Gal kas zinote koki iranki kurio pagalba butu galima pagaminti maziukus koldunus? Vaikai nori butent maziuku...tokiu kaip "skanuciai" rimi
rankomis labai daug darbo su tais maziukais... QUOTE(Akimirkos @ 2011 01 05, 13:25) Gal kas zinote koki iranki kurio pagalba butu galima pagaminti maziukus koldunus? Vaikai nori butent maziuku...tokiu kaip "skanuciai" rimi rankomis labai daug darbo su tais maziukais... ziureti cia tokiu formu yra pirkti visose supermarketuose ir aplamai kur parduoda plastmasinius gaminius. Beje tokiu buna ir metaliniu QUOTE(Akimirkos @ 2011 01 05, 13:25) Gal kas zinote koki iranki kurio pagalba butu galima pagaminti maziukus koldunus? Vaikai nori butent maziuku...tokiu kaip "skanuciai" rimi rankomis labai daug darbo su tais maziukais... Vilniuje. Pati pirkau Senukuose plasmasine (11Lt kazkur), o Ermitaze maciau metaline berods. Aisku tik lenteles ten, ne taip kaip nuorodoje su priedais. QUOTE(pienia @ 2011 01 05, 17:52) ziureti cia tokiu formu yra pirkti visose supermarketuose ir aplamai kur parduoda plastmasinius gaminius. Beje tokiu buna ir metaliniu P.S. cia tik pavyzdi pasiunciau orientacini kaip atodo. Be priedu QUOTE(pienia @ 2011 01 05, 16:52) ziureti cia tokiu formu yra pirkti visose supermarketuose ir aplamai kur parduoda plastmasinius gaminius. Beje tokiu buna ir metaliniu Aciu labai, ieskosim
Aš šiandien kaip tik viriau koldūnus, miniukai, koldūninę pirkau lietuvoj rimi parduotuvėj (nepamenu kiek kainavo,apie 10 lt turbūt), bet mažiuliukai gaunas, faini, iš vis - 55 koldūniukai.
o tešlą dariau pagal superinį receptą: 3 stiklinės miltų 3 v.š. aliejaus 1 stiklinė verdančio vandens žiupsnelis druskos. miltus sumaišiau su druska ir aliejum, pyliau verdančio vandens, su šaukštu pamaišiau ir palikau, kad atvėstų. kai atvėso, kad būtų galima minkyti (vos vos šilta dar buvo) tai ėmiau ant spintelės pasibarsčiau miltų ir pradėjau minkyt, minkiau apie 5 minutes, kol paliko elastinga, minkšta, graži nelimpanti tešla nereikia nieko papildomai miltų užtenka, ir dar prisideda kažkiek kai minkoma nuo stalo. gavos iš vis iš tos tešlos 165 koldūniukai, ir dar liko vos vos nuo kraštų.
Gal zinote kaip ta Tupperwares koldunine vadinasi angliskai?
QUOTE(lait @ 2011 01 23, 21:06) apie toki? http://order.tupperware.com/coe/app/tup_sh...er=P10057869000
Sakykit pagal Ulės receptą, ar gaunas kočioti tešlą be miltų? Ji minkšta ir elastinga būna?
QUOTE(grange @ 2011 01 18, 19:46) o tešlą dariau pagal superinį receptą: 3 stiklinės miltų 3 v.š. aliejaus 1 stiklinė verdančio vandens žiupsnelis druskos. Be kiausinio - ar tas kibumas karsto vandens deka is miltu atsiranda QUOTE(grange @ 2011 01 18, 19:46) Aš šiandien kaip tik viriau koldūnus, miniukai, koldūninę pirkau lietuvoj rimi parduotuvėj (nepamenu kiek kainavo,apie 10 lt turbūt), bet mažiuliukai gaunas, faini, iš vis - 55 koldūniukai. o tešlą dariau pagal superinį receptą: 3 stiklinės miltų 3 v.š. aliejaus 1 stiklinė verdančio vandens žiupsnelis druskos. miltus sumaišiau su druska ir aliejum, pyliau verdančio vandens, su šaukštu pamaišiau ir palikau, kad atvėstų. kai atvėso, kad būtų galima minkyti (vos vos šilta dar buvo) tai ėmiau ant spintelės pasibarsčiau miltų ir pradėjau minkyt, minkiau apie 5 minutes, kol paliko elastinga, minkšta, graži nelimpanti tešla nereikia nieko papildomai miltų užtenka, ir dar prisideda kažkiek kai minkoma nuo stalo. gavos iš vis iš tos tešlos 165 koldūniukai, ir dar liko vos vos nuo kraštų. Na,darant tiksliai pagal nurodyta kieki recepte,tai tesla gaunasi kietoka, deciau maziau miltu vis tik.O ir 165 kolduniukai,na niekaip neiseina is sitokio mazo kiekio teslos,kad ir kokie jie mazyciai bebutu.Gal patikslinkit recepta.
Dariau su metaline forma pirmąkart...na, tai buvo gan nesėkmingas bandymas, nes dėjau per daug faršo į tas įdubas formos..Tešla prastokai sukibo, koldūnai gavos negražūs...
aš turiu tą skardą, kur mažiukų 65 koldūniukų galima padaryt.
tai tikrai po pusę šaukštelio reikia, bet aš tai atradau greitesnį būdą. dedu faršą į stiprų plastikinį maišiuką, nukerpu galą ir spaudau, daug greičiau ir paprasčiau. aišku faršas turi būt gerai maltas, be didesnių gabaliukų.
Teslos receptas tikrai super, darau butent pagal tas proporcijas, kurias cia surase ir tikrai liuks
QUOTE(Tora 5 @ 2011 02 16, 12:25) Na,darant tiksliai pagal nurodyta kieki recepte,tai tesla gaunasi kietoka, deciau maziau miltu vis tik.O ir 165 kolduniukai,na niekaip neiseina is sitokio mazo kiekio teslos,kad ir kokie jie mazyciai bebutu.Gal patikslinkit recepta. na, jei sakau, kad man tiek gavos, tai reiskias gavos tesla jau nezinau kiek kartu esu darius tokia, iskocioju labai plonai, gaunas minkstuciai ir nesuplysta. del kieko - na skaiciuot dar moku turiu ta koldunine is rimi - vienoj 55 kolduniukai. galesiu nupaveiksluot gryzus namo o kai darau, visada gaunas 3 padeklai (3*55) ir dar lieka rutuliukas teslos, padarau viena virtini. taip, kad, receptas 100 proc tikslus, pagal kuri darau
Tesla gavosi super, bet kaip mums dviem tai per daug..Kitakart darysiu per puse to kiekio..Siaip labai skanus koldunukai gavosi:) gal dar daugiau druskos deciau i tesla pries maisant:)
As paskui koldunus idejau i paruosta pomidoru padaza su lasinukais ir svogunais tai mmmm.. QUOTE(Isimylejus @ 2011 02 24, 16:22) Tesla gavosi super, bet kaip mums dviem tai per daug..Kitakart darysiu per puse to kiekio..Siaip labai skanus koldunukai gavosi:) gal dar daugiau druskos deciau i tesla pries maisant:) As paskui koldunus idejau i paruosta pomidoru padaza su lasinukais ir svogunais tai mmmm.. tai ant karto suvalgyt aišku kad per daug, aš tai pasidarau tris padėklus, du užšaldau porcijom padalinus, vieną verdam valgyt...
Kiek laiko reikia virti?Nes man paskysta koldunai
QUOTE(kotri_ @ 2011 02 27, 16:41) Aš žiūriu į koldūnus, laiko nematuoju bet turbūt max ~8 min nuo sudėjimo ir dar, kia jau iškyla į viršų, visada sumažinu ugnį iki min. QUOTE(grange @ 2011 02 27, 18:45) Aš žiūriu į koldūnus, laiko nematuoju bet turbūt max ~8 min nuo sudėjimo ir dar, kia jau iškyla į viršų, visada sumažinu ugnį iki min. Ačiū QUOTE(kotri_ @ 2011 02 27, 16:56) BŪTINAI kitaip visi sušoks į vieną. užverdi vandenį, pili druskytės, tada sudedi koldūnus, jie šiek tiek nusės, kol vėl vanduo pradės virti, iki tol laikai max ugnį, kai jau pradeda kunkuliuot ir pilnai virt, mažint ugnį ir tada jau leist jiems pavirt.na dar priklauso nuo koldūnų dydžio, bet max 10 min. geriausiai išsimt ir paragaut. QUOTE(grange @ 2011 02 27, 19:12) BŪTINAI kitaip visi sušoks į vieną. užverdi vandenį, pili druskytės, tada sudedi koldūnus, jie šiek tiek nusės, kol vėl vanduo pradės virti, iki tol laikai max ugnį, kai jau pradeda kunkuliuot ir pilnai virt, mažint ugnį ir tada jau leist jiems pavirt.na dar priklauso nuo koldūnų dydžio, bet max 10 min. geriausiai išsimt ir paragaut. Didelis Ačiū
keliausiu ir as daryt, suvyliojot jus mane
Susiviliojau ir as pasidaryti koldunus vakar
Sikart pasirinkau tesla minkyti is 2st miltu / 2 kiausiniu / 0.5 st vandens / 2a.s. aliejaus / druskos. Tesla gavosi superine, tampri, ne per kieta, lengvai minkoma ir pan Zodziu sikart padarius koldunus, isdrysau pasikviesti i svecius uosvius (jie ne lietuviai ir tokiu kaip koldunu nelabai valge)... Prie koldunu padariau astraus svogunu / pomidoru / marinuotu cili pipiru padaza - visiems labai patiko, likau nenusivylusi rezultatu Be to siuo metu esu uzsikretusi mintim kad noriu isigyti makaronu darymo aparata (kuris iskocioja tesla, plius daro raviolius ir pan)... QUOTE(etainy @ 2011 03 05, 13:02) Susiviliojau ir as pasidaryti koldunus vakar Sikart pasirinkau tesla minkyti is 2st miltu / 2 kiausiniu / 0.5 st vandens / 2a.s. aliejaus / druskos. Tesla gavosi superine, tampri, ne per kieta, lengvai minkoma ir pan Zodziu sikart padarius koldunus, isdrysau pasikviesti i svecius uosvius (jie ne lietuviai ir tokiu kaip koldunu nelabai valge)... Prie koldunu padariau astraus svogunu / pomidoru / marinuotu cili pipiru padaza - visiems labai patiko, likau nenusivylusi rezultatu Be to siuo metu esu uzsikretusi mintim kad noriu isigyti makaronu darymo aparata (kuris iskocioja tesla, plius daro raviolius ir pan)... isbandysim jusu recepta QUOTE(Tora 5 @ 2011 02 16, 12:25) Na,darant tiksliai pagal nurodyta kieki recepte,tai tesla gaunasi kietoka, deciau maziau miltu vis tik.O ir 165 kolduniukai,na niekaip neiseina is sitokio mazo kiekio teslos,kad ir kokie jie mazyciai bebutu.Gal patikslinkit recepta. na va, kaip ir žadėjau būtent tamstai, padariau fotoreportažą, kad visgi išeina lygiai 165 koldūniukai, minkštučiai puručiai nesuplyšę Mano forma va tokia: ![]() Iš rimi, ~11 lt. paprasta, nemanau, kad TW kitokius stebuklus padarytų. Receptą pakartoju: 3 stiklinės miltų 1 stiklinė verdančio vandens 3 v.š. aliejaus Žiupsnis druskos Mano stiklinė - 250 ml Taigi, kai viskas sumaišyta, ir vanduo atvėsęs, išsiberiu viską ant stalo, ir pradedu minkyt, iš pradžių atrodo tokia kieta,trapi ir ne kokia, bet po ~8 min minkymo pasidaro elastinga, minkšta, nekimbanti niekur, tešla. Sunku spręst apie dydį iš foto bet gaunas va toks kiekis ![]() Tada pasiruošiu faršą, sunaudojau lygiai 235 g. jautienos faršo, 1 kiaušinį, 1 v.š. džiuvesėlių ir prieskonių. Taigi, gnybiau gabaliuką, gerai iškočiojau,ne visai permatomą, dar ant rankų patampiau, kad gautųsi kiek didesnė nei forma, tešla elastinga, tysta gerai, niekur neplyšta. ir tada uždėjau ant formos iškočiotą tešlą ![]() ir šiek tiek su kočėlu "pravažiuot" per paviršių, kad matytųsi kontūrai, kur dėti mėsytę.Faršą man patogiausiai spausti per maišiuko kampą, nei kad su šaukšteliu. ir spaudžiau į kiekvieną koldūno formą, į patį viduriuką, ne per didelius mėsos gabaliukus ![]() Kai viskas sudėliota, išsikočiojau kitą tešlos gabalą, ir dabar jau kiek plonesnį nei pirmą, na kad neplyštų bet ir būtų plonytis, ir apklojau ant mėsos. ![]() tada gerai su rankom paspaudyti tešlą, pradedant nuo šonų, kad sukibtų ir nesistumdytų ir mėsa pasiliktų savo vietoj. kai apspaudžiau rankom, tada atsargiai su kočėlu ant viršaus gerai prakočiojau, kad įsispaustų visi koldūniukai. ![]() tada jau lengvai nusiima likę tešlos kraštai, pirmus kartus gali ir pasilikt kiek mėsos jei ne per vidurį buvo dėta ar per daug, bet paprastai tai nelieka. ![]() tada verčiam kitą pusę, prilaikant su pirštu išstumiam visus koldūniukus ant stalo ![]() tuos, kur dėjau šaldyt į maišiuką, gerokai apibarsčiau miltais, kad nesukibtų ![]() ir keliavo į maišelį, į šaldiklį ![]() kai jau pašalė, papurčiau, kad visi atkibtų ir dabar gali stovėt. Papildyta: Na, ir iš likusios tešlos pasidariau dar du kartus po tą padėklą. taigi ir gavos lygiai 165 koldūniukai ![]() ir liko tik mažiukas tešlos gabaliukas nuo paskutinio padėklo nuimštų šonų. ![]() U-sivirinam vandenį su druska, sudedam koldūnus, iš pradžių jie bus ant dugno, kol vanduo nevirs, bet paskiau pradės pamažu kilti ![]() kai vanduo užverda, sumažinau ugnį, ir viriau 7 minutes. ![]() Ir viskas, nukošti ir skanauti Aš tik išvirusius dėjau į indą ir šiek tiek sviestuko ant viršaus, tai gavos tokie kiek"apsivėlę", na bet skonio nepagadino, tešla minkštutė, nesuplyšo nei vienas, mes valgėm su grietine ir raugintais kopūstais. ![]() na va, tikiuos, gal kam padėjau, kas dar nemokėjo su koldūnine naudotis kas dar klausėt dėl kiaušinio, jo tikrai nereikia į tešlą, nes tik sukietins..
taip skaniai viska apraset, net gaminimo nuotraukyciu yra
labukas,
mane irgi sita forma sudomino... kazi kur jas galima rasti ir kokios kainos? QUOTE(devolesa @ 2011 03 09, 13:12) na, mano žinutėj rašiau, kad pirkau RIMI, kainavo ar tai 10 ar 11lt. yra tupeware, bet ten jau jos žyyymiai brangesnės. dar būna tiems didesniems koldūnams metalinės,tai jų reikia turgeliuose ieškot. o tešlą dariau pagal superinį receptą: 3 stiklinės miltų 3 v.š. aliejaus 1 stiklinė verdančio vandens žiupsnelis druskos. miltus sumaišiau su druska ir aliejum, pyliau verdančio vandens, su šaukštu pamaišiau ir palikau, kad atvėstų. kai atvėso, kad būtų galima minkyti (vos vos šilta dar buvo) tai ėmiau ant spintelės pasibarsčiau miltų ir pradėjau minkyt, minkiau apie 5 minutes, kol paliko elastinga, minkšta, graži nelimpanti tešla nereikia nieko papildomai miltų užtenka, ir dar prisideda kažkiek kai minkoma nuo stalo. man sitas irgi labai patiko receptas- gavosi nemazai ir tesla tokia superine
na super grange, viska aprase, einu as ieskot tos formos ir atsiprasyk, kad kazkur uzkisus laikiau
Man tai labai skanu su grybais. Kadangi miško grybų jau nebeturiu tai darau su pievagrybiais. Supjaustau smulkiai pievagrybius ir svogūną ir viską pakepinu ant nedidelio kiekio sviesto. Bekepant įdedu druskytės ir pipriukų. Šį įdarą dedu į koldūnus, išverdu, paskaninu sviestuku ir grietine.
O vyras neįsivaizduoja koldūnų be šio kažkokioj picerijoj nusižiūrėto padažo: majonezas, truputi grietinėlės, tarkuotas ferm. sūris. (jei mėsti aštriau galima kokių prieskonių įbert) Viską sumaišau ir pašildau mikrobangėj. Gaunasi tos tąsus padažas. Imi koldūną, merki į tą padažiuką ir skanauji QUOTE(Erina @ 2011 03 14, 09:42) O vyras neįsivaizduoja koldūnų be šio kažkokioj picerijoj nusižiūrėto padažo: majonezas, truputi grietinėlės, tarkuotas ferm. sūris. (jei mėsti aštriau galima kokių prieskonių įbert) Viską sumaišau ir pašildau mikrobangėj. Gaunasi tos tąsus padažas. Imi koldūną, merki į tą padažiuką ir skanauji cia gruzdintu koldunu padazas taip daromas?
O aš koldūnus visada darau taip.
Miltus (tik šiuos naudoju: nuoroda ) sumaišau su karštu vandeniu ir išminkau (nededu nei aliejaus, nei kiaušinių). Tešlą plonai iškočioju, ir formuoju koldūnus. Mėsos įdarui naudoju sprandinę, kartais jautienos išpjovą. Į mėsą dedu tik maltą svogūną, pipirų, druskos. Kai iškyla į paviršių, verdu kokias max. 5 - 6 minutes. Tada jie būna sprangūs, kietesni. Labai nepatinka kada gaunasi minkšti. Į vandenį dedu druskos, krapų šakelę, truputį aliejaus. Valgom su pomidorų padažu, ar sviestu. Kartais įdarui naudoju pakepintus svieste špinatus sumaišytus su tarkuotu sūriu. Tada paprastai koldūnus kepu alyvuogių aliejuje. Taip pat kepu trumpai. Galima ir virti. Darau ir su džiovintais grybais, o padažui tada visai nieko svogūnai apkepti nerafinuotame saulėgražų aliejuje. Labai tinka kūčioms Paprasta, bet skanu taip
bandysiu ir as koldunus pirma karta gyvenime gaminti
QUOTE(jearmaine @ 2011 03 18, 13:06) bandysiu ir as koldunus pirma karta gyvenime gaminti mėsa dedama, kokia patinka mes pvz stengiamės nevalgyt kiaulienos,tai dedam jautieną. koks tas kurmiuko receptas nežinau, o gal tas pats, kur aš rašiau, kiek dėjau mėsos pagal mano išmatavimus irgi rašiau
tikrai labai geras receptas, puiki tesla gavosi, mesos per daug turejau, reikes dar kazka ryt sugalvot. jau tuoj virsiu kolduniukus! o ja reikejo labai plonai iskocioti? as taip vidutiniskai, idomu, ar neissipus per daug tesla
QUOTE(Ramunaite @ 2011 03 16, 23:29) Kažkodėl nerodo nuorodos (ten malsenos kvietiniai miltai)
Vakar koldūnų tešlą dariau pagal Ulės receptą. Skonis tikrai labai geras, tešla nelipo prie stalo, tik man vienas dalykas nepatiko, gal kažką ne taip padariau?
Tešla labai gavos kieta, lb sunkiai kočiojosi, reikėjo ne vieną prakaitą išleist.... Ar čia taip turėjo gautis, sakyčiau miltų gal per daug, bet dariau viską pagal receptą, nebent čia ml stiklinės miltų reik žinot tikslius Nors šiaip tešla neskilinėjo, netrūkinėjo, tai gal taip ir turėjo gautis QUOTE(devolesa @ 2011 03 13, 13:53) o tešlą dariau pagal superinį receptą: 3 stiklinės miltų 3 v.š. aliejaus 1 stiklinė verdančio vandens žiupsnelis druskos. Pagaliau atradau tobula koldunu teslos recepta. Aciu labai
Laba diena,
pamačiau kaip paprastai ir lengvai gaminami koldūnai su tomis plastmasinėmis koldūninėmis norėčiau paklausti - kokio dydžio gaunasi koldūnai darant su plastmasine ir su metaline koldūnine ir kuri Jums labiau patinka QUOTE(Liepos dukra @ 2011 06 26, 16:11) norėčiau paklausti - kokio dydžio gaunasi koldūnai darant su plastmasine ir su metaline koldūnine Man metaline pajuodavo ir teko ismesti, bet plasmasine (ta paprasciausia is rimi) puikiai ir jau senai tarnauja |