Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sutrumpėjęs gimdos kaklelis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
Vilmutukas
Nu tikiuosi nes taip noriu vaikelio bet bijau kad ko negero nenutiktu. Ir aciu uz komentara.
agnetv
QUOTE(Izaa @ 2008 07 02, 14:38)
Na as irgi pasiguosiu verysad.gif vakar tik skaitinejau....negalejau is to liudesio rasyti...o buvo taip: man jau kazkuri laika vis dazniau kietedavo pilvukas, spazmuodavo (per diena tikrai daugiau nei 10 kartu), o dar diegliukai pilvo apacioje ir gaktikaulio maudimas verysad.gif  tad mano gyd nusiunte i AK pasitikrinti, o ten....pasake nu del gaktikaulio, tai simfizitas, o siaip tai ... sutrumpejes ir minkstokas kaklelis...man sokas, asaros pradejo byreti, o dar sako nu tai ka guldom tave, 3 dienas ramiai pagulesi, pagersi magni o poto ziuresim, jei spazmuos ir toliau taip duosim kazko stipriau...nu ne as issiprasiau namo, prizadejau guleti....juk paciai neramu, o kas isto kad gulesiu ligoninej...juk ta pati galiu daryti ir namie, o jei kas iskarto lekiam i ligonine, tad ir guliu dabar, MB priziurima, ryt varau pas gine ziures kiek cm sutrumpejes ir pan.... o gal kuri girdejot ar zinot kada yra daromas kaklelio apsiuvimas?????
*

Sveikos,

mano tos pacios bedos. Tik as jau nuo 18 savaites vargstu. Pilveliui dabar jau 28. du sykius VGN gulejau. Visoms patariu - jei guldo, tai nedvejokite. Bent jau VGN tai as labai patenkinta ir gydymu ir prieziura likau. namuose vis vien sunkiau gulimo rezimo laikytis, o del kleckiuku verta ir ne tokioj malonioj aplinkoj pabuti. Laselines tikrai efektyvios. 22 savaite kai pagulde, lasino gyneprali, nes nifidipinas visai nepadejo. Mano kaklelis buvo visai sutrumpejes. Net leido profilaktiskai penicilina, nes ruose apsiuvimui kaklelio. Pries primant sprendima net konsiliuma surenge gydytojos. ir ka manot? nustate, kad del gydymo kaklelis iki 1,5 cm atsistate! dabar namuose jau trecia savaite gulineju. sunku,visus sonus skauda, o dar tas stresas: juk kai trumpeja kaklelis, asmeniskai as jokiu simptomu nejauciau. kiekvienas mauduliukas i nevilti varo... bet dukryte juda, plazdena pilvuke ir tiek jegu atsiranda! laikykites visos ir labai savim rupinkites: nei mokslai nei darbas nei namu ruosa sitoj situacijoje negali leliuku interesu persverti!
sinja
O kiek cm sutrumpejo ir koks buvo?
noanoa
QUOTE(kolyte @ 2008 06 20, 15:08)
sveiki smile.gif
esu jau su 16 sav ir 2d vaikiuku pilvelyje. vakar dare ehoskopa ir sake kad sutrumpejes gimdos kaklelis g.gif  jo ilgis 2.7 cm. sake kad didesne galimybe prieslaikinio gimdymo. as pati nieko nejauciau pilve. tiesa sakant nelabai net susigaudau koks turi buti tas kaklelio ilgis 4u.gif siaip daryt nieko neliepe bet kazkaip neramu. o ka tureciau just kai jis trumpeja?  blush2.gif
*

O man 18sav.,labai skauda pilvo apacia,gimda spazmuota,geriu magni,bet nepadeda.Pries keleta sav.ziurejo-tai kaklelis kietas,2,5cm,nesake,kad sutrumpejes.Skaiciau,kad norma nuo 2cm iki nepamenu kiek.
O tai tau anksciau daugiau cm buvo,kad gyd.teigia jog kaklelis sutrumpejes?Man anksciau nematavo,uztat ir nesako,kad sutrumpejes.

O,kad trumpeja-tai skaiciau jog nieko nejauciama.Dar skaiciau,kad reikia kuo maziau sedeti,geriau vaiksciot,gulet.Tiek info teradau,pati dar ieskau.

Kaip dabar jautiesi?
MOTERIŠKUTĖ
Sveikutes,
na man taip pat pastebejo gimdos sutrumpejima. verysad.gif Mums 25sav,kaip pastebejo tai buvo 24sav.
Gyvename ne Lt,o Uk,tai nzn kaip tikrina Lt,bet Uk padare gimdos kaklelio ultragarsa,pamatavo ir pamate.Sake,kad riba yra 15mm,o pas mane buvo 16mm=1mm nuo leidziamos ribos. verysad.gif Liepe ateiti po savaites.Tada kai patikrino-buvo 11mm-nukrito 5mm.Sake,kad gimdos kaklelis dar neatsiverineja,tai geras zenklas,bet jei pasieks 1mm tada atsidarines.O teoriskai tai po mazdaug 2ju sav,jei trumpes tokiu tempu verysad.gif verysad.gif Todel israse Hormonus-Progesterono zvakutes,kurios turetu sustabdyti si trumpejimo procesa...taigi dabar turiu lovos rezima namuose,reikes kas savaite vaziuoti i ligonine patikrinimui ir tiketis,kad viskas bus gerai... smile.gif
*Pati*
Mergaites, maziau panikuokit, aisku lengva man dabar sakyti kai iki numatytos leliuko gimimo datos liko 4 dieneles... ax.gif
Tai va, o buvo mum taip, kad 5 menesi pasiskundus pilvo apacios skausmeliais ir atlikus apziura diagnoze baisiausiai isgasdino blink.gif Sutrumpejes gimdos kaklelis. Pas mane jis nesieke 1 cm. Ir ka - gulimas rezimas, vaiksciot ne, sedet ne... gulet ir tempt bent jau iki 30 savaiciu doh.gif Gulejau savaite, kol nepatekau pas viena gine ax.gif apziurejo ir nuramino, kad kaklelis nera vienintelis "stabdis" laikantis vaikeli. Taip kad gyvenau normalu, pilnaverti gyvenima ir vaiksciojau ir sedejau, o kiekviena apziura gaudavau paliepima tempti dar bent pora savaiciu, dar pora.. Aisku prisiziureti save tikrai reikia nono.gif Linkiu visoms sulaukti savosios dieneles ir sveiku leliuku 4u.gif
Loveco
siandien mano gydytoja, manes paprasyta, paziurejo gimdos kakleli, ir pasake, kad jis centruotas (o tai esa pavojingiau) ir jo ilgis tik apie 1,5 cm, taciau ziurejo ne echoskopu, o apciuopos budu smile.gif
dabar man 25 savaites, kita gydytoja 18 savaiiciu ziurejo per pilva echoskopu, ir pamatavo 4 cm kakleli...

kuo tiket?
gimda spazmuoja man nuo 14 sav, paskutiniaja savaite net su skausmeliais, todel ir sunerimau.
Sake jei dar su skausmeliais spazmuos, vaziuot i ligonine, nes gresia prieslaikinis...
nedirbu, saugausi pakankamai, ilsiuosi, tik teko paskutinem savaitem streso nemazai bei pavazineti i kita miesta i egzaminus, tai liepe stabdyt mokslus ... smile.gif
Loveco
ar cia toks retas reiskinys, kad daugiau niekam neaktualu?....
laisvė25
manau kad nelabai retas reiškinys. Man pilvelį pradėjo spazmuoti maždaug nuo 12 sav. 3 kartus gulėjau ligoninėj dėl šios problemos. Po to sugalvojau kad reikia važiuoti į Kauno klinikas dar pasikonsultuoti nes gyvenu Alytuje. Kai konsultavausi buvo 25 sav. gydytojas mane labai nuramino išmatavo gimdos kaklelį jis nebuvo sutrumpėjęs. Žodžiu pasakė kad viskas gerai antras nėštumas dėl to spazmuoja daugiau dabar eina 36 sav. po Kauno negulėjau ligoninėj ir magnio nebegeriu (beje pastebėjau ar jį gėriau ar ne spazmuoja taip pačiai nei daugiau nei mažiau) gydytojas liepė negerti. Kažkaip juo pasitikiu kol kas viskas gerai spazmuoja bet kenčiu ir laukiu savo antro angelėlio tikiuosi kad viskas baigsis gerai ir išnešiosiu pilnai. Tai va tokia mano istorija. Aišku suprantu kad kiekvienos atvejis kitoks. Norėjau pasidalinti savo istorija su jumis. manau visada reikia pasikonsultuoti su keliais gydytojais. Linkiu visoms sveikų angeliukų.
giedre84
Sveikos,

Na man irgi nustate gimdos kaklelio nepakankamuma verysad.gif trumpejo trumpejo ir sutrumpejo iki 0.98 verysad.gif
Gal yra kam taip buve ir pavyko sekmingai isnesioti ? Leliukui 29 sav.
Legere
labas,man vakar daktare pasake kad kaklelis sutrumpejes,2,2 cm.Tai liepe tik guleti,galiu atsik,elti is lovos tik kai einu i tualeta ar maisto pasiimti verysad.gif .laikiausi siu taisykliu,tris kart per diena magni geriau ir siandien vel ejau tikrintis.Ir ka jus manot,pagerejo,siandien mano kaklelis 3 cm. clap.gif . ir toliau taip sugosiuos,isvarbiausia manau daktares nurodymu klausyti,pasistengti del kleckiuko.Sekmes visoms,ilsekites ir saugokit save mirksiukas.gif
Edeva
nu va atradau ir as savo tema doh.gif pirma vaikeli praradau butent del to kad kaklelis atsidare ir rpasidejo gimdymas 25sav verysad.gif ,toliau su dukryte stebejo kakleli ir ka jis 20sav jau buvo labai trumpas bet buvau lt tai sako gulek gulek ir gulet ir taip istempiau ir sulaukiau net termino buvo labai sunku ta visa laika praleist lovoj verysad.gif bet nebuvo kitos iseities,pastoviai saremavau geriau tabletes kad ne taip spasmuotu,bet kazkaip istempem,dabar laukiuosi esu vel uk tai pasakius kas yra ir buvo jie mane stebi kas dvi savaites 14sav buvo 3,5cm ,16sav 3,2cm kita saviate vel lekiu buc beveik 18sav jauciu kad vel bus sutrumpejas tik neaisku kiek,sako taip leisim trumpet iki 25mm tada apsiusim ,tikiuosi isnesiosiu savo zirniuka wub.gif visom sekmes gulekit vaiksciokit kaip su kiausu ir viskas bus gerai thumbup.gif
magnetism
oj kaip man gerai zinomas stresavimas del kiekvieno gimdos kaklelio milimetro doh.gif mano istorija tokia - laukiausi dvyniu, nuo kokios 12 savaites pradejo spazmuot gimda.. ir taip visa nestuma doh.gif spazmavo ziauriai daug, kas nuleme kaklelio trumpejima.. 18 savaiciu ligonineje numatavo 1,5 cm, bet matavo ranka (cia priimamajame), patologiniam sako, kad cia visiska nesamone ir nebeleist taip matuot, nes dalis kaklelio neapciuopiama.. gulinejau, geriau magni, po 4 keturiu matavo echoskopu ir ismatavo 3,5 cm.. tai va, kaip gimda tonuse - kaklelis trumpesnis budavo, kaip sumazedavo spazmu, visad ilgesni numatuodavo.. as jau pati pasimeciau tuose skaiciuose doh.gif 22 savaiciu vaziavau i kauno klinikas, ten ismatavo 2,8 cm, didelio pavojaus neizvelge.. bet as pati jauciau, kad negaliu daug vaiksciot, sedeti, daug laiko gulejau.. 27 savaiciu vel atsiduriau ligoninej, kaklelis bvo 2 cm, vidines ziotys pradejo darytis doh.gif subrandino vaikam plaucius ir buvo manoma, kad gimdysiu, nes 2 vaikai, viskas kitaip, daug pavojingiau toks trumpas kaklelis.. pragulejau 2 savaites, viskas taip pat, isleido.. bet jau gavau nedarbinguma ir namuose gulejau, gulejau saziningai, net per kaledas.. smile.gif pilvas ziauriai kietejo, gal koki 50 kartu i para, 32 savaiciu nusprendziau nueit pasimatuot kaklelio, nes pilvas nakti is viso susitraukdavo kaip akmuo ir neatsileisdavo.. jokie magniai, konjakai (gydytojos nurodymu) nepadejo schmoll.gif ir ka galvojat, 32 savaiciu 2 cm atsidarymas! keliauju i patologini (nors priimamajame teko pasigincyt, kad i gimdykla neveztu doh.gif ), guliu ir laukiu, kartais duoda nifidipina, bet tik kaip visai blogai.. naktiniai kietejimai nedingo, nejo pamiegot visai.. 34 savaiciu pasiskundziau skausmais, tikrina kakleli - 4 cm atsidares! sako laukiam pora valandu, jeigu bus pokyciu - operuosim. Atrodo, kad kazko naujo nevyksta, daktarai net nebetikrina, kad nedirgint kaklelio, guliu toliau. 36 sav 1 d. vel einu skustis, kad kazkaip idomiai skauda, bet dar su abejone tokia, ir se kad nori, atsidarymas 7 cm bigsmile.gif ir subyrejom smile.gif

is tikro visa nestuma save saugojau, daug gulejau, ilsejausi, nieko sunkaus nekeliau, jokiu buities darbu nedirbau, nieko schmoll.gif geriau daug magnio, kuris visai nepadejo, net psichologiskai, tai paskui meciau.. dabar diasporalio nei uz milijona neisgerciau, nu ant tiek slykstus tas skonis doh.gif lotuliukas.gif
Ritusikas
nu mergaites ir as pasidalinsiu man nuo 20sav buvo gimdos kaklelio kontrole, nes buvo 2.5cm, po 3 sav vel 2.5cm, o dar po 3 sav liko tik 0.68cm, tai staigiai gavau pora ukolu plauciu brandinimui ir antibijotiku Dalacin...ryt eisiu ziuret, gal pristabde sad.gif zodziu... ne kokios nuotaikeles, bet optimizmo neprarandu smile.gif wub.gif
Edeva
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 10:00)
nu mergaites ir as pasidalinsiu man nuo 20sav buvo gimdos kaklelio kontrole, nes buvo 2.5cm, po 3 sav vel 2.5cm, o dar po 3 sav liko tik 0.68cm, tai staigiai gavau pora ukolu plauciu brandinimui ir antibijotiku Dalacin...ryt eisiu ziuret, gal pristabde sad.gif zodziu... ne kokios nuotaikeles, bet optimizmo neprarandu smile.gif wub.gif
*

oi laikom kumstukus kad jum viskas gerai zinai pati geriausia vaistas lovos rezimas

as geriu magni nzn ar jis padeda ar koks stebuklas dabar kaklas 31mm ziuresim po dvieju sav g.gif
Meškėnė
Merginos o kaip jus suprantate kad su gimdos kakleliu kazkas negerai?
Edeva
QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 12:15)
*

matai as pima leliuka del kaklelio praradau,su dukryte irgi gal buciau nieko nesupratus kai daktare 20sav patikrinus sako kad visiskai trumpas ,uz tai dabar stebi mane,o jauciuosi kaip ir gerai tik va ilgai stovet negaliu vaiksciot nes apacia plesia 4u.gif
Ritusikas
QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 15:15)
*

bent jau man asmenishkai absoliuciai jokiu pojuciu, paciai shokas buvo, kai pasake, kad tiek sutrumpejes...
Papildyta:
QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 15:10)
oi laikom kumstukus kad jum viskas gerai zinai pati geriausia vaistas lovos rezimas

as geriu magni nzn ar jis padeda ar koks stebuklas dabar kaklas 31mm ziuresim po dvieju sav  g.gif
*

o kiek Tau savaiciu?
Edeva
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 12:38)
o kiek Tau savaiciu?
*

dabar 20sav 4u.gif
Meškėnė
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 14:38)
bent jau man asmenishkai absoliuciai jokiu pojuciu, paciai shokas buvo, kai pasake, kad tiek sutrumpejes...
Papildyta:
o kiek Tau savaiciu?
*

o mano gine tik viena karta tikrino kakleli kai buvo 17 sav ir tik del to kad man butu ramiau. Sako pakolkas gerai ir viskas. Dabar net nepaziurejo.... o pilvelis vis sukieteja karts nuo karto. Bet gine sako kol dideliu skausmu nera tai viskas kaip ir ok. Kazkiap neramu pasidare...
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 15:40)
dabar 20sav  4u.gif
*

o tai kiek sutrumpejes? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 15:55)
o mano gine tik viena karta tikrino kakleli kai buvo 17 sav ir tik del to kad man butu ramiau. Sako pakolkas gerai ir viskas. Dabar net nepaziurejo.... o pilvelis vis sukieteja karts nuo karto. Bet gine sako kol dideliu skausmu nera tai viskas kaip ir ok. Kazkiap neramu pasidare...
*

nusiramink, butu pasakius, kad trumpesnis ir kad reik kontroles, tada butu paziurejus sekancio vizito metu, manau tikrai pergyvent nereikia, o sakau, jokio jausmo, kad kas negerai, bent jau man nebuvo, nes galvojau, kad kalnus galiu nuverst...
Meškėnė
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 15:05)
o tai kiek sutrumpejes?  g.gif
Papildyta:
nusiramink, butu pasakius, kad trumpesnis ir kad reik kontroles, tada butu paziurejus sekancio vizito metu, manau tikrai pergyvent nereikia, o sakau, jokio jausmo, kad kas negerai, bent jau man nebuvo, nes galvojau, kad kalnus galiu nuverst...
*

matai man vis kieteja pilvas, tai prisiskaiciau kad tai gali buti trumpejancio kaklelio pozymiai:( vis tos nestukiu baimes doh.gif
Ritusikas
QUOTE(Meškėnė @ 2009 12 07, 16:20)
matai man vis kieteja pilvas, tai prisiskaiciau kad tai gali buti trumpejancio kaklelio pozymiai:( vis tos nestukiu baimes doh.gif
*

baimes ner blogai, tai vercia mum pasisaugot 4u.gif
Edeva
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 13:05)
o tai kiek sutrumpejes?  g.gif
*

pirma kart kai tikrino buvo 35mm tai nedaug sakyciau ale ziuresim kaip toliau bus nes labai jau spazmuoja pilva doh.gif nervina negaliu o vaistu kaip ir ner schmoll.gif
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 17:59)
pirma kart kai tikrino buvo 35mm tai nedaug sakyciau ale ziuresim kaip toliau bus nes labai jau spazmuoja pilva  doh.gif nervina negaliu o vaistu kaip ir ner  schmoll.gif
*

nu ryt paziuresiu ka ginekologe sakys....tikiuos nuramins... g.gif
Edeva
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 07, 15:09)
nu ryt paziuresiu ka ginekologe sakys....tikiuos nuramins... g.gif
*

butinai papasakok ka suzinosi bigsmile.gif
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 20:28)
butinai papasakok ka suzinosi  bigsmile.gif
*

zodziu ne kas, pradejo darytis sad.gif tai ryt i patologini gulsiuos, bandys stabdyt kitaip...
Meškėnė
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 08, 19:15)
zodziu ne kas, pradejo darytis sad.gif tai ryt i patologini gulsiuos, bandys stabdyt kitaip...
*

o tai kokie pozymiai visi situ negerumu?
Edeva
Ritusikas laikykis ir tikimes akd tavo lelyte nepaskubes ateiti ten jam geriau wub.gif
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2009 12 09, 14:41)
Ritusikas laikykis ir tikimes akd tavo lelyte nepaskubes ateiti ten jam geriau  wub.gif
*

Aciu...uz palaikyma, jau siandien namie, po 5 dienu gydymo, paziurejo, sake daugiau nesiverineja, tai paleido namo...nuo to gulejimo jau sonus skauda, bet del vaikiuko verta smile.gif tikiuos labiau nebeatsidarines, treciadieni eisiu pas ginekologe ziuresim!
Edeva
QUOTE(Ritusikas @ 2009 12 14, 17:13)
Aciu...uz palaikyma, jau siandien namie, po 5 dienu gydymo, paziurejo, sake daugiau nesiverineja, tai paleido namo...nuo to gulejimo jau sonus skauda, bet del vaikiuko verta smile.gif tikiuos labiau nebeatsidarines, treciadieni eisiu pas ginekologe ziuresim!
*

oi kaip fainai saunumelis thumbup.gif gulek suspaudus kojytes ir islauksi tikrai wub.gif tikiuosi ir as islauksiu blush2.gif
KERERA
Sveikos, netycia radau jusu tema ir paskaiciusi nusigandau... Pirmo apsilankymo metu gydytoja pasake, kad mano kaklelis per trumpas kaip tokiai jaunai g.gif Dabar man 13 sav. jauciuosi gerai, bet pagalvojau, kad galiu ir nepajusti jei kas blogai bus doh.gif
Kitas apsilankymas bus kai busiu 18 sav. tai reikes prasyti, kad paziuretu
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2009 12 14, 21:30)
oi kaip fainai saunumelis  thumbup.gif gulek suspaudus kojytes ir islauksi tikrai  wub.gif tikiuosi ir as islauksiu  blush2.gif
*

butinai ishlauksi 4u.gif
super_wife
Pas mane nestumo metu buvo labai sutrumpejes kaklelis ir minkstas ir nieko isnesiojau pilnai maziuka ir su atsidarymu beveik 2cm nuo 28sav. smile.gif 4u.gif Aisku biski reiktu pasisaugoti.
Ritusikas
QUOTE(valerija90 @ 2009 12 18, 17:20)
Pas mane nestumo metu buvo labai sutrumpejes kaklelis ir minkstas ir nieko isnesiojau pilnai maziuka ir su atsidarymu beveik 2cm nuo 28sav. smile.gif  4u.gif Aisku biski reiktu pasisaugoti.
*

o aciu, optimizmo ineshei wink.gif 4u.gif
Edeva
stai ir as buvau siandien pasitikrint kaklelis stabilus ir normoj labai del to dziaugiuosi mum 22sav beveik wub.gif
Ritusikas
QUOTE(Edeva @ 2009 12 18, 17:47)
stai ir as buvau siandien pasitikrint kaklelis stabilus ir normoj labai del to dziaugiuosi mum 22sav beveik  wub.gif
*

valio valio smile.gif
vasarėja
as abu vaikus isnesiojau iki galo su sutrumejusiu ir atsidariusiu kakleliu nuo 22 nestumo savaites.
su pirmagime teko ir ligoninej pagulet savaite, su antru jau nesiguliau nors situacija buvo analogiska.

kaip man paskui daktare sake, tiesiog tokia fiziologija, kad kaklelis trumpas, mano sesuo lygiai taip pat vaikus abu nesiojo.
nuo 22 savaites iki 38 gerdavau vaistus, ir siaip saugojau save- jokiu maisu nesiojimu, staigiu judesiu, streso, kuo daugiau gulejimo, poilsio ir teigiamu emociju.
antra vaika atvaziavau gimdyt su 6 cm atsidarymu ir be saremiu, tik daktare pabijojo, kad galiu "pamesti" masinoj kuria diena, tai ikalbejo likti gimdyt biggrin.gif

linkiu visoms isnesioti savo leliukus 4u.gif
Ritusikas
QUOTE(vasarėja @ 2009 12 18, 17:51)
as abu vaikus isnesiojau iki galo su sutrumejusiu ir atsidariusiu kakleliu nuo 22 nestumo savaites.
su pirmagime teko ir ligoninej pagulet savaite, su antru jau nesiguliau nors situacija buvo analogiska.

kaip man paskui daktare sake, tiesiog tokia fiziologija, kad kaklelis trumpas, mano sesuo lygiai taip pat vaikus abu nesiojo.
nuo 22 savaites iki 38 gerdavau vaistus, ir siaip saugojau save- jokiu maisu nesiojimu, staigiu judesiu, streso, kuo daugiau gulejimo, poilsio ir teigiamu emociju.
antra vaika atvaziavau gimdyt su 6 cm atsidarymu  ir be saremiu, tik daktare pabijojo, kad galiu "pamesti" masinoj kuria diena, tai ikalbejo likti gimdyt  biggrin.gif

linkiu visoms isnesioti savo leliukus  4u.gif
*

smagu, kai viskas gerai, tik vat is kur zinot, kad tokia fiziologija smile.gif noris tiket, kad isneshiosim iki galo...tai vat ir gulineju....pasivaikstau po namus ir vel gulineju... smile.gif
furija04
Labukas.
Mano nestumas palyginus su jusu, tai praktiskai kaip jo ir nera, o kaklelis sutrumpejes iki 1 cm. Uz dvieju sav darys apsiuvima, bet jie negarantavo nieko, kad isnesiosiu, nes jie tik apsius ir ziures kaip eisis doh.gif Mergytes, ka patartumet daryti? Bendrai ar galima padaryti, kad tas kaklelis truputi sugriztu i vieta?
Edeva
QUOTE(furija04 @ 2010 01 06, 17:13)
Labukas.
Mano nestumas palyginus su jusu, tai praktiskai kaip jo ir nera, o kaklelis sutrumpejes iki 1 cm. Uz dvieju sav darys apsiuvima, bet jie negarantavo nieko, kad isnesiosiu, nes jie tik apsius ir ziures kaip eisis  doh.gif  Mergytes, ka patartumet daryti?  Bendrai ar galima padaryti, kad tas kaklelis truputi sugriztu i vieta?
*

unsure.gif na va tai tau sad.gif mano su eva tas pats buvo unsure.gif bet uzsiuvimo nedariau buvau lt ax.gif cia jie mane stebi irgi kas dvi savaites zadejo siut jei ka ,bet nesutrumpejo,o dabar penktad varau pas daktara nzn ka nutars nes realiai jie daro scanus iki 24sav nes tik iki to laiko gali apsiut o toliau nzn ,bet kiek domejausi apsiuvimu jis tikrai suteikia daugiau sansu nei laukti unsure.gif bet turi buti gulimoj padeti,nevaiksciot,nekilnot, ir pan ir ttt zodziu kiausas visiskas aiksu nuo santikiu susilaikyti 4u.gif
Ritusikas
QUOTE(furija04 @ 2010 01 06, 20:13)
Labukas.
Mano nestumas palyginus su jusu, tai praktiskai kaip jo ir nera, o kaklelis sutrumpejes iki 1 cm. Uz dvieju sav darys apsiuvima, bet jie negarantavo nieko, kad isnesiosiu, nes jie tik apsius ir ziures kaip eisis  doh.gif  Mergytes, ka patartumet daryti?  Bendrai ar galima padaryti, kad tas kaklelis truputi sugriztu i vieta?
*

as ir pritariu, kad reikia arba uzsiut, arba zieda det, kol nevelu...nes manau bet kokiu atveju bus gulimas rezimas!

siandien buvau ir as pas gine, ir ka jau 2.5cm atsiveres, bet dar to 0.68cm ilgio yra, tai dar laikaus..dabar po 2 sav vel patikra...ziuresim kaip cia man seksis neshiot toliau!
furija04
QUOTE(Edeva @ 2010 01 06, 21:26)
unsure.gif na va tai tau sad.gif mano su eva tas pats buvo  unsure.gif bet uzsiuvimo nedariau buvau lt  ax.gif cia jie mane stebi irgi kas dvi savaites zadejo siut jei ka ,bet nesutrumpejo,o dabar penktad varau pas daktara nzn ka nutars nes realiai jie daro scanus iki 24sav nes tik iki to laiko gali apsiut o toliau nzn ,bet kiek domejausi apsiuvimu jis tikrai suteikia daugiau sansu nei laukti  unsure.gif bet turi buti gulimoj padeti,nevaiksciot,nekilnot, ir pan ir ttt zodziu kiausas visiskas aiksu nuo santikiu susilaikyti  4u.gif
*

Sveikutes.
Na tikiuosi, kad pades. Siaip sake, kad dabar nebeprivaloma gulima padetis, svarbiausia nekilnoti ir nepersitemti. Mano valdzia sake, kad palauks kol grisiu is ligonines ir pasodins i kasa, kaip kiausa, kad nieko nekilnoti tik sedeti ir kompa minkyti biggrin.gif . Idomu, o ka progesteronas daro, nes dar prie viso to malonumo ir peogesterono israse. Net keista, bet siandien ir susitraukimu gimdos tokiu nebuvo, kai panaudojau g.gif
Edeva
QUOTE(furija04 @ 2010 01 07, 16:35)
Sveikutes.
Na tikiuosi, kad pades. Siaip sake, kad dabar nebeprivaloma gulima padetis, svarbiausia nekilnoti ir nepersitemti. Mano valdzia sake, kad palauks kol grisiu is ligonines ir pasodins i kasa, kaip kiausa, kad nieko nekilnoti tik sedeti ir kompa minkyti biggrin.gif . Idomu, o ka progesteronas daro, nes dar prie viso to malonumo ir peogesterono israse. Net keista, bet siandien ir susitraukimu gimdos tokiu nebuvo, kai panaudojau  g.gif
*

bigsmile.gif tu rimtaiiiiii?nu blemba man ji israse nes ziauriai spazmuoja gimda o as durnike paziurejau kad progesteronas sakau prie ko cia jis gi paprastas mot hormonas g.gif ir numeciau i sali fool.gif nu durnas daiktas viskas nuo ryt imu zvakes i trasa aciu tau brangioji wub.gif o tu tik nesikilnok ir butinai saugok cia nejuokas doh.gif lada tau i ligonine? bigsmile.gif laikysiu kumstukus uz jus wub.gif
furija04
18 sausio. Ta prasme as perskaiciau lapely ir pasiskaiciau info apie ji(progesterona). Labai bijau as to siuvimo, o epiduro turbut dar labiau doh.gif Dekui uz palaikyma. Kazkaip keista su tavim per dvi temas bendrauti smile.gif
Edeva
QUOTE(furija04 @ 2010 01 07, 20:01)
18 sausio. Ta prasme as perskaiciau lapely ir pasiskaiciau info apie ji(progesterona). Labai bijau as to siuvimo, o epiduro turbut dar labiau  doh.gif  Dekui uz palaikyma. Kazkaip keista su tavim per dvi temas bendrauti  smile.gif
*

viskas aisku tada naudosiu aciu tau wub.gif labai lauksim 18d tikrai tikrai viskas bus gerai as visa neta isnarsiau pries tai blush2.gif norejau pasiruost moraliskai blush2.gif yra nemazai anglu ir amerikieciu saitu kur sneka apie apsiuvima ir kiek ten rase visom pasiseke thumbup.gif epidiuro ir as bijauuuuuu unsure.gif aha patekom abi i dvi temas abi aktualios lotuliukas.gif
Puma84
QUOTE(Edeva @ 2009 12 07, 16:10)

as geriu magni nzn ar jis padeda ar koks stebuklas dabar kaklas 31mm ziuresim po dvieju sav  g.gif
*

o tai kas cia blogo jei 31 mm? man 20 sav kai matavo buvo 32 mm, sake idealu viskas g.gif
furija04
QUOTE(Edeva @ 2010 01 08, 00:19)
viskas aisku tada naudosiu aciu tau  wub.gif labai lauksim 18d tikrai tikrai viskas bus gerai as visa neta isnarsiau pries tai  blush2.gif norejau pasiruost moraliskai  blush2.gif yra nemazai anglu ir amerikieciu saitu kur sneka apie apsiuvima ir kiek ten rase visom pasiseke  thumbup.gif epidiuro ir as bijauuuuuu  unsure.gif aha patekom abi i dvi temas abi aktualios  lotuliukas.gif
*

reikes ir man pasiskaityti. Labai tikiuosi, nes jau kelintas nestumas is eiles nesekmingas, jau baigiu ir issekti visom prasmem, jau taip norisi supuoti mazyli rankose. Vyresnioji irgi labai laukia bigsmile.gif

QUOTE(Puma84 @ 2010 01 08, 10:37)
o tai kas cia blogo jei 31 mm? man 20 sav kai matavo buvo 32 mm, sake idealu viskas g.gif
*

Nieko blogo cia nera, svarbiausia, kad nebutu suminkstejes ir prasiveres. Pas mane tik 10mm 12sav, tai darys apsiuvima ir ziuresim-pades issaugoti musu stebukla ar ne.
Edeva
QUOTE(Puma84 @ 2010 01 08, 06:37)
*

cia yra labai gerai wink.gif kadangi patirtis nekokia vieno vaikelio netekau,su dukryte kaklelis taip pat nesamones dare dabar stebi 4u.gif
QUOTE(furija04 @ 2010 01 08, 12:51)
reikes ir man pasiskaityti. Labai tikiuosi, nes jau kelintas nestumas is eiles nesekmingas, jau baigiu ir issekti visom prasmem, jau taip norisi supuoti mazyli rankose. Vyresnioji irgi labai laukia  bigsmile.gif 
*

wub.gif oi kaip viliuosi kad viskas bus gerai kad pades apsiuvimas na bent statistiskai padeda yra vilties reikia tiket mirksiukas.gif
furija04
Labukas merginos, jau grizau vakar vakare is hospitalio. Susiuvo, o dabar taip ir nesupratau. Sake, kad neduodam jokiu garantiju, bet pora sav leido pabuti namuose, o po to i darba, net kai isgirdo, kad dirbu virtuveje, sake, kad daugiau ilsekis ir stenkis sunkiai nekilnoti, pabusi pora sav poilsyje, tave su mazyliu patikrins ir viskas. Dabar tai jauciuosi, kaip nuo arklio nulipusi, nors vakar operacineje, kol siuvo, tiek dantis uzkalbinejo, mes pusantros val(pats siuvimas truko apie 30 min) praplepejom su gydytojais. Dabar belieka laukimas ir tikejimas, kad viskas turi buti mums gerai. Aciu merginos uz palaikyma.
Tiesa, Edeva, jei pradejai vartoti progesterona, nevartok magnio. Man konsultante grieztai sake, nebandyti naudoti magnio su progesteronu. Nezinau kodel

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.