Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip nustatyti suvalgomo kiekio norma?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
emilia999
mamytes, rasiau apie savo problema vienoje temoje apie maitinima, bet taip ir nesulaukiau jokiu atsakymu... todel nusprendziau sukurti nauja temuke smile.gif prasau nebarti 4u.gif
apsvieskit mane zaliaja mano pirmagime lelyte yra beveik 6 menesiu. Situacija tokia, kad neturiu is ko pasimokyti kaip tvarkytis su mazyle, pati esu lb jauna dar ir neturiu jokios patirties sioje srityje. (kalbu apie maitinima)
mazyle apetitu tikrai nesiskundzia ir valgo stai taip :
10-11val. - 210 ml misinuko
14-15 val. - 200 ml misinuko
18-19 val. - kruopu kosyte (100ml pieno, 100ml vandens ir 6 saukstai koses)
22-23 val. - 210 ml misinuko
Toliau miegam visa nakti, taip maitinames nuo 4 su puse men. Beda ta kad mano nuomone ji nori daugiau, nes kai atimi buteliuka kai pavalgo, pradeda rekt, bet po keliu min atpila ir vistiek rekia. Atrodo valgytu visa para noreciau primaitint bet ji pas mane ir taip laaabai virsija svorio ir ugio riba... (64cm, 8200kg)
ir ka gi daryt tokiu atveju... ?
gydytoja liepie neprmaitint.... nezinau nei kaip susitvarkyti su sia problema. Bandziau maitinti dazniau bet po maziau, bet kur tau, kokie skandalai kad mamyte per mazai pienuko atnese... doh.gif
labai laukiu jusu patarimu
Nightmoon
O tau kiek gydytoju sake kad viršyja ir kad tai nera normalu? turi dar atsižvelgt i tai kokio sudejimo esat tėveliai ir seneliai. O pas endokrinologa siuntė ar tiesiog pasake kad jus dauk sveriat ir meskit svori...?
Ka noriu pasakyti jei gydytoja pasake kad sveria tavo vaikutis dauk -tegu tai pagrindžia ir užklausk ją del endokrinologo. Nes kartais gydytojos visai nesamones senovines šneka kaip kad kudykio nežindyti ilgiau nei 15 minučių, nesupti ir panašiai.. Jei yra galimybė -pasitakr su kitu gydytoju. ax.gif 4u.gif O siaip paziurėjau pagal standartus lenteles tai tavo mergaitė neviršyja, jinai tiesiog yra aukčiausioj pakopoj. Mano mergina 6,5 menesiu svėre puse kilogramo daugiau nei uz ja vyresnė dvejais menesiais mergaitė.

Nebijok gydytojos klausti visko tiksliai. Man va nesamone buvo kai dukrytę lankė seselė namuose ir gydytoja. Tai sesele sake masažuoti paburkusią krutinę dukrytės, o gydytoja griežtai draudė... ir žinok tu ko nori biggrin.gif Viena pasake kasdien duoti vitaminą D, kita tik kai saulėje dukrytė nebuvus.... blink.gif

aš tau patarčiau maitinti ir saržovėm jau bet mažesniais kiekiais ir dažniau. O pieno mažinti- duoti tik migdant. Netikrinau bet man regis daržovese bus mažiau kalorijų nei mišinėlyje. o ir dukryte buv laimingesnė -pažiurėk kalorijas, gal kaip tik košyčiu vengt reikia pieniškų. Nes del primaitinimo tai jau metas valgyti maistelio normalaus. Aš saviškę iki penkiu menesiu kažkur maitinau MP ir mišinukų bet ji jau vaju naktimis dideli kelt ėmė iš šiaip dažniau eme prašyti mišinuko.
emilia999
tik viena gydytoja taip liepe. Vyro motina labai ja giria, o vyras aisku palaiko motina doh.gif man ji didelio lb ispudzio nepadare...
patys su vyru neesam ploni, dabar. bet pries kokius 4 metus tikrai buvom.... smile.gif, o matant mergyte, nu net ir nzn pampushka gera, bet man netrukdo, jai atrodo taip pat smile.gif
kas liecia darzoviu tyreles, tai aisku bandziau duot per antra maitinima vietoj misinuko, valge viskas lb gerai buvo, pradejau nuo bulves po keliu dienu pridejau morka ir prasidejo.... kadangi jin gime 2 sav anksciau (manau del to) turejom laaabai daug problemu su pilvuku, iki siol dar turim. kai pridejau morka prasidejo riksmai, pilvo putimas, baisus viduriu kietejimas ir jos bemieges dienos, tik verkia ir verkia. nuo par gimimo nera ragavusi MP , nes gime nemokedama ciulpti net nzn kodel ismoko tik po pusantro men , kai MP jau nebebuvo... taip ir uzauginom misinukais.
dabar tiesiog lb baisu kazka keisti jos mityboj, labai jau jautri mano panele... taip ir neapsisprendziu ka gi daryti su ta norma ir maitinimu g.gif
gal bus dar kokiu pasiulymu?
dar labai mane domina ar galima duot ka nors tarp maitinimu? pvz jei is ryto ir per pietus jin valgo misini, tai ar galiu duot tarp misiniu, kokios vaisiu tyreles ar siaip koki banana? blush2.gif kvaili klausimai, nu bet man neaisku... doh.gif
Papildyta:
beje tavo tiesa... kiek gydytoju tiek ir nuomoniu biggrin.gif
dar ta pati mano mergytes gydytoja patare mazyle maitint geriau parduotuviniu ekologisku karves pienu blink.gif nu is ties jau nebesuprantu ka man daryt biggrin.gif
Nightmoon
QUOTE(emilia999 @ 2011 01 14, 17:03)
tik viena gydytoja taip liepe. Vyro motina labai ja giria, o vyras aisku palaiko motina doh.gif  man ji didelio lb ispudzio nepadare...
patys su vyru neesam ploni, dabar. bet pries kokius 4 metus tikrai buvom.... smile.gif, o matant mergyte, nu net ir nzn pampushka gera, bet man netrukdo, jai atrodo taip pat smile.gif
kas liecia darzoviu tyreles, tai aisku bandziau duot per antra maitinima vietoj misinuko, valge viskas lb gerai buvo, pradejau nuo bulves po keliu dienu pridejau morka ir prasidejo.... kadangi jin gime 2 sav anksciau (manau del to) turejom laaabai daug problemu su pilvuku, iki siol dar turim. kai pridejau morka prasidejo riksmai, pilvo putimas, baisus viduriu kietejimas ir jos bemieges dienos, tik verkia ir verkia. nuo par gimimo nera ragavusi MP , nes gime nemokedama ciulpti net nzn kodel ismoko tik po pusantro men , kai MP jau nebebuvo... taip ir uzauginom misinukais.
dabar tiesiog lb baisu kazka keisti jos mityboj, labai jau jautri mano panele... taip ir neapsisprendziu ka gi daryti su ta norma ir maitinimu  g.gif
gal bus dar kokiu pasiulymu?
dar labai mane domina ar galima duot ka nors tarp maitinimu? pvz jei is ryto ir per pietus jin valgo misini, tai ar galiu duot tarp misiniu, kokios vaisiu tyreles ar siaip koki banana?  blush2.gif  kvaili klausimai, nu bet man neaisku...  doh.gif
Papildyta:
beje tavo tiesa... kiek gydytoju tiek ir nuomoniu biggrin.gif
dar ta pati mano mergytes gydytoja patare mazyle maitint geriau parduotuviniu ekologisku karves pienu  blink.gif  nu is ties jau nebesuprantu ka man daryt biggrin.gif
*

siaip tais reikejo pasidometi nes dauk kur rašo ir sako kad negalima morku duoti dauk arba iš viso privengri pačioje primaitinimo pradzioje nes gali alergizuoti: berimai arba kaip jusu atveju greičiausiai atsitiko -kietieja viduriai. Kitas dalykas kad kieteti viduriai 70 proc. galejo ir del naujo maisto ivedimo.

Del mp tai ka galiu pasakyti kad negerai biskeli daret kad pati nenusisiurbinejot nes butu buve pieno tada tiesiog iš buteliuko galejot duoti. na bet cia jau kas buvo tas smile.gif nepatarciau parduotuvinio banano duoti nes jie baisiai chemikalu turi , geriau jei vaisiu norit duoti ir mergyte jautri tai ekologishkas tyreles duokit :)pvz Hipp ir dar kelios yra firmos kas butent ekologiškas gamina. beje- vaisiu tyrele -tik užkandis, nėra maistas.

Nemarinkit vaiko badu o ypač jei gydytoja tiesiog pasake be jokio pagrindo kad mergyte stora be jokiu įrodymu (jei jus apkunesne tai gal ji netaktishkai pagalvojo kad vaika "nupenesit") ir leptelejo nesamone. Su tuo svorio augimu iki metu kiek man sake manishke gydytoja labai painu. Vienu metu musu mergyte po kilograma priauginejo -dabar po 200-500 g i menesi rolleyes.gif

Gali megint keisti viena maitinima tyrele o migdyti meginti šiltomis obuolių sultimis ar arbatėle jei pasiduos tokiam migdymui ne su pieneliu. tada kaip ir nebus labai "riebu" smile.gif

maniškė suvalgo kartais per kartą 130 ml tyreles su kalakutiena, kartais kokiu 50 ml tik, 6-7 menesiu panašiai valgė- tai ir žiūrėk kaip valgys ar užteks puses indelio vienam maitinimui ar norės dar :)Ssvarbiausia yra kad negrusti vaikui per prievvarta - grudimas per prievarta nutukina thumbup.gif

sorry už "kreivą" rašliavą -dukrytė prisidėti prie atsakymo megina vis doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.