Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiško gyvenimo rezultatai

QUOTE(kokošė @ 2011 03 26, 18:09)
ir nepasakokit man, kad bulvė su lašiniu nesveika. dar ir kaip.



Tikrai sveikiau nei koks sumuštinis su "šlapenka" drinks_cheers.gif O pavasarį lašiniai su svogūnų laiškais tai iš viso pasaka...

Jei rimtai, tai pas mane mityba tikrai nei labai sveika, nei labai ekologiška. Tiesiog kuo mažiau visokių pusfabrikačių stengiuosi vartot (kartais pasitaiko blush2.gif ). Kaip jau minėjau, parduotuvėj sulčių ir limonadų beveik neperkam, gėrimus gaminu iš savo ar mamos pririnktų uogų - tiek virtų, tiek šaldytų.
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 03 26, 18:09)
... nepasakokit man, kad bulvė su lašiniu nesveika. dar ir kaip.



schmoll.gif nei bulvė nei lašinys neduoda sveikatos. Bulvė - kelia cukrus, o lašinys - cholesterolį. Man toks maistas - bomba.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 04 02, 22:18)
schmoll.gif  nei bulvė nei lašinys neduoda sveikatos. Bulvė - kelia cukrus, o lašinys - cholesterolį. Man toks maistas - bomba.

drinks_cheers.gif gal kam ir skanu,bet,kad sveika tai nesutikciau.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 04 02, 22:18)
schmoll.gif  nei bulvė nei lašinys neduoda sveikatos. Bulvė - kelia cukrus, o lašinys - cholesterolį. Man toks maistas - bomba.


QUOTE(Silvy @ 2011 04 02, 23:04)
drinks_cheers.gif gal kam ir skanu,bet,kad sveika tai nesutikciau.


tenorėjau pasakyti, kad, mano manymu, maistas turi būti paprastas. ir nebūtinai ant jo turi būti užraštyta ekologiškas. kartais net geriau, jei neužrašyta. man labiau patinka taukai kiaulės, kuri buvo užauginta čia pat, gretimam kieme, ir man suprantamu būdu, nei aliejus, nekaltai nuspaustas nuo antikinio alyvmedžio, kuris yra nežinia kur, ale bet yra ekologiškas.
Atsakyti
Ka Jus norejot ta ir pasaket mirksiukas.gif ,poziuriai gali ir nesutapti.
Man arciau dusios " nekaltai nuspaustas nuo antikinio alyvmedžio, kuris yra nežinia kur" toks aliejus,beje,jei sertifikuotas kaip ekologiskas,tai tikrai neauga nezinia kur,o saugioj zonoj smile.gif
Nelabai suprantu ka Jus turite omenyje,rasydama "užraštyta ekologiškas"??
Siaip sau juk nerasinejama,reikia ,kad produktas butu sertifikuotas.
Kas link kiaules tauku,tai cia jau kiekvienam savo,man nesulyginima augalinis aliejus su kiaules lajum.....
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 04 04, 14:31)
nesulyginima augalinis aliejus su kiaules lajum.....

Kiaulės ne lajus, o taukai. Lajus avių ir galvijų mirksiukas.gif
Atsakyti
Persiprasau blush2.gif ,as kai zmogus vegetaras,tai visu gyvuliu taukus vadinau lajum,o pasirodo neteisingai darau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 04 04, 15:32)
Persiprasau  blush2.gif ,as kai zmogus vegetaras,tai visu gyvuliu taukus vadinau lajum,o pasirodo neteisingai darau 4u.gif

Nieko baisaus mirksiukas.gif Tiesiog vegetaras ar ne, bet daugiau žinoti visada yra geriau 4u.gif
Atsakyti
Seminare apie mitybą pagal metų laikus (kas anksčiau vyko natūraliai) girdėjau, kad aliejaus Lietuvoje ir kitose valstybėse šiauriau nenaudojo šiltu metų laiku. Jį spausdavo rudenį po derliaus nuėmimo ir vartojo visą žiemą, o taukus- atvirkčiai. pavasariop skerdžia galvijus ir lydo taukines, kad iki aliejaus užtektų. Panašiai ir su sviestu, kuris buvo naudojamas tik tam tikru metu, kai karvės neužtrūkusios. Aliejus kontaktuodamas su šviesa ir karščiu kaupia kancerogenus. Be to, mūsų gegografinė padėtis įtakoja mėsos ir lašinių vartojimą, nes mūsų organizmai pritaikyti labai sudėtingoms klimato sąlygoms, kai nuolat keičiasi vasara ir žiema. ( turim pakelti didelius temperatūrų svyravimus).Kas gyvena Pietuose, tų organizmai visai kitokie. Sibiriečių sveikatos šaltinis- taukai mirksiukas.gif Aš už lašinukus, tik ne hormoninės kilmės schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 07, 09:30)
Seminare apie mitybą pagal metų laikus (kas anksčiau vyko natūraliai) girdėjau, kad aliejaus  Lietuvoje ir kitose valstybėse šiauriau nenaudojo šiltu metų laiku. Jį spausdavo  rudenį po derliaus nuėmimo ir vartojo visą žiemą, o taukus- atvirkčiai. pavasariop skerdžia galvijus ir lydo taukines, kad iki aliejaus  užtektų...


na, nesu nei girdėjusi, nei mačiusi, kad kas mūsų kraštuose skerstų galvijus pavasariop, po žiemos. jei taip ir darydavo, tai tik iš didelės bėdos.
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 04 07, 11:33)
na, nesu nei girdėjusi, nei mačiusi, kad kas mūsų kraštuose skerstų galvijus pavasariop, po žiemos. jei taip ir darydavo, tai tik iš didelės bėdos.

Nesu specialistė skerdimo reikalų ax.gif Gyvuliukų gaila blush2.gif Bet sakė, kad iki gavėnios visą mėsą sutvarkydavo (išrūkindavo, susūdydavo ir t.t.). Tai kaip ir ne visai pavasaris g.gif Dabar gi viskas kitaip. Pažįstu žmonių, kurie vasarą raugintų kopūstų sriubą valgo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 04 07, 11:33)
na, nesu nei girdėjusi, nei mačiusi, kad kas mūsų kraštuose skerstų galvijus pavasariop, po žiemos. jei taip ir darydavo, tai tik iš didelės bėdos.

Iki Velyku skersdavo pilnu tempu. drinks_cheers.gif Ruosdavo zmones mesa(sudydavo, rukydavo, taukus liedavo) vasaros darbams. Su biednumu tai nieko bendra, atvirksciai didieji ukininkai ir ruosdavosi vasarai samdinius ismaitinti.
Va vasara tai tikrai niekas neskersdavo, nes valgydavo pavasarine sudyta/rukyta/dziovinta mesa. drinks_cheers.gif
Bet cia liecia laikus, kai zmones saldytuvu neturejo biggrin.gif Atsiradus jiems gyvulius skerdzia visus metus.
Atsakyti