Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada reikia užrašyti vaiką į mokyklą?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2
Miledi.N
Vaikas lanko paruošiamąją grupę darželyje. Ar reikia užsirašyti iš anksto į mokyklą? Ar galima tai padaryti prieš rugsėjį? Ir kaip išsiaiškinti į kokią mokyklą vaikui priklauso eiti, nes girdėjau, kad jei nueini ne į tą mokyklą (jei ji nepriklauso pagal gyvenamąją vietą) nevisada priima arba laukia "dovanėlių".
greja
kokia mokykla priklauso gali rasti, vIlniaus miesto švietimo skyriaus informacijoje. O uzrasyti tai is anksto reikia, svarbu i kokia mokykla noresi.
Mano irgi eina i paruosiama grupe, tai mes jau sausio menesi uzsirasem i mokykla.
Sniegas4
QUOTE(gerlenda @ 2006 02 09, 16:52)
Vaikas lanko paruošiamąją grupę darželyje. Ar reikia užsirašyti iš anksto į mokyklą? Ar galima tai padaryti prieš rugsėjį? Ir kaip išsiaiškinti į kokią mokyklą vaikui priklauso eiti, nes girdėjau, kad jei nueini ne į tą mokyklą (jei ji nepriklauso pagal gyvenamąją vietą) nevisada priima arba laukia "dovanėlių".
*

Šiuo metu jau pats laikas ruoštis į mokykla jeigu nori pakliūti į geresnę tik reikia turėti sveikatos pažymėjimą kad vaikutis sveikas mokyklą lankyti gali ax.gif tai tada bus lengviau pakliūti į mokyklą kuri nepriklauso pagal rajoną sunkiau pakliūti į prestižines mokyklas ten tai jau išsisukinėja juodai tai tada gal ir reikia vokelio g.gif nes jie nenori turėti vaikų kurie paskui neturi klasės remontui ar kokiam fondui aš kai vedžiau savo vaiką buvo jau gegužis tai manęs pradėjo klausinėti kur dirbu kur vyras dirba biggrin.gif o tuo metu vyras dirbo nelegaliai Voketijoje tai pasakiau kad laikinai nedirba vyras o pati auginu vaiką lotuliukas.gif tai man buvo pasakyta kad yra tik 1 vieta ir tai laukia dokumentų jei tas vaikas per sav atneš dokus tai man vietos nebėra bet užsiminė kad mokykla reiktu paremti doh.gif sutikau paremti tada ir dokumentų sutiko palaukti doh.gif
Smiglė
Paskambini į mokyklą ir paklausi. Kai aš vedžiau tai aiškiai buvo pasakyta - be gegužės 1 net nesivarginkit ateiti. Tikrai ne visose mokyklose naujas klases pradeda formuot nuo sausio mėnesio. smile.gif
Tiesa gegužės 3 pas rekomenduotą kaip labai gerą mokytoją klasė buvo pilnai suformuota rolleyes.gif Na kad labai ten ir nesiveržėm, ir dabar turima mokytoja labai patenkinti.
Atėjus prieš rugsėjį tai tikrai pateksi tik ten kur liko vietos, nebus laiko siūtis uniformą, visokios problemos su vadovėliais-pratybom jei jie buvo pirkti centralizuotai, bus praėję keli tėvelių susirinkimai ir būsi pastatyta prieš faktą kiek pinigėlių reikia dėt į "klasės fondą", problemos gali būt visai netikėtos - pavyzdžiui bus pagaminta per mažai suolų... doh.gif
allegro
O šiaip tai jau kažkur balandžio mėn pradedami tvarkyti būsimų pirmokų reikaliukai, kad paskui jiems dar reikia pirmas dvi birželio savaites pabūt mokinukais biggrin.gif .Na o mums praneš pati mokytoja, kada reikės rinktis, nes ji mano kolegė bigsmile.gif
Paja
QUOTE(ALMUX @ 2006 02 14, 19:26)
O šiaip tai jau kažkur balandžio mėn pradedami tvarkyti būsimų pirmokų reikaliukai, kad paskui jiems dar reikia pirmas dvi birželio savaites pabūt mokinukais biggrin.gif
*

Kai kur jau nuo kovo 1 d. mirksiukas.gif
niedulis
Savo vyresnįjį sūnų pas norimą mokytoją užrašiau vasario mėnesį. Nors ir nepriklausė pagal gyvenamąjį rajoną, bet dabar mokinio krepšelis - visagalis. Jaunėlį sūnų irgi žinau pas kokią mokytoją vesiu, bandysiu užrašyti rugsėjo mėnesį, t.y. metai prieš mokslo metus. Veiksmas vyksta Alytuje.
Laisvė
Mūsų mokykloje pirmokų dokumentus priims tik nuo balandžio 1 d.
Miledi.N
Pasiskambinau į mokyklą, man pasakė, kad jau galiu užrašyti vaiką ir atnešti reiks šiuos dokumentus:
1. Pasas (tėvų)
2. Prašymas (duos vietoj užpildyti)
3. Gimimo liudijimo kopija
4. Dokumentinę nuotrauką
5. Sveikatos pažymą ir skiepų (ar tai pažymą ar tai knygutę tiksliai nesupratau).

Kalba eina apie A.Vienuolio mokyklą.
Į Vytės Nemunėlio mus nepriima (sakė nesavo rajono neims)
elvyrce
Patarkite, kada realiai reiketu uzrasyti vaika i pradine mokykla? Planuojame lankyti Genio pradine mokykla, bet galutinai neapsisprende. Kai kurie tikina, kad kaip ir i darzeli, vaikus vos ne nuo gimimo reikia uzrasyti ir i mokykla. kaip cia is tikruju yra. Neramu darosi, nors vaikui dar 4 metai.
Paja
Jei neklystu, tai visose mokyklose yra bendra tvarka. Vaikai užrašomi į mokyklą nuo kovo 1 d. smile.gif Jūs dar turit laiko ir galit ramiai sau gyventi iki 7 m. mirksiukas.gif
Ieva155
Maniškiui kitais metais į mokyklą. Tai pavasarį kalbėjausi su auklėtoja, dėl vaiko tinkamumo lankyti mokyklą. Tai auklėtoja man paminėjo, kad į mokyklą reiktų vaiką rašyti jau po naujųjų metų. Tai aš ir mąstau, kad bent jau nueisiu pasidomėti po naujųjų. Pasidomėsiu, kokios mokytojos turės pirmokus ir pan. O prieš kelis metus rašyti reiktų turbūt tik į kokias privačias mokyklas ar labai populiarias g.gif
Paja
QUOTE(Ieva155 @ 2006 11 17, 10:08)
O prieš kelis metus rašyti reiktų turbūt tik į kokias privačias mokyklas ar labai populiarias  g.gif
*

Mūsų pakankamai populiari, bet užsirašėm bendra tvarka, jokių išimčių nedarė. mirksiukas.gif
svetima
Pareiškimai priiminėjami nuo gegužės 1 d...Gal būna kažkokių ir išimčių..Būna, kad mokyklų direktorės neoficialiai priiminėja pareiškimus ir anksčiau..Mes pradėjoim minti mokyklos slenkstį nuo vasario mėn., bet pareiškimą priėmė tik nuo gegužės 1..Jei lankysit mokyklą pagal gyvenamą vietą, tada nėra kur skubėt, o į gerą mokyklą nepagal rajoną patekt labai sunku..
Nelė
Esu pradinukų mokytoja su gana dideliu stažu. Gali patarti jaunoms mamoms. Į norimą mokyklą reikėtų užeiti jau dabar. Jeigu ir nepriims pareiškimo, tai bent viską išsiaiškinsit, apžiūrėsit. Gal nepatiks, galėsit rinktis kitą.
Smandi
pirmojo vaiko neužrašinėjau, nes laikai buvo kiti..... blush2.gif
tačiau kai teko išleisti mažuosius į mokyklą reikėjo pavargti. Na antrąjį vaikiną išleidom lyg būtų svetimas... doh.gif , nes nesusipratom, kad reikia eiti anksti į mokyklą ir išsiaiškinti viską. na manėm, kad pakanka pasirinkti mokyklą, susitvarkyti pažymas... ir daugiau nieko nereikia. doh.gif . teko nusivilti vasaros pradžioje, kai buvome paskirti mokytojai, kuri dar turėjo laisvų vietų. nieko blogo neturiu prieš mokytojas, tačiau savo vaikus puikiai pažįstame visi, žinome ką jie moka ir jų sugebėjimus. tad ir mokytoja turėtų būti tokia, kad vaiko netraumuotų... g.gif . O pavasario pabaigoje, pasirinkti mokytojos jau nebėra galimybių (čia pas mus mokykloje...), nes dažniausiai veikia mamų, pažįstamų, tetų ar kaimynų ratas ir geri atsiliepimai perduodami iš kartos į kartą, tai kad "nusižiūrėti" mokytoją reikia gana anksti. tai mes pasistengėme padaryti leidžiant trečiąjį vaiką į mokyklą.. bigsmile.gif ir ką manote? - vos nenusivylėme, nes dar nesibaigus mokslo metams pas ją nebuvo vietų blink.gif verysad.gif
laimei mokytoja vartydama prašymus priimti į mokyklą pamatė mūsų prašymą, ir pati pasiėmė, nes juk ji buvo mūsų vyresnėlio pradinių klasių mokytoja. biggrin.gif tai buvo laimės grūdas mums.... 4u.gif
nors reikia pridurti, kad gerosios (santykinis palyginimas, nes blogų šiais laikais jau ko gero nebūna? ) mokytojos visada turi šiokį tokį rezervą pasilikusios klasėje.
taip, kad aš manau reikia ieškoti kontaktų su pačia mokytoja, jei tokia galimybė yra. be to būna mokykloje "atvirų durų dienos" būtinai reikia nueiti. O prašymus priima gal ir nuo kovo, gal vėliau, šiaip jau informuoja pati mokyklos administracija.
sekmės viems. mirksiukas.gif tai labai svarbu, nes su mokytoja jūsų vaikas mokysis pirmus 4 metus.
Ute
Mokykla pagal mūsų gyvenamąją vietą labai nekokia.

O ten, kur nusprendėme eiti, bus darželis - pradinė-mokykla, t.y. nemažai vaikų ateis iš darželio. Tad supratau, kad laisvų vietų neliks daug. O užrašyti direktorė siūlė po Naujų metų, tad kitą savaitę tai ir padarysime.

Apskritai pritariu Nelei.
Alchemie
O kokiu dokumentu reikia uzrasant i mokykla?
gim. liudijimo kopijos, prasymo laisva forma? ir ko dar?sveikatos pazymejimo, ar ji veliau jau nesti?
dauga
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 10, 12:56)
O kokiu dokumentu reikia uzrasant i mokykla?
gim. liudijimo kopijos, prasymo laisva forma? ir ko dar?sveikatos pazymejimo, ar ji veliau jau nesti?
*

Labas 4u.gif Maniškis kaip tik Filaretų lanko. Prašymą parašysi vietoj, pažymą atneši prieš mokyklą arba kai bus birželio mėn įvadinės pamokėlės, gim.liudijimo kopijų reikia 4u.gif . O daugiau nieko, vietoj dar duos pasirašyt ką renkatės ar tikybą, ar etiką. Ir man rodos, dėl užsienio kalbos reikėjo iškart pasirinkt, anglų ar vokiečių 4u.gif
ravesa
Maniskei 4 metai, tai pasiskambinau i pradine, pasake- bent pries metus uzeikit....
Bekasė
QUOTE(ravesa @ 2007 02 01, 09:07)
Maniskei 4 metai, tai pasiskambinau i pradine, pasake- bent pries metus uzeikit....
*

ir kam gi - pagal gyvenama vieta mokykla privalo priimti bet kuriuo atveju. Cia ne darzelis ir negali pasakyti, kad nera vietu.
O jeigu uzrasineji kitur, tai tada itariu taip - kuo anksciau. Ir tai nera jokios garantijos, kad papulsi ( taip paprastai)

Mums mokyklos vadove sake, kad reikia vaiko gimimo liudijimo kopijos, vietoje yra uzpildomas prasymas, dar reikia nuotrauku ( formatas kaip i pasa) ir pazymos is gydytojos.
Prasyma geriau pateikti dabar, o nuotraukas su pazyma reikia pristatyti iki rugpjucio men.
Alchemie
dauga aciu, nesiu dokumentus 000054.gif
Augustė
O ar nereikalauja pazymos apie vaiko gyvenama vieta, t.y. registravima? Ar jiems uztenka to adreso, kuri parasai?
*Svajone*
Aš savo vaiką užrašiau gegužės mėnesį tai yra parašiau pareiškimą.Pirmą dieną parašiau ir palikau tik vaiko gimimo liudijimo kopiją jokio dokumento apie deklaravimo vietą neprašė tik liepė atnešti medicininę kortą ax.gif beje mes priklausom tai mokyklai pagal gyvenamą vietą ir iš karto pasakė pirmenybė tiems kuriems pagal gyvenamą vietą priklauso ši mokykla blush2.gif ir daugiau jokių dokumentų mums nereikėjo tik liudijimo kopija ir apie sveikatą korta mirksiukas.gif
mutti
Nuėjau aš vasario pradžioj užrašyti dukrytę į mokyklą, tai pasirodo viena klasė jau sukomplektuota blink.gif čia pas populiarią, išgirtą mokytoją, pasirodo jau nuo rudens ten užrašinėja. Aš tai nepergyvenu, nes vis tiek pagal gyvenamą vietą ta mokykla mums priklauso irnesakyk.gif
MELDA
QUOTE(mutti @ 2007 03 01, 23:38)
Nuėjau aš vasario pradžioj užrašyti dukrytę į mokyklą, tai pasirodo viena klasė jau sukomplektuota  blink.gif čia pas populiarią, išgirtą mokytoją, pasirodo jau nuo rudens ten užrašinėja. Aš tai nepergyvenu, nes vis tiek pagal gyvenamą vietą ta mokykla mums priklauso  irnesakyk.gif
*

bet pas populiarią, išgirtą mokytoją gal jau ir ne...
Aime
Aš savo bernaitį tai vasario pabaigoj užrašiau,tiesa nieko nepildžiau tik tiek,kad direktorė užsirašė ir viskas,labai nepergyvenu dėl vietų,nes mum gimnazija kieme biggrin.gif ,bet va direktorė nuliūdino sakydama,kad gimnazijose gali nebemokyti pradinukų verysad.gif ,tai tada teks gerą kelią klampoti į kitą mokyklą g.gif ,na bet tikiuosi,kad manajam dar nuskils į mokyklą žingsniuoti 2 min... ax.gif biggrin.gif
*V*
Aš saviškį užrašiau gegužės 3 d. - jokių problemų smile.gif
tablete
QUOTE(*V* @ 2007 05 14, 17:20)
Aš saviškį užrašiau gegužės 3 d. - jokių problemų smile.gif
*

Matyt, viskas priklauso nuo mokyklos populiarumo - mes užsirašėm gal sausio mėn., bet gegužės mėnesį sužinojom, kad nepatenkam, nes ne tai mokyklai priklausom doh.gif Teko skubiai organizuotis registraciją "rajone". Tuomet priėmė mirksiukas.gif
djoka
Siandien uzrasinejau maziu i darza, pas mus darzelis pradine mokykla, tai direktore sako jau rasykit ir dukra, nors jai iki mokyklos dar 2 metai. Musu istaiga nedidele, o norinciu labai daug.
2626
QUOTE(djoka @ 2007 05 17, 20:29)
Siandien uzrasinejau maziu i darza, pas mus darzelis pradine mokykla, tai direktore sako jau rasykit ir dukra, nors jai iki mokyklos dar 2 metai. Musu istaiga nedidele, o norinciu labai daug.
*

Mes dukrą 9 mėnesių į darželį užrašinėjom, nes sūnaus, keliais metais vyresnio, jau nebepriėmė ir užrašyti neleido doh.gif
kenrna
Mes irgi gyvenam Alytuje, kitais metais būsim pirmokai, bet kiek girdėjau irgi prieš metus reikia parašyti prašymą į mokyklą. Tik neapsisprendžiam į kurią Sakalėlį ar Drevinuką.Nebuvau nei vienoje kol kas bet rudenį eisiu pasiklausti ar tikrai taip reikia.
Jurlin
Dazniausiai i mokyklas priima dokumentus nuo pavasario. Pas mus kovo menesi leido tik ir tai kol susirinkom pazymas medicinines tai dar menuo praejo doh.gif
Pippi
Aš jau prieš mėnesį užrašiau smile.gif. Mokykloje pasakė, kad pačiu laiku atėjau, nes klasės jau pildosi.
Heida
O tai norint užrašyti į mokyklą reikia iškarto sveikatos pažymą nešti?
Pippi
QUOTE(Loretute @ 2007 12 17, 13:46)
*

Ne, sveikatos pažymą reikės pristatyti rugsėjį. Iš manęs paprašė tik vaiko gimimo liudijimo kopijos ir parašyti pareiškimą (kurio formą davė).
jeigu
O kur čia taip? Kiek man žinoma, prašymus į mokyklą priima tik nuo gegužės 2 d....
Mercredi
QUOTE(jeigu @ 2007 12 19, 22:07)
O kur čia taip? Kiek man žinoma, prašymus į mokyklą priima tik nuo gegužės 2 d....
*

Oi ne... Nuo sausio man rodos. Jei mokykla populiaresnė, ir vaikų daug, gegužę gali iš vis nebebūt vietų ax.gif
Pippi
QUOTE(jeigu @ 2007 12 19, 22:07)
*

Čia Vilniuje, eilinė mokykla, priklausanti pagal rajoną. O tu pasiskambink į mokyklą ir pasiklausk nuo kada prašymus priima. Taip atsitiko man - tikėjausi išgirsti, kad pavasarį ar po Naujų metų, o atsakė, kad jau dabar vaikus užrašinėja.
mutti
QUOTE(Pippi @ 2007 12 17, 12:17)
Aš jau prieš mėnesį užrašiau  smile.gif. Mokykloje pasakė, kad pačiu laiku atėjau, nes klasės jau pildosi.
*

Tikrai taip 4u.gif Aš kai nuėjau vasario pradžioj užrašyti į mokyklą dukrytės, tai man pasakė, kad jau viena klasė pilnai sukomplektuota blink.gif O mes ir norėjom į tą klasę pakliūti unsure.gif

QUOTE(Loretute @ 2007 12 17, 13:46)
*

Ne mirksiukas.gif

Larysa
O aš kiek žinau, nes du vaikus rašiau į mokyklą, tai nešant pareiškimą reikia ir sveikatos pažymos. Ir pagal visus nuostatus pareiškimus galima priimti tik nuo gegužės 2 dienos (toks yra oficialus nurodymas). blink.gif
mutti
QUOTE(Larysa @ 2008 01 11, 19:48)
O aš kiek žinau, nes du vaikus rašiau į mokyklą, tai nešant pareiškimą reikia ir sveikatos pažymos. Ir pagal visus nuostatus pareiškimus galima priimti tik nuo gegužės 2 dienos (toks yra oficialus nurodymas). blink.gif
*

O aš į vieną mokyklą užsirašiau vasario mėn, į kitą truputį vėliau. O med pažymą pristatėm birželio gale.
Sirana
Prasyma priimti i mokykla uzpildziau geguzes menesi, medicinine pazyma pristatem rugseji.
-Modela-
šiaip visos mokyklos priema nuo sausio 1 d. o sveikatos pažymą reikia atnešti per vasarą, iki rugsėjo 1-10 d. geriausia mirksiukas.gif ir aišku kuo greičiau užsirašote, tuo geriau rolleyes.gif
angeluxx
Aš vaikus užrašinėjau kovo mėn. ir iškart med.pažymas.Manau iki vasaros reikėtų užrašyt,pačioms ramiau būtų,bet žinoma galima ir vėliau.
lowetears
Dazniausiai registracija i pirmas klases yra skelbiama mokyklos tinklapiuose. Juose taip pat nurodoma ka reikia atsinesti norint uzpildyti prasyma (2 nuotraukytes, medicinine pazyma ir gimimo liudijimo kopija) smartass.gif
Lulutu
Sveikos mamytes smile.gif
Jeigu mokykla yra jums nepriskirtoje teritorijoje, tai reikia tartis gerokai is anksto ir tai ne faktas, kad jus priims schmoll.gif Mes patys apsideginom tokiu budu doh.gif Mes issirinkome mokyklele netoli namu, mums ten labai patiko, bet pagal gyvenamaja teritorija, ji mums nepriklause. Mums garantavo 100 proc, kad priims musu vaika i sia mokykla, todel mes aklai psitikedami nunesem ten visus dokumentus, pazymas sausio menesi ir ramiai sau laukem rugsejo pirmos 4u.gif Kol viena diena susilaukem skambucio - "jusu vaiko neprieme i mokykla" doh.gif Kas vyko toliau, nelabai noriu pasakoti, bet situacija nepavydetina.. schmoll.gif ... Aciu dievui si istorija turi gera pabaiga, bet ne visiems taip pasiseks.
Tai va mamytes, ka noriu tuo pasakyti, galite rinktis bet kokia mokykla (o geriausiai ne viena), bet del visa ko, paduokite dokumentus ir i ta mokykla, kuri priklauso jusu teritorijai.
Del mokyklu ir ju teritoriju galite pasitikrinti cia http://map.vilnius.lt/mokyklos/viewer.htm

Sekmes visoms!

LUUU
QUOTE(Lulutu @ 2008 01 29, 13:45)
Sveikos mamytes  smile.gif
Jeigu mokykla yra jums nepriskirtoje teritorijoje, tai reikia tartis gerokai is anksto ir tai ne faktas, kad jus priims  schmoll.gif  Mes patys apsideginom tokiu budu  doh.gif  Mes issirinkome mokyklele netoli namu, mums ten labai patiko, bet pagal gyvenamaja teritorija, ji mums nepriklause.  Mums garantavo 100 proc, kad priims musu vaika i sia mokykla, todel mes aklai psitikedami nunesem ten visus dokumentus, pazymas sausio menesi ir ramiai sau laukem rugsejo pirmos  4u.gif  Kol viena diena susilaukem skambucio - "jusu vaiko neprieme i mokykla"  doh.gif  Kas vyko toliau, nelabai noriu pasakoti, bet situacija nepavydetina.. schmoll.gif  ... Aciu dievui si istorija turi gera pabaiga, bet ne visiems taip pasiseks.
Tai va mamytes, ka noriu tuo pasakyti, galite rinktis bet kokia mokykla (o geriausiai ne viena), bet del visa ko, paduokite dokumentus ir i ta mokykla, kuri priklauso jusu teritorijai.
Del mokyklu ir ju teritoriju galite pasitikrinti cia http://map.vilnius.lt/mokyklos/viewer.htm

Sekmes visoms!
*

O kada paskambino ir pasake, kad nepriims vaiko? Ar paskui dar spejot i kita mokykla uzrasyti? Nes musu situacija panasi, tai bijau, kad ant ledo neliktume.
Lulutu
QUOTE(LUUU @ 2008 01 31, 21:54)
O kada paskambino ir pasake, kad nepriims vaiko? Ar paskui dar spejot i kita mokykla uzrasyti? Nes musu situacija panasi, tai bijau, kad ant ledo neliktume.
*

Paskambino mums birzelio menesi.
O siaip, kiek zinau pagal teritorija priklausanti mokykla privalo priimti bet kuriuo atveju, be to galutinis posedis kazkaip rugpjucio menesi buna. Tik tiek, kad birzelio menesi, mokyklos organizuoja pirmokeliu mokykleles, t.y. nuo 2 iki 5 dienu vykstantys uzsiemimai pradinukams, vaikai ateina keliom valandom i mokykla, susipazista su aplinka, su savo mokytoja, su klasiokais ir pan.
*Aila*
As siandien uzrasiau savo beibuza i 1-ma klase mokykloje, kuri mums nepriklauso pagal deklaruota gyvenamaja vieta. Zinojau, kad tokiu atveju reikia eit i savivaldybe, pas svietimo sk. vedeja ir rasyt prasyma su paaiskinimu del kokiu priezasciu nenoriu vest vaiko i mokykla, kuri mums priklauso. Po to eit gaut leidima, kad ten priims vaika. Ir net siuo atveju neturi 100 %, kad vaikas rugsejo 1-aja paklius butent kur norim mes. Todel pasirinkau kita kelia- su vaiku siandien prisiregistravom pas mano tevu ax.gif Gavau pazyma, kad gyvenam kitur, ir toje vietoje mokykla ta, kurios mes ir norejom. Nuejau i mokykla, parasiau prasyma ir jokiu problemu smile.gif Ir pas mus taip daro dauguma tevu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.