Nuo lapkričio vidurio ėmiau kas savaitę lankytis Vilniaus gimdymo namuose apžiūrai ir tyrimams - kas savaitę tie patys žodžiai - galvutė įsistačiusi, kaklelis ruošiasi,tonai geri, nors ginekologė prižiūrėjusi mane nėštumo metu tvirtino, kad gruodžio nesulauksiu, bet...
Gruodžio 2 diena - terminas. Vis dar nieko nejaučiu, jokių paruošiamų ar juolab tikrųjų sąrėmių - nieko, tik atrodau visa lyg vienas sutinęs burbulas.. o Tu vis spurdi - nori pas mamytę
Savaitgalis buvo aktyvus, sekmadienį prigūžėjo pilni namai svečių irtas pats klausimas, tai kada gi?... Kadangi nieko nejutau, tai atsipūtusi gukšnojau vyną
Gruodžio 6 diena. Pirmadienio rytas, vyras mane prikėlė, sakydamas, kad man į apžiūrą reikia. Palikom svečius miegančius, pranešdami, kad tuoj grįšim (nes vis dar nieko nejutau, tad buvau įsitikinusi, kad tikrai paleis namo) ir drauge papusryčiausim. Mano gydytoja VGN, vos įėjus praneša, kad ilgiausiai galim laukti iki penktadienio, o apžiūrėjusi mane, pažvelgia keistu žvilgsniu klausdama, ar nieko man naktį neskaudėjo, tai kad ne...
Toliau dokumentacija, persirengimas...Kažkoks rėkiantis ir piktas vyras vis praveria priėmimo duris apkoliodamas ten sėdinčias ir mano popierius pildančias moteriškes už lėtą darbą, iš susijaudinimo, kad šiandien didžioji diena aprėkiu papiktintą vyrą, ir šis jau nebekišo nosies
10:17 Gimdykla. Maniau, kad bus baisesnė - baltos plytelės, keisti aparačiukai, kiek sovietinės išvaizdos, bet akivaizdžiai tvarkingi ir prižiūrėti. Nuleidžiami vandenys, pajutau tik šylant užpakalį... Tada dar nukrypuoju iki tualeto,su tekančiais vandenimis stoviu prie kriauklės ir bandau nusipraust "špaklių", įtariu, kad užtrukau ilgokai, nes išėjus palei gimdyklos duris manęs laukė daktarė, akušerė ir net registratorė, aš tik sakau ai na va kamštis išgriuvo ir greit įlėkiau į gimdyklą... apjuosė mane dirželiais ir liepė gulėti. Guliu. Tu vis spurdi ir spurdi, ir su kiekvienu suspurdenimu srūva tave supantys vandenukai, bet tebūnie, nes akušerė patikino, kad gimtadienis bus šiandien...
12:00 atsidarymas 7 centimetrai ir vis dar nieko nejaučiu... liepiama keltis ir spyrokliuoti ant kamuolio per sąrėmius, o kaip man tai padaryti, kai jų nejaučiu? na bet tiek to - spyrokliuoju.. vyras šalia su kostiumu ir "šlipsu" krizena iš manęs
14:00 atsidarymas 8 centimetrai, va jau imu jausti kokį tai maudimą nugaroje, dar dozė skatinamųjų ir jau galiu kukuoti, bet guliu didvyriškai
16:00 daktarė vis klausia, ar man nėra jausmo, kad norėčiau tuštintis, ir kartoja tą klausimą kas minutę, nežinau, sakau, noriu vaiko
16:10 lova kaip transformeris transformuojama į ale gimdymo stalą, ir gaunu paliepimą stumti. Stumiu ir noriu rėkti, bet daktarė vis kartoja: be garso be garso be garso...
16:22 ant akušerės rankų išvystu Tave, tokį nuostabų, tokį spiegiantį... Kad net nuo lovos pakylu, kad pažiūrėčiau
Taip gruodžio 6 dieną 16:22 gimė 3840g ir 55cm mano mylimiausias Titas Mikalojus
Pagimdžiau lengvai, neplyšau, nekirpo, iškart sėdau, tokio gimdymo galiu palinkėti visoms būsimoms mamoms, ir už tai galiu būti dėkinga tik savo daktarei..