Labutis! Butu labai idomu, su kuo svariai nuvalote langus, kad neliktu jokiu dryziu ir pan.? Turiu as ta stebuklinga sluoste, bet nepatinka ji man kazko-vistiek lieka zymes. Kazkur skaiciau, kad valo su krakmolu, bet nebeprisimenu...Padekit-pasidalinkite savo gudrybemis
hm,vargdavau su tais langais, kol nepabuvojau užsienyje,dabar tai trumpai ir aiškiai valau
tik nereikia pirkti pigaus stiklų valiklio.naudoju "ajax" kaina 5-6lt ir būtinai reikia turėti (vandens nubrauktuva)ten toks vandeniuj nubraukti toks kotelis ir ten guma tokia ,braukiama per stikla apipurski "ajax" su nauja kempine (indam plaut) ištrini langus ir perbrauki su vandens nubrauktuvu ir žinok labai greitas langų valymo būdas
Kad pigaus valiklio negalima pirkti-tuo pati isitikinau.O geriausiai nutrinu su paprasciausiu laikrasciu
Dar vienas patarimas-nevalykit tos puses langu i kuria tuo metu sviecia saule
Geriau nusivalo kai pavesis
O aš nusipirkau tą guminę juostelę langams valyti ir nieko ji man nevalo. Ji tokia kieta... Gal ją reikia kažkaip pradžioj karštam kokiam vandeny atmirkyt????
Tai gal pirkai pačią pigiausią Nusipirk brangesnę, iš karto pamatysi rezultatą
skudurelis skuduriukui nelygu. As kol nusipirkau Viledos skurli tiek vargau, kad siaubas. Na o dabar net ir pigiausias valiklis tinka, ar feiris. Selektyviniu stiklu su laikrasciu negalima, nes svino daleles pazeidzia sluoksni, o kadangi plastikiniai langai elektrinasi ir pritraukia dulkes, po valymo ar valant naudoti antistatika
nesupratau su ja nieko valyti nereikia,su ja reikia tas putas nubraukti nuo stiklo,kuo guma kietesne tuo geriau apipurksti "ajax" trinti kempine ir nubraukiti guma
kaip jau minejo evutes_mama, nevalykit langu, kai i juos saule spigina, ir dar geriau langus valyt, kai nera vejo lauke, tada nelieka jokiu dryziu.
Su laikrasciais valytis plastikiniu langu nepatariu, nes po tokio valymo ant langu remu lieka juodos demes nuo laikrastiniu dazu, ir nezinau kaip kitos, bet man geriausiai langus nuvalyt, kai jau juos su langu valikliu nupurski, su paprasciausia kokia nors pasluoste, liaudiskai tariant kokiu skuduru
Ir aštaip darau, bet vistiek nekenčiu langų valymo.
Kai gyvenau savo bomzhiskame bunkery, turejau du langu it shikinyke. O dabar gyeneu normaliame bute, kur net 12 langu. Dar nevaliau. laukiu talkos.
Langu valymas nera mano hobby, tai ir galvoju, kaip man cia su tais langais prasisukus, nes jau ju cia 100metu niekas nevale. O as moterishka svari, noreciau kad man langai blizgetu. Nu bet nekenciau as tu amerikietisku langu, po paraliais. Kazkokie starinski, baisiau nei sovietiniai. Kol pakeli, t.y. atidarai ta langa, tai lieki ir be nagu ir dar jei uzsiziopsosi ir neuzfiksuosi ju, gali ant ranku nukristi... Taigi, tie plastikiniai - tikra pazengusios technologijos produktas. Juos lengva valyti...
OK! O kur ta guma galima nusipirkti, kaip ji vadinasi ir kiek mazdaug kainuoja???
Vyras 'Maksimoj? nupirko tokį valytuvą ant koto, vienoj pusėj paralonas , kitoj tokia guma, o valytuvo koto ilgis reguliuojasi. Na ir Ajax ir vandens pagalba valai turbūt. Gėda, be ką padarysi, aš nevalau langų namie.
Mums barake sudejo plastikinius langus, tai as, vista, juos visaip valiau, o rezultate - atrodo baisiau nei pries valyma
Na nevalau aš su ja Aš nusipirkau lyg ir žinodama tą instrukciją naudojimo, tik kad man gražiai nenusibraukia. Tas langas net gigžda nuo gumos kietumo (nebent ji tikrai kokia prasta). Bet atsimenu ir tą turėjau su porplonu vienoj pusėj, tai vistiek tokie dryžiai likdavo
Tik nesijuokit is manes, nes langus valau beveik senoviskai. Is pradziu nuvalau su slapiu skuduru, tada ant pradziuvusio stiklo papaurskiu valiklio ir nuvalau su kitu sausu skurliu. Nesvarbu ar vejas, ar saule, ar pavesis, langai lieka svarus.
O man su langais tai pasisieke
Tiesiog langų valymas - mano vyro mylimiausias darbas
siaip ir mano vyras valo langus, nes reikia akrobatiniu sugebejimu lauko pusei nuvalyti
O gal kas gali parekomenduoti kokia moteryte, kuri vilniuje padetu nuvalyti langus ir siaip namus patvarkytu?
Pas mane langu 16 taciau vieni nuo lubu iki zemes tokie dideli, uzuolaidos, zaliuzes tai zodziu pavasaris nera mano megiamas sezonas, nes kai reikia juos valyti uzuolaidas skalbti ir lyginti...oi neviena diena plusu. Si pavasari per 3 dienas viska susitvarkiau
Va tep reikia langus valyti
1. Nupurski su langu valikliu 2. Nuvalai su virtuviniu popieriniu ranksluosciu (Veltie, Kleenex tinka idealiai, tik papigiai tie labai prasti) 3. Langai blizga p.s. nei vandens, nei skuduru ...
aciu uz patarima, bet megrame langams tikras pravalas popieriniai ranksluosciai, anksciau uztekdavo ir laikrasciu....
O kur pirkti yra tas Viledos skurlis?
DROGE buvo pavasari...
"...megrame langams..." o kokie cia langai?
Nejaučiu jokių problemų valydama langus, nes juos valau austrišku Trend Active skudurėliu, jis kainavo 28 litus.Iš pradžių nuvalau drėgnu TERRY E skudurėliu, kuri pirkau Tomas Philips (kaina apie 8-9 lt.), o po to Trend Active.Nenaudoju jokių valiklių, fairių ar loc.Beje, su tuo skudurėliu taip malonu valyti ir taip greitai, kad dabar langus valau kas dvi tris savaites, nes bet kokia dulkė pradeda erzinti.
AS tai valau maistiniu atctu ir nera jokiu driziu
Darau lygiai taippat - viskas gaunasi
Gal parekomenduotumet kokia nebrangia ir patikima langus valanchia firma?
selektynių stiklų 'tas' sluoksnis yra stiklo paketo vidinėj pusėj, o ne išorėj. tai valydamos su laikraščiu tikrai nieko nepakensit, tik plastikiniai rėmai laabai nusitepa.
elementarus plastikiniai, bet kadangi plastikiniai dar plastikiniams nelygu, tai prirasiau firma
Kaip minejau valiau savo langus valikliu ir virtuviniu pop. ranksluosciu, labai puikiai issivale, nors ir plastikiniai ir geros firmos
Ajax valiklis man geriausias
Kalinka, as tik per velai sita tema apie langus perskaiciau. Taigi, isdrisau su savo Megrame langais eksperimentuoti. Na, tiksliau, as ir nezinojau, kad ju negalima valyti su laikrasciu. Pas mane vienam kambary visai nera uzuolaidu, tik langai dideli. Tai dabar, kai juos "nuvaliau", tai taip klaikiai atrodo, kad meldziuosi, kai kokiu sveciu buna, kad saule neapsviestu to viso "spindesio"
Dabar bandysiu kazka taisyti. Prisiskaiciau cia visokiu patarimu, tai pirksiu ta Ajax'a, langams valyti sepeti ir ziuresiu. Jei dar liks kas nors is tu mano langu, parasysiu.
Aciu,mergaites, uz patarimus. Pabandziau su Ajax ir popieriniais ranksluosciais. Luks!!!
O ka as sakiau Kaip mano vyras pasake " Atrodo, kad stiklu kaip nebutu..."
o as nusipirkau rekomenduota Viledos sluoste. Aciu
Nors nepigi, gal 12 Lt Droge, bet be jokiu valikliu, tiks u vandeniu puikiai isvalo langus.
Rekomenduokit gerą šepetį langam valyt ir kokios jų kainos
Su vyru pastovėjom Maximoj, pažiūrėjom, nieko neišsirinkom, jau kažką panašaus nusižiūrėjom už 12 Lt, bet kad paskaičiau, kad ten grindų šepetys
Nusipirkau ir aš Viledos šluostę langams, bet turbūt nelabai moku naudotis
As valau bet kaip nekreipiu demesio i jokius sukamuosius judesiu, tiesiog kad butu svaru
Aš stiklą nupurškiu su valymo skysčiu (pačiu pigiausiu, nes jie praktiškai visi vienodi) ir nubraukiu iš viršaus žemyn "T" formos brauktuku - ten yra guminė juostelė 30 cm, principas kaip auto langų valytuko.Braukiu vieną kartą prispaudusi, to užtenka.Apačioj skurlį patiesiu, kurian viskas susigeria.Tada nušluostau rėmą.Kampus, jei kas lieka, išvalau popieriniu rakšluostuku - viskas.Jokių Viledų, jokių poliravimų.Greitai ir švaru
Nesijuokit iš neišmanėlės - o tos visos stebuklingos šluostės vienkartinės ar daug kartų jas galima naudoti? Ir ar jos sausos ar drėgnos būna? Aš kai nuvaliau savo plastikinį su drėgna servetėle langams valyti (Ajax, rodos), tai net akį užmesti klaiku į tą langą
Sluostes kurios parduotuvese tai nezinau nebandziau.Bet tos sluostes Trendo, Rekos ir norwekso tai tikrai ne vienkartines.Turiu trendo naudoju jau du metus.O dabar turiu ir norwekso tai metai garantija kad savybes liks tos pacios.Tik negalima su balikliais ir minkstikliais skalbti.(jei kas nori galiu pasiult norwekso sluosciu ir kitos produkcijos namams
Gal galit parekomenduot kokį langų valymo skystį, su antistatinėmis savybėmis?
Nes tik nuvalau , po kelių dienų vėl dulkės matosi. O jeigu dar palyja, tai tos dulkės purvais pavirsta, ir vėl langai baisūs
O tu remus nuvalai?Nes pvz. su tom sluostem tai kol remai nenuvalyti gai valyt nevales visas dulkes nuo remo nesa ant stiklo.O kai nuvalai rema tai stiklai tiesog blizga
QUOTE Yra Ajax-antistatic firmos Colgate-Palmolive GmbH. O kur galima nusipirkti Lietuvoje? Pas mus provincijos parduotuvėse atrodo, kad nėra...
Vaje, kaip gerai, kad šią temą aptikau. Ir aš plastikinį langą virtuvėj išvaliau su elementariu lankų valikliu ir skudurėliais. Neduok dieva, jei saulė pašviečia į tą langą (o ji šviečia kiekvieną vakarą), klaikus vaizdas. Reikia kažka daryti.
Mano langai paprasti ,likę nuo tarybinių laikų, tai tinka, kad ir pats pigiausias valiklis.
|