupirkti, mokytoja juos iš manęs pasiims pirmadienį vakare, o dar ne visos mamos pinigus sunešė...O viena mama man pasakė, kad 10 Lt saldainiams yra per daug ir ji savo sūnui nupirks ką nors kito  10 Lt perdaug būtent saldainiams ar perdaug apskritai
vaiddda-d
2010 12 17, 13:34
pas mus po 15 rinko saldainiams + puzle
vaižgantė
2010 12 17, 13:37
[quote=vaiddda-d,2010 12 17, 13:23] O viena mama man pasakė, kad 10 Lt saldainiams yra per daug ir ji savo sūnui nupirks ką nors kito  [/quote]  tai kaip tas vaikas jausis prasesne dovanele gaves  Tokiu atveju gal galima is klases fondo paimti tuos kelis litus (pries tai pasitarus su kitomis mamomis) ir nupirkti visiems vienodas dovaneles. [/quote] Kai pasakiau mokytojai, ta negalėjo patikėti- mama dirba banke, šeima yra pakankamai turtinga. Mokytojos prašiau, kad tėvų komitetą keistų kasmet ir į jį išrinktų mamas, turinčias daugiausiai pretenzijų. Jau turiu kelias kandidates...
Ingėnas
2010 12 17, 13:41
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 17, 13:37) Kai pasakiau mokytojai, ta negalėjo patikėti- mama dirba banke, šeima yra pakankamai turtinga. Mokytojos prašiau, kad tėvų komitetą keistų kasmet ir į jį išrinktų mamas, turinčias daugiausiai pretenzijų. Jau turiu kelias kandidates... O tai gal ta mama konkrečiai prieš saldainius nusistačiusi  Būna juk tokių žmonių, kur riboja saldumynų kiekį savo vaikams. Ar apskritai prieš dovanas? Pas mus pirkosi tėvai kiekvienas savo vaikui apie 20-25 Lt (nors pagal dydį vakar mačiau ir tikrai brangesnių, visąlaik taip buvo). Aš žinojau, ką saviškei dovanoti, tai buvo be galo patenkinta
vaiddda-d
2010 12 17, 13:42
Labai daznai taip buna kad tie kurie turi pinigu labiausiai ir gaili, o tie kurie sunkiau gyvena ir paskutinius litus sukrapsto reikalui esant
vaižgantė
2010 12 17, 13:44
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 12 17, 13:42) Labai daznai taip buna kad tie kurie turi pinigu labiausiai ir gaili, o tie kurie sunkiau gyvena ir paskutinius litus sukrapsto reikalui esant  Taip, esu tai pastebėjus. Kadangi saldainiams trūksta pinigų, o juos pirksiu rytoj, nes dukros namie nebus, teks trūkstamus paimti iš pinigų, skirtų mokytojai dovanai pirkti.
vaiddda-d
2010 12 17, 13:44
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 17, 15:41) Pas mus pirkosi tėvai kiekvienas savo vaikui apie 20-25 Lt (nors pagal dydį vakar mačiau ir tikrai brangesnių, visąlaik taip buvo). Aš žinojau, ką saviškei dovanoti, tai buvo be galo patenkinta  Irgi geras variantas man is mano vaikystes laiku labai patikdavo keitimasis dovanelem  ne tiek tos dovaneles rupejo kiek detektyvas-kas ka istrauke
vaižgantė
2010 12 17, 13:47
O aš džiaugiuosi, kad mes nepirkom vaikams dovanėlių, nes savajai ir taip gana brangią nupirkau, o tų išlaidų, kai trys vaikai, ir taip pakankamai.
vaiddda-d
2010 12 17, 13:48
O mes jau po truputi ruosiames svetei  Maniske vaidins anukele tai kaukes jokios ir nereikejo ruost  Tik as noriu tokia senovine mergaiciuke aprengti-skarele,tautinio stiliaus rubais,tik maniske nesileidzia  Sake jokiu skaru ir nesamoningu sijonu  taigi vilksimes naujausio modelio languota suknele ir jokiu kasyciu ar skareliu
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 17, 13:37) Mokytojos prašiau, kad tėvų komitetą keistų kasmet ir į jį išrinktų mamas, turinčias daugiausiai pretenzijų. Jau turiu kelias kandidates... pas mus tokia praktika veike dukros darzelyje. rotacijos principas. kas metai i tevu komiteta renkami buvo vis kt. zmones. tai praktiskai teko kiekvienam tuos duonos pragauti. mes nutareme apsiriboti tik saldainiais. o dovaneles vaikai gaus kiekvienas namuose, atsizvelgiant i vaiku norus ir poreikius, bei tevu galimybes.
vaižgantė
2010 12 17, 14:05
QUOTE(janna @ 2010 12 17, 13:56) pas mus tokia praktika veike dukros darzelyje. rotacijos principas. kas metai i tevu komiteta renkami buvo vis kt. zmones. tai praktiskai teko kiekvienam tuos duonos pragauti. mes nutareme apsiriboti tik saldainiais. o dovaneles vaikai gaus kiekvienas namuose, atsizvelgiant i vaiku norus ir poreikius, bei tevu galimybes. Manau, kad saldainių tikrai pakanka
vaiddda-d
2010 12 17, 14:06
QUOTE(janna @ 2010 12 17, 15:56) pas mus tokia praktika veike dukros darzelyje. rotacijos principas. kas metai i tevu komiteta renkami buvo vis kt. zmones. tai praktiskai teko kiekvienam tuos duonos pragauti. Mokytoja minejo kad ir pas mus taip bus  Tik as visai nenoriu tos duonos ragauti  Tikiuosi pavyks issisukti
Gavo vaikai po pilnus maiselius saldainiu. Nusiminusiu veidu nepastebejau O svente praejo graziai. Vaikai soko, dainavo, deklamavo. I sokius buvo pakviesti ir tevai su mokytojais, kadangi svente buvo organizuojama visiems mokyklos pirmokeliams sykiu, su pratesimais klasese. Vaikai bivo pasipuosia ivairiais karnavaliniais kostiumais. Tikrai buvo smagu stebeti
QUOTE(janna @ 2010 12 17, 14:56) mes nutareme apsiriboti tik saldainiais. o dovaneles vaikai gaus kiekvienas namuose, atsizvelgiant i vaiku norus ir poreikius, bei tevu galimybes. buciau kategoriskai pries. Jeigu jau nesinori dovanos vaikams daryti, tai tu saldainiu tikrai nereikia. Ir taip ju per sventes gaus n+k kam dar pinigus svaistyti? Jeigu jau norisi su minimalia pinigu suma issisukti, tai kad ir atsvaitai zymiai geriau sueitu. As tai siandien vaikus isnaudojau - pati nelabai norejau eiti pries darba i mokykla, kad mokytojas pasveikinciau, tai dovaneles liepiau vaikams perduoti. sunus tai nepescias - atejas susikviete visus klasiokus ir tada jau apsupe mokytoja iteike jai dovana. Klases mokytojai buvo akropolio cekis +rinkinukas is skonio ir kvapo. O muzikos ir anglu kalbos mokytojoms tik rinkinukai. Dukra dar logopedei iteike panasu
mama_gulbe
2010 12 17, 18:28
 pas mus visi gave saldainiu dezute labai dziaugesi ir dar smagiau kad visi gavo vienodas -tad jokiu pykciu ir pavydu o atostogaus 2 sav  man gerai, nes kol namie su maziuke tai labai patogu kol kas
Ingėnas
2010 12 17, 18:43
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 12 17, 18:28)  pas mus visi gave saldainiu dezute labai dziaugesi ir dar smagiau kad visi gavo vienodas -tad jokiu pykciu ir pavydu Iš tiesų mačiau ir ašarų iš kai kurių gavusių. Ne visiems patiko tėvų išrinktos dovanėlės. Bet taip pasitaiko. Tik va keista vienok. Dukros viena iš draugių gavo mini lėlytę ( rinkinuką). Tai ji su ašromis akyse tėvams pareiškė " šūdina lėlė"  Vėliau jau namuose man maniškė pasakė, kad ta mergaitė visai lėlių nemėgsta. Keisčiausia man tas, kaip tuomet tėvai to nežinojo Galbūt su dovanojama knyga savam vaikui labiausiai galima suklysti. Bent aš pati esu klydusi. Nes tai, kas tėvams atrodo super knygose, vaikam deja ne visada patinka. Visgi tokio amžiaus dauguma dar ieško spalvingo apipavidalinimo, kuo daugiau iliustracijų. Kaip tik neseniai Pegase žiūrinėjom kartu vaikiškas knygas, visokias naujienas ir kitus gėrius. Tai maniškės akys žvalgėsi ne visai į tą, ką aš jai norėčiau pirkti (kad skaitytų).
Jei kalbeti apie dovanu naudinguma, tai zinoma atsvaitai kur kas naudngesnis daiktas. Bet cia tevu akimis ziurint. O vaikai, manau, isivaizduoja visiskai kitaip. Tai aisku nereiskia, kad saldainiai didziausia vaiku svajone, o bet taciau vaikai ja dziaugiasi. Mes netgi stengiames ir i tuos pacius saldainius pasiziureti vaiko akimis, o ne suaugusiuju. Sutarem, kad gal ne patys geriausi, bet viena karta metuose galim nusileisti vaikams. As net neisivaizduoju ka galeciau nupirkti uz 10lt, kad mano vaikas apsidziaugtu  O saldainiais dziaugesi, nes tame rinkinuke buvo tai, ko mama paprastai neperka aba jei perka, tai labai labai retai
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 17, 13:09) Kaip kalėdinės eglutės mokyklose? Pas mus buvo vakar, vėlai vakare, labai užsitesė. Tai buvo ir lėlių teatro vaidinimas, ir šokiai, ir dainelės, ir eilėraščiai (praktiškai visi po vieną padeklamavo). Keletas mokinių grojo (fleitomis, pianinu, yamaha). Na ir aišku Senelis Šaltis su dovanėlėmis bei savo programa. Užsižiūrėjau į tuos begrojančius, užsinorėjau ir aš savo mergičką muzikine prasme lavinti. Juolabiau, kad ji pati pareiškė vakar irgi norinti mokytis groti fleita (kol kas mokykloje jų dar nemoko). Aišku, šiemet jau per vėlu ką nors pradėti, reiks apmąstyti tai kitiems mokslo metams.
Mano užmiršo eilėraščio vieną stulpelį O tas spektakliukas visai nieko, ypač mergaitės buvo įsijautę į vaidmenis Namo pirmi išskubėjom, nes brolį reikėjo migdyt, su močiute palikę buvom. Buvo kokios vaišės dar po to ? QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 17, 13:37) 1.Kai pasakiau mokytojai, ta negalėjo patikėti- mama dirba banke, šeima yra pakankamai turtinga. 2.Mokytojos prašiau, kad tėvų komitetą keistų kasmet ir į jį išrinktų mamas, turinčias daugiausiai pretenzijų. Jau turiu kelias kandidates...
1.Na man tai nepatinka, kai taip skaičiuojami svetimi pinigai. Gal jie daug finansinių įsipareigojimų turi? O gal is principo neduoda savo vaikui saldainių  O jei šiaip nepatinka saldaininės dovanos, aišku, pati turėtų kažką geresnio pasiūlyt. Nors bent jau mano vaiko atžvilgiu saldainiai visada einami 2. Čia tai visai gera idėja  . Aš niekada neturiu pretenzijų.  Iš tingėjimo ir idėjų nebuvimo tikriausiaia QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 17, 13:41) Pas mus pirkosi tėvai kiekvienas savo vaikui apie 20-25 Lt (nors pagal dydį vakar mačiau ir tikrai brangesnių, visąlaik taip buvo). Aš žinojau, ką saviškei dovanoti, tai buvo be galo patenkinta  Pastebėjau, kad kiti dyyyyyydeles dovanas nešėsi. Aš tai knygą ,,Gražiausi padavimai ir legendos" ir saldainių keletą. O jūs ką? Nežinau, ar džiaugėsi, bet tikrai nenusiminė ir grižes lovoj vartė  Nors aš buvau prigasdinus, kad ypač geras nebuvo ir tikriausiai tik mandariną gaus. Tai atsakė, jog tikisi, kad jis bus graziai ipakuotas ir kiti nepamatys  Matyt palengvėjo, kai stačiakampio formos dovaną senis ištraukė
vaižgantė
2010 12 17, 19:55
Day, saldainius pirkti nusprendė tėvai susirinkimo metu. Minimos mamos susirinkime nebuvo. Dėl vienos mamos pretenzijų tėvai savo sprendimo negali keisti. Kitais metais dovanas galės pirkti ji. Kadangi man reikia surinkti pinigus dviejų vaikų klasėse, malonumas, patikėkit, menkas. Ir nupirkti dviem mokytojoms dovanas bei saldainius vaikams. Darau tai ne pirmi metai, bet tokių juokų nesu turėjus.
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 17, 19:55) Day, saldainius pirkti nusprendė tėvai susirinkimo metu. Minimos mamos susirinkime nebuvo. Dėl vienos mamos pretenzijų tėvai savo sprendimo negali keisti. Kitais metais dovanas galės pirkti ji. Kadangi man reikia surinkti pinigus dviejų vaikų klasėse, malonumas, patikėkit, menkas. Ir nupirkti dviem mokytojoms dovanas bei saldainius vaikams. Darau tai ne pirmi metai, bet tokių juokų nesu turėjus. Tai aš tikiu, kad malonumas menkas. Ir asmeniškai aš pretenzijų neturiu, ypač, jei nedalyvauju. Čia aš dėl to pinigų skaičiavimo - kad gal nereik aiškintis dėl ko, o kaip pati sakot - kitais metais leist pasireikšt Pvz., pernai vaiko išleistuvių šventei rinko po... nebepamenu kiek, bet tikrai žyyymiai daugiau, nei mano pažįstamų rate. Bet ten ir programa buvo sugalvota  Mano galva ir per plati, ir per brangi, vaikam tiek įspūdžių tiesiog per daug. Man buvo nepriimtina, bet nė pusės žodžio nesakiau, nes susirinkime nedalyvavau... O po mūšio kardais nemojuojama
Pas mus buvo nutarta dovanelems skirti po 10lt. Kai kam ir tie 10lt atrode nemenki pinigai, kai seimoje daugiau vaikuciu ir pajamos minimalios. Tai saldainiai ir buvo pasirinkti bendru tevu susitarimu kai bene universaliausia dovana. Susirinkime taip pat dalyvavo ne visi tevai. Bet is susirinkusiu tevu sventeje neisgirdome nei is vieno jokio priekaisto. Pinigelius sunese visi. Mane nustebino kitas dalykas, kai i svente viena mamyte atejo apsiverkusi. Kai uzklausiau ar kas atsitiko, pasake, kad jos darbdavys nenorejo isleisti kelioms valandoms pas vaika i rengini. Isejo su dideliu triuksmu. Na, negi musu darbdaviai neaugino/neaugina vaiku? Neturi anuku? Gal cia tik man taip atrodo, nes as del to problemu niekada neturejau. Darbdavys visada labai geranoriskai isleidzia. Vos tik uzsiminiau apie rengini, isgirdau atsakyma: vaikas - sventas reikalas.
QUOTE(janna @ 2010 12 17, 20:35) Jei kalbeti apie dovanu naudinguma, tai zinoma atsvaitai kur kas naudngesnis daiktas. Bet cia tevu akimis ziurint. O vaikai, manau, isivaizduoja visiskai kitaip. Tai aisku nereiskia, kad saldainiai didziausia vaiku svajone, o bet taciau vaikai ja dziaugiasi. kaip ir daugeliu kitu dalyku - tiek ir geru, tiek ir ne itin. Juolab, kad ko ko, bet saldumynu per sventes ir taip tikrai netruksta. beje, kad neatrodytu, kad tik priekabiauju - pas sunu klaseje, jau ketvirti metai tevu komitete (norinciu pakeisti neatsiranda, o mokytoja rotacijos neskatina - matyt patenkinta rezultatu), pas dukra irgi dalyvauju (pries tai darzelyje dalyvavau). Tik va tame tevu susirinkime, kur buvo kalbeta apie dovanas vaikams nesudalyvavau, nes veiksmas vyko per vaiku atostogas ir apie susirinkima, buvo paskelbta tik is vakaro. Na tikrai "tingejau" del to pusvalandzio vazineti pora simtu kilometru ( tuo metu buvau druskininkuose)
Ingėnas
2010 12 17, 21:24
QUOTE(day @ 2010 12 17, 19:40) *Namo pirmi išskubėjom, nes brolį reikėjo migdyt, su močiute palikę buvom. Buvo kokios vaišės dar po to ? **Pastebėjau, kad kiti dyyyyyydeles dovanas nešėsi. Aš tai knygą ,,Gražiausi padavimai ir legendos" ir saldainių keletą. O jūs ką? Nežinau, ar džiaugėsi, bet tikrai nenusiminė ir grižes lovoj vartė  Nors aš buvau prigasdinus, kad ypač geras nebuvo ir tikriausiai tik mandariną gaus. Tai atsakė, jog tikisi, kad jis bus graziai ipakuotas ir kiti nepamatys  Matyt palengvėjo, kai stačiakampio formos dovaną senis ištraukė  * Nieko nebebuvo. Dėl pakankamai vėlyvo meto. ** Manoji jau senokai norėjo minkštos voverės iš Ledynmečio (nauja mada tarp klasės ir ne tik klasės mergaičių, vieną voverę moteriškos lyties jau turėjo, reikėjo voverės vyro  ). Ir pridėjau vaikišką barbišką vazeliną. Buvo laiminga kaip mėnulis  Aišku, dovana ne lavinanti, bet man buvo šiuokart svarbiau Kalėdų proga savo vaikui džiaugsmą padaryti. Buvo pašnibždėta, kad Senelis matyt ją padovanos, buvo rašomas jam laiškas, ir noras išsipildė QUOTE(janna @ 2010 12 17, 20:14) Mane nustebino kitas dalykas, kai i svente viena mamyte atejo apsiverkusi. Kai uzklausiau ar kas atsitiko, pasake, kad jos darbdavys nenorejo isleisti kelioms valandoms pas vaika i rengini. Isejo su dideliu triuksmu. Na, negi musu darbdaviai neaugino/neaugina vaiku? Neturi anuku? Gal cia tik man taip atrodo, nes as del to problemu niekada neturejau. Darbdavys visada labai geranoriskai isleidzia. Vos tik uzsiminiau apie rengini, isgirdau atsakyma: vaikas - sventas reikalas.  Pas mus matyt dėl tų priežasčių buvo daromas renginukas po darbų. Konkrečiai mūsų klasei - 18.45 (nežiūrėjau į laikrodį kada realiai prasidėjo). Po mūsų klasės buvo dar viena klasė. Beje, net truputį stebėjausi, kad nė vienas klasės tėvų nė necyptelėjo nei dėl dovanos, nei dėl jai skiriamos sumos. Tiesiog keletas tėvų maždaug aptarė tą galimą sumą su mokytoja ir buvo parašyta žinutės į el. paštą. Komentarų, matyt, nė nebuvo.
mama_gulbe
2010 12 17, 21:50
QUOTE(janna @ 2010 12 17, 21:14) Na, negi musu darbdaviai neaugino/neaugina vaiku? Neturi anuku? Gal cia tik man taip atrodo, nes as del to problemu niekada neturejau. Darbdavys visada labai geranoriskai isleidzia. Vos tik uzsiminiau apie rengini, isgirdau atsakyma: vaikas - sventas reikalas.  mano buvusiam darbe taip pat budavo, kurios mamos noredavo eiti i vaik usvente arba imdavo biuletenius arba atostogu dienas naudodavo, kad del sventos ramybes neit ir prasyt pora valandu nuebegt i svente visokiu zmoniu yra
Blyksnis
2010 12 18, 09:38
Del dovaneliu,tai ir mes truputi nusivyleme.Nors per susirinkima buvo kalbeta kad pirksim saldainius ir po kokia knygute,bet toji mamyte kuri pirko kazkodel nepanorejo pasitart su kitais,ir nupirko tik saldainius.o maniskis saldainiu nelabai megsta,tai vaikas nusivyle,ir dabar dar stovi tie saldainiai nepaliesti.Keisciausia ,kad dovanelem rinkome po 20 lt.,Tai nemanau ,kad saldainiai tiek kainavo.Bet nesinorejo pulti aiskintis,ir gadinti sventine nuotaika.Osiaip renginys kuriame dalyvavo tai maniskiui labai patiko.Smagiausia tai buvo kad kaledu senelis vaikus pavezino rogemis pakinkytomis arkliais.
Ingėnas
2010 12 18, 11:43
QUOTE(waja28 @ 2010 12 18, 09:38) Del dovaneliu,tai ir mes truputi nusivyleme.Nors per susirinkima buvo kalbeta kad pirksim saldainius ir po kokia knygute,bet toji mamyte kuri pirko kazkodel nepanorejo pasitart su kitais,ir nupirko tik saldainius.o maniskis saldainiu nelabai megsta,tai vaikas nusivyle,ir dabar dar stovi tie saldainiai nepaliesti.Keisciausia ,kad dovanelem rinkome po 20 lt.,Tai nemanau ,kad saldainiai tiek kainavo.Bet nesinorejo pulti aiskintis,ir gadinti sventine nuotaika.Osiaip renginys kuriame dalyvavo tai maniskiui labai patiko. Smagiausia tai buvo kad kaledu senelis vaikus pavezino rogemis pakinkytomis arkliais.Va čia tai turbūt buvo didžiausia atrakcija
QUOTE(waja28 @ 2010 12 18, 09:38) ....Smagiausia tai buvo kad kaledu senelis vaikus pavezino rogemis pakinkytomis arkliais. kaip fainaaaa... nuo tokios atrakcijos ir as pati neatsisakyciau
pas mus jau buvo svente. Spektaklis, kaledu senelis ir zinoma saldainiai (desimt lt). tai parsinese namo tik tris, is kuriu siaip ne taip viena dave broliui
vaižgantė
2010 12 18, 16:35
Na va, šiandien atlikau du svarbius darbus - nupirkau saldainius (tokie kaip rankinukai) ir dovaną mokytojai- abonementą "Villa Alicante" 10-iai apsilankymų.
vaiddda-d
2010 12 18, 16:44
Pas mus vakar buvo svente  Vietoj zadetu puzliu nupirko mergaitems bratz pasidaryt pati knygeles+saldainiu nedidele dezute. Visos mergaites buvo labai patenkintos  Taip pat maniske gavo dar keleta apdovanojimu-uz antra vieta pagal perskaitytu knygeliu skaiciu,uz pavyzdinga elgesi ir dar viena uz tai kad nepraleido nei vienos pamokos  Man asmeniskai sie apdovanojimai patys paciausi
vaižgantė
2010 12 18, 17:30
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 12 18, 16:44) Pas mus vakar buvo svente  Vietoj zadetu puzliu nupirko mergaitems bratz pasidaryt pati knygeles+saldainiu nedidele dezute. Visos mergaites buvo labai patenkintos  Taip pat maniske gavo dar keleta apdovanojimu-uz antra vieta pagal perskaitytu knygeliu skaiciu,uz pavyzdinga elgesi ir dar viena uz tai kad nepraleido nei vienos pamokos  Man asmeniskai sie apdovanojimai patys paciausi  Mokytoja man prasitarė, kad visi vaikai gaus jos padarytas dovanėles. Įdomu, ką
Sveikos Aš vis noriu paklaust ir pamirštu. Skaičiau nepamenu kokiam žurnale (tikrai ne Žmonės  ), kad mokytojos turi rašyti pusmečio pradinuko įvertinimą, tokį kaip rašinėlį apie vaiko pasiekimus, kur jam reik pasistengt ir pan.  Kaži čia tikra ta tvarka ar deklaratyvi? Buvo kieno nors mokyklose? Man tai tikrai būtų smagu matyti tokį įvertinimą Rašė patikrinamąjį darbą . Padarė 1 klaidą - Ramūnė  Bet nors tu ką jam vistiek ilgą ū girdi  Matyt aukštaitiška tartis, bet kaip čia mums ta linkme padirbėt Daro meduolius dabar, aš tešlą užminkiau, o jis prie formelių dirba
mes nieko panasaus negavom. Iprastas ivertinimas pasiekimu knygeleje. Ties kiekvienu dalyja irasutas tam tikras sakinys: tarkim puikiai skaiciuoji, ar dailiai rasai.... O per pokalbi, mokytoja akcentavo, kad ji siai dienai vertina ne pasiekima o siekemybe.
vaižgantė
2010 12 20, 14:37
QUOTE(day @ 2010 12 20, 14:25) Sveikos Aš vis noriu paklaust ir pamirštu. Skaičiau nepamenu kokiam žurnale (tikrai ne Žmonės  ), kad mokytojos turi rašyti pusmečio pradinuko įvertinimą, tokį kaip rašinėlį apie vaiko pasiekimus, kur jam reik pasistengt ir pan.  Kaži čia tikra ta tvarka ar deklaratyvi? Buvo kieno nors mokyklose? Man tai tikrai būtų smagu matyti tokį įvertinimą Rašė patikrinamąjį darbą . Padarė 1 klaidą - Ramūnė  Bet nors tu ką jam vistiek ilgą ū girdi  Matyt aukštaitiška tartis, bet kaip čia mums ta linkme padirbėt Daro meduolius dabar, aš tešlą užminkiau, o jis prie formelių dirba  Yra ir vardas Ramūnė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 20, 14:37) Yra ir vardas Ramūnė  Ane? Gal eit aiškintis?  Kodėl mano mažiukas ne 100 balų gavo ?  Nagi akurat - išmeta ir tokį
vaiddda-d
2010 12 20, 23:31
QUOTE(day @ 2010 12 20, 16:25) Daro meduolius dabar, aš tešlą užminkiau, o jis prie formelių dirba  cia gal nelabai i tema,bet gal galit savo meduoliuku recepteli imest  maniske megsta formelemis sausainukus gamint,tik vis recepto gero nerandu  Visi tokie kieti ir nelabai skanus gaunas  Nors tiksliai pagal receptuka gaminam.O meduoliuku nebandem dar..gal jie minkstesni Papildyta:O su u raide tai pas mus irgi klaidele isivele per testa. Mokytoja prase parasyt ū mazaja,o maniske parase u nosine. Taip nutiko kad pati sedejau pamokoj ir girdejau kaip diktavo. Aisku gavo uz tai L su minusu,bet galima ir gincytis butu del to,nes nes abi raidele tariamos vienodai. Bet tiek to,su minusu ar be, svarbu kad "L" (labai gerai)
sveikos  mokytoja pries atostogas sake kad vaikai jau labai pavarge ir labai dziaugesi kad atostogos. ka veikiat per atostogas?
vaiddda-d
2010 12 21, 09:15
QUOTE(vere @ 2010 12 21, 11:05) sveikos  mokytoja pries atostogas sake kad vaikai jau labai pavarge ir labai dziaugesi kad atostogos. ka veikiat per atostogas?  Mes jau laukiam atotogu pabaigos  Namuose ziauriai nera ka veikt
vaižgantė
2010 12 21, 10:40
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 12 20, 23:31) cia gal nelabai i tema,bet gal galit savo meduoliuku recepteli imest  maniske megsta formelemis sausainukus gamint,tik vis recepto gero nerandu  Visi tokie kieti ir nelabai skanus gaunas  Nors tiksliai pagal receptuka gaminam.O meduoliuku nebandem dar..gal jie minkstesni Papildyta:O su u raide tai pas mus irgi klaidele isivele per testa. Mokytoja prase parasyt ū mazaja,o maniske parase u nosine. Taip nutiko kad pati sedejau pamokoj ir girdejau kaip diktavo. Aisku gavo uz tai L su minusu,bet galima ir gincytis butu del to,nes nes abi raidele tariamos vienodai. Bet tiek to,su minusu ar be, svarbu kad "L" (labai gerai)  Jūs gal mokyklą aukso medaliu baigėt, kad tokie reikalavimai?
vaiddda-d
2010 12 21, 10:49
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 21, 12:40) Jūs gal mokyklą aukso medaliu baigėt, kad tokie reikalavimai? As ir taip galvoju kad gal truputi per daug noriu  Juolab kad maniske dar nei 7 neturi.
vaižgantė
2010 12 21, 10:53
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 12 21, 10:49) As ir taip galvoju kad gal truputi per daug noriu  Juolab kad maniske dar nei 7 neturi. Labai atlaidžiai žiūriu...Tuo labiau, kad matau, kaip dukra stengiasi...Niekada nesu papeikus.
vaiddda-d
2010 12 21, 10:58
QUOTE(vaižgantė @ 2010 12 21, 12:53) Labai atlaidžiai žiūriu...Tuo labiau, kad matau, kaip dukra stengiasi...Niekada nesu papeikus. As irgi niekad nepeikiu. Na kartais pabaru jei negraziai rasyt ima. Namuose i juodrastuka idealiai raso,o mokykloj kartais taip prikeverzoja
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 12 20, 23:31) cia gal nelabai i tema,bet gal galit savo meduoliuku recepteli imest  maniske megsta formelemis sausainukus gamint,tik vis recepto gero nerandu  Visi tokie kieti ir nelabai skanus gaunas  Nors tiksliai pagal receptuka gaminam.O meduoliuku nebandem dar..gal jie minkstesni Papildyta:O su u raide tai pas mus irgi klaidele isivele per testa. Mokytoja prase parasyt ū mazaja,o maniske parase u nosine. Taip nutiko kad pati sedejau pamokoj ir girdejau kaip diktavo. Aisku gavo uz tai L su minusu,bet galima ir gincytis butu del to,nes nes abi raidele tariamos vienodai. Bet tiek to,su minusu ar be, svarbu kad "L" (labai gerai)  http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/d...eduoliukai.html ir sitie http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/p...katarzynki.html minksti gavos Mūsų atveju ne diktavo, o reikėjo praleistas raides įrašyt Aš tai tik už elgesį mokykloj kartais kokį moralą atskaitau, o dėl mokslų tai man rodos dar per anksti rimtai nervintis  Nors kai matai, kad ko nesupranta noris tiesiog žinot, kaip tą dalyką paaiškint...
|
|