Parasykit kurioms pavyko, arba kurios turi naudingos informacijos, nes firmos daug nori uz tokias paslaugas, tad manau jeigu bent kiek nusimanai kompuose tai imanoma pasidaryti paciai.
Kaip manot?
Sveikos. Gal zinote kaip paciai galima butu susikurti internetine parduotuvele, kad ir paprasta be visokiu vikruntasu, kuria galeciau pati administruoti, kuria lengva butu naudotis ir pirkejams ir man:)?
Parasykit kurioms pavyko, arba kurios turi naudingos informacijos, nes firmos daug nori uz tokias paslaugas, tad manau jeigu bent kiek nusimanai kompuose tai imanoma pasidaryti paciai. Kaip manot? QUOTE(Lelijja @ 2007 09 27, 14:03) Sveikos. Gal zinote kaip paciai galima butu susikurti internetine parduotuvele, kad ir paprasta be visokiu vikruntasu, kuria galeciau pati administruoti, kuria lengva butu naudotis ir pirkejams ir man:)? Parasykit kurioms pavyko, arba kurios turi naudingos informacijos, nes firmos daug nori uz tokias paslaugas, tad manau jeigu bent kiek nusimanai kompuose tai imanoma pasidaryti paciai. Kaip manot? Kuo prekiausime ? QUOTE(Lelijja @ 2007 09 27, 16:23) Čia iš neturėjimo ką veikti ar rimtai verslą pradėt ruošiamasi? Oi, darbelio daug.... iš pradžių, tai sukurti puslapį O kur dar išreklamuoti savo puslapį....laikraščiai, supermama, televeizija netgi
Maciau keleta merginu puslapiu panasaus tipo, nemanau kad jau jos su jais labai vargo, tarkim rankdarbiai.com Tai va kazka panasaus butu idomu sukurt, tikrai is TUREJIMO ka veikt. Tik dizaino aisku geresnio noretusi nei paminetame puslapelyje:P
Yra toks scriptas
QUOTE(Lelijja @ 2007 09 27, 16:59) Maciau keleta merginu puslapiu panasaus tipo, nemanau kad jau jos su jais labai vargo, tarkim rankdarbiai.com Tai va kazka panasaus butu idomu sukurt, tikrai is TUREJIMO ka veikt. Tik dizaino aisku geresnio noretusi nei paminetame puslapelyje:P Nu žinot, aš apstulbęs... tą puslapį nesunku sukurti??? Juk šitiek daug darbo... ohohohoho... QUOTE(Makalius @ 2007 09 27, 17:03) Nu žinot, aš apstulbęs... tą puslapį nesunku sukurti??? Juk šitiek daug darbo... ohohohoho... Na as is tu kur daveda reikala iki galo. Tiksliau nemetu i sona nepabaigtu reikalu. Todel kantrybes tikrai turesiu:) Makaliau tu destyk tolko v temu step by step:) Papildyta: QUOTE(kicule @ 2007 09 27, 17:02) O koks "toks skriptas"? QUOTE(Makalius @ 2007 09 27, 17:03) Nu žinot, aš apstulbęs... tą puslapį nesunku sukurti??? Juk šitiek daug darbo... ohohohoho... Nieko sudėtingo, nes yra "zagatovkės"(šablonai), pasirenki atspalvius, šriftus, paveikslėlius ir vperiod.
Kaži, ar tos zagatovkės nemokamos.... beje, dar ir puslapio adresas mokamas yra
QUOTE(Palemonas @ 2007 09 28, 01:05) Tai tas 120 lt per menesi ar per metus? Esu as girdejusi kad mokama, nesijaudinkit, domejausi jau. O tie puslapiai kurie skelbia jog gali patalpinti savo svetaine tik uz 5 lt ar net uz 1 lt. Tokie kaip suprantu parduotuves ikelimui netiktu:)? Papasakokit kas ka zino, placiau, gal kas mate kaip kuriama internetine parduotuve, arba zino pagrindinius principus?
Mačiau ir žinau, ne vieną esu kūrusi. Neturint jokių WEB žinių, labai sunku kažką padaryti nuo nulio, kad ir turint jau paruoštą el. parduotuvės scenarijų. Hostingo paslaugos už 5lt ar pan. tinka, tačiau priklausomai nuo lankytojų skaičiaus, Jums eis "taffic`as", tai yra atsiunčiamų duomenų kiekis aplankant Jūsų svetainę, už kurį taip pat reikės mokėti. Racionaliausia naudoti už 25lt ar panašiai. Be to, dažnai tam tikslui būna pritaikyti hostingo planai.
QUOTE(Tetrahidro @ 2007 09 28, 21:26) Mačiau ir žinau, ne vieną esu kūrusi. Neturint jokių WEB žinių, labai sunku kažką padaryti nuo nulio, kad ir turint jau paruoštą el. parduotuvės scenarijų. Hostingo paslaugos už 5lt ar pan. tinka, tačiau priklausomai nuo lankytojų skaičiaus, Jums eis "taffic`as", tai yra atsiunčiamų duomenų kiekis aplankant Jūsų svetainę, už kurį taip pat reikės mokėti. Racionaliausia naudoti už 25lt ar panašiai. Be to, dažnai tam tikslui būna pritaikyti hostingo planai. Sukuriai sia tema tam kad gauti siek tiek informacijos ir paziuret ko dar nezinau, esu dirbusi su php, programomis, sugebejau sukurti puslapi, nesisamdziau jokiu profu, apskritai su kompais draugauju normaliai, manau man pavyks:), o jeigu ne, programeriu forumuose visada gali sulaukt tikrai naudingu patarimu, tad aciu uz pagalba ir nuomones visiems.
Lelijja, kaip sekasi?
Iš patirties galiu pasakyti, kad nėra viskas taip paprasta QUOTE(Lelijja @ 2007 09 27, 20:28) "Zagatovų" yra čia: http://www.opensourcecms.com/ Kategorija E-comerce QUOTE(Padėjėjas @ 2007 10 03, 14:06) Sveiki...dar zinau adresiuka kur gaut zagatovke...Su tuo viskas aisku. Ale kaip surast serveri, na kad ir mokama kur patalpint ta parduotuve? Tada kaip suprantu reiketu pasidaryt verslo liudijima. Ar dar kazka reikia valstybei moketi? Uz domena kiek zinau mokestis eina metinis. Siaip tiesa pasakius, paskutinem dienom labai apsikrovus kitais darbais buvau, tad parduotuves dar nesukuriau Papildyta: QUOTE(flight @ 2007 10 03, 12:32) Lelijja, kaip sekasi? Iš patirties galiu pasakyti, kad nėra viskas taip paprasta O gal tu pati jau turi savo e-parduotuve? Pasidaintum patirtim:) QUOTE(Lelijja @ 2007 10 03, 19:50) Sveiki...dar zinau adresiuka kur gaut zagatovke...Su tuo viskas aisku. Ale kaip surast serveri, na kad ir mokama kur patalpint ta parduotuve? Tada kaip suprantu reiketu pasidaryt verslo liudijima. Ar dar kazka reikia valstybei moketi? Uz domena kiek zinau mokestis eina metinis. Siaip tiesa pasakius, paskutinem dienom labai apsikrovus kitais darbais buvau, tad parduotuves dar nesukuriau Papildyta: O gal tu pati jau turi savo e-parduotuve? Pasidaintum patirtim:) Mano žiniomis verslo liudijimo reikia tik pardavimo daliai. O hostingo paslaugas siūlančių įmonių yra lietuvoje pilna. Galite rinkti bet kurį iš šių: http://www.hostingas.lt/ domeno registravimas lt galūne kainuoja 30 Lt metams.
Lelija el.prekybai verslo liudijimo nepakanka
QUOTE(jasia @ 2007 10 05, 11:10) Lelija el.prekybai verslo liudijimo nepakanka Taigi taigi, ne taip jau viskas ir elementarno.
Vat kadangi pradeu tvarkytis. Tai klausimas pradziai, galzinot kokia institucija man suteiktu info del e-verslo mokesciu?
Nuo ko pradeti, ar pirma sukurti paskui moketi, ar pirma susimoketi o paskui pradet veikla? Kiek suprantu antrasis variantas butu teisingiausias? Nes legaliai veiklai reikia legalios pradzios. Ar galiu su klausimais kreiptis i mokesciu inspekcija? Ar cia yra zinanciu nuo ko pradet? QUOTE(Lelijja @ 2007 10 05, 18:31) Vat kadangi pradeu tvarkytis. Tai klausimas pradziai, galzinot kokia institucija man suteiktu info del e-verslo mokesciu? Nuo ko pradeti, ar pirma sukurti paskui moketi, ar pirma susimoketi o paskui pradet veikla? Kiek suprantu antrasis variantas butu teisingiausias? Nes legaliai veiklai reikia legalios pradzios. Ar galiu su klausimais kreiptis i mokesciu inspekcija? Ar cia yra zinanciu nuo ko pradet? Pasiimti verslo liudijima galima is VMI. ten visa info ir suteiks. bet geriausia neskambinti o i vieta nuvaziuoti ir aiskintis, jei kas neaisku. Reikes pasiimti cekiu knygele, kaina apie 4 Lt. Parduodant preke reikia israsyti ceki, kurio viena kopija turi likti pas pardaveja. Tame cia beda atsiranda, nes preke tai bus internetu parduodama. Kitas niuansas transportavimas. Sia kaina reiketu ikalkuliuoti i prekes kaina, nes atskyrai teikti transportavimu negalima, nebent ir siam dalykui butu verslo liudijimas. Deklaruojant reikes nurodyti uzdirbta suma ir nuo tos sumos sumoketi 15 arba 30 % - priklausomai pagal pasirinkta varianta. + mokesciai sodrai, tuo atveju jeigu bedarbis - suma apie 200 Lt (jeigu gerai pamenu). Jeigu dirbantis - papildomai sodrai moketi nereikia. Verslo liudijimo buhalterija paprastos formos, netgi sakyciau primityvios Senokai tvarkiausi verslo liudijima, gal ka ir netaip busiu parases, bet esme tai panasi QUOTE(Lelijja @ 2007 10 03, 18:50) Sveiki...dar zinau adresiuka kur gaut zagatovke...Su tuo viskas aisku. Ale kaip surast serveri, na kad ir mokama kur patalpint ta parduotuve? Tada kaip suprantu reiketu pasidaryt verslo liudijima. Ar dar kazka reikia valstybei moketi? Uz domena kiek zinau mokestis eina metinis. Siaip tiesa pasakius, paskutinem dienom labai apsikrovus kitais darbais buvau, tad parduotuves dar nesukuriau Papildyta: O gal tu pati jau turi savo e-parduotuve? Pasidaintum patirtim:) e-shopui tu turi registruoti firma, ir moketi valstybei mokescius, su verslo liudijimu cia neissiversi, turesi mokeit pvm ir panasiai... taip,kad pries kuriant susitvarkyk dokumentus, nes mokesciai suris tave su kojinem... Jei reik sukurti toki reikala rasyk i privata, padarys tau zmogus ganetinai pigiai. Uz dizaina ir geruma, garantuoju. QUOTE(nesmerk @ 2007 10 18, 23:21) e-shopui tu turi registruoti firma, ir moketi valstybei mokescius, su verslo liudijimu cia neissiversi, turesi mokeit pvm ir panasiai... taip,kad pries kuriant susitvarkyk dokumentus, nes mokesciai suris tave su kojinem... Jei reik sukurti toki reikala rasyk i privata, padarys tau zmogus ganetinai pigiai. Uz dizaina ir geruma, garantuoju. Rasiau as tau i privata, neatsakei, bet pradejau dometis ir zinokit suzinojau kad kai kurios parduotuves neturi nei verslo liudijimo nei siaip parinasi o valstybei per menesi moka apie 200 lt, tiksliai man nesake uz ka tas mokestis... tai keista kad visi labai skirtingai pasakoja apie si reikala
Sveikos brangiosios,
Netyčia užklydau i vieną naują puslapiuką ir radau gerą straipsnį apie elektronines parduotuves. Manau pravers visoms toms mamytems (ir dar ne mamytems) kurioms norisi dirbti namuose ir tureti savo elektronine parduotuvele. kiek supratau parduotuvele gali tureti bet kas, na pasiskaitykite arba parsisiuskite nemokamai. Pridursiu kad visai nebloga mintis jei turite ka parduoti-tiesiog sedite namuose su vaikuciu ir dirbate neiseidamos is namu Na perskaitysit suprasite apie ka as kalbu. nuoroda: straisnis sekmes visoms.
Gan seniai niekas nesikutuoja šia tema. Bet mačiau yra būdas nuomotis el. parduotuvę. Ką manot, galbūt taip patogiausiai? Daug neinsvestuojant turėti savo el. parduotuvę.
Pvz: www.infoshop.lt
vakar kaip tik ieskojausi kaip susikurti savo tinklalapi, tai va cia pasiziurekit nemokama ir visai neblogai man atrodo
Internetinis tinklalapis
Idomu, kaip Silverai sekasi?
Paskatinta merginų iš http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=618284 temos kuriu naują temą apie e-parduotuvių "gamybą".
Aš pati galiu padėti/patarti/pakonsultuoti apie visas sritis, pradedant pačia parduotuvės idėja ir baigiant jos reklamavimu. Tačiau daugiausia išmanau apie patį sukūrimą - instaliavimą/programavimą. Tikiuosi eigoje prisijungs kitos mamos, kurios galės daugiau papasakoti apie mokesčius, buhalteriją, tiekėjų paiešką ir kitas sritis, kuriose mano žinios tik bendros. Kad tema būtų naudinga ir lengviau sekama, siūlau ją "struktūrizuoti", t.y. kalbėti apie viską iš eilės, ir visoms dalintis tuo, ką žinome apie kiekvieną punktą. Mano siūlomas eiliškumas būtų toks: - E-parduotuvės idėja: ką, kaip ir kodėl prekiauti - Rinkos ir konkurentų tyrimas - Tiekėjų paieška - Pavadinimas ir domenas - Dizainas - Populiariausios turinio valdymo sistemos - Hostingas - Apmokėjimo ir pristatymo organizavimas - Apie įteisinimą, mokesčusi, buhalteriją kalbama čia - Reklama, online ir offline marketingas Gal ką praleidau?
Gal čia ką naudingo rasi http://www.verslosavaite.lt/index.php/E.-v...-konsultacijos/
klausimas kuriantiems e.parduotuves- svetainės pagrindinė versija yra lietuvių kalba,sakykim užsimaniau kad būtų galima pasirinkti kitą kalbą,anglų , rusų,vokiečių(čia pvz).ar techniškai labai sudėtinga įgyvendinti?ar paprasčiausiai naudojama kažkokia automatinio vertimo programa(tipo google translater) ir koks vertimo tikslumas?ar kuriamas tas pats puslapis,tik kitos kalbos versija?
gal ir juokinga, bet aš su vyro pagalba esu sukūrus iš http://www.oscommerce.com/ čia su krepšeliu e-parduotuvę. Bet praėjus 3,5 metų ničnieko nebeatsimenu
Galvoju apie e-paduotuvę, idėjų turiu, bet gromuluoju ir viskas. Pastebėsiu kol kas Labiausiai domina: įmonės ar privataus žmogaus, kaip čia reikia, statusas mokesčiai tiekėjai (užmokesčio būdai) sandėliavimas Padėti galiu: + - Pavadinimas ir domenas + - Dizainas + - Hostingas Reklama, online ir offline marketingas
Sauni temele
kazkuri mamyte turi moterisku sukneliu parduotuve, gal pasidalintu klienciu pirkimo ipatumais????
Čia daug informacijos.
Aš irgi domiuosi internetinės parduotuvės įkūrimu, tai puslapyje daug atsakymų į klausimus.Visgi informacijos srautas jau pradeda norui blėsti Berazume, labai naudinga info ir aš tokios norėčiau, bet jaučiu tik baigusios verslą tokiais skaičiais pasidaliins QUOTE(miurdock @ 2011 01 10, 11:50) labai gera info
Mums pradėjo tvarkyti el. parduotuvę (PrestaShop pagrindu), tačiau žmogutis užstrigo ties smulkmenomis - tipo mygtukų spalvos ar šrifto dydžio pakeitimu. Gal yra koks forumas kur apie tai lietuviškai kalbama?
NamDa, Jūsų až pilna ir neįmanoma susisiekti QUOTE(Vidurnaktis @ 2011 01 13, 16:05) Mums pradėjo tvarkyti el. parduotuvę (PrestaShop pagrindu), tačiau žmogutis užstrigo ties smulkmenomis - tipo mygtukų spalvos ar šrifto dydžio pakeitimu. Gal yra koks forumas kur apie tai lietuviškai kalbama? NamDa, Jūsų až pilna ir neįmanoma susisiekti Kuo prekiausite? NamDa matomai užversta darbais, aš irgi negaliu išsiųsti klausimų QUOTE(Donja @ 2011 01 13, 17:25) Kuo prekiausite? Gyvūnu prekėm QUOTE(Vidurnaktis @ 2011 01 15, 21:57) Gyvūnu prekėm niša gera, nėra daug pasiūlos Gerai, kad jums teliko programinės smulkmenos Aš dar neapsisprendžiau, ar pačiai kurt, ar samdyt, kas kuria.Viskas į pinigus, aišku, bet bijau užstrigt kame, jei pati kursiu, ir tai bus brangaus laiko gaišatis
Sveikos,
Siuo metu pati kuriu elektronine parduotuve su Prestashop. Galiu pasakyti, kad neturiu jokios rimtos patirties su informacinemis technologijomis, bet ir Prestashop valdyti nesunku. Zinoma, dirbant iskyla poreikis kazkokiu funkciju, kurios gali buti suprogramuotos uz papildoma uzmokesti, taciau verslas - tai ne islaidavimas, bandau suktis su tuo ka turiu. Kol kas dizaino naujo nekursiu ir neuzsisakinesiu, ziuresiu kaip prekyba eis. Jei viskas vyks sklandziai - bandysiu pirkti paprasciausia jau sukurta dizaina. Ju internete pilna, kainuoja irgi nedaug - iki 200 Lt Ir atrodo OHOHO.
Man irgi PrestaShop labiausiai patiko, tikrai kad geras išvaizdas jos
Su valdymu tai man viskas maždaug aišku, tik su kai kuriais šriftais norisi kad mažesni būtų ir mygtukai platesni (čia jau su Presta TVS nesusitvarkysi, reikia serveryje pakeitimus daryti
Prieš darant el. parduotuvę verta susirašyti savo poreikius jos funkcijoms ir pasiskaityti apie jas, palyginti galimybes.
35 open source el. prekybos sprendimų apžvalga: http://www.findmyhosts.com/35-most-popular...-cart-software/ Viekokia labiau tiks mažai krautuvėlei, kitokia didelei. Aš krapštinėju Satchmo ( http://www.satchmoproject.com/ ). Satchmo turi mažiau bėdų su saugumu, nei prestashop ( http://www.prestashop.com/forums/viewthrea...attack_problem/ ). Parduotuvei gali prireikti labai daug nuotraukų ir produktų aprašymų. Nuotraukas ir aprašymus mielai vogs konkurentai... reikėtų pagalvoti apie "autografą" ant nuotraukų. Jeigu produktų daug, tai tikrai nemažas darbas. Atsiskaitymas tai vėl atskira daina; jūs tykot pirkėjų - bankai tyko jūsų Ir taip toliau... QUOTE(DzonisBravo @ 2011 02 14, 17:46) Parduotuvei gali prireikti labai daug nuotraukų ir produktų aprašymų. Nuotraukas ir aprašymus mielai vogs konkurentai... reikėtų pagalvoti apie "autografą" ant nuotraukų. Sioje vietoje rekomenduoju paprasta programele http://www.watermark-image.com/ Pora minuciu ir simtams nuotrauku uzdeti "vandenzenkliai".
Labučiai,
Truputį ne į temą... Gal kas turite NamDa kontaktus? (tel., mail....) Sumokėjau pinigėlius prieš Kalėdas ir esu "palikta ant ledo" Ji, kiek matau, prie SM nebuvo prisijungusi daugiau nei dvi 2 sav. Až pilna, o iš jos pačios pusantro mėn jokių žinių Laukiu Jūsų až...
Jei merginos reikes pagalbos su Prestashop ar kuriant el. parduotuves rasykite kuo galėsiu tuo padėsiu
sveiki, gal kas galite rekomenduoti kas galetu sukurti internetini puslapi-parduotuve:)
aciu |