Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rekomendacijos auklei
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Vasara
Prireike parasyt rekomendacija auklei. Gal raset ar teko skaityt jau parasytas? Patarkit kaip rasyt, ka reiketu pamineti.
Mama_ir_Aukle
Rekomendacijoje svarbiausi Jūsų kontaktiniai duomenys (vardas pavardė, telefonas (-ai), gerai būtų ir adresas, bet nebūtina), laikas ir data, kurį auklė pas Jus dirbo, vaikučio vardas ir amžius, rekomendacijos parašymo data.
Tekstas rašomas laisva forma, reiktų paminėti, kokius darbus auklė atlikdavo, kokia Jūsų nuomonė apie jų atlikimą, galbūt buvo kokių ypatingų sąlygų (vaikučio charakteris, temperamentas, atliekamų darbų specifika, tarkim, vegetarinis maistas ir pan.). Jei žmogus iš tiesų patiko, pridėkite keletą šiltų žodžių, rekomendavimą kitoms šeimoms arba savo nuomonę, kokius darbus šis žmogus dirbtų geriausiai.
Lu-ma
Nu man neteko nei skaityt nei rašyt rekomendacijos. Nors auklę turiu ir susiradau pagal skelbimą laikraštyje. ax.gif Kiek žinau, tas rekomendacijas rašo visokios drauges ,teto ir t.t Geriau pabendraut su pačiu žmogum ir tikrai matysi ar tau jis tinka ar ne mirksiukas.gif
Ups...
O tai kaip daugiau perduioti ta rekomendacija,jei nesusitikti su paciu zmogumi?Juk zmogus ateina del darbo su rekomendacijom.Ir darbdavys tuo paciu ir zmogu pamato,ir paskaito mirksiukas.gif
bitemajagsm
Aš taip pat esu už rekomendacijas - tegu rašo tos pažįstamos ar draugės. Visada informaciją galima patikrinti, ir jei kažkas ne taip - jau kyla įtarimas. Be to, manau, kad rekomendaciją rašanti draugė mažų mažiausiai turėtų turėti rekomendacijoje nurodyto amžiaus vaikutį. O jeigu jo nėra, arba jis jau tokio amžiaus, kuriame auklės nesamdomos - spresti galima pačioms. Tokiu atveju pas mane tokia auklė darbo negautų.
Ups...
Rekomendacijos rekomendacijoms nelygu.Man teko priziureti drauges dukryte,kuriai dabar yra 4.5 metuku.Priziurejau ne karta,ir ne du,o kai daviau jos numeri vienai mamytei,ieskojusiai aukles,kad paklaustu apie mane,tai toji drauge tokiu nesamoniu ir blogu dalyku apie mane pripliurpe sad.gif kad iki siol su ja nesikalbam
bitemajagsm
QUOTE(lineba @ 2005 06 23, 15:39)
Rekomendacijos rekomendacijoms nelygu.Man teko priziureti drauges dukryte,kuriai dabar yra 4.5 metuku.Priziurejau ne karta,ir ne du,o kai daviau jos numeri vienai mamytei,ieskojusiai aukles,kad paklaustu apie mane,tai toji drauge tokiu nesamoniu ir blogu dalyku apie mane pripliurpe sad.gif kad iki siol su ja nesikalbam
*

Vadinasi ji tikrai netikra draugė buvo. Gal taip ir geriau.
Ups...
QUOTE(Violetukas @ 2005 06 26, 15:27)
Vadinasi ji tikrai netikra draugė buvo. Gal taip ir geriau.
*

Man nuo to tikrai ne blogiau.Cia ji turetu gailetis,nes dabar nebeturi kam palikti savo mergytes kas ja ziuretu UZ DYKA.
Lakūdra
manau paprasciau duot auklei leidima busimiem darbdaviam duotu jusu kontaktini tel. tada suintetesuoti zmones gales su jumis susisiekt
Limcamca
Aišku, teko skaityti rekomendacijas. Net kelias. Bet klausimas, kiek jomis pasitikėti gali? Juk nesitiki, kad rekomendacija bus blogai parašyta. Taip, kad visada geriau pasiskambinti su buvusiu darbdaviu ir pakalbėti. Bet kita vertus, iš kur garantija, kad paskambinsi darbdaviui, o ne auklės pažįstamai draugei, kuri ir užtars už ją gerą žodį.
Geriausia pasikliauti, tuo ką matai, girdi ir būtinai dar savo nuojauta.
Raganiute
QUOTE(EDIJA @ 2005 06 01, 12:19)
Nu man neteko nei skaityt nei rašyt rekomendacijos. Nors auklę turiu ir susiradau pagal skelbimą laikraštyje.  ax.gif Kiek žinau, tas rekomendacijas rašo visokios drauges ,teto ir t.t Geriau pabendraut su pačiu žmogum ir tikrai matysi ar tau jis tinka ar ne mirksiukas.gif
*

Ir aš girdėjau, kad prašo dažnai draugių ar pažįstamų parašyti
Simuko
Musu aukle turejo rekomenadacijas, netycia paaikejo, kad as pazistu tuos zmones, telefonu susisiekem - viska issiaikinom, kas rupejo.taigi, kad rekomendacijas raso tik drauges ir pan. musu atveju negaliojo, nes rase zmones, kuriu vaikutis buvo musu aukles priziurimas.

beje, tos rekomendacijos, mano galva, labai naudingos, tik gal ne visada teisingos, bet juk tikrini ax.gif
grange
as ir manau kad rekomendacijos butinos, kad ir jas kazkas paraso.. kaip jau kazkas ir minejo, viskas greitai gali isaisketi.. o tai patikrinti nesunku rolleyes.gif jei per pirma karta neissiduos, issiduos per desimta, aisku, geriau kad to nebutu, bet..
Kas dar neblogai yra pamineti rekomendacjose, del to, kad pasitikejote ne tik vaiku prieziuroje, bet ir del vagysciu ir pan. nes kitiems tai labai svarbu o ir jai paciai, jei tai buvo tikrai gera aukle, prideda pliusu, kai ieskosis kito darbo.
as gavau laaab igrazia rekomendacija is savo buvusiuju darbdaviu anglijoje, reikia i lt issiversti, ir net kitam darbe tiks, nes puikiai apibudina visa mano charakteri ir elgesi.. nes graudu darosi kaip skaitau blush2.gif , kad taip gerai atsiliepia.. ax.gif
Agotukas
O aš per pirmą pokalbį paprašiau auklytės telefono mamos kurios anksčiau vaikutį ji prižiūrėjo. Puoliau skambinti vos tik ji išėjo pro duris hihihi.gif Su ta mama prakalbėjom apie pusvalandį, sužinojau kiek jai mokėjo, kaip elgėsi su vaiu, ar tvarkėsi, kaip gamindavo valgyt, eidavo į lauką, paklausiau net apie erzinančias būdo savybes blush2.gif Kad skambinau, auklei vėliau pasakiau, neslėpiau smile.gif Tiesą pasakius, man tai pasiteisino, nes auklė pagal apibūdinimą taip pat dirba ir mūsų namuose biggrin.gif
Saulės pūga
Na, rekomendacijas gal ir gali parašyti draugai/pažįstami, bet berods važiuojant dirbti pagal AuPair programą, prašo ne tik rekomendacijų, bet ir nuotraukų auklės su vaiku. Žinoma, šiais laikais viską galima padirbti, bet vis didesnis kliuvinys apgaulei. g.gif
grange
QUOTE(Šiaip užklydus @ 2006 03 23, 13:51)
Na, rekomendacijas gal ir gali parašyti draugai/pažįstami, bet berods važiuojant dirbti pagal AuPair programą, prašo ne tik rekomendacijų, bet ir nuotraukų auklės su vaiku. Žinoma, šiais laikais viską galima padirbti, bet vis didesnis kliuvinys apgaulei.  g.gif
*

jo, kai vaziuoji pagal au pair, tai reikejo maziausiai is dvieju seimu kur priziurejau vaikus,foto, taip pat rekomendacijos is tevu, o taip pat rekomendacija is aukletojos/destytojos.. del tu foto, tai as pvz asmeniskai iki tol kol vaziavau tik pas viena drauge buvau priziurejus, tai buvo gerai, o kita tai su sesers vaikais foto dejau, nes siaip giminiu neleidzia atceit.. bet kas giu ten suzinos, ar sesuo ar kaimyne doh.gif svarbu, kad moki su vaikais elgtis, o jei foto padirbtos ar pab. tai gali viskas apsirodyti per pirmas dienas, ypac su mazais, jei nezinosi kaip ta vaika paimti, ar pampersa pakeisti.. doh.gif
Limcamca
Šiaip realiai, rekomendacija turi būti įdedama į užklijuotą voką, ir pats asmuo neturėtų jos perskaityti ir žinoti ar ji gera ar bloga. Va tokiomis tai gali pasitikėti.
astux
Mūsų buvusi auklė turėjo rekomendaciją, gailiuosi dabar, kad nepaskambinau toms šeimoms, bet kitą kartą būtinai tai padarysiu. Rekomendacijos buvo šabloniškos ir neinformatyvios, pvz.: moka ir gali prižiūrėti vaikus, žino jų poreikius pagal amžių ir pan. Aš įsivaizduoju, kad parašyt gerai auklei rekomendaciją neturėtų būti sunku, bet jei tau ji nelabai tiko ir patiko, o tavęs prašo, tai turi kažkaip išsisukti... Aš savo auklei atsisakiau rašyti rekomendaciją, bet nesu prieš jei duotų mano telefoną ir tegul skambina. Beje, dar toks dalykas, jei kalbant apie erzinančias savybes ir pan. tai juk labai subjektyvu, kas patiko kitai mamai, nebūtinai patiks man ir atvirkščiai. Tą paprasčiau, mano manymu, pasakyti telefonu ir paaiškinti, kodėl patiko/nepatiko tas ir anas. Aš čia iš patirties sakau, nes buvo tokių situacijų, kai auklė teigė, kad aniems tas patiko ir jie džiaugėsi, o mane tokie poelgiai "biesino" nerealiai. Tai nebūtinai auklė bloga šiuo atveju ax.gif
indre-g.
as pati aukle ir nelabai nusimanau apie rekomendacijas tad paklausiu mamyciu ar man prireikus galeciau duoti ju telefonus. viena net mamyte nelabai manym pasitikejo, nes as dar jauna man dabar 15m. tad net susitiko su mano mama ir norejo susitikti su tom mamytem kuriu vaikucius priziurejau, gerai kad nesu apgavike tad nieko neabejodama daviau visus kontaktus.
tai net nezinau dabar ar tas rekomendacijas rinkti, net nezinau kolkas tik saugau numerius ir as mamas susiradau per supermama tad ir ju nickus issisaugojus. manau geriau pacioms mamoms pasikalbeti. nors galvojau del tu rekomendaciju, bet manau del tu draugiu raslevu nelabai ir pati patikeciau.
Fenomenali
QUOTE(lineba @ 2005 06 23, 16:39)
*

Oho... blink.gif Na, ir draugė doh.gif Matomainorėjo, kad jos vaikutį saugotum ir darbo negautum, jei jau saugojai už dyką g.gif

QUOTE(indre-g. @ 2007 01 05, 12:34)
as pati aukle ir nelabai nusimanau apie rekomendacijas tad paklausiu mamyciu ar man prireikus galeciau duoti ju telefonus. viena net mamyte nelabai manym pasitikejo, nes as dar jauna man dabar 15m. tad net susitiko su mano mama ir norejo susitikti su tom mamytem kuriu vaikucius priziurejau, gerai kad nesu apgavike tad nieko neabejodama daviau visus kontaktus.
tai net nezinau dabar ar tas rekomendacijas rinkti, net nezinau kolkas tik saugau numerius ir as mamas susiradau per supermama tad ir ju nickus issisaugojus. manau geriau pacioms mamoms pasikalbeti. nors galvojau del tu rekomendaciju, bet manau del tu draugiu raslevu nelabai ir pati patikeciau.
*

15 m auklė g.gif Na, keistokai kažkaip skamba rolleyes.gif Ir lengvai darbą gauni? Aš nebent kokiai savo seseriai, tokio amžiaus, patikėčiau savo vaikutį, o dėl svetimų paauglių - jaučiu nepasirašyčiau. Nes 15 m.- tai tu net prieš įstatymą normaliai atsakyti negali, be tėvų esi neveiksni, pati dar vaikas - o jau svetimus vaikus prižiūri g.gif
Kažkaip keistoka man - vaikas žiūri vaikus g.gif
Bet čia tik mano pamąstymai.
indre-g.
QUOTE(Skeveldra @ 2007 01 06, 12:38)
15 m auklė  g.gif  Na, keistokai kažkaip skamba rolleyes.gif  Ir lengvai darbą gauni? Aš nebent kokiai savo seseriai, tokio amžiaus, patikėčiau savo vaikutį, o dėl svetimų paauglių - jaučiu nepasirašyčiau. Nes 15 m.- tai tu net prieš įstatymą normaliai atsakyti negali, be tėvų esi neveiksni, pati dar vaikas - o jau svetimus vaikus prižiūri  g.gif
Kažkaip keistoka man - vaikas žiūri vaikus g.gif
Bet čia tik mano pamąstymai.
*

sunkokai darba gaut, bet kazkaip randu. dauguma mamyciu nori, kad tuo paciu su vaikuciu zaistu ir priziuretu, nes man labai didele atsakomybe krinta. greitai jau busiu sesiolikmete tad teisiu truputeli gausiu.
na, as toks ir vaikas, sakyciau paaugle.
JM
QUOTE(indre-g. @ 2007 01 06, 14:42)
sunkokai darba gaut, bet kazkaip randu. dauguma mamyciu nori, kad tuo paciu su vaikuciu zaistu ir priziuretu, nes man labai didele atsakomybe krinta. greitai jau busiu sesiolikmete tad teisiu truputeli gausiu.
na, as toks ir vaikas, sakyciau paaugle.
*

Oho,15 metu ir vaikus priziuri.na tave tai as suprantu--pinigu reikia,bet mamyciu nu niekaip nesuprantu blink.gif blink.gif blink.gif
indre-g.
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 06, 19:02)
Oho,15 metu ir vaikus priziuri.na tave tai as suprantu--pinigu reikia,bet mamyciu nu niekaip nesuprantu blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

siaip as ne del pinigu dirbu man tiesiog malonu savo laisva laika praleisti su maziukais.
Fenomenali
QUOTE(indre-g. @ 2007 01 06, 18:24)
siaip as ne del pinigu dirbu man tiesiog malonu savo laisva laika praleisti su maziukais.
*

O tai kokio amžiaus vaikučius prižiūri? g.gif
JM
QUOTE(indre-g. @ 2007 01 06, 19:24)
*

Na kazkaip nelabai tikiu blink.gif tavo metu turetu rupeti mokslai ir tik mokslai smile.gif Ir paskutinese klasese vaikai jau tikrai,kad neturi laisvu valandeliu jei nori kazka pasiekti
indre-g.
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 06, 20:37)
Na kazkaip nelabai tikiu blink.gif tavo metu turetu rupeti mokslai ir tik mokslai smile.gif Ir paskutinese klasese vaikai jau tikrai,kad neturi laisvu valandeliu jei nori kazka pasiekti
*

daugiausiai darbo yra 10ir 12 klasej nes reikia egzaminams ruostis. o 9 ir 10 tai sunkiausias kursas yra matematikos nors taip mums mokytojai sake, o kai as stipri metematikoje tai man nera rupesciu - mama matematike.
JM
QUOTE(indre-g. @ 2007 01 07, 02:55)
daugiausiai darbo yra 10ir 12 klasej nes reikia egzaminams ruostis. o 9 ir 10 tai sunkiausias kursas yra matematikos nors taip mums mokytojai sake, o kai as stipri metematikoje tai man nera rupesciu - mama matematike.
*

Na jei pasirenki aukles darba o ne mokslus,tai jau cia tavo reikalas,nereikia teisintis kada sunkiausia mokytis,juk visi cia mes esam baige mokyklas,ir zinom,kad sunku mokytis ne tik 12 klaseje,bet ir 9 ir 10 ir t.t.Jei nori gerai mokytis reikia daug mokytis.Mano sunus mokosi 3 klaseje,bet jam laiko nelieka.Nes jau nuo tokiu klasiu reikia papildomai mokytis ir neapsileisti,o dirbti dar suspesi,pries akis visas gyvenimas smile.gif
indre-g.
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 07, 03:54)
Na jei pasirenki aukles darba o ne mokslus,tai jau cia tavo reikalas,nereikia teisintis kada sunkiausia mokytis,juk visi cia mes esam baige mokyklas,ir zinom,kad sunku mokytis ne tik 12 klaseje,bet ir 9 ir 10 ir t.t.Jei nori gerai mokytis reikia daug mokytis.Mano sunus mokosi 3 klaseje,bet jam laiko nelieka.Nes jau nuo tokiu klasiu reikia papildomai mokytis ir neapsileisti,o dirbti dar suspesi,pries akis visas gyvenimas smile.gif
*

nu as ne darba pasirinkau as pasirinkau mokslus ir laisvalaikio praleidima su vaikais bigsmile.gif
indre-g.
na va radau visa savo darbo istorija smile.gif
dabar man jau 17m. teko priziureti vaikucius, kuriu amzius nuo 6men iki 3metuku. Dabar taip pat priziuriu ~2m. vaikuti. Parvedinejai is darzeliu, priziurejau pora valandu, kol mamyte savo reikalais uzsiimdavo, iseinu i lauka, maitinu, prausiu...
o del mokslu, tai va siais metais desimtoku egzaminus laikau, darbdaviai yra per pati pirma susitikima buvo informuoti, kad pora savaiciu (egzaminu metu) negalesiu priziureti vaikiuko.
Egluzyte1

! 
Skelbimai šiame skyrelyja yra DRAUDŽIAMI
hereja
QUOTE(indre-g. @ 2007 01 05, 12:34)
*

Atsiprasau, kad kisuosi, bet ir man del tokio jauno mziaus kiltu nepasitikejimas ax.gif
Na, ar zinotum, ka daryti, jei tarkim maitinant kokiu 1,5 metu vaikutis pradetu springti? g.gif
As turiu dvi aukles (dvynukes priziuri), vienai gerokai virs 40, kitai netoli 60m, abi belekiek metu isdirbusios auklem, vyresnioji apie 26m aukliauja, ir man bunant kitame kambaryje isgirdau, kad vaikas springsta. Viena aukle saukia, kad ji nebekvepuoja, o kita purto ta vaika ir pati verkia blink.gif doh.gif
Ilekiu i kambari, dukryte prasiziojusi, akys stulpu stovi ir jokiu zenklu nerodo. Kazkaip momentaliai sureagavau, prisiminiau masazistes mokymus ka daryt springimo atveju (valge pietus tuo metu vaikai)...paguldzius ant savo slaunies vaika horizontaliai ir padauzius tarp menciu (jau per didele, kad uz koju zemyn galva kratyt, be to ne skyciu springo), ikvepe oro ir pradejo koset, ziaugciot. Galiausiai pradejo vemti...issivemusi klykti....Buvo baisios tos akimirkos, bet dar baisiau, kad aukles tokioje situacijoje pasimete ir praskydo doh.gif

O kas, jei manes nebutu buve namie????????? verysad.gif
Stellute
QUOTE(hereja @ 2008 06 17, 00:15)
Atsiprasau, kad kisuosi, bet ir man del tokio jauno mziaus kiltu nepasitikejimas ax.gif
Na, ar zinotum, ka daryti, jei tarkim maitinant kokiu 1,5 metu vaikutis pradetu springti? g.gif
As turiu dvi aukles (dvynukes priziuri), vienai gerokai virs 40, kitai netoli 60m, abi belekiek metu isdirbusios auklem, vyresnioji apie 26m aukliauja, ir man bunant kitame kambaryje isgirdau, kad vaikas springsta. Viena aukle saukia, kad ji nebekvepuoja, o kita purto ta vaika ir pati verkia blink.gif  doh.gif
Ilekiu i kambari, dukryte prasiziojusi, akys stulpu stovi ir jokiu zenklu nerodo. Kazkaip momentaliai sureagavau, prisiminiau masazistes mokymus ka daryt springimo atveju (valge pietus tuo metu vaikai)...paguldzius ant savo slaunies vaika horizontaliai ir padauzius tarp menciu (jau per didele, kad uz koju zemyn galva kratyt, be to ne skyciu springo), ikvepe oro ir pradejo koset, ziaugciot. Galiausiai pradejo vemti...issivemusi klykti....Buvo baisios tos akimirkos, bet dar baisiau, kad aukles tokioje situacijoje pasimete ir praskydo doh.gif

*

baisu... doh.gif
JO/NE
QUOTE(hereja @ 2008 06 17, 00:15)
As turiu dvi aukles (dvynukes priziuri), vienai gerokai virs 40, kitai netoli 60m, abi belekiek metu isdirbusios auklem, vyresnioji apie 26m aukliauja, ir man bunant kitame kambaryje isgirdau, kad vaikas springsta. Viena aukle saukia, kad ji nebekvepuoja, o kita purto ta vaika ir pati verkia blink.gif  doh.gif

*

Baisu labai, bet tai tik įrodo, kad ne visada amžius ir ilgametė patirtis yra pranašumas mirksiukas.gif Aš asmeniškai pažįstu dvi paaugles kurioms reikalui esant tikrai palikčiau savo vaikus. Gaila, kad jos laiko neturi ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.