Sveikos mamos,
susidurusi esu su tokia beda, kad beveik jauciu, jog papuoliau i aklaviete. Mano buves sutuoktinis, su kuriuo oficialiai esame issituoke, siuo metu legaliai gyvena ir dirba JAV, taciau neturi JAV pilietybes - yra tik LR pilietis, nepilnamecio vaiko islaikymui kiekviena menesi moka tik 1 MGL kaip ir nustatyta teismo nutartyje, kadangi LT nedirba, neturi jokio turto, negauna pajamu , dividendu ir t.t., tai nieko daugiau ir negaliu isieskoti. Bet taip pat papildomai kartais siuncia pinigu vaiko ivairiems poreikiams.
Mano tikslas butu toks - kadangi jis JAV gauna tikrai labai nebloga atlyginima noreciau, jog vaikui butu skiriama daugiau negu 1 MGL - 125Lt., ir kad man kiekviena karta nereiketu zemintis bei prasineti, prisiteisti teismo keliu alimentus is darbovietes esancio JAV. Labai prasyciau pasidalinti savo patirtimi , jeigu esate kuri nors susidurusi su tokia situacija, kur man reiketu kreiptis ir nuo ko pradeti? Beje adreso, kur buves sutuoktinis gyvena ir dirba nezinau. Na gal dar gyvenama vieta ir rasciau kaip suzinoti, bet darbovites jis man nesako.
Labai busiu dekinga uz atsakymus, net jeigu jie ir neoptimistiskai nuteikiantys. Pasidalinkime kaip isreikalauti vaikui gersni gyvenima.