Nu tikiuosi nes taip noriu vaikelio bet bijau kad ko negero nenutiktu. Ir aciu uz komentara.
QUOTE(Izaa @ 2008 07 02, 14:38) Na as irgi pasiguosiu Sveikos, mano tos pacios bedos. Tik as jau nuo 18 savaites vargstu. Pilveliui dabar jau 28. du sykius VGN gulejau. Visoms patariu - jei guldo, tai nedvejokite. Bent jau VGN tai as labai patenkinta ir gydymu ir prieziura likau. namuose vis vien sunkiau gulimo rezimo laikytis, o del kleckiuku verta ir ne tokioj malonioj aplinkoj pabuti. Laselines tikrai efektyvios. 22 savaite kai pagulde, lasino gyneprali, nes nifidipinas visai nepadejo. Mano kaklelis buvo visai sutrumpejes. Net leido profilaktiskai penicilina, nes ruose apsiuvimui kaklelio. Pries primant sprendima net konsiliuma surenge gydytojos. ir ka manot? nustate, kad del gydymo kaklelis iki 1,5 cm atsistate! dabar namuose jau trecia savaite gulineju. sunku,visus sonus skauda, o dar tas stresas: juk kai trumpeja kaklelis, asmeniskai as jokiu simptomu nejauciau. kiekvienas mauduliukas i nevilti varo... bet dukryte juda, plazdena pilvuke ir tiek jegu atsiranda! laikykites visos ir labai savim rupinkites: nei mokslai nei darbas nei namu ruosa sitoj situacijoje negali leliuku interesu persverti!
O kiek cm sutrumpejo ir koks buvo?
QUOTE(kolyte @ 2008 06 20, 15:08) sveiki esu jau su 16 sav ir 2d vaikiuku pilvelyje. vakar dare ehoskopa ir sake kad sutrumpejes gimdos kaklelis O man 18sav.,labai skauda pilvo apacia,gimda spazmuota,geriu magni,bet nepadeda.Pries keleta sav.ziurejo-tai kaklelis kietas,2,5cm,nesake,kad sutrumpejes.Skaiciau,kad norma nuo 2cm iki nepamenu kiek. O tai tau anksciau daugiau cm buvo,kad gyd.teigia jog kaklelis sutrumpejes?Man anksciau nematavo,uztat ir nesako,kad sutrumpejes. O,kad trumpeja-tai skaiciau jog nieko nejauciama.Dar skaiciau,kad reikia kuo maziau sedeti,geriau vaiksciot,gulet.Tiek info teradau,pati dar ieskau. Kaip dabar jautiesi?
Sveikutes,
na man taip pat pastebejo gimdos sutrumpejima. Gyvename ne Lt,o Uk,tai nzn kaip tikrina Lt,bet Uk padare gimdos kaklelio ultragarsa,pamatavo ir pamate.Sake,kad riba yra 15mm,o pas mane buvo 16mm=1mm nuo leidziamos ribos.
Mergaites, maziau panikuokit, aisku lengva man dabar sakyti kai iki numatytos leliuko gimimo datos liko 4 dieneles...
Tai va, o buvo mum taip, kad 5 menesi pasiskundus pilvo apacios skausmeliais ir atlikus apziura diagnoze baisiausiai isgasdino
siandien mano gydytoja, manes paprasyta, paziurejo gimdos kakleli, ir pasake, kad jis centruotas (o tai esa pavojingiau) ir jo ilgis tik apie 1,5 cm, taciau ziurejo ne echoskopu, o apciuopos budu
dabar man 25 savaites, kita gydytoja 18 savaiiciu ziurejo per pilva echoskopu, ir pamatavo 4 cm kakleli... kuo tiket? gimda spazmuoja man nuo 14 sav, paskutiniaja savaite net su skausmeliais, todel ir sunerimau. Sake jei dar su skausmeliais spazmuos, vaziuot i ligonine, nes gresia prieslaikinis... nedirbu, saugausi pakankamai, ilsiuosi, tik teko paskutinem savaitem streso nemazai bei pavazineti i kita miesta i egzaminus, tai liepe stabdyt mokslus ...
ar cia toks retas reiskinys, kad daugiau niekam neaktualu?....
manau kad nelabai retas reiškinys. Man pilvelį pradėjo spazmuoti maždaug nuo 12 sav. 3 kartus gulėjau ligoninėj dėl šios problemos. Po to sugalvojau kad reikia važiuoti į Kauno klinikas dar pasikonsultuoti nes gyvenu Alytuje. Kai konsultavausi buvo 25 sav. gydytojas mane labai nuramino išmatavo gimdos kaklelį jis nebuvo sutrumpėjęs. Žodžiu pasakė kad viskas gerai antras nėštumas dėl to spazmuoja daugiau dabar eina 36 sav. po Kauno negulėjau ligoninėj ir magnio nebegeriu (beje pastebėjau ar jį gėriau ar ne spazmuoja taip pačiai nei daugiau nei mažiau) gydytojas liepė negerti. Kažkaip juo pasitikiu kol kas viskas gerai spazmuoja bet kenčiu ir laukiu savo antro angelėlio tikiuosi kad viskas baigsis gerai ir išnešiosiu pilnai. Tai va tokia mano istorija. Aišku suprantu kad kiekvienos atvejis kitoks. Norėjau pasidalinti savo istorija su jumis. manau visada reikia pasikonsultuoti su keliais gydytojais. Linkiu visoms sveikų angeliukų.
Sveikos,
Na man irgi nustate gimdos kaklelio nepakankamuma Gal yra kam taip buve ir pavyko sekmingai isnesioti ? Leliukui 29 sav.
labas,man vakar daktare pasake kad kaklelis sutrumpejes,2,2 cm.Tai liepe tik guleti,galiu atsik,elti is lovos tik kai einu i tualeta ar maisto pasiimti
nu va atradau ir as savo tema
oj kaip man gerai zinomas stresavimas del kiekvieno gimdos kaklelio milimetro
is tikro visa nestuma save saugojau, daug gulejau, ilsejausi, nieko sunkaus nekeliau, jokiu buities darbu nedirbau, nieko
nu mergaites ir as pasidalinsiu man nuo 20sav buvo gimdos kaklelio kontrole, nes buvo 2.5cm, po 3 sav vel 2.5cm, o dar po 3 sav liko tik 0.68cm, tai staigiai gavau pora ukolu plauciu brandinimui ir antibijotiku Dalacin...ryt eisiu ziuret, gal pristabde
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 10:00) nu mergaites ir as pasidalinsiu man nuo 20sav buvo gimdos kaklelio kontrole, nes buvo 2.5cm, po 3 sav vel 2.5cm, o dar po 3 sav liko tik 0.68cm, tai staigiai gavau pora ukolu plauciu brandinimui ir antibijotiku Dalacin...ryt eisiu ziuret, gal pristabde oi laikom kumstukus kad jum viskas gerai zinai pati geriausia vaistas lovos rezimas as geriu magni nzn ar jis padeda ar koks stebuklas dabar kaklas 31mm ziuresim po dvieju sav
Merginos o kaip jus suprantate kad su gimdos kakleliu kazkas negerai?
QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 12:15) matai as pima leliuka del kaklelio praradau,su dukryte irgi gal buciau nieko nesupratus kai daktare 20sav patikrinus sako kad visiskai trumpas ,uz tai dabar stebi mane,o jauciuosi kaip ir gerai tik va ilgai stovet negaliu vaiksciot nes apacia plesia QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 15:15) bent jau man asmenishkai absoliuciai jokiu pojuciu, paciai shokas buvo, kai pasake, kad tiek sutrumpejes... Papildyta: QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 15:10) oi laikom kumstukus kad jum viskas gerai zinai pati geriausia vaistas lovos rezimas as geriu magni nzn ar jis padeda ar koks stebuklas dabar kaklas 31mm ziuresim po dvieju sav o kiek Tau savaiciu? QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 14:38) bent jau man asmenishkai absoliuciai jokiu pojuciu, paciai shokas buvo, kai pasake, kad tiek sutrumpejes... Papildyta: o kiek Tau savaiciu? o mano gine tik viena karta tikrino kakleli kai buvo 17 sav ir tik del to kad man butu ramiau. Sako pakolkas gerai ir viskas. Dabar net nepaziurejo.... o pilvelis vis sukieteja karts nuo karto. Bet gine sako kol dideliu skausmu nera tai viskas kaip ir ok. Kazkiap neramu pasidare... QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 15:40) o tai kiek sutrumpejes? Papildyta: QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 15:55) o mano gine tik viena karta tikrino kakleli kai buvo 17 sav ir tik del to kad man butu ramiau. Sako pakolkas gerai ir viskas. Dabar net nepaziurejo.... o pilvelis vis sukieteja karts nuo karto. Bet gine sako kol dideliu skausmu nera tai viskas kaip ir ok. Kazkiap neramu pasidare... nusiramink, butu pasakius, kad trumpesnis ir kad reik kontroles, tada butu paziurejus sekancio vizito metu, manau tikrai pergyvent nereikia, o sakau, jokio jausmo, kad kas negerai, bent jau man nebuvo, nes galvojau, kad kalnus galiu nuverst... QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 15:05) o tai kiek sutrumpejes? Papildyta: nusiramink, butu pasakius, kad trumpesnis ir kad reik kontroles, tada butu paziurejus sekancio vizito metu, manau tikrai pergyvent nereikia, o sakau, jokio jausmo, kad kas negerai, bent jau man nebuvo, nes galvojau, kad kalnus galiu nuverst... matai man vis kieteja pilvas, tai prisiskaiciau kad tai gali buti trumpejancio kaklelio pozymiai:( vis tos nestukiu baimes
Ritusikas laikykis ir tikimes akd tavo lelyte nepaskubes ateiti ten jam geriau
QUOTE(Edeva @ 2009 12 09, 14:41) Aciu...uz palaikyma, jau siandien namie, po 5 dienu gydymo, paziurejo, sake daugiau nesiverineja, tai paleido namo...nuo to gulejimo jau sonus skauda, bet del vaikiuko verta QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 14, 17:13) Aciu...uz palaikyma, jau siandien namie, po 5 dienu gydymo, paziurejo, sake daugiau nesiverineja, tai paleido namo...nuo to gulejimo jau sonus skauda, bet del vaikiuko verta oi kaip fainai saunumelis
Sveikos, netycia radau jusu tema ir paskaiciusi nusigandau... Pirmo apsilankymo metu gydytoja pasake, kad mano kaklelis per trumpas kaip tokiai jaunai
Kitas apsilankymas bus kai busiu 18 sav. tai reikes prasyti, kad paziuretu
Pas mane nestumo metu buvo labai sutrumpejes kaklelis ir minkstas ir nieko isnesiojau pilnai maziuka ir su atsidarymu beveik 2cm nuo 28sav.
stai ir as buvau siandien pasitikrint kaklelis stabilus ir normoj labai del to dziaugiuosi mum 22sav beveik
as abu vaikus isnesiojau iki galo su sutrumejusiu ir atsidariusiu kakleliu nuo 22 nestumo savaites.
su pirmagime teko ir ligoninej pagulet savaite, su antru jau nesiguliau nors situacija buvo analogiska. kaip man paskui daktare sake, tiesiog tokia fiziologija, kad kaklelis trumpas, mano sesuo lygiai taip pat vaikus abu nesiojo. nuo 22 savaites iki 38 gerdavau vaistus, ir siaip saugojau save- jokiu maisu nesiojimu, staigiu judesiu, streso, kuo daugiau gulejimo, poilsio ir teigiamu emociju. antra vaika atvaziavau gimdyt su 6 cm atsidarymu ir be saremiu, tik daktare pabijojo, kad galiu "pamesti" masinoj kuria diena, tai ikalbejo likti gimdyt linkiu visoms isnesioti savo leliukus QUOTE(vasarėja @ 2009 12 18, 17:51) as abu vaikus isnesiojau iki galo su sutrumejusiu ir atsidariusiu kakleliu nuo 22 nestumo savaites. su pirmagime teko ir ligoninej pagulet savaite, su antru jau nesiguliau nors situacija buvo analogiska. kaip man paskui daktare sake, tiesiog tokia fiziologija, kad kaklelis trumpas, mano sesuo lygiai taip pat vaikus abu nesiojo. nuo 22 savaites iki 38 gerdavau vaistus, ir siaip saugojau save- jokiu maisu nesiojimu, staigiu judesiu, streso, kuo daugiau gulejimo, poilsio ir teigiamu emociju. antra vaika atvaziavau gimdyt su 6 cm atsidarymu ir be saremiu, tik daktare pabijojo, kad galiu "pamesti" masinoj kuria diena, tai ikalbejo likti gimdyt linkiu visoms isnesioti savo leliukus smagu, kai viskas gerai, tik vat is kur zinot, kad tokia fiziologija
Labukas.
Mano nestumas palyginus su jusu, tai praktiskai kaip jo ir nera, o kaklelis sutrumpejes iki 1 cm. Uz dvieju sav darys apsiuvima, bet jie negarantavo nieko, kad isnesiosiu, nes jie tik apsius ir ziures kaip eisis QUOTE(furija04 @ 2010 01 06, 17:13) Labukas. Mano nestumas palyginus su jusu, tai praktiskai kaip jo ir nera, o kaklelis sutrumpejes iki 1 cm. Uz dvieju sav darys apsiuvima, bet jie negarantavo nieko, kad isnesiosiu, nes jie tik apsius ir ziures kaip eisis QUOTE(furija04 @ 2010 01 06, 20:13) Labukas. Mano nestumas palyginus su jusu, tai praktiskai kaip jo ir nera, o kaklelis sutrumpejes iki 1 cm. Uz dvieju sav darys apsiuvima, bet jie negarantavo nieko, kad isnesiosiu, nes jie tik apsius ir ziures kaip eisis as ir pritariu, kad reikia arba uzsiut, arba zieda det, kol nevelu...nes manau bet kokiu atveju bus gulimas rezimas! siandien buvau ir as pas gine, ir ka jau 2.5cm atsiveres, bet dar to 0.68cm ilgio yra, tai dar laikaus..dabar po 2 sav vel patikra...ziuresim kaip cia man seksis neshiot toliau! QUOTE(Edeva @ 2010 01 06, 21:26) Sveikutes. Na tikiuosi, kad pades. Siaip sake, kad dabar nebeprivaloma gulima padetis, svarbiausia nekilnoti ir nepersitemti. Mano valdzia sake, kad palauks kol grisiu is ligonines ir pasodins i kasa, kaip kiausa, kad nieko nekilnoti tik sedeti ir kompa minkyti QUOTE(furija04 @ 2010 01 07, 16:35) Sveikutes. Na tikiuosi, kad pades. Siaip sake, kad dabar nebeprivaloma gulima padetis, svarbiausia nekilnoti ir nepersitemti. Mano valdzia sake, kad palauks kol grisiu is ligonines ir pasodins i kasa, kaip kiausa, kad nieko nekilnoti tik sedeti ir kompa minkyti
18 sausio. Ta prasme as perskaiciau lapely ir pasiskaiciau info apie ji(progesterona). Labai bijau as to siuvimo, o epiduro turbut dar labiau
QUOTE(furija04 @ 2010 01 07, 20:01) 18 sausio. Ta prasme as perskaiciau lapely ir pasiskaiciau info apie ji(progesterona). Labai bijau as to siuvimo, o epiduro turbut dar labiau viskas aisku tada naudosiu aciu tau QUOTE(Edeva @ 2010 01 08, 00:19) viskas aisku tada naudosiu aciu tau reikes ir man pasiskaityti. Labai tikiuosi, nes jau kelintas nestumas is eiles nesekmingas, jau baigiu ir issekti visom prasmem, jau taip norisi supuoti mazyli rankose. Vyresnioji irgi labai laukia QUOTE(Puma84 @ 2010 01 08, 10:37) Nieko blogo cia nera, svarbiausia, kad nebutu suminkstejes ir prasiveres. Pas mane tik 10mm 12sav, tai darys apsiuvima ir ziuresim-pades issaugoti musu stebukla ar ne. QUOTE(Puma84 @ 2010 01 08, 06:37) cia yra labai gerai QUOTE(furija04 @ 2010 01 08, 12:51) reikes ir man pasiskaityti. Labai tikiuosi, nes jau kelintas nestumas is eiles nesekmingas, jau baigiu ir issekti visom prasmem, jau taip norisi supuoti mazyli rankose. Vyresnioji irgi labai laukia
Labukas merginos, jau grizau vakar vakare is hospitalio. Susiuvo, o dabar taip ir nesupratau. Sake, kad neduodam jokiu garantiju, bet pora sav leido pabuti namuose, o po to i darba, net kai isgirdo, kad dirbu virtuveje, sake, kad daugiau ilsekis ir stenkis sunkiai nekilnoti, pabusi pora sav poilsyje, tave su mazyliu patikrins ir viskas. Dabar tai jauciuosi, kaip nuo arklio nulipusi, nors vakar operacineje, kol siuvo, tiek dantis uzkalbinejo, mes pusantros val(pats siuvimas truko apie 30 min) praplepejom su gydytojais. Dabar belieka laukimas ir tikejimas, kad viskas turi buti mums gerai. Aciu merginos uz palaikyma.
Tiesa, Edeva, jei pradejai vartoti progesterona, nevartok magnio. Man konsultante grieztai sake, nebandyti naudoti magnio su progesteronu. Nezinau kodel |