labai geras dalykelis tas kontrastinis dusas - ir nuo celiulito, ir oda stangrina. kaip teidingai ji atlikti?
Nezinau, kaip ji teisingai atlikti, bet pati truputeli pamirkstu siltoj vonioj, o kai jau po visko, tada pasileidziu saltesni nei drungna vandeni ir "palaistau" save
reiskia svarbu, kad kuo didesnis kontrastas butu tarp silto ir salto?
Zinau tik, kad baigti reikia saltu dusu maudyniu procesa
Tikrai labai geras daiktas tas kontrastinis dusas, kazkada kiekviena miela ryteli as po juo lisdavau, dabar kazkaip aptingau
saltu reik baigti, mano ziniomis
mano vyras praktikuoja: tik jis tikrai kontrastinį daro: visiškai ledinį ir laaabai karštą, žodžiu, kol gali kentėti. Ir dar man liepia, spec. palieka čiaupą nusukęs ten, kur šaltas vanduo bėga, kad užsimiegojus apsiliečiau, o gal ir ne Tai jei taip palieka, reiškia baigia šaltu. Brrrr nė už ką gyvenime, čia tas pats, kas su virve žemyn galva šokti
as taip darau..
pirmai karstu kad vos iskenti o polaipsniui saltas ,o ir kunas stangresnis buna po tokios proceduros
zinau,kad tai geras dalykas,bet kaip prisiversti
geriausiai kai laukia karsta,tada lengviau.
As zemai aptingusi buvau,dabar is naujo viska daryt reikia Dar anksciau gal pries 4metus,nuolat atidarydavau sezona maudiniu balandi.Dabar nezinau kada issimaudisiu
As irgi vasara po tais kontrastais lendu.Labiau prisiverciu.O ziema kazkoks tinginys apima tokiems dalykams
As irgi rytais kontrastuojuos, reiketu ir vakarais, bet neprisiverciu, nesu ipratusi. O kaip tiksliai nezinau, baigiu saltu ir stengiuosi kontrastuoti kuo labiau
O tu pradziai nedaryk labai didelio kontrasto. T.y. nedaryk labai karsto ir labai labai salto vandens. Ir pamatysi kad visai malonu.
Nu va, prisiskaiciau cia forume, kaip gerai tas kontrastinis dusas ir vakar pirma kart pabandziau. Ka jus
As jau daug metu po bet kokio maudymosi ar dusinimosi pabaigoj apsipilu visiskai saltu vandeniu. Be to jau kazkaip sunku baigti visa procesa.
Beje, kai laukiausi irgi tesiau sias proceduras ir nieko - viskas gerai... Pradedu nuo koju, po to viena rankyte, o tada - opapa ir visa!
aš tai maudydavausi žiemą upėj, apsipylinėdavau šulinio vandeniu, pati ant sniego stovėdama, bet namie po šaltu dušu palįsti man jau per daug
Megstu lepintis karstoje vonioje, po to tiesiog norisi vesesnio vandenelio.. O karsta vasara kontrastinis dusiukas tikra atgaiva..
Sutinku su merginomis, kad ziema salto vandenuko poreikis laabai jau sumazeja. Vasara ir as praktikuoju kontrastini dusa Kiek esu apie tai skaiciusi, salta vandeni reikia pradeti lieti ant saves nuo koju, palaipsniui kylant i virsu
kontrastinis dusas turetu trukti 2-10 min, kur 20 sek saltu apsipilti reikia, 40 sek po siltu stoveti. siltu piltis nuo galvos iki koju, o saltu pradeti nuo koju ir iki galvos. Procedura uzbaigti saltu vandeniu, kad islipus is duso nepersaltumete
A6 irgi stengiuosi kiekvieną dieną kontrastinį dušą darytis, dabar vasarą tai labai atgaivina, o -iemą tai net baisu pagalvoti apie šaltą vandenį
Visada galvojau,kad negalėčiau palįsti po šaltu vandeniu
Merginos,
o as praktikuoju toki dalyka (kazkur skaiciau ir nusikopinau) uzsisaldiau maiseli kokteiliniu leduku, juo apsitrinu kojas ir pilva vietoj salto duso, taigi maiselis-siltas vanduo, vel maiselis, vel siltas... kai baigiu procedura tai svariai nuplaunu ir vel i saldikli. veikia geriau negu dusas ir masazuoja kartu
Net pati netikiu,bet vakar pabandžiau ir aš
Pratęsimas buvo
o nieko tokio, jei as tik kojas kontrastinu?
as vis sakau darysiu darysiu.. bet
o be to tas saltas tai visai saltas, nes man toks tik pusiau saltas iseina
Aha, kontrastinis dušas gerai
QUOTE(laimINGA23 @ 2006 08 11, 16:10) Aha, kontrastinis dušas gerai Na ir mane uzkretet tuo dusu
Nu,ar liko kantrių kai orai atvėso?
Neseniai knygoj "Sveikata ir grožis" skaičiau, kad šaltu vandeniu kontrastinį dušą reikia pabaigti ryte, o jei vakare maudotės- šiltu. Vat ir išspręsti ginčai, kaip pabaigti
o sakykit, mielosios, po tokiu kontrastiniu dusu dar reikia issiteplioti su kremukais kuna?
na as jau apie menesy lendu po kontrastiniu dusu. Kol nepabandziau, vien mintis, kad lyst po saltu dusu mane nupurtydavo
kontrastini dusa darau tik apatiniai kuno daliai (zemiau krutines), is pradziu apsilieju siltu vandeniu, paskui iskart labai saltu... ir taip keiciu 5 kartus, pabaigiu visada butinai tik saltu (nepriklausomai ryte ar vakare). Bijancioms salto vandens, galiu pasakyti, kad reikia nugaleti ta minty, kad baisu lyst po saltu vandeniu, nes pati mintis apie tai yra zymiai baisesne, nei pats pojutis pajutus salta vandenuka... Saltas vanduo nera baisus, jis labai fainas vakare atsigulus i lova jauciu labai didele gaiva apatinej kuno daly, ir norisi, kad virsutine jaustusi taip pat
gal kuri nors forumiete jau ilgiau kontrastinasi ir galetu parasyti atsiliepimus?
Kalbant apie kontrastini dusa, tai tureciau Jus nuvilti... tiksliau tai as nusivyliau juo.... Turejau viena problema- strijas, pasiteravau dermotologes kas padedu, patare saldancias proceduras vandeniu ir panasiai, tai nusprendziau kad kontrastinis dusas padetu....buvau labai ryztinga, savaite laiko kasdien kontrastinis dusiukas pradejo pamazu darytis malonumu, beja, krutine stangresne pasidare....bet, uzteko man tos vienos savaites, kad dar viena beda tureciau, tai celiulitas...pries savaite kurio tikrai nebuvo, o as liejausi ir rankas , zodziu visa kuna, ir pasportuoti megstu, ir normalaus sudejimo esu...negalejau patiketi, bet akys manes neapgavo...
Celiulito formavimąsi gali inicijuoti šaltis, trauma, cheminiai veiksniai, vidaus ligos. Ši liga gali būti paveldima. ....va tau ir saltis, ir kontrastinis dusas, grazi stangri oda......verkiau ir sakiau kad jau geriau celiulitas nei strijos, kuriu nepanaikinsi, bet dabar kai jis ir atsirado del to kvailo duso, ir neina jo atsikratyti, tai dar liudniau pasidare...amno mamos, kuri virs 50 , turi stangresne ir lygesne oda, be jokiu celiulitu ir striju... Zinoma, tikiu kad kiekvienam siu problemu priezastys buna skirtingos, taciau patikekite manimi, man celiulita iniciajavo butent kontrastinis dusas, galbut perdaug to salto vandens. Man kontrastinis dusas - striju daugejimo vistiek neisvengiau, plius nauja problema- celiulitas. Papildyta: Ir uzteko tik tos vienos savaites.... ranka prie sirdies pridejusi sakau, nemeluoju... QUOTE(LiuTinna @ 2007 06 01, 13:52) Kalbant apie kontrastini dusa, tai tureciau Jus nuvilti... tiksliau tai as nusivyliau juo.... Turejau viena problema- strijas, pasiteravau dermotologes kas padedu, patare saldancias proceduras vandeniu ir panasiai, tai nusprendziau kad kontrastinis dusas padetu....buvau labai ryztinga, savaite laiko kasdien kontrastinis dusiukas pradejo pamazu darytis malonumu, beja, krutine stangresne pasidare....bet, uzteko man tos vienos savaites, kad dar viena beda tureciau, tai celiulitas...pries savaite kurio tikrai nebuvo, o as liejausi ir rankas , zodziu visa kuna, ir pasportuoti megstu, ir normalaus sudejimo esu...negalejau patiketi, bet akys manes neapgavo... Celiulito formavimąsi gali inicijuoti šaltis, trauma, cheminiai veiksniai, vidaus ligos. Ši liga gali būti paveldima. ....va tau ir saltis, ir kontrastinis dusas, grazi stangri oda......verkiau ir sakiau kad jau geriau celiulitas nei strijos, kuriu nepanaikinsi, bet dabar kai jis ir atsirado del to kvailo duso, ir neina jo atsikratyti, tai dar liudniau pasidare...amno mamos, kuri virs 50 , turi stangresne ir lygesne oda, be jokiu celiulitu ir striju... Zinoma, tikiu kad kiekvienam siu problemu priezastys buna skirtingos, taciau patikekite manimi, man celiulita iniciajavo butent kontrastinis dusas, galbut perdaug to salto vandens. Man kontrastinis dusas - striju daugejimo vistiek neisvengiau, plius nauja problema- celiulitas. Papildyta: Ir uzteko tik tos vienos savaites.... ranka prie sirdies pridejusi sakau, nemeluoju... Eina sau tai dabar ir man daejo is kur tas celiulitas toks ryskus atsirado, kurio niekada nebudavo, nieko nekeiciau gyvenime, isskyrus tai kad pradejau dusintis saltu , karstu vandeniu. Tai vadinasi galejo nuo to atsirast QUOTE(burbuliuxxx @ 2007 06 01, 15:07) Eina sau tai dabar ir man daejo is kur tas celiulitas toks ryskus atsirado, kurio niekada nebudavo, nieko nekeiciau gyvenime, isskyrus tai kad pradejau dusintis saltu , karstu vandeniu. Tai vadinasi galejo nuo to atsirast o man po keliu savaiciu kontrastinio duso tikrai sustangrejo oda ir celiulitas pamazejo
o kiek min. jus kontrastinates?
Kartais žiemą būna taip šalta, kad ir po karštu vandeniu ne taip greit įšili. Nzn, vasarą labai gerai man sekasi darytis kontrastinį dušą, bet žiemą lomkės prasideda... Tiesiog krato, kai pagalvoju apie jį...
Del atiradusio celiulito nuo salto vandens tai
Isitkruju jei zinot kai pradedi sportuot, tai tas celiulitas irgi sukyla i pavirsiu, bet tesiant sporta jis tikrai nedideja, o tik ima veliau mazet. Cia jau toks dalykas. O tu ar tikrai manai kad toks daiktas kaip celiulitas susiformavo per viena savaite? Kontrastinis dusas yra tikrai gerai, bet as ji sugebu daryti tik nuo nuo liemens i apacia.
o as itrindavau slaunis kavos tirsciais ir tada kontrastini dusa
o kuri nors realiai pastebejo kontrastinio duso nauda?
QUOTE(Apvalute @ 2008 02 13, 23:41) Kažkada ir aš kasdien maudžaiusi po kontrastiniu dušu. Ir tikrai akivaizdžiai pastebėjau, kad kojos pasidarė žymiai lygesnės.Aišku, savaitės neužtenka, rezultatai matėsi gal po poros mėn. Net gavau komplimentą iš vienos moteriškės, kad mano kojos labai lygios.O kad celiulitas gali atsirasti nuo, kontrastinio dušo, tai tikrai netikiu ir turbūt niekada nepatikėsiu. Juk po tokio dušo pagerėja kraujo apykaita, tai kaip tik tas celiulitas turi sumažėti ir aplamai labiau sustiprėja imuninetas. Jei nuo šalto vandens atsirastų celiulitas, tai aš jau vaikščiočiau visa gumbuota, nes kartą per sav. einu į pirtį ir piluosi lediniu vandeniu.Kai pradėjau maudytis, nustojau sirgti peršalimo ligom. Norint priprasti prie šalto vandens, nereikia iš karto apsipilti lediniu, užtenka iš pradžių apsipilti kašrtu, o po to kiek drungnu.Taip kasdien po truputį piltis vėsesniu vandeniu, kol apsipilsi lediniu. |