Pasidalinkime 4-ojo mėnesio patirtimi ir pasiekimais.
Ką turėtų daryti 4-ių mėnesių kūdikis:
Gulėdamas greitai ir laisvai sukioja galvą į visas puses. Gulėdamas ant pilvo, galvą pakelia 90 °, remiasi dilbiais ar ištiestomis rankomis, vartosi į abi puses - gali apsiversti nuo pilvo ant šono ar nugaros. Guli ant pilvo ištiestomis kojomis. Statant kojas ištiesia. Atsirėmęs pasėdi 10-15 min, galvą laiko tvirtai ir tiesiai, nugara tvirtai ištiesta. Plaštakų judesiai gyvesni ir įvairesni: moka sudeti abi plaštakas (vieną prie kitos). Žaislus ima visa plaštaka. Imdamas daiktą žiūri tai į jį, tai į ranką. Dažnai iš karto nepavyksta daikto sugriebti, ranka atsiduria šalia daikto. Mėgsta guguoti. Mokosi tarti balses ir priebalses. Guguoja 3-15 min. Pradeda čiauškėti. Kai verkia, balsas stiprus. Kalbinamas krykščia, šypsosi, guguoja. Pasitenkinimą išreiškia garsiai: kikena, krykščia, šypsosi, garsiai juokiasi. Skleidžia kelių tonų garsus. Skiria spalvas, mato nevienodai nutolusius daiktus. Būdrauja val. ir ilgiau. Tyrinėja daiktus, žaislus, domisi jų detalėmis. Koordinuoti galvos ir akių judesiai: akimis ir galvos pasukimu seka svyruojančius, judančius daiktus, išgirstą garsą. Daikto siekia aktyviai: rankomis ir kūnu, žvilgsnį nukreipia nuo rankos į šalia esantį objektą, siekia jo, pagriebia ar nustumia jį bet kuria ranka Prisitraukia prie savęs kabančius daiktus. Kiša daiktus į burną. Smūgiuoja viena ranka ar plaštaka, bet dažnai nepataiko. Suvokia atstumą. Atsimena tai, kas įvyko prieš 5-7 min. Skiria gyvus veidus ir žmones nuo pieštų. Pažįstą mamą ir dažnai su juo būnančius žmones, svetimus priima nepatikliai, mėgsta bendrauti. Žaidžia abiem rankomis kartu. Gali šypsotis ir skleisti garsus žiūrėdamas į veidrodį. Atsiduręs svetimoje aplinkoje tai supranta. Vienus daiktus, žaislus mėgsta labiau nei kitus. Gali žaislą perimti iš vienos rankos į kitą. Garsais išreikšia nuotaikas, džiaugsmą, abejojimą, protestą. Bendraudamas juokiasi, klykia, jei žaidimas nutraukiamas. Parodo priešiškumą, susijaudinimą. Stengiasi nusiraminti pats. Nurimsta girdėdamas muziką, švelnias, lyrines, lėtas dainas. Domisi savo atvaizdu veidrodyje, šypsosi sau. Atskiria mamos atvaizdą nuo savo. Atpažįsta krūtį, šaukštuką, buteliuką, sudeda lūpas valgymui. Skleidžia garsus kviesdamas bendrauti - kosti, pliaukši liežuviu. Mėgsta būti ant rankų. Mėgsta maudytis - taškosi, spardosi, atlieka įvairius judesius.
***JANINA***
2011 01 31, 19:19
Mano panelei jau keturi mėnesiai,labiausiai patinka būti su mama.Lengvai apsiverčia ant pilvo,pradėjo dygti dantukai tai kankinamės.Moka spygauti,labai nori sėdėti.O šiaip kiekviena diena kažkas naujo.Tai mūsų šeimos spindulėlis
QUOTE(***JANINA*** @ 2011 01 31, 17:19) Mano panelei jau keturi mėnesiai,labiausiai patinka būti su mama.Lengvai apsiverčia ant pilvo,pradėjo dygti dantukai tai kankinamės.Moka spygauti,labai nori sėdėti.O šiaip kiekviena diena kažkas naujo.Tai mūsų šeimos spindulėlis   ir mano spygauja, krykstauja. Ant ranku buti geriausia. Ir malasi, duodasi, sunku nulaikyti. Patinka demesys, bendravimas, vienas nepabus Dantukai lyg tai nelenda dar
Žydrūnėė
2011 02 01, 11:45
Sveikos mamytes:) As esu jauna mamyte  ir turiu suneli. mums iskilo labai didelis klausimas. Nuo 3 men mazylis nustojo kalbeti, nebeguguoja ir isidejes sciulptuka nebesak o eikeikeik. Siandien mums suejo 4 menesiukai. Kodel jis nebekalba? Visus garsus girdi. Gal galit patart kas jam gali but?
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 01, 09:45) Sveikos mamytes:) As esu jauna mamyte  ir turiu suneli. mums iskilo labai didelis klausimas. Nuo 3 men mazylis nustojo kalbeti, nebeguguoja ir isidejes sciulptuka nebesak o eikeikeik. Siandien mums suejo 4 menesiukai. Kodel jis nebekalba? Visus garsus girdi. Gal galit patart kas jam gali but? As susirupinciau  Gal nueikit pas daktara
dragostėja
2011 02 01, 19:05
Šliaužia, vartosi, turi 4 dantukus.
maskanyte
2011 02 01, 20:49
Sveikos mamytes  Mes jau mokame daug ka  moka parodyti ka nori paimti,sedasi-net sunku nulaikyti pats atsilenke,labai daug guguojam,ismokom nesenai spiegti,tai ciut kas nepatinka tai is karto spiegia  Guleti visai nenori,vyksta piktumai kai paguldau  Tai jau tikrai kad db kieviena diena vis kazka nauja ismoksta  Pavyzdiuj snd pamaciau kaip mazasis pasiemes barskuti ne tik laiko bet ir pasuka, nes viduj barskucio yra karvyte  Gera stebeti kaip db pradeda tirineti daiktus paimtus i ranka
QUOTE(dragostėja @ 2011 02 01, 17:05) Šliaužia, vartosi, turi 4 dantukus.  va cia tai bent. O mes neturim dar nei vieno, ir nelabai suprantu ar jie jau dygsta
Fiesta10
2011 02 02, 14:00
Sveikutes, mes irgi neturim dar dantuku, bet seiles bega upemis, ypac vakarais  . Tai gi laukiam  . Labai nori sedeti, ir tik pabandyk paguldyt. Megsta glamzyti laikrascius ir viska i burnyte kisa  . Juokiasi garsiai, atpazysta zmones ir sypsosi jiems ir katinui  Ziuri i save veidrodyje, "sneka" kaz ka sau. Vartosi tik tai ant sonus, ant pilvuko viena karta apsiverte, ir daugiau neiseina. Megsta buti ant ranku, o jau sunkoka nesioti  . Dolyte atrodo musu mazyliai gime ta pacia diena
QUOTE(Fiesta10 @ 2011 02 02, 12:00) Sveikutes, mes irgi neturim dar dantuku, bet seiles bega upemis, ypac vakarais  . Tai gi laukiam  . Labai nori sedeti, ir tik pabandyk paguldyt. Megsta glamzyti laikrascius ir viska i burnyte kisa  . Juokiasi garsiai, atpazysta zmones ir sypsosi jiems ir katinui  Ziuri i save veidrodyje, "sneka" kaz ka sau. Vartosi tik tai ant sonus, ant pilvuko viena karta apsiverte, ir daugiau neiseina. Megsta buti ant ranku, o jau sunkoka nesioti  . Dolyte atrodo musu mazyliai gime ta pacia diena  Aha, ir mano berniukas megsta but nesiojamas ant ranku  Sunkus vaikis, bet ko nepadarysi del jo  viena diena gime
mildziuxp
2011 02 03, 13:07
mums ryt sueis keturi menesiukai  mazyte labai nori sestis, rieciasi ir pyksta, kai nepadedi atsisesti, nebepatinka guleti. Guledama smarkiai spardosi, zaidzia su savo kojytemis, pagauna ir kisa i burnyte  Ant pilvuko be paskatinimo ir pagalbos nelabai apsivercia. Dantuku dar neturime, bet jau laukiame labai Jau nuo pirmo menesiuko gugavo, o dabar jau apie menesi labai mazai "kalba"  reaguoja i kalbanti, sypsosi ir labiau pradeda mosikuotis rankytemis ir kojytemis, bet "neatsako" kaip anksciau balsu  ar kam taip buvo? ar itarti kanors bloga? ji ismoko iskisusi liezuvi ir spjaudamas sakyti "buu" taip isreiksdama nepasitenkinima
QUOTE(mildziuxp @ 2011 02 03, 11:07) mums ryt sueis keturi menesiukai  mazyte labai nori sestis, rieciasi ir pyksta, kai nepadedi atsisesti, nebepatinka guleti. Guledama smarkiai spardosi, zaidzia su savo kojytemis, pagauna ir kisa i burnyte  Ant pilvuko be paskatinimo ir pagalbos nelabai apsivercia. Dantuku dar neturime, bet jau laukiame labai Jau nuo pirmo menesiuko gugavo, o dabar jau apie menesi labai mazai "kalba"  reaguoja i kalbanti, sypsosi ir labiau pradeda mosikuotis rankytemis ir kojytemis, bet "neatsako" kaip anksciau balsu  ar kam taip buvo? ar itarti kanors bloga? ji ismoko iskisusi liezuvi ir spjaudamas sakyti "buu" taip isreiksdama nepasitenkinima  o as dar nesodinu, ir neleidziu sestis Mano vaikas irgi kojom malasi, sudetinga sauskelnes pakeisti Gal nieko baisaus, kad mazai "kalba", gal dabar uzejes toks laikotarpis? Mano vaikas vienu metu labai spygavo, paskui labai spjaudesi,dabar labai rekauja
mildziuxp
2011 02 03, 13:36
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 03, 14:32) o as dar nesodinu, ir neleidziu sestis Mano vaikas irgi kojom malasi, sudetinga sauskelnes pakeisti Gal nieko baisaus, kad mazai "kalba", gal dabar uzejes toks laikotarpis? Mano vaikas vienu metu labai spygavo, paskui labai spjaudesi,dabar labai rekauja  Jo pamperi pakeisti tai labai sudetinga, ypac kai koja burnoj atsiduria na tikekimes, kad dabar uzejes "buu" periodas, kuris uzgoze gugavimus ...
Žydrūnėė
2011 02 04, 00:14
As siandien savaji leliuka veziau pas ausu daktara, sake ausytes svarios nera uzsikisusios viskas gerai, o kodel nekalba ir mazai reaguoja i bildesius nepasako nes nezino ka sakyti:( todel gavome siuntima i Kauna tirtis. Ir dabar galvojam ar cia tik mums atrodo kad vaikelis i stipresnius ar sipnesnius garsus nereguoja o gal nesneka nes musu negirdi balsu:( net nezinau ka galvoti ir ka bedaryti:(
mildziuxp
2011 02 04, 08:56
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 04, 01:14) As siandien savaji leliuka veziau pas ausu daktara, sake ausytes svarios nera uzsikisusios viskas gerai, o kodel nekalba ir mazai reaguoja i bildesius nepasako nes nezino ka sakyti:( todel gavome siuntima i Kauna tirtis. Ir dabar galvojam ar cia tik mums atrodo kad vaikelis i stipresnius ar sipnesnius garsus nereguoja o gal nesneka nes musu negirdi balsu:( net nezinau ka galvoti ir ka bedaryti:( o tai visiskai nereaguoja i balsa? ar tik "nekalba" ? musu irgi nebekalba, bet kai kalbini reaguoja ir kitaip "atsako" - mosikavimaisi, sypsena ir pan...
Žydrūnėė
2011 02 04, 17:23
snekinam jis ziuri i mus sypsosi, mosekuoja bando kazka pasakyti bet jokio garso neisleidzia tik susinervines suniurzgia ir viskas:( ir tik i kai kuriuos garsus kreipia demesi i kitus nea:(
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 04, 15:23) snekinam jis ziuri i mus sypsosi, mosekuoja bando kazka pasakyti bet jokio garso neisleidzia tik susinervines suniurzgia ir viskas:( ir tik i kai kuriuos garsus kreipia demesi i kitus nea:( Ar jus po biskuti sodinat vaikelius? As labai bijau,kad nepakenkciau stuburui ir nezinau kaip pasodinti ji svelniai Ar ir jusu vaikiukai nori ant ranku ir ant ranku, arba kad visada butumet salia?  Jau nieko negaliu pasidaryti, nieko nespeju,o su viena ranka jau nelabai pavyksta vaika islaikyti, nes jis sukiojasi, dairosi
Žydrūnėė
2011 02 04, 22:16
manasis tai labai nemegsta guleti, retenybe kada ramiai pagula. Sodint sodinu as tai truputi bet neilgai. PVZ kai jis prasibunda is pokaicio ar ilgai pagulejes ramiai lovoje paimu ji uz rankyciu ir po truputi jis keliasi, atsiseda apsizvalgo ir juoktis ima:D jei ka reikia man padaryti tai ji isisodinu i nesine ir nesiojuosi su savimi, arba trumpam i kedute pasodinu ir zaisliuka iduodu:)
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 04, 20:16) manasis tai labai nemegsta guleti, retenybe kada ramiai pagula. Sodint sodinu as tai truputi bet neilgai. PVZ kai jis prasibunda is pokaicio ar ilgai pagulejes ramiai lovoje paimu ji uz rankyciu ir po truputi jis keliasi, atsiseda apsizvalgo ir juoktis ima:D jei ka reikia man padaryti tai ji isisodinu i nesine ir nesiojuosi su savimi, arba trumpam i kedute pasodinu ir zaisliuka iduodu:) As bijau nesykle dar naudoti  Man vis atrodo,kad negerai vaikui
Žydrūnėė
2011 02 04, 23:18
As bijau nesykle dar naudoti  Man vis atrodo,kad negerai vaikui  [/quote] Nesykle pvz kur as turiu tai labai gera nes vaiko nugara atsiremia i kieta vidu ir jam labai patogu, ir nepasakyciau kad pilnai jis sedi, tikrai nieko blogo neatsitiks jo stuburiukui, aisku nereiktu jo nesiot kokia valanda ar dvi . manasis tai benesiojamas labai skaniai joje uzmiega:D
Rita_Sa
2011 02 05, 15:17
As kaip cia paskaiciau tai kai kuriu vaikai ir vartosi, ir ropoja, o manasis kiek besiverstu - neisiena, po daugeliu nevykusiu bandymu pradeda pykti. Dar visai neseniai tik nusprende, kad VISKAS, pavargau guleti, reikia sestis, tai dbr labai patenkintas buna, kai duodi pirstus ir atsiseda trumpam. Dantuku neturim, nors seiles bega jau beveik du men, tai nieko nerodo del dantuku. Labai megsta ant ranku, bet niekas nepratina, tai turiu bent buti, kad jis visada mane matytu. Manau, kad teisingai mama pasake, kad mano vyriokas nesuvaldo kunelio, ta prasme, kad dauguma dalyku pirmesni pradeda daryti kudesni vaikiukai, o musiskis toks pilnutis Zydrunee, o tavo vaikinukas neissigasta kokio netiketo garso? Nesinervuok, viskas bus gerai, gal paprasciausiai jis neturi ka jums atsakyti? Apie nesynes... kzkada norejau, manaiu geras daiktas butu, bet paskaiciau ir persigalvojau http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&subtema=26
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 02 05, 13:17) As kaip cia paskaiciau tai kai kuriu vaikai ir vartosi, ir ropoja, o manasis kiek besiverstu - neisiena, po daugeliu nevykusiu bandymu pradeda pykti. Dar visai neseniai tik nusprende, kad VISKAS, pavargau guleti, reikia sestis, tai dbr labai patenkintas buna, kai duodi pirstus ir atsiseda trumpam. Dantuku neturim, nors seiles bega jau beveik du men, tai nieko nerodo del dantuku. Labai megsta ant ranku, bet niekas nepratina, tai turiu bent buti, kad jis visada mane matytu. Manau, kad teisingai mama pasake, kad mano vyriokas nesuvaldo kunelio, ta prasme, kad dauguma dalyku pirmesni pradeda daryti kudesni vaikiukai, o musiskis toks pilnutis Zydrunee, o tavo vaikinukas neissigasta kokio netiketo garso? Nesinervuok, viskas bus gerai, gal paprasciausiai jis neturi ka jums atsakyti? Apie nesynes... kzkada norejau, manaiu geras daiktas butu, bet paskaiciau ir persigalvojau http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&subtema=26Seiliu gausumas nereiskia apie dantukus. Nuo 10sav pradeda daugeti seiliu ir jie nespeja ryti, todel toks seiletekis buna. Mano vaikas dar ir dabar paspringsta seilemis Va va, ir as apie nesykles esu prisiskaicius, kad nedrystu nesioti vaiko
Žydrūnėė
2011 02 05, 19:39
jis kartais reaguoja i garsus kartais ne:( va tai man ir yra keista.
Fiesta10
2011 02 05, 20:07
Mano mergaite labai jau nori sedeti, leidziam truputi, bet labai trumpai, tada tokia laiminga, sypsosi, dairosi visur  Kai darau masaza, paimu uz pirstukus kad ranyte pamasazuoti, o jinai iskart stengiasi sestis  . Nesiokle jai napatinka, pabandem viena karta, tai pradejo verkti, daugiau ir nebandom, gerai kad nepirkom, o pasiskolinom  .
maskanyte
2011 02 06, 09:49
Nuo 3.5men mes jau norim sestis,taciau neleidau, o db po truputi jau leidziu pasedeti. Jau laimes buna tai i valias, net seiles upeliu bega  Tik va mazesnis daugiau gugavo db jau tiek nebeguguoja,dazniausiai sako buuuu...,spygauja
virgutiene
2011 02 07, 12:23
mano vaikinukui jau 4 men., bet jis dar nelabai megsta nei vartytis, nei ant pilvuko guleti, labiausiai jam patinka ant nugarytes guleti arba ant ranku, kaip ir daugeliui leliuku  Nezinau, manau ateis laikas ir vaikelis pats supras, kada jam norisi sestis, vartytis ir t.t. Zinoma, guldau ant pilvuko, bandau apversti ant nugarytes, nes jis stengiasi, bet tik uzpakaliukas kyla, o virsutine kuno dalis nesivercia, nes maisosi rankytes...
julija-zafira
2011 02 07, 12:57
oho ho kiek dantuku jau turite o mes dar nei vieno, mums jau 4,5 men bet dar nera, seiles bega ir bega, ir dantenos lyg istynusios, bet dantuku nesimato. mielos mamytes, kiek jusu leliai sveria ir koks ju ugis 4 menesiu? mes jau antra savaite nenueinam pas gydytoja, del to kad peskelbta gripo epidemija  o as taip pergyvenu del skiepu  kad ju laiku nepadarys  kaip galvojate, ar nieko baisaus, kad veluojam skiepytis?
maskanyte
2011 02 07, 14:08
QUOTE(julija-zafira @ 2011 02 07, 13:57) oho ho kiek dantuku jau turite o mes dar nei vieno, mums jau 4,5 men bet dar nera, seiles bega ir bega, ir dantenos lyg istynusios, bet dantuku nesimato. mielos mamytes, kiek jusu leliai sveria ir koks ju ugis 4 menesiu? mes jau antra savaite nenueinam pas gydytoja, del to kad peskelbta gripo epidemija  o as taip pergyvenu del skiepu  kad ju laiku nepadarys  kaip galvojate, ar nieko baisaus, kad veluojam skiepytis? Nepergyvenkit taip mes ir neturim dar ne vieno dantuko  Mes 4men.svereme 7.3kg,o ugis 66cm  As asmeniskai manau jai ir veliau paskiepys nieko baisaus,as net pazystu kelias mamytes kurios prisiziureja laidu kaip tik delsia mazius skiepyti.
Ramunita
2011 02 07, 14:16
ale man įdomu,kaip nustato,kad tokie kūdikai spalvas skiria?
maskanyte
2011 02 07, 15:03
Mamytes Noreciau paklausti,ar duodat maziukam savo tyreliu,trintu darzoviu? Kaip noriai valgo? Mums vaisines tyreles tai labai patinka  , taciau darzoviu nelabai,valgo negaliu sakyti,nes apzoriukas,taciau raukosi
lauryte27
2011 02 07, 16:32
Kaip idomu buvo paskaityt,ka kitu mazyliai moka  Mano 4men. mazyle labai nori kalbetis (guguoti),jau ima zaisliukus ir visus juos kisa i burnyte,labai nori sedeti,jei tik pasodinu iskart issisiepia iki ausu ir pradeda kalbeti savo kalba  Taip pat labai patinka ziureti i veidrodi,skiria zmones,neprisileidzia svetimu.Stebi aplinka.Tik gaila,kad dar paciai neiseina apsiversti,stengiasi,bet apsivercia tik uzpakaliukas,o apatine dalis ne,labai juokingai atrodo kai ji taip daro
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 07, 13:03) Mamytes Noreciau paklausti,ar duodat maziukam savo tyreliu,trintu darzoviu? Kaip noriai valgo? Mums vaisines tyreles tai labai patinka  , taciau darzoviu nelabai,valgo negaliu sakyti,nes apzoriukas,taciau raukosi  Dar neduodu, bet menesio gale bandysim ragauti obuoliuka ir banana
virgutiene
2011 02 07, 17:58
QUOTE(julija-zafira @ 2011 02 07, 13:57) oho ho kiek dantuku jau turite o mes dar nei vieno, mums jau 4,5 men bet dar nera, seiles bega ir bega, ir dantenos lyg istynusios, bet dantuku nesimato. mielos mamytes, kiek jusu leliai sveria ir koks ju ugis 4 menesiu? mes jau antra savaite nenueinam pas gydytoja, del to kad peskelbta gripo epidemija  o as taip pergyvenu del skiepu  kad ju laiku nepadarys  kaip galvojate, ar nieko baisaus, kad veluojam skiepytis? Mano lelius 4 men. sveria 5.8 kg, o ugis - 60 cm. Siaip gydytoja sake, kad mazokai sveria, turetu daugiau buti...
_Andzelika_
2011 02 07, 18:12
Sveikos,na manasis mazas,tai sunkiai ka dare,nes ir galvyte jau tvirtai laike tik 4 menesiuku,o pagal viska turejo sako triju menesiu laikyti galva vaikutis pats  o siaip jau daug ka mokejom ir bandem valgyti jau kita maisteli,nes mamyte neturejo daug ir ilgai savo pienuko
maskanyte
2011 02 07, 20:16
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 07, 18:28) Dar neduodu, bet menesio gale bandysim ragauti obuoliuka ir banana  Obuoliukas liuks, bet va del banano tai vietoj taves tai susilaikyciau,geriau kriausiu
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 07, 18:16) Obuoliukas liuks, bet va del banano tai vietoj taves tai susilaikyciau,geriau kriausiu  nuo kriausiu nesukietes viduriukai?
maskanyte
2011 02 08, 13:07
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 07, 23:10) nuo kriausiu nesukietes viduriukai?  Mes valgom lyg ir viskas tvarkoje,juk gali biskyti pabandyti duoti ir matysi tinka a ne, galima ir maisyta pirkti obuolys-kriause
Laba diena ..musu mazylei rytoj 4 menesiai seip guguoja zaisliuka i rankyte imi daug sypsosi ir netgi du kartus jau kazkaip pavyko kvatoti bet tik du kartus nvisada eina ja taip prajuoknti..tik va man neramu kad ji dar nesivarto ..niekada pati dar nesiverte guli rami galvyte sukineja labai jau sesti nori iskerta i pistus ir klia galvyte tik va nesivarto sakykite ar tai normalu/?
QUOTE(heilla @ 2011 02 08, 11:52) Laba diena ..musu mazylei rytoj 4 menesiai seip guguoja zaisliuka i rankyte imi daug sypsosi ir netgi du kartus jau kazkaip pavyko kvatoti bet tik du kartus nvisada eina ja taip prajuoknti..tik va man neramu kad ji dar nesivarto ..niekada pati dar nesiverte guli rami galvyte sukineja labai jau sesti nori iskerta i pistus ir klia galvyte tik va nesivarto sakykite ar tai normalu/?  nieko baisaus
Roxaniuke
2011 02 08, 15:41
Mano dukrytei kai buvo 4-4,5 mėn. išmoko verstis ant šono ir ant pilvo beveik vienu metu.
Rita_Sa
2011 02 08, 16:40
QUOTE(heilla @ 2011 02 08, 14:52) Laba diena ..musu mazylei rytoj 4 menesiai seip guguoja zaisliuka i rankyte imi daug sypsosi ir netgi du kartus jau kazkaip pavyko kvatoti bet tik du kartus nvisada eina ja taip prajuoknti..tik va man neramu kad ji dar nesivarto ..niekada pati dar nesiverte guli rami galvyte sukineja labai jau sesti nori iskerta i pistus ir klia galvyte tik va nesivarto sakykite ar tai normalu/?  Mano vyriokui 5men, bet nesivarto, pries kokia savaite tik sugalvojo sesti, o iki tol nerode tam noro. Kai ateis laikas - viska prades daryti, nereikia tu mazyliu skubinti
maskanyte
2011 02 09, 23:12
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 02 08, 17:40) Mano vyriokui 5men, bet nesivarto, pries kokia savaite tik sugalvojo sesti, o iki tol nerode tam noro. Kai ateis laikas - viska prades daryti, nereikia tu mazyliu skubinti  Tai manau jus teisi,ateis laikas ir ismoks. Tik va vis tas motiniskas rupestis privercia mus sunerimti jai ne del vieno tai del kito
laba diena mamytes, na bent siek tiek nuraminote,na taip oi tas mamos rupestis o dar kai vaikelis pirmas
maskanyte
2011 02 12, 08:02
QUOTE(heilla @ 2011 02 10, 17:48) laba diena mamytes, na bent siek tiek nuraminote,na taip oi tas mamos rupestis o dar kai vaikelis pirmas   aisku kai pirmas daugiausia visko gali prisigalvoti kas negerai,bet manau ir auginant antra trecia.........vis kas ne taip i jau atrodo kad negerai  Aisku as auginu pirmaja atzalele, bet man atrodo kad tas rupestelis islieka
kristuzil
2011 02 12, 15:33
Mum 4 men ir savaite ir mes jau beveik menesi verciames nuo nugarytes ant pilvuko, sia savaite pradejo ir nup pilvuko ant sono ir nugarytes verstis, nes ismoko riestis gulit ant pilvo, keliasi ir tada gaunasi apsiversti  zaidzia su zaisliukais gulint ant piulvuko, griebia jau, labai patinka ciupineti mamytes ir tevelio veidus
smilgaiva
2011 02 12, 16:10
Sveikos mielosios,mes taip pat jau 4 menesiuku ir 8 dienu  ,turim jau du perliukus burnytej,verciames patys ant pilvuko nuo nugaros,seiliu galetumem prileist koki litra per diena  guguojam,krykstaujam,daug valgom ilgai miegam.
QUOTE(smilgaiva @ 2011 02 12, 14:10) Sveikos mielosios,mes taip pat jau 4 menesiuku ir 8 dienu  ,turim jau du perliukus burnytej,verciames patys ant pilvuko nuo nugaros,seiliu galetumem prileist koki litra per diena  guguojam,krykstaujam,daug valgom ilgai miegam.  as vis ieskau pas savo vaika burnytej dantuku, bet vis nerandu  O jau kaip pradejo sneketi garsiai ir rankom mosikuodamas  Vakar buvom sveciuose, tai linksmino tetulyte
maskanyte
2011 02 12, 17:11
Musu mazasis karalaitis jau parodo ka nori paimti, o jai neini ten kur jis nori ar neduodi ko jis nori, tai musasi  trenke su rankyte ir pyksta
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 12, 15:11) Musu mazasis karalaitis jau parodo ka nori paimti, o jai neini ten kur jis nori ar neduodi ko jis nori, tai musasi  trenke su rankyte ir pyksta  ar jus jau sodinat biskuti vaikucius? Mano mazylis jau gulint pakelia galvyte ir petukus, nori sestis, bet as vis bijau
maskanyte
2011 02 12, 21:13
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 12, 18:28) ar jus jau sodinat biskuti vaikucius? Mano mazylis jau gulint pakelia galvyte ir petukus, nori sestis, bet as vis bijau  As tai po biskyti jau sodinu. Nors kazkur esu skaiciusi jog sodinti galima tik nuo 5men. Bet nejau kankinsiu vaika? Ne  Aisku vienam sedeti neleidziu, palaikau uz pazastyciu ir neilgai  Jam taip gera sedint dairytis
|
|