P.S. kai buvau maža mergytė ir žaizdavau su lėlėmis, visada svajojau tik apie dvynius ir tikrai ateity labai norėčiau dvynių.
Sveikos mamytės. Apsidairiusi šiame tinklapyje pamačiau, kad yra nemažai mamyčių, kurios augina dvynius. O ir šiaip kažkaip ir aplinkui jų nemažai yra, ir netgi esu šnekėjusi su kai kuriomis dvynių mamytėmis, tai jos kai kurios pačios nebesupranta iš kur pas jas dvyniai, nes gimenėje jų nesama. Tai kažkaip įdomu pasidarė, gal kažkokia formulė dvynių yra
P.S. kai buvau maža mergytė ir žaizdavau su lėlėmis, visada svajojau tik apie dvynius ir tikrai ateity labai norėčiau dvynių.
Sveika,
Uzeik i tema pas dvynuku mamytes cia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...pic=67453&st=60 Ir daugiau suzinosi,kas rupi,nors ir jau diskutavome apie tai,bet manau nesunku bus kam ir pasikartoti... Beje, skyrelyje "as nescia",taip pat yra tema "Laukiuosi dvynuku",kur dar svieziai nescios mamytes dalinasi savo ispudziais!
Na jūs nesupykit, bet tokios temos tikrai nėra, aš viską peržiūrėjau. Taip, sutinku yra temos apie dvynius, bet ten apie dvynius, o ne ta tema apie kurią aš kalbu.
Pora, yra gausybe veiksniu, lemianciu dvyniu atsiradima, ne vien paveldejimas. Tai ir vartoti kontraceptikai, hormoniniai vaistai, bet kokio pobudzio gydymas nuo nevaisingumo ir pan. Dar yra vadinamoji "gamtos klaidos" tikimybe, kai dvyniu atsiradimas moksliskai nepaaiskinamas - tiesiog apvaisinta kiausialaste del nezinomu priezasciu skyla pusiau, ir gimsta identiski dvyniai.
Taip kad... plati tema, o "noreti dvyniu" nieks nedraudzia
Visiškai sutinku, kad "noreti dvyniu" nieks nedraudzia ir sutinku, kad daugybė veiksnių nulemia dvynių gimimą. Tai aš čia ir uždaviau klausimuką, kaip mamytės nujaučia, kaip dvyniai atėjo į pasaulį.
Mes su vyru juokiames,kad labai pasistengeme is eiles dvi pacias mano vaisingiausias dienas ir taip gavosi!
Musu gimineje dvyniai eina jau 3 karta is kartos i karta.Bet pati nesu tikra ar cia genai ar kontraceptiniu tableciu vartojimas.Kai tik nustojau jas vartoti kita menesi pastojau.
Nei mano,nei vyro giminėj nėra dvynių.Pas mane dėl nepaaiškinamų priežasčiu vienoj kiaušidėj stabiliai bręsta po du kiaušinėlius,vat iš jų ir dvyniai
O kaip tau čia taip ištyrė, kad bręsta po du kiaušinėlius?
QUOTE(violet @ 2006 02 10, 19:23) Musu gimineje dvyniai eina jau 3 karta is kartos i karta.Bet pati nesu tikra ar cia genai ar kontraceptiniu tableciu vartojimas.Kai tik nustojau jas vartoti kita menesi pastojau. mano zodziais pasakyta atordo butu- lygiai taip pat- trecia karta, ir menuo po kontraceptiniu nutraukimo, bet ,kad galiu tureti dvynius suvokiau, kai suzinojau, kad jie pilvely du- iki to laiko nesusimasciau.
visa sitai rasiau jau kitam skyriuj, bet gali ir i sita tema imesti savo istorija:
nezinau ar nuraminsiu ar pridesiu vilties krisleli, bet galiu papasakoti savo trumpa istorija. Si rudeni istekejau ir su vyru nutarem ilgai neatidelioti vaikiuko planavima. Netrukus po vestuviu vyras turejo isvaziuoti i stazuote 3 menesiam. Man planavimo atidejimas atrode nezmoniskai ilgas laikotarpis, nu bet... Planavom taip: "jau kai gris, tai imsimes rimtu veiksmu" Pries pat isvaziuojant vyrui pasimylejom... Buvo vos kelios dienos po menesiniu pabaigos. Nieko nesitikejau, nes iki ovuliacijos dar tolokai atrode. Tiesa, mano ciklas trumpas. Vyras isvaziavo. Likau viena laukti jo kantriai. Ir.... viena diena nesulaukiau menesiniu. Pasidariau spinteleje uzsilikusi nestumo testa. Ziuriu ir savo akim netikiu. II. Ryskios abi. Nuejau pas gydytoja, nors menesines velavo vos 4 dienas ir ...op- gydytoja patvirtina- laukiuosi : Kupina dziaugsmo laukiau griztancio vyro, nes norejau pranesti sia zinia ziuredama jam i akis... Pranesiau. Laimingas be galo... As irgi... Per Kaledas pranesem tevam apie ta dziugia naujiena. Visi tevai be galo laimingi. Mes irgi. Po kaledu nuejom daryti echoskopo- galvoju vyras pirma karta pamatys musu kleckiuka Laukiu, nekantrauju pamatyti mazyte plakancia sirdele. Ir.... pamatom jas dvi Neitiketina. Dziaugsmo, baimes, laimes 100 kartu daugiau nei tiketasi. O galimybes tureti dvynius nebuvo. Nei mano, nei vyro giminej dvyniu nera Ir galvok ka nori... Tiesiog, Dievulis taip sugalvojo.... Sekmes ir Jums, svajojanciom apie dvynius
Noriu pas dovesa ir violet paklausti, o kokius būtent kontraceptikus naudojote. Nors labai gaila, bet aš kontraceptikų jokių negaliu gerti, nes mane nuo visų KT pykina.
O kiek laiko gėrėte kontraceptikus? O patį pirmą mėnesį pastojote tai išėjo taip, kad jūs prieš tai tą męnesį dar gėrėte kontraceptikus, tada prasidėjo menstruacijos, jūs KT negeriate ir po menstruacijų iškart pastojate. Jeigu galite papasakokite tiksliau kaip tai buvo.
Kodėl tokios mamytės neaktyvios?
Nesuprantu ką reiškia kaip supratote
QUOTE(ingušonkas @ 2006 02 22, 20:22) Nesuprantu ką reiškia kaip supratote Pritariu. Keistokas klausimas? Kad nieko nenujauciau. Tik tiek, kad
Na vat kitos mamytės suprato mano klausimuką, jūs tikriausiai neįsiskaitėte į pradžią. Kas naudojo kontraceptikus ir iškart kitą mėnesį pastojo, kas labai pasistengė kelias dienas iš eilės per vaisingas dieneles. Manau, kad ir pas Jūs kažkas buvo panašaus, o galbūt ir atstiktinumas, nieko negaliu sakyti
Nieko keisto pas mus nebuvo - tiesiog mylėjomės per vaisingą dieną, nes planavau nėštumą. Kontraceptikų niekada nenaudojau. Tiesiog mano giminėje buvo (prosenelė) dvynių - o tai paveldima. O paveldima daugiausia moteriška linija - motinos organizme subręsta ne 1, o 2 kiaušialąstės (berods taip vadinasi...). Nepaveldimi, arba gamtos klaida vadinami tik identiški dvyniai, kurie vystosi skilus vienai ląstelei. O kiek kartų per dieną mylėsies manau jokios įtakos neturi
sveika, pas mane irgi dvyniai, pas senele, is tevo puses buvo dvyniai,ir pas senele is mamos, zodziu vos ne 100proc, kad bus dvyniai plius 3 metai vartotu kontraceptiniu tableciu(mercilon 0.5 metu ir likusi laika harmonet) iskarto po nutraukto kurso pastojau
noriu kad atkreiptum demesi i tai, kad dazniausiai susilaukiama vieno mazylio, o tik po to dvyniu, ne visada bet taip buna, taigi pirmas tavo vaikelis gali buti vienas, o kiti dvynukai, arba atvirksciai sekmes
Sveika pas mane tai tėčio sesuo iš dvynukų ir tėčio puseserės iš dvynukų tai ir man teko ta laimė nors tikrai visai nesitykėjau.Dar skaičiau kad gali būti nuo dažno gymdimo vyro pusbrolis taip pat neseniai susilaukė dvynukiu nors jau turi 8 vaikus dar vis pasijuoke sako gal uškrečema
Bet įdomu būtų sužinoti, jeigu ir ginekologai teigia, kad po KT vartojimo didelė tikimybė daugiavaisis nėštumas, tai įdomu būtų sužinoti galbūt konkrečiai nuo kai kurių kontraceptikų? Gal turite informacijos mamytės?
Sveika. Matau labai nori dvynukų
Per tuos metus daug ką išsityriau bet viskas buvo tvarkoje. Viena kartą draugė pasiūlė nueiti pasižiūrėti skydliauke ir hormonų kiekį organizme.Taip ir padariau, skydlaukė buvo tvarkoje tik truputi buvo vyriško hormono per daug , nors labai nedidelis kiekis.Tris savaites gėriau hormonus tik nebeatsimenu kokius.Kai pabaigiau kursą po kokio mėnesio pastojau.Tai va kai nuėjau besilaukianti išsitirti skydliaukės nes labai širdis permušinėjo tai gyditojas visai nenustebo kad laukiuosi dvynukų ir pridūrė kad po tų vaistų labai dažnai pasitaiko Aišku gali sakyti kad dėl vaistų ir kad ne.Nes mano senelis iš dvynukų, o kaip sakoma trečioje kartoje dažniausiai pasitaiko.Aišku mes labai nesigilinome ar dėl vaistų ar ne , bet esame labai laimingi nes turime tris sūnus Kai gulėjau su vaikais Kauno klinikose, nes gimė neišnešioti, tai buvo trynukai
Sako, reikia dvigubai karsciau vienas kita myleti - tada gimsta dvyniai.
Ir tiesa, kad tolimesniems nestumams yra didesne tikimybe susilaukti dvynuku. Nes pas mane pirmas buvo vienas, o tik po to 2.
Aš manau, kad Dievo dovana dvynukai
Niekada negalvojau, kad turėsiu dvynukes, nes giminėje nėra. Parašysiu pora variantų, pagal kuriuos aš galvoju turiu dvynukes 1. Kaip jau kažkuri rašė, reikia labai mylėti vienas kitą 2. Vaikučių sielos skrajoja virš mamos galvos apie 3 metus ir tada mama labai užsinori vaikelio (tiesiog jaučia, kad jau laikas būtų turėti mažučiuką)... va aš labai pradėjau norėti vaikelio būdama 21m., bet vis su vyru atidėliojome... kadangi gimdžiau jau 24 m., tai manau eilėje ateiti į ŽEMĘ buvo jau nebe vienas, o du vaikiukai, kurie ir atėjo vienu metu 3. Dar manau, kad Dievas ne labai suprato mano norą, bet aš tik džiaugiuosi, kad buvau ne taip suprasta 4. Na gyditojai sako, kad vis dėl to mano kaltininkės yra kontraceptinės tabletės, nes aš jas vartojau 3 metus dėl skausmingų ir nereguliarių mėnesinių. Baigus gerti aš po 2mėn. pastojau, o patartina padaryti tarpą bent 6mėn., kad išnyktų tikimybė susilaukti ne vieno vaikelio... Kitos gyditojos sako, kad atvirkščiai, geriant tabletes sunku pastoti pusmeti... Na ir suprask, kas teisus, o kas ne? 5. Dar gal aš prisikarksėjau, nes antrą vestuvių dieną buvo šv.Baltramėjaus diena, o tai liaudiškai vadinama gandrų išskridimo diena. Šventėme vestuves sodyboje ir skrido per ją gal kokių 20-25 gandrų... Aš išsigandau, kad jie visi išskris į šiltus kraštus ir po to ilgai man teks laukti atnešančio vaikelio Tikiuosi pagelbėjau nors kiek, kaip padėti susilaukti dvynukų? Aš galvoju, kad nesvarbu ar dvynukai, ar viena mergytė, ar vienas sūnelis - svarbiausia sveikas vaikutis Sėkmės
man gydytoja sake, kad dabar didele tikimybe susilaukt dvynuku ar net trynuku, jei geri ilga laika KT ir paskui staigiai pastoji. Nezinau, siaip mano ir vyro giminej yra dvyniu, is abieju pusiu gaunasi 3-cia karta, bet kazkaip netiketa ta zinia buvo. Siaip as ilga laika geriau KT ir paskui staigiai pastojau, tai nezinau dabar kuris faktorius nuleme
QUOTE(mama Marija @ 2006 08 13, 01:15) Aš manau, kad Dievo dovana dvynukai Niekada negalvojau, kad turėsiu dvynukes, nes giminėje nėra. Parašysiu pora variantų, pagal kuriuos aš galvoju turiu dvynukes 1. Kaip jau kažkuri rašė, reikia labai mylėti vienas kitą 2. Vaikučių sielos skrajoja virš mamos galvos apie 3 metus ir tada mama labai užsinori vaikelio (tiesiog jaučia, kad jau laikas būtų turėti mažučiuką)... va aš labai pradėjau norėti vaikelio būdama 21m., bet vis su vyru atidėliojome... kadangi gimdžiau jau 24 m., tai manau eilėje ateiti į ŽEMĘ buvo jau nebe vienas, o du vaikiukai, kurie ir atėjo vienu metu 3. Dar manau, kad Dievas ne labai suprato mano norą, bet aš tik džiaugiuosi, kad buvau ne taip suprasta 4. Na gyditojai sako, kad vis dėl to mano kaltininkės yra kontraceptinės tabletės, nes aš jas vartojau 3 metus dėl skausmingų ir nereguliarių mėnesinių. Baigus gerti aš po 2mėn. pastojau, o patartina padaryti tarpą bent 6mėn., kad išnyktų tikimybė susilaukti ne vieno vaikelio... Kitos gyditojos sako, kad atvirkščiai, geriant tabletes sunku pastoti pusmeti... Na ir suprask, kas teisus, o kas ne? 5. Dar gal aš prisikarksėjau, nes antrą vestuvių dieną buvo šv.Baltramėjaus diena, o tai liaudiškai vadinama gandrų išskridimo diena. Šventėme vestuves sodyboje ir skrido per ją gal kokių 20-25 gandrų... Aš išsigandau, kad jie visi išskris į šiltus kraštus ir po to ilgai man teks laukti atnešančio vaikelio Tikiuosi pagelbėjau nors kiek, kaip padėti susilaukti dvynukų? Aš galvoju, kad nesvarbu ar dvynukai, ar viena mergytė, ar vienas sūnelis - svarbiausia sveikas vaikutis Sėkmės Hmmm, Jūsų dvynukių gimtadienis- tą pačią dieną kaip ir mano pačios. Papildyta: Mano dvyniai gimė po persi;eidimo. Gydytoja rekomendavo bent pusę metų nepastoti, bet po 2 mėnesių gavosi netyčiukas, tiksliau- netyčiukai. niekada nesu gėrusi KT.
O kokias KT gėrėte tos, kuriosa susilaukėte dvynukų?
QUOTE(Paradigma @ 2006 11 04, 13:32) O kokias KT gėrėte tos, kuriosa susilaukėte dvynukų? nu nelabai tikiu, kad specialios rusies as tai esu ir logesta ir silest vartojus, jau nepamenu, tik nezinau ar man cia po KT ar paveldimumas
Pas mane panasiai kaip pas dote- trecia karta ir staigus pastojimas po kontraceptiku (tarp kitko- mercilon)- tad abu faktoriai manau pereme vienas kita ir padidino ir siaip buvusia gana didele tikimybe, bet as visasa jauciuosi kazkuom iskirtina turedama galimybe pagimdyti ir uzauginti du vaikucius is karto
paskaiciau ir pagalvoju kaip maniskiai atsirado ir ka...
as visiskai nebuvau naudojusi KT su vyru ilgai atidejinejom vaukucio atejima, na manau del to ir pridejo antra trecia buvau prisitaupiusi kiausineliu, juk suvalkiete esu.. ir seniai seniai man mete kortas teta sake bus du todel ta teorija kad nuo KT mano atveju 100% nepasitvirtina... P.S. Mama marija gerai parase del gandru, tais metais pavasari buvo trys seimynos kurios graziai velykavo, viena sake mes norim trecio vailkucio, kita sake mes bandom, o mes tai yra as su vyru tik gandrus akim palydejom... ir ka pirmoji seimyna susilauke dukrytes (ta pacia diena kaip ir maniskia gime) antroji dviem sav veliau berniuko, o mes... na kadangi megstu lyderiauti dviem valandom anksciau uz pirmaja seimyna... P.S. P. S. is tikro antroji seimyna turejo gimdyti kova, pirmoji balandi o trecioji musiske geguze... bet isejo atvirkciai sumaise ten kazkas auksciau kada kam vaikus paduot cia truputi ne i tema, bet gandrais pradejau tiketi.. QUOTE(pora @ 2006 02 09, 18:18) Sveikos mamytės. Apsidairiusi šiame tinklapyje pamačiau, kad yra nemažai mamyčių, kurios augina dvynius. O ir šiaip kažkaip ir aplinkui jų nemažai yra, ir netgi esu šnekėjusi su kai kuriomis dvynių mamytėmis, tai jos kai kurios pačios nebesupranta iš kur pas jas dvyniai, nes gimenėje jų nesama. Tai kažkaip įdomu pasidarė, gal kažkokia formulė dvynių yra P.S. kai buvau maža mergytė ir žaizdavau su lėlėmis, visada svajojau tik apie dvynius ir tikrai ateity labai norėčiau dvynių. Siūlau atsipalaiduoti ir per daug nesitikėti. ne mūsų valioje nuspręsti keli vaikučiai iš karto gims ir kokios jie bus lyties. Kad paskui taip besistengiant netektų patirti nusivylimo. Vaiko gimimas yra pats didžiausias stebuklas, todėl tegul taip ir lieka.
tikrai taip. Siandien gydytoja sake, kad vaiku kieki sprendzia moteris, o lyti - vyras, taip kad...
Musu gimineje irgi nera dvynuku iki 4 kartos, dar anksciau nera ziniu.
As galvoju, kad kazkiek leme tai, kad pries metus (2005.10) turejau persileidima. Gydytojai rekomendavo palaukti minimum 6men, ka mes ir darem. Ir po 8men uzsimezge dvynukai. Jokiu kontraceptiku nesu vartojusi iki siol. Ir kaip sake kazkuri, kad kai labai myli... nezinau Nors mano pirmagime dukryte isitikinus, kad kai labai myli gimsta dvynukai, o jeigu dar labiau tai trynukai Tegyvuoja Meile
O mes sugalvojome, kad reikia antro vaikelio ir niekaip negalejome susilaukti (nors pirma karta pastojau pirma menesi, kai tik pradejom nesisaugoti). Vaiksciojau pas ginekologes - sake viskas ok, vyras net spermos tyrima pasidare - viskas ok. Po metu pastangu paprasiau, kad israsytu kokiu vaistu, skatinanciu kiausidziu veikla. Israse (neprisimenu pavadinimo) pradejau gerti ir pastojau, jau 7 savaite suzinojau, kad dvynukai.
Mes irgi suplanavome antra, o gavosi antras ir trecias. Bandem du menesius. KOntraceptiku mes nevartojome iki siol. O giminej, kaip galvojau, dvynuku nera. Taciau is vaikystes prisiminimu atgaminau, kad mociute pasakojo, kad ju seimoje buvo 11 vaiku (jos broliai ir seserys) ir buvo dar du berniukai, bet mire maziukai. Anksciau gi visai ne tokios salygos buvo ir isnesioti ir auginti. Mociute mire kai man buvo 10 metu, mama nieko irgi nepasakojo, net kai pastojau. Sake buvo kazkur toli ir pas ja ir pas teti.
QUOTE(jufike @ 2007 05 23, 00:48) Mes irgi suplanavome antra, o gavosi antras ir trecias. Bandem du menesius. KOntraceptiku mes nevartojome iki siol. O giminej, kaip galvojau, dvynuku nera. Taciau is vaikystes prisiminimu atgaminau, kad mociute pasakojo, kad ju seimoje buvo 11 vaiku (jos broliai ir seserys) ir buvo dar du berniukai, bet mire maziukai. Anksciau gi visai ne tokios salygos buvo ir isnesioti ir auginti. Mociute mire kai man buvo 10 metu, mama nieko irgi nepasakojo, net kai pastojau. Sake buvo kazkur toli ir pas ja ir pas teti. Pas mane panasi situacija... maniau, kad giminej dvyniu nera, tai rami buvau, o pasirodo, kad klydau...Dar cia sededama SM planuojanciu mergyciu temoje kikenau, kad kas jau kas, bet man dvyniai tai tikrai nenusimato Vat taip, turiu dabar dvi ozkytes Geriau KT 5 metus, bet dar teko gerai papluseti 7men kol uzkibo. Siaip tikrai mano atveju paveldimumas, nes vaikai identiski..to jau su jokiom KT ar IVF nepasieksi Dabar sesems reik broliuko...ale jei ir vel dvi mergos QUOTE(hereja @ 2007 05 24, 12:50) Siaip tikrai mano atveju paveldimumas, nes vaikai identiski..to jau su jokiom KT ar IVF nepasieksi Dabar sesems reik broliuko...ale jei ir vel dvi mergos Paveldimumas reikalingas heterozigotiniams dvyniams, o monozigotiniai dvyniai, kaip liaudyje sakoma 'gamtos klaida', visos galime tureti, kiekvienai gali buti, kad va ims ir pasidalins lastele, o va kad moteris subrandintu dvi - cia reikalingas paveldimumas. Kai tik pastojau galvojau atvirksciai, i gala nestumo issiaiskinau QUOTE(Supervyre @ 2007 05 24, 13:16) Paveldimumas reikalingas heterozigotiniams dvyniams, o monozigotiniai dvyniai, kaip liaudyje sakoma 'gamtos klaida', visos galime tureti, kiekvienai gali buti, kad va ims ir pasidalins lastele, o va kad moteris subrandintu dvi - cia reikalingas paveldimumas. Kai tik pastojau galvojau atvirksciai, i gala nestumo issiaiskinau Oi žiariai skamba "gamtos klaida", fiuiiiii......... O pas mane nėra o turiu du, bet jie monozigotiniai QUOTE(Supervyre @ 2007 05 24, 13:16) Paveldimumas reikalingas heterozigotiniams dvyniams, o monozigotiniai dvyniai, kaip liaudyje sakoma 'gamtos klaida', visos galime tureti, kiekvienai gali buti, kad va ims ir pasidalins lastele, o va kad moteris subrandintu dvi - cia reikalingas paveldimumas. Kai tik pastojau galvojau atvirksciai, i gala nestumo issiaiskinau Na cia tai pasakei... "gamtos klaida". As zinau, kad iki siol nera aisku kodel dalinasi kiausinelis, bet tai nera gamtos klaida, o genuose. As tikdabar suprantu, kad as ir buvau giminej ta, kuriai turejo gimti dvyniai, nes kaip tik atejo mano eile. As kaip tik visur skaiciau, kad heterozigotiniai gali nutikti bet kam, tiesiog tuo paciu metu arba net skirtingu metu apvaisinami du kiausineliai. O monozigotiniai tik paveldimi. Del to ju ir yra 3 kart maziau nei heterozogotiniu. Nemazai esu skaicius ir su gydytojais snekejau, kad monozigotiniai yra PAVELDIMI ir tik per moteriskaja linija. Ir dar kas keisciausia, dazniausiai gimineje buna tos pacios lyties visi dvyniai. Viena gydytoja pasakojo (kai as naujagimiu sk gulejau su savo bernais), kad ju seimoje yra dvyniu, identisku ir visi perduodami per karta ar kelias ir tik berniukai. O kitiem pvz tik mergaites. Bet cia, aisku gali buti skirtingai. Ingusonkai, man labai panasi situacija. Mano prosenele turejo dvynius, bet jie irgi neisgyveno. Papildyta: QUOTE(_Ligitukas_ @ 2007 05 26, 12:57) Oi žiariai skamba "gamtos klaida", fiuiiiii......... O pas mane nėra o turiu du, bet jie monozigotiniai Monozigotiniai (vieno kiausinelio)? Papildyta: QUOTE(hereja @ 2007 05 24, 12:50) Taigi faina, jeigu mergos. Prie paraso pas jus tokie zaisliukai trys matosi, labai keista bet lygiai tokiais pat ir maniskiai zaidzia. QUOTE(_Ligitukas_ @ 2007 05 26, 12:57) Oi žiariai skamba "gamtos klaida", fiuiiiii......... O pas mane nėra o turiu du, bet jie monozigotiniai mes irgi auginam dvynius. Cia is vyro puses,turi pusbrolius dvynius. Papildyta: QUOTE(hereja @ 2007 05 24, 12:50) O mums reikia sesutes. Bet bijau kad vel dvynuku nebutu. Jau per daug butu. QUOTE(Alacka @ 2007 05 29, 15:58) mes irgi auginam dvynius. Cia is vyro puses,turi pusbrolius dvynius. Papildyta: O mums reikia sesutes. Bet bijau kad vel dvynuku nebutu. Jau per daug butu. ne per daug ne per daug pas mano mociute ir dvynukes buvo bet deja jos ir neisgyveno as dvynuku ir visada labai norejau
Monozigotiniai dvyniai dazniausiai paveldimi, ir nesvarbu pagal kuria (nors dazniau vyriska linija) .. Jie visada tos pacios lyties!! Isivaizduokit - ivyko apvaisinimas - vienas kiausinelis + vienas spermatozoidas, uzsimezge leliukas ir tik po kurio laiko atsidalino i du, turincius ta pacia informacija... Jie negali buti skirtingu lyciu.. Nes gavo informacija tik is vieno spermiuko, kuris turejo arba vyr, arba mot chromosoma..
O heterozigotai priklauso tik nuo mamytes vienu metu subrandinamu kiausineliu skaiciaus.. Tuos kiausinelius pasiekia skirtingi spermiukai, kurie gali nesti vyriska arba moteriska genetine informacija.. Gali gimti vienos arba skirtingu lyciu leliukai, bet panasumas buna ivairus - nuo didelio iki jokio.. kaip eiliniu sesiu ir broliu.. Todel nevaisinguma besigydancios mamytes, kurioms vaistais stimuliuoja ovuliacija, dazniau turi daugiavaisi nestuma... O dvynukai tikrai skaitosi riba tarp normos ir patologijos... Bet ne gamtos klaida Tiek teorijos o mano dvynciai - homozigotai QUOTE(_Ligitukas_ @ 2007 05 26, 12:57) Oi žiariai skamba "gamtos klaida", fiuiiiii......... O pas mane nėra o turiu du, bet jie monozigotiniai Tai ir sakau, kad monozigotiniam nereikia paveldimumo. Eeee, cia ne as sugalvojau. Vyresnius dvynukus turincios taip jau isgvildeno ta tema ir sake ne viena karta (beje be kartelio balse), as tik pakartojau. Beje ir dokumentiniame filme apie dvynukus rodytame per National Geographic taip sake. Nesureiksminkite taip Cia tiesiog gamta apdovanojo jus dviem stebukleliais, ir tiek QUOTE(Alacka @ 2007 05 29, 14:58) Sitoj temoj buvo sakyta 19zinute, prasau (as rasydama bent kabutes prikabinau): QUOTE(ingušonkas @ 2006 02 26, 23:15) Nieko keisto pas mus nebuvo - tiesiog mylėjomės per vaisingą dieną, nes planavau nėštumą. Kontraceptikų niekada nenaudojau. Tiesiog mano giminėje buvo (prosenelė) dvynių - o tai paveldima. O paveldima daugiausia moteriška linija - motinos organizme subręsta ne 1, o 2 kiaušialąstės (berods taip vadinasi...). Nepaveldimi, arba gamtos klaida vadinami tik identiški dvyniai, kurie vystosi skilus vienai ląstelei. O kiek kartų per dieną mylėsies manau jokios įtakos neturi Viskas perpinta, daug kartu vienaip ir kitaip aiskinta. Zmogaus toks jau protas, jis susiranda tokiu ir tiek argumentu, priklausomai ka reikia pagristi. Isgirsta tik ta info, kuri atitinka jo situacija. Todel tiek skirtingu liudijimu bent jau sia tema. Imkit baliona
Supervyre, tu atvirksciai parasiai
Paveldimumas butent ir yra monozigotiniai dvyniai, t.y- identiski, is vienos kiausialastes. O va heterozigotiniai is skirtingu kiausialasciu tikrai nera nulemti paveldimumo. Dalis ju gal ir taip, bet tarkim vartojant vaistus, kurie stimliuoja kiausides, subresta net 10 kiausialasciu vienu metu, tai gerai pasistengus ir 10-tuka galima tureti, tai tikrai cia ne paveldimumas bus Ai nu vien zo, ne esme cia, einu savo sirenas ramint QUOTE(*Mika* @ 2007 05 31, 19:22) Monozigotiniai dvyniai dazniausiai paveldimi, ir nesvarbu pagal kuria (nors dazniau vyriska linija) .. Jie visada tos pacios lyties!! Tikrai nevisada. Yra labai menka tikimybe, kad tas kiausinelis tures XXY informacija. Ir pasidalins i du kiausinelius, kurie gali tureti XX ir XX, XY ir XY arba XX ir XY informacija. Cia sansai vienas is 6000, bet buna. QUOTE(hereja @ 2007 06 04, 12:34) Supervyre, tu atvirksciai parasiai Paveldimumas butent ir yra monozigotiniai dvyniai, t.y- identiski, is vienos kiausialastes. O va heterozigotiniai is skirtingu kiausialasciu tikrai nera nulemti paveldimumo. Dalis ju gal ir taip, bet tarkim vartojant vaistus, kurie stimliuoja kiausides, subresta net 10 kiausialasciu vienu metu, tai gerai pasistengus ir 10-tuka galima tureti, tai tikrai cia ne paveldimumas bus Ai nu vien zo, ne esme cia, einu savo sirenas ramint
Sveikutes, dvynuku besilaukiancios
|