Kaip ir neradau tokios temos Atėjo laikas mano naujosioms užuolaidoms "nusiprausti" ir labai bijau sugadinti Kaip skalbiate užuolaidas? Skalbimo mašina ar saugiau rankomis? Prieš skalbiant gal geriau į kokį tinklinį maišą įkišt? Ir kaip jums visos tos skalbimo druskos užuolaidoms skirtos? Ar gerai išsiskalbia, ar vis dėlto reikia ir skalbimo miltelių? Laukių patarimų, idėjų ir naujovių. Geriausio efekto minimaliomis sąnaudomis
Mes skalbiame užuolaidas skalbimo mašinoje drąsiai- yra skalbimo mašinose funkcija lengvas (delikatus) skalbimas būtent tokio tipo audiniams skirtas. O skalbimui naudoju paprastus skalbimo miltelius kaip BONUX, ARIEL ar kt., kurie skirti baltiems audiniams ir išskalauju skalavimo skysčiu (audinių minkštikliu). Man puikiai  išsiskalbia ir "atsigauna" užuolaidos .
QUOTE(sparow @ 2006 02 16, 12:56) Laukių .... Geriausio efekto minimaliomis sąnaudomis  Gali jas pries skalbdama pamerkti vonioje, druskos ipylusi.Atseit padeda dulkems is audeklo atsiskirti. As plaunu su specialia priemone uzuolaidoms, kur jau visko esama. Jei patalpoje rukoma, gal speciali priemone ir geriau, joje kazko esama tiems apnasams pasalint, o bendroje skalbimo priemoneje esanciu prakaita ir kitas kuno isskyras naikinanciu enzimu cia niekam nereika. Bet jei ta druska yra koks papildalas uzuolaidoms, pridedamas i paprasta priemone, galima ir taip. O galima ir paprastais milteliais, kaip Vytule raso. Svarbiausia masinos perdaug neprigrusti, geriau maziau kisti vienu metu, nes jei uzsidulkeje buvo, gali istraukti "pilkmarges" - man seimininkavimo karjeros pradzioje yra taip buve. Aplamai priklauso ir nuo uzuolaidu kokybes, tos pigiosios greiciau papilkuoja sendamos.
Mano uzuolaidos nebaltos. Jos tokios švelniai margos (tarpinės tarp naktinių ir dieninių...) Kokybė tai nežinau. Jei pagal kainą, tai turėtų but aukštos kokybės  Todėl ir bijau sugadint... jos nėra kokios tai purvinos ar taukuotos, patalpose pas mus nerūkoma. Tai gal atskirai nemerksiu. O kai dedat į skalbimo mašiną, jas lankstot ar tiesiog sugrūst ir viskas?
uzuolaidas visada skalbiu skalbimo masina, su spec.milteliais (t.y.milteliais skirtais uzuolaidu skalbimui) ir po skalbimo,isemusi is masinos,dar dregnas-pakabinu  vienu zodziu - jokiu problemu  Pries dedama i skalbimo masina lengvai sulankstau...
As pirmiausia skalbiu su rankomis, o paskui dedu i skalbimo masina ir nustatau delicate programa.
Auksiukė
2006 11 09, 08:48
Aš užuolaidas gražiai sulankstau ir skalbiu, įjungusi lengvo skalbimo funkciją (30 laipsnių temp.) su "Ariel" skalbimo milteliais. Išskalbusi iškart lyginu, nes per užuolaidos sulenkimus lieka žymės  .
Aš skalbių užuolaidas  nuimu, sulankstau ,idedu i pagalves užvalkaleli didesni nes mano užuolaida 6 m ,užsiūnu ir i skalbimo mašina ,idedu milteliu ir druskos spec.užuolaidoms yra parduotuvese pirkt pokeliai mažesni ir didesni iš akies ipylu, mano baltos tai dar priedo yra baliklis užuolaidoms , jungiu kai issiskalbia drėgnas kabinu pusdieni lyg tai buna pasiglamžiūsios vietom bet paskuj issikaba arba galima iš toliau lygintuvu pagarint jei skubiai svečių lauki arba anytos  jau pakabintas ir OK
zavutte
2007 03 19, 10:49
labas moterytes:) issikeliu is namo, turiu kruva uzuolaidu, kurias noreciau kuo skubiau parduoti...pigiai:) jei ka domina, rasykite i e-maila: zavutte@xxx.lt p.s. cia deja nemoku prisegti nuotrauku:)
Azazella
2007 03 23, 13:54
Skalbiu skalbimo masinoje, be jokio isankstinio paruosimo, ant pacio lengviausio rezimo, tik skalbiklio maziau dedu, nes kai idejau normalia doze, tai ziauriai viskas viduje putojo
somebody else
2007 04 02, 13:05
Kaip galvojate ar galima dienines paprastas užuolaidas nustatyti ant virinimo programos? parsivežiau iš kaimo užuolaidas išskalbt, nu šakės niekaip neatskalbiu, vienoj vietoj papeliję yra tai ta vieta taip ir lieka neišsiskalbus  ar jau šakės joms?
etynsur
2007 04 04, 08:45
QUOTE(ramuniuks @ 2007 04 02, 14:05) Kaip galvojate ar galima dienines paprastas užuolaidas nustatyti ant virinimo programos? parsivežiau iš kaimo užuolaidas išskalbt, nu šakės niekaip neatskalbiu, vienoj vietoj papeliję yra tai ta vieta taip ir lieka neišsiskalbus  ar jau šakės joms?  na kazkiek apskalbsi,bet kad visiskai isiskalbs neturek vilciu
somebody else
2007 04 04, 12:59
Taip ir buvo, mirkiau Lilijos baliklyje, po to išvirinau, žymiai baltesnės paliko, bet papelijusioje vietoje vistiek tokios patamsėję....bet jau nėr ką lygint su parsivežtom
arabeska
2007 04 04, 20:44
Sulankstau ir į skalbimo mašiną (švelnaus skalbimo režimas)
Nu va iškilo ir man problema. Turiu užuolaidas iš organzos, o viršuje yra juosta kurioj žiedai įkalti. O pačioj toj juostoj dar viduj flizelinas paklijuotas (kaip būna švarkams, nežinau ar taip vadinasi) Tai gal kas galit patarti kaip jas plauti. Bijau, kad neišsileistų viskas jei kišiu į skalbiankę. Ir ar žiedus reikia išimti skalbiant?
Man irgi įdomu būtų kaip skalbti užuolaidas iš organzos ir taftos  gal kas skalbėte namuose? O gal nešti į valyklą?
Monique
2007 04 17, 13:59
Man irgi reikia patarimo  . Ar prieš skalbdamos jūs išlyginate tuos suraukimus, kurie prisiūti? Tikiuosi, suprantate, apie ką aš.
QUOTE(Monique @ 2007 04 17, 15:59) Man irgi reikia patarimo  . Ar prieš skalbdamos jūs išlyginate tuos suraukimus, kurie prisiūti? Tikiuosi, suprantate, apie ką aš. Kam pries skalbent lygint  issiskalbe isdziuvo ir islyginai,bent jau as taip darau.  O skalbiu skalbimo masinoj nustatau ranku skalbimo funkcija.
Monique
2007 04 19, 13:18
QUOTE(SUNO @ 2007 04 18, 22:40) Kam pries skalbent lygint  issiskalbe isdziuvo ir islyginai,bent jau as taip darau.  O skalbiu skalbimo masinoj nustatau ranku skalbimo funkcija. Aš turėjau omeny išlyginti ne lygintuvu, bet ar ištiesinti tas prisiūtas juosteles, kurios suraukia užuolaidą  , nu nežinau, kaip aiškiau parašyti  . Klausiau tetos, tai ji sako, kad neištiesina tų suraukimų, de to , skalbia kartu su tais plastmasiniais kabliukais, kuriais užuolaida ir kabinama prie karnizo žiedų, nes jie fiksuojasi ir neiškrenta. Tikriausiai ir aš taip darysiu... Užuolaidos - anytos palikimas, nes jei ką nors sugadinsiu ir ji pamatys, tai man bus Papildyta:QUOTE(ramuniuks @ 2007 04 02, 14:05) Kaip galvojate ar galima dienines paprastas užuolaidas nustatyti ant virinimo programos? parsivežiau iš kaimo užuolaidas išskalbt, nu šakės niekaip neatskalbiu, vienoj vietoj papeliję yra tai ta vieta taip ir lieka neišsiskalbus  ar jau šakės joms?  Aš skaičiau, kad pelėsių dėmes iš audinių galima pašalinti taip: "Pelėsių dėmes iš visų audinių galima išvalyti terpentinu ir 5% amoniako tirpalu. Dėmėtą vietą patrinkite, paskui plaukite muiluotu vandeniu ir išskalaukite." Patarimas iš čia: http://saulius1.puslapiai.lt/patar.html
aš tai nukabinu, sugrūdu į skalbiankę, užstatau tą a la rankomis plovimo programą ir viskas. Ištraukiu ir kabinu.
Slibiniukas
2007 04 26, 15:27
Uzuolaidas pries plaunant reikia sumerkti, i vandeni su kepimo milteliais...ar skalbimo masinoje, su milteliais kartu sumaisyti ir kepimo miltelius. Ir skalbti kaip iprasta. Kepimo milteliai veikia kaip ir oxi produktai, tik daug pigesni
QUOTE(Slibiniukas @ 2007 04 26, 15:27) Uzuolaidas pries plaunant reikia sumerkti, i vandeni su kepimo milteliais...ar skalbimo masinoje, su milteliais kartu sumaisyti ir kepimo miltelius. Ir skalbti kaip iprasta. Kepimo milteliai veikia kaip ir oxi produktai, tik daug pigesni  pirma karta girdziu. skamba kaip didziausia nesamone... bet gal ir veiksminga: negaliu gincytis- nebandziau (ir nebandysiu  ) skalbia skalbimo masina, as tik nukabinu idedu + skalbimo milteliu(naudoju kaip ir kitiems skalbiniams tuos pacius) + rezimas glezniems audiniams arba rankinis istraukusi dregnas pakabinu
_vetra_
2007 06 01, 12:16
Aš tai irgi skalbiu skalbimo mašinoj, tik įpilu specialių miltelių užuolaidoms ir viskas ok gaunas, tik buvau padauginus miltelių, tai putojo baisiai daug
Aš sutraukimo juostelės neišleidžiu,neišimu nė tų kabučių  (kam be reialo vargti ).Nukabinu,skalbiankėn,paprastas skalbimas ant 30 laipsnių,pilu ARIEL baltiems ir pirmyn.Paskui tik išėmus iš karto išlyginu ir pakabinu.Užuolaidas skalbiu kas 2 mėn.,tai jos neįskirsta ir lengviau plaunasi.
O kokio nors minkštiklio pilate? Na "Lenor" ar ko nors panašaus? Labai teisingai Moniqe parašė, kad nereikia tų plastmasiukų išimti, nes jei išimsite...teks pirkti visus naujus.Na bent jau man teko  nes pas mane yra toks taftinis pūstas papuošimas virš dieninių užuolaidų,tai aš nukabinau ir nusegiau plastmasiukus (tiksliau jie visi atseginėjant nukrito patys  sulūžo lyg būtų kokie vienkartiniai ),nes nešiau į valyklą. Galėjau ir namie skalbti,bet nžn kaip būtų tekę išlyginti
Uzuolaidas paprastai skalbiu-idedu i skalbimo masina,pastatau "lengva programa",turimu milteliu ir minkstiklio ipilu ir viskas.Skalbias.
Cheetah
2007 07 14, 22:42
uzuolaidoms skalbti yra specialus rusiski , skalbimo milteliai uzuolaidoms "kasemir", ju rasti galima tik "Svaros prekiu" parduotuveje. As jais skalbiu uzuolaidas, automatineje skalbykleje uzstaciusi lengva programa. Skalautoja kartais pilu, kartais ne. As patenkinta tais uzuolaidu skalbimo milteliais, o ir nebrangus jie siaip.
ultraviolet
2007 07 17, 08:38
QUOTE(zujka @ 2007 04 05, 14:40) Nu va iškilo ir man problema. Turiu užuolaidas iš organzos, o viršuje yra juosta kurioj žiedai įkalti. O pačioj toj juostoj dar viduj flizelinas paklijuotas (kaip būna švarkams, nežinau ar taip vadinasi) Tai gal kas galit patarti kaip jas plauti. Bijau, kad neišsileistų viskas jei kišiu į skalbiankę. Ir ar žiedus reikia išimti skalbiant? pas mane irgi tokie  tai as zinok tiesiog dazniau skalbiu, skalbiu rankomis  netrinu ten smarkiai, tiesiog neleidziu joms taip apdulket.tai gaunasi kaip ir skalavimas  nerizikuoju su ta juosta(ir ziedais ikaltais) i skalbykle kist  bijau kad vaizdelis po skalbimo butu nekoks
Sveikutes  na, as skalbiu skalbimo masinoje, neaukstoje temperaturoje, isjungiu apsukas, kad nesusilamdytu, pilu ARIELO arba TAIDO, LENORO taippat. Labai gerai issikalbia, kabinu dregnas
Saldainė
2007 07 30, 20:24
Kadangi pas mane labai dideli langai ir uzuolaidos nemazos, tai man i skalbianke jos tikrai netelta, nesu i valykla. O kurios telpa, tai lengva programa nustatai ir issiplauna
Aš tai irgi kaip Milė, kabinu drėgnas- kam save apsikrauti nereikalingais lyginimo darbais
jblmami
2007 08 09, 22:59
QUOTE(MILĖ @ 2007 07 18, 11:20) Sveikutes  na, as skalbiu skalbimo masinoje, neaukstoje temperaturoje, isjungiu apsukas, kad nesusilamdytu, pilu ARIELO arba TAIDO, LENORO taippat. Labai gerai issikalbia, kabinu dregnas  O kam uzuolaidom Lenor
QUOTE(ultraviolet @ 2007 07 17, 08:38) pas mane irgi tokie  tai as zinok tiesiog dazniau skalbiu, skalbiu rankomis  netrinu ten smarkiai, tiesiog neleidziu joms taip apdulket.tai gaunasi kaip ir skalavimas  nerizikuoju su ta juosta(ir ziedais ikaltais) i skalbykle kist  bijau kad vaizdelis po skalbimo butu nekoks  tai kad 8 m nelabai rankom ir išplausi  Į skalbiankę turėtų pareiti.
QUOTE(jblmami @ 2007 08 09, 22:59) O kam uzuolaidom Lenor  kad minkštos būtų,nesielektrintų ir kvapas
jblmami
2007 08 13, 21:20
QUOTE(svelni @ 2007 08 13, 14:33) kad minkštos būtų,nesielektrintų ir kvapas  Tai kad Lenor uzuolaidom nelabai tinka. As skalbiu uzuolaidas su uzuolaidom skirtais milteliais, o perskalauti pas mus yra specialus skystis. Gal jau ir Lietuvoje yra. Kazkas tai tokio su standikliu.
Gintarėja
2007 08 22, 19:35
pas mane užuolaidos irgi labai dideles, nes dideli langai ir ju nemazai  skalbiu su milteliais VANISH  ir dar perplaunant yra vanish tai kartais ir to pilu, ir silano, 30laipsniu temp ir maziausiu apsuku, isskalbia kuo puikiausiai
Braškutė
2007 08 22, 20:35
niekuo ypatingiau neskalbiu, milteliais ir viskas
pas mane uzsuolaidos prie karnyzu prilipintos tokia specialia lipnia juostele, tai dabar galvoju, ar jos po skalbimo dar lips
labai idomus patarimas čia buvo plauti su kepimo milteliais
arabeska
2007 10 30, 12:33
 šiandien užuolaidas skalbiau - skalbyklėje Persil milteliais ir tiek
Mamusik
2007 10 30, 20:06
QUOTE(GvG @ 2007 10 30, 13:31) labai idomus patarimas čia buvo plauti su kepimo milteliais  O dar pigesnis variantas butu su soda. Nes kepimo milteliai ir geriamoji soda yra tas pats, tik kainos skiriasi.
Skalbiu su paprasciausiais milteliais (kokiu persil'iu ar Arielu), ipilu minkstiklio ir i joki skalbimo maisa negrudu, nes uzuolaidu daug, o maiso tokio didelio neturiu, tai nenoriu glamzyti. Skalbiu skalbykleje rankiniu rezimu.
o gal galite patarti ka daryt su labai susiglamziusiom dieninem uzuolaidom? As kaip protinga,  jas iskalbiau 95 laipsniu temperaturoj, tai jos man taip susglamze kad nei issikaba nei issilygina, dabar baisiai susiglamziusios, ka daryt tokiu atveju, ar jau teks naujas pirkti? Ir aplamai kokij temperaturoj geriausia jas skalbti 30.60? ar dar zemesneje, nes teko girdet tokiu nuomoniu, kad uzuolaidas reik skalbti vos ne lediniame vandenyje, tad kaip is tikruju yra?
d-oncek
2007 11 02, 22:27
QUOTE(opyte @ 2007 11 02, 20:16) o gal galite patarti ka daryt su labai susiglamziusiom dieninem uzuolaidom? As kaip protinga,  jas iskalbiau 95 laipsniu temperaturoj, tai jos man taip susglamze kad nei issikaba nei issilygina, dabar baisiai susiglamziusios, ka daryt tokiu atveju, ar jau teks naujas pirkti? Ir aplamai kokij temperaturoj geriausia jas skalbti 30.60? ar dar zemesneje, nes teko girdet tokiu nuomoniu, kad uzuolaidas reik skalbti vos ne lediniame vandenyje, tad kaip is tikruju yra? Jau matyt teks naujas pirkt...  30 laipsniu manau niekam nepakenks, o virs 40-ne viska galima skalbt.
yalissa
2008 03 19, 15:59
QUOTE(opyte @ 2007 11 02, 19:16) o gal galite patarti ka daryt su labai susiglamziusiom dieninem uzuolaidom? As kaip protinga,  jas iskalbiau 95 laipsniu temperaturoj, tai jos man taip susglamze kad nei issikaba nei issilygina, dabar baisiai susiglamziusios, ka daryt tokiu atveju, ar jau teks naujas pirkti? Ir aplamai kokij temperaturoj geriausia jas skalbti 30.60? ar dar zemesneje, nes teko girdet tokiu nuomoniu, kad uzuolaidas reik skalbti vos ne lediniame vandenyje, tad kaip is tikruju yra? Ir man šiandien per skubėjimą tokia pat nelaimė atsitiko Sumečiau dienines užuolaidas skalbti net nepažiūrėjus į temperatūrą, o buvo nustatyta 95 laipsniai Užuolaidos žiauriai susiglamžė, net neišsilygina. Ką dabar daryti?? Patarkit kas nors
QUOTE(Renatita @ 2008 03 19, 17:59) Ir man šiandien per skubėjimą tokia pat nelaimė atsitiko Sumečiau dienines užuolaidas skalbti net nepažiūrėjus į temperatūrą, o buvo nustatyta 95 laipsniai Užuolaidos žiauriai susiglamžė, net neišsilygina. Ką dabar daryti?? Patarkit kas nors  Geriau nebesukit galvos del siu uzuolaidu,joms jau amen  As skalbiu rankoms ranksluostukus 95 laipsniu temperaturoje,netycia papuole maikute sintetine,labai susiglamze,joks lyginimas nepadejo.Nesiojau po apacia,skalbiau po to koki n kartu kol susidevejo,bet taip ir isliko susiglamziusi..
skaistukas
2008 05 12, 11:25
Nu ir aš dabr pirmą kartą bandau sklabimo mašinoj plaut. Manau kad bus visaks čiki. Tik va žiurėsimkaip taftinės išsiplaus  , nes velnias jei ant jų sausš koks lašiukas užkrenta tai plėmas lieka  , gal kai visas į vandenį nieko nebus
Paprasčiausiai reikia išteliuskuoti vonioje ir kabinti drėgnas.
Skalbiu papračiausiai mašinoj su tuo metu turimais milteliais ir iškarto šlapias kabinu ant karnyzo, net lygint nereikia
K_margo
2008 10 01, 11:53
Sveikos merginos. Gal galite atskleisti paslapti, kaip isbalinti uzuolaidas??? Nusipirkau specialios druskos, raso kad tipo isbalina, grazina pirmini baltuma. Bet nelabai padeda. Gal bandyti skalbti milteliais ir bus gerai? Mano uzuolaidos tiulines.
|
|