Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 4-as mėnuo
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Dolyte
Pasidalinkime 4-ojo mėnesio patirtimi ir pasiekimais.

Ką turėtų daryti 4-ių mėnesių kūdikis:

Gulėdamas greitai ir laisvai sukioja galvą į visas puses.
Gulėdamas ant pilvo, galvą pakelia 90 °, remiasi dilbiais ar ištiestomis rankomis, vartosi į abi puses - gali apsiversti nuo pilvo ant šono ar nugaros.
Guli ant pilvo ištiestomis kojomis.
Statant kojas ištiesia.
Atsirėmęs pasėdi 10-15 min, galvą laiko tvirtai ir tiesiai, nugara tvirtai ištiesta.
Plaštakų judesiai gyvesni ir įvairesni: moka sudeti abi plaštakas (vieną prie kitos).
Žaislus ima visa plaštaka.
Imdamas daiktą žiūri tai į jį, tai į ranką.
Dažnai iš karto nepavyksta daikto sugriebti, ranka atsiduria šalia daikto.
Mėgsta guguoti.
Mokosi tarti balses ir priebalses.
Guguoja 3-15 min.
Pradeda čiauškėti.
Kai verkia, balsas stiprus.
Kalbinamas krykščia, šypsosi, guguoja.
Pasitenkinimą išreiškia garsiai: kikena, krykščia, šypsosi, garsiai juokiasi.
Skleidžia kelių tonų garsus.
Skiria spalvas, mato nevienodai nutolusius daiktus.
Būdrauja val. ir ilgiau.
Tyrinėja daiktus, žaislus, domisi jų detalėmis.
Koordinuoti galvos ir akių judesiai: akimis ir galvos pasukimu seka svyruojančius, judančius daiktus, išgirstą garsą.
Daikto siekia aktyviai: rankomis ir kūnu, žvilgsnį nukreipia nuo rankos į šalia esantį objektą, siekia jo, pagriebia ar nustumia jį bet kuria ranka
Prisitraukia prie savęs kabančius daiktus.
Kiša daiktus į burną.
Smūgiuoja viena ranka ar plaštaka, bet dažnai nepataiko.
Suvokia atstumą.
Atsimena tai, kas įvyko prieš 5-7 min.
Skiria gyvus veidus ir žmones nuo pieštų.
Pažįstą mamą ir dažnai su juo būnančius žmones, svetimus priima nepatikliai, mėgsta bendrauti.
Žaidžia abiem rankomis kartu.
Gali šypsotis ir skleisti garsus žiūrėdamas į veidrodį.
Atsiduręs svetimoje aplinkoje tai supranta.
Vienus daiktus, žaislus mėgsta labiau nei kitus.
Gali žaislą perimti iš vienos rankos į kitą.
Garsais išreikšia nuotaikas, džiaugsmą, abejojimą, protestą.
Bendraudamas juokiasi, klykia, jei žaidimas nutraukiamas.
Parodo priešiškumą, susijaudinimą.
Stengiasi nusiraminti pats.
Nurimsta girdėdamas muziką, švelnias, lyrines, lėtas dainas.
Domisi savo atvaizdu veidrodyje, šypsosi sau.
Atskiria mamos atvaizdą nuo savo.
Atpažįsta krūtį, šaukštuką, buteliuką, sudeda lūpas valgymui.
Skleidžia garsus kviesdamas bendrauti - kosti, pliaukši liežuviu.
Mėgsta būti ant rankų.
Mėgsta maudytis - taškosi, spardosi, atlieka įvairius judesius.

***JANINA***
Mano panelei jau keturi mėnesiai,labiausiai patinka būti su mama.Lengvai apsiverčia ant pilvo,pradėjo dygti dantukai tai kankinamės.Moka spygauti,labai nori sėdėti.O šiaip kiekviena diena kažkas naujo.Tai mūsų šeimos spindulėlis 4u.gif
Dolyte
QUOTE(***JANINA*** @ 2011 01 31, 17:19)
Mano panelei jau keturi mėnesiai,labiausiai patinka būti su mama.Lengvai apsiverčia ant pilvo,pradėjo dygti dantukai tai kankinamės.Moka spygauti,labai nori sėdėti.O šiaip kiekviena diena kažkas naujo.Tai mūsų šeimos spindulėlis 4u.gif
*

thumbup.gif ir mano spygauja, krykstauja. Ant ranku buti geriausia. Ir malasi, duodasi, sunku nulaikyti. Patinka demesys, bendravimas, vienas nepabus doh.gif
Dantukai lyg tai nelenda dar blush2.gif
Žydrūnėė
Sveikos mamytes:) As esu jauna mamyte smile.gif ir turiu suneli. mums iskilo labai didelis klausimas. Nuo 3 men mazylis nustojo kalbeti, nebeguguoja ir isidejes sciulptuka nebesak o eikeikeik. Siandien mums suejo 4 menesiukai. Kodel jis nebekalba? Visus garsus girdi. Gal galit patart kas jam gali but?
Dolyte
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 01, 09:45)
Sveikos mamytes:) As esu jauna mamyte smile.gif  ir turiu suneli. mums iskilo labai didelis klausimas. Nuo 3 men mazylis nustojo kalbeti, nebeguguoja ir isidejes sciulptuka nebesak o eikeikeik. Siandien mums suejo 4 menesiukai. Kodel jis nebekalba? Visus garsus girdi. Gal galit patart kas jam gali but?
*

As susirupinciau blush2.gif Gal nueikit pas daktara unsure.gif
dragostėja
Šliaužia, vartosi, turi 4 dantukus.
maskanyte
Sveikos mamytes 4u.gif Mes jau mokame daug ka wub.gif moka parodyti ka nori paimti,sedasi-net sunku nulaikyti pats atsilenke,labai daug guguojam,ismokom nesenai spiegti,tai ciut kas nepatinka tai is karto spiegia lotuliukas.gif Guleti visai nenori,vyksta piktumai kai paguldau blush2.gif Tai jau tikrai kad db kieviena diena vis kazka nauja ismoksta lotuliukas.gif Pavyzdiuj snd pamaciau kaip mazasis pasiemes barskuti ne tik laiko bet ir pasuka, nes viduj barskucio yra karvyte ax.gif Gera stebeti kaip db pradeda tirineti daiktus paimtus i ranka thumbup.gif
Dolyte
QUOTE(dragostėja @ 2011 02 01, 17:05)
Šliaužia, vartosi, turi 4 dantukus.
*

bigsmile.gif va cia tai bent.
O mes neturim dar nei vieno, ir nelabai suprantu ar jie jau dygsta blush2.gif
Fiesta10
Sveikutes,
mes irgi neturim dar dantuku, bet seiles bega upemis, ypac vakarais smile.gif . Tai gi laukiam smile.gif. Labai nori sedeti, ir tik pabandyk paguldyt. Megsta glamzyti laikrascius ir viska i burnyte kisa smile.gif . Juokiasi garsiai, atpazysta zmones ir sypsosi jiems ir katinui lotuliukas.gif Ziuri i save veidrodyje, "sneka" kaz ka sau. Vartosi tik tai ant sonus, ant pilvuko viena karta apsiverte, ir daugiau neiseina. Megsta buti ant ranku, o jau sunkoka nesioti rolleyes.gif .
Dolyte atrodo musu mazyliai gime ta pacia diena 4u.gif
Dolyte
QUOTE(Fiesta10 @ 2011 02 02, 12:00)
Sveikutes,
mes irgi neturim dar dantuku, bet seiles bega upemis, ypac vakarais  smile.gif . Tai gi laukiam smile.gif. Labai nori sedeti, ir tik pabandyk paguldyt. Megsta glamzyti laikrascius ir viska i burnyte kisa  smile.gif . Juokiasi garsiai, atpazysta zmones ir sypsosi jiems ir katinui  lotuliukas.gif  Ziuri i save veidrodyje, "sneka" kaz ka sau. Vartosi tik tai ant sonus, ant pilvuko viena karta apsiverte, ir daugiau neiseina. Megsta buti ant ranku, o jau sunkoka nesioti  rolleyes.gif .
Dolyte atrodo musu mazyliai gime ta pacia diena  4u.gif
*

Aha, ir mano berniukas megsta but nesiojamas ant ranku doh.gif Sunkus vaikis, bet ko nepadarysi del jo blush2.gif

bigsmile.gif viena diena gime
mildziuxp
mums ryt sueis keturi menesiukai smile.gif
mazyte labai nori sestis, rieciasi ir pyksta, kai nepadedi atsisesti, nebepatinka guleti. Guledama smarkiai spardosi, zaidzia su savo kojytemis, pagauna ir kisa i burnyte lotuliukas.gif Ant pilvuko be paskatinimo ir pagalbos nelabai apsivercia. Dantuku dar neturime, bet jau laukiame labai smile.gif smile.gif
Jau nuo pirmo menesiuko gugavo, o dabar jau apie menesi labai mazai "kalba" unsure.gif reaguoja i kalbanti, sypsosi ir labiau pradeda mosikuotis rankytemis ir kojytemis, bet "neatsako" kaip anksciau balsu verysad.gif ar kam taip buvo? ar itarti kanors bloga? ji ismoko iskisusi liezuvi ir spjaudamas sakyti "buu" taip isreiksdama nepasitenkinima lotuliukas.gif
Dolyte
QUOTE(mildziuxp @ 2011 02 03, 11:07)
mums ryt sueis keturi menesiukai smile.gif
mazyte labai nori sestis, rieciasi ir pyksta, kai nepadedi atsisesti, nebepatinka guleti. Guledama smarkiai spardosi, zaidzia su savo kojytemis, pagauna ir kisa i burnyte  lotuliukas.gif Ant pilvuko be paskatinimo ir pagalbos nelabai apsivercia. Dantuku dar neturime, bet jau laukiame labai smile.gif smile.gif
Jau nuo pirmo menesiuko gugavo, o dabar jau apie menesi labai mazai "kalba"  unsure.gif  reaguoja i kalbanti, sypsosi ir labiau pradeda mosikuotis rankytemis ir kojytemis, bet "neatsako" kaip anksciau balsu  verysad.gif  ar kam taip buvo? ar itarti kanors bloga? ji ismoko iskisusi liezuvi ir spjaudamas sakyti "buu" taip isreiksdama nepasitenkinima  lotuliukas.gif
*

o as dar nesodinu, ir neleidziu sestis unsure.gif
Mano vaikas irgi kojom malasi, sudetinga sauskelnes pakeisti doh.gif

Gal nieko baisaus, kad mazai "kalba", gal dabar uzejes toks laikotarpis? Mano vaikas vienu metu labai spygavo, paskui labai spjaudesi,dabar labai rekauja biggrin.gif
mildziuxp
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 03, 14:32)
o as dar nesodinu, ir neleidziu sestis  unsure.gif
Mano vaikas irgi kojom malasi, sudetinga sauskelnes pakeisti  doh.gif 

Gal nieko baisaus, kad mazai "kalba", gal dabar uzejes toks laikotarpis? Mano vaikas vienu metu labai spygavo, paskui labai spjaudesi,dabar labai rekauja  biggrin.gif
*

Jo pamperi pakeisti tai labai sudetinga, ypac kai koja burnoj atsiduria lotuliukas.gif
na tikekimes, kad dabar uzejes "buu" periodas, kuris uzgoze gugavimus ...
Žydrūnėė
As siandien savaji leliuka veziau pas ausu daktara, sake ausytes svarios nera uzsikisusios viskas gerai, o kodel nekalba ir mazai reaguoja i bildesius nepasako nes nezino ka sakyti:( todel gavome siuntima i Kauna tirtis. Ir dabar galvojam ar cia tik mums atrodo kad vaikelis i stipresnius ar sipnesnius garsus nereguoja o gal nesneka nes musu negirdi balsu:( net nezinau ka galvoti ir ka bedaryti:(
mildziuxp
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 04, 01:14)
As siandien savaji leliuka veziau pas ausu daktara, sake ausytes svarios nera uzsikisusios viskas gerai, o kodel nekalba ir mazai reaguoja i bildesius nepasako nes nezino ka sakyti:( todel gavome siuntima i Kauna tirtis. Ir dabar galvojam ar cia tik mums atrodo kad vaikelis i stipresnius ar sipnesnius garsus nereguoja o gal nesneka nes musu negirdi balsu:( net nezinau ka galvoti ir ka bedaryti:(
*

o tai visiskai nereaguoja i balsa? ar tik "nekalba" ?
musu irgi nebekalba, bet kai kalbini reaguoja ir kitaip "atsako" - mosikavimaisi, sypsena ir pan...
Žydrūnėė
snekinam jis ziuri i mus sypsosi, mosekuoja bando kazka pasakyti bet jokio garso neisleidzia tik susinervines suniurzgia ir viskas:( ir tik i kai kuriuos garsus kreipia demesi i kitus nea:(
Dolyte
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 04, 15:23)
snekinam jis ziuri i mus sypsosi, mosekuoja bando kazka pasakyti bet jokio garso neisleidzia tik susinervines suniurzgia ir viskas:( ir tik i kai kuriuos garsus kreipia demesi i kitus nea:(
*

g.gif

Ar jus po biskuti sodinat vaikelius? As labai bijau,kad nepakenkciau stuburui ir nezinau kaip pasodinti ji svelniai blush2.gif

Ar ir jusu vaikiukai nori ant ranku ir ant ranku, arba kad visada butumet salia? doh.gif Jau nieko negaliu pasidaryti, nieko nespeju,o su viena ranka jau nelabai pavyksta vaika islaikyti, nes jis sukiojasi, dairosi ax.gif
Žydrūnėė
manasis tai labai nemegsta guleti, retenybe kada ramiai pagula. Sodint sodinu as tai truputi bet neilgai. PVZ kai jis prasibunda is pokaicio ar ilgai pagulejes ramiai lovoje paimu ji uz rankyciu ir po truputi jis keliasi, atsiseda apsizvalgo ir juoktis ima:D jei ka reikia man padaryti tai ji isisodinu i nesine ir nesiojuosi su savimi, arba trumpam i kedute pasodinu ir zaisliuka iduodu:)
Dolyte
QUOTE(Žydrūnėė @ 2011 02 04, 20:16)
manasis tai labai nemegsta guleti, retenybe kada ramiai pagula. Sodint sodinu as tai truputi bet neilgai. PVZ kai jis prasibunda is pokaicio ar ilgai pagulejes ramiai lovoje paimu ji uz rankyciu ir po truputi jis keliasi, atsiseda apsizvalgo ir juoktis ima:D jei ka reikia man padaryti tai ji isisodinu i nesine ir nesiojuosi su savimi, arba trumpam i kedute pasodinu ir zaisliuka iduodu:)
*

As bijau nesykle dar naudoti doh.gif Man vis atrodo,kad negerai vaikui blush2.gif
Žydrūnėė
As bijau nesykle dar naudoti doh.gif Man vis atrodo,kad negerai vaikui blush2.gif
*

[/quote]

Nesykle pvz kur as turiu tai labai gera nes vaiko nugara atsiremia i kieta vidu ir jam labai patogu, ir nepasakyciau kad pilnai jis sedi, tikrai nieko blogo neatsitiks jo stuburiukui, aisku nereiktu jo nesiot kokia valanda ar dvi . manasis tai benesiojamas labai skaniai joje uzmiega:D
Rita_Sa
As kaip cia paskaiciau tai kai kuriu vaikai ir vartosi, ir ropoja, o manasis kiek besiverstu - neisiena, po daugeliu nevykusiu bandymu pradeda pykti. Dar visai neseniai tik nusprende, kad VISKAS, pavargau guleti, reikia sestis, tai dbr labai patenkintas buna, kai duodi pirstus ir atsiseda trumpam. Dantuku neturim, nors seiles bega jau beveik du men, tai nieko nerodo del dantuku. Labai megsta ant ranku, bet niekas nepratina, tai turiu bent buti, kad jis visada mane matytu. Manau, kad teisingai mama pasake, kad mano vyriokas nesuvaldo kunelio, ta prasme, kad dauguma dalyku pirmesni pradeda daryti kudesni vaikiukai, o musiskis toks pilnutis smile.gif

Zydrunee, o tavo vaikinukas neissigasta kokio netiketo garso? Nesinervuok, viskas bus gerai, gal paprasciausiai jis neturi ka jums atsakyti? g.gif 4u.gif smile.gif

Apie nesynes... kzkada norejau, manaiu geras daiktas butu, bet paskaiciau ir persigalvojau

http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&subtema=26
Dolyte
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 02 05, 13:17)
As kaip cia paskaiciau tai kai kuriu vaikai ir vartosi, ir ropoja, o manasis kiek besiverstu - neisiena, po daugeliu nevykusiu bandymu pradeda pykti. Dar visai neseniai tik nusprende, kad VISKAS, pavargau guleti, reikia sestis, tai dbr labai patenkintas buna, kai duodi pirstus ir atsiseda trumpam. Dantuku neturim, nors seiles bega jau beveik du men, tai nieko nerodo del dantuku. Labai megsta ant ranku, bet niekas nepratina, tai turiu bent buti, kad jis visada mane matytu. Manau, kad teisingai mama pasake, kad mano vyriokas nesuvaldo kunelio, ta prasme, kad dauguma dalyku pirmesni pradeda daryti kudesni vaikiukai, o musiskis toks pilnutis smile.gif

Zydrunee, o tavo vaikinukas neissigasta kokio netiketo garso? Nesinervuok, viskas bus gerai, gal paprasciausiai jis neturi ka jums atsakyti?  g.gif  4u.gif  smile.gif 

Apie nesynes... kzkada norejau, manaiu geras daiktas butu, bet paskaiciau ir persigalvojau

http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&subtema=26
*

Seiliu gausumas nereiskia apie dantukus. Nuo 10sav pradeda daugeti seiliu ir jie nespeja ryti, todel toks seiletekis buna. Mano vaikas dar ir dabar paspringsta seilemis

Va va, ir as apie nesykles esu prisiskaicius, kad nedrystu nesioti vaiko blush2.gif
Žydrūnėė
jis kartais reaguoja i garsus kartais ne:( va tai man ir yra keista.
Fiesta10
Mano mergaite labai jau nori sedeti, leidziam truputi, bet labai trumpai, tada tokia laiminga, sypsosi, dairosi visur smile.gif Kai darau masaza, paimu uz pirstukus kad ranyte pamasazuoti, o jinai iskart stengiasi sestis smile.gif . Nesiokle jai napatinka, pabandem viena karta, tai pradejo verkti, daugiau ir nebandom, gerai kad nepirkom, o pasiskolinom smile.gif .
maskanyte
Nuo 3.5men mes jau norim sestis,taciau neleidau, o db po truputi jau leidziu pasedeti. Jau laimes buna tai i valias, net seiles upeliu bega lotuliukas.gif Tik va mazesnis daugiau gugavo db jau tiek nebeguguoja,dazniausiai sako buuuu...,spygauja ax.gif
virgutiene
mano vaikinukui jau 4 men., bet jis dar nelabai megsta nei vartytis, nei ant pilvuko guleti, labiausiai jam patinka ant nugarytes guleti arba ant ranku, kaip ir daugeliui leliuku biggrin.gif Nezinau, manau ateis laikas ir vaikelis pats supras, kada jam norisi sestis, vartytis ir t.t. Zinoma, guldau ant pilvuko, bandau apversti ant nugarytes, nes jis stengiasi, bet tik uzpakaliukas kyla, o virsutine kuno dalis nesivercia, nes maisosi rankytes... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
julija-zafira
oho ho kiek dantuku jau turite smile.gif
o mes dar nei vieno, mums jau 4,5 men bet dar nera, seiles bega ir bega, ir dantenos lyg istynusios, bet dantuku nesimato.
mielos mamytes, kiek jusu leliai sveria ir koks ju ugis 4 menesiu? mes jau antra savaite nenueinam pas gydytoja, del to kad peskelbta gripo epidemija sad.gif o as taip pergyvenu del skiepu sad.gif kad ju laiku nepadarys sad.gif
kaip galvojate, ar nieko baisaus, kad veluojam skiepytis?
maskanyte
QUOTE(julija-zafira @ 2011 02 07, 13:57)
o mes dar nei vieno, mums jau 4,5 men bet dar nera, seiles bega ir bega, ir dantenos lyg istynusios, bet dantuku nesimato.
mielos mamytes, kiek jusu leliai sveria ir koks ju ugis 4 menesiu? mes jau antra savaite nenueinam pas gydytoja, del to kad peskelbta gripo epidemija sad.gif o as taip pergyvenu del skiepu sad.gif kad ju laiku nepadarys sad.gif
*

Nepergyvenkit taip mes ir neturim dar ne vieno dantuko mirksiukas.gif Mes 4men.svereme 7.3kg,o ugis 66cm rolleyes.gif As asmeniskai manau jai ir veliau paskiepys nieko baisaus,as net pazystu kelias mamytes kurios prisiziureja laidu kaip tik delsia mazius skiepyti.
Ramunita
ale man įdomu,kaip nustato,kad tokie kūdikai spalvas skiria? smile.gif
maskanyte
Mamytes 4u.gif
Noreciau paklausti,ar duodat maziukam savo tyreliu,trintu darzoviu? Kaip noriai valgo? Mums vaisines tyreles tai labai patinka thumbup.gif, taciau darzoviu nelabai,valgo negaliu sakyti,nes apzoriukas,taciau raukosi lotuliukas.gif
lauryte27
Kaip idomu buvo paskaityt,ka kitu mazyliai moka smile.gif Mano 4men. mazyle labai nori kalbetis (guguoti),jau ima zaisliukus ir visus juos kisa i burnyte,labai nori sedeti,jei tik pasodinu iskart issisiepia iki ausu ir pradeda kalbeti savo kalba smile.gif Taip pat labai patinka ziureti i veidrodi,skiria zmones,neprisileidzia svetimu.Stebi aplinka.Tik gaila,kad dar paciai neiseina apsiversti,stengiasi,bet apsivercia tik uzpakaliukas,o apatine dalis ne,labai juokingai atrodo kai ji taip daro lotuliukas.gif
Dolyte
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 07, 13:03)
Mamytes 4u.gif
Noreciau paklausti,ar duodat maziukam savo tyreliu,trintu darzoviu? Kaip noriai valgo? Mums vaisines tyreles tai labai patinka thumbup.gif, taciau darzoviu nelabai,valgo negaliu sakyti,nes apzoriukas,taciau raukosi lotuliukas.gif
*

Dar neduodu, bet menesio gale bandysim ragauti obuoliuka ir banana blush2.gif
virgutiene
QUOTE(julija-zafira @ 2011 02 07, 13:57)
*

Mano lelius 4 men. sveria 5.8 kg, o ugis - 60 cm. Siaip gydytoja sake, kad mazokai sveria, turetu daugiau buti... ax.gif
_Andzelika_
Sveikos,na manasis mazas,tai sunkiai ka dare,nes ir galvyte jau tvirtai laike tik 4 menesiuku,o pagal viska turejo sako triju menesiu laikyti galva vaikutis pats smile.gif
o siaip jau daug ka mokejom ir bandem valgyti jau kita maisteli,nes mamyte neturejo daug ir ilgai savo pienuko smile.gif
maskanyte
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 07, 18:28)
Dar neduodu, bet menesio gale bandysim ragauti obuoliuka ir banana  blush2.gif
*

Obuoliukas liuks, bet va del banano tai vietoj taves tai susilaikyciau,geriau kriausiu thumbup.gif
Dolyte
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 07, 18:16)
Obuoliukas liuks, bet va del banano tai vietoj taves tai susilaikyciau,geriau kriausiu thumbup.gif
*

nuo kriausiu nesukietes viduriukai? g.gif
maskanyte
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 07, 23:10)
nuo kriausiu nesukietes viduriukai?  g.gif
*

Mes valgom lyg ir viskas tvarkoje,juk gali biskyti pabandyti duoti ir matysi tinka a ne, galima ir maisyta pirkti obuolys-kriause ax.gif thumbup.gif
heilla
Laba diena ..musu mazylei rytoj 4 menesiai seip guguoja zaisliuka i rankyte imi daug sypsosi ir netgi du kartus jau kazkaip pavyko kvatoti bet tik du kartus nvisada eina ja taip prajuoknti..tik va man neramu kad ji dar nesivarto ..niekada pati dar nesiverte guli rami galvyte sukineja labai jau sesti nori iskerta i pistus ir klia galvyte tik va nesivarto sakykite ar tai normalu/? g.gif
Dolyte
QUOTE(heilla @ 2011 02 08, 11:52)
Laba diena ..musu mazylei rytoj 4 menesiai  seip  guguoja zaisliuka i rankyte imi  daug sypsosi ir netgi du kartus jau  kazkaip pavyko kvatoti bet  tik du kartus  nvisada eina ja taip prajuoknti..tik va man neramu kad ji dar nesivarto ..niekada pati dar nesiverte guli rami galvyte sukineja labai jau sesti nori iskerta  i pistus ir klia galvyte tik va nesivarto sakykite ar tai normalu/? g.gif
*

nieko baisaus wink.gif
Roxaniuke
Mano dukrytei kai buvo 4-4,5 mėn. išmoko verstis ant šono ir ant pilvo beveik vienu metu.
Rita_Sa
QUOTE(heilla @ 2011 02 08, 14:52)
Laba diena ..musu mazylei rytoj 4 menesiai  seip  guguoja zaisliuka i rankyte imi  daug sypsosi ir netgi du kartus jau  kazkaip pavyko kvatoti bet  tik du kartus  nvisada eina ja taip prajuoknti..tik va man neramu kad ji dar nesivarto ..niekada pati dar nesiverte guli rami galvyte sukineja labai jau sesti nori iskerta  i pistus ir klia galvyte tik va nesivarto sakykite ar tai normalu/? g.gif
*

Mano vyriokui 5men, bet nesivarto, pries kokia savaite tik sugalvojo sesti, o iki tol nerode tam noro. Kai ateis laikas - viska prades daryti, nereikia tu mazyliu skubinti smile.gif 4u.gif
maskanyte
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 02 08, 17:40)
Mano vyriokui 5men, bet nesivarto, pries kokia savaite tik sugalvojo sesti, o iki tol nerode tam noro. Kai ateis laikas - viska prades daryti, nereikia tu mazyliu skubinti smile.gif  4u.gif
*

Tai manau jus teisi,ateis laikas ir ismoks. Tik va vis tas motiniskas rupestis privercia mus sunerimti jai ne del vieno tai del kito wub.gif
heilla
laba diena mamytes, na bent siek tiek nuraminote,na taip oi tas mamos rupestis o dar kai vaikelis pirmas doh.gif
maskanyte
QUOTE(heilla @ 2011 02 10, 17:48)
laba diena mamytes, na bent siek tiek nuraminote,na taip oi tas mamos  rupestis o dar kai  vaikelis pirmas doh.gif
*

lotuliukas.gif aisku kai pirmas daugiausia visko gali prisigalvoti kas negerai,bet manau ir auginant antra trecia.........vis kas ne taip i jau atrodo kad negerai ax.gif Aisku as auginu pirmaja atzalele, bet man atrodo kad tas rupestelis islieka ax.gif
kristuzil
Mum 4 men ir savaite ir mes jau beveik menesi verciames nuo nugarytes ant pilvuko, sia savaite pradejo ir nup pilvuko ant sono ir nugarytes verstis, nes ismoko riestis gulit ant pilvo, keliasi ir tada gaunasi apsiversti bigsmile.gif zaidzia su zaisliukais gulint ant piulvuko, griebia jau, labai patinka ciupineti mamytes ir tevelio veidus bigsmile.gif
smilgaiva
Sveikos mielosios,mes taip pat jau 4 menesiuku ir 8 dienu thumbup.gif ,turim jau du perliukus burnytej,verciames patys ant pilvuko nuo nugaros,seiliu galetumem prileist koki litra per diena 4u.gif guguojam,krykstaujam,daug valgom ilgai miegam. bigsmile.gif
Dolyte
QUOTE(smilgaiva @ 2011 02 12, 14:10)
Sveikos mielosios,mes taip pat jau 4 menesiuku ir 8 dienu  thumbup.gif ,turim jau du perliukus burnytej,verciames patys ant pilvuko nuo nugaros,seiliu galetumem prileist koki litra per diena  4u.gif guguojam,krykstaujam,daug valgom ilgai miegam.  bigsmile.gif
*

thumbup.gif

as vis ieskau pas savo vaika burnytej dantuku, bet vis nerandu ax.gif O jau kaip pradejo sneketi garsiai ir rankom mosikuodamas bigsmile.gif Vakar buvom sveciuose, tai linksmino tetulyte smile.gif
maskanyte
Musu mazasis karalaitis jau parodo ka nori paimti, o jai neini ten kur jis nori ar neduodi ko jis nori, tai musasi lotuliukas.gif trenke su rankyte ir pyksta lotuliukas.gif
Dolyte
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 12, 15:11)
Musu mazasis karalaitis jau parodo ka nori paimti, o jai neini ten kur jis nori ar neduodi ko jis nori, tai musasi lotuliukas.gif trenke su rankyte ir pyksta lotuliukas.gif
*

thumbup.gif

ar jus jau sodinat biskuti vaikucius? Mano mazylis jau gulint pakelia galvyte ir petukus, nori sestis, bet as vis bijau blush2.gif
maskanyte
QUOTE(Dolyte @ 2011 02 12, 18:28)
thumbup.gif 

ar jus jau sodinat biskuti vaikucius? Mano mazylis jau gulint pakelia galvyte ir petukus, nori sestis, bet as vis bijau  blush2.gif
*

As tai po biskyti jau sodinu. Nors kazkur esu skaiciusi jog sodinti galima tik nuo 5men. Bet nejau kankinsiu vaika? Ne schmoll.gif Aisku vienam sedeti neleidziu, palaikau uz pazastyciu ir neilgai wub.gif Jam taip gera sedint dairytis ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.