Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Čiužiniai vaikams
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
smala
QUOTE(eglootea @ 2009 12 11, 14:09)
Man lygiai tas pats. Pabandysiu nuvažiuoti į Urmo bazę Kaune - gal netyčia ten gausiu. Draugė prieš metus pirko lateksinį čiužinuką baldų parduotuvėj. Bet aš nerandu. Bandžiau ieškot čiužinių parduotuvėse, bet nėra vaikiškų. Tikiuosi pasiseks surasti ir man ir tau.
*

Lateksiniai ciuziniai rekomenduojami vyresniems vaikams.Nuo 40kg svorio.Mazyliams-rekomenduojami kieti ciuzinukai ax.gif Todel dazniausiai tokie ir parduodami maziukams.Ju stuburiukai minksti-reikia kieto pagrindo , kiek zinau smile.gif
Zuzinute
Kad vaikui nera patogu miegot ant kieto ciuzinio - tai faktas. Musiske jei palikdavau uzmigusia didelej lovoj su normaliu ciuziniu (nebutinai tevu lovoj), visuomet ismiegodavo tiek nakti, tiek pietu miega be jokiu muistymusi ir niurzgejimu. O ant kieto ciuzinio niekaip neisitaisydavo, miegodavo labai neramiai.
O kas sveika ar nesveika nesiginciju, nezinau 4u.gif
ritulkaaaa
Nebūkit nusistačiusios prieš kokosini ir grikini čiužinuką. Ant kieto pagrindo vaikui iki pusės metukų yra rekomenduojama miegoti, kadangi jo stuburiukas formuojasi, o jai jūs paguldysit ant minkšto vaikas miegos kreivai. Todėl ir rekomenduojama dvipusį čiužinuką, nes iki pusės metų miegat ant kokosinio o paskui apverčiat grikinį ir vaikas jau miega minkštčiau. smile.gif
Linute:)
QUOTE(eglootea @ 2009 12 11, 14:09)
Man lygiai tas pats. Pabandysiu nuvažiuoti į Urmo bazę Kaune - gal netyčia ten gausiu. Draugė prieš metus pirko lateksinį čiužinuką baldų parduotuvėj. Bet aš nerandu. Bandžiau ieškot čiužinių parduotuvėse, bet nėra vaikiškų. Tikiuosi pasiseks surasti ir man ir tau.
*

Mes jau nusipirkome Baby center thumbup.gif Radome kokio ir norejome, vidutinio kietumo ir antialerginis, nesikaups visokios dulkes ir erkes biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ritulkaaaa @ 2009 12 12, 09:52)
Nebūkit nusistačiusios prieš kokosini ir grikini čiužinuką. Ant kieto pagrindo vaikui iki pusės metukų yra rekomenduojama miegoti, kadangi jo stuburiukas formuojasi, o jai jūs paguldysit ant minkšto vaikas miegos kreivai. Todėl ir rekomenduojama dvipusį čiužinuką, nes iki pusės metų miegat ant kokosinio o paskui apverčiat grikinį ir vaikas jau miega minkštčiau. smile.gif
*

As tai nesu nusistaciusi, kas koki nori toki ir naudoja biggrin.gif taciau manau i LT privezta visokio s...., idomu tai kad pasaulyje zymios firmos kurios uzsiima ciuziniu gamyba negamina jokiu kokosiniu ar grikiniu ciuziniu g.gif
Kodel LT daktarai rekomenduoja siuos ciuzinius, o kitose valstybese naudoja tik lateksinius?
Ende
Dičkis augo su paprastu poraroliniu čiužiniu, o mažajai kokosinį pirkom. Kietesnis jis toks. Nors jokio skirtumo aš nejaučiu, o vaikai nepasako biggrin.gif
Letta26
Pirksim kokosinį-grikių
*TiGrE*
O tai iki keliu menesiu ar metu galima naudoti kokosini ciuzinuka? ax.gif
gejsa
mes ir pirkom dvipusi,kokosinis-grikinis, parduotuvej patare pirma naudoti kokoso puse o nuo puses metuku jau galima ir grikiu puse naudoti,dar nebandem nestuke.gif bet tikiuosi jis mums tiks 4u.gif
burundukas
O kokį čiužinį patartumėt rinktis jau 2 metų vaikui į didesnę lovą?
Pasimečiau juodai, vieni gamintojai siūlo spyruoklinį, kiti lateksinį, kainos virš 500 visur (matmenys 0,7x1,8 m). doh.gif
aissttee
Mes pirkome kokosini-grikiu del tos pacios priezasties kaip ir dauguma, kad iki 6men vaikelis guletu kieciau, o poto ant grikines puses minksciau. Bet tiek mes ta lovyte ir ciuzini tenaudojam- teveliu lovoj visad miega doh.gif gerai kad musu ciuzinys lateksinis, pakankamai kietas tai stuburiukui nekenkia...
voriukai
Sveikos,

Aš tai manu taip , kad pas mus neauga palmes ir apdirbti ši pluošta, kad nesiveistu pelėsis būtina, tad ar nelieka visas tas brudas vaikiškuose čiužinukuose.
Bendraujam su užsienio firmų vaikiškų prekių gamintojais ir ten tikrai nerasit kūdikiams jokių kokoso čiužinukų. Pamastykim kodėl? Šiais laikais griebiam viską kas pigiausia ir net nebežiūrim į gaminio sudėtį. Jau geriau šiuo atveju putų poliuretano čiužinukas- jokių alergijų. Jei turim lėšų rinkitės aukštesnės kokybės latekso, bet būtinai natūralaus arba visko elesto čiužinukus. Mano tokia nuomonė.
O pediatrai galėtų pasidomėti naujovėmis ir išguiti ta nesveiką nuomonę, kad kokoso natūralus čiužinys- šventa.
garbanėlė
QUOTE(voriukai @ 2010 02 12, 17:22)
Sveikos,

Aš tai manu taip , kad pas mus neauga palmes ir apdirbti ši pluošta, kad nesiveistu pelėsis būtina, tad ar nelieka visas tas brudas vaikiškuose čiužinukuose.
Bendraujam su užsienio firmų vaikiškų prekių gamintojais ir ten tikrai nerasit kūdikiams jokių kokoso čiužinukų. Pamastykim kodėl? Šiais laikais griebiam viską kas pigiausia ir net nebežiūrim į gaminio sudėtį.  Jau geriau šiuo atveju putų poliuretano čiužinukas- jokių alergijų. Jei turim lėšų rinkitės aukštesnės kokybės  latekso, bet būtinai natūralaus arba visko elesto čiužinukus.  Mano tokia nuomonė.
O pediatrai galėtų pasidomėti naujovėmis ir išguiti ta nesveiką nuomonę, kad kokoso natūralus čiužinys- šventa.
*

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif turejom ir mes ta "dziaugsma"- kokosini ciuzinuka... maniski nuo jo baisiausiai bere (kol neisigijom kito, nesupratau kad berimas nuo kokosinio ciuzinuko). Beje, ziema daznai vaikai susala ant ju ir maniskiui tikrai buvo per kietas... be to, tie kokoso plauseliai po kiek laiko islenda ir duria.... Paklausiau patarimu ir isigijom Lono MIMI ciuzinuka... nuo pat pirmos nakties mazylis pradejo miegot savo lovytej - nereikejo pas mus i lova mirksiukas.gif Bet aisku, kiek zmoniu - tiek nuomoniu. Gal kitiem vaikuciam tikrai labiau patinka ant kietesnio pagrindo 4u.gif
Ilmuliux
Sveikos, as pirkau grikiu - kokoso ciuzinuka, ir man patere pirma menesi vaika guldyti ant grikiu o poto tik ant kokoso idomu ar tai tiesa? nes ziuriu cia rasete kad iki 6 men vaikas miegojo ant kokoso ax.gif
Destiny73
man atrodo is pat pradziu reiktu ant kokosinio kad neiskryptu stuburiukas g.gif
gingizė
As nuo senoves turiu kokosini-grikini jau trecias ten uzaugs.Patenkinta kaip nezinau kas thumbup.gif
burundukas
QUOTE(burundukas @ 2010 02 09, 12:38)
O kokį čiužinį patartumėt rinktis jau 2 metų vaikui į didesnę lovą?
Pasimečiau juodai, vieni gamintojai siūlo spyruoklinį, kiti lateksinį, kainos virš 500 visur (matmenys 0,7x1,8 m).  doh.gif
*

Pati paklausiau, pati ir atsakysiu.
Po ilgų svarstymų ir dvejonių, pasirinkom Lono importuojamą čekišką čiužinį Norka 13 cm aukščio, spec patys miegojom po viena nakti ant jo, kad pažiūrėti kaip jis, mums patiko, tikiuosi ir vaikui tiks, nes problemų dėl miego nebuvo iki šiol, nėra ir dabar. Bet čia jau kalbu apie didesnį ne vaikiškos lovytės čiužinį.
.Serena.
geriausias ciuzinukas, kai nezinai ar vaikelis bus alergiskas ar ne, tai kokosinis ciuzinukas, nes yra tokiu ciuzinuku kur viena puse kokosine, o kita grikine, bet vaikeliai gali buti alergiski grikiams, tad geriausia rinktis kokosini, nes jis yra skirtas alergiskiems ir astma sergantiems vaikams 4u.gif
laurute.pb
QUOTE(ritulkaaaa @ 2009 12 12, 19:52)
*

Seniau nebuvo nei tu kokosiniu,nei grikiniu ciuzinuku,uzaugom ant paprastu paraloniniu ir nieko nenutiko smile.gif Esu girdejus, kad grikiniai labiau alergizuoja. schmoll.gif
Ineza
Sveikos mamos, ar naudojat kuri nors kokosini ciuzinuka manieze?.. Islaiko svori?...Bijau, kad nesuluztu doh.gif biggrin.gif
sabija
Musu ciuzinys kokosinis. Labai juo patenkintos, tikrai gerai vedinasi, smagus toks smile.gif
.Serena.
QUOTE(sabija @ 2010 04 06, 23:57)
Musu ciuzinys kokosinis. Labai juo patenkintos, tikrai gerai vedinasi, smagus toks smile.gif
*

as ir uz kokosini, nes jis skirtas elergiskiems vaikams, o ypac jei vaikiukai serga astma
Hopeidea
QUOTE(garbanėlė @ 2010 02 17, 10:35)
Visiskai pritariu  drinks_cheers.gif  turejom ir mes ta "dziaugsma"- kokosini ciuzinuka... maniski nuo jo baisiausiai bere (kol neisigijom kito, nesupratau kad berimas nuo kokosinio ciuzinuko). Beje, ziema daznai vaikai susala ant ju ir maniskiui tikrai buvo per kietas... be to, tie kokoso plauseliai po kiek laiko islenda ir duria.... Paklausiau patarimu ir isigijom Lono MIMI ciuzinuka... nuo pat pirmos nakties mazylis pradejo miegot savo lovytej - nereikejo pas mus i lova  mirksiukas.gif Bet aisku, kiek zmoniu - tiek nuomoniu. Gal kitiem vaikuciam tikrai labiau patinka ant kietesnio pagrindo  4u.gif
*

Prisiklausiau ir aš apie visokias alegijas -bėrimus nuo kokosinių čiužinukų ir dar argumentas prieš juos buvo , kad užsienyje niekur jų neteko matyti g.gif taip pat nusipirkome Lono , be spyruoklių, kietesnio porolono, spec. vaikams g.gif Dar pataikėm kaip tik akcija buvo .
Merisa
QUOTE(sabija @ 2010 04 06, 21:57)
*

ir mes toki turime, patinka ir tinka, viskas thumbup.gif
heryte
Vaikiškoj lovelėj naudojom kokosinį, visai neblogai atitarnavo.

Į normalią lovą dvimečiui pirkom Lono "Miege". Mažam svoriui beveiki nėra skirtumo, kos čiužinys. Pabus iki kol visiškai nebedrays į lovą, tada ieškosim geresnio.
mamabalta

Turime dvipusį - kokosinis ir grikių. Nuolat miega nat kokoso pusės, jei nelaimytė kokia drėgna netyčia atsitinka- ant grikių atsigulam lotuliukas.gif .
Man atrodo, kad patogu vaikui, nes niekada nesiskundė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
zara**
Brangios mamytes,prasau jusu patarimo 4u.gif noriu uzsakyti dukrytei ciuzini is Dormeo,jai dabar 4 metukai,dar augantis vaikutis.Todel noriu gero,ir patogaus,gal galite patarti koks butu geriausias ir patogiausias 4u.gif o kaip jus galvojate neramiam miegui (vartosi labai lovoje) uztektu matmenu 90x120 ?ir gal zonote kiek laiko trunka uzsakymas nes uzsakyma daryciau internetu,nes siuo metu gyv.ne LT,grysim rudeniui,o noretusi kad jau butu viskas padaryta.Labai dekoju uz patarimus 4u.gif
dezma
Naudojame dvipusi kokosini - grikini ciuzinuka mirksiukas.gif
zara**
Sveikos,niu kazkaip susidomejau situo ciuzinuku,man pasirode turetu buti tikrai neblogas 4u.gif tik man matmenys turetu buti 100x190
http://www.trivilita.com/index.php?item_id=3070
asasas777
o kur mamytes lovas perka vaikams, kokio dydzio ciuzini ?
Zasis
O mes pirkome normalia sofa - lova ir po to uzdejome Dormeo plona ciuzinuka - jausmas fantastiskas... Patys miegam geroj lovoj su geru ciuziniu, bet jei tik nera merginos begu miegoti i jos lova nes patogumas neispasakytas....
tindiriushka
gal žinot kur gauti natūralaus pluošto (grikiai, kokosas ir pan.) čiužinuką į lopšiuką? 90x40 cm?
saulyte1986
mes ir kokosini, naudojam jau 11men ir nesiskundziam rolleyes.gif
Edaura
Mes taip pat naudojam kokosini ciuzini thumbup.gif
rugama
Sveikos,

manau, kad lova savo maziesiems galima pirkti bet kur, kur tik yra vaikisku baldu, na pvz. savo vyrukui pirkau chia: http://www.baldai2.lt/baldai/vaiku-baldai/
Savrbu geras ciuzinys ir lovos groteles smile.gif Jiem jau nepagailejau pinigeliu. Vat kelios rekomendacijos renkantis ciuzinius ir groteles:
http://www.baldas.lt/lovos/ciuziniai/
Beje lietuviu gamybos ciuziniai daug pigesni ir kokybe nenusileidzia
Patieška
QUOTE(asasas777 @ 2010 04 28, 20:22)
o kur mamytes lovas perka vaikams, kokio dydzio ciuzini ?
*

Yra daug meistrų, kurie padaro grazias lovas, mums super patiko.
Atize
gal kas žinot kur prekiaujama čiužinukais į vežimėlį?... Nu niekaip nerandu...
kurapka
mes ir naudojom kokosini, bet iskilo klausimas nuo keliu metuku keisti i kitoki ir i koki kitoki keisti?

http://www.perkuvaikui.lt/ciuziniai-antciuziniai.html?p=1
cia kur ir kokiu yra ciuzinuku ir nuo kokio amziaus tinka. Pagrinde nuo 0 iki3 ir nuo 3 m
vixiuke
kaip manot, ar naujagimiui tinka naudotas kokosinis čiužinukas ar geriau pirkti naują? Dukrytė miegojo ant čiužinuko apie 3 metus, tai ir galvojam pirkti naują antram leliukui ar naudoti tą patį? Šiaip neišgulėtas, tvarkingas...
2lina
mes naudojam kokosini..mums liuks thumbup.gif
oksan
Mes naudojame grikiu-kokosu thumbup.gif labai patenkinti 4u.gif
pukepuke
QUOTE(vixiuke @ 2010 06 15, 21:37)
kaip manot, ar naujagimiui tinka naudotas kokosinis čiužinukas ar geriau pirkti naują? Dukrytė miegojo ant čiužinuko apie 3 metus, tai ir galvojam pirkti naują antram leliukui ar naudoti tą patį? Šiaip neišgulėtas, tvarkingas...
*

Kol vaikai dar negime manaiu kad butinai reik naujo, bet dabar ziuriu i ju naudojams ciuzinukus ir nuomone pakeiciau, atrodo kaip nauji. Nors tie kokosiniai cuzinukai siaip ir nebrangus gi yra smile.gif
Arktos
Turiu merinosų vilnos čiužinuką į lovytę, bet jis man atrodo toks plonytis. Kaip manote,ar į lovytę tiesti tik jį,ar dar ir kito čiužinuko po juo reiktų?
Hopeidea
QUOTE(Arktos @ 2010 09 04, 14:33)
Turiu merinosų vilnos čiužinuką į lovytę, bet jis man atrodo toks plonytis. Kaip manote,ar į lovytę tiesti tik jį,ar dar ir kito čiužinuko po juo reiktų?
*

Pati neturiu, bet draugė neseniai pirko, tai apačioj dėjo įprastinį čiužinuką 4u.gif
oii
Sveikos mamytes 4u.gif
gal zinote ar kas lietuvoje daro ciuzinukus pagal individualius uzsakymus? ax.gif Reikia 80*160. Norim lovyte tokia pasidaryti, bet bijau, kad paskui ciuzinio nerasiu doh.gif
Hopeidea
QUOTE(oii @ 2010 09 09, 22:05)
Sveikos mamytes  4u.gif
gal zinote ar kas lietuvoje daro ciuzinukus pagal individualius uzsakymus?  ax.gif  Reikia 80*160. Norim lovyte tokia pasidaryti, bet bijau, kad paskui ciuzinio nerasiu  doh.gif
*

Pasiteiraukite lonas.lt 4u.gif
ir dar girdėjau, kad perka kokosinius didesnius ir nupjauna kiek reikia 4u.gif
mildike
tai stai kur dingsta visi grikiai is parduotuviu! biggrin.gif
o jeigu rimtai, tai man iskilo klausimas, bunant anglijoj:o kodel tenai niekur nera jokiu kokosagrikiniu ciuziniu?pasiziurejau idomumo delei kelias parduotuves ir vokietijoj, bet ten irgi nieko panasaus.
tai kas gi tada atsitiko lietuviams?Kas sugalvojo visus "Vaikucius", "Baby CIter" uzkraut tik siais ciuziniais? g.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte1986 @ 2010 05 03, 20:44)
mes ir kokosini, naudojam jau 11men ir nesiskundziam rolleyes.gif
*

turbut 11 menesiu kudikiai dar nemoka itikinamai issakyti savo nusiskundimus tongue.gif
Hopeidea
QUOTE(mildike @ 2010 09 10, 00:19)
o jeigu rimtai, tai man iskilo klausimas, bunant anglijoj:o kodel tenai niekur nera jokiu kokosagrikiniu ciuziniu?pasiziurejau idomumo delei kelias parduotuves ir vokietijoj, bet ten irgi nieko panasaus.
tai kas gi tada atsitiko lietuviams?Kas sugalvojo visus "Vaikucius", "Baby CIter" uzkraut tik siais ciuziniais? g.gif
Papildyta:
turbut 11 menesiu kudikiai dar nemoka itikinamai issakyti savo nusiskundimus tongue.gif
*

kas , kas... prekybininkai biggrin.gif
bitė Majaa
kokosiniai thumbup.gif kvepuojantys tokie, kudikis nesiskundzia kol kas biggrin.gif
Tekantisaule
Naudojam kokosini-grikini, bet miegam ant kokosines puses. smile.gif
Baravyke
QUOTE(mildike @ 2010 09 10, 00:19)
Papildyta:
*

Ir man idomu kas sugalvojo tuos kokosinius grikinius ciuzinukus. As girdejusi, kad jie apdorojami chemikalais - priesgrybeliniais ir t.t.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.