Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SUSHI
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
WoAiNi
O gal kas nors žinot, ar sušiam ryžius galima išsivirti iš vakaro pavyzdžiui? ir kiek laiko sušiai gali būti susukti prieš patiekiant ant stalo? Nes norėčiau paruošt savo gimtadienio šventei.. 4u.gif ax.gif
Kamylka
QUOTE(WoAiNi @ 2012 03 02, 09:25)
O gal kas nors žinot, ar sušiam ryžius galima išsivirti iš vakaro pavyzdžiui? ir kiek laiko sušiai gali būti susukti prieš patiekiant ant stalo? Nes norėčiau paruošt savo gimtadienio šventei.. 4u.gif  ax.gif
*



As kiek skaiciausi, tai pamenu, kad negalima deti i saldytuva ryziu isvirtu g.gif
Mergaites, pasidalinkite paslaptimi apie juros dumbliu lapus (nori). Kavinese jis visauomet toks svelnus ir vos jauciamas, o pas mane guminis ir labai stipraus skonio. Ka darau ne taip ? Ar cia kalta paciu lapu rusis?
musik
o man pasakykit prasom, kur pirkt zuvu skraiduoliu ikru? rolleyes.gif
wwwes
Sveikos 4u.gif

Jungiuos ir aš į Jūsų gretas. Sušius atradau gal prieš metus, tačiau iki šiol pati gaminti dar nebandžiau. Man šis patiekalas, tai kažkas dangiško rolleyes.gif Perskaičiau Jūsų visą temą ir nusprendžiau viską susipirkti ir bandyti namuose daryti. Kai pabandysiu įkelsiu foto. smile.gif
himalaia
QUOTE(Kamylka @ 2012 03 03, 03:09)
As kiek skaiciausi, tai pamenu, kad negalima deti i saldytuva ryziu isvirtu  g.gif
Mergaites, pasidalinkite paslaptimi apie juros dumbliu lapus (nori). Kavinese jis visauomet toks svelnus ir vos jauciamas, o pas mane guminis ir labai stipraus skonio. Ka darau ne taip ? Ar cia kalta paciu lapu rusis?
*



Ryžius iš bėdos galima laikyti šaldytuve sandariame inde arba užklotus vos drėgnu rankšluosčiu, ir reiktų juos šaldyti tik visiškai atvėsusius. O jau pagaminti sušiai prastai laikosi šaldytuve, keičia skonį ir tekstūrą.

Dėl dumblių tai turbūt rūšis kalta.

QUOTE(musik @ 2012 03 03, 05:49)
o man pasakykit prasom, kur pirkt zuvu skraiduoliu ikru? rolleyes.gif
*



Keliais puslapiais atgal jau berods buvo diskutuota mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(prekestolen @ 2012 02 28, 02:25)
jungiuosi ir aš prie sušių mėgėjų ir garbintojų, nes pati šį patiekalą išmokau gaminti  jau bene 4 metai. Galėčiau jį valgyti 3 kartus per dieną, 7 kart per savaitę.  bigsmile.gif  Tik tobulėjimo mažokai.  ax.gif
*



Man irgi taip atrodė, kad kasdien galėčiau valgyti biggrin.gif Kol kelis mėnesius iš eilės du kartus per savaitę nepradėjau gaminti. Tada taip atsibodo, kad pusę metų nebesinorėjo smile.gif Dabar jau "atsargiau" gaminu, nenoriu, kad vėl atsibostų ax.gif
musik
QUOTE(himalaia @ 2012 03 04, 03:39)
Keliais puslapiais atgal jau berods buvo diskutuota  mirksiukas.gif
*



Ten apie netikrus ikrus blush2.gif bent taip ir neuzmaciau kur Vilniuje parduodami tikrieji rolleyes.gif
akvilyte
QUOTE(himalaia @ 2012 03 04, 02:39)
Kol kelis mėnesius iš eilės du kartus per savaitę nepradėjau gaminti. Tada taip atsibodo, kad pusę metų nebesinorėjo  smile.gif

mes keli metai iš eilės sushi darom tik per naujuosius metus lotuliukas.gif tai taaaaaip išsiilgstam... bet paskutiniu metu jaučiu kad nedatemsiu iki naujų lotuliukas.gif
prekestolen
Aš tikrai nuoširdžiai visą temą ot-do perskaičiau, bet tiksliai, kur parduodami skraiduolių žuvų ikrai ir neįsidėmėjau. mastau.gif
Šiaip žinau Vilniuje Basanavičiaus g. yra parduotuvė "Prieskoniai profesionalams", ten kiek girdėjau visko yra, ko reikia rimtiems sušiams.
bumbulas
Ach, kokia gera temutė: turiu 2 savaites išmokti pagaminti suši- grįšta studentė dukra iš Danijos- o ji juos labai mėgsta biggrin.gif
prekestolen
Savaitgalį šeimoje darėme akciją "Atsivalgyk sushi".
Tą dieną pavyko, bet dabar vėl mielai prie šios lėkštės prisėsčiau.
Fotografuota skubiai, kol nesuvalgyta, todėl foto nelabai jau meniškos išraiškos.. rolleyes.gif

user posted image

Pirmą kartą bandžiau daryti išvirkščius, tai šiek tiek didoki gavosi. Taip pat gaminau iš Skonio studijoje pirktų prof. sušinių ryžių- skirtumas nuo Skanėjos ryžių tikrai yra.
axioma
aš paprastai darau suši iš Diamond ryžių, vyras iš Vilniaus vis parveža. Bet šį savaitgalį zapaskės neturėjau, o MB jau gryžęs norėjo valgyti savo patiekalą tai pirkau ryžius IKInėje, yra toki baltoje dėžutėje 1 kg vakumuoti maišelyje kaina ~13 lt. tai irgi labai geri, man gal netgi už Diamond labiau patiko. Na o Skanėjos tinka pačiai pradžiai, kai dar nebūni atradęs geresnių smile.gif

o pas prekestolen matosi labai šauni puota buvo thumbup.gif
aš tai niekaip neišlipu iš : lašiša, philadelphia, agurkas, krabų mėsa derinių. jau pradeda atsibosti po truputį. kažkada dariau su keptom daržovėm ir philadelphia tai tik man vienai patiko, o mandresnių var. nedrystu bandyti.

aij, mes taip pat bandėme daryti atsivalgymo akciją smile.gif per kažkokią internetinę akciją nusipirkome 56 gabalėlių suši tortą, dviem. buvo pora var. tikrai gardžių, bet dauguma tik labai šiaip sau. na ir vienu prisėdimu mes juos praktiškai ir įveikėm, bet neatsivalgėm, nors jau rodės, kad pirštu tuoj pasieksim biggrin.gif
prekestolen
Na vienas dalykas naminiai sushi man kažkokie sotesni. bigsmile.gif Ir kaip man- tai ir didesni gavosi hihihi.gif
Esu ir aš pirkusi sushi tortą per akcijas. Na iki atsivalgymo mums toli buvo... rolleyes.gif Nors ir tik keliese valgėm....

Philadelfija man nepatiko, aš imu paprastą lietuvišką tepamąjį sūrį su krevetėm, ar lašiša.
Šį kart be lašišos, krabų mėsos dar naudojau stintenės ikriukus. Na ir agurkas, avokadas, paprika...

Ir sojų padažą 25 lt pirkau iš skonio studijos, tai irgi gerokai skiriasi nuo maximines vitanos už 10 lt.
mistico
aha, man patinka tas pastebėjimas, kad didesni. O tai nuėjom į gambėjų ir ten tokius špirgelius atnešė, su kaina lyg už dėžę sušių. Išvada: nekiškt nosies į 'restoranus' ir namie pašeimininkaut.
alioska
mano pirmas sedevras ax.gif

user posted image

user posted image

Oksana76
QUOTE(alioska @ 2012 03 18, 12:00)
mano pirmas sedevras  ax.gif


Na, jei pirmas.... tai LIUKS. Niam 4u.gif
noraeleo
QUOTE(alioska @ 2012 03 18, 11:00)
mano pirmas sedevras  ax.gif

*



thumbup.gif super , ryt darysiu ir as smile.gif
e_lija
Laba diena, atsiprašau, visos temos neperskaičiau, tačiau paklausti noriu, gal žinote, kur yra pirkti tempuros traškučių sushi gamybai? Labai norisi to traškesio, kuris jaučiasi valgant sushi restorane smile.gif Šiauliuose jau galvą baigiam nusisukti beieškodami. Kyla įtarimas, kad ieškom ne ten, kur reikia.
Babe
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 03 28, 09:59)
Laba diena, atsiprašau, visos temos neperskaičiau, tačiau paklausti noriu, gal žinote, kur yra pirkti tempuros traškučių sushi gamybai? Labai norisi to traškesio, kuris jaučiasi valgant sushi restorane smile.gif Šiauliuose jau galvą baigiam nusisukti beieškodami. Kyla įtarimas, kad ieškom ne ten, kur reikia.
*


Gal cia Tempura miltai? Maximoje tikrai yra.
himalaia
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 03 28, 02:59)
Laba diena, atsiprašau, visos temos neperskaičiau, tačiau paklausti noriu, gal žinote, kur yra pirkti tempuros traškučių sushi gamybai? Labai norisi to traškesio, kuris jaučiasi valgant sushi restorane smile.gif Šiauliuose jau galvą baigiam nusisukti beieškodami. Kyla įtarimas, kad ieškom ne ten, kur reikia.
*



Nebūna jų pirkti, reikia pačiam pasidaryti (tiesiog riebaluose išvirti tempuros tešlą ir ją sutrupinti).
e_lija
QUOTE(Babe @ 2012 03 28, 22:07)
Gal cia Tempura miltai? Maximoje tikrai yra.
*


Na, aš šiame reikale dar jaunas sushi "gamintojas", tad paklausti noriu, ar paprastus miltus skrudina ir deda į sushi, kad gaunasi traškus sluoksnelis viduje?
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2012 03 28, 23:36)
Nebūna jų pirkti, reikia pačiam pasidaryti (tiesiog riebaluose išvirti tempuros tešlą ir ją sutrupinti).
*


Atsiprašau, neperskaičiau šio posto ir puoliau atsakinėti. Ačiū labai.
Ką gi patvirtinau savo, kaip jaunos sushi "gamintojos" statusą biggrin.gif
Lindra
user posted image
Endži
QUOTE(Lindra @ 2012 04 02, 07:48)

labai grazus jusu sushiai wub.gif thumbup.gif
himalaia
Tikrai skaniai atrodo, vienodi tokie 4u.gif
Apetitą sužadino smile.gif Reiks šiandien pasidaryt.
Rutta77
labai apetitni sushiukai smile.gif
Rykute
Siandiena Akropolio Maksimoj radau visus tris ikriukus (raudonus, zalius ir juodus) ir dar jiems akcija nors ir nelabai didele biggrin.gif Tad vakariene buvo aiski essen.gif
Lindra
QUOTE(Rykute @ 2012 04 16, 21:53)
Siandiena Akropolio Maksimoj radau visus tris ikriukus (raudonus, zalius ir juodus) ir dar jiems akcija nors ir nelabai didele  biggrin.gif  Tad vakariene buvo aiski  essen.gif
*


aš irgi tų masago ikrų prisipirkau smile.gif bet anksčiau jau.
ELlJA
Buvau vakar maximoj, ieškojau tų ikriukų, bet nebuvo su akcija schmoll.gif čia įdomu tik Akropolio maximoje ji buvo ar visose maximose? g.gif O gal jau akcija pasibaigė?
Fėja*
IKI parduotuvėj Nori lapams akcija-kainavę apie 14 litų dabar 9,99 Blue dragon
Gyvacioke1
QUOTE(Fėja* @ 2012 04 18, 14:00)
IKI parduotuvėj Nori lapams akcija-kainavę apie 14 litų dabar 9,99 Blue dragon
*


Ne tik lapams, bet ir kitoms sushi gamybos sudetinemis dalimis smile.gif
wwwes
QUOTE(Gyvacioje01 @ 2012 04 19, 15:03)
Ne tik lapams, bet ir kitoms sushi gamybos sudetinemis dalimis  smile.gif
*



thumbup.gif o kaip gerai. O iki kada ta akcija tęsiasi? g.gif
Ragany
Sakykit, ar naudojat ryziu acta? Kaip ji paruosiat? Ir koki kieki ant pvz skanejos sushi ryziu pakelio.
Žaliaakė_Raganėlė
QUOTE(Ragany @ 2012 05 12, 08:45)
Sakykit, ar naudojat ryziu acta? Kaip ji paruosiat? Ir koki kieki ant pvz skanejos sushi ryziu pakelio.
*



Aš neseniai dariau pirmuosius savo sushi. Actą naudojau ir dabar visada naudosiu - ragavau ryžius prieš pildama actą, tai manau, jis ir suteikia visą tą neapsakomą skonį bigsmile.gif pirkau jau paruoštą (stiklinis buteliukas su raudona etikete, pavadinimo neprisimenu, bet paskaičiau, kad jo sudėtyje jau yra cukraus ir druskos, tai papildomai nieko nebedėjau). Ryžius gaminau pagal pirmam ar antram šios temos puslapyje esančią nuorodą. Santykis maždaug 500 g nevirtų ryžių - 80 ml acto, man puikiai tiko smile.gif
mazu-le
Jungiuosi į sushi gerbėjų gretas 4u.gif Pirmą kartą sushi paragavau kažkur prieš gerus metus, nuo tada jos tiesiog dievinu. Keisčiausia tai, kad pirmą kartą valgiau pačios gamintus sushiukus, prisižiūrėjau n video per youtube ir gavosi labai neblogai. Turbūt kaip ir daugumai maki geriau pavyko susukti, bet dabar pagrinde išvirkščiuosius darau, nes įgudus puikiai eina susukti ir juos, o jie vistik mums skaniausi. Ryžių actą visada naudoju apšlakstyti ryžius, na o vidus labai jau būna įvairus, mes labai mėgstame philadelpfia sūrį. Čia pasiskaičiau puikių įdėjų del tempūros, nes nežinojau kaip padaryti tą traškią plutelę. Pirktinių sushi yra tekę ragauti, tačiau tikrai ne visi skanius padaro. Dar labai mėgstame jūros dumblių salotas, bandysiu daryti namuose, gal kas nors esate išbandę?
Žaliaakė_Raganėlė
Keliam temutę į viršų wink.gif

Pirmuosius sushius suvalgėm dar gaminimo metu, tai foto antro gaminimo rolleyes.gif

user posted image

Krabų lazdelės + agurkas + tepamas sūrelis be priedų ir lašiša + agurkas + tepamas sūrelis be priedų. Lašiša buvo parūkyta - ant įprastų sumuštinių skanu, bet sushiuose nelabai tinka. Į pirmuosius dar dėjau avokado, bet man pasirodė, kad tai tikras avokadų gadinimas - jo skonio visiškai nesijaučia unsure.gif O šiaip tai užsikrečiau šita manija ir jau mintys sukasi, kada čia vėl juos gaminti doh.gif bigsmile.gif
Rykute
Nors darau jau ne pirma karta, bet nufotkinau tik dabar savo gamyba 4u.gif Indu nera, nes vieta sodyba - ezerai, miskai... biggrin.gif

user posted image

user posted image
Cheeky_B
pilvo svente Rykute thumbup.gif saunuole!
Rykute
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 07 31, 20:21)
pilvo svente Rykute  thumbup.gif saunuole!
*



Dekinga turiu buti siai temai, nes prisiskaiciau kaip viska daryti, visus patarimus, dar kelis filmukus ir dabar daznas patiekalas musu namuose drinks_cheers.gif
Bananamio
Rykute, negadinkit tokių fainų sushiukų tokiu prastu sojos padažu ax.gif
Rykute
QUOTE(Bananamio @ 2012 08 01, 12:14)
Rykute, negadinkit tokių fainų sushiukų tokiu prastu sojos padažu ax.gif
*



Oi cia tai tiesa, bet pasirodo gauti normalios sojos mazesnese parduotuvese kaimo yra sunku doh.gif Siaip dazniausiai naudoju tokia kur maziau druskos 4u.gif

user posted image
Bananamio
QUOTE(Rykute @ 2012 08 01, 15:17)
Oi cia tai tiesa, bet pasirodo gauti normalios sojos mazesnese parduotuvese kaimo yra sunku  doh.gif  Siaip dazniausiai naudoju tokia kur maziau druskos  4u.gif
.......
*



Kikoman man patinka, bet kaina tikrai nemaza, o sojos padažo aš mėgstu daug. Prizma prekiauja labai neblogu sojos padažu kiekis berdos 500-700 ml, o kaina 8Lt per akcijas būna (irgu būna kelių rūšių, su mažiau druskos).
Rykute
QUOTE(Bananamio @ 2012 08 01, 18:06)
Kikoman man patinka, bet kaina tikrai nemaza, o sojos padažo aš mėgstu daug. Prizma prekiauja labai neblogu sojos padažu kiekis berdos 500-700 ml, o kaina 8Lt per akcijas būna (irgu būna kelių rūšių, su mažiau druskos).
*



Man Prizma visai nepakeliui tad spec. vaziuoti kaina gautusi ta pati biggrin.gif O del kiekio tai valgom neipatingai daug, kadangi maiste labai mazai druskos naudojam tai net ta anksciau mineta soja man yra pakankamai suri ax.gif
Kita vertus man sushi ir nesigauna pigus, nes as dedu ne krabu lazdeles, bet mesa kuri yra zymiai brangesne, ryziai iki kur taip pat brangesni nei skanejos ir t.t.

Va norejau paklausti maciau Maximoj dabar visokiu nauju sojos padazu kinietiski, tailandietiski ar kas ragavo ??? g.gif
prekestolen
Aš taisushiams perku viską Basanavičiaus g. prieskonių parduotuvėje.
o Sushi jūros dumblių lapų atsivežiau iš UK, iš kiniečių parduotuvėlės, kur radome ir japoniško maisto skyrių. Tai kas nustebino- lapai daug minkštesni, lankstesni, ne tokie kaip LT. O ir kaina tai jau gerookai skiriasi, ten pigesni.
Žaislų Karalienė
Nuo siandien RIMI akcija thumbup.gif

user posted image


As jau viskuo pripirkau, vakare darysiu sushi essen.gif
Žaislų Karalienė
Nerandu savo recepto sad.gif pagal kuri dariau 3-4 kartus unsure.gif
Gal kas iki vakaro imes savo isbandyta receptuka blush2.gif
Žaislų Karalienė
Vakar buvau "Skonio studijoje" ax.gif DASI tik po 1 kg, kaina 80 Lt doh.gif
Džigė
Gal kas zinote kaip tie ryziai susiams rimi akcijiniai? Dariau su skanejos ryziais, man labai nepatiko. Nenoreciau vel ant tokiu uzsirauti biggrin.gif
LadySylvanas
QUOTE(Bananamio @ 2012 08 01, 12:14)
Rykute, negadinkit tokių fainų sushiukų tokiu prastu sojos padažu ax.gif
*



o kodel prastas? is visu ragautu pirktu mazoje maximoje sis skaniausias, bent jau su ryziais , kiti kazkoks muilas unsure.gif ......
Džigė
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 09 30, 15:01)
o kodel prastas? is visu ragautu pirktu mazoje maximoje sis skaniausias, bent jau su ryziais , kiti kazkoks muilas  unsure.gif ......
*



As pirma irgi nodojau toki pat, na valgiau, ir tiko smile.gif bet paragavus to zaliame buteliuke, kur druskos zymiai maziau, tai rankos nekiltu pirkti to pirmojo biggrin.gif
Šel
QUOTE(Džigė @ 2012 10 01, 10:40)
As pirma irgi nodojau toki pat, na valgiau, ir tiko smile.gif bet paragavus to zaliame buteliuke, kur druskos zymiai maziau, tai rankos nekiltu pirkti to pirmojo  biggrin.gif
*




O kur galima nusipirkti tų žalių krienų? Sojos padažo, bent aš esu labai daug prisitaupiusi iš kavinių, kai duoda maišeliais. Kažkaip lieka, lieka... Dabar sumąsčiau daryti pati. Nu jeigu yra pavykęs kažkada Napaleonas, iškept/sutept, tai gal ir sušį suvyniosiu... Jaučiuosi neužtikrinta smile.gif
Cheeky_B
QUOTE(Šel @ 2012 10 02, 14:31)
O kur galima nusipirkti tų žalių krienų? Sojos padažo, bent aš esu labai daug prisitaupiusi iš kavinių, kai duoda maišeliais. Kažkaip lieka, lieka... Dabar sumąsčiau daryti pati. Nu jeigu yra pavykęs kažkada Napaleonas, iškept/sutept, tai gal ir sušį suvyniosiu... Jaučiuosi neužtikrinta smile.gif
*



wasabis buna visiuose didesnese parduotuvese azijos virtuves skyriuje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.