drisciau paneigti. 1. tam ir eina pasaulis i prieki.. kodel turime gimdyti taip kaip motinos? 2. saremis matosi ant aparato, todel ir su epiduru galima taisiklingai kvepuoti. 3. kodel nusiplauname rankas? juk visvien pagimdome, tik ne taip skausmingai. as visa nakti skaiciavau saremius, todel buvau visai be miego. palatoje atsiduriau 11, o kaklelis visiskai atsidare 17val. jei ne epiduras, buciau tikrai nepamiegojusi. manau, kad gimdymas man neatrodytu dabar toks mielas ir neskausmingas. MAN JIS PADEJO LENGVIAU PAGIMDYTI  net po tokio trumpo laiko as ir vel noriu vaiko
QUOTE(SVAJA32 @ 2005 08 25, 00:55) jei jau tu uz naturalu gimdyma, tai man iskyla naturalus klausimas "kodel vandenyje???" nes siaip jau zmogus sausumos gyventojas, ir taip jau gamtos suredyta, kad gimdyti moteris pagal savo prigimti turi sausumoj. beje pasiziurek visokie ruoniai, zuvys, krokodilai, vezliai ir pan. isplaukia peret, nerst i sausuma...  beje as cia nesipiktinu, man tik pasirode idomus tavo poziuris
** Svaja**
2005 08 25, 22:17
QUOTE(lanaa @ 2005 08 25, 18:28) jei jau tu uz naturalu gimdyma, tai man iskyla naturalus klausimas "kodel vandenyje???" nes siaip jau zmogus sausumos gyventojas, ir taip jau gamtos suredyta, kad gimdyti moteris pagal savo prigimti turi sausumoj. beje pasiziurek visokie ruoniai, zuvys, krokodilai, vezliai ir pan. isplaukia peret, nerst i sausuma...  beje as cia nesipiktinu, man tik pasirode idomus tavo poziuris  na tai tiesiog as noreciau sau palengvinti gimdyma tokiu budu  ,as juk nesakau kad moterys turi visiskai atsisakyti pagalbos ne  ,bet tai turetu buti ko gero ne vaistai ir dar i stubura  ,na vienu zodziu as gal atsilikus O gal del to kad tikrai bijociau Epiduro vat nezinau ar Lietuvoje yra Linksminanciu duju  ,jauciu pasirinkciau  gimdai ir zvengi sau O bendrai ,kaip pastosiu tai ir pamatysim gal ir pakeisiu savo nuomone  ,nes mano abu gimdymai truko po 20-23 val
QUOTE(SVAJA32 @ 2005 08 25, 23:17) na tai tiesiog as noreciau sau palengvinti gimdyma tokiu budu  ,as juk nesakau kad moterys turi visiskai atsisakyti pagalbos ne  ,bet tai turetu buti ko gero ne vaistai ir dar i stubura  ,na vienu zodziu as gal atsilikus  O gal del to kad tikrai bijociau Epiduro  vat nezinau ar Lietuvoje yra Linksminanciu duju  ,jauciu pasirinkciau  gimdai ir zvengi sau O bendrai ,kaip pastosiu tai ir pamatysim gal ir pakeisiu savo nuomone  ,nes mano abu gimdymai truko po 20-23 val  deje turiu tave nuvilt, kad oficialiai istirta, kad linksminancios dujos yra kenksmingos  ir siaip jau uzdraustos... taip, kad su tuo pasilengvinimu dviracio neisrasi  nors ka gali zinot, medicina progresuoja
la vita
2005 08 26, 20:24
Pirmą gimdžiau be jokių vaistų, nors norėjau epidūros. Atėjo apsimiegojus sesutė apžiūrėjo stuburą ir pareiškė kad nepataikys  , išvariau ją lauk nors tuo metu galvojau  nu ir ką teko gimdyt pačiai. Per daug sunku nebuvo, bet dabar tikiuosi epidūrą gaut. Kitaip nenoriu gimdyt- kam tie skausmai, jei galim be jų. Juk tam ir eina medicina į priekį, kad lengviau mums būtų. Va.
lady cat
2005 08 28, 12:34
Pirmąjį gimdžiau prieš 7 m. natūraliai, antrą savo vaikelį gimdziau prieš 10 dienų ir su nejautra, nors buvau nusiteikusi pagimdyti natūraliai. Gimdymai skiriasi kaip diena ir naktis. Elgiausi pagal situaciją. Kai po 8 val. trunkančių sarėmių, jau temo akyse, o atsidarymas buvo tik 4 cm. paprašiau nejautros. Suleidus vaistukus atsipalaidavau ir per 2 valandas pilnai atsidarė kaklelis, nereikėjo skatinti, pagimdžiau be jokių skausmų. Tiesiog ne gimdymas, o šventė.  Vienintelis patarimas: iš anksto susitarkite su tikrai kompetetingu anesteziologu, tuomet nebus jokių šalutinių veiksnių. Gimdymą atsiminsite tik šviesiomis spalvomis. O skausmo tikrai teks pajausti, nes kol neatsidarę 4cm epidurio nedaro.
QUOTE(lady cat @ 2005 08 28, 12:34) O skausmo tikrai teks pajausti, nes kol neatsidarę 4cm epidurio nedaro. nu nežinau, bet man tai prie 2 cm padarė epidūrą. Kai nėra reguliarios gimdymo veiklos tada, kiek žinau, tada nedaro.
QUOTE(lady cat @ 2005 08 28, 13:34) O skausmo tikrai teks pajausti, nes kol neatsidarę 4cm epidurio nedaro. na nezinau  - mum kaip tik atvirksciai sake: jei jau iki 4 cm iskentei, tai jau ir nebedaro. man irgi prie 2 cm padare... o del pacios sios temos: manau, kad negalima taip palyginti, nes juk ir tai paciai moteriai pirmas ir nepirmas gimdymai skiriasi. na bent jau as tikiuosi, kad antraji gimdydama nesileisiu ikalbama epidurui
bitemajagsm
2005 08 29, 20:47
Kadangi gimdžiau ir su epidūru, ir be jo, parašysiu ir aš savo nuomonę: tik už epidūrą. Kai prieš vienuoliką metų gimdžiau, tai apie tai moterys tegalėjo tik pasvajoti. Gimdymas buvo toks natūralus ir "nuostabus", kad antrojo vaikelio bijojau kaip velnias kryžiaus. Ir jam pasiryžau tik po dešimties metų. Be to, visą nėštumą net panika apimdavo vien pagalvojus, kad manęs laukia gimdymas, kurio baimė kartais nustelbdavo švelnias mintis ir jausmus besibeldžiančiai gyvybei. Taigi, nekreipdama dėmesio į visokius gąsdinimus, ryžausi gimdyti be skausmo. Ir tuo labai džiaugiuosi, nes tai tikrai buvo įsimintina, ypatingai džiugi diena, kada norėjosi džiaugtis, glostyti, nešioti savo naujagimį, kuo daugiau į jį žiūrėti, o ne kristi iš nuovargio ir prašyti, kad kuo ilgiau neneštų vaiko, nes ir be jo problemų užtenka, o atnešus vaiką kaupti visas jėgas, kad bent ant rankų kažkaip jį užkrapštytum (nes rankos su šukomis iki galvos niekaip pakilt nenori). Taigi, esu tik už gimdymą be skausmo, nes tai neišvargina mamytės, taip pat mažiau streso patiria kūdikis. Ir nemanau, kad reikia laikytis nuomonės, kad tai blogai, nes visada iki to taip buvo ir tai yra natūralu. Vadovaujantis tokiu mąstymu gal ir dūminėse pirkiose reikėtų gyventi ir kuo greičiau per langą skalbimo mašinas, kompiuterius ir kitus prietaisus iš namų išmesti?
bambukas
2005 09 02, 16:14
as gimdziau su ir tai nuostabu
ievalota
2005 11 01, 21:31
Pirmaji gimdziau su epidurine nejautra, antra - be.. Jei reiketu gimdyti trecia karta - tikrai rinkciausi gimdyma be epiduro.
Du kartus gimdžiau - pirmą kartą lengvai (gimdykloj prabuvau 4 val.), o antrą - dar lengviau (1 val. gimdykloje), be jokių epidūrų. Antrąsyk net skausmo nejutau. Tačiau gerai, kai viskas gerai. Jei trečią kartą tektų (nors abejoju), tai elgčiausi pagal situaciją - jei per daug skaudėtų (labiau, nei galėčiau iškęst), rinkčiaus epidūrą.
bitemajagsm
2005 11 01, 22:25
Primąjį vaiką gimdžiau be epiduro, antrą - su. Po pirmojo gimdymo antram ilgą laiką negalėjau pasiryžti - vis perekiojo gimdymo baimė (tas įspūdis ir panika neapleido iki pat antrojo gimdymo pradžios). Tik dabar, pagimdžius antrąjį su epidūru, galiu įsivazduoti, kad tas kūdikio sulaukimo momentas yra iš tikrųjų džiaugsmingas ir palaimingas. Iki tol maniau, kad taip tik filmuose vaidina arba moterys bando apsimesti ir save įtikinti. Ką jaučiau po pirmojo gimdymo - norėjau baisingai miego ir kad VISI kuo greičiau ir ilgesniam laikui mane paliktų ramybėje. Gal ir žiauriai skamba, bet tos laimės matant vaiką ir rūpinantis juo nelabai ir buvo - aš ne tik jį, bet net plaukų šukas vos išlaikyti galėjau. Gimus antram vaikeliui viskas buvo priešingai - ir laimė, ir džiaugsmas - tikri, nesuvaidinti, norėjau, kad kuo grečiau jį man atneštų į palatą, norėjau kuo greičiau juo rūpintis, jį sūpuoti, myluoti. Taigi, esu epidūro šalininkė ir trečią kartą net klausimo nekiltų - rinkčiausi tik epidūrą. Juk ne viduramžiai.
Tik uz !!!Nes saremiai prasidejo ketvirtadieni nakti, penktadieni ryta dingo, o 7vakaro prasidejo jau rimti skausmai isvaziavau i ligonine tik 4 ryto sestadieni ir pagimdziau tik 9:40 vakaro...be epiduro buciau numirus ir tikrai ne delto kad negaliu pakesti skausmo...pakenciu ji labai gerai...bet ten jau buvo skausmai tokie kad galejai sienom lipti.....Kam kankintis, juk AKMENS AMZIUS jau praejo!!!
*jurga*
2005 11 02, 17:08
as ir uz epidura kam kentet jei galima ne. beje, man neteko patirti kas jis toks, nes pagimdziau greitai per 4 h (cia nuo vandenu nubegimo iki maziuko gimimo), taciau buvau pasirasius, kad noresiu epiduro, bet..........
Aš pirmą gimdžiau su epidūriniu, antrą- be. Įkalbėjo gydytoja ir akušerė. Jų prognozės pasitvirtino- viskas buvo nors ir skausminga, bet labai greitai. Anot jų, pagal darytus tyrimus (KMUK) epidūras prailgina gimdymo laiką bei turi įtakos kūdikiui (padidėjusi raumenų įtampa). Taigi trečią gimdyčiau be, bet pirmą -tik su. Gimdant be epidūro gi taiko daugybę kitų priemonių- vaistus, linksminančias dujas. Kiek supratau pakalbėjus su ten dirbančiomis akušerėmis- jos pačios dažniausiai gimdo be epidūro.
QUOTE(MEŠKA @ 2005 11 12, 15:58) Gimdant be epidūro gi taiko daugybę kitų priemonių- vaistus, linksminančias dujas. Kiek supratau pakalbėjus su ten dirbančiomis akušerėmis- jos pačios dažniausiai gimdo be epidūro. jokiu priemoniu netaiko... gimdai be nieko ir tiek...  jei antra kada suplanuosim, tai itariu tik su epiduru gimdysiu...
Sadistai kokie... . Aš tai kvėpavau per kaukę tokiom dujom (silpna narkozė), ir kažkokius vaistus leido kas 15 min. Toks pasidarai apsvaigęs, galva sukasi, kaip po geros šampano dozės.
Ramacka
2005 11 26, 17:02
Pirma gimdziau be ir tikrai nieko baisaus nebuvo, manau su antru leliuku darysiu taip pat
Ramacka
2005 11 26, 17:04
QUOTE(MEŠKA @ 2005 11 15, 15:54) Sadistai kokie... . Aš tai kvėpavau per kaukę tokiom dujom (silpna narkozė), ir kažkokius vaistus leido kas 15 min. Toks pasidarai apsvaigęs, galva sukasi, kaip po geros šampano dozės. Man irgi vaistukus leido, bet tik viena karta, bet vistiek buvau kaip apsvaigusi, nors sake, kad tai patys silpniausi nuskausminamieji
As irgi uz epidura Labai priklauso nuo situacijos, bet jei gali rinktis tai tik su nuskausminimu gimdyciau. mano atveju, vaikelis buvo pernesiotas, galvyte neisistacius, pertempta gimda ir jokiu gimdymo pozymiu, kazi kaip buciau istverus 4 val leidziamus skatinamuosiu? pradzioj sakiau pakentesiu, bet mano gyd i mane pazirejo tokiu zvilgsniu, vaike, ar tu zinai kam tu ryzties? ta is jos akiu supratau, kad neverta vaizduoti didvyres. dekinga jai uz savo maziuka, kuris atejo i pasauli po operacijos, kuri sekmingai pavyko.
Aš gimdžiau su epidūru, nors buvau nusiteikusi gimdyti be. Tačiau, deja, dažnai gimdymo eigos nesuplanuosi taip kaip norisi, todėl išankstiniai svarstymai ne itin naudingi.. Man po 8 val. sarėmių kaklelis tebuvo atsidaręs 1 cm, praktiškai nieko nebuvo pasikeitę nuo paskutinės apžiūros prieš 2 dienas. Teko skatinti, o jau tada sarėmiai kartojasi kas 1-2 min. ir sarėmiai tokie, kad nuo skausmo drebulys krečia.. Po 1.5 val. tokių sarėmių kaklelis buvo atsivėręs ne itin daugiau - gal dar 1 cm. Ir kai man gydytoja pasakė, kad su tokiais tempais kaklelis darysis min. 5 val., nusprendžiau nekentėti, nes rezultatai bus aiškūs - paprasčiausiai nebeturėsiu jėgų pagimdyti.. Tai ir tos kančios tokiu atveju beprasmiškos.. Taigi, dažniausiai viskas priklauso nuo situacijos
MOONSHINE
2005 12 05, 00:10
As tai nei uz nei pries - viskas priklauso nuo situacijos. Pati nusiteikineju gimdyti naturaliai, nes net neisivaizduoju kas tas yra "gimdyti" ir kokioje "ekstazeje" pati tada busiu. bet jei imsiu alpti arba sienom lipti, tikrai nebusiu partizane - jei nebus per velu paprasysiu epiduro. Nors is tiesu, tai noreciau pagimdyti be sito isradimo
man dar viskas pries akis bet noreciau kad mane apsviestumet. kaip ten su tuo ep iduru ar jauti skausma ar ne?
Origami
2005 12 09, 23:59
O as tai visom savo ir leliuko astuoniom UZ. Pirma karta bandziau be, bet po nesekmingu 10val beprotisko skausmo gydytoja konstatavo tuos nelaimingus keturis su puse cm, tiesiog issimaldavau epiduro, dukryte gime per 1val, net daktare nepatikejo, kad taip greitai viskas. O su antraja tai visa nestuma panikavau, kad gali atsitikti taip, kad nespes padaryti epiduro, kiek girdejau lyg nuo 7cm jau nebedaro, laimei viskas pagal plana. BET nuo keikvieno durio nugroje, ten kur duriama adata atsiranda kaip ir randelis, tai antra karta man vos pataike, gal is kokio 5 ar 6 karto, tai jau panikoje buvau O kad jus zinotumete, kokie leliukai ramuciai buna jei mama nestugauja, tiesiog angeleliai... LENKIU GALVA MEDICINAI
As pati gimdziau su epiduru. Taciau teko pasikankinti kuri laika ir be jo.As uz epidura bent jau per pirma gimdyma, juk sako antra kart lengviau. QUOTE(agnee @ 2005 12 09, 16:29) man dar viskas pries akis bet noreciau kad mane apsviestumet. kaip ten su tuo ep iduru ar jauti skausma ar ne?  Su epiduru irgi viska jauciau, tik ne taip ziauriai skaudejo. O siap gydytoja sake, kad net su epiduru skausmas jaucia visos skirtingai: vienos labiau, kitos maziau.
As tai gimdziau be epiduro, nors buciau jo norejus, bet man neprireike gimdymas greit praejo.
Pirma karta gimdymas buvo skatinamas, tad epidura naudojau. Kol veike nuskausminimas, buvo  Taigi, kai antra kart atsiduriau gimdykloj, is kart paprasiau epiduros. Bet praejus vos pusvalandziui, kol sulasino fiz. tirpalo pakuote, gydytoja, apziurejus mane, pareiske, jog nuskausminimo as negausiu  Per visa gimdykla surekiau: Kaip jus dristate taip daryti!  - o gi, pasirodo, jau laikas stumti atejo  Visas gimdymas truko 1 val. 35 min. Reziume: jei dar karta reiketu gimdyti su skatinamaisias, tai butinai reikalausiu epudurinio nuskausminimo, jei neskatins - gal ir vel nieko nespespadaryti
dowilia
2005 12 27, 10:51
As gimdziau be epidurinio, bet jei dar reiktu gimdyt ir vel noreciau be nuskausminimo, bet jei situacija butu nekokia turbut prasyciau, kad palengintu. Bet tiesiog zinau, kad ta skausma tikrai galima istvert.
Emperatriz
2005 12 28, 22:50
Aš buvau nusiteikusi be epiduro. Po 12val. nuo sąrėmių pradžios padarė epidurą, nes jau neturėjau jėgų. Bet mažai ką te pagelbėjo. Kadangi kaklelis nustojo atsidarinėjęsis tai vaistus nustojo leisti  . Pailsėjau pora val, paskui dar 4 val kankinausi  . Rekiau kad cezarį darytų nes visai nebuvo stangų ir kaklelis tik 8cm. atsidarė..... Galų gale... Dabar mes sveikos gražios...  . Tai va tokia istorija. Dabar jau jei reiktų, tai nė nesvarstydama rinkčiausi su epiduru  .
lieppyte
2005 12 29, 16:10
nelabai suprantu to baisaus daugelio noro gimdyti naturaliai, o tai su epiduru, ka nenaturaliai? Gimdziau su nuskausminimu ir taip buvau nusprendus jau gerokai pries gimdyma, o viso to rezultatas viso labo 6 val gimdymo, nustabūs prisiminimai, daugybe nuotrauku ir jokios baimes gimdyti dar karta. juk gimdymas su epidurine nejautra niekuo nesiskiria nuo gimdymo be jos, juk nuskausminamieji jau nebeleidžiami, kai ateina laikas stumti kudikeli į nuostabųjį pasaulį, bukit ramios, brangiosios per ta pusvalandi tikrai pajusit to zodzio "naturaliai" prasme ir to tikrai pakaks. daug diskutavom su gydytoju, kodel moterys taip bijo epiduro....vienu kazkoks nenumaldomas noras gimdyti naturaliai, o kitos bijo komplikaciju. taip taip komplikacijų buna, bet tik 1 iš 100, o kad būtumėt garantuotos, kad epidūrinė nejautra būtų atlikta nepriekaištingai, reikia anesteziologui nepašikštėti į kišenę, o tada suleis tų vadinamų "geresnių vaistukų" ir tada viskas bus labai čiki. as labai bijojau pačios tos nuskausminamųjų suleidimo procedūros, bet kadangi vyras sumokejo anesteziologei, tai jos švelnumas buvo neispasakytas ir visai nebaisus buvo tas duris į nugara, visai neskauda....
Aš pirmą gimdžiau su epiduriniu, o antrą be, ir ką galiu pasakyti? Trečią jei gimdyčiau tai tik su nuskausminimu. Galima pagimdyti žinoma ir be jo, nėra tas skausmas nepakeliamas, bet juk medicina tam ir eina į priekį, kad mums lengviau būtų. Abejoju kad kuri nors nuėjusi pas stomatologą prašytų man gręžkit ir t.t. be nuskausminimo, noriu natūraliai  . Gal kam nepasiseka su anesteziologu, nežinau, bet man kai dūrė nieko išvis nejaučiau, nemaloniausia buvo kai ant nugaros kokio tai šalto skysčio papurškė, taip netikėtai, tai net pašokau, o paskui nieko nejaučiau, nei po gimdymo neskaudėjo nieko visiškai... Na aš tiesą pasakius tai ir antrą ruošiausi gimdyt su epidūru, bet kol prisiruošiau prašyt sako jau neverta, nebedaug liko, o ir pati sako galėsi girtis kad pagimdei natūraliai , tai taip ir pagimdžiau pati...
Ir aneseziologei į kišenę nedaviau nei lito, tik kiek ten oficialiai už epidūrą priklauso, apie 220 litų buvo prieš 4 metus...
babinka
2005 12 31, 18:54
As gimdžiau naturaliai. nežinau nesu nusiteikus prieš medicina, nu bet man vien tas pasakymas i stubra tai kotai nelabai kaip skamba  tai aišku nebėra taip pavojinga kaip ankščiau bet vistiek kotai nenorėjau:) o šeip tai greit pagimdžiau per 2,45h.tai ir nebuvo taip labai baisu.
ievukas
2006 01 02, 20:23
sveikos, mamytes, apsvieskite mane, kiek dabar epiduras kainuoja? seniai gimdziau, kainos matyt kitos jau  as vat antra karta gimdyt ruosiuos, ir vis galvoju, ar paprastus nuskausminancius naudot, ar epiduro prasyt... mat pirma gimdziau gana skausmingai, nors ir nevisai naturaliai - gydytojai mane, kad pernesioju vaika, tai skatino gimdyma ir kazkokius vaistus i laseline leido... tikiuos, si karta bus lengviau, bet vistiek beskausmio gimdymo nesitikiu, o adatu nuo vaikystes bijau, o ypac i stubura. tai net nezinau, ar ryztis ar ne...
QUOTE(ievukas @ 2006 01 02, 21:23) sveikos, mamytes, apsvieskite mane, kiek dabar epiduras kainuoja? seniai gimdziau, kainos matyt kitos jau  as vat antra karta gimdyt ruosiuos, ir vis galvoju, ar paprastus nuskausminancius naudot, ar epiduro prasyt... mat pirma gimdziau gana skausmingai, nors ir nevisai naturaliai - gydytojai mane, kad pernesioju vaika, tai skatino gimdyma ir kazkokius vaistus i laseline leido... tikiuos, si karta bus lengviau, bet vistiek beskausmio gimdymo nesitikiu, o adatu nuo vaikystes bijau, o ypac i stubura. tai net nezinau, ar ryztis ar ne... Nieko nekainuoja  jei duosi kiek nors daktarui į kišenę, tai tiek ir kainuos... jei ne tai ne Aš irgi gimdysiu tik su epidūru... po pirmo "natūralaus" gimdymo su skatinančiais kitokių minčių neatsiranda  valio medicinai už tokius išradimus
Elenele Raganele
2006 01 03, 12:17
pirmaji gimdziau su skatinimu.  Buvo shiurpu ir nezmoniska,temo samone is skausmo ir nenorejau apsijuokt,todel kaip ir nerekiau beveik,bet jau vyrop rankos nepaleidau net kai i wc pusvalandi prasesi.Viskas ivyko gan greit-6val bet jos buvo pilnos skausmo ir tikrai ne apie vaikeli galvojau.Maniau kad is manes poltergeistas lenda.Nebuvau susitarus,tai epiduro,nei cezario neprisiprasiau.Tad sikart as matyt paminsiu savo principus ir butinai gimdysiu tik su epiduru.As irgi mazochizme neizvelgiu prasmes
martyna_mx
2006 01 04, 12:47
Pirma karta gimdždiau be epidūro, gimdymas buvo skatinamas , kankinausi labai ilgai, kol nusprendė skatinti, kaklelis nesidarė, o skausmas žudantis, bet kentėjau ir tą gimdymą visada prisimenu kaip siaubą. prieš savaite pagimdžiau antra sūnelį, tik dabar jau su epidūrine nejautra, ir galiu pasakyti vieną aiškų trumpą dalyką - gimdymas buvo nuostabus, skausmo jokio, nuotaika puiki, aš laiminga, aplinka rami. Niekada daugiau nesikankinčiau taip, kam to reikia???Kateterį kai statė į stuburą nič nieko nejaučiau. Anesteziologui daviau šimtinę, jau po to kai buvo padarytas epidūras, o ir visą gimdymą neatsitraukė, sekė gimdymo eigą, buvo labai šaunu. Mielosios jeigu tik sveikata leidžia daryti nejautra net neabejokite  dabar nebijočiau gimdyti ir trečią kartą, o gal susilaukčiau dukrytės...sesutės dviem broliukams...
ievukas
2006 01 04, 21:48
na, viskas, mielosios, itikinot ir mane - renkuosi gimdyma be skausmo (su epiduru, tipo)... as mat galvojau, kad tas 'malonumas' visa kapitala kainuoja, o jei ne visa kapitala, tai as ji ir pasirinksiu (aisq, jei spesiu)  as irgi pirma prisimenu su siaubu, o ypac tai, kad teko skatinti procesa, ir vistiek dvi paras gimdziau... todel tikiuos sikart greiciau apsisukt  na, stiprybes visoms greit gimdysiancioms
QUOTE(babinka @ 2005 12 31, 18:54) As gimdžiau naturaliai. nežinau nesu nusiteikus prieš medicina, nu bet man vien tas pasakymas i stubra tai kotai nelabai kaip skamba  tai aišku nebėra taip pavojinga kaip ankščiau bet vistiek kotai nenorėjau:) o šeip tai greit pagimdžiau per 2,45h.tai ir nebuvo taip labai baisu.  Net nezinau ka ir daryti. Abu savo vaikus pagimdziau naturaliai. Skatino siek tiek. Skausmas buvo nerealus, bet ...net neatsimenu dabar KOKS jis buvo. Kai suzinojau, kad pastojau, issigandau...KAIP AS VEL PAGIMDYSIU - SKAUDES  Bet kuo arciau gimdymas, vis dazniau atsiranda mintis, kad gal...vel..pabandyt...
comfort77
2006 01 05, 14:00
QUOTE(Ikulia @ 2006 01 04, 23:05) Net nezinau ka ir daryti. Abu savo vaikus pagimdziau naturaliai. Skatino siek tiek. Skausmas buvo nerealus, bet ...net neatsimenu dabar KOKS jis buvo. Kai suzinojau, kad pastojau, issigandau...KAIP AS VEL PAGIMDYSIU - SKAUDES  Bet kuo arciau gimdymas, vis dazniau atsiranda mintis, kad gal...vel..pabandyt...  nu tu saunuole! as tai pirma labai norejau naturaliai gimdyti, bet gimdymo isvakarese giminaitis- kaip tik anestezeologas viska isaiskino: visus pliusus ir minusus, tai kai kita diena prasidejo saremiai- ilgai nedvejojau bet esu labai patenkinta tuo epiduru! aisku, kai jis isgaravo, tai sienom laipiojau... bet jauciu, kad ir dabar su epiduru gimdysiu....
comfort77
2006 01 05, 14:15
QUOTE(vaiku_fabrikas @ 2006 01 03, 13:17) pirmaji gimdziau su skatinimu.  Buvo shiurpu ir nezmoniska,temo samone is skausmo ir nenorejau apsijuokt,todel kaip ir nerekiau beveik,bet jau vyrop rankos nepaleidau net kai i wc pusvalandi prasesi.Viskas ivyko gan greit-6val bet jos buvo pilnos skausmo ir tikrai ne apie vaikeli galvojau.Maniau kad is manes poltergeistas lenda.Nebuvau susitarus,tai epiduro,nei cezario neprisiprasiau.Tad sikart as matyt paminsiu savo principus ir butinai gimdysiu tik su epiduru.As irgi mazochizme neizvelgiu prasmes Panasiai kaip ir man, bet mane buvo kas pasaugojo, tai prisiprasiau epiduro..... As norejau naturaliai ir panasiai, bet issigandau tokiu baisiu saremiu... galvoju: iskest tai gal ir iskesiu, bet is kur jegu stumimui gausiu.... o ju tiek man prireike... nors viskas labai greitai ivyko, bet dziaugiuosi, kad laiku susiprotejau.... Zinokit- epiduras- tikrai nieko blogo.... Juk echoskopija tai daromes? o anksciau jos nebuvo... tai tas pats ir su epiduru- tiesiog naujas pasiekimas....
QUOTE(comfort77 @ 2006 01 05, 14:15) Panasiai kaip ir man, bet mane buvo kas pasaugojo, tai prisiprasiau epiduro..... As norejau naturaliai ir panasiai, bet issigandau tokiu baisiu saremiu... galvoju: iskest tai gal ir iskesiu, bet is kur jegu stumimui gausiu.... o ju tiek man prireike... nors viskas labai greitai ivyko, bet dziaugiuosi, kad laiku susiprotejau.... Zinokit- epiduras- tikrai nieko blogo.... Juk echoskopija tai daromes? o anksciau jos nebuvo... tai tas pats ir su epiduru- tiesiog naujas pasiekimas.... Zinai, as bijau ne todel, kad manau, kad tai kenksminga. Todel, kad bijau del stuburo. Ir taip su juo turiu problemu - jei dar nepataikys, ar bus tie skausmai, apie kuriuos rase cia ne viena..Kaip sakoma, vilku bijoti-i miska neiti...Paziuresim.
Natalėja
2006 01 05, 18:40
Aš gimdžiau ir su epidūru ir be. Kai gimdžiau mergytę 2001m, gimdžiau natūraliai. Buvo tie skausmai, bet labai pakenčiami, todėl pagimdžiusi pasakiau, kad nieko baiaus tame nematau ir galiu antrą gimdyti be problemų. 2005m gimdžiau antrą vaikutį jau su epidūru, bet ne todėl, kad pati norėjau, aš buvau nusiteikusi tik natūraliai gimdyti, bet atsitiko taip, kad epidūras man buvo privalomas, nes iki gimdymo datos man buvo likę 2 savaites, man užkilo spaudimas ir gydymui jis napasidavė, todėl mane skatino ir pasakė, kad be epidūro negalima. teko susileisti. Gimdyti buvo tikrai neskauda ir pagimdžiau tada pakankamai greitai, bet po to... Prasidėjo košmaras. kai grįžau į palatą, tai toks skausmas buvo . Labai skaudėjo sprandą, nes kai leido vaistus reikėjo labai susigūžusiai sėdėti. Tai nuo to sėdėjimo taip sprandą skaudėjo, kad net pasisukti lovoje negalėjau. Buvo baisiniai skausmai. Neradau sau vietos. Visą naktį pailsėti negalėjau. tas skausmas gal antrą dieną. Bet po to beveik visą savaitę buvo tokie galvos skausmai, kad nieko padaryti negalėjau. Kai grįžau iš ligoninė, tai galėjau tik lovoje gulėti. Mano mama net atostogas pasėmė, kad galėtų mane slaugyti. Aš net vaiko negalėdavau paimti pati. Ji man jį paduodavo, aš pamaitindavau ir vėl gulėdavau su didžiausiu galvos skausmu. Dakatrė net buvo išsigandusi, kad man meningitas. Analginas nepadėjo. Tada po savaitės kančių išgėriau paracetamolio. Tada skausmą nėmė ir po truputį atsigavau. Dabar jau galvos nebeskauda. Bet kaklo į karę pusę pasukti negaliu ir dabar, nors po gimdymo jau 4 mėnesiai praėjo. Vienu žodžiu, jei tokios komplikacijos po to epidūro, tai jau geriau gimdyti natūraliai, tuo metu pasikankinti ir viskas, negu po to dar ilgą laiką jausti įvairius skausmus.
martyna_mx
2006 01 06, 09:32
QUOTE(Natalėja @ 2006 01 05, 20:40) Aš gimdžiau ir su epidūru ir be. Kai gimdžiau mergytę 2001m, gimdžiau natūraliai. Buvo tie skausmai, bet labai pakenčiami, todėl pagimdžiusi pasakiau, kad nieko baiaus tame nematau ir galiu antrą gimdyti be problemų. 2005m gimdžiau antrą vaikutį jau su epidūru, bet ne todėl, kad pati norėjau, aš buvau nusiteikusi tik natūraliai gimdyti, bet atsitiko taip, kad epidūras man buvo privalomas, nes iki gimdymo datos man buvo likę 2 savaites, man užkilo spaudimas ir gydymui jis napasidavė, todėl mane skatino ir pasakė, kad be epidūro negalima. teko susileisti. Gimdyti buvo tikrai neskauda ir pagimdžiau tada pakankamai greitai, bet po to... Prasidėjo košmaras. kai grįžau į palatą, tai toks skausmas buvo . Labai skaudėjo sprandą, nes kai leido vaistus reikėjo labai susigūžusiai sėdėti. Tai nuo to sėdėjimo taip sprandą skaudėjo, kad net pasisukti lovoje negalėjau. Buvo baisiniai skausmai. Neradau sau vietos. Visą naktį pailsėti negalėjau. tas skausmas gal antrą dieną. Bet po to beveik visą savaitę buvo tokie galvos skausmai, kad nieko padaryti negalėjau. Kai grįžau iš ligoninė, tai galėjau tik lovoje gulėti. Mano mama net atostogas pasėmė, kad galėtų mane slaugyti. Aš net vaiko negalėdavau paimti pati. Ji man jį paduodavo, aš pamaitindavau ir vėl gulėdavau su didžiausiu galvos skausmu. Dakatrė net buvo išsigandusi, kad man meningitas. Analginas nepadėjo. Tada po savaitės kančių išgėriau paracetamolio. Tada skausmą nėmė ir po truputį atsigavau. Dabar jau galvos nebeskauda. Bet kaklo į karę pusę pasukti negaliu ir dabar, nors po gimdymo jau 4 mėnesiai praėjo. Vienu žodžiu, jei tokios komplikacijos po to epidūro, tai jau geriau gimdyti natūraliai, tuo metu pasikankinti ir viskas, negu po to dar ilgą laiką jausti įvairius skausmus.  Tikrai nemalonu, kad tau tokios pasekmės po epidūro, galiu tik įsivaizduoti kkokia kančia kentėti galvos skausmą. Tikėkis,kad ilgainiui tikrai viskas praeis. Čia turbūt labai individualiai kiekvienam žmogui, man pavyzdžiui absoliučiai nieko po epidūro, tai dėl to ir labai džiaugiuosiu, bet kitam patrti rinktis epidūrą sudėtinga, nes nežinai koks gali būti poveikis....
Palyginti turiu ką:pirmąją dukrytę gimdžiau natūraliai, mat, gydytoja buvo nusiteik usi skeptiškai, o aš kažkaip jai paklūsau.  Gerai, kad tik 5 val. reikėjo kankintis, o antrąją jau gimdžiau su epidūru.  Va, šita gydytoja iškart pasakė, kad nėra prasmės kankintis, kai galima ramiai ir su šypsena pagimdyti. Juk ir dantis taisome su nuskausminimu.  Žodžiu, nėra net ką lyginti, ir laikraštį paskaitai, ir su draugais pabendrauji, ir su vyru džiaugsmingai lauki finalo.
QUOTE(ievukas @ 2006 01 02, 21:23) sveikos, mamytes, apsvieskite mane, kiek dabar epiduras kainuoja? seniai gimdziau, kainos matyt kitos jau  as vat antra karta gimdyt ruosiuos, ir vis galvoju, ar paprastus nuskausminancius naudot, ar epiduro prasyt... mat pirma gimdziau gana skausmingai, nors ir nevisai naturaliai - gydytojai mane, kad pernesioju vaika, tai skatino gimdyma ir kazkokius vaistus i laseline leido... tikiuos, si karta bus lengviau, bet vistiek beskausmio gimdymo nesitikiu, o adatu nuo vaikystes bijau, o ypac i stubura. tai net nezinau, ar ryztis ar ne...Gimdžiau su epidūru ir galiu pasakyti, kad tas dūris į stuburą visai neskausmingas  . Man asmeniškai iš piršto kraują imti skaudžiau tik psichologiškai galbūt atrodo baisu, kai į stuburą kateterį įveda.. bet realiai ta procedūra visai nebaisi
ievukas
2006 01 08, 18:30
QUOTE(Natalėja @ 2006 01 05, 19:40) Vienu žodžiu, jei tokios komplikacijos po to epidūro, tai jau geriau gimdyti natūraliai, tuo metu pasikankinti ir viskas, negu po to dar ilgą laiką jausti įvairius skausmus. na, as gimdziau naturaliai, o po to 1.5 men vaikscioti negalejau, nes kazikur nervu sakneliu uzdegima pasigavau... cia nei naturalaus gimdymo, nei kokiu vaistu pasekme - tiesiog aplinkybes tokios susikloste. manau, Nataleja, kad tavo galvos skausmas - tai irgi individuali reakcija i vaistus ar procesa ar dar kazka... todel manau pasirinksiu epidura - jei vel susukta menesiui ar dviems liksiu, tai bent per gimdyma neskaudes
Ir as noriu si ta pasakyti sia tema  Taip pat gimdziau su epiduriu ir be jo. Epidurio is anksto tikrai neplanavau ir su niekuo nesitariau, taciau kai po poros val. saremiu atvaziavo mano gydytojas ir pamate, kad as tiesiog jau fiziskai nepakelsiu stipresniu saremiu, pats nusprende taikyti nejautra. Po to tikrai nebuvo jokiu nepatogumu ar komplikaciju. O kai gimdziau antraji, tai vos spejau i gimdymo namus atlekti, o vaikutis gime ne toks jau mazytis - 4330g...  saremiai tikrai buvo silpnesi  Tai va, ka noreciau patarti, tai kad visu pirma reiktu gimdyti pas zmogu, kuriuo is tiesu pasitiki ir ne trupucio neabejoji jo kaip gydytojo kompetencija.
|
|