rugiagele26
2011 01 15, 12:13
RiMAMI, aciu uz nauja tema ir kruopstu darba
RiMami, kaip Tau AČIŪ už tas nuorodas  gal sumažės vienodų klausimų... o dabar apie Spyglio rikotinį tortą, taigi kepkit - dėkit ką tik norit, kaip tai be nieko, arba per abu sluoksnius vien vyšnios, arba vienam vyšnios, kitam vyšnių želė... o jei patinka be nieko, gailt ir be nieko daryti, kaip pasidarysit, taip turėsit, o tortas visų išgirtas ir nerealiai skanus
*mamusikas*
2011 01 15, 13:24
Olesta tai turėjau omeny, kad tą sluoksnį kur po to vyšnias sumetam ant viršaus dėt. Žėlė stingsta, vakare kepsiu. Tik va draugai į svečius užkvietė tai jaučiu bus naktinis kepimas, kai mano boružytė užmigs
Tepaluota
2011 01 15, 13:26
Turtingas kavos tortas. Ale dabar došlo, kad į antrą pertepimą pamiršau sudėt šokoladą
sveikos kepėjėlėsseku tortų ir papuošimų temukes jau seniai, kelis moku tortus nuo seniau ir tuos pastoviai gaminu, bet neseniai pribrendau naujiems tortams, prisirašiau receptų iš Jūsų,vis žaviuosi Jūsų gabumais  na ir užvakar nusprendžiau imtis naujovių,išsikepiau biskvitus, kaip Rafaelo svajonės, į vieną dalį papildomai įdėjau kakavos, dėjau kaip parašyta 20gr. kepimo miltelių, pasirodė labai daug, na bet kaip pirmą kartą bandžiau nenukrypti nuo normų, kepimo milteliai jautėsi kai tik iškepiau, bet sutepus jau nebejaučiu, pertepimus dariau vieną iš grietinėlės plaktos ir šokolado, ir barsčiau pakepintais riešutais lazdyno, kitas buvo be riešutų, o sviesto, grietinėlės, šokolado ir šiektiek rududu, dar pabarsčiau vaflių trupinėliais, užvakar kepiau biskvitus, vakar ryte sutepiau, vakare padengiau ganašu, šiandien paragavau, skonio visai normaliai, tik labai jau nesusiėmęs visas, pertepimai atsiskiria nuo biskvito, ganašas taippat, ir kiek perdaug sulaisčiau apatinį biskvitą  , jaučiasi net vandenuko skonis, bet pastovėjus šiektiek, torėtų nebesijausti taigi klausimukas, gal žinot kodėl jis toks nesusiėmęs, ar ir Jums taip būna, o gal dar permažai pastovėjo  ir dar klausimukas, gal kuri vilniuje galėtų pamokyti kepti tortus, aišku už sutartą atlygį o svarbiausia tai domina jų puošyba, skaitau, skaitau visas temas puošybos, bandau, bet nelabai man gaunasi
@adrij@
2011 01 15, 13:45
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 15, 13:26) Turtingas kavos tortas. Ale dabar došlo, kad į antrą pertepimą pamiršau sudėt šokoladą  Na svarbu , kad došlo .... A pjūvis kur ...  ?????????
ir gal Jūs žinote, kaip padaryti tokį pertepimą, kaip būna kai kuriuose pvz bijolos tortuose, tokios spalvos kaip rududu ir su tokiais kaip traškučiais?
@adrij@
2011 01 15, 13:50
ailima ...tu jį šaltą valgai ? .....ar kambario temperatųros ? ....juk kiekviename pertepime yra sviesto , tokių pertepimų tortai , skanūs kambario temperatūros , o dabar kai kremas tau sustingęs , todėl ir atsiskiria sluoksniais .
Kremas : sviestas - RUDUDU - sausi pusryčiai .
Tepaluota
2011 01 15, 14:02
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 15, 13:45) Na svarbu , kad došlo .... A pjūvis kur ...  ????????? Kas iš to, kad došlo - tortas suteptas vakar, o došlo tik šiandien  Pjūvio dar nėr, ba neprapjautas.
tai kaip Tu matai, kad nesusistovėjęs  glaz almaz  o skaniausias tai jis tikrai gerai pastovėjęs kambario temperatūroje
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 01 15, 11:43) Ačiū bandysiu, o kremo tada daugiau daryt reikia? Jei biskvitus kepsiu 28 cm tai tešlos daugiau daryt ar tiek kiek parašyta? as kepiau siam tortui rafaelo torto biskvitus,o kremui emiau 1 ind. grietineles ir 1 ind. rikotos,man uzteko,nes mano tortukas buvo 21cm,keptas pabandymui
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 15, 13:50) ailima ...tu jį šaltą valgai ? .....ar kambario temperatųros ? ....juk kiekviename pertepime yra sviesto , tokių pertepimų tortai , skanūs kambario temperatūros , o dabar kai kremas tau sustingęs , todėl ir atsiskiria sluoksniais . Kremas : sviestas - RUDUDU - sausi pusryčiai . ragavau ir katik iš šaldytuvo ir pastovėjusio kambarį kelias valandas, situacija panaši, žiūrėsiu kas pasikeitė po pusdienio ačiū už traškučių receptuką QUOTE(Olesta @ 2011 01 15, 14:07) tai kaip Tu matai, kad nesusistovėjęs  glaz almaz  o skaniausias tai jis tikrai gerai pastovėjęs kambario temperatūroje  jeigu man rašai, tai kadangi jau ragavau ir viskas byrėjo, tai taip ir sužinojau ačiū
rugiagele26
2011 01 15, 15:47
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 15, 13:50) ailima ...tu jį šaltą valgai ? .....ar kambario temperatųros ? ....juk kiekviename pertepime yra sviesto , tokių pertepimų tortai , skanūs kambario temperatūros , o dabar kai kremas tau sustingęs , todėl ir atsiskiria sluoksniais . Kremas : sviestas - RUDUDU - sausi pusryčiai . Va, paslaptis isaiskinta  traskus sluoksnelis - sausi pusryciai  jie kazi nesumirksta.. nors tie cornai tai gal laikosi traskus..
*mamusikas*
2011 01 15, 16:21
Merginos, Olestos, "Ricotos su vyšniomis" parašyta, kad biskvitus sulaistyt siruou, o prie produktų sirupo jokio nėra  ar čia turma galvoje citrina su cukrum ir vandenuku
Sumasciau savaitgaliui pabandyt šarlote  . Labai skaniai gavosi, bent man ir mano seimai patiko  . Tik va i grietinele zelatino pagailejau tai nelabai sustingo  . Bet skoniui tai nepakenke  . Biskvitai tepti raudonu serbentu drebuciais. Vidus grietinele, mirkytos brendyje vysnios, itarkuota sokolado. 
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 01 15, 16:21) Merginos, Olestos, "Ricotos su vyšniomis" parašyta, kad biskvitus sulaistyt siruou, o prie produktų sirupo jokio nėra  ar čia turma galvoje citrina su cukrum ir vandenuku  taip
spyglis2
2011 01 15, 18:25
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 01 15, 17:21) Merginos, Olestos, "Ricotos su vyšniomis" parašyta, kad biskvitus sulaistyt siruou, o prie produktų sirupo jokio nėra  ar čia turma galvoje citrina su cukrum ir vandenuku  vanduo su cukrum ir citrinos rugstele
emiliuxas
2011 01 15, 20:52
kaip mazdaug turetu atrodyti receptas sio traskaus sluoksnoi? seniai tokio ieskau ir niekip nerandu, kuriuos konkreciai sausus pusrycius naudoti?
@adrij@
2011 01 15, 21:02
rivera ... O kodėl gaili želatinos , ne tarybiniai laikai , ne už talonus dalina - pokiuką vienam mėnesiui , pilnos parduotuvės  . Papildyta:QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 15, 15:47) Va, paslaptis isaiskinta  traskus sluoksnelis - sausi pusryciai  jie kazi nesumirksta.. nors tie cornai tai gal laikosi traskus.. ......... tada dabaik .... koki tiksliai pusryčiai dedasi ?
miskouoga
2011 01 15, 21:46
Aga, ir as norec suzinot, kokie tie pusryciai turi but?
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 15, 21:02) rivera ... O kodėl gaili želatinos , ne tarybiniai laikai , ne už talonus dalina - pokiuką vienam mėnesiui , pilnos parduotuvės  . Papildyta:......... tada dabaik .... koki tiksliai pusryčiai dedasi ? Na tai vat kad "vista kvanka"  Pagal receptuka buvo 5 gr. man tu 5 gramu mazoka gavosi  . Bet faktas kitam kartui zinosiu  . Darysim viska t.p. tik zelatinos desiu daugiau.
k.lapelyte
2011 01 15, 22:27
dariau stai toki tortuka: maskarpones tortas su rududu biskvita dariau sokoladini pagal asseni kremas: 600gmaskarpones indelis rududu 3 valg. saukst. zelatinos sulaistymui kavos ,as maisiau su kreminiu likeriu (cia jau kas kaip nori) stai pjuvio foto
julioske
2011 01 15, 22:31
kepiau as 'visa karamelini' kur recepta buvau idejus. biskvitas nerealaus skonio, dar kepsiu ir ne karta. kremas tai toks idomus, man per saldus, vistik cukraus pudra, nors dejau ne 500 kaip nurodyta, o 400g. o mano mamai jis labai patiko, tik sake rugsteles reiketu... koks bus parasysiu po 3 dienu, kai jis pagal recepta skaniausias dar sirupo iskart pasiziurejus i recepta supratau kad perdaug, tai tik puse normos pasidariau, irgi dadejau rugsteles nes labai kristalizavosi (nors vienu metu buvo tobulas, nors i beziu dek, tik kad man reikejo kad rudas butu  ) po visko liko dar ketvirtis stiklines. kremo irgi daugoka, gan irebiai i pertepimus dejau ir dar toks nemazas sluoksnis ant virsaus uzsitepe. va. tai biskvita rekomnduoju 100% o kas liko pagal kiekvieno asmenini skoni
mergytės, rikota su vyšniom ne mano, Spyglio2 receptas  o laistomas jau parašė kuo
O man pakilo klausimukas,kokios talpos grietinėlės indeliai.Kalbu apie tą pątį garsųjį rikotos tortuką,tačiau ten parašyta 2 dideli grietinėlės indeliai..Aš perku po 284ml.indelius,tai čia mažučiai ar jau pats tas būtų? Ačiū labai. Po savaitgalio kepsiu ir pati šį tortą sūnaus gimtadieniui  ,nes pamačiau nuotrauką,tai net seilės burnoj susirinko
@adrij@
2011 01 15, 23:19
Čia maži , dideli po 450 ml.
dideli grietineles kaip dideli grietines buna
Saulės pieno indeliai po 420 g
@adrij@
2011 01 16, 00:36
Ačiū, bet aš UK jokios Lietuviškos grietinėlės negausiu..... Perkam vietinę
QUOTE(red69 @ 2011 01 16, 01:39) Ačiū, bet aš UK jokios Lietuviškos grietinėlės negausiu..... Perkam vietinę  mažoka bus ir dviejų po 284 ml
QUOTE(-Radė @ 2011 01 16, 00:01) mažoka bus to 284 ml nors gal čia skonio reikalas, kiek to kremo darytis, aš mėgstu kai kremo daugiau, taip ūkiškai  tai perku tą dydįjį indelį, kur 600ml  įdėsiu 3 indelius po 284 ir bus pats tas O jei tortas patiks,tada jau galėsiu ir daugiau/mažiau kremo darytis
rugiagele26
2011 01 16, 07:49
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 15, 21:02) rivera ... O kodėl gaili želatinos , ne tarybiniai laikai , ne už talonus dalina - pokiuką vienam mėnesiui , pilnos parduotuvės  . Papildyta:......... tada dabaik .... koki tiksliai pusryčiai dedasi ? Ti kad as nezinau... as tik is Jusu dabar suzinojau, kad ten sausi pusryciai... bet jei taip sovus i galva, tai daryciau su tais standartiniais corn flakes, sviesiais...
QUOTE(red69 @ 2011 01 16, 01:04) įdėsiu 3 indelius po 284 ir bus pats tas O jei tortas patiks,tada jau galėsiu ir daugiau/mažiau kremo darytis  jeigu čia kalbam apie Spyglio rikotinį tortą, tai ten kremo ir taip ūkiškai gaunasi  jei gauni rikotos, pas mus rikota jei nepameluosiu dabar apie 250 g, tai dar grietinėlės reikėtų dadėti 420 g, tai Tau dviejų pakelių po 285 g grietinėlės per akis  nebent darysi didesnio skersmens nei parašyta
*mamusikas*
2011 01 16, 10:42
Merginos gal žinot kur Vilniuje yra pirkt mažesnių tortinių?
@adrij@
2011 01 16, 11:01
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 16, 07:49) Ti kad as nezinau... as tik is Jusu dabar suzinojau, kad ten sausi pusryciai... bet jei taip sovus i galva, tai daryciau su tais standartiniais corn flakes, sviesiais...  Labas rytas . Kadangi aš nesu jų mėgėja , nelabai pavadinimus žinau ( dukra valgo , tai tiek ir žinau ) , tik jie turi būti tokie lyg palakuoti , blizgantys , geros firmos , ir kuo plonesni . Žiūrint koks kremas , į rudą rudus dėti tinka , į šviesų - šviesius , bet jei į rudą įdėsite šviesių tikrai nieko blogo nenutiks .
Ar Rugiageles Napaleonui reikia lakstus sulaistyti?
*mamusikas*
2011 01 16, 12:37
Vakar Spygliaus ricotos tortą baigiau kept 2,30 val tai nežinau ar bus skanus tiek mažai pastovėjęs, vakare valgysim. Paskaičiau, kad antroj dienoj skanesnis, nu žiūrėsim, jei pavyks tai nufotkinsiu pjūvį, bet kai svečiuos valgysim gali būt negražu fotkint, na bus matyt. Ai ir biskvitą vakar visą kepiau ne atskirus lakštus, bet kaip ten su siūlu pjaut tai neįsivaizduoju
*saules_zuikutis*
2011 01 16, 12:51
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 01 16, 13:37) Vakar Spygliaus ricotos tortą baigiau kept 2,30 val tai nežinau ar bus skanus tiek mažai pastovėjęs, vakare valgysim. Paskaičiau, kad antroj dienoj skanesnis, nu žiūrėsim, jei pavyks tai nufotkinsiu pjūvį, bet kai svečiuos valgysim gali būt negražu fotkint, na bus matyt. Ai ir biskvitą vakar visą kepiau ne atskirus lakštus, bet kaip ten su siūlu pjaut tai neįsivaizduoju  man tai dzin buna,ziuri kas,ar ne kai fotkinu-man reikia ir taskas o su siulu,bent jau as,pjaunu taip:pirmiau su peiliu ipjaunu aplink biskvita,o tada jau ir siulas gerai eina
rugiagele26
2011 01 16, 12:52
QUOTE(Bossi @ 2011 01 16, 12:35) Ar Rugiageles Napaleonui reikia lakstus sulaistyti? Tikrai ne..
QUOTE(Olesta @ 2011 01 16, 08:05) jeigu čia kalbam apie Spyglio rikotinį tortą, tai ten kremo ir taip ūkiškai gaunasi  jei gauni rikotos, pas mus rikota jei nepameluosiu dabar apie 250 g, tai dar grietinėlės reikėtų dadėti 420 g, tai Tau dviejų pakelių po 285 g grietinėlės per akis  nebent darysi didesnio skersmens nei parašyta  Taip,apie Spygliaus Rikotinį tortą.Pas mus irgi Rikota po 250g.Gaminsiu 26cm. skersmens tortinėje. QUOTE(mulatux @ 2011 01 16, 11:51) man tai dzin buna,ziuri kas,ar ne kai fotkinu-man reikia ir taskas o su siulu,bent jau as,pjaunu taip:pirmiau su peiliu ipjaunu aplink biskvita,o tada jau ir siulas gerai eina  Man taip pat vienodai žydi sodai,kas ką galvoja,kai fotkinu  .O be to,jau visi žino kam reikia,tai klausimų nelabai ir kyla Aš tai biskvitus pjaunu su duoniniu peiliu,man lygiai gražiai pasidalina,tik aš įpjaunu ir po truputį suku aplink,kol visą perpjaunu.Su siūlu kažkada bandžiau,neišeina man nors tu ką
spyglis2
2011 01 16, 13:27
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 01 16, 13:37) . Ai ir biskvitą vakar visą kepiau ne atskirus lakštus, bet kaip ten su siūlu pjaut tai neįsivaizduoju  visada kepu visą biskvitą iš karto. ir irgi pjaunu su duoniniu ilgu peiliu  su siūlu net nemokėčiau elgtis
@adrij@
2011 01 16, 16:07
Napoleono lakštai niekada neliejami ...niekuom . Su siūlu labai paprasta pjauti ..... imamas stiprus geriausia šilko siūlas , biskvitas aplinkui peiliu įpjaunamas po 1 cm.....tada į tą įpjovimą ( siūlu apjuosi visą tortą ) patalpini siūlą , priešais save , siūlą sukryžiuoji ir trauki į priešingas puses , skėti rankas , kaip norėdama kažką apkabinti  , taip supjaustai į kiek reikia sluoksnių .
sugalvojau isbandyt rugiageles26 napoleono recepta  ...cituoju kremo aprasyma... Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Tai va supyliau karsta piena,neuzvirinta, ir ta mase man dar bemaisant inde sutirstejo  ,nespejau net ant ugnies det.Gavosi tirsta.Tai ar jau ja mesti  ar i atvesusia maisyti kondensuota piena  ar yra kam nors taip buve
miskouoga
2011 01 16, 17:51
QUOTE(*mamusikas* @ 2011 01 16, 10:42) Merginos gal žinot kur Vilniuje yra pirkt mažesnių tortinių? IKI esu pirkus 18 cm. Dar mazesniu profesionalu parduotuvese reikia ieskot.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 16, 13:52) QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 16, 17:07) Napoleono lakštai niekada neliejami ...niekuom . dekui
rugiagele26
2011 01 16, 18:13
QUOTE(Solen @ 2011 01 16, 17:47) sugalvojau isbandyt rugiageles26 napoleono recepta  ...cituoju kremo aprasyma... Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Tai va supyliau karsta piena,neuzvirinta, ir ta mase man dar bemaisant inde sutirstejo  ,nespejau net ant ugnies det.Gavosi tirsta.Tai ar jau ja mesti  ar i atvesusia maisyti kondensuota piena  ar yra kam nors taip buve  Nieko tokio, daryk toliau, kaip aprasyta. Svarbu sutirstejo.
dekui rugiagele26
@adrij@
2011 01 16, 18:30
|
|