Sveikos, mamytės,
pasidalinkit patirtim kaip nutraukus žindymą rūpinotės krūtine, nes tokios info tikrai mažai. Jau trys savaitės nemaitinu, krūtis siaubingai skauda, gaminasi guzai, pienelis nenustoja gamintis.
Sveikos, mamytės,
pasidalinkit patirtim kaip nutraukus žindymą rūpinotės krūtine, nes tokios info tikrai mažai. Jau trys savaitės nemaitinu, krūtis siaubingai skauda, gaminasi guzai, pienelis nenustoja gamintis.
aš abu kartus važiavau pas krūtų masažistę, kuri išmasažuodavo krūtis ir stipriai užverždavo. su pirmu buvau 3 ar 4 kartus, su antru 2 ar 3 , tiksliai nepamenu.
jokių guzų neliko, nes iską itraukė ir išmasažavo pieno turėjau daug, ypač su pirmu .jį ir maitinau beveik metus 10 mėnesių, o antrą ape pusantrų maitinau.
Kai nutraukiau matinima pas mane irgi katastrofa buvo su krutimis, bet gyd. ir kitos mamos patare kuo maziau prie ju lysti, reikia kad perdegtu pienas. Kai jau nebegali kenteti nueik i vonia po dusu ir pasileidus silta vandeni truputi nuspausk pieno, bet tik labai nedaug tik tiek, kad pasidarytu truputi lengviau. Dar sako galima kopusto lapus uzsideti pasildytus mikrobanginej, bet tokius drungnus, kad ne duok dieve nenusidegintum. Gali uzsidengti marle ir tada tuos lapus uzsidet
Sekmes
Girdėjau, kad atsiradę kažkokie vaistai stabdantys laktaciją..?
neturejau jokiu problemu su krutine, net nepastebejau jokiu pasikeitimu su ja nutraukus zindyma..Gal tai del to, kad zindyma mazinau laipsniskai, tam ruoshiausi pries kelis menesius..ir tas perejimas ivyko sklandziai..be jokiu skausmingu atsisveikinimu nei vaikui, nei man..
QUOTE(minne @ 2011 01 02, 17:43) QUOTE(S.w.a.t @ 2011 01 03, 09:11) neturejau jokiu problemu su krutine, net nepastebejau jokiu pasikeitimu su ja nutraukus zindyma..Gal tai del to, kad zindyma mazinau laipsniskai, tam ruoshiausi pries kelis menesius..ir tas perejimas ivyko sklandziai..be jokiu skausmingu atsisveikinimu nei vaikui, nei man.. Kiekvienas atvejis individualus, as irgi ruosiausi ir palaipsniui mazinau maitinimus, bet krutine vistiek baigus maitinti buvo kaip balionas, skausmingas balionas beje... Kaip ir temos autorei buvo dienu kaip nebezinojau ka daryt.
o kaip jums forma krūtinės? Nepasikeitė? Nesumažėjo?
QUOTE(tamosiuke @ 2011 01 04, 15:43) Kiekvienas atvejis individualus, as irgi ruosiausi ir palaipsniui mazinau maitinimus, bet krutine vistiek baigus maitinti buvo kaip balionas, skausmingas balionas beje... Kaip ir temos autorei buvo dienu kaip nebezinojau ka daryt. as taip pat mazinti pradejau pries kelis menesius, bet ir tai nepadejo... QUOTE(jurda @ 2011 01 04, 15:52) maitinimo metu buvo padidejud vienu dydziu, db jau pastebiu, kad ima mazeti vel, ir, zinoma, nukaro, bet viskas atstatoma
na nezinau, man atrodo, kad zindant svarbus ir niuansai..
niekada neribojau, leidau vaikui zisti tiek, kiek jis nori, ir kol pats jau nenores, pasireguliuodavau kiek daznai vaikas turetu zisti is vienos krutines, kad nebutu nei per ilgai, nei per trumpai...ir po kelis laselius esu nusitraukus tik pachioj zindymo pradzioj, kai pasiula- paklausa dar nebuvo susireguliavusi.. gal but del to..kazkur suejus 8 menesiams krutines forma pasidare normali jos dydis taip pat sumazejo..ir tokia pat isliko ir likusi metu laika kol zindziau...del to tas palaipsninis mazinimas ir neturejo pernelyg liekamuju pasekmiu..as ir mazinau is tikro..pagal vaika..jei noredavo zisdavo..nepavykdavo atitraukti demesi kazkuo kitu nezisdavo.. niekada nemeginau zindydama ir naudotis papildomais dalykais- chiulptukais, vandeniu, misinukais.. kitas dalykas..kai zindyme atsirado didesni tarpai..as sportavau..naturaliai sportuojant darai pratimus ir skirtus krutinei.. QUOTE(minne @ 2011 01 04, 15:26)
O ar sakau, jog neleisdavau vaikuciui zisti pagal jo norus? Savo mergaite ismaitinau pusantru metu, mazinti emiau pries kelis menesiu, t.y., kai vaikelis naturaliai imdavo valgyti po maziau. as taip pat nekisdavau vietoj kruties buteliuku, vandenuku, misinuku. Jei jums viskas su krutimis baigus zindyma buvo gerai, nebutinai as dariau kazka ne taip, tiesiog kaip minejo viena nare, kiekvienas atvejis individualus.
Sukurdama tema tikejausi patarimu, o ne priekaistu del netinkamo žindymo Bent man taip pasirodė.
matomai Jums taip pasirode..nes viliuosi sukurus tema, jums kilo mintis, kad ji galetu dar buti naudinga ir toms mamytems, kurios dar neturi planu nujunkyti, bet jau po truputi renka info kaip taip gali buti daroma...
..kodel gi nepasitarnavus ir tokioms mamytems... o Jums, kaip individialiam atvejui..nes su tokiu realiai nesusiduriau..visoms mano pazystamoms ir draugems sekesi be didesniu problemu krutinei..linkim Sekmes. QUOTE(minne @ 2011 01 05, 14:03) O ar sakau, jog neleisdavau vaikuciui zisti pagal jo norus? Savo mergaite ismaitinau pusantru metu, mazinti emiau pries kelis menesiu, t.y., kai vaikelis naturaliai imdavo valgyti po maziau. as taip pat nekisdavau vietoj kruties buteliuku, vandenuku, misinuku. Jei jums viskas su krutimis baigus zindyma buvo gerai, nebutinai as dariau kazka ne taip, tiesiog kaip minejo viena nare, kiekvienas atvejis individualus.
Sukurdama tema tikejausi patarimu, o ne priekaistu del netinkamo žindymo Bent man taip pasirodė.
O va is mano maitinanciu draugiu patirties, tai is kazkur 15 mamyciu kurios maitino metus ir daugiau ...ir po truputi mazinant ...ir neduodant nei zinduko, nei buteliuko, nes paprasciausiai paauge vaikai jo neeme---tai gi ir va..is 15 maitinima palaipsniui baigusiu mamyciu 13 su krutimis vistik beda buvo.
Noreciau, kad ir daugiau mamu pasisakytu sia tema, kaip joms sekesi susitvarkyti krutine baigus maitinti Nes is tikruju vaizdas susidare toks, kad mes cia dvi neismaneles kazka ne taip darem Beje, mano krutine nestumo ir maitinimo metu buvo padidejus 3 numeriukais QUOTE(tamosiuke @ 2011 01 07, 00:44) O va is mano maitinanciu draugiu patirties, tai is kazkur 15 mamyciu kurios maitino metus ir daugiau ...ir po truputi mazinant ...ir neduodant nei zinduko, nei buteliuko, nes paprasciausiai paauge vaikai jo neeme---tai gi ir va..is 15 maitinima palaipsniui baigusiu mamyciu 13 su krutimis vistik beda buvo. Noreciau, kad ir daugiau mamu pasisakytu sia tema, kaip joms sekesi susitvarkyti krutine baigus maitinti Nes is tikruju vaizdas susidare toks, kad mes cia dvi neismaneles kazka ne taip darem Beje, mano krutine nestumo ir maitinimo metu buvo padidejus 3 numeriukais tikrai butu idomu sulaukti daugiau patirties ir is kitu mamyciu Beje, man krutine jau beveik normalizavos
o kam kentet..juk palaipsninis mazinimas nereiskia, kad "imu ir tuos kartus, kuriuos mazinu- grieztai jau nebeduodu.." visas procesas vyksta taip, kad vaikas, jei nori- gauna tiek, kiek jis nori..nuimi ta karta kas antra, trechia ar ketvirta para..kaip pavyksta sutvarkyti vaiko dienotvarke, kad jis ir nepastebetu, kad MP, ta kart negavo..po to nuimi vel koki karta ir tt..del to ir nera jokio ispampimo ir krutines tempimo..
as nemanau, kad jusu ir mano fiziologija yra labai skirtinga..tik zinoma..as nutraukus maitinima isvykau slidineti i kalnus..galbut iskart gautas didelis fizinis kruvis man padejo susitvarkyti greichiau ir ne taip skausmingai kaip jums.. quote=minne,2011 01 08, 18:53] tikrai butu idomu sulaukti daugiau patirties ir is kitu mamyciu Beje, man krutine jau beveik normalizavos [/quote]
[quote=S.w.a.t,2011 01 08, 20:46]
visas procesas vyksta taip, kad vaikas, jei nori- gauna tiek, kiek jis nori..nuimi ta karta kas antra, trechia ar ketvirta para..kaip pavyksta sutvarkyti vaiko dienotvarke, kad jis ir nepastebetu, kad MP, ta kart negavo..po to nuimi vel koki karta ir tt..del to ir nera jokio ispampimo ir krutines tempimo.. quote=minne,2011 01 08, 18:53] idomu kokio amziaus jusu vaikutis, mat maniskei jau 1,5m tikrai nebeduodu "kada tik nori" nes be MP nieko ir nevalgytu daugiau, o gauna tik pries miegeli ir nakti. Taciau ka daryt kai i darzeli reiks? nevesiu gi papu jai kad migdyt, pieno nemazeja...
Sveikos, kadangi man padėjo šis SM skyrelis, nusprendžiau parašyti savo patirtį ir aš.
Auginu sūnų. Jam dabar 1 metai ir 4 mėn, žindymą nutraukiau vasario 14d. Iš pradžių lyg ir viskas buvo normaliai. Kairė krūtis buvo kietesnė, bet guzų nebuvo. Vėliau pradėjo atsiradinėti. Iš pradžių mėginau masažuoti, bet per didelio efekto nebuvo. Vėliau dėjau kopūsto lapus, jie truputį apmažino, bet ne tiek kiek reikėjo. Tada aš vieną vakarą paskambinau mamai. Ji sakė, kad reikia susiveržti krūtis elastiniu bintu, stipriai, bet dar kad eitų kvėpuoti. Tuomet guliau į vonią, nusitraukiau kiek ėjo pienuką (sugaišau gan ilgai, nes kankinti krūtų negalima, reikia kiek įmanoma švelniau) ir tuomet stipriai susiveržiau. Prabuvau taip pora parų (miegojau taip pat susiveržusi) ir viskas susitvarkė. Mano atveju tai buvo laktostazė, ačiū Dievui mastitas neišsivystė, bet jau buvau nusigandusi. Tikiuos, kad padės ir kitoms mamytėms, kurios turės problemų nutraukusios pienuką, bet žinoma linkiu, kad to nebūtų. Sėkmės |