Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sutrumpėjęs gimdos kaklelis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
Edeva
QUOTE(furija04 @ 2010 01 19, 10:12)
* Dabar belieka laukimas ir tikejimas, kad viskas turi buti mums gerai. Aciu merginos uz palaikyma.
**Tiesa, Edeva, jei pradejai vartoti progesterona, nevartok magnio. Man konsultante grieztai sake, nebandyti naudoti magnio su progesteronu. Nezinau kodel
*

*nu zinok as tavo vietoj i darba tikrai negrysciau unsure.gif o tu dabar gulek ir ilsekis ,laikyk kojas suspaustas ir tegu auga kirmeliukas,va mane iki 24sav kas dvi sav ziurejo dabar jau ner ka tipo daryt nes nebesiuna kad ir kas atsituktu todel laukiam kito vizito kuris tik vasario 5d doh.gif nu bet ir mes ir jus kaip nors pratemsim wub.gif

** as biski vartojau prgesterono poto nustojau nieko jis man nepadeda geriu magni jis tikrai geresnis 4u.gif aciu kad pasakei mirksiukas.gif jie cia is vis tikriausiai magnio nepriprazysta doh.gif
furija04
pripazysta magni, tik ne tokioje situacijoje, kai siuna kakleli arba, kai jis yra silpnas. Jei gydo progesteronu-tada negalima magnio, jei geri magni-negalima progesterono. Progesteronas stiprina placentos iskabinima ir mazina susitraukimus, be to progesterona duoda ir esant depresijai, magnio poveikis yra panasus, bet jis placentai isitvirtinti nepadeda ir jos neprilaiko
Edeva
QUOTE(furija04 @ 2010 01 19, 12:25)
pripazysta magni, tik ne tokioje situacijoje, kai siuna kakleli arba, kai jis yra silpnas. Jei gydo progesteronu-tada negalima magnio, jei geri magni-negalima progesterono. Progesteronas stiprina placentos iskabinima ir mazina susitraukimus, be to progesterona duoda ir esant  depresijai, magnio poveikis yra panasus, bet jis placentai isitvirtinti nepadeda ir jos neprilaiko
*

g.gif a va kaip,nu reiks pakaitaliot kartais ta kartais ana isgert , wub.gif aciu kad pasakei 4u.gif
Ritusikas
nu mergaites, kaip jusu kakleliai?

as dar vis laikaus su 2.5cm atsiverimu, tikiuos iki galo ir issilaikysiu smile.gif
Ritusikas
QUOTE(Ritusikas @ 2010 01 21, 16:11)
nu mergaites, kaip  jusu kakleliai?

as dar vis laikaus su 2.5cm atsiverimu, tikiuos iki galo ir issilaikysiu smile.gif
*

nu baiges mano laikymasis, vasario 3d nubego vandenys, nuvaziavau su 4cm, o per pusvalandi be saremiu iki 8cm atsidare...vot, kaip su tuo kakleliu buna, jei ne vandenys, jauciu be 8cm net nebuciau sureagavus doh.gif wink.gif bet buvo jau 36sav, tai viskas ok.
Edeva
QUOTE(Ritusikas @ 2010 02 13, 11:37)
nu baiges mano laikymasis, vasario 3d nubego vandenys, nuvaziavau su 4cm, o per pusvalandi be saremiu iki 8cm atsidare...vot, kaip su tuo kakleliu buna, jei ne vandenys, jauciu be 8cm net nebuciau sureagavus  doh.gif  wink.gif bet buvo jau 36sav, tai viskas ok.
*

nu ir greitai viskas doh.gif ale kaip gerai kad tiek ilgai istempei wub.gif as vis paguliu uzeina vargeli skausmingi susitraukimai tikiuosi nieko blogo sad.gif idomu kas ten su mano kakliuku darosi g.gif

dar karta sveikinam su leliuko atejimu aukit diduciai ir sveikuciai wub.gif
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2010 02 13, 19:54)
nu ir greitai viskas  doh.gif ale kaip gerai kad tiek ilgai istempei  wub.gif as vis paguliu uzeina vargeli skausmingi susitraukimai tikiuosi nieko blogo sad.gif idomu kas ten su mano kakliuku darosi  g.gif

dar karta sveikinam su leliuko atejimu aukit diduciai ir sveikuciai  wub.gif
*

Aciuss
zinok vel nieko nepajutau visai visai, tie susitraukimai budavo, bet nedazni, tikrai nebutu sunerimo priezastim...va guli ir jauti, kad vandenys pliurpt...
niu tikiuos ishgulesi, nes as galvojau iki 37sav istemsiu, bet ne..princese sumaste ateit 36sav ir ka Tu jai padarysi...tad manau kada vaikas pasiprashys i pasauli jokie gulejimai nepades, tad belieka megautis neshtumu!!

Sekmes...Tau ir ishlaukt savo stebukliuko smile.gif
indriuska
pas mane nei centimetro nesieke ar tai normalu bet uzsidares viskas tvarkoi ar tai blogai?
brita22
sveikos mamytes,pries savaite ir man gyd.pasake,kad kaklelis sutrumpejes ir minkstas, be to pilvukas daznai sukietija,bet labai negasdino,sake ir taip moterys isnesioja iki galo.Tik liepe saugotis,apie lovos rezima nieko,apie sedejima,kad blogai nieko,tik netampyt sunkiai ir nesimylet...Pilvukui 22 savaites.Tai tiesiog saugausi kiek galiu,tiksliau kiek imanoma auginant 2 metu vaika smile.gif ,ir tikiuos kad viskas bus gerai,ko visom ir linkiu 4u.gif
giedre84
Sveikos merginos,

Pas mane irgi labai trumpejo kaklelis, pabaigoje jo jau nebeliko,bet irgi neatsidarinejo. Lygiai 38sav pagimdziau. Daug daug gulejau,geriau magni.
Idomu kaip bus su antru nestumu.noreciau bet bijau kazkaip
furija04
QUOTE(Ritusikas @ 2010 02 13, 15:37)
nu baiges mano laikymasis, vasario 3d nubego vandenys, nuvaziavau su 4cm, o per pusvalandi be saremiu iki 8cm atsidare...vot, kaip su tuo kakleliu buna, jei ne vandenys, jauciu be 8cm net nebuciau sureagavus  doh.gif  wink.gif bet buvo jau 36sav, tai viskas ok.
*

Zinoma labai paveluotai, bet sveikinimai didziausi. Jau 36 sav ir tai neblogai. Labai jau greit atsidare tavo kaklelis.
As tai kaip kiausini nesiojuos , bijau daugiau ir pajudeti, o tenka doh.gif
Dar tiek daug savaiciu reik atlaikyti
Edeva, ar tikrinais kakleli?
Edeva
Furija nebetikrina jie mat ner tikslo doh.gif jei ir pradeciau gimdyt doh.gif
furija04
QUOTE(Edeva @ 2010 03 05, 19:19)
Furija nebetikrina jie mat ner tikslo  doh.gif jei ir pradeciau gimdyt  doh.gif
*

Jei kas, tai galiu nuraminti, nes mano dicke yra gimusi 31-33 sav, praleidom inkubatoriuj tik pora sav, o po toi gulejom dar 2 sav ligoninej, tik, kad pasiekti 2 kg, bet cia Lt, ka jie daro uk nezinau.Zinoma, kai pakliuni i tokia situacija atrodo, kad zeme slysta is po koju, bet patikek, viskas ok. Taip, kad buk rami ir zinok, kad poros men begyje susitiksi su savo kirminiuku mirksiukas.gif
Zaveriukste
Sveikos 4u.gif Atradau savo temele rolleyes.gif Praradau 2 savo angeliukus, 22sav ir 20sav kol airiu daktarai suprato kad kaklelio nepakankamumas, man dabar 10sav o kaklelis jau 2.8cm blink.gif Jau uz poros savaiciu uziuvima zada daryt, bet taip bijau... Furija gal galetum daugiau apie ta mini operacija papasakot? Vistiek ir uk ir irl panasi sistema turetu but ax.gif
Neytiri
Sveikos, man ~24sav., o kaklelis ~1,5 -1. Vidinis, anot gydytojos, viskas ten gerai. Nežinau, kaip reaguoti į tai, kad taip sutrumpėjęs sad.gif Ar gali būti, kad čia nieko baisau, o jis pas mane tiesiog toks yra (prieš nėštumą niekas jo nematavo)? Beje, kodėl jis kartais trumpėja taip anksti?
furija04
QUOTE(Zaveriukste @ 2010 04 22, 16:20)
Sveikos  4u.gif  Atradau savo temele  rolleyes.gif  Praradau 2 savo angeliukus, 22sav ir 20sav kol airiu daktarai suprato kad kaklelio nepakankamumas, man dabar 10sav o kaklelis jau 2.8cm  blink.gif  Jau uz poros savaiciu uziuvima zada daryt, bet taip bijau... Furija gal galetum daugiau apie ta mini operacija papasakot? Vistiek ir uk ir irl panasi sistema turetu but  ax.gif
*

Jau turbut tau uzsiuvo ji. Sunkiausia tik kelios sav po to, svarbiausia, kad tas siuvimas praeitu sklandziai. Procedura ne is maloniuju, bet jei viskas ok, ko tik del savo stebukliuku nepadarysi. Po to, kai uzsiuna butinai turi skirti progesterona. Man po to malonumo prasidejo problemos su klubais.
Tikiuosi tau viskas tvarkoje.
O kaklelis trumpeja del jo nepakankamumo arba gali buti, kad tiesiog pas tave taip yra biologiskai. Mano mama visus 5 vaikus isnesiojo su 3cm atsiverusiu kakleliu.
linxmute
QUOTE(furija04 @ 2010 05 07, 14:27)
Sunkiausia tik kelios sav po to, svarbiausia, kad tas siuvimas praeitu sklandziai. Procedura ne is maloniuju, bet jei viskas ok, ko tik del savo stebukliuku nepadarysi. Po to, kai uzsiuna butinai turi skirti progesterona. O kaklelis trumpeja del jo nepakankamumo arba gali buti, kad tiesiog pas tave taip yra biologiskai. Mano mama visus 5 vaikus isnesiojo su 3cm atsiverusiu kakleliu.
*

Turėjau ir aš tokią bėdą per pirmąjį nėštumą. Buvo 16 sav., kai pradėjo trumpėti kaklelis. Nustatė, kad jis 1-1.5 cm ilgio. Nežinojo niekas, tai įgimta patologija ar dėl nėštumo. Po kelių sav. apsiuvo. Gavau trumpą, bet pilną narkozę, tad nieko nejaučiau. Po operacijos taip pat jokio nemalonaus jausmo, juk kaklelis yra nejautrus. Ir jokio progesterono negėriau. Pagimdžiau savo auksą lygiai 36 sav. Labai bijojau, dėl kito nėštumo, nes anot daktarų, labai didelė rizika neišnešioti net tiek. Bet laimei, šįkart kaklelio siūti nereikėjo. Iki pat dabar jis laikosi gerai. Be galo džiaugiuosi, kad antras leliukas jau išnešiotas wub.gif Sėkmės visoms 4u.gif
Braske GF
O kokio ilgio turetu buti normalus kaklelis ??? ir kada jis turi pradeti trumpet ? g.gif
elenuxus
Pirmaji nestuma kaklelis sutrumpejo antroj nestumo pusej, galu gale su 2cm.atsiverusiu menesi gulejau, bet isnesiojau ir pagimdziau 39 savaite.Si karta jau anksciau sutrumpejo iki 1.5cm. suminkstejo.Jau ir ligoninej teko paguleti, ir pries pora dienu pakraujavau, bet ligoninej patikrino ir sake, kad dar neatsiveres, mums 32 sav.Tai ir si karta tikiuosi isnesioti...na, bent iki 36sav.kaip nors...Aisku, nervas ima, neramu...bet tikiuos doh.gif
Braske GF
mano kaklelis pries 4 sav buvo 4,8 , pries sav. 3,6 o dabar jau 3cm. gyd sako kad greit trumpeja , beto parode ultrogarsu , kas ta jo dalis kur vaikiukas remesi i g kakleli yra siek tiek prasiverusi , mazdaug 0,4sm . net nzn ka galvoti g.gif jauciu kad cia nieko gero g.gif doh.gif
summersun
nuo 26 sav kaklelis buvo sutrumpejes iki 1 cm, daktare vis gasdino/si prieslaikiniu gimdymu. isnesiojau iki galo, bet kai prasidejo pats gimdymas net ir tas 1 cm niekaip neatsidare - teko daryt cezari
elenuxus
Niu, mum jau tuoj 37sav, o taip bijojau, kad net 36neisnesiosiu doh.gif Kaklelis maziau nei 1cm, bet "dar yra"kaip gydytoja sako.Manau nieko cia baisaus, jei jau tiek pratempiau, tai ziu gal ir iki galo pavyks, kad tik nepernesiociau tongue.gif
regata
Labas 4u.gif

vis nerimauju, kaip pajusti, ar netrumpėja gimdos kaklelis? g.gif jau porą savaičių jaučiu švelnius dilgčiojimus kaip nerviukai kokie), bet pati nesuprantu kur, lyg makštyje, lyg ir ne... gal kur gaktikaulis... o tiksliausiai būtų pasakyti, kad ten, kur būna orgazmas blush2.gif
esu prisiskaičiusi apie gimdos kaklelio minkštėjimą ir trumpėjimą. ir galvoju, ar moteris pajučia, kai taip nutinka? mastau.gif

mano gimdos kaklelis buvo tikrintas 15 sav. ant kėdės, o sekantis tikrinimas bus tik nėštumo pabaigoj. dabar 23 sav., ar vertėtų nerimauti? g.gif
Laimuske
O gal kas galit pasakyt kokio ilgio kaklelis turi būti kokiu nėštumo metu?
zara**
pas mane ir gerokai sutrumpejas gimdos kaklelis verysad.gif man eina 28 savaite,labai bijau ir pergyvenu,kad tik isnesiociau verysad.gif o man pagrindiniai pozymiai kaklelio sutrumpejimo yra tai kad daznai uzeina raizymas pilvo apacioje,toks pat kaip kad butu menesiniu ax.gif tai gine sake kad tai prieslaikinis pozymis verysad.gif verysad.gif
Dont_worry_be_happy
na ir aptilo sita temele g.gif negi jau nei viena nebeturit bedeliu su gimdos kakleliu ir jo trumpejimu? pas mane irgi kaklelis sutrumpejes..tenka daugiau guleti, o kai tokie karsciai, tai nesinori isvis nieko, nei guleti, nei kur eiti:)
mucka
Man sutrumpėjęs nuo 30 sav. Dvi savaites gulėjau, o dabar jau judu, tik stengiuosi nepavargti...
Dont_worry_be_happy
na as irgi stengiuosi daug guleti, bet vistiek nera taip lengva,tai ir visokiu "nusizengimu" buna;) manau svarbiausia nepersitempti ir nesinervuoti... g.gif
kleopatraaa
Sveikos, pas mane siuo metu 26 savaites, gydytoja nustate, kad gimdos kaklelis 3, 6 cm ar cia blogai?
Karolinos Mama
QUOTE(kleopatraaa @ 2011 10 12, 21:15)
Sveikos, pas mane siuo metu 26 savaites, gydytoja nustate, kad gimdos kaklelis 3, 6 cm ar cia blogai?
*

tokius klausimus geriausia užduoti savo ginekologui ax.gif
PaulaL
QUOTE(kleopatraaa @ 2011 10 12, 22:15)
*

Gerai, geras kaklelis 4u.gif
Neieskokite bedu kur nera biggrin.gif
nkarolina
man taip pat sake.....
kalipso82
Man nuo kokios 21 savaites kaklelis buvo sutrumpejes (cm nepasakysiu, bet matyt i normas netilpau). Nu ir isnesiojau iki 41 savaites, ir dar gimti visai nesiruose - skatino visa eiga. Bet turiu pasakyti, kad prisiziurejau - negulejau, bet stengiausi ir su vaiksciojimais nepadauginti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.