Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštumas ir dantų priežiūra
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2
lengvute
girdėjau, kad, jei yra labai ne kokie gedimai, net nereikia laukti 15-16 sav, kad nebūtų infekcijos, stafilokokų ir pan., ką jūs patariate?Kokie pavojai kyla ne iki galo išsigydžius dantis?Kiek kartų per nėštumą rekomenduojama eiti pas stomatologą ir kuriom savaiotėm?Koks nuskausminimas nekenksmingas, sako, kad tik nedaugelis stomatologų turi vaikiškų arba nėščioms tinkamų nuskausminamųjų, kaip jie konkrečiai vadinas?
Šmigija
Na man neteko lankytis pas stomatologa nestumo metu, nes as kaip jausdama dantis susitvarkiau pries pat pastojima smile.gif. Tik zinau kad nesciai jei tik yra reikalas butina kreiptis i stomatologa nepriklausomai nuo to kokia nestumo savaite. O del nuskausminimo tai nezinau ar jis taip jau kenkia nestumui, juk nenarkoze duoda o labai nedideli kieki tam lopineliui prie kurio krapstosi.
Daisy
lengvute, as taisiausi dantis be nuskausminamuju, man kazkaip nejautrus jie, o laukti nereikia, svarbu kuo greiciau susitvarkyti, tiesa man ne visus sutvarke, 2 paliko po gimdymo, nes jiems reikalinga buvo rentgeno nuotrauka, o del nuskausminamuju man stomatologe sake, kad geriau jie, nei poveikis, kai puse valandos busima mamyte nervuosis, jaus skausma
Odontologė
Jei nera skausmu, dantukus geriausia taisytis 4-6 menesiuose. Tada jau praejes pavojingas vaisiaus formavimosi laikotarpis ir dar nera prieslaikinio gimdymo rizikos. Taisantis paskutiniais menesiais, geriau neguleti, o sedeto stomatologo kedeje. Rengeno nuotrauku daryti nerekomenduojama.
Sutinku su Daisy. Blogiausia, kas gali buti stomatologo kedeje, tai stresas. O dauguma nuskausminamuju vaisiui tikrai nekenkia. Tuo labiau, kad ju mazos koncentracijos leidziamos vietiskai. Rekomenduojami anestetikai- lidokainas, mepivakainas, prilokainas, artikainas.
Neisigydzius dantuku, ypac zidiniu (puliniu) saknu srityje, yra tikimybe bakterijoms patekti i krauja, bei taip pakenkti gimdymo eigai.

Dar keletas patrimu nescioms mamytems. Aisku labai svarbu pilnaverte mityba, vitaminai. Taciau vitaminus, ypac kalci, reikia gertis pasikonsultavus su ginekologu. Nes pirmus nestumo menesius jis gali buti netgi kenksmingas.
Daznai mamytes pirmaisiais menesiais pykina, o po atpylimo burnoje lieka pavojingu dantukams rugsciu. Svarbu po pykinimo issivalyti dantukus, naudoti skalavimo skysti. Bet dantukus valykite ne is karto po pykinimo, o praejus mazdaug pusvalnadziui, butinai su minkstu sepeteliu.
lengvute
labai ačiū už tikrai išsamų atsakymą smile.gif
lengvute
O KĄ PATARTUMĖT NĖŠTUMO METU VARTOT BE BENDRŲ VITAMINŲ, KAD BŪSIMŲ MAMŲ DANTYS NĖŠTUMO METU IR PO GIMDYMO NENUKENTĖTŲ?
Odontologė
Gerti daug pieno ir valgyti varskes. biggrin.gif Ten gausu kalcio. Maito papildai irgi gerai, tik pasikonsultuokite su ginekologu.
Puuga
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Noriu pasveikinti stomatologe su paaukstinimu pareigose clap_1.gif
Matau turi puiku skyreli, ir papildomos veiklos. Sveikinu clap.gif thumbup.gif clap.gif
Desinej pusej apacioj viename dantukyje turiu skylute, kuria manau reiks kazkada uztaisyti. Bet ar galima nestukems vartoti nuskausminamuosius?
As jau 19 sav nestuke.gif.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Odontologė
Galima galima. Apie tai placiau parasiau temeleje apie nesciuju dantuku taisyma. wink.gif
Taurė
man nestumo metu sugedo 3 dantys sad.gif iki tol turejau tik 1 sugedusi unsure.gif ale jau susitaisiau visus, nors ir baisiai bijojau laugh.gif
Odontologė
Saunuole. clap_1.gif . Daba tikriausiai jau maziau bijai, nes siais laikais stomatologija visai neskausminga. wink.gif
Rigedora
norėčiau daugiau sužinoti apie nuskausminamuosius. Nežinau ką leisdavo kai buvau nėščia, bet po to iššaukdavo migreną. Nuo adrenalino pradedu visa beprotiškai drebėti, kad vos puodelį prie burnos pakeliu. paskutinį kart leido dar kažką-specialius visokiems širdininkams, kraujospūdininkams. nuo to irgi buvo lengvas drebuliukas, bet jau ne toks stiprus. Ar man išvis netinka niekas ar dar kitokių priemonių yra?
Odontologė
QUOTE (Rigedora @ 2004 06 09, 08:45)
norėčiau daugiau sužinoti apie nuskausminamuosius. Nežinau ką leisdavo kai buvau nėščia, bet po to iššaukdavo migreną. Nuo adrenalino pradedu visa beprotiškai drebėti, kad vos puodelį prie burnos pakeliu. paskutinį kart leido dar kažką-specialius visokiems širdininkams, kraujospūdininkams. nuo to irgi buvo lengvas drebuliukas, bet jau ne toks stiprus. Ar man išvis netinka niekas ar dar kitokių priemonių yra?

Siaip jau nuskausminimas nesciai neturetu pakenkti. Apie tai placiau rasiau temeleje- Kada nesciai taisytis dantis. Na o jums reiketu pasikonsultuoti su terapeutu, padaryti alerginius meginius ir butinai issiaiskinti, kokiems vaistams esate alergiska, kad pries nuskausminima galetumete informuoti savo stomatologa.
Vennera
Kas galetu buti, kai valausi dantis, baisingai skauda apatine dantenas. Gal kokiu vitaminu truksta. Tai pasidare nestumo metu, dabar dar labiau paskausta.
Odontologė
QUOTE (Saulutele @ 2004 06 09, 18:29)
Kas galetu buti, kai valausi dantis, baisingai skauda apatine dantenas. Gal kokiu vitaminu truksta. Tai pasidare nestumo metu, dabar dar labiau paskausta.

Tai gingivito, arba kitaip sakant dantenu uzdegimo pozymiai. Dazniausiai gingivitas ir parodontoze- paveldimos ligos. Taciau ju atsiradima ir paumejima itakoja bendra organizmo bukle. Patarciau pagerti daugiau vitaminu, taip pat galima vartoti specialius slalavimo skyscius ir zele nuo dantenu uzdegimo.
O svarbiausia gerai isimiegokite, sveikai maitinkites ir venkite stresu! biggrin.gif
Vennera
QUOTE (Stomatologė @ 2004 06 09, 22:14)
Tai gingivito, arba kitaip sakant dantenu uzdegimo pozymiai. Dazniausiai gingivitas ir parodontoze- paveldimos ligos. Taciau ju atsiradima ir paumejima itakoja bendra organizmo bukle. Patarciau pagerti daugiau vitaminu, taip pat galima vartoti specialius slalavimo skyscius ir zele nuo dantenu uzdegimo.
O svarbiausia gerai isimiegokite, sveikai maitinkites ir venkite stresu! biggrin.gif

Gal galetumet parasyt koks tepaliukas? Ar berepceptinis
Odontologė
QUOTE (Saulutele @ 2004 06 09, 19:21)
Gal galetumet parasyt koks tepaliukas? Ar berepceptinis

Lengvai gingivito formai gydyti tepaliukams recepto tikrai nereikia. O kokius naudoti... Na mums firmos ivairius reklamuoja ir savo prekes giria. Kazkaip net nelabai gilinausis kuris geriausias. Cia jums galetu patarti vaistininke- pagal skoni, kvapa ir kaina smile.gif .
Gal mamytes galetumete rekomenduoti kokius nors tikrai veiksmingus tepaliukus gingivito profilaktikai? Man irgi butu labai idomu, ka is tikruju galeciau rekomenduoti savo pacientams. Nes firmu reklama... dry.gif
lengvute
pradėjo labai kraujuot dantenos nei iš šio, nei iš to blink.gif ohmy.gif , ką daryt?Ko trūksta?
Odontologė
QUOTE (lengvute @ 2004 06 17, 10:01)
pradėjo labai kraujuot dantenos nei iš šio, nei iš to blink.gif ohmy.gif , ką daryt?Ko trūksta?

Cia jau gingivito (dantenu uzdegimo) pozymiai. Vitaminu trukumas, pervargimai, stresas- zodziu visa organizmo bukle tam taip pat gali tureti itakos. Visu pirma labiau mylekite save. smile.gif
Taip pat dabar pradekite naudoti tik labai minksta sepeteli, apsilankykite pas burnos higienista ir pabandykite skalavimo skysciu ar zele nuo dantenu uzdegimo. Jei bukle negeres, kreipkites pas parodontologus.
lengvute
man patarė skalauti dantenas ąžuolo žievės nuoviru arba ištirpintu vandeny vit. C, ar tai išeitis g.gif ?
Odontologė
QUOTE (lengvute @ 2004 06 18, 05:58)
man patarė skalauti dantenas ąžuolo žievės nuoviru arba ištirpintu vandeny vit. C, ar tai išeitis g.gif ?

Del azuolo zieves tikrai nezinau.. O vitamina C geriau ko gero gerti. smile.gif
Cikadelė
azuolo zieves nuoviras bent jau man yra bene pats pirmasis vaistas kai paraudonuoja ar susizeidzia dantenos...buna ar ka astriau pavalgai, tai ismenga ir suzaloja, paskui skauda net istinsta, tai as skalauju azuolo zieve arba paprastu druskos tirpalu...kartais jei turiu ar kas rimciau patepu Fuxino tepaliuku thumbup.gif
fukuotukaf
Man nuo dantenu susizalojimu labai gerai padeda skalavimo skystis (L'Angelica berods vadinas). Labai jauciasi, kai ilgesni laika nepaskalauju, nes labai lengvai susierzina dantenos, o tada jau begu i vaistine skyscio iekot tongue.gif
lengvute
sveiki, man stomatologė liepė traukt dantį ohmy.gif , tipo, antras nėštumo trimestras palankiausias dantims gydyt ir geriausia traukt dabar ohmy.gif mad.gif , kaip manot?Ir sakė, dantenos iškilę, reikia skalaut vaistažolių trinktūrom unsure.gif
Odontologė
QUOTE (lengvute @ 2004 07 01, 05:12)
sveiki, man stomatologė liepė traukt dantį ohmy.gif , tipo, antras nėštumo trimestras palankiausias dantims gydyt ir geriausia traukt dabar ohmy.gif mad.gif , kaip manot?Ir sakė, dantenos iškilę, reikia skalaut vaistažolių trinktūrom unsure.gif

Jei nuotrauka rodo, kad saknies virsuneje yra pulinukas, tada tikrai reikia ji istaukti, nes gali pakenkti gimdymui.
lengvute
QUOTE (Stomatologė @ 2004 07 01, 19:48)
Jei nuotrauka rodo, kad saknies virsuneje yra pulinukas, tada tikrai reikia ji istaukti, nes gali pakenkti gimdymui.

nuotraukos nedaro, sako, negalima, pavojaus nemninėjo, tik sakė, kad ilgai nelaikys , kad ir užgydysim g.gif
Malinka

Laba diena, gydytoja.
Esu nescia 20 sav.
Turiu labai opia problema pries trys dienas persalau, labai skaudejo danti, tiksliau visa kairi kuno sona, galva, ausi, ir ranka buvo nutirpus. Apsilankiau pas stomotologe, tai irgi skescioja rankom, sake, kad antibiotiku israsyt negali, rentgeno atlikt negali todel sunku mane pagydyti, o plika akim nemato, dantis buvo plombuotas, bet skyluciu nera dantyje, isgramde man plomba, bet vis tiek nedaug tepamate.
Gal jus galetumet ka nors patart, gal yra kokia iseitis, nebegaliu kentet skausmu, o kokios pasekmes gali buti neisivaizduoju. Ar labai tas rentgenas pakenktu vaikeliui?

Aciu.
RebekaG
Ant pilvo uzdeda svinine prijuoste, kad kazkiek apsaugotu. Bet as nedaryciau...

P.S. Kai skauda ir ausi, g.b. zenklas, kad yra kazkurio apatinio kruminio danties nervo uzdegimas. Bet, kad skaudetu ranka... g.gif Antibiotikai esant pulpitui (nervo uzdegimui) nepadeda.
Pabandyk pasikonsultuoti su dar viena odontologe (taip dabar vadinami stomatologai). Jeigu surastu kaltininka, kanalus galima butu isgydyti ir be rentgeno. Yra toks aparatas (apexolokatorius), kuris nustato saknies kanalo ilgi. Tik gal ne visi kabinetai ji turi.
Geriausia lankytis pas ta pati odontologa visa laika, kuris korteleje veda issamu tavo dantu gydymo aprasyma (arba su tuo israsu keliauti pas kita). Jau pagal ji galima spresti, kuris dantis realiausias kandidatas i pulpita.
RebekaG
Malinka, kaip sekasi?

P.S. Ar tau buvo daryta elektrokardiograma? Gal tu dar su savo terapeutu pasikonsultuok g.gif
Odontologė
Is tikruju ir as patarciau pasikonsultuoti dar su vienu stomatologu. Tuo labiau kad skaudama danti (pagal simptomatika tai nervo uzdegimas) galima elementariai nustatyti ir karsciu. O kanalus kaip ir Rebeka minejo galima sekmingai uzplombuoti su apex lokatoriumi, kuri dauguma stomatologu turi.
caty
Norejau paklausti ar nevelu taisyti dantis 6-9 nestumo menesyje. Su nuskausminimu ir netgi jeigu reiktu traukti protini?

Kur Klaipedoje parekomenduotumet taisyti dantis

Odontologė
Geriausia dantukus susitaisyti antrame nestumo trimestre, tai yra 4-6 menesiu metu. Taciau, jei yra nemazu problemu, netgi butina jas sutvarkyti iki gimdymo, kad nebutu jokio pavojaus del kraujo uzkretimo gimdymo metu.
Ama
Kai man supuliavo dantis (irgi viduj po brangiai taisyta plomba dry.gif ), dar maitinau, todel visa gydyma nusprendziau kesti be vaistu. Hmmm, savotiskas jausmas blink.gif
Beje, jeigu toks daug gydytas dantis skyla (kazka kieto kandau, trakstelejo, bet nieko nesimato), ka tuomet daryti? Jei vel bandys isimineti plomba, is jo nieko neliks...
VeroniQ
nestuke.gif Ar gal;ima valytis dantis nestumo metu Parodontax dantu pasta? ar ji niekuo ten nekenkia?
ir kuom ten zalia nuo raudonos tiubeles skirias?
aciu
Odontologė
QUOTE (Ama @ 2004 09 20, 12:48)
Beje, jeigu toks daug gydytas dantis skyla (kazka kieto kandau, trakstelejo, bet nieko nesimato), ka tuomet daryti? Jei vel bandys isimineti plomba, is jo nieko neliks...

Dar syki gerai apziu rekite savo dantuka kiek imanoma ir apciuopkite liezuviu, kuris budamas vienas is jautriausiu organu nesunkiai pajus menkiausia astruma. Jei plomba didele ir neseniai deta, jus jokiu neigiamu pojuciu neturite irdantuko neskauda kandant tikrai patarciau del nedidelio iskilimo plombos nekeisti. Nes dabar ko gero ta iskilusia dantuko dali butent ji ir laiko, o greziant ta sienele gali is viso nulekti.
Odontologė
Parodontax pasta tikrai nepakenks nestumui. Del spalvu skirtumo pabandysiu paziureti.
Dovis
Viena originali,kita su fluoru.
emma
Gerb.gydytoja,esu 2 mėn. nėščia. Ar galiu taisytis dantis?Suprantu,kad plombavimas nepakenks,bet nuskausminimas ar jei reiks taisyt šaknų kanalus?Ačiū
Odontologė
Jei dar galite, siulyciau truputi palaukti. Denkingiausias laikas nestumo metu taisytis dantis 4-6 menesiai.
siaubute
Mano dantys visi sutvarkyti, isskyrus viena. Kuriam jau ateina paskutinioji. Kiek dejo plombu tiek isgriuvo ir dar kaskart tiek nuluzdavo , kad dabar jau plombuoti nebeiseina-liko krastas burnos viduje. Sake nueti i protezavimo kabineta, kad isuktu varzteli ar idetu iklota. Bet ten nieko negali padeti, nes atseit reikia daryti rentgeno nuotrauka. Ka galetumete patarti? Bijau, kad kol sulauksiu gimdymo tas dantis visai nusibaigs. Jei sviesiu danti- negerai maziukui pilve. O gal galima ka padaryti be rentgeno nuotraukos?
Odontologė
QUOTE (siaubute @ 2004 10 14, 11:24)
Mano dantys visi sutvarkyti, isskyrus viena. Kuriam jau ateina paskutinioji. Kiek dejo plombu tiek isgriuvo ir dar kaskart tiek nuluzdavo , kad dabar jau plombuoti nebeiseina-liko krastas burnos viduje. Sake nueti i protezavimo kabineta, kad isuktu varzteli ar idetu iklota. Bet ten nieko negali padeti, nes atseit reikia daryti rentgeno nuotrauka. Ka galetumete patarti? Bijau, kad kol sulauksiu gimdymo tas dantis visai nusibaigs. Jei sviesiu danti- negerai maziukui pilve. O gal galima ka padaryti be rentgeno nuotraukos?

Paprasykite stomatologo, kad laikinai uzplombuotu danti. Ir ant saknies uzdeta plomba keleta menesiu tikrai turetu laikyti.
Calendula
man 15 savaiciu. Ar jau galiu taisytis dantis, ar dar reiktu palaukti?
pajūrys
Iš patirties sakau-aš taisiausi dantis būdama 6-7 mėnesiais nėščia, neleido daryti tik dantų rentgeno, o nuskausminamus leido ir kiekvienu taisymu( prieš tai paklausdavę ar noriu).Aš , nors ir esu didelė dantistų bijotoja-patariu susitvarkyti dantukus, nes jie ypač genda nėštumo metu, o svarbiausia pasigimdžius ir maitinant kūdikį- jei nesveiki dantys-galima per burną vaikutį apkrėsti infekcija, nes tikriausiai ir bučiuosite vaikelį,ir glamonėsite.
Bet tai tik iš patirties-stomotologė plačiau gal pakomentuos biggrin.gif
chris
Noreciau ir as paklausti mielos stomatologes:
ka daryt, kai laaabai kraujuoja dantenos? Kai buvau pasitikrinti dantu pries pora savaiciu, nerado jokiu negeroviu, nei skyluciu, nei kt. As paklausiau del kraujavimo, bet man patare tik atidziau ir dazniau valyti bei skalauti dantis. Intensyvus kraujavimas prasidejo kelioms savaitems praejus po pastojimo. Kraujuoja tik valant dantis, ar valgant kazka kieto - pvz. obuoli, bet man l. neramu.
Odontologė
QUOTE (chris @ 2004 11 04, 07:18)
Noreciau ir as paklausti mielos stomatologes:
ka daryt, kai laaabai kraujuoja dantenos? Kai buvau pasitikrinti dantu pries pora savaiciu, nerado jokiu negeroviu, nei skyluciu, nei kt. As paklausiau del kraujavimo, bet man patare tik atidziau ir dazniau valyti bei skalauti dantis. Intensyvus kraujavimas prasidejo kelioms savaitems praejus po pastojimo. Kraujuoja tik valant dantis, ar valgant kazka kieto - pvz. obuoli, bet man l. neramu.

Is pradziu patarciau pasidaryti profiasionalia burnos higiena, apie kuria nemazai snekejome kitose temelese wink.gif . Esant nedideliam gingivitui, tai tikrai padeda. Aisku nepakenktu specialus skalavimo skysciai ir pastos, pvz.- parodontax. Sepetelis turi buti tik minkstas (soft) ir valant dantis tuo paciu su juo SVELNIAI pamasazuokite dantenas.
gintale
labas smile.gif ,
penktadieni einu pas stomatologa ir kaip dauguma - paniskai bijau cry.gif
o mano klausimas jums butu toks - ar reikia stomatologui pasakyti, kad as laukiuosi (dar tik 10 savaiciu tai nesimato ) wink.gif svarstau - gal nesciosioms kokie kitokie nuskausminamieji duodami ar panasiai... g.gif
aciu 4u.gif
Odontologė
Reikia ir būtinai. Ir dar būtų geriau, kad savo vizitą pas stomatologą, jei aišku neskauda dantukų, atidėtum iki 4 nėštumo mėn.
Asia
Gal galėtumėte patarti. Ištraukus dantį jau visą savaitę skauda. Kas antrą dieną reiks keisti tvarstukus. Gydytoja išrašė nuo skausmo "Ibuprofen", o vaistinėje pasiūlė "Pamol". Pamol informaciniame lapelyje rašo, kad vaistą galima vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiais. Kokia Jūsų nuomonė? Ir ar galima skausmą numalšinti kokiu nors kitu būdu?
Odontologė
Pamol yra neblogas medikamentas, o apie pagalbines priemones po traukimo parašiau keliais postais anksčiau smile.gif
Bagi
Paskaičiau, kad daugumai nėščiųjų gydytojai išrauna dantų šaknis. Aš kai buvau pas gydytoją, ji man nieko nepasakė, kad reikia tą šaknį rauti. Aptvarkė, ką buvom pradėję ir likusį protezavimą, estetinį plombavimą paliko po gimdymo. Tai aš dabar ir galvoju, ar tai visuomet būtina? Ir kokios gali būti pasekmės gimdymo metu (ar komplikacijos)? Ir ar per tą šaknį nepereis kokia infekcija vaikeliui? Tos šaknies griuvėsiai pas mane jau gal 10 metų blush2.gif Ko tai baisu dabar pasidarė, kai pasiskaičiau sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.