Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

Sveiki, norėčiau paklausti kaip padėti laringitu sergančiam vaikeliui namuose. Užvakar naktį mano dviejų metų vaikelis pradėjo labai sausai kositi, lyg šuniuku ir sunkiai kvėpuoti. Iškviečiau greitąją, kuri diagnozavo laringitą ir nuvežė į ligoninę. Prieš tai kokią savaitę vaikelis slogavo, bet kosuliuko nebuvo tik kartais, ypač ryte būdavo kimus balsas, nekarščiavo. Ligoninėje darė inchaliacijas, kaklo kompresus ir vakare išrašė namo. Naktį jau nebedusino, tik karts nuo karto kosčiojo, bet jau ne taip sausai. Ryte kosulys dar labiau paaštrėjo - koso dažnokai, tačiau ne sausai. Gydytoja paskyrė gerti lazolvaną, dėti pusiau spiritinius kompresiukus ant kaklo(o ką pakeisti jeigu to spirito namie nėra?) ir į nosį lašinti propagolio. Ar tai viskas kuo galiu pagelbeti sūnui? Tiesa, kokie pavojai mūsų tyko? Kaip žinoti, kad laringitas komplikavosi į bronchitą ir kaip to išvengti?Ačiū.
Atsakyti
Sergant UVRI vaikai dažnai užkimsta .Tik balso užkimimas nėra pavojingas, bet įspėjimas ,kad procesas gali eiti tolyn ir išprovokuoti balso stygų spazmą-t.y dusulį (šis susirgimas vadinamas stenozuojančiu laringitu).
Stenozuojančiam laringitui būdinga "lojantis" kosulys ir dusulys (švokštimas,sunkus kvėpavimas).
Jei stenozuojančiu laringitu serga kūdikis ar vaikas iki 3 metų, jis turi būti gydomas ligoninėje iki kol praeina švokštimas.
Po to vaikas gydomas namuose su atsikosėjimą lengvinančiais vaistais, šildomaisiais kompresais,nebūtinai spiritiniais,šiltų garų inhaliacijomis, šiltomis arbatomis.Ar laringitas pereina į bronhitą , niekas negali numatyti , nes tai priklauso nuo vaiko organizmo.
heart.gif
Atsakyti