Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vasario 16-osios šventė
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Šventės
Pages: 1, 2
špokutis
Sveiki,
Labai prireikė normalaus atviruko šia proga. Arba aš nemoku ieškot, arba jų nėra, nes kiek radau internete, tai visi, na sakyčiau tokie, na ne solidūs ar net kvailoki.
Gal kas nors gali pagelbėt ir nurodyt, kur oficialiems sveikinimams internete galėčiau rasti atvirukų vasario 16-osios proga.

Labai ačiū wink.gif

Labai persiprašau, kad tokiooj vietoj šitą temą paskelbiau.
Gal kas galėtų perkelt?????

dar kartą - ačiū 4u.gif
Jurevaga
4u.gif Sveikos. Įdomu, kaip praleidžiate šią dieną? Ar einate su šeima į kokius šiai dienai skirtus renginius ar kažkaip kitaip pažymite? O gal lankote draugus, džiaugiatės gražia žiema ar apsipirkinėjate parduotuvėse? Ar ši šventė svarbi jums ir jūsų aplinkiniams?
Mes tai dažniausiai tradiciškai lankomės įvairiuose renginiuose, po to dar pasidarome pramogas gamtoje, o jei negaluojame schmoll.gif ir negalime eiti iš namų, pasidarome šventinę vakarienę ir stebime "tautos džiaugsmą" per televiziją. smile.gif
dianux
vasario 16- mano mociutes gimtadienis happybday.gif

gyvenu serbijoj-tai ju nepriklausomybes diena buvo vakar,o siandien serbu veliavele pakeite lietuviska lithuania.gif
Becel
nešvenčiu schmoll.gif man šita diena tiek pat svarbi kaip sausio 23 lotuliukas.gif
mercedes
Kol dirbau,vasario 16-oji buvo svarbi,nes laisvadienis! biggrin.gif O dabar nezinau,nepriklausomybes diena,bet tai kad mes priklausom Europos Sajungai! bigsmile.gif
#Mia#
Musu seimoj tai svarbi diena, einam i koki mitinga, veliavos pakelima ... Tik siandien zvarbokas oras buvo, tai nelabai malonu buvo. Bet grazu biggrin.gif . Ir labai dziaugiuosi, kad si diena buvo.
Sella
Man ši šventė irgi svarbi. lithuania.gif Jei nedalyvauju renginiuose, tai bent žiūriu patriotiškas laidas per tv. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mercedes @ 2006 02 16, 20:05)
Kol dirbau,vasario 16-oji buvo svarbi,nes laisvadienis!  biggrin.gif  O dabar nezinau,nepriklausomybes diena,bet tai kad mes priklausom Europos Sajungai!  bigsmile.gif
*

O prie ko čia, kad mes jau esam ES? g.gif Pvz., italai irgi švenčia išsilaisvinimo iš fašistinės Vokietijos šventę balanžio 25 d.Tada irgi būna nedarbo diena, vyksta visokie renginiai. cool.gif
Bekasė
QUOTE(Veronika @ 2006 02 17, 12:04)
O prie ko čia, kad mes jau esam ES? g.gif
*

prie to, kad nepriklausomybes galima sakyti ir vel nebeturim. Kaip ir nepriklausomi, bet privalome klausyti kitu nurodymu
Patys savo noru atsisakeme nepriklausomybes
sotto
QUOTE(Silvute @ 2006 02 17, 12:28)
prie to, kad nepriklausomybes galima sakyti ir vel nebeturim. Kaip ir nepriklausomi, bet privalome klausyti kitu nurodymu
Patys savo noru atsisakeme nepriklausomybes
*

nepainiokim okupacijos ir priklausymo ES , tai sąvokos visiškai nelygintinos protest.gif Vergams palikim vergo dvasią .....

O į temą. Tai labai svarbi diena Lietuvai ir aišku mūsų šeimai.
Kenga
Nu, bobos, vėl dauguma kaip tetulės turguje - nuo ko mes nepriklausomi, kam priklausomi, kas (ne)svarbu... doh.gif susivokti nesunku: vasario 16 - nepriklausomybės nuo Rusijos imperijos diena, kovo 11 - nuo SSRS.

Aišku, kad šventė vasario 16-oji. Ir kiekvienam turėtų būti.

------------
Žinutė redaguota. Ištrintas įžeidžiantis komentaras. Moderatorė
Hilde
Panašu, kad nemaža dalis nešvenčia... Nei vienoje normalioje šalyje per pačią svarbiausią valstybės šventę nedirba parduotuvės doh.gif išėję vakar su šeima pasivaikščiot į miestą negalėjom atsistebėt doh.gif sąmoningumas kažkur likęs ten anapus. Gaila...
Man tai šventė. Tikiuosi ir mano vaikai ją švęs ateity.
--------
QUOTE(Kenga @ 2006 02 17, 13:51)
Nu, bobos, vėl dauguma kaip tetulės turguje - nuo ko mes nepriklausomi, kam priklausomi, kas (ne)svarbu... doh.gif susivokti nesunku: vasario 16 - nepriklausomybės nuo Rusijos imperijos diena, kovo 11 - nuo SSRS.

Aišku, kad šventė vasario 16-oji. Ir kiekvienam turėtų būti.
*

Visiškai sutinku. Tai mūsų valstybės šventė. O, jei jau, žmogau, gimei, augai ant šios žemelės, tai bent jau gerbk ją ax.gif Turėkim savigarbos mirksiukas.gif
Salomeja
As is vis manau, kad lietuviai nelabai svest moka. mes nesvenciam, nemokam... nes pziurejus, tai turetumem i baznycia eit, liudnas dainas dainuot, nurias giesmes giedot, ir kitaip kentet:)))) cia aisku juokauju, nes suprantu dienos svarba....
Bekasė
P.S atsakant i pradini klausima - sita svente man nera svarbi, galbut per mazai pragyvenau toje kitoje sistemoje, kad galeciau taip tiksliai pasakyti, kuo ta nepriklausomybe yra tokia svarbi. Beje, nesu ir patriote - myliu sai sali tik todel, kad cia gyvenu ir cia uzaugau, todel kad jinai man kelia nostalginius prisiminimus.
Galu gale, jeigu tau yra svarbi tavo salis, tu tai vaizduosi ir prisiminsiu ne tik per vasrio 16 ( analogiskos replikos buvo ir apie vasario 14, ar lapkricio 1)

---------------
Žinutė redaguota. Ištrintas pasisakymas ne į temą. Moderatorė
Paja
Mano šeimai ir man labai svarbi. Taip pat, tą dieną mano mylimos tetos gimtadienis ir anytos. Dar, vyro senelis buvo ištremtas, todėl visad tą dieną pažymime. smile.gif
Šiaurė

Ne galiu pasakit kad ira šventė g.gif, все таки не так уж и независимы- из огня да в полымя
Сходили на могилку к моему дедуне, поставили свечи за упокой, приехали друзья- они тоже из репрессированых, выпили по рюмочку, вспомнили рассказы своих дедов, обсудили, за что они боролись, как жили, разобрали старые фотографии..... rolleyes.gif
Ademara
man vasario 16 labai svarbi diena. esu didelė patriotė, nesigiriant biggrin.gif tik mūsų mieste kažkodėl vėliavų šiemet labai jau skurdžiai kabėjo ant namų schmoll.gif
Kenga
Užvakar iš 9 mūsų gatvelės namų tik ant mūsų namo buvo iškelta vėliava - pati ją ir kėliau rolleyes.gif Giriuosi ir lietuviškai - piktdžiugiškai į neiškėlusius pirštu baksnoju.
Gyvenimas yra gražus
Man ir mano vyrui vasario 16 ir kovo 11 yra šventės, pastaroji vyrui didžiausia šventė metuose, ta proga jam net rožę padovanojau, kuri jau 2 savaites puošia mūsų aplinką biggrin.gif . Vasario 16 irgi pasistengiau kažkaip ne kasdieniškai paminėt- kai kurio atrodys banalu, žodžiu nupirkau šampano butelį, nuvažiavom į kalnų parką, pasigrožėjom Vilniaus panorama (mes super retai kur nors einam be vaiko)- tai nebuvo eilinė diena, ir ne todėl, kad laisvadienis tongue.gif
Aš buvau pirmokė, kai prie bokšto stovėjo tankai (ir aš ten buvau, prie pat gyvenau, viską mačiau), puikiai atsimenu, kaip po viso to sapnuodavau košmarus- kad slepiuosi nuo kareivių, kad mane sušaudo, bet dabar puikiai suvokiu viso to reikšmę ir prasmę. Man gėda dėl tų žmonių, kurie sako "ne už tokią laisvę mes kovojom"- ar jūs apskritai žinot ko jūs norit? Ar prie bokšto/seimo stovėjot ir buvot pasiruošę gultis po tankais dėl to, kad laukėt pigesnio batono?
muminukas
sveikinu visus su Lietuvos valstybės atkūrimo diena lithuania.gif
nulenkime galvas prieš daktarą Joną Basanavičių ir visą Lietuvos Tarybą, prieš tarpukario Lietuvos žmones, kurių vaikaičiai mes esame, už tai, kad kalbame savo kalba, kad tikime savo Dievą, kad visas pasaulis žino, kad Europos centre prie Baltijos jūros yra lietaus ir dainų šalis - Lietuva clap.gif clap.gif clap.gif
indruzele
Ruosiuosi siai sventei!...
Mastau apie istorija, jos pateikima darzelinukams, t.y. 2-6 metu vaikams!
Gal kas su tuo jau susiduret, pvz., kaip darzelio aukletoja?
Aisku, pas mane yra ta specifika, kad kalbesiuos su vaikais, auganciais ne Lietuvoje, skirtingai patyrusiais Lietuva kaip valstybe/ sali...
Jau turiu keleta ideju, pvz., spalvinsim Liet. veliavele, gal net palyginsim lita su euru ar pasiklausysim Himno...
Bet, kas liecia pacius faktus, istorija, tai dar nezinau, kaip trumpai ir idomiai papasakot esme...
miurdock
Nepriklausomybės diena visgi šiandien, švenčiate? smile.gif
Šiandien Kaune gražių renginių buvo, gyva vėliava, svečiavosi Basanavičius ir Smetona smile.gif
ingakyca
Nešvenčiu mirksiukas.gif
JustinaV
kad nea...
miurdock
Na jau na jau smile.gif
pažiūrėkite kaip šią šventę pažymėjo tikri lietuviai smile.gif
http://www.verslosavaite.lt/content/view/2521/1/
moodring
o as svenciau, va blush2.gif
aprekiau visa savo seimyna kad reik svesti, tai susirinkom pietu graziai kaip ir priklauso per sventes, va biggrin.gif
Paja
Jau kokių 15 metų kaip švenčiu. mirksiukas.gif Teta ir anyta gimusios tą pačią dieną, todėl visada pažymim. Vyro šeimoje ši diena buvo ypatinga nuo pat jo gimimo, smagu, kad ir mūsų vaikai supranta, kad tai ne šiaip torto valgymo diena, o Lietuvos valstybės šventė. smile.gif
Sandrėja
Na aš tai nešvenčiu ir niekaip nepaminiu šios šventės blush2.gif
miurdock
Na bet juk kiekvienas miestas organizuoja bent kokį koncertėlį šiai šventei smile.gif gi nebūtina ją žymėt eiliniu alkoholio UŽvartojimu
kristinka
nepaminėjom ir mes šios šventės blush2.gif
Dajevu
vėliavą iškeliam visada ir tiek tongue.gif
tyloszona
nesvenciu blush2.gif
sandrul
hm, kad kazkaip nesvenciu g.gif
špokutis
Šiandien su šeimyna buvom pasivaikščiot po senamiestį, po Laisvę, ir galiu atvirai pasakyt: nepaprastai pavydėjau tiems vyresnio amžiaus žmonėms, kurie ėjo su Trispalve ŠVYTINČIAIS veidais.. ir labai gaila, kad daugumai, trispalvė asocijuosasi tik su krepšiniu (nors esu :prisiekusi" krepšinio fanė" ) labai norėčiau, kad liaudis (tauta) truputėlį labiau išreikštų norą susipažint su istorija ir suvoktų tikrą Vasario 16-osios prasmę..

su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena!!!
Meilemm
man sita svente begalo svarbi, be jos nebutu Lietuvos. smile.gif
filmukas
nuo mazens svenciu:) dar senelis vesdavosi i paradus:)
eisiu ir symet:)
Austeja7
Ir musu seimoj visais laikais buvo svenciama, tik sovietmeciu, zinoma, labai slaptai ir tyliai...
Mama visada paruosdavo sventine vakariene ir dekoruodavo patiekalus raudonai -
zaliai - geltonai.

nors ir kaip meginau, man taip pakartoti nepavyksta... smile.gif

bet lankomes renginiuose ir vistiek kazkaip pakili nuotaika nuo pat ryto buna, pasididziavimas kazkoks apima savo salimi... smile.gif

Tik dauguma renginiu, kurie vyksta lauke, miesto gatvese ar aikstese, nelabai tinka seimoms su mazias vaikais, jei oras tuo metu saltas.

Todel labai smagu kai kur nors surengiama kokia seimu vakarone patalpoje.
Nes labai noretusi, kad ir vaikams tai butu svente, ir kad jie kada nors suvoktu: kodel ir kuo cia dziaugtis reikia...
Smiltelė
QUOTE(Austeja7 @ 2010 01 25, 11:08)
Ir musu seimoj visais laikais buvo svenciama, tik sovietmeciu, zinoma, labai slaptai ir tyliai...
Mama visada paruosdavo sventine vakariene ir dekoruodavo patiekalus raudonai -
zaliai - geltonai.

nors ir kaip meginau, man taip pakartoti nepavyksta... smile.gif
bet lankomes renginiuose ir vistiek kazkaip pakili nuotaika nuo pat ryto buna, pasididziavimas kazkoks apima savo salimi... smile.gif

Tik dauguma renginiu, kurie vyksta lauke, miesto gatvese ar aikstese, nelabai tinka seimoms su mazias vaikais, jei oras tuo metu saltas.

Todel labai smagu kai kur nors surengiama kokia seimu vakarone patalpoje.
Nes labai noretusi, kad ir vaikams tai butu svente, ir kad jie kada nors suvoktu: kodel ir kuo cia dziaugtis reikia...
*

ŠAUNUOLĖ!!!!!  thumbup.gif Maloniai nustebinote ir nudžiuginote! Išties maža tokių žmogučių pas mus. Jei būtų daugiau, ir šypsotumėmės daugiau ir verkšlenti dėl "linksmų švenčių trūkumo Lietuvoje" nereikėtų  mirksiukas.gif 
something else
Lietuvos valstybės atkūrimo – Vasario 16-osios – renginiai Kaune

10 val. – šv. Mišios Kauno paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje;

10 val. – šv. Mišios Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje;

11 val. – Kauno studentijos, moksleivijos bei visuomeninių organizacijų eisena nuo Kauno paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį;

11.40 val. – Varpų muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje;

12 val. – Iškilmingas minėjimas, Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, gėlių padėjimas prie paminklų Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje;

12.45 val. – Akcija Vienybės aikštėje „Gyvoji vėliava";

13 val. – Šventinis koncertas. Dalyvauja Vaida Genytė, Liudas Mikalauskas, Evelina Sašenko, Egidijus Bavikinas;

14.30 val. – Gėlių padėjimas prie paminklų bei teatralizuotas susitikimas su istoriniais personažais Istorinės LR Prezidentūros sodelyje (Vilniaus g. 33);

14.30 val. – Mokinių chorų festivalis „Vilties daina" Kauno valstybinėje filharmonijoje
(L. Sapiegos g. 5);

15 val. – Istorinėje LR Prezidentūroje - akcija „Žvilgsnis į praeitį". J. Lingio filmas „1918 m. vasario 16-osios akto signatarai". Vasario 16 d. ekspozicijos lankymas - nemokamas;

15 val. – Iškilmingas minėjimas - koncertas Kauno valstybiniame muzikiniame teatre (Laisvės al. 91, su kvietimais);

15 val. – Tautinio meno koncertas „Ateinanti karta - Lietuvai" Kauno kultūros centre „Tautos namai" (Vytauto pr. 79);

16 val. – Vyčio kryžiaus ordino vėliavos nuleidimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje;

16 val. – Tradicinės parodos „Geriausias 2009 metų kūrinys" uždarymas bei laureato paskelbimas Kauno paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16);

18.30 val. – Mišraus choro „Leliumai" koncertas Kauno paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje.
dijakicia
4u.gif Mes svenciam tik Lietuvos nepriklausomybes atkurimo diena, nes tai mano gimtadienis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Be to ka svesti? Nepriklausomybe? Kokia? Kada tai buvo? g.gif
Ir uz ka myleti ja galima? g.gif Nebent uz nuostabia gamta wub.gif
Svajūnė
QUOTE(dijakicia @ 2010 02 06, 20:47)
Ir uz ka myleti ja galima? g.gif  Nebent uz nuostabia gamta wub.gif
*

O už ką mes mylim mamą, tėtį? Už ką mylim savo vaikus? mirksiukas.gif

----------

Man tai vasario 16toji šventė. Kaip ir kovo 11toji. Gyvenam šiuo metu su šeima ne Lietuvoje, tai renginiuose nesilankom. Bet namuose visada pasidarom šventinę vakarienę, pasikalbam su MB apie Lietuvos istoriją (beje mano MB ne lietuvis, bet žino visas Lietuvos įsimintinas datas, o Lietuvos istoriją žino tikrai daug geriau nei statistinis lietuvis).

Šįmet ir vaikučiai paaugo, tai su vyresniuke bandysim pasidaryt kokių darbelių su tautine simbolika susijusių.
Austeja7
QUOTE(dijakicia @ 2010 02 06, 21:47)
Ir uz ka myleti ja galima? g.gif  Nebent uz nuostabia gamta wub.gif
*

jei jums kyla klausimas "kokia nepriklausomybe", tai lieka tik pasveikinti kad nepamenat tu laiku, kai jusu artimieji gyveno priklausomi nuo sovietu durnumo, nemoksiskumo, melo, sadizmo, moraliniu ir fiziniu patyciu, nuolatinio musu zeminimo ir k.t. ir t.t.
o jei kyla klausimas "kada tai buvo", tai patarimas butu pasitikrinti savo vidurines mokyklos lygio istorijos programos zinias.

O vat uz nuostabia gamta tai dekoti galima tik proteviu tradicijoms, Dievui ar Dievams (ziurint kokio esate tikejimo) ir dar zaliuju judejimui...
dijakicia
QUOTE(Austeja7 @ 2010 02 08, 16:21)
jei jums kyla klausimas "kokia nepriklausomybe", tai lieka tik pasveikinti kad nepamenat tu laiku, kai jusu artimieji gyveno priklausomi nuo sovietu durnumo, nemoksiskumo, melo, sadizmo, moraliniu ir fiziniu patyciu, nuolatinio musu zeminimo ir k.t. ir t.t.
o jei kyla klausimas "kada tai buvo", tai patarimas butu pasitikrinti savo vidurines mokyklos lygio istorijos programos zinias.

O vat uz nuostabia gamta tai dekoti galima tik proteviu tradicijoms, Dievui ar Dievams (ziurint kokio esate tikejimo) ir dar zaliuju judejimui...
*

1. Pamenu as tuos laikus, kai stovedavom su mama ilgiauuuusiose eilese, kad nupirktumeme ledu, daktariskos desros, ar batu doh.gif Bet uz tat mes visada turejome pakankamai ir pinigu, ir kelioniu, ir kelis butus thumbup.gif O ka dabar musu vaikai tures? Diiiiiiiidziule, puse gyvenimo atimamncia, paskola uz vieno kambario buta? g.gif

2. Istorija zinau puikiai thumbup.gif Bet kiek laiko musu Lietuva buvo nepriklausoma? g.gif Hmmm, idomu butu suskaiciuoti... Gal pora metu? Gal vienas desimtmetis? lotuliukas.gif Ar ir dabar galvojate, kad gyvenate NEPRIKLAUSOMOJE salyje? mirksiukas.gif
something else

KOKIA NUOSTABI, LIETUVA ESI

Kokia nuostabi, Lietuva, esi
Kaipgi nemylėt mums tavęs?
Mūsų džiaugsmas Tu, mūsų skausmas Tu
Savo širdyse saugome tave

Mes didžiuojamės gimę Lietuvoj,
Bet vien to mažai – mums išsaugot ją,

Mūsų džiaugsmas ji, mūsų skausmas ji
Savo širdyse saugome ją.

Už rankų susiėmę apjuoskim Lietuvėlę
Žemelę šventą bočių išsaugotą mums,

Tiktai tauta išėję, vienybėje sustoję
Galėsim daug nuveikti vardan Lietuvos.

Lietuva, Lietuva – Tu mums šventa
Lietuva, Lietuva – mūs Motina
Lietuva, Lietuva – kol rankoj ranka
Lietuva, Lietuva – gyvuos Lietuva

Kokia nuostabi, Lietuva, esi
Tu tokia trapi, Bet dvasia didi.

Tad išsaugokim ateities kartoms
Ką mylėjo taip mūsų protėviai.

Už rankų susiėmę apjuoskim Lietuvėlę
Žemelę šventą bočių išsaugotą mums,
Tiktai tauta išėję, vienybėje sustoję
Galėsim daug nuveikti vardan Lietuvos.

Lietuva, Lietuva – Tu mums šventa
Lietuva, Lietuva – mūs Motina
Lietuva, Lietuva – kol rankoj ranka
Lietuva, Lietuva – gyvuos Lietuva

http://www.youtube.com/watch?v=mGFSky0kXnw

Su švente! smile.gif

user posted image
Austeja7
QUOTE(dijakicia @ 2010 02 09, 09:40)
1. Pamenu as tuos laikus, kai stovedavom su mama ilgiauuuusiose eilese, kad nupirktumeme ledu, daktariskos desros, ar batu doh.gif Bet uz tat mes visada turejome pakankamai ir pinigu, ir kelioniu, ir kelis butus thumbup.gif  O ka dabar musu vaikai tures? Diiiiiiiidziule, puse gyvenimo atimamncia, paskola uz vieno kambario buta? g.gif

2. Istorija zinau puikiai thumbup.gif  Bet kiek laiko musu Lietuva buvo nepriklausoma? g.gif  Hmmm, idomu butu suskaiciuoti... Gal pora metu? Gal vienas desimtmetis? lotuliukas.gif  Ar ir dabar galvojate, kad gyvenate NEPRIKLAUSOMOJE salyje? mirksiukas.gif
*

1) kaip keistai cia nesiderina tai, kad turejote kelis butus ir kelioniu ir pinigu, bet vistiek stovedavot eilese prie desros ir batu...
kazkurioj vietoj meluojat
jei butumet tureje pinigu ir keleis butus, tai vadinasi butumet buve arba is partiniu/nomenklaturininku luomo arba susije su saugumu ir snipinejimu. tuo atveju butumet spec.parduotuvese pirke ne tik daktariska desra arba sasyskas, bet ir servelata ir kitus gerus dalykelius, o is kelioniu dar ir batu butumet parsiveze kiekviena karteli... (jei spec.parduotuveje netinka). nu ir siaip - turint pinigu galejote iur Palangos bobu turgelyje apsiprekinti tokiais dalykais...

2) kaip jums bebutu keista, manau dabar gyvenu nepriklausomoje Lietuvoje. Bent jau vertinu ta nepriklausomybe nes turiu su kuo palyginti. o kad ir nepriklausomoje Lietuvoje yra isgamu... - tai o kur gi ju nera?...
Saulitėja
nešvenčiam, džiaugiamės poilsio diena ir tiek.
lapute32
QUOTE(Saulitėja @ 2010 04 07, 16:19)
nešvenčiam, džiaugiamės poilsio diena ir tiek.
*

pritariu thumbup.gif ,kokia gi cia svente doh.gif
prekestolen
QUOTE(Austeja7 @ 2010 03 22, 20:58)
1)  kaip keistai cia nesiderina tai, kad turejote kelis butus ir kelioniu ir pinigu, bet vistiek stovedavot eilese prie desros ir batu...
kazkurioj vietoj meluojat
jei butumet tureje pinigu ir keleis butus, tai vadinasi butumet buve arba is partiniu/nomenklaturininku luomo arba susije su saugumu ir snipinejimu. tuo atveju butumet spec.parduotuvese pirke ne tik daktariska desra arba sasyskas, bet ir servelata ir kitus gerus dalykelius, o is kelioniu dar ir batu butumet parsiveze kiekviena karteli... (jei spec.parduotuveje netinka). nu ir siaip - turint pinigu galejote iur Palangos bobu turgelyje apsiprekinti tokiais dalykais...

2) kaip jums bebutu keista, manau dabar gyvenu nepriklausomoje Lietuvoje. Bent jau vertinu ta nepriklausomybe nes turiu su kuo palyginti. o kad ir nepriklausomoje Lietuvoje yra isgamu... - tai o kur gi  ju nera?...
*

Aš va irgi su šita vieta ir apskritai su visu postu 100 proc drinks_cheers.gif labai sutinku... Buvo taip ir ne kitaip...nestovėdavo partinių žmonos bendrose eilėse, net nepirkdavo parduotuvėse..tiesiai į prekybos bazes (prekybos sandėlius- paskirstymo taškai) važiuodavo. Ir nepoilsiaudavo tuose pačiuose poilsio namuose, kur visis mirtingieji gaudavo kelialapius..buvo irgi spec. tam skirti.
O dėl butų- dijakicia- tai visame pasaulyje nėra tokios praktikos, kad dalintų būtus visiems dykai ir dar šildymą apmokėtų, kaip tarybiniais laikais buvo. Galiu pasakyti tik tiek- visi sojuzai kažkada žlunga. Negali būti turto dalybų už dyką..tokie dalykai ir priveda prie žlugimo. kažkada ir evrosajuzas žlugs...

Na o atsakan į temą- taip švenčiame, bet ne šeimoje, o einame į mieste organizuojamus renginius.
lyja lyja lietus
Vasario 16-osios renginiai Kaune

10 val. - Šv. Mišios Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje (Žemaičių g. 31A).

10 val. - Šv. Mišios Kauno šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje (Nepriklausomybės a.14A).

11 val. - Kauno studentų, moksleivių bei visuomeninių organizacijų eisena nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Eiseną ves Pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas".

11-16 val. - Akcija „Išrink mylimiausią Prezidentą" Istorinėje LR Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33).

11.40 val. - Varpų muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Karilionu skambins Julius Vilnonis.

12 val. - Iškilmingas minėjimas, Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, gėlių padėjimas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Dalyvaus Sveikatos mokslų universiteto choras „Neris".

12.40 val. - Trispalvė akcija „Valstybei - iš visos širdies" Vienybės aikštėje.

13.30 val. - Gėlių padėjimas prie paminklų, teatralizuotas susitikimas su istoriniais personažais bei retro muzikos koncertas Istorinės LR Prezidentūros Kaune sodelyje. Dalyvaus Karinių oro pajėgų orkestras, „DixXband".

13.30 val. - Mokinių chorų festivalis „Vilties daina" Kauno įgulos karininkų ramovėje (A. Mickevičiaus g. 19).

14 val. - Katalogo-albumo „Mūsų vėliavos (1918 - 1940 m.). Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus rinkinys" pristatymas Istorinėje LR Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33).

14 val. - Valstybės atkūrimo dienos minėjimas KTU auloje (A. Mickevičiaus g. 37, II a.).

15 val. - Iškilmingas minėjimas-koncertas Kauno valstybiniame muzikiniame teatre (Laisvės al. 91). Įėjimas su kvietimais.

15 val. - Tautinio meno koncertas Kauno kultūros centre „Tautos namai" (Vytauto pr. 79). Dalyvaus „Ainiai", „Suktinis", „Šėltinis", „Pušynėlis".

16 val. - Vyčio kryžiaus ordino vėliavos nuleidimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

16 val. - Tradicinės parodos „Geriausias metų kūrinys" uždarymas bei 2010 m. laureato paskelbimas Kauno paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16).

17 val. - Koncertas Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje (Žemaičių g. 31A). Dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, solistai M. Vitulskis ir E. Kalvaitytė-Vitkauskienė.

18 val. - Koncertas jaunimui Istorinės LR Prezidentūros Kaune sodelyje (Vilniaus g. 33). Dalyvaus „Pievos", „Rebelheart".
Vitulka
šian buvau parduotuvėj ir viena moteris, na jau pagyvenus, sako reik visko prisipirkt, draugai atvažiuoja, švęsim nepriklausomybę "mums smetonos (berods) vaikams, tai tikra šventė" smile.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.