Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Work & Travel USA 2011 (2)
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mantas887
Work & Travel USA 2011 (2). Pasiekus puslapiu limita pirmajame forume, W&T 2011 diskusijos persikelia cia wink.gif
die2ux
Ar nera naujienu is "L" paslaugos ? gal kas jau sulauket atsakymu del priemimo ? g.gif
*Orke*
http://www.delfi.lt/news/daily/education/s...e.d?id=40936173

pasirodo siemet konkursas nemazas;)
Leyla
Gavau darbą per Intrax virtual hiring fair, greičiausiai imsiu, nebent įvyks stebuklas ir greit paaiškės tos L paslaugos. Nors kai pagalvoju labai jau ten būsiu nuobodžiai turbūt Maine. Darbas padavėjos, antras darbas no problem, nors sakė kad ir kaip padavėja būsiu tikrai užimta. alga 3.5 + tips (iš tikro dėl tips bijau kaip čia bus, nors žada 10 per val ir daugiau priklausomai nuo vakaro). Gyvenimas ir maistas triskart per dieną 70/sav. ką manot?
die2ux
Sakyciau visai neblogai, tik zinoma su tais tipsais slidus dalykas, bet dar nemaciau kad is buvusiu kasnors skustuos, kad blogas toks darbas smile.gif manau geras variantas del valgio ir nakvynes tikrai viliojantis pasiulymas smile.gif
Mr.Polas
Manau tikrai verta imti, su tipsais gali ir daugiau nei 10 i valanda pasidaryt, nevertetu praleist tokio sanso smile.gif)
Paranoia
Jeigu gausi tikrai tuos 10 dol/val, tai is viso gaunasi 13,5 dol/val, kad yra tiesiog labai gerai smile.gif Pragyvenimui 70 dol/sav. irgi visai gerai. Taigi viska sudejus, gaunasi, neblogas variantas. Tik tiek, kad reikes moket tuos nelemtus 850 dol. :/

Beje, nustebino, kad šiemet važiuoja dvigubai daugiau nei pernai. Nenuostabu, kad darbą sunku susirasti.
Jsy
QUOTE(Leyla @ 2011 01 27, 20:29)
Gavau darbą per Intrax virtual hiring fair, greičiausiai imsiu, nebent įvyks stebuklas ir greit paaiškės tos L paslaugos. Nors kai pagalvoju labai jau ten būsiu nuobodžiai turbūt Maine. Darbas padavėjos, antras darbas no problem, nors sakė kad ir kaip padavėja būsiu tikrai užimta. alga 3.5 + tips (iš tikro dėl tips bijau kaip čia bus, nors žada 10 per val ir daugiau priklausomai nuo vakaro). Gyvenimas ir maistas triskart per dieną 70/sav. ką manot?
*

Padavėjos darbas ir tipsu politika USA šiek tiek kitokia nei LT. Jei pas mus tarkim klientas pats sprendžia kiek palikti, tai Amerikoj yra nustatytas procentas "suvalgytos ir pragertos" sumos kuris atitenka padavėjai. Na bent jau kiek man yra žinoma g.gif Vienas pažystamas dirba Amerikoj padavėju jau 5 metus, tai net nesiruošia is to darbo bėgti smile.gif nes uždirba tikrai gerai.. Tai kad nedvejok ir pirmyn biggrin.gif cool.gif
Leyla
QUOTE(Jsy @ 2011 01 27, 23:15)
Padavėjos darbas ir tipsu politika USA šiek tiek kitokia nei LT. Jei pas mus tarkim klientas pats sprendžia kiek palikti, tai Amerikoj yra nustatytas procentas "suvalgytos ir pragertos" sumos kuris atitenka padavėjai. Na bent jau kiek man yra žinoma  g.gif  Vienas pažystamas dirba Amerikoj padavėju jau 5 metus, tai net nesiruošia is to darbo bėgti smile.gif  nes uždirba tikrai gerai.. Tai kad nedvejok ir pirmyn  biggrin.gif  cool.gif
*

Ačiū pasisakiusiems, tikiuos aš ten nepražūsiu:)
jamas
Kokiu darbu but galima paieskot dar panasiu i moverius, kur ten tarkim ka nors fiziskai dirbt lauke ir pns, o ne kambarius tvarkyt ir t.t. ? Gal kas pasiulys ka nors? smile.gif
tagatis
QUOTE(jamas @ 2011 01 28, 15:30)
Kokiu darbu but galima paieskot dar panasiu i moverius, kur ten tarkim ka nors fiziskai dirbt lauke ir pns, o ne kambarius tvarkyt ir t.t. ? Gal kas pasiulys ka nors? smile.gif
*

Kalifornijoj yra darbas statybose, prie San Diego kažkokiam miestelyje. smile.gif Neberandu dabar tų kontaktų pas save.
jamas
Nu, jei netycia rastum, but neblogai jei parasytum smile.gif

QUOTE(tagatis @ 2011 01 28, 15:47)
Kalifornijoj yra darbas statybose, prie San Diego kažkokiam miestelyje. smile.gif Neberandu dabar tų kontaktų pas save.
*

&Barbara
Gal kas turejote phone interview? Kaip viskas vyko ir ko klausinejo? smile.gif
dekui is anksto!!
Erkenas
Tai dabar isvis nieko nebesuprantu... Gaunasi taip, kad jeigu viza galioja iki rugsejo 9d, mes turime iki tol pabaigti darbus? Ir tada menesi laiko galim TIK keliauti? Negalima net darbo sutarties pasirasyt sakykim iki rugsejo 15? Jeigu taip, tai cia ziauriai ziauru, nes dauguma darbdaviu priimineja studentus kurie gali isdirbti bent iki rugsejo vidurio arba galo... Daug darbu labai atkrenta tada..:-|
jamas
nuuu plc tik taip sugebejo sutarti su jav ambasada matyt biggrin.gif
&Barbara
Ambasara tokia data nustate, kadangi visiems jau nuo rugsejo 1d reikia ir taip grizti i mokslus. Cia ne plc kaltas. Praitais metais visi velavo labai gristi i mokslus, todel buvo gauta kazkokiu skundu...
Mantas887
QUOTE(&Barbara @ 2011 01 29, 02:38)
Ambasara tokia data nustate, kadangi visiems jau nuo rugsejo 1d reikia ir taip grizti i mokslus. Cia ne plc kaltas. Praitais metais visi velavo labai gristi i mokslus, todel buvo gauta kazkokiu skundu...
*

Na o siemet del sios priezasties daugelis neisvaziuos, taip man jau nuplauke 2 darbo pasiulymai... :/
Mr.Polas
Jo, biski durnai del tos datos, man geriau butu spali visa praleist, o dabar gali tekt taikytis jau geguze islekt. Na bet tie mokslai nepabegs, spesim pasimokint biggrin.gif
ms_lovet
Tai jus sakykit kad dirbsit iki rugsejo vidurio ir viskas. O po to sakykit, kad galiu ta keleta dienu padirbt po vizos pasibaigimo arba tiesiog iseikit is darbo ir viskas smile.gif Sakykit, nezinojau, galvojau kad kaip praeitais metais.
jamas
Su tokiais bajeriukais gali be algos palikt, plisu dar ten mokesciu dali paprastai susigrazinti gali, tai nemanau kazi ar cytint iseitis wink.gif
ms_lovet
Priklauso nuo darbdavio poziurio i sita reikala, kai kurie be parkiu pasilieka darbuotoja padirbt savaite dviem ilgiau po vizos pabaigos.
saulesspindis
hayy,

tai aš teiraujuos, ar yra žmonių čia kurie ima darbą iš Intrax?

o šitąą, kaip jum skamba darbas Vašingtone, padavėja, 3.12USD per valandą, plius arbatpinigiai nuo 50USD per shift.?Nuu plius ten dar housingas brangus ( per sav. nuo 100USD).

Ačiūū .]
tagatis
Housingas brangus? 100$/mėn? Ten, kur siunčiau savo CV, siūlo housingą už 400-700$.
die2ux
QUOTE(saulesspindis @ 2011 02 01, 11:31)
hayy,

tai aš teiraujuos, ar yra žmonių čia kurie ima darbą iš Intrax?

o šitąą, kaip jum skamba darbas Vašingtone, padavėja, 3.12USD per valandą, plius arbatpinigiai nuo 50USD per shift.?Nuu plius ten dar housingas brangus ( per sav. nuo 100USD).

Ačiūū .]
*

Taigi parase kad ne per men o per sav 100USD housingas.

Na nzn gal darbas visai neblogai ir skamba, jei dar meals duotu free, housingas tikrai neispigiausiu, bet ko noreti tokiam dideliam mieste, bet viliojantis pasiulymas. rolleyes.gif tik tiek kad jeigu cia is Intrax tai man labai jau skausmingai atrodo moketi tuos 850 USD... verysad.gif
jamas
Nelabai kas noriai ima darbus is to intrax, kuris jau bent man kaip keiksmazodis skamba biggrin.gif pastoviai ateina emailai is plc, vos ne primygtinai reikalaujantys su didele nuolaida 50 baksu imt, arba aiskinimais, kad paciam siuo metu jau nelabai imanoma susirast, tai nebera kas daryt tipo biggrin.gif
Leyla
QUOTE(jamas @ 2011 02 01, 12:05)
Nelabai kas noriai ima darbus is to intrax, kuris jau bent man kaip keiksmazodis skamba biggrin.gif pastoviai ateina emailai is plc, vos ne primygtinai reikalaujantys su didele nuolaida 50 baksu imt, arba aiskinimais, kad paciam siuo metu jau nelabai imanoma susirast, tai nebera kas daryt tipo biggrin.gif
*

Man kadangi nebesiunčia tai net smalsu. Pabėrė dabar darbų Intrax?
saulesspindis
nu taiiiiip, man ir siaubingai gaila tų 850USD, bet bijau atsisakyt, nes toks jausmas, kad išvis be darbo liksiu ./

O kaip jūs, daug kas jau susiradę darbus? .]
die2ux
QUOTE(saulesspindis @ 2011 02 01, 19:14)
nu taiiiiip, man ir siaubingai gaila tų 850USD, bet bijau atsisakyt, nes toks jausmas, kad išvis be darbo liksiu ./

O kaip jūs, daug kas jau susiradę darbus?  .]
*

asmeniskai NE schmoll.gif
jamas
Tie darbdaviai kazkokie plet dingsta kaip i vandeni, huj cia su jais susitarsi biggrin.gif
sinuhė
Ar man vaidenasi, ar dar praeitos temos nepabaigėm ir kažkas naują spėjo sukurt? Nes dabar maišalynė gaunas, žmonės rašo ir ten ir ten.
jamas
reiktu labiau skaityt, iki 50 puslapiu tegalima komentuot temoj, tai cia pratesimas
Mantas887
QUOTE(sinuhė @ 2011 02 01, 22:57)
Ar man vaidenasi, ar dar praeitos temos nepabaigėm ir kažkas naują spėjo sukurt? Nes dabar maišalynė gaunas, žmonės rašo ir ten ir ten.
*

Buvo perspejimas kad kurtumem nauja tema, buvo prirasyti 49 puslapiai, sukuriau nauja tema, parasiau senojoje nuoroda i naujaja... Bet administratoriai istryne ta zinute, is 49 puslapiu padare 48 mistiniu budu ir taip gavos kad abiejpse temose vyksta diskusija... :/
Guste:)
Sveiki,

Noriu paklausti jau buvusių JAV. Kiek maždaug pinigėlių išleidote kelionėms? Kokias valstijas aplankėte? Kaip keliavote? Kiek maždaug laiko tam skyrėte? Ar taupėte kelionių metu?

Parabellum
QUOTE(Guste:) @ 2011 02 02, 22:42)
Sveiki,

Noriu paklausti jau buvusių JAV. Kiek maždaug pinigėlių išleidote kelionėms? Kokias valstijas aplankėte? Kaip keliavote? Kiek maždaug laiko tam skyrėte? Ar taupėte kelionių metu?
*

Mes nuomavom keturiese masina, keliavom beveik menesi, aplankem 25 valstijas. Vaziavom is rytu per siaure iki CA ir atgal per pietus. Aplankem matyt visus zinomiausius JAV miestus, visokius nuostabius Nacionalinius parkus, sutikom daug idomiu zmoniu. Nacionaliniuose parkuose nakvojom palapinese, vaziuojant kartais ir masinoj du miega, du vaziuoja. Cikagoj pas giminaicius nakvojom. Dykumoj sustodavom pamiegot. Viesbuti emem tik Las Vege. L.A , Holivude gyvenom pas visiskai nepazistama zmogu kurio kontaktus dave jo sese kuria sutikom Detroite. O siaip geriausiai imt koki lektuvo bilieta iki Las Vego ir skristi. Nes visi idomumai prasidejo tik nuo Denverio ir rocky mountains, nes vaziuot per tokias meslu smirdancias valstijas kaip Iowa, nebraska nieko gero. Absoliutus kaimas, kartais vaziuoji valanda ir jau negera daros nuo dvoko sklindancio is lauku. Siulau pasivazinet ir route'ais, nes varyt interstat'u nera labai idomu, tiek, kad greitai.
Ir siaip siulyciau masina geriausiai nuomotis is Hertzo, nes musu atveju tik jame galima buvo issinuomot masina neturint kreditines korteles. Pazistu merginas kurios apkeliavo Amerika su traukiniu, taigi galimaa ir taip, bet vistiek be masinos gan sunku, ypac jei nori po nacionalinius parkus vazinet. Kooperuokis su zmonem kurie noretu kartu keliaut Na kiekvienam is musu visa kelione kainavo 1500-2000$ bet i ta suma ir ieina visokie apsishopinimai pakeles outletuose. Jei kas domina gali PM parasyt.
jamas
Nu tu cia gerai pavarei smile.gif
Driukaz
Sveiki visi. Norejau gauti siek tiek informacijos. As, turbut kaip daugelis kitu cia esanciu, noreciau vasarele isvykti i JAV. Kaip manot ar dar ne per velu registruotis i Work&Travel programa? Gal kas is dalyvavusiu gali pasidalinti savo ispudzais kas ir kaip ten vyksta? Kuria programa geriau rinktis ir pan. smile.gif Kiek mazdaug pinigeliu, norint isvaziuoti reikia? Ar pavyksta kazkiek uzsidirbt? (Nors zinoma ne tai svarbiausia). Taip pat kaip manot ar nebutu per sudetinga vykti vienam, be pazystamu? Na zodziu pasakokit kas ka zinot smile.gif Dekui is anksto uz bet kokia informacija.
ms_lovet
Pasiskaites pries tai buvusias Work'n'Travel temas, gautum turbut daugiau info, negu nori smile.gif
Jinnnai
QUOTE(jamas @ 2011 02 01, 23:39)
Tie darbdaviai kazkokie plet dingsta kaip i vandeni, huj cia su jais susitarsi biggrin.gif
*

:DDDDD gerai cia pasakei biggrin.gif
QUOTE(Jinnnai @ 2011 02 03, 00:23)
:DDDDD gerai cia pasakei biggrin.gif
*

Tai nebijokit parašyti antrą kart ir paklausti, ar nepamiršo, kad su jum tarėsi kažką. Bent jau aš tai kai neatrašė parašiau antrą kartą tai atsakė, kad pasimetė gal laiškas ar šiaip neperskaitė. smile.gif
jamas
Tai kad atrodo taries taries, jau atrodo zjb, paklausi apie alga, gone....
Mr.Polas
Arba atrasineja puse menesio biggrin.gif Gavot gal dar kas is Ed'o atsakyma? Idomu dabar kiek laiko atrasines biggrin.gif
QUOTE(jamas @ 2011 02 03, 13:15)
Tai kad atrodo taries taries, jau atrodo zjb, paklausi apie alga, gone....
*

Gal galvoja, kad savanoriauti atvažiuojat? lotuliukas.gif
Jinnnai
QUOTE(Guste:) @ 2011 02 03, 15:45)
Gal galvoja, kad savanoriauti atvažiuojat?  lotuliukas.gif
*

man tai buvo vienas atrases, klause, ar as sutikciau buti savanore lotuliukas.gif
Sonderberg
QUOTE(Mr.Polas @ 2011 02 03, 14:42)
Arba atrasineja puse menesio biggrin.gif Gavot gal dar kas is Ed'o atsakyma? Idomu dabar kiek laiko atrasines biggrin.gif
*

As jo paklausiau apie salygas - dingo kaip i vandeni. Siunciau dar pora e-mailu - tyla biggrin.gif
amaliutea
Sveiki visi! praita vasara dalyvavau work and travel 2010 programoje. vaziavau per ZIP'a atsiliepimai apie ji vien geri! isvaziavo visi 100% uzpildziusiu. kadangi visi zavites PLC tad ten uzpildo daug daugiau dalyviu, tad darbai greitai dingsta, didesne atranka smile.gif (na cia mano nuomone).
Dalyvavom programoje, kur darba suranda ZIP travel, del to, kad sugalvojom vaziuoti i JAV tik kovo pabaigoje. Pirmiausia siule darba Majami, kazkokioj apsaugos firmoj, taciau susiraseme su jau ten vykusiais lietuviais, tai nepatare ten nories kisti. tad vel laukem. net buvo viltis isvaziuoti dingus... tada gavome pasiulyma, kad vyks Skype atranka i San Diege esanti viesbuti. is viso turejo atrinkti 7 lietuvaicius. Deje, mano draugu neprireme, turejau spresti ar vaziuoti vienai ar ne. taciau, pasiryzau ir isvaziavau. susitikau su nuostabiom panelem su kuriom praleidau nerealiausia vasara savo gyvenime! dirbome Housekeepinge, gaudavom $10,67 i valanda, dirbome daug ir sunkiai... taciau darbdaviai buvo nuostabus, kolektyvas taip pat. viesbutis buvo labai didelis, labai daug geranoriskai nusiteikusiu darbuotoju. zodziu mus prieme kaip i seima! dirbome virsvalandzius, nes reikejo padaryti dienos darba, tik tike, jei nespeji moka virsvalandzius biggrin.gif (16 su trupuciu $) taigi kiekviena savaite dirbdavom daugiau nei 40 val.
beje kiti 3 lietuviai dirbo prie baseino, jiems nelabai pasiseke, nes darbo buvo mazai, dirbdavo maziau nei 40 val/sav, $8/ val. alga maza, o gyventi reikia.
uz nuoma mokejom brangiai, t.y. $350 ir dar be baldu, nes CA labai brangi valstija... tad jei gaunat pasiulymus iki $300/men tai griebkit! beje, bent jau CA gyvenama busta surasti labai sunku, nes visi nuomoja min pusei metu ir be baldu.
Maciau kazkas raset, kad siulo dirbti San Diege. tai neabejokit ir tikrai vaziuokit, nes miestas nuostabus! zmoniu tokiu visoj JAV daugiau nesutikom. Visi jie draugiski ir nusiteike padeti smile.gif Beje ten visada silta, nikead nelija lietus! rojus- ne miestas.
dabar finansine puse... isvaziuoti man kainavo vir 7000 Lt, nes veziausi $1000, be kuriu pirmoj pradzioj tikrai nebuciau issivertus. +lekt bilietai 2300 (iki San Diego)+$850 programos mokestis +visi kiti mokesteliai ir t.t.
Pinigu i pliusa neuzsidirbau, tik i minusa...na, dabar dar susigrazinsim mokescius apie $900, tai biski i pliuso biggrin.gif taciau gyvenom labai gerai, viska sau leidom pirkti... beje maitinima gaudavom darbe- kiek norejom tiek valgem smile.gif apie antra darba turejom minti, bet nebent jau grystum lavoneliai nusibaige, nes jei darbas itemtas ir uzimtas apie antra darba net neimanoma pagalvoti...
Not_responding
QUOTE(Mr.Polas @ 2011 02 03, 14:42)
*

Pries pora dienu gavau zinute is Ed'o. kad tebeiesko darbuotoju atseit. Ar kas nors yra gaves ats uzklausus ka nors apie darba ar dar ka. Kaip matau is to labai kazko nesitiketi? ;D
jamas
Pasiseke su tuo maitinimu biggrin.gif Butumet kitaip ten iseje neblogai i minusa speju. Zjb kalifornija, tikrai noretus ten pakliut. O ten kas rasot i kavines, restoranus, siunciat tarkim cv, tai ar daug kas bunat su patirtim? As tai asmeniskai nedirbes kavinese ir pns,siaip galeciau prie maisto ka nors gamint, vartyt mesa ant grilio uz 10 baksu. o ten kad prie baro, tai huj, nieko...
QUOTE(amaliutea @ 2011 02 03, 15:52)
Sveiki visi! praita vasara dalyvavau work and travel 2010 programoje. vaziavau per ZIP'a atsiliepimai apie ji vien geri! isvaziavo visi 100% uzpildziusiu. kadangi visi zavites PLC tad ten uzpildo daug daugiau dalyviu, tad darbai greitai dingsta, didesne atranka smile.gif (na cia mano nuomone).
Dalyvavom programoje, kur darba suranda ZIP travel, del to, kad sugalvojom vaziuoti i JAV tik kovo pabaigoje. Pirmiausia siule darba Majami, kazkokioj apsaugos firmoj, taciau susiraseme su jau ten vykusiais lietuviais, tai nepatare ten nories kisti. tad vel laukem. net buvo viltis isvaziuoti dingus... tada gavome pasiulyma, kad vyks Skype atranka i San Diege esanti viesbuti. is viso turejo atrinkti 7 lietuvaicius. Deje, mano draugu neprireme, turejau spresti ar vaziuoti vienai ar ne. taciau, pasiryzau ir isvaziavau. susitikau su nuostabiom panelem su kuriom praleidau nerealiausia vasara savo gyvenime! dirbome Housekeepinge, gaudavom $10,67 i valanda, dirbome daug ir sunkiai... taciau darbdaviai buvo nuostabus, kolektyvas taip pat. viesbutis buvo labai didelis, labai daug geranoriskai nusiteikusiu darbuotoju. zodziu mus prieme kaip i seima! dirbome virsvalandzius, nes reikejo padaryti dienos darba, tik tike, jei nespeji moka virsvalandzius biggrin.gif (16 su trupuciu $) taigi kiekviena savaite dirbdavom daugiau nei 40 val.
beje kiti 3 lietuviai dirbo prie baseino, jiems nelabai pasiseke, nes darbo buvo mazai, dirbdavo maziau nei 40 val/sav, $8/ val. alga maza, o gyventi reikia.
uz nuoma mokejom brangiai, t.y. $350 ir dar be baldu, nes CA labai brangi valstija... tad jei gaunat pasiulymus iki $300/men tai griebkit! beje, bent jau CA gyvenama busta surasti labai sunku, nes visi nuomoja min pusei metu ir be baldu.
Maciau kazkas raset, kad siulo dirbti San Diege. tai neabejokit ir tikrai vaziuokit, nes miestas nuostabus! zmoniu tokiu visoj JAV daugiau nesutikom. Visi jie draugiski ir nusiteike padeti smile.gif Beje ten visada silta, nikead nelija lietus! rojus- ne miestas.
dabar finansine puse... isvaziuoti man kainavo vir 7000 Lt, nes veziausi $1000, be kuriu pirmoj pradzioj tikrai nebuciau issivertus. +lekt bilietai 2300 (iki San Diego)+$850 programos mokestis +visi kiti mokesteliai ir t.t.
Pinigu i pliusa neuzsidirbau, tik i minusa...na, dabar dar susigrazinsim mokescius apie $900, tai biski i pliuso biggrin.gif taciau gyvenom labai gerai, viska sau leidom pirkti... beje maitinima gaudavom darbe- kiek norejom tiek valgem smile.gif apie antra darba turejom minti, bet nebent jau grystum lavoneliai nusibaige, nes jei darbas itemtas ir uzimtas apie antra darba net neimanoma pagalvoti...
*

QUOTE(amaliutea @ 2011 02 03, 16:52)
*

Šaunu, kad grįžai patenkinta ir su tiek gerų įspūdžių mirksiukas.gif bet tai tokią gerą algą gaunant netgi kelionė neatsipirko?ohmy.gif Ar dirbdama kambarine dar gaudavai arbatpinigių? Aš irgi planuoju kambarine dirbti, bet tik už 8 dolerius..Praeitais metais kelios pažįstamos ten pat jau dirbo, tai sakė atsipirko kelionė, tai gal ir aš lb į minusą nesueisiu. O kaip su tais mokesčiais? Kiek dar ten atsiskaičiuoja?
Jinnnai
Ar kam teko dirbti tour guide? biggrin.gif
amaliutea
QUOTE(Guste:) @ 2011 02 03, 18:31)
Šaunu, kad grįžai patenkinta ir su tiek gerų įspūdžių mirksiukas.gif  bet tai tokią gerą algą gaunant netgi kelionė neatsipirko?ohmy.gif Ar dirbdama kambarine dar gaudavai arbatpinigių? Aš irgi planuoju kambarine dirbti, bet tik už 8 dolerius..Praeitais metais kelios pažįstamos ten pat jau dirbo, tai sakė atsipirko kelionė, tai gal ir aš lb į minusą nesueisiu. O kaip su tais mokesčiais? Kiek dar ten atsiskaičiuoja?
*

na kaip ir sakiau labai brangiai gavosi isvaziuot... o ta pradini $1000 reik vestis tam, kad netektu gatvese miegot. nes mes neturejom kur gyvent ir reikejo gyvent hosteliuose, po to pradini mokesti uz busta sumoket ir t.t. na jei nieko ten nepirksi ir niekur nekeliausi tai jo- atsipirks. bet mano manymu jei esi JAV tai turi isnaudot viska smile.gif
apsismutkinom neblogai, nes turejom 2 lagaminus, tai net teko senus daiktus palikt biggrin.gif o be to dar norisi lauktuviu visiems privesti ir keliavom gana nemazai.. nuomavomes masina, lektuvo bilietai iki NY ir t.t na tikrai net nepastebi kaip tirpsta ttie pinigai.

apie kambarines darba tai taip: ziauriai sunku, as net kojas susivariau nuo darbo, buvo ir asaru, visko smile.gif kadangi pati darbo atmosfera buvo super, del to ir dirbti buvo lengviau. Mus labai visi mylejo ir rupinosi biggrin.gif dar ziurint i koki viesbuti papulsi, pvz mes dirbo Hyatt dideliam viesbucio tinkle. ten nereikalavo kad per tiek ir tiek laiko tri sutvarkyt tarkim 15 kambariu. ten duoda lenteles ir tu tvarkaisi...turi pietu pertraukas, gali imtis brake'us ir t.t jei nesutvarkai visko iki darbo pabaigos, tai taves papraso jei gali pabaik- ir moka virsvalandzius smile.gif) budavo kad ir 8 vakaro namo parsivelkam, o darbas nuo 8 ir visad ant koju. taciau dauguma viesbuciu nera tokie draugiski ir jei neivykdai normatryvu labai blogai. su arbatpinigiais nera rojus didelis. daznai nepalieka, jei palieka tai jau apsistojimo pabaigoj. na i diena buna ir nieko negauni, kartais net $40 parsinesi... reikia moket pasneket su sveciais, tada duoda biggrin.gif dar vienas privalumas buvo, tai kad temdavom ka rasdavom namo, tai maisto tikrai nereikedavo pirkti, turedavom pilna saldytuva, pradedant darzovem baigiant tortais... taip pat ir gerimu prisinesdavom nuo alaus iki Jack'o biggrin.gif
mums niekas nedraude nestis, taip patr ir arbatpinigiais nereikejo dalintis, kartais pacios duodavoms housemen'ams uz tai kad padedavo. taciau rusaites dirbo Hilton'e ir uz tai kad neidejo arbatos i bendra kazkokia dezute skrido is darbo sad.gif
Mokesciai tai susigrazinami iki 100% . dar nuo tos sumos ZIP'as pasiema 10%... na bet manau gausim netoli $900 tai labai dziaugiuos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jamas @ 2011 02 03, 18:23)
Pasiseke su tuo maitinimu biggrin.gif Butumet kitaip ten iseje neblogai i minusa speju. Zjb kalifornija, tikrai noretus ten pakliut. O ten kas rasot i kavines, restoranus, siunciat tarkim cv, tai ar daug kas bunat su patirtim? As tai asmeniskai nedirbes kavinese ir pns,siaip galeciau prie maisto ka nors gamint, vartyt mesa ant grilio uz 10 baksu. o ten kad prie baro, tai huj, nieko...
*

jo su maitinimu belenkaip pasiseke smile.gif nors maistas is tikru daug pigesnis nei LT. tarkim uz $10 prisipirkdavom pilna maisa vaisiu..
Su kavinem sunkoka, nes amerikieciai labai megsta bendraut ir nori nenori turi su jais kalbet biggrin.gifD kam su kalba prasciau tai pagalvokit smile.gif Nors pazystami dirbo ten ir sake gan neblogai sekesi (patirties neturejo). jei darbdavys neklausia apie patirti, tai ir nereik. visko jie ten ismoko patys smile.gif Ne Lietuva ten, kad ziuretu kazkas kreivai ar ka nors sakytu smile.gif Pamatysit kaip bus ZIAURU gryst atgal :DDD
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.