Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar įmanomas svajonių gimdymas...? :-)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Tahoe

Ar žinote, kad skausmas yra vertinamas skalėje nuo 0 iki 10? Gimdymo skausmas yra prilyginamas 8, kas reiškia „žudantį skausmą“? Pritaikius epidūrinę nejautrą, skausmas prilyginamas 2, t.y. pakeliamas, lengvas skausmas. Aš apie tai sužinojau nėščiųjų mokyklėlėje.

Po pirmo gimdymo pasakau sau: kitą kartą gimdysiu tik su epidūru! Galvojau, kad to skausmo niekada gyvenime nepamiršiu.... Pradėjus lauktis antrą kartą, po truputį mintys sukasi apie gimdymą, koks jis bus, kaip aš norėčiau, kad jis vyktų. Mintyse susikuriu Gimdymo planą, pagal kurį, jeigu prireiktų skatinimo, prašyčiau epidūrinės nejautros, o jeigu veikla vyktų natūraliai, bandyčiau be nuskausminimo (giliai širdyje norėjau, kad jokių medicininių intervencijų, tarp jų ir nuskausminimo, neprireiktų, bet kentėti pragariškų skausmų irgi nebuvau linkusi). Kažkodėl labai tikėjausi ir tikėjau, kad antras gimdymas bus lengvas ir sklandus, mintyse kūriau vaizdinius kaip aš sąrėmių metu sėdėsiu ant kamuolio, vėliau gulėsiu burbulinėje vonioje (sako, labai padeda), kaip gimdymo metu gros rami muzika, vyras bus šalia ir skausmo akimirkomis masažuos man nugarą, kaip lengvai ir be plyšimų aš išstumsiu vaikelį... Taip aš norėjau, kad viskas vyktų, tikėjau (ir dabar tikiu), kad mintys, troškimai materializuojasi... Aplinkiniai turbūt klausydami mano sapalionių mintyse sakė: "taip taip, naivuolė" biggrin.gif Spėkite, ar pavirto mano norai realybe? Beje, gruodžio mėnuo Ukmergėje nusimatė labai derlingas, labai daug nėštukių turėjo gimdyti būtent gruodį – jeigu būtų įmanoma paskirstyti, tai kiekvienai gruodžio dienai gautųsi po 1-2 gimdyves per dieną. Be to, panašiu laiku apie mano termino datą nusimatė pilnatis, kurios metu yra tendencija gimdyvių antplūdžiui... Visi šie dalykai mane truputį gąsdino - kad nebus laisvų palatų (o apie komercinę belieka pasvajoti), kad nebūsiu pakankamai prižiūrėta ir apšokinėta ir t.t. Tai kaipgi viskas vyko, ar pasiteisino mano nuogąstavimai?

Gruodžio 19d. Mano termino diena. 1:30 nakties. Bemiegant pajuntu, kad kad tarp kojų kažkas išbėga. Apsidžiaugiu, kad turbūt tai gleivių kamštis arba vandenys. Nepraeina nė pusvalandis, kai pajuntu maudimą pilvo apačioje. Nueinu į wc. Pakeliui šliūkšteli dar viena dozė skaidraus skysčio. Nudžiungu. Turbut šiandien ta diena! Daugiau į lovą nebegrįžtu. Įsijungiu kompiuterį, pasileidžiu sąrėmių skaičiuoklę, naršau internete. Galima sakyti, visą likusią nakti skaičiuoju sąremius, laukiu jų reguliarumo. Deja, jie kartojasi kas 10, 7, 15, 20, 5, 10min. ir t.t. – jokio reguliarumo, bet skausmas bėgant laikui truputį stiprėja. Iš ryto, palikę dukrytę vyro mamos globai, apie 10h neskubėdami judame link ligoninės. Verdiktas – atsidarymas tik 3cm unsure.gif "Galite dar važiuoti namo arba likti stebėjimui, nes vistiek vakare turėtumėte pagimdyti." Nusprendžiame likti. Akušeriniame skyriuje tylu, ramu, tik retkarčiais pasigirsta kokio naujagimio verkimas. Pasirodo, skyrius beveik pilnas jau pagimdžiusių, visos naujai atremontuotos palatos užimtos, bet iš gimdyvių esu tik aš viena thumbup.gif Abu su vyru esame patalpinami į priešgimdyvinę palatą. Gydytoja pasiūlo vyrui nupirkti man ko nors užkrimsti, atsigerti, juk iki gimdymo dar nusimato visa diena, reikia pasistiprinti. Aš paprašau kamuolio ir po poros minučių jau sėdžiu ant jo. Mūsų didelei nuostabai paaiškėja, kad komercinė palata laisva ir mes galime ją „imti“!! clap.gif Dar negaliu patikėti, kad viskas vyksta taip sklandžiai! Vyras atveža valgyti, gerti, taip pat muzikos. Klausausi Norah Jones. Už lango gražiai sninga. Palatoje šilta ir jauku. Personalas labai malonus. Dirba ta pati akušerė, kuri priėmė dukrytę. Ji prisimena mus. Stebisi mano nedideliu pilvuku ir sako, kad turbūt jis dar mažesnis negu pirmą kartą bei prognozuoja man mažą vaikelį. Viskas būtų nuostabu, bet.... veikla nesinormalizuoja, t.y. sąrėmiai netampa reguliarus, kartojasi tai kas 15, tai kas 5, tai kas 10 minučių... Taip ateina ir vakaras... 19val. Nors atsidarymas jau 6 cm, gydytoja su akušere, apžiūrėjusios mane pasiūlo skatinti, nes esą, priešingu atveju, galiu pagimdyti tik naktį ar paryčiui, būsiu pervargusi, antrą naktį nemiegojusi ir be jėgų stumti... Jau prieš tai esu užsiminusi gydytojai dėl epidūro, tačiau iki šiol jo neprireikia, nes sąrėmiai pakenčiami. Man prižadama pati mažiausia skatinamųjų dozė ir pasakoma, kad epidūro daryti neverta, nes nedaug centimetrų trūksta iki pilno atsivėrimo. Truputį paskatinus viskas turėtų vykti greitai. Ką padarysi. Patikiu. Sutinku... Su visais daiktais ir su kamuoliu persikeliame į gimdyklą. Ten įsijungiame ligoninės kompaktą su labai gražia ramia muzika (kažkas gražaus iš klasikos, gaila, kad nepamenu...) wub.gif Nors skatinamųjų kiekis minimalus, bet jau darosi „salduuuuu“ blink.gif Gerai, kad vyras šalia. Akušerė pamoko jį daryti masažą. Tai man truputį padeda. Skyriuje tyluma ramuma, gimdykloje gera atmosfera. Su vyru kalbame, kokia nuostabi ta ramybė (pirmas gimdymas vyko dienos metu, buvo daug triukšmo, skyriuje daug lankytojų, taip pat abi gimdyklos užimtos, o sienos gana plonos). Dabar atrodo tiesiog idealus laikas gimdyti. Vis dar sėdžiu ant kamuolio, ir kai tik užeina sąrėmis, pradedu klubais sukti ratus ant jo. Gimdykloje taip pat yra mano išsvajota burbulinė vonia, tik gaila, kad man į ją neleidžiama, kadangi vaisiaus vandenys nubėgę.. Sąrėmių skausmas vis stiprėja, darosi sunku sėdėti ant kamuolio. Išbandau visokias kitokias pozas. Nelabai padeda sad.gif Ateina akušerė su gydytoja. Visi keturiese kalbamės. Jau net pokalbio temų neatsimenu, tik žinau, kad buvo bandoma nukreipti mano dėmesį nuo skausmo. Ir vėl laikas gimdos kaklelio apžiūrai (tai turbūt antras, ne, trečias skausmingiausias dalykas po sąrėmių skausmų!) doh.gif Net silpna pasidaro nuo to ką man pasako… Per lėtai viskas vyksta, gimdos kaklelis vos vos pajudėjęs nuo skatinimo pradėjimo momento… user posted image Ir tada jau manęs niekas nebeklausia, noriu aš ar ne, paskelbiamas nuosprendis man nuskamba kaip didžiausia pasaulyje bausmė – didiname skatinamųjų lašelių skaičių! blink.gif Neverta nė sakyti, kad epidūro man niekas nedavė. Na ką gi... lašeliai padidinti, nereikia laukti nė minutės – prasideda "žudantis" skausmas!! user posted image Sunku net kvėpuoti, burzgiu kaip koks traktorius, bandau rėkti, bet atrodo nėra jėgų, laisvu kelių sekundžių atokvėpio metu galvoje šmėsteli mintis (kuri man dabar atrodo baisiai juokinga), kad reiktų gal pasiprašyt ant žemės ir pabandyti ropoti (akušerė pasakojo, kad būta pas juos tokių pageidavimų), bet ta mintis akimirksniu ištirpsta užėjus dar vienai skausmo bangai... Mano brangiausiasis papučia man į veidą, gal norėdamas nupūsti užkritusius plaukus (turbūt atrodau kaip laumė ragana laugh.gif). O! man tai patinka! bigsmile.gif Taip gera ir gaivu!!! Sakau: pūsk, dar pūūūūsk!!! Ir vyras pučia (kaip jam galva neapsisuka? biggrin.gif ). Praėjus porai dienų po gimdymo jis paironizuoja: „pūskit į mane, pūskit, aš plunksnelė!” Tik tada prisimenu savo keistus pageidavimus ir suima labai nuoširdus juokas user posted image Taigi... jei gerai prisimenu, vis kartojau žodzius: o, Dieve, o Dieve, neištversiu.... Sukaupusi paskutines jėgas paklausiu gydytojos, kiek čia man dar skirta kankintis. Ji pasako, kad apie valandą gal... Tai dar vienas baisus mano ausims verdiktas.... Tada kažkas atsitinka – vieno, po to kito, trečio sąrėmio metu pradedu jausti kažkokį karštį gimdos kaklelyje g.gif Labai keistas jausmas... Apie tai pasakau gydytojai, kuri iškart puola tikrinti kaklelio. „Aha, pažiūrim, ką čia turim..........jau gimdaaaaaai!!!!!” Nuo skatinamųjų dozės didinimo nepraėjęs nė pusvalandis! Aš negaliu tuom patikėti bigsmile.gif Supuola akušerės, slaugytojos ir kitas reikalingas personalas. Tada aš irgi jau pajaučiu… “oooooi, kažkas darosi, stumiuuuuu”!!! Akušerė: „dar nestuuuumk, ne ne!!!“. „Bet aš negaliuuu nestumti, ir kaip man susilaikyti???“ Pagaliau man leidžiama stumti. Bet... man nebesinori... vėl laukiame sąrėmio. Sulaukiame. Bet tos stangos tokios silpnos, atrodo, kad jų visai nebūtų ir tik aš viena savo jėgomis stumiu.. o taip sunku, taip nėra tų jėgų... Pagaliau ateina viena galinga stanga, aš stumdama pradedu garsiai spiegti. Personalas sudrausmina mane, kad taip nedaryčiau, nes negirdėsiu, kas man liepiama. Susikoncentruoju ir pabandau tylėti. Gaunasi! Bet veidas atrodo sprogs nuo susidariusios energijos ir noro rėkti, iššsilieti unsure.gif Skirtingai nei pirmo gimdymo metu, stumimas žiauriai skausmingas, jaučiu kiekviena skausmelį, jaučiu kaip.....o Dieve, mane keeerpa, aaa!!!! Jaučiu kaip nubėga didelis kiekis šilto skysčio...„ „Kraujas“, pagalvoju unsure.gif „Nieko nieko, nebedaug liko, galvytę jau matome!“. Dar porą sunkių stumimų ir išgirstu riksmą!!! clap.gif Tada mano veidą nutvieskia šypsena. Dar kokį pusvalandi kartoju visų įmanomų dievų vardus (tarp aikčiojimų ir verkšlenimų dėl skausmingo manęs siuvimo, siuvimas – antras po sąrėmių baisiausias skausmas pasaulyje), dėkodama, kad viskas pagaliau baigėsi.... Mūsų didelei nuostabai, Deividukas gimė 54cm ir 3750g!! user posted image Ir kur jis pas mane galėjo tilpti tokiame mažame pilvuke??? Glaudžiu savo stebuklėlį prie krūtinės ir jaučiuosi esanti devintame danguje... user posted image

Kitą dieną po mano gimdymo prasideda pilnatis... unsure.gif Ryte nugirstu personalą už durų šnekant: „tai kur guldysime?“ Pasirodo, po manęs gimdyti atvyksta dar gal 3 gimdyvės, o skyrius beveik pilnas. Mintyse sau pagalvoju: „ir už ką man taip pasisekė, kad aš laiku atvykau, laiku gimdžiau?“

Praeina kokia savaitė. Aš susimąstau ir sakau vyrui: „žinai, visgi aš manau, kad svajonė apie tai, kaip turėtų atrodyti gimdymas, išsipildė. Netgi tas nežmoniškas paskutinės valandos skausmas, nors buvo sunkiai pakenčiamas, bet jis netruko juk labai ilgai. Be to, išsipildė net mano vidinis troškimas pagimdyti natūraliai be nuskausminimo.“ bigsmile.gif Ir kas paneigs, kad psichinė energija egzistuoja – mes visada gauname tai, ko trokštame, kuo tikime... Todėl linkiu visoms kuo pozityvesnio mąstymo 4u.gif
Mirmukė
Labai gražiai aprašyta istorija. wub.gif Paprastai, ir su puikiu humoro jausmu thumbup.gif
Garnier
Super gimdymo istorija thumbup.gif Dar karteli sveikinu 4u.gif
Tahoe
QUOTE(Mirmukė @ 2011 01 08, 19:14)
Labai gražiai aprašyta istorija.  wub.gif Paprastai, ir su puikiu humoro jausmu thumbup.gif
*

QUOTE(nojucka @ 2011 01 08, 19:28)
Super gimdymo istorija  thumbup.gif  Dar karteli sveikinu  4u.gif
*

Aciu blush2.gif Niekuom gal neisskirtine, bet turejau atlikti pareiga - dukrytes rasiau gimimo istorija, tai negalejau nuskriausti ir savo maziaus smile.gif
pupa3
vaje, super, labai graziai papasakota wub.gif
aukit diduciai 4u.gif
sarune+
labai nuosirdziai viskas aprasyta!!!Aukit sveikuciai ... 4u.gif
Lotyna
Tahoe, turi nepaprasta rasytojos talenta bigsmile.gif Super aprasei Deividuko gimimo istorija thumbup.gif Laaabai gerai skaitesi ... Ir smagu, kad turejai toki gimdyma, kokio ir norejai wub.gif
Linkejimai nuo gruodinuku 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tahoe
QUOTE(pupa3 @ 2011 01 08, 19:50)
vaje, super, labai graziai papasakota  wub.gif
aukit diduciai 4u.gif
*

QUOTE(sarune+ @ 2011 01 08, 20:15)
labai nuosirdziai viskas aprasyta!!!Aukit sveikuciai ... 4u.gif
*

QUOTE(Domke @ 2011 01 08, 21:30)
Tahoe, turi nepaprasta rasytojos talenta  bigsmile.gif  Super aprasei Deividuko gimimo istorija  thumbup.gif  Laaabai gerai skaitesi ... Ir smagu, kad turejai toki gimdyma, kokio ir norejai  wub.gif
Linkejimai nuo gruodinuku  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Aciu aciuks.gif
Sivė
Kokia šilta, graži gimdymo istorija wub.gif
indica
Dovanok, bet tavo aprasytos kancios man nepanasu i svajoniu gimdyma, taciau kiekvienas isivaizduoja viska skirtingai ir svarbiausia, kad igyvendinai savo norus, nepaluzai ir labai idomiai, netgi ispudingai aprasei savo gimdymo istorija thumbup.gif 4u.gif
Aukit sveikuciai ir grazuciai! 4u.gif
Tahoe
QUOTE(indica @ 2011 01 09, 11:18)
Dovanok, bet tavo aprasytos kancios man nepanasu i svajoniu gimdyma, taciau kiekvienas isivaizduoja viska skirtingai ir svarbiausia, kad igyvendinai savo norus, nepaluzai ir labai idomiai, netgi ispudingai aprasei savo gimdymo istorija thumbup.gif  4u.gif
Aukit sveikuciai ir grazuciai! 4u.gif
*

Teisinga pastaba 4u.gif Na taip, tai buvo "ne pagal plana" biggrin.gif Galvodama pavadinima bei deliodama kai kurias mintis irgi apie tai masciau.
Tuo momentu tikrai atrode, kad neistversiu, bet, kita vertus, tai truko gana trumpai, tiesiog labai jau as cia smulkiai aprasiau ax.gif Bet as vertinu viska bendrai paemus - gydytojus, demesi, visas aplinkybes, aplinka ir t.t. O skausmas, kurio aprasymas nors ir didele dali istorijoje uzima, jis is tiesu tik vienas is fragmentu smile.gif
Kabliuote
QUOTE(indica @ 2011 01 09, 11:18)
Dovanok, bet tavo aprasytos kancios man nepanasu i svajoniu gimdyma

labai įdomiai išsireiškėte- ,,kančios" g.gif mano nuomone, kančia, kai kankiniesi be prasmės...o gimdymas yra prasmingas, nuostabus, šventas skausmas, kurį tikrai galima iškęsti ir be tų epidūrų ir kitų vaistų ax.gif

Autorės pasakojimas tikrai labai gražus 4u.gif ir mintys puikios ir teisingos- Mintys tikrai materializuojasi mirksiukas.gif
Dalija23
Tahoe labai grazi tavo sunelio gimimo istorija 4u.gif
daivvva
QUOTE(Tahoe @ 2011 01 08, 19:12)
Ar žinote, kad skausmas yra vertinamas skalėje nuo 0 iki 10? Gimdymo skausmas yra prilyginamas 8, kas reiškia „žudantį skausmą“? Pritaikius epidūrinę nejautrą, skausmas prilyginamas 2, t.y. pakeliamas, lengvas skausmas. Aš apie tai sužinojau nėščiųjų mokyklėlėje.

[b]P[/bKažkodėl labai tikėjausi ir tikėjau, kad antras gimdymas bus lengvas ir sklandus, mintyse kūriau vaizdinius kaip aš sąrėmių metu sėdėsiu ant kamuolio, vėliau gulėsiu burbulinėje vonioje (sako, labai padeda), kaip gimdymo metu gros rami muzika, vyras bus šalia ir skausmo akimirkomis masažuos man nugarą, kaip lengvai ir be plyšimų aš išstumsiu vaikelį... Taip aš norėjau, kad viskas vyktų, tikėjau (ir dabar tikiu), kad mintys, troškimai materializuojasi... Aplinkiniai turbūt klausydami mano sapalionių mintyse sakė: "taip taip, naivuolė"  biggrin.gif Spėkite, ar pavirto mano norai realybe?
*

Pirmiausia sveikinu gimus jūsų lauktam sūneliui, 4u.gif sveikatėlės, aukti dideliam, gražučiui, meilučiui wub.gif . antra labai tave palaikau, kai svajoji ir tiki savo svajone ir ja neabejoji biggrin.gif . Tai svarbiausia, kad tavo gimdymas - svajonė, ir kartu pavyzdys kitoms mamytėms svajoti ir tikėti, kad viskas bus gerai
Ačiū tau už šią istoriją.
Ir užsuk pas mūsų 2009 pirmo ketvirčio mažylius pasidžiaugti kaip augate biggrin.gif
vijuna
Tahoe- labai grazi istorija wub.gif
vilvet
Labai grazi istorija, prisimeniau net as savo gimdyma rolleyes.gif
pupy
super,viska pries akis maciau ax.gif Sveikatytes jums mirksiukas.gif
indica
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 09, 13:40)
labai įdomiai išsireiškėte- ,,kančios" g.gif mano nuomone, kančia, kai kankiniesi be prasmės...o gimdymas yra prasmingas, nuostabus, šventas skausmas, kurį tikrai galima iškęsti ir be tų epidūrų ir kitų vaistų ax.gif
*

Na, tikrai nenorejau pasakyti, kad gimdymas- tai neprasminga kancia, ir visiskai sutinku su tamstos nuomone apie sventa skausma 4u.gif
Svarbiausia, kad istorijos autore teisingai suprato mano komentara smile.gif
Ledinuke
Tahoe, buvo gera skaityti tavo istoriją.. nors ir nemažai iškentėta, bet džiaugiuosi kad pasidalinai. Aš taip pat panašiai svajojau, ir nors mano mintyse susikurtas gimdymo planas buvo pakoreguotas vaikučio, neprisireikė nei muzikos, nei kamuolio, ant kurio man iš karto pasidarė silpna po pirmo rimtesnio sąrėmio, bet viskas vyko sklandžiai, be nuskausminamųjų, be plyšimų, ir svarbiausia, labai greitai... Taip pat tikiu, kad mūsų mintys materializuojasi, tiesiog kartais viskas pakoreguojama pagal aukštesnį planą, kaip geriausiai mums ir mūsų vaikučiams...
Ačiū ir sėkmės bei kantrybės auginant mažylį 4u.gif
*fujimi
labai graži istorija, papasakota nuoširdžiai ir paprastai. Mintys tikrai turi materiją, ir jos pildosi, jei labai tiki ir nori mirksiukas.gif
sėkmės auginant mažuosius padaužas. 4u.gif
klaara
TIkrai labai jaukiai ir šiltai papasakota istorija wub.gif
spurgela
Labaaaaiiiii grazu wub.gif
Selva
Tahoe, didziuliai sveikinimai 4u.gif

Ir planavom, ir nestavom "kartu", o dabar ir ciuciuojam 4u.gif
Tahoe
Aciu labai visoms uz grazius zodzius 4u.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 09, 13:40)
...o gimdymas yra prasmingas, nuostabus, šventas skausmas, kurį tikrai galima iškęsti ir be tų epidūrų ir kitų vaistų
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(daivvva @ 2011 01 09, 14:49)
Pirmiausia sveikinu gimus jūsų lauktam sūneliui, 4u.gif sveikatėlės, aukti dideliam, gražučiui, meilučiui  . antra labai tave palaikau, kai svajoji ir tiki savo svajone ir ja neabejoji . Tai svarbiausia, kad tavo gimdymas - svajonė, ir kartu pavyzdys kitoms mamytėms svajoti ir tikėti, kad viskas bus gerai
Ačiū tau už šią istoriją.
Ir užsuk pas mūsų 2009 pirmo ketvirčio mažylius pasidžiaugti kaip augate biggrin.gif
*

Aciu aciuks.gif Ir aciu uz kvietima 4u.gif

QUOTE(indica @ 2011 01 09, 19:25)
Na, tikrai nenorejau pasakyti, kad gimdymas- tai neprasminga kancia, ir visiskai sutinku su tamstos nuomone apie sventa skausma 4u.gif
Svarbiausia, kad istorijos autore teisingai suprato mano komentara smile.gif
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(Ledinuke @ 2011 01 09, 19:37)
Tahoe, buvo gera skaityti tavo istoriją.. nors ir nemažai iškentėta, bet džiaugiuosi kad pasidalinai. Aš taip pat panašiai svajojau, ir nors mano mintyse susikurtas gimdymo planas buvo pakoreguotas vaikučio, neprisireikė nei muzikos, nei kamuolio, ant kurio man iš karto pasidarė silpna po pirmo rimtesnio sąrėmio, bet viskas vyko sklandžiai, be nuskausminamųjų, be plyšimų, ir svarbiausia, labai greitai... Taip pat tikiu, kad mūsų mintys materializuojasi, tiesiog kartais viskas pakoreguojama pagal aukštesnį planą, kaip geriausiai mums ir mūsų vaikučiams...
Ačiū ir sėkmės bei kantrybės auginant mažylį  4u.gif
*

Tikrai taip drinks_cheers.gif

QUOTE(Selva @ 2011 01 10, 02:22)
Tahoe, didziuliai sveikinimai  4u.gif

Ir planavom, ir nestavom "kartu", o dabar ir ciuciuojam  4u.gif
*

Aciu, Selva 4u.gif Seniai "matyta" bigsmile.gif Tau irgi didelis glebys sveikinimu susilaukus dukrytes 4u.gif 4u.gif wub.gif
-luka-
Turbut pirma gimdymo istorija, kuria skaitant nezliumbiau, o sypsojausi biggrin.gif . Labai taikliai aprasyta thumbup.gif
Tahoe
QUOTE(-luka- @ 2011 01 10, 11:59)
Turbut pirma gimdymo istorija, kuria skaitant nezliumbiau, o sypsojausi  biggrin.gif . Labai taikliai aprasyta  thumbup.gif
*

aciuks.gif
Smagu, kad nuotaika pakeliau biggrin.gif
lazdona
Labai gražiai viską papasakojai 4u.gif
Esi labai stipri moteris thumbup.gif ir nuostabi mamytė wub.gif
(dar kartą širdyje pasidžiaugiau, kad CP apturėjau blush2.gif biggrin.gif )
sariukas
thumbup.gif thumbup.gif wub.gif 4u.gif
Tahoe
QUOTE(lazdona @ 2011 01 10, 14:38)
Labai gražiai viską papasakojai  4u.gif
Esi labai stipri moteris  thumbup.gif  ir nuostabi mamytė  wub.gif
(dar kartą širdyje pasidžiaugiau, kad CP apturėjau  blush2.gif  biggrin.gif )
*

aciuks.gif

O as, nors trecio vaikucio neplanuojam, bet jeigu taip atsitiktu, tai noreciau tik naturaliai gimdyti smile.gif
LaimingaMamyte
QUOTE(Tahoe @ 2011 01 08, 19:12)
Ir kas paneigs, kad psichinė energija egzistuoja – mes visada gauname tai, ko trokštame, kuo tikime... Todėl linkiu visoms kuo pozityvesnio mąstymo  4u.gif
*

Labai grazi jusu istorija wub.gif Pritariu jums pilnai del paskutinio jusu istorijos sakinio. Mano antras gimdymas irgi buvo toks apie koki svajojau, tetruko 2 val., be jokiu plysimu... svajoniu gimdymas. Taip pat nuo nestumo pradzios isivazdavau sau kaip viskas vyks... o dar iki nestumo svajojau apie suneli, nestumo metu isivaizdavau kaip darant ehoskopija gyd. man pasakys - berniukas... wub.gif Na ir tas pilnai pasitvirtino!!!
Todel galiu tik pakartoti::: mes visada gauname tai, ko trokštame, kuo tikime... Todėl linkiu visoms kuo pozityvesnio mąstymo 4u.gif
Tahoe
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 01 11, 22:52)
Labai grazi jusu istorija  wub.gif Pritariu jums pilnai del paskutinio jusu istorijos sakinio. Mano antras gimdymas irgi buvo toks apie koki svajojau, tetruko  2 val., be jokiu plysimu... svajoniu gimdymas. Taip pat nuo nestumo pradzios isivazdavau sau kaip viskas vyks... o dar iki nestumo svajojau apie suneli, nestumo metu isivaizdavau kaip darant ehoskopija gyd. man pasakys - berniukas...  wub.gif  Na ir tas pilnai pasitvirtino!!!
Todel galiu tik pakartoti::: mes visada gauname tai, ko trokštame, kuo tikime... Todėl linkiu visoms kuo pozityvesnio mąstymo  4u.gif

*

Del lyties man irgi panasiai buvo biggrin.gif Vyras buvo isitikines, kad bus berniukas, na, cia jo tokie vyriski norai smile.gif O man buvo tas pats, ar berniukas, ar megyte, vien del vyro norejau berniuko ir vis eidama echoskopuotis galvojau, kad tikrai turetu pamatyti kazka tarp kojyciu, ir pamate clap.gif
Linutas
Kokia istorija! wub.gif
Zinau sio vaikelio pradejimo istorija, zinau, kaip mamyte kentejo del kai kokiu bedeliu. Zinau, kas padejo mamytei istverti baiminga laukima, o dabar dar zinau, kad TAS, kas buvo planuose ir mintyse prasomas pas Dievuli, isikunijo ir stai taip, palyginus lengvai ir sklandziai atejo gyventi su mumis kartu! wub.gif
Linkejimimai mamytei, mazajam naujajam Zmoguciui ir visai jos seimai! thumbup.gif
Tahoe
QUOTE(Linutas @ 2011 01 13, 21:42)
Kokia istorija!  wub.gif
Zinau sio vaikelio pradejimo istorija, zinau, kaip mamyte kentejo del kai kokiu bedeliu. Zinau, kas padejo mamytei istverti baiminga laukima, o dabar dar zinau, kad TAS, kas buvo planuose ir mintyse prasomas pas Dievuli, isikunijo ir stai taip, palyginus lengvai ir sklandziai atejo  gyventi su mumis kartu!  wub.gif
Linkejimimai mamytei, mazajam naujajam Zmoguciui ir visai jos seimai!  thumbup.gif
*

Aciu bigsmile.gif 4u.gif
Tikrai, vos pamaciusi NT du bruksnelius verkiau is dziaugsmo ir is baimes, nes buvau pasmerkusi save persileidimui del tam tikru bedeliu... Netikejau ilga laika, kad viskas bus gerai...
granny
Labai grazi istorija 4u.gif
VaiVi
Labai gražiai aprašyta sūnelio gimimo istorija thumbup.gif Ypač lengvai skaitėsi ir pozityviai nuteikė mirksiukas.gif
Tahoe
QUOTE(granny @ 2011 01 15, 16:23)
Labai grazi istorija 4u.gif
*

QUOTE(VaiVi @ 2011 01 18, 19:27)
Labai gražiai aprašyta sūnelio gimimo istorija thumbup.gif Ypač lengvai skaitėsi ir pozityviai nuteikė mirksiukas.gif
*

aciuks.gif
Eddii
labai smagus gimdymo istorijos pasakojimas, be pilstymo is tuscio i kiaura thumbup.gif
Tahoe
QUOTE(Eddii @ 2011 01 21, 20:41)
labai smagus gimdymo istorijos pasakojimas, be pilstymo is tuscio i kiaura  thumbup.gif
*

Na, gal kai kur ir papilstyta is tuscio i kiaura, kai kur per daug issiplesta, bet turbut toks mano rasymo stilius biggrin.gif
pumyte83
Labai labai sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Saunuole thumbup.gif
Netyciom uzsukau i sia tema,ir saunu,kad ji tokia is linksmesniu bigsmile.gif ,nes kitos ,kad ir baigiasi laimingai,privercia isspausti asaras....
beto,kai skaiciau,rodes,kad tarsi pasakojama ir dalis mano isgyvenimu.As irgi buvau susidariusi gimdymo plana,viska viska(nes ir siaip esu gyvenime didele planuotoja).Tad gimdyciau ir gimdyciau,jeigu ir antrakart viskas taip butu thumbup.gif
O svarbiausia,kad kai pamatai savo vaikeli-dingsta visi skausmai,viskas pasimirsta!!!!!
Tad graziu akimirku augant wub.gif 4u.gif 4u.gif
Tahoe
QUOTE(pumyte83 @ 2011 01 24, 14:49)
beto,kai skaiciau,rodes,kad tarsi pasakojama ir dalis mano isgyvenimu.As irgi buvau susidariusi gimdymo plana,viska viska(nes ir siaip esu gyvenime didele planuotoja).Tad gimdyciau ir gimdyciau,jeigu ir antrakart viskas taip butu thumbup.gif
O svarbiausia,kad kai pamatai savo vaikeli-dingsta visi skausmai,viskas pasimirsta!!!!!
Tad graziu akimirku augant wub.gif  4u.gif  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
Aciu 4u.gif
Morfija
Na svarbiausias viskas greitai ir beveik pagal planą, bet tie skausmai visi atrodo baugiai unsure.gif Bet tas optimizmas trykštantis iš mamos kažkaip gerai nuteikia wink.gif

Sėkmės ir sveikatos jūsų šeimynai smile.gif
Tahoe
QUOTE(Morfija @ 2011 02 01, 11:30)
Na svarbiausias viskas greitai ir beveik pagal planą, bet tie skausmai visi atrodo baugiai  unsure.gif Bet tas optimizmas trykštantis iš mamos kažkaip gerai nuteikia wink.gif

Sėkmės ir sveikatos jūsų šeimynai smile.gif
*

Na, gal cia dar priklauso ir nuo aprasymo - galima skausmus apibudinti keliais zodziais, o galima prieiti iki toookiu smulkmenu, kad tikrai gali pasidaryti negera biggrin.gif

Aciu 4u.gif
daluzenik
labai graziai aprasyta, jaudinanti istorija.
4u.gif sveikinam su antragimiu
gryneja
Linksmai papasakota 4u.gif Sekmes,sveikatos ir laimes jusu seimai 4u.gif
begedia
4u.gif wub.gif
MO
Subtiliai,švelniai parašyta istorija,sveikinu su sūnelio gimimu,aukit didučiai wub.gif 4u.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.