Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokia turi būti auklė?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2
SuperMama
Mamos, kaip manote kokia turi buti aukle, kokioms asmeninems savybem pasizymeti, kiek metu, issilavinimas. Ar visa tai nesvarbu? Kad tik geras zmogus butu ir myletu vaika.
Ir greiciausiai vaikui iki 1 metu ir vaikai nuo 1 metu skirtingos aukles reikalingos...
Mano vyras kazkodel isitikines, kad iki 1 metu geriau butu rinktis su medicininiu issilavinimu, o  nuo metuku - su pedagoginiu.

Vakar turejau pokalbi su viena kandidate (kol kas vienintele), tai net nezinau ka ir galvoti.
Pagal vaiko reakcija nelabai suprantu, nes ji i visus nepazistamus verskmu reaguoja. Ar reikia ziureti, kad tevams butu lengva su tokia aukle bendrauti?
Vasara
Reikia ziureti kaip vaikas priima. Jeigu zadi buti ne namie, tai kam tau bendrauti su aukle, nors aisku, jei nervuosies, kad ji kazka ne taip daro, tai irgi negerai. Svarbu kad su vaiku uzsiimtu, o ne ziuretu telika ar pan. Manau labai senos nereikia, nes reiks ir i lauka eiti ir vaikscioti ir namie su vaiku uzsiimti. O senoms jau reikia pasedeti, ramybes. Nors aisku sena senai nelygi. Labai jaunos irgi manau kantrybes daug neturi. Bet velgi, reikia ziureti konkretu zmogu. Nezinau ar reikalingas medicininis issilavinimas, negi vaikas pastoviai serga?
Vasara
Is asmeniniu savybiu - tvarkingumas, svara, punktualumas. Mums svarbi salyga buvo kad nerukytu, nes patys nerukome. Kad moketu valgyt vaikui padaryti. Namu tvarkymas neiejo i reikalavimus, bet pati pasisiule kad kai miega, gali islyginti drabuzius.
ICE-T
na, kadangi turiu siek tiek patirties, tai galiu patart(turejau 3aukles)  ;)
kai tik ieina pro duris, is kart susidarai vaizda koks zmogus-kaip apsirenges, kvapas ir t.t. svarbu, kad nusiplautu rankas(neklauses) ir reaguotu i vaika iskart kai pamato, o ne su jumis kalba, o vaikas lyg tarpkitko... nebutinai turi but baiges pedagogini, dazniausiai tokios aukles buna grieztos, juk vaikui paskaiteliu neskaitys tongue.gif
o del medicininio issilavinimo-pirma aukle tokia ir buvo(nes vaikui buvo 2.5men, tai bijojau palikt kitiems)-ji idealiai tiko vaikui ir zinoma man(gerai zinojo higienos reikalus... ;D), bet nesuderino darbo grafiko....
taip kad , isvada-tevams turi irgi patikt, o dar jei vaikas linksmas ir krykstauja aukle pamates, tai visai liuks wink.gif wink.gif
Vasara
Musu aukle tik iejus i namus, is pradziu nesiplaudavo ranku, bet kai pasakiau - visada plauna. Nezinau kodel nesiplove, gal kad netoli eit iki manes, tai "nesusipurvina", nes siaip svari ir tvarkinga.
Kiskelis
Net nežinau, ar būtinas specialus išsilavinimas... Tikrai neimčiau auklės nei su medicininiu, nei su pedagoginiu išsilavinimu, bent jau specialiai tokios neieškočiau. O dėl tvarkos, tai gerai būtų tvarkingą rasti, nors pedantiškos tikrai nepakęsčiau (mano draugė turi tokią, kuri perplaudavo grindis, nes kažkur dulkelę pamatydavo. Kaip šalia tokios mamai jaustis? Kaip paskutinei nevalai?).
Dėl rankų plovimo - gerai, bet iš kur gali žinoti, kad ji ir jums nesant rankas plauna? Gal čia tik toks nenatūralus gestas siekiant pasirodyti prieš potencialius darbdavius? O aplamai tai kam reikia pirmą kartą rankas plauti, juk iš pradžių su tėvais ateina auklė pakalbėti. O tokios, kurios iš kart prie vaiko puola - irgi nenatūraliai atrodo.
Aš tai auklę rinksiuosi iš nuojautos. Gerą žmogų, manau, galėsiu pajausti. Ir jei ateis močiutė, spindinti šiluma ir meile, tai paimsiu ją į aukles, net nežiūrėdama išsilavinimo, amžiaus ar higienos įgūdžių. Juk turim liežuvius ir jei kas nepatinka, auklei paskui galim ir pasakyti. Pvz.: kad rankas nusiplautų.
O pačios su savo vaikais ar esat nepriekaištingai tvarkingos? Aš pavyzdžiui, ne. Kai grįžtu iš lauko, nelekiu iš karto rankų plaut, o pirma nurengiu vaiką. Nelakstau paskui savo dukrą su pašluoste, kad neduok Dieve, kokia dulkė ant kelio nepasimaišytų, o kartais ir drabužėlių tik nurengus į spintą nesudedu, o einu vaikui gerti paduoti... O iš auklių tai reikalaujam...
dani
Patarimai: aukle jusu namuose...
Paaiskinkite auklei:
* kaip lengviausiai nuraminti jusu mazyli; kokie megstamiausi jo zaislai.
* ka jusu mazylis gali ir ko negali valgyti ar gerti
* kokie ypatingi jusu vaikucio iprociai ar savybes, kuriu aukle gali nesitiketi (pvz. uzmiega tik degant sviesai, bijo lifto ir pan.)
* kaip auklei elgtis, jei kas paskambins i duris, kas gali apsilankyti, jums nesant
* kokie jusu laikomu gyvunu iprociai bei ju santykis su vaiku; kokios vaiko saugumo taisykles; kur yra pirmosios pagalbos vaistinele
* kaip perrengiate ir apvalote vaika, kokius kremus ir kt. priemones naudojate; kur padeti drabuzeliai ir svari patalyne.

Auklei palikite:
* svarbius telefono numerius (vaiku gydytojo, jusu buvimo vietos, kaimynu, jusu tevu, kt.), rasymo priemone ir popieriaus, kad pasizymetu, kas skambins.
#Mia#
Dar dadeciau, kad ir aukle turi moketi klausyti, nes mane viena siutindavo, kai sakydavai, kad butu su vaiku, o  eidavo tvarkyti kambariu, nes " tiesiog negali pakesti kai kur nors kas nors netvarkingai padeta". Man atrodo, kad aukle samdai priziureti vaika, o ne pertvarkyti tavo iprasta tvarka, nes atsiranda nesutarimai ir visai negerai kai tevu ir aukles poziuriai nesutampa.
hubba
Is patirties:
Rinkomes aukle per agentura. (apie tai irgi galiu nemazai papasakot ir netik gero - tai jei reiks prasom), o kas del aukles manau esminis kriterijus kad mazius pasiliktu be asaru kai iseinat ir kad jus ramiai jaustumetes, o siaip nebuna viskas idealu -
pvz musu aukle labai megsta per siltai rengti - vis bijo kad nesusaltu, dar jinai absoliuciai nieko nepalies ir nepades i vieta jeigu skubedami palikom
(buvo bajeris - kazkaip nespejau savo rubu i spinta sumest, tai vyras dejo i spinta o liemenukas liko ant fotelio gulet (nepamate per skubejima) - taip ir prakabejo visa diena... taip ieini i kambari o ten liemenukai ...
taip pat nenuvalys dulkiu nors buna tikrai nemazai (gyvenam vienam kamabry tai jei is ryto nespeji nuvalyt..)
zodziu yra nemazai smuklmenu kurios man nepatinka... bet svarbu vaikui gerai, o tai jau mazdaug nuo antros dienos matosi;
dani
Hubba. O kokie trukumai agenturines aukles?
Na dulkiu ji ir neprivalo valyti, jei atskirai nebuvo suderinta del namu tvarkymo. Ji yra tik vaiko aukle. Uz tvarkyma arba atskirai mokama, arba suderinama is anksto.

Blogai, jei aukle neklauso tevu nurodymu >:( Kaip ji gali neklausyti, jei ji yra tik samdomas darbuotojas??? nesuprasciau to. Reikia jai priminti, jei uzsimirso, kad jus esate vaikucio mama. Ir jus auklejate ir rengiate, maitinate taip, kaip jums tarodo geriausiai ir tinkamiausiai vaikui. Patarimu galima isklausyti, ir jei bus aktualu, derinti...
Ambro
Is patirties:
Rinkomes aukle per agentura. (apie tai irgi galiu nemazai papasakot ir netik gero - tai jei reiks prasom), o kas del aukles manau esminis kriterijus kad mazius pasiliktu be asaru kai iseinat ir kad jus ramiai jaustumetes, o siaip nebuna viskas idealu -
pvz musu aukle labai megsta per siltai rengti - vis bijo kad nesusaltu, dar jinai absoliuciai nieko nepalies ir nepades i vieta jeigu skubedami palikom
(buvo bajeris - kazkaip nespejau savo rubu i spinta sumest, tai vyras dejo i spinta o liemenukas liko ant fotelio gulet (nepamate per skubejima) - taip ir prakabejo visa diena... taip ieini i kambari o ten liemenukai ...
taip pat nenuvalys dulkiu nors buna tikrai nemazai (gyvenam vienam kamabry tai jei is ryto nespeji nuvalyt..)
zodziu yra nemazai smuklmenu kurios man nepatinka... bet svarbu vaikui gerai, o tai jau mazdaug nuo antros dienos matosi;

O tai tu pasakyk auklei, kad kiek ir pasitvarkytu. Gal pati nesusipranta ar nenori kisti nagu kur nereikia. Juk ne kiekvienas megsta, kad pas ji namuose pasalinis zmogus tvarka darytu! Pvz, as taui tikrai pries tvarkymasi mano namuose user posted image.
hubba
tai man visai nereikia kad ji pultu tvarkytis - tiesiog norejau pasakyt kad tariantis su aukle reikia apsresti tokius smulkius klausimelius -  kad dulkiu nuvalymas i namu tvarkymo savoka neieina...nes kazkaip keista kad tokiu elementariu dalyku nedaro negi paciai malonu tarp dulkiu sedet... ir is viso kuo daugiau apspresite is anksto tuo bus geriau..

Klausimas kuriu neverta pamirsti :
apmokejimas kai jinai nedirba pvz vaiko ligos atveju arba jusu atostogu metu. nes kaip ir iseistu kad uz ta laikotarpi reikia moket nes ji nedirba ne del jos kaltes, bet mes sutarem kad tas laikas kompensuojamas virsvalandziais - o ju prikapsi per menesi nemazai... ohmy.gif
Mama_ir_Aukle
Mielosios mamos,
esu iš auklių agentūros ir bandysiu Jums padėti spręsti auklių problemas. Tikrai nepretenduoju į psichologės ar visuomet teisaus patarėjo vaidmenį. Mamos intuiciją ir pasirinkimą statau į pirmą vietą, tačiau, kadangi kiekvieną dieną susiduriu su auklių atrankom, galiu kai ką patarti iš patirties.
Peržiūrėjusi šitame forume nagrinėjamas auklių temas, galėčiau sugrupuoti taip:
Auklės pasirinkimas - pagrindiniai kriterijai, charakteris, išsilavinimas, amžius, pageidautinos savybės.
Apmokėjimas - kasdienis, atostogų metu, kitais atvejais - kai serga vaikutis ar auklė ir pan. Prie apmokėjimo - ir maisto, dovanų, paskatinimo klausimai.
Darbo įstatymai.
Iš kur rinktis auklę - iš agentūros ((darančios psichologinę atranką (atrankos kokybės klausimas), ar nedarančios atrankos), per skelbimus, pažįstamus, ar rinktis močiutę.

Bandysiu palaipsniui atsakyti į šias temas. Rinkitės ir rašykite Jūsų nuomone aktualiausias.

Mama ir auklė
vota
Gal galite patarti pagal ka rinktis aukle. blush2.gif Turejom kelias akles, bet man kazkaip neitiko. Gal as per daug reikalauju.... schmoll.gif
Buziaka
Pirmasis kriterijus buvo mano intuicija. Gal ir keista, bet aš ja labai pasitikiu. Kai pamatau žmogų, truputi pabendrauju, iš karto galiu pasakyti - patinka jis man ar ne. Abi aukles pasirinkau jau po pirmo pokalbio ir netgi jo metu jau buvau apsisprendusi, kad jos tinka. Ir manau, kad tikrai nepadariau klaidos, pasirinkdama šiuos žmones.
Antra, aš norėjau, kad auklė turėtų kažka bendrą su vaikų auklėjimu, ar studijuotu pedagoginiam, ar būtų baigusi, ar turetų auklės stažą ir pan.
Trečia, kad auklė būtų ieškojusi konkrečiai šio darbo, o ne bet kokio, tame tarpe ir auklės.
Ketvirta, jau visų sąlygų suderinamumas smile.gif
smėliukė
QUOTE(vota @ 2006 01 05, 18:20)
Gal galite patarti pagal ka rinktis aukle.  blush2.gif  Turejom kelias akles, bet man kazkaip neitiko. Gal as per daug reikalauju.... schmoll.gif
*

O kas tau nepatikdavo? unsure.gif
vota
Man turbut nei viena neitiks aukle. Gal as per daug priekabi. Visu pirma aukle as samdau tam, kad butu priziuretas kaip as pasakysiu, o ne tam, kad aukle man aiskintu kaip reikia vaika priziureti. Mane nervina kai pradeda aiskinti, kad vaikui uzkietejus viduriam reikia kisti i uzpakali muilo gabala, nervina, kad primigtinai siulo vaikui duoti manu koses, nes anot aukles ji labai naudinga. Tai cia apie pirma aukle. Antroji mane nervino is pat pradziu, kad nesilaikydavo rezimo, kuris jau seniai seniai buvo nusistovejas. O kai buvai kelioneje ir is jos grizau, tai antrosios aukles atsisakiau, nes ji ramia dusia, ramiu balsu pareiskia, kad uzmigdydavo mano angela pietu miegelio, o pati eidavo namo pietu gaminti.... Daugiau nebenoriu jos matyti. dabar turim treciaja. Tiksliau dar tik viena karta buvo.... blush2.gif Bet man ji nepatinka!!!!!!!!!!!!!!
nezinau ka daryti.
Gal as isprotejusi........ blush2.gif
sandralita
QUOTE(vota @ 2006 01 18, 23:07)
Man turbut nei viena neitiks aukle. Gal as per daug priekabi. Visu pirma aukle as samdau tam, kad butu priziuretas kaip as pasakysiu, o ne tam, kad aukle man aiskintu kaip reikia vaika priziureti. Mane nervina kai pradeda aiskinti, kad vaikui uzkietejus viduriam reikia kisti i uzpakali muilo gabala, nervina, kad primigtinai siulo vaikui duoti manu koses, nes anot aukles ji labai naudinga. Tai cia apie pirma aukle. Antroji mane nervino is pat pradziu, kad nesilaikydavo rezimo, kuris jau seniai seniai buvo nusistovejas. O kai buvai kelioneje ir is jos grizau, tai antrosios aukles atsisakiau, nes ji ramia dusia, ramiu balsu pareiskia, kad uzmigdydavo mano angela pietu miegelio, o pati eidavo namo pietu gaminti.... Daugiau nebenoriu jos matyti. dabar turim treciaja. Tiksliau dar tik viena karta buvo.... blush2.gif  Bet man ji nepatinka!!!!!!!!!!!!!!
nezinau ka daryti.
*

neisprotejus nebijok,tiesiog tau nesiseka su auklem,o kuo trecia bloga?
Valery
QUOTE(vota @ 2006 01 19, 00:07)
Man turbut nei viena neitiks aukle. Gal as per daug priekabi. Visu pirma aukle as samdau tam, kad butu priziuretas kaip as pasakysiu, o ne tam, kad aukle man aiskintu kaip reikia vaika priziureti. Mane nervina kai pradeda aiskinti, kad vaikui uzkietejus viduriam reikia kisti i uzpakali muilo gabala, nervina, kad primigtinai siulo vaikui duoti manu koses, nes anot aukles ji labai naudinga. Tai cia apie pirma aukle. Antroji mane nervino is pat pradziu, kad nesilaikydavo rezimo, kuris jau seniai seniai buvo nusistovejas. O kai buvai kelioneje ir is jos grizau, tai antrosios aukles atsisakiau, nes ji ramia dusia, ramiu balsu pareiskia, kad uzmigdydavo mano angela pietu miegelio, o pati eidavo namo pietu gaminti.... Daugiau nebenoriu jos matyti. dabar turim treciaja. Tiksliau dar tik viena karta buvo.... blush2.gif  Bet man ji nepatinka!!!!!!!!!!!!!!
nezinau ka daryti.
*

schmoll.gif Neisprotejus schmoll.gif Arba as taip pat isprotejus, nes man tokios irgi nepatiktu bigsmile.gif
Patarkit mielos mamos, nes man atrodo, kad as niekada nesuprasiu kaip surasti gera aukle. Na as dar neiskau, bet planuoju.Kol kas neisivaizduoju, koks tai turi buti zmogus unsure.gif
Calendula
na, aš jau buvau susitikus su 3 pretendentėmis, tai nei viena neįtiko schmoll.gif
Intucija sako NE, taip pat daug visokių niuansų:
1 moteriškė užyko, kad paklausiau, kiek jai metų-72m. ir aiškino, ką daro su vaiku ir kaip aš turėčiau daryt
2 mergina, kolegijos studentė, visai prie vaiko nėjo ir sakė, ai, ką jis supranta, juk toks mažas
3 moteriškė, apie 50metų, būtų suvaldžiusi ne tik mano vaiką, bet ir mane. Sakė, kad nieko namie , apart vaiko priežiūros, nedarytų, o kai pasakiau, kad reiktų kas antrą dieną išvirt košės, tai nustebus paklausė: o pirktinių iš indelių neduodat? (čia apie daržovinę košę)
vota
QUOTE(Janike @ 2006 01 25, 21:42)
na, aš jau buvau susitikus su 3 pretendentėmis, tai nei viena neįtiko schmoll.gif
1 moteriškė užyko, kad paklausiau, kiek jai metų-72m. ir aiškino, ką daro su vaiku ir kaip aš turėčiau daryt
2 mergina, kolegijos studentė, visai prie vaiko nėjo ir sakė, ai, ką jis supranta, juk toks mažas
3 moteriškė, apie 50metų, būtų suvaldžiusi ne tik mano vaiką, bet ir mane. Sakė, kad nieko namie , apart vaiko priežiūros, nedarytų, o kai pasakiau, kad reiktų kas antrą dieną išvirt košės, tai nustebus paklausė: o pirktinių iš indelių neduodat? (čia apie daržovinę košę)
*

Mane tokie dalykai sokiruoja. O dabar ka nors turi?
As tai su paskutiniaje aukle ir kazkiek pabuvau, o po to palikau kelioms valandoms. Ji issivede dukryte i lauka, kai as to nesakiau ir ji man to nesake. Issivaizduokit- parvarau namo, o mano dukros nera. fear.gif , O kaimyne sako, kad jos isejo kazkur. Galvoju sakes- pagrobe mano angeleli. Soko turejau uztektinai blink.gif
Semigallia
Tikiuosi, joms niekada neteks dirbti auklėm

http://www.mama.lt/index.php?module=pagese...id=80&topaV=166
vota
Sunku patiketi, kad tai tiesa...
Siaip tokiu dalyku as prisigalvoju apie paskutiniaje aukle.
Na jau dabar visiskai issigandau.
Calendula
Įdedu, ką Uogienė siūlo paskaityt: SIAUBAS, geriau jau 100 kartų apsidraust nei 1 kartą nukentėt

Auklių atranka. Iš Mamos ir auklės aukso fondo

Momentai iš registracijos į atranką:

Tai ką jums ten, reikia prižiūrėtojų?

Aš esu pedagogė, tai ko jums dar reikia?

Ne, atrankon taip anksti (9 val.) aš neisiu.

Na, aš pabandysiu dirbti aukle. Jeigu nepatiks, išeisiu.

Taip, patirties turiu daug. Prižiūrėjau savo brolį ( auklei 18, broliui 17).

Matote, as neinu į bet kokias šeimas. Jums šitos pavardės ką nors sako? Jau iš to, kad dirbau tris metus, turėtumėte susidaryti nuomonę, kokio lygio aš auklė.

Alio? Čia mamų ir auklių centras?

O kur gyvenate? Ką? O kur aš čia paskambinau?

Iš kandidačių anketų ir interviu:

Niekada neleisčiau vaikui elgtis taip, kaip jis nori (darželio auklėtoja).

Drausminimo būdai? Tik ne mušimas ranka. Geriau vytele. (auklėtojos padėjėja, Vilnius)

Pasodinčiau į kampą. O kodėl, man ir metų vaikai sėdėdavo

Nuomonė apie vegetarus? Subjektyvi (mano nuomone aš už tai, kad kiekvienas turi savo nuomonę zmogus ir aš gerbiu svetimą nuomonę) (anketos kalba netaisyta)

Prižiurėjau du vaikus n-aiciu šeimoje du metus. Kokie vaikų vardai? Neprisimenu.

Turiu medicininį išsilavinimą, nes giminėje yra medikų (gamyklos darbininkė).

Esu teista, dėl degtinės prekybos.

Jeigu vaikas smarkiai užsigautų arba susilaužytų pergyvenčiau, kad negaučiau nuo tėvų arba netekčiau darbo.

Esu Jehovos liudytoja.

Ne, as tikiu savaip. Ten man viena moteris padeda, mes skaitom bibliją. Jeigu padarysiu nuodėmę, nebūsiu išganyta. Linkiu, kad ir jums dievas apšviestų protą.

Palikau paskutinę darbovietę, nes buvo labai bjaurus vaikas.

Čia turbūt horoskopas lėmė. Man kartais būna blogos dienos, kažkas užplaukia, bet aš nekalta.

Jei kyla temperatūra, reikia daryt dirbtinį kvėpavimą.

Alaja
Remiausi savo intuicija.Daviau skelbima i laikrasti,po to su jomis susitikinejau,kalbejausi ir ,kuria pasirinkau,jau 2m.su mumis. smile.gif
Kaštonė
nezinau ka daryti.
*

Na žinai, tokias ir aš lauk trenkčiau aggressive.gif .
Auklę samdžiau vienai forumietei rekomendavus, tikrai nenusivyliau, nors... Idealių nebūna mirksiukas.gif . Yra dalykų, kurie man nepatinka, jos įpročių, kurių deja, negaliu pakeisti (pvz., įprotis sūriai ir riebiai gaminti ar suvirti daržovių tyrę į pliurzę kažkokią; jos plepumas ir kt.). Bet šiaip, kadangi labai myli mano vaiką, su juo noriai užsiima, rūpestingai prižiūri, tai, manau, yra svarbiau.
krika
būtent, kad yra svarbiausia kaip ji su vaiku būna ir kaip į ją vaikas žiūri.
aš dabartine aukle irgi buvau nepatenkinta, tai tas netiko tai anas; tai tą padarė, tai to nepadarė.... dabar žiūriu kaip vaikas su ja bendrauja ir kai grįžtu namo vaikas nebėga pas mane, o apsivyniojus auklei aplink kaklą - manau viskas tuom ir pasakyta thumbup.gif
aišku galima paanalizuoti, kodėl man auklė neįtinka. (čia aš ne apie savo variantą - o abstrakčiai) gal buvau blogos nuotaikos ir kabinėjausi kad tik prikibti; gal pati neparūpinau atitinkamais produktais, daiktais; ir dar svarbus dalykas - reikia su aukle šnekėti: ką vaikui duoti, kada migdyti, kada į lauką eiti ir net kaip ant puodo pasodinti doh.gif
Paranormali
QUOTE(Janike @ 2006 01 25, 21:42)
*

doh.gif lotuliukas.gif na trecioji ale freken-bok doh.gif
Man aukle turi buti tokia kuri butu gera mano vaikui blush2.gif Kad vaikaks jaustusi su ja gerai, jog butu pakeistas pamperis, pavalges, pamigdytas wub.gif isvestas i laukeli pavaikscioti blink.gif
Brigita.
*

Tuomet ir aš išprotėjusi biggrin.gif
O dabar tai iš viso, sėdžiu ir nežinau ar teisingai elgiuosi... g.gif
Žodžiu, galiausiai savo auklę gavome per pažįstamus. Dirba ji pas mus jau tris mėnesius. Viskas daugmaž tiko (su nedidelėm smulkmenom ax.gif ). Vaikas priprato ir džiaugiasi, kai ji ateina.
Tačiau vieną dieną ji man pareiškė:"Žinote, dabar esu labai dideliame apmąstyme. Man siūlo kitoje vietoje 200Lt daugiau nei jūs mokate". Na, aš jai iš karto daviau suprasti, kad aš daugiau nemokėsiu ir paprašiau rytoj pasakyti, ką ji pasirenka. Aišku, ji pas mus liko. Man dar tą patį vakarą kilo įtarimas, kad ji nieko neturi, o tiesiog bando kelti kainą, kai jau vaikas pripratęs ir galvoja, kad mes neturėsime kur dingti ir sutiksime.
Tai va, ji pas mus liko, bet aš ieškau kitos auklės. Ir vienas, kas man neduoda ramybės, tai mano aukselis. Kaip ji priims naują žmogų, ar nebus jai stresas.... verysad.gif Nes, kiek matau, jai su šią auklę gerai.....
Vat ir nežianau, ar teisingai elgiuosi verysad.gif
Gulia
undefQUOTE(vota @ 2006 01 19, 00:07)
Man turbut nei viena neitiks aukle. Gal as per daug priekabi. Visu pirma aukle as samdau tam, kad butu priziuretas kaip as pasakysiu, o ne tam, kad aukle man aiskintu kaip reikia vaika priziureti. Mane nervina kai pradeda aiskinti, kad vaikui uzkietejus viduriam reikia kisti i uzpakali muilo gabala, nervina, kad primigtinai siulo vaikui duoti manu koses, nes anot aukles ji labai naudinga. Tai cia apie pirma aukle. Antroji mane nervino is pat pradziu, kad nesilaikydavo rezimo, kuris jau seniai seniai buvo nusistovejas. O kai buvai kelioneje ir is jos grizau, tai antrosios aukles atsisakiau, nes ji ramia dusia, ramiu balsu pareiskia, kad uzmigdydavo mano angela pietu miegelio, o pati eidavo namo pietu gaminti.... Daugiau nebenoriu jos matyti. dabar turim treciaja. Tiksliau dar tik viena karta buvo....  Bet man ji nepatinka!!!!!!!!!!!!!!
nezinau ka daryti.
Gal as isprotejusi........
ined

Tikrai esi protinga mirksiukas.gif
Nieko sau sugalvoja: valgyti eina gaminti doh.gif doh.gif doh.gif

Turiu aukle-kol kas nieko negaliu pasakyti(rekomendavo pazistami ir mano intuicija)
Intuicija negaliu skustis,tiesiog superine turiu mirksiukas.gif
krika
QUOTE(Brigita. @ 2006 02 01, 23:01)
Tai va, ji pas mus liko, bet aš ieškau kitos auklės. Ir vienas, kas man neduoda ramybės, tai mano aukselis. Kaip ji priims naują žmogų, ar nebus jai stresas.... verysad.gif Nes, kiek matau, jai su šią auklę gerai.....
Vat ir nežianau, ar teisingai elgiuosi verysad.gif
*

o tai kodėl ieškai kitos? ar dėl to kad užsiprašė didesnio atlyginimo? ar yra kitų niuansų? jei pirmas variantas - tai ir laikyk ją, juk vaikui ji patinka. dar priedo gi pasakei kad algos nekelsi ir ji liko. tai ir pamiršk tą faktą.

man buvo panašiai. pirmoji auklė pasakė kad jai siūlo kitoj vietoj didesnį atlyginimą. mes jai pasakėm kad mes neturim iš ko jai daugiau mokėti ir mol irgi prašom apsispręsti liekat ar išeinat. jei išeinat praneškit iš anksto kad ieškotumėm kitos. liko.... mes irgi turėjom įtarimą kad ji kelia sau kainą. bet vieną dieną kai dukrytei ausytės kremzlytė buvo pamėlus ir paklausiau kas atsitiko (juk man įdomu) tai jai širdis sustreikavo ir dar geresnį variantą padarė - ryte nebeatėjo ir nepaskambino blink.gif

QUOTE(gulia2004 @ 2006 02 01, 23:26)
Intuicija negaliu skustis,tiesiog superine turiu mirksiukas.gif
*

auklę ar intuiciją lotuliukas.gif
jovana
Aš irgi turėjau panašią situaciją, tik mano auklė nesakė, kad išeinu, nors siūlė jai virš 1000, tik ateik pas juos. Bet mano (labai džiaugiuosi, kad ji tokia), sako aš prižadėjau iki tada dirbti, taip kad jei tinka, tada galėsiu ateiti. ir kai paskui sužinojo, kad būtų ir mus pametus ir ten būtų nedirbusi..... vot ir lazda su dvim galais. o dėl algos, tai pametam dar kelis litukus viršaus, kai galim blush2.gif
Brigita.
QUOTE(krika @ 2006 02 02, 07:57)
o tai kodėl ieškai kitos? ar dėl to kad užsiprašė didesnio atlyginimo? ar yra kitų niuansų? jei pirmas variantas - tai ir laikyk ją, juk vaikui ji patinka. dar priedo gi pasakei kad algos nekelsi ir ji liko. tai ir pamiršk tą faktą.

*

Tai, kad nepasitikėjimas dabar žmogumi kilo blink.gif .
O dar galvoju, kur garantija, kad po kokio mėnesio, kai aš jau rimtai dirbsiu ji vėl taip nepasakys, žinodama, kad tikrai neturiu kur dingti... g.gif verysad.gif
krika
o tai tu su ja pakalbėk - sakyk taip ir taip. nors man kai pirmoji taip pareiškė tai irgi kaip ant adatų sedėjau. bet geriausią variantą sakau ji padartė - išėjau dirbti rugpjūtį ir tik mėnesį pradirbus ji mane su vaiku paliko ant ledo. tai staigiai pasiėmiau savaitikę atostogų (gerai kad diriko nekankino jokios problemos ir buvo tuo metu supratingas) ir ieškojau kitos auklės
raimondami
Taip akliu būna visokių, bet tikrai nemanau kad visos tokios baisios g.gif g.gif gal tik pataikot tokias schmoll.gif bent maniškė tai superinė thumbup.gif Ir net pašiurpau paskaičius kokiu jūs čia turit doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
Taip aukliu būna visokių, bet tikrai nemanau kad visos tokios baisios g.gif g.gif gal tik pataikot tokias schmoll.gif bent maniškė tai superinė thumbup.gif Ir net pašiurpau paskaičius kokiu jūs čia turit doh.gif doh.gif doh.gif
Brigita.
QUOTE(krika @ 2006 02 02, 12:33)
o tai tu su ja pakalbėk - sakyk taip ir taip. nors man kai pirmoji taip pareiškė tai irgi kaip ant adatų sedėjau. bet geriausią variantą sakau ji padartė - išėjau dirbti rugpjūtį ir tik mėnesį pradirbus ji mane su vaiku paliko ant ledo. tai staigiai pasiėmiau savaitikę atostogų (gerai kad diriko nekankino jokios problemos ir buvo tuo metu supratingas) ir ieškojau kitos auklės
*

Tai, paskaičius apie tavo variantą, man dar didesnis nepasitikėjimas kyla verysad.gif . Labai jau panašus variantas. Ne, vis tik imsiu kitą auklę g.gif

QUOTE(raimondami @ 2006 02 02, 13:32)
Taip akliu būna visokių, bet tikrai nemanau kad visos tokios baisios g.gif  g.gif  gal tik pataikot tokias schmoll.gif  bent maniškė tai superinė thumbup.gif Ir net pašiurpau paskaičius kokiu jūs čia turit  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Aš tai nesu prieš aukles nusistačiusi smile.gif . Stengiuosi geranoriškai į jas žiūrėti...Gal tik kiek paranojiškai doh.gif
indre-g.
keliu tema aukstyn, nes ir man idomu pasidare
Lorux
As turejau aukle doh.gif . Nors dabar einam i darzeli ir aukles nereikia, bet jei reiketu - tai pirmiausia atkreipciau demesi i tvarkinguma. Nes grizus is darbo pavargus nenoriu tvarkyti aukles padaryta betvarke. Antroje vietoje - vaiko ugdymas (maniske nieko nedare nei zaide, nei ko nors mokino) schmoll.gif
Geikutux
Mano nuomone, aukle turi aukleti vaikiokus, kaip ir vadinasi jos profesija. Jei vaika tik priziuri, kad galvos nenusisuktu, tai jau yra priziuretoja, o ne aukle. As aukle butent ir vertinu - pagal tai kaip sugeba uzsiimti su vaiku, zaidimai , uzduoteleles ir pan. ( cia aisku ugtelejusiam smile.gif .Tvarkingumas, atidumas taip pat labai svarbu. Kudikius priziurinciai auklei, pagrindinis mano reikalavimas buvo, - profesionalumas (pasirinkau naujagimiu sesute), tvarkingumas. Ir su visokio amziaus vaikais dirbancios aukles turi buti be zalingu iprociu ir stabilios psichikos. rolleyes.gif
linuke
Mūsų dabartinė auklė sako, kad ji "daboja", "saugo" mano vaiką doh.gif .
Auklės turi būti mąstančios moteriškės. Gaila, bet šito per pokalbius nenustatysi, na nebent kai labai akivaizdus sveiko mąstymo trūkumas.
Mūsiškė pvz., mano, kad alergiškam vaikui, kuriam negalima duoti pieno produktų ir jai apie tai nuolat kartojama, kažkodėl galima duoti gerti pieno, pilti jo į košes, taip pat galima duoti ŠOKOLADU GLAISTYTĄ varškės sūrelį doh.gif , nes jis "ne tas pats, kas varškė" doh.gif . ir taip toliau, ir panašiai. O dėl bėrimų (ant viso kūno) apkaltina 'alergiją šalčiui' doh.gif kai lauke pliusinė temperatūra...
Dar nesuprantu, kuomet auklės ignoruoja tėvų prašymus, nurodymus, liečiančius vaiko sveikatą, saugumą. Tėvų nurodymai yra nediskutuotini, pasakė - jais ir vadovaujiesi.
vaižgantė
QUOTE(linuke @ 2008 11 19, 09:22)

Dar nesuprantu, kuomet auklės ignoruoja tėvų prašymus, nurodymus, liečiančius vaiko sveikatą, saugumą. Tėvų nurodymai yra nediskutuotini, pasakė -  jais ir vadovaujiesi.
*

Turėjau 6-ias aukles savo 3 vaikams, tai patyrimo turiu sočiai. Jeigu nori negauti "komandų" iš auklės, samdyk už save jaunesnę... Kitaip pamokslai yra neišvengiami.
Lotyna
Visu pirma, aukle turi myleti vaikus smile.gif
vaižgantė
QUOTE(Domke @ 2008 11 21, 00:57)
Visu pirma, aukle turi myleti vaikus  smile.gif
*

Bet to tikrai neužtenka. smile.gif Ji dar ir turi turėti supratimą, kaip su vaikais elgtis smile.gif
Elina
QUOTE(vaižgantė @ 2008 11 19, 13:51)
Turėjau 6-ias aukles savo 3 vaikams, tai patyrimo turiu sočiai. Jeigu nori negauti "komandų" iš auklės, samdyk už save jaunesnę... Kitaip pamokslai yra neišvengiami.
*

nebūtinai schmoll.gif tai priklauso tik nuo žmogaus. teko samdyti vyresnę, kuri puikiai tvarkėsi su pareigomis: mylėjo vaikus, buvo pareiginga, stopi, nuovoki. neteko iš jos išgirsto pamokslo. ir nepatarinėdavo, jei jos niekas neklausdavo. tiesiog buvo savo vietoje ir darė tą, ką reikėjo.
Lotyna
QUOTE(vaižgantė @ 2008 11 21, 13:31)
Bet to tikrai neužtenka. smile.gif Ji dar ir turi turėti supratimą, kaip su vaikais elgtis smile.gif
*

Ar rasiau, kad uztenka? bigsmile.gif
Rasiau, visu pirma arba svarbiausia yra meile vaikams.. Visa kita eina po to.... smile.gif
kamiliuke
labas 4u.gif
Mes per savo gyvenimeli turejome 4 aukles ir is savi nedideles patirties pasakyciau,kad aukle turetu laikytis jai nurodytu taisykliu,kad vaikas butu priziurimas,mylimas ir neleidziama vaikams uzlipti ant galvos schmoll.gif
Musu visos 4 buvo nuostabios ir labai vaikuciai prie ju buvo prisirise ir jas mylejo kaip savo seimos narius,labai sunkiai issikirdavo mirksiukas.gif
Svarbiausiai kad butu geras zmogus stai manuo nuomone mirksiukas.gif
laumele
musu auklei 60 m . vaikus tempiasi i lauka . vasara vezam pas ja isoda . kartu dirba , ilsisi ,ragauja derliu . nebijo issiterlioti . man patinka toks poziuris .
Panamira
Man svarbiausia, kad auklė užsiimtų su vaiku, skirtų jam visą savo dėmesį ir darbo laiką.

Turėjome pirmą ir paskutinę auklę, nes nusivylėm juodai schmoll.gif taigi, turėjome punktualią, judrią, tačiau su vaiku neužiimdavo visiškai, per visą dieną neperskaitė nei vienos pasakos, nepažaidė kartu, liepdavo gulėti ir žiūrėti televizorių, neleisdavo imti žaislų, eiti į kitus kambarius ir aplamai buvo draudžiama palikti kilimo teritoriją blink.gif
Mong
Pati dirbau aukle. Greitai pradesiu ieskoti savo suneliui aukles. Labai noreciau rasti tokios kokia as buvau smile.gif Man atrodo visu pirma reikia pasitiket zmogum.Nes palikti vaika ir pergyvent ka ji ten su juo daro, o ko nedaro, tai galima ir be sveikatos likti, o gal ir be darbo blink.gif . Pirma laika, ka buvo ir vaikelio mama kartu, viska ziurejau kaip ji daro, o veliau dariau lygiai taip pat, kad vaikui ne butu streso, nes visiskai nesiruosiau keisti jo iprocius.Todel butina pasakyt auklei, kaip jus noretumet, kad viskas vyktu. Butina nurodyti viska konkreciai.Jau prajejo 4 metai, o mes vis dar bendraujam, nes kol padedavau jiem vaiku auklejime uzsimezge draugiski santykiai, o tai mano manimu taip pat svarbu.Zinoma, tai ivyko savaime.
Kaip smagu matyt, kaip tie vaikai dziaugiasi pamate tave smile.gif 4u.gif
Strawberry
O jeigu kandidate i aukles atrodo lyg ir atitinka reikalavimus, bet nepatinka ji man kazkuo, negaliu paaiskinti kuo doh.gif reikias intuicija mano kazka kuzda g.gif neapsisprendziu samdyti ja ar ieskoti toliau doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.