Paieškoje neradau panašios temos, tad gal bus naudinga informaciją susiteminti čia. Tikrai ne vienas esame susidūrę su problema, kai katė morčiaus metu žymi ar tiesiog dėl tik joms žinomų priežasčių šlapinasi ant minkštų baldų, sienų, ypač jei gyvena kelios katės. Kitos tiesiog piktybiškai taikosi palikti šlapią dėmę ant pagalvių ar čiužinio vos tik nutaikiusios progą, nes kažkuo neįtinka šeimininkas. Be abejo, kartais padeda sterilizacija, o kartais problema tampa tiek stipri, kad neapsikentus katės atsiduria gatvėje ar kitoje šeimoje už tokius darbelius. Bet tie, kurie laiko kates veisimui, dažniausiai tyliai taikstosi su problemomis, bandydami vienokias ar kitokias priemones nelaimės padariniams šalinti... Tad ką tokiais atvejais renkatės? Apsaugas čiužiniams, apklotus ant lovų, stebuklingus purškalus...?
Shatura
2011 02 12, 11:07
Maniškė tik vienoje vietoje žymi. Bet tai ne minkštas baldas, ne kilimas. Tiesiog prie laukųjų durų kamputyje. Nieko nedarau ypatingo. Tiesiog einu ir plaunu su kokiu stipriu chemikalu. Trumpam padeda. Užtat visada žinau, kada katei morčius
Mes bandem ivairius purskalus, bet tuos, kuriuos ivardina "itin efektyviais" (su fermentais) dvokia ne ka maziau nei slapimas  Bandziau kazkoki juodame flakone, pavadimo neisidemejau, nes tikrai nebepirksiu. Sunims anksciau pirkdavau "Man for San" kvapu naikintoja, jo kvapas malonesnis, bet paskutini karta isigijus didesne pakuote su pulivezatoriu buvau nemaloniai nustebinta, kad jis aplamai praktiskai bekvapis, ir nieko kvapu neisima  Pagalvojau - gal koki vandeniu praskiesta pardave  ? Tad ieskosiu ir bandysiu dar. Uzsienyje labai reklamuoja [URL=ZERO ODOR]http://www.petproductadvisor.com/store/mc/zero-odor-cat.aspx?utm_source=catcrazynews001et&utm_medium=email&utm_campaign=ZeroOdorcat&utm_content=CC-20100928&email=inesa@lines.lt[/URL]O-zone bet kaina jo tokia, kad nepabandzius gaila ismesti tiek pinigu... O gal kas bande?
murksiukas
2011 02 12, 19:03
Turiu katytę trijų mėn. Pas mane ji kol kas tik trys savaitės. Šiaip eina į dėžutę, bet kartai padaro ir virtuvėje ant kilimėlio po taburete. Ir padaro tikriausiai kai kažko supyksta, pvz. šiandien buvo neileista į kambarį. Tai tuo tarpu ir atliko savo reikalus ne vietoje. Prieš tai turėjau kitą katę, tai kai supykdavo ji irgi taip suvedinėdavo sąskaitas. Išbandžiau visokius purškalus, ploviau su actu, tryniau citrinom - niekas nepadėjo. Tai ir dabar nežinau ką daryti, gal kas duos gerą patarimą.
QUOTE(uItra @ 2011 02 12, 02:45) Tad ką tokiais atvejais renkatės? Apsaugas čiužiniams, apklotus ant lovų, stebuklingus purškalus...? Veislę kuri nesižymi
Na tai tuomet teks keisti ir vyra, kuris neturi zyminciu kaciu Beje, kokios veisles kates nezymi? Abejoju, kad tokiu yra
Kipsiuke
2011 02 13, 15:58
Na siaip ne visos kates ir katinai zymi, tai nuo veisles nemanau kad apskritai priklauso, gal greiciau nuo genu, o gal dar veikia, tai kad ne vienas gyvunas namuose. Sterilizacija ir kastracija, jei tai ankstyva iki metu laiko, 90% sia problema issprendzia. O siaip istikruju mano viena kate kai rujoja zymi, jau zinau, jos megstamas dvi vietas ir saugausi uzdedama neperslampamus uzvalkalus, tai nera daznas atvejis  Su katinu zinoma viskas sudetingiau....jei zmones neuzsiima veisimu, isvis nesuprantu, kaip gali namie laikyt nekastruota katina, niekad to nesupratau ir nesuprasiu....nes kvapa panaikint na nerealiai sunku, jau isbandziau daug priemoniu, dar neatradau stebuklo, padedancio atbaidyti katina nuo zymejimo tam tikrose vietose....
QUOTE(uItra @ 2011 02 13, 15:10) Na tai tuomet teks keisti ir vyra, kuris neturi zyminciu kaciu Beje, kokios veisles kates nezymi? Abejoju, kad tokiu yra  Viską gyvenime galima pakeist, išskyrus vaikus ir savo tėvus Pas mane kurilų bobteilai..na nežymi jie,tiesa būna išimčių,negaliu 100% galvą guldyt..turiu katę ir katiną..kol kas jokių problemų Anksčiau laikiau lietuvišką konteinerinę,tai ji man taip keršijo už tai, kad neįleidžiu į savo kambarį,nes buvo įnikus draskyt man sofą vienoj vietoj  Teko uždarinėt duris,tai jin nutaikius progą, jei prasmukdavo, primyždavo ant lovos būtent ton pusėn kur aš miegojau  Gerai kvapą naikina neskiestas skalbinių minkštiklis "Lenor"
Madeivė
2011 02 13, 22:12
Mes tai dazniausiai kovojome kai suo ne vietoje padarydavo. Gerai isima kvapa ir demes is baldu, kilimu citrinu kvapo ,,tuba Fleckenspray". Tikrai gerai kvepia ir visada padedavo. Dar turime toki eres Biodor naturalu kvapu sugerikli, purskikli, sias priemones pirkom is Senuku. Beje, mano pustreciu metu katinas du kartus yra pasysines namie ir tai padare kai su juo nepazaidziau, kai jis labai norejo ir kauke. Nes jis rankinukas, i rankas nori but paimtas, o kai neturejau laiko, tai pridirbo jis man ir prie pat akiu ant stalo picos tuscioje dezuteje pasysino, net nustumt nejo ir dar karta ant odines kedes pridirbo ir ant sofos kur miega musu katyte, pries 4 menesius pas mus apsigyvenusi. Karta kai jis neileistas i kambari, kuriame zaidziau su katyte, kauke uz duru ir jas nagais bande atidaryt, neturejau laiko ir su juo paskui nepazaidziau. Tai po to iejes i katytes kambari pridirbo butent ten, kur katyte miega. Sios priemones visiskai isnaikino kvapa.
Nereali
2011 02 13, 23:10
QUOTE(murksiukas @ 2011 02 12, 19:03) Turiu katytę trijų mėn.(...) Ir padaro tikriausiai kai kažko supyksta, pvz. šiandien buvo neileista į kambarį(...) turėjau kitą katę, tai kai supykdavo ji irgi taip suvedinėdavo sąskaitas. (...)
Žmonės, nu galų gale, gal vieną kartą baikit "sužmoninti" kates Taip, jos protingos. Taip, jos gudrios. Taip, jos savo intelektualumu sužavi.(pati galiu pripasakoti šimtus istorijų apie tai, bet...) Katės NEKERŠTAUJA. Tam, kad sugalvoti "keršto planą", sulaukti tam tikro "tinkamo momento" ir jį "ivykdyti" reikia būti žmogumi Katės savo sysiojimu ne vietoje 99.99% iš 100 tiesiog bando Jums ką nors pasakyti. Pagrindiniai dalykai: 1. Purvinas WC. (yra nemažai kačių, kurios nebeina į WC dėžutę jei ten yra nors kartą pasisiota-pakakota. Sprendimas- nusipirkit dar porą WC dėžučių, arba pripratinkit prie dėžutės su tinkleliu, arba pripratinkit daryti į žmonių klozetą) 2. Nesaugus WC (stovi ten kur visi vaikšto, arba atvirkščiai yra per toli ar sudėtingai pasiekiamas- tai ypač svarbu kol kačiukas mažas. Tada namie turėtų būti po vieną dėžutę visuose kambariuose). 3. Nepatinka WC forma.(kai kurios katės neina i WC-namukus, ypač jei ten yra durelės-kartais užtenka jas tiesiog išimti. Kai kurios katės eina TIK į namukus, nes ten jaučiasi saugios). 4. Nepatinka kraikas (pasikeitė kraikas- buvo "molinis" tapo silikoniniu ar medžio granulės. Pvz mano katės kategoriskai neina i granules. Daug kaciu bijo silikoninio kraiko. Taigi sprendimo būdas tiesiog atrasti tinkamą kraiką) 5. Jai ką nors skauda. Jei staiga katė pradėjo sysioti kažkur ne ten kur reikia, niekas nepasikeitė su kraiku, tempiat pas vetą ir darote kraujo ir šlapimo tyrimus- galbūt ji persišaldė pūslę ar pan. 6. Katė rujoja (kartais katės pradeda žymėti teritoriją per "priešrujį" ty tada kai ji dar nerėkia, bet jau "kvepia"  Sprendimas- rujos metu uždaryti ją į nedidelę patalpą, kurią lengva paskui išvalyti. Arba sterilizuoti katę) 7. na ir esminis- dažniausias dalykas- HIERARCHIJA. (blogas kareivis kuris nenori būti generolu) taigi katės itin dažnai bando tapti "gaujos vadu". Kaip tai pasireiškia: - glostot katę, staiga ji atsisuka trenkia Jums per rankas, įkanda ir pabėga. (nes jai nusibodo, o kadangi ji "gaujos vadas" taigi ji trinktelėjo "tūpam žemesnės kastos atstovui", kuris nesuprato, kai ji tai jau "sakė" savo pakitusiu murkimu ar ausų kryptelėjimu ar uodegos judinimu. Nesupratai, vadinasi gavai, kad kitą kartą "žinotum") - žinoma "žemesnis hierarchijoje" neturi teisės daryti tai kas "gaujos vadui" nemalonu- karpyti nagus, šukuoti ir tt. Į visas šias procedūras yra labai aiškus atsakymas- drąskymas, kandimas ir pan. Tokia pati reakcija, jei Jūs nusprendžiate paglostyti gaujos vadą, kai šis ilsisi ar medituoja  - Kadangi Jus esate ūgiu didesnis padaras už ją tai katė nedrįsta stoti į akivaizdžią kovą, taigi ji tiesiog PERŽYMI teritoriją- dažniausiai sysioja ten kur labiausiai kvepia Jumis- lova, batai, rankinukas(nes jame daug daiktų, kuriais Jūs kvepiate- kosmetika, kvepalai), apatiniai rūbai ir tt ir pan. -katė leidžia sau kandžiotis, drąskytis, puldinėti Jus iš už kampo, įkasti į nosį kai miegate ir apskritai (jūsų požiūriu) yra "laukinė"  (manau, kad tokios katės požiūris į Jus yra absoliučiai toks pat  ) Sveikinu, jei kažkas iš paminėtų punktų tinka Jūsų katei, vadinasi Jūsų žmonių-kačių gaujoje gaujos vadas yra JI , o ne Jūs.  Jei katyte dar jauna (iki metų, pusantrų) pakeisti situaciją nebus sudėtinga, jei ji vyresnė pakeisti situaciją bus sudėtingiau, bet įmanoma. O dar geriau būtų jei nereikėtų "keisti situacijos", o tiesiog nuo pirmos dienos įsigijus kačiuką elgtis kaip "gaujos vadui".Apie tai KAIP jau esu rašiusi ne vieną kartą, todėl nesikartosiu- pasieškokit Beje, norėjau pastebėti vieną svarbų momentą:- kas yra gaujos vadas? Tai visų pirma yra didžiulė atsakomybė, nes gaujos vadas yra atsakingas už gaujos saugumą, maistą, tvarką gaujoje ir tt ir tt. Katė tapusi "gaujos vadu" nesijaučia laiminga, nes ji į Jūs žiūri kaip į katinus, ale vot problema, kad Jūs "tūpi gaujos nariai" beveik visada nesielgiate taip kaip turėtų elgtis normalus katinas, be to pastoviai pamirštate kas čia svarbiausias ir leidžiate sau visokias nesąmones kaip nagų karpymas, šukavimas, badymas adatomis (skiepai), maudymas ir tt ir pan.  Vienu žodžiu gaujos vadas- katė, gaujoje kuri susidaro iš žmonių turi pastovų STRESĄ. Ir tampa užburtas ratas- katė, Jūsų požiūriu "kerštauja". Jūs, jos požiūriu, nesuprantate ką ji bando Jums išaiškinti.  Na, o jei tokioje "gaujoje" neduok dieve dar atsiranda vaikas.... Tai viskas labai dažnai baigiasi katės nenaudai. O viskas galėjo būti daug paprasčiau. Tiesiog kol katytė yra maža jai reikia paaiškinti (jos kalba), kad "nepyk brangioji, bet šioje gaujoje tu esi žemiau už patį mažiausią žmogų" ir problemų NĖRA. Katė puikiai jaučiasi žinodama savo teises ir pareigas. Ji "nesiparina", kad gauja bus nesaugi, nebus maisto ir pan, nes NE JI TUO RŪPINASI. Tuo rūpinasi žmogus- gaujos vadas.
na vat šitą Jūsų postą, Nereali, tai reikėtų kiekvienoj kačių temoj kaip pradinį įvadą rašyt
Nereali
2011 02 14, 00:06
QUOTE(moocho @ 2011 02 13, 23:27) na vat šitą Jūsų postą, Nereali, tai reikėtų kiekvienoj kačių temoj kaip pradinį įvadą rašyt  ACIU Beje, jeigu "į temą". Kadangi pas mane kačių daug ir namie yra keletas nekastruotų katinų. Tai žymėjimo problemą aš taipogi turiu. Išbandžiau dafiga visko. Pradedant brangiais, "krūtais", "stebuklingais" ale nano-technologijų preparatais, kurie anot pardavėjų turėtų bakteriniame lygmenyje užmušti visas kvapo bakterijas... Tai neseniai vienas katinas apžymėjo dar šlapią (išvalytą eiliniu stebuklingu preparatu) spintelę po minutės nuo to kai nuploviau  Taip, kad man kol kas pasidarė gaila pinigų "stebuklingiems preparatams" ir naudoju eilinius dalykus. (na nebent sulauksiu rekomendacijų iš kitų veisėjų tada nusipirksiu) Kol kas daugiau mažiau padeda: - actas - vanduo su domestos (nors vienas katinas totaliai kaifuoja nuo domestos kvapo - pradeda trintis į tas vietas  ) - vanduo su kalio permanganatu (ten kur nebaisu, kad nudažys) -1:1 atskiestas vandenilio peroksidas su vandeniu (ant baldu, bet prieš tai patikrint, kur nesimato, ar nepalieka baltų dėmių) -Lenor koncentratas. Bet visa tai "tam kartui" Neseniai skaičiau, kad labai padeda amoniakas  ale kai logiskai suvokiau KAS TAI YRA, tai supratau, kad jis ko gero padeda tuo, kad ne tik katės bet ir visi kiti gyvi padarai išnyks iš tos vietos  Ir dar neseniai skaičiau rusų forume, kad viena veisėja kažkurioje vietoje pati pasisiojo  tai sakė "kai peržymėjau teritoriją ten nebežymi"  Na, aš kol kas tam nesiryžau NIEKO NĖRA STIPRIAU UŽ GAMTOS ŠAUKSMĄ !!!! ir jei žymėjimas yra būdas perduoti "SMS" aplink gyvenantiems katinams ar katėms tai padės vienintelis dalykas kastracija-sterilizacija
Kipsiuke
2011 02 14, 00:13
nu bet nei vienas is tavo nereali punktu netinka paaiskinti mano katino zymejimui.... su kate tai viskas aisku, o kaip kovot su katinu? kadangi tai man laaabai opus klausimas, butu super jei atsirastu konkretus atsakymas, uzdaryto katino laikyti negaliu, per daug mylimas musu seimoj, kolkas iseiti matau tik kastracija.... Papildyta:QUOTE(Nereali @ 2011 02 14, 02:06) Bet visa tai "tam kartui"  butent
Nereali
2011 02 14, 01:02
QUOTE(Kipsiuke @ 2011 02 14, 00:13) nu bet nei vienas is tavo nereali punktu netinka paaiskinti mano katino zymejimui.... su kate tai viskas aisku, o kaip kovot su katinu? kadangi tai man laaabai opus klausimas, butu super jei atsirastu konkretus atsakymas, uzdaryto katino laikyti negaliu, per daug mylimas musu seimoj, kolkas iseiti matau tik kastracija....
Na, žinoma, kad neradai, nes aš kalbėjau apie kates, o ne apie KATINUS su jais,deja, atskira istorija. Kipsiuke, kaip aš suprantu pas tave yra ir katė (-ės?) ir katinas ar ne? jis jau suaugęs, subrendęs(kokio amžiaus?), nekastruotas (nes veisimui?) ir žymi teritoriją? keliose vietose. Kokiose? Jei viskas taip ką aš parašiau tai nudžiuginsiu- nieko nepadarysi  (nebent kastruosi) Gali padandyt pasinaudot šiuo metodu >>Jei pas tave tik vienas katinas gal ir padės. Bet kai katė pradės rujoti arba jei pas ką nors iš kaimynų yra katės ar katinai (arba per langą užuos lauko kates/katinus), tai padės geriausiu atveju keletui mėnesių. Aš labai džiaugiausi kad mano trys katinai nežymėjo beveik iki dviejų metų amžiaus. Ale kai "pramušė" tai "pramušė"..... Jau sakiau nėra nieko stipriau už gamtos šauksmą. O teritorijos žymėjimas yra "gamtos šauksmas". Taigi, jei katinas žymi vos keliose vietose tau belieka džiaugtis ir tas vietas padaryti tiesiog patogiai išvalomas. Bus blogiau jei pradės žymėti absoliučiai visur kur tik įmanoma uodegą pakelt  Tada arba dėsi pampersus (ir rizikuosi, kad katinui kiaušiniams bus per karšta) arba kai jau sumyš visus namus (geriau nelauk šito momento) surasi vietą kur jį uždarinėsi (pvz virtuvė) nebeleidžiant į kitus kambarius. Dar yra kažkokie vaistai, po kurių katinas kergia, bet nežymi. Bet aš kažkaip nedrįstu rizikuoti juos duoti, nes žinau vieną atvejį kai po šitų vaistų katinas daugiau nebedavė kačiukų. Ir nors dar keliems kam davė vaistus viskas buvo gerai, bet aš bijau juos naudot. Taigi belieka dažnai valyti namus
Kipsiuke
2011 02 14, 15:45
Nereali na taip vienas katinas kolkas veisimui, na deja bet matyt teks ji man kastruot  jau isbandziau n visko, viskas labai trumpam. Blogiausia tai, kad ne visada is kart pamatau kad pazymeti, o bartis su katinu, del pries pusvalandi padaryta darba, na net nezinau...nors zinot kas idomiausia, jis juk zino, kad blogai padare....nu zodziu kai kates jau turi pradet rujot pas mus isvis kosmaras Jis visiskai nezymejo iki 1 ir 3men. Na gal pasakysiu taip, po pirmo sukergimo praejus vos keliems menesiams prasidejo idomumas  ...jis toks pas mus vyriskas, jam taip reikia paneliu, kad nu baisu suprantu puikiai tas veisejas kurios dar nesuejus 2 metam, savo katinus kastruoja ir naujus perka....gal kada nors man pasiseks ir isigysiu toki katina, kuris man nezymes  Juk svajones kartais pildosi.... Papildyta:QUOTE(Nereali @ 2011 02 14, 03:02) Taigi, jei katinas žymi vos keliose vietose tau belieka džiaugtis ir tas vietas padaryti tiesiog patogiai išvalomas. na as zinok labai tuo dziaugiuosi, labai labai, kad tik keliose vietose jis man taip daro... QUOTE(Nereali @ 2011 02 14, 03:02) Dar yra kažkokie vaistai, po kurių katinas kergia, bet nežymi. Bet aš kažkaip nedrįstu rizikuoti juos duoti, nes žinau vieną atvejį kai po šitų vaistų katinas daugiau nebedavė kačiukų. Ir nors dar keliems kam davė vaistus viskas buvo gerai, bet aš bijau juos naudot. na ne as vaistu jokiu nenaudosiu, jau ne tik del pacio katino sveikatos, bet ir del busimu jo palikuoniu....na nebent tai jau istirta ir irodyta, ne siaip zmoniu, o mokslininku....kitu atveju, savo katinus bandomais triusiais tikrai nedarysiu
QUOTE(rutao @ 2011 02 13, 17:32) Viską gyvenime galima pakeist, išskyrus vaikus ir savo tėvus Pas mane kurilų bobteilai..na nežymi jie,tiesa būna išimčių,negaliu 100% galvą guldyt..turiu katę ir katiną..kol kas jokių problemų Na vat as kaip tik zinau kurilu bobleila (isigyta itariu is ten pat), kuri itin zymejo, bet be abejo, galbut namie ten vidines seimininku auklejimo problemos buvo, nors sake isbande viska  Taip kad matyt tai visgi personaline problema, o veisles bruozai tai susilpnina arba atvirksciia. NEREALI - labi dekui uz issamu komentara. Kas yra dominavimas pas sunis man LABAI aisku, ir zinau kaip su tuo tvarkytis. Kadir pas kates yra "gauja" i vadas - man tikrai keista, nes nemaniau, kad kates - gaujos gyvunas, ir butent tuo skiriasi nuo sunu. Siaip ar taip, pas mane problema yra tame, kad katinai yra ateje kartu su mano vyru, ir jis jiems besalygiskai leidzia viska, tak=d auklejimas yra imanomas tik tiek, kiek tai priimtina jam.... O zinodama kokiomis taisyklemis yra dresuojami sunys, bijau, kad atsidursime aklavieteje. Is kitos puses KATES pas mus sterilizuotos, nekastruoti KATINAI. O cia jau kaip supratau nepades niekas. Kol kas padarytas sprendimas tik juos laikyti atskiruose miestuose, bet vis tiek tai pas viena, tai pas kita prasimusa zymejimo laikas, tad belieka begioti po kambarius ir iekoti "nusikaltimo" vietos...
QUOTE(uItra @ 2011 02 15, 12:20) Na vat as kaip tik zinau kurilu bobleila (isigyta itariu is ten pat), kuri itin zymejo, bet be abejo, galbut namie ten vidines seimininku auklejimo problemos buvo, nors sake isbande viska  Taip kad matyt tai visgi personaline problema, o veisles bruozai tai susilpnina arba atvirksciia. Iš kur iš ten pat Pas tave tokia pati situacija kaip pas mane,tik pas mane VYRO ŠUO  viens prie vieno bliamba,ir pykstamės dėl to dažnai.... 1,5 metų teko įkalbinėt kastracijai,nes maža to kad be dokumentų tai dar ir serga epilepsija,niekaip negalėjo ryžtis,toks vaizdas kad JAM o ne šuniui, tuos kiaušus nupjaus
Kipsiuke
2011 02 15, 17:02
QUOTE(rutao @ 2011 02 15, 18:54) toks vaizdas kad JAM o ne šuniui, tuos kiaušus nupjaus  ale idomiausia tai, kad oi kaip ne karta tai esu girdejus...daugeliui vyru tokia procedura kazkaip vos ne ju ego paniekina  bet tai, kad kampai apzymeti ir zmona su purkstuvais laktso, tai nieko
nraminta
2011 02 15, 17:12
issterelizuoji arba iskastruoji ir ramu jokie kampai nebus pazymeti
QUOTE(nraminta @ 2011 02 15, 17:12) issterelizuoji arba iskastruoji ir ramu jokie kampai nebus pazymeti  Jeezau kaip paprasta, nu
turim ir mes beda,kate ne mano ir ne MB bet gyvena su MB,ir dabar pradejo visur tiesiogine to zodzio prasme myzti cia jau visko virsune,nes sisioja ant virtuvej ant stalo i kriaukle ant isplautu indu ar padeto ranksluoscio. prisiusiojo i duona,dribsnius. ir cia turbut tik maza dalis daiktu kuriuos apvare paskutinius pora men su mumis gyvena ir suo jam apie 7 men,kate su juo gyveno ir kai jis buvo maziukas,buvo pripratusi,kuri laika suo buvo isveztas dabar vel jie vienoj valdoj. bet kate ir nueina i savo dezute ir padaro,gali vaikstineti po kambarius. kokia savaite tesiasi jau tie myzciojimai,o as negaliu pakesti tokiu dalyku ir nezinau ka daryti gal zinot kokiu priemoniu kad istepti bent virtuvej stala spinteles kad ji ten neliptu ir negaletu apmyzti sunio deja isvezti dabar niekur negalim,kai atsils oras ji isves,bet kol kas situacija tokia
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 14:45) Kokio amžiaus katė, sterilizuota? Šiek tiek ne į temą Aš čia dar tokį atvėjį prisiminiau-uošvių katinas, visą gyvenimą tvarkingai vaikštantis į dėžutę, du kartus buvo pradėjęs daryti ne vietoje. Abu kartai buvo ženklas, kad jam kažkas negerai- pirmuoju atvėju tai buvo akmenukai, kai susitvarkė ši bėda, praėjo myžiojimai ne vietoje, antruoju atvėju-cukrinis diabetas. Nežinau, kiek čia teisybės, bet anyta nuolat sakydavo, kad jei jau suaugęs katinas pradeda daryti ne vietoje, pirmiausia reikia žiūrėti, ar jis neturi kokiu problemų su sveikata.
QUOTE(Arvika @ 2011 02 21, 16:08) Kokio amžiaus katė, sterilizuota? Šiek tiek ne į temą Aš čia dar tokį atvėjį prisiminiau-uošvių katinas, visą gyvenimą tvarkingai vaikštantis į dėžutę, du kartus buvo pradėjęs daryti ne vietoje. Abu kartai buvo ženklas, kad jam kažkas negerai- pirmuoju atvėju tai buvo akmenukai, kai susitvarkė ši bėda, praėjo myžiojimai ne vietoje, antruoju atvėju-cukrinis diabetas. Nežinau, kiek čia teisybės, bet anyta nuolat sakydavo, kad jei jau suaugęs katinas pradeda daryti ne vietoje, pirmiausia reikia žiūrėti, ar jis neturi kokiu problemų su sveikata. katei gal kokie 7 metai net nezinau is tikro. ir nesterilizuota. bet mano manymu visa tai del suns
Colomba
2011 02 21, 15:16
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 15:12) katei gal kokie 7 metai net nezinau is tikro. ir nesterilizuota. bet mano manymu visa tai del suns Katė per morčių gali daryti ne vien tik smėlio dėžėje. Gali būti sveikatos problemos. Auklėjimo bėdos. Visų pirma katę nuneščiau pas veterinarą apžiūrai, kad galėtumete išbraukti sveikatos sutrikimus, taip pat sterilizuočiau ir auklėčiau. Yra tikrai gerų patarimų kaip auklėti katę
QUOTE(Colomba @ 2011 02 21, 15:16) Visų pirma katę nuneščiau pas veterinarą apžiūrai, kad galėtumete išbraukti sveikatos sutrikimus, taip pat sterilizuočiau ir auklėčiau.  pilnai sutinku, šuo čia tikrai nieko dėtas.
QUOTE(Colomba @ 2011 02 21, 16:16) Katė per morčių gali daryti ne vien tik smėlio dėžėje. Gali būti sveikatos problemos. Auklėjimo bėdos. Visų pirma katę nuneščiau pas veterinarą apžiūrai, kad galėtumete išbraukti sveikatos sutrikimus, taip pat sterilizuočiau ir auklėčiau. Yra tikrai gerų patarimų kaip auklėti katę  na morcius jau praejo pries kokias 2 sav. ka jau ten ja beisauklesi,be to niekas tuo neuzsiims. o as kaciu apskritai nelabai megstu,o kai sitaip daro isvis norisi kad jos namie nebutu... nors pati bunu tuose namuose ne visa laika,bet vistiek  reiks pasneket su "seimininke" kad nuveztu ja pas veterinara,gal tikrai kazkas negerai,o gal ir sterilizuotu.
k@mylye
2011 02 21, 17:08
QUOTE(Nereali @ 2011 02 14, 01:02) Na, žinoma, kad neradai, nes aš kalbėjau apie kates, o ne apie KATINUS su jais,deja, atskira istorija. Kipsiuke, kaip aš suprantu pas tave yra ir katė (-ės?) ir katinas ar ne? jis jau suaugęs, subrendęs(kokio amžiaus?), nekastruotas (nes veisimui?) ir žymi teritoriją? keliose vietose. Kokiose? Jei viskas taip ką aš parašiau tai nudžiuginsiu- nieko nepadarysi  (nebent kastruosi) Gali padandyt pasinaudot šiuo metodu >>Jei pas tave tik vienas katinas gal ir padės. Bet kai katė pradės rujoti arba jei pas ką nors iš kaimynų yra katės ar katinai (arba per langą užuos lauko kates/katinus), tai padės geriausiu atveju keletui mėnesių. Aš labai džiaugiausi kad mano trys katinai nežymėjo beveik iki dviejų metų amžiaus. Ale kai "pramušė" tai "pramušė"..... Jau sakiau nėra nieko stipriau už gamtos šauksmą. O teritorijos žymėjimas yra "gamtos šauksmas". Taigi, jei katinas žymi vos keliose vietose tau belieka džiaugtis ir tas vietas padaryti tiesiog patogiai išvalomas. Bus blogiau jei pradės žymėti absoliučiai visur kur tik įmanoma uodegą pakelt  Tada arba dėsi pampersus (ir rizikuosi, kad katinui kiaušiniams bus per karšta) arba kai jau sumyš visus namus (geriau nelauk šito momento) surasi vietą kur jį uždarinėsi (pvz virtuvė) nebeleidžiant į kitus kambarius. Dar yra kažkokie vaistai, po kurių katinas kergia, bet nežymi. Bet aš kažkaip nedrįstu rizikuoti juos duoti, nes žinau vieną atvejį kai po šitų vaistų katinas daugiau nebedavė kačiukų. Ir nors dar keliems kam davė vaistus viskas buvo gerai, bet aš bijau juos naudot. Taigi belieka dažnai valyti namus  niu turiu katina. Priglaudziau, kaip kiemini. Ir dziaugiuosi, kad neprisipratinau gyventi namuose. Kai morcius uzeina, tai visi kampai nu....... Net kiekvienas medis ar krumelis. O kate pas mane sterelizuota. Ji jau naminuke. Po sterelizacijos tiesiog silkine pasidare. Dar kazkaip savaime isejo, kad ji savo reikaliukus bega atlikti i lauka. Kazkaip i dezute, jei pasidare nepriimtina. Matyt vietos per mazai
Kipsiuke
2011 02 21, 19:05
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 16:45) turim ir mes beda,kate ne mano ir ne MB bet gyvena su MB,ir dabar pradejo visur tiesiogine to zodzio prasme myzti cia jau visko virsune,nes sisioja ant virtuvej ant stalo i kriaukle ant isplautu indu ar padeto ranksluoscio. prisiusiojo i duona,dribsnius. ir cia turbut tik maza dalis daiktu kuriuos apvare pirma kart girdziu, kad taip galetu elgtis kate  istikro labai keista, gal jus jai nepatinkat ir ji pavydi jums jusu MB, siaip juokauju....uzjauciu, nes niekaip negaliu suprast sito....o gal ji protestuoja, katino nori, o negauna (na jei nesterilizuota).... ale ka as zinau, man dar niekad niekas ant maisto nesisiojo, apskritai virtuvej niekas niekad nezymejo Papildyta:QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 17:39) o as kaciu apskritai nelabai megstu,o kai sitaip daro isvis norisi kad jos namie nebutu... va jums ir priezastis  Kates laabai jautrios, jausmingos ir viska jauciancios
QUOTE(Kipsiuke @ 2011 02 21, 20:05) pirma kart girdziu, kad taip galetu elgtis kate  istikro labai keista, gal jus jai nepatinkat ir ji pavydi jums jusu MB, siaip juokauju....uzjauciu, nes niekaip negaliu suprast sito....o gal ji protestuoja, katino nori, o negauna (na jei nesterilizuota).... ale ka as zinau, man dar niekad niekas ant maisto nesisiojo, apskritai virtuvej niekas niekad nezymejo Papildyta:va jums ir priezastis  Kates laabai jautrios, jausmingos ir viska jauciancios  nu as irgi pirma kart matau tokia kate,budavo ant lovos privaro jei buna nepaklota,taip ji mus ismoke tvarkos  bet paskutine savaite varo virtuvej kur papuola. na nemanau kad tai priezastis,nes as nebunu pas MB visa laika,bunu pas ji 3-4 dienas per savaite,o myzcioja ji neziurint to esu as ar ne,be to as ja ir paglostau,kai ziuriu tv,ji kartais istaiso salia manes arba uzlipa ant pilvo ir miega.
Colomba
2011 02 21, 19:20
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 19:13) nu as irgi pirma kart matau tokia kate,budavo ant lovos privaro jei buna nepaklota,taip ji mus ismoke tvarkos  bet paskutine savaite varo virtuvej kur papuola. na nemanau kad tai priezastis,nes as nebunu pas MB visa laika,bunu pas ji 3-4 dienas per savaite,o myzcioja ji neziurint to esu as ar ne,be to as ja ir paglostau,kai ziuriu tv,ji kartais istaiso salia manes arba uzlipa ant pilvo ir miega. Bet tokiu atveju pabandyti išauklėti galima  Bet pirmiausia, veterinaro apžiūra O katė visą laiką taip elgėsi? Visą gyvenimą taip darė? Ar neseniai pradėjo?
QUOTE(Colomba @ 2011 02 21, 20:20) Bet tokiu atveju pabandyti išauklėti galima  Bet pirmiausia, veterinaro apžiūra O katė visą laiką taip elgėsi? Visą gyvenimą taip darė? Ar neseniai pradėjo? tikrai nea,taip elgiasi gal savaite pusantros,siaip niekada tokiu dalyku nebuvo kad kazkur pridarytu visada darydavo i dezute (apart nepaklotos lovos ir tai retkarciais dazniausiai pries morciu arba' per ji) na reikes vezt turbut pas veterinara jei toliau tai tesis
Colomba
2011 02 21, 21:18
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 21:15) tikrai nea,taip elgiasi gal savaite pusantros,siaip niekada tokiu dalyku nebuvo kad kazkur pridarytu visada darydavo i dezute (apart nepaklotos lovos ir tai retkarciais dazniausiai pries morciu arba' per ji) na reikes vezt turbut pas veterinara jei toliau tai tesis  Minėjot, kad prieš 2 savaites baigėsi morčius. Aš patarčiau negaišti laiko ir kai tik galėsit, vežti katę pas veterinarą. Tegul apžiūri  Ar jai buvo duoti kokie vaistai? O dėžutėje nemiaukia?
QUOTE(Colomba @ 2011 02 21, 22:18) Minėjot, kad prieš 2 savaites baigėsi morčius. Aš patarčiau negaišti laiko ir kai tik galėsit, vežti katę pas veterinarą. Tegul apžiūri  Ar jai buvo duoti kokie vaistai? O dėžutėje nemiaukia? na tiksliai nezinau,bet lygtais pries dvi ar truputi daugiau. nea vaistu jokiu nedavem. nu nemiaukia,nueina pabuna pasikapsto ir iseina be to pradejo labai daug esti.
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 22:15) na reikes vezt turbut pas veterinara jei toliau tai tesis  Tikrai nelaukit, katei greičiausiai problemos su sveikata.
Colomba
2011 02 21, 21:25
QUOTE(welnia @ 2011 02 21, 21:22) na tiksliai nezinau,bet lygtais pries dvi ar truputi daugiau. nea vaistu jokiu nedavem. nu nemiaukia,nueina pabuna pasikapsto ir iseina be to pradejo labai daug esti. Aš nesu veterinarė, bet gal geriau kai tik galit, neškit ją pas veterinarą. Galbūt jai tiesiog skauda šlapinantis, už tai daro visur. Dėl apetito nieko pasakyti negaliu. Bet veterinaro apžiūra būtina. Be to, jeigu ji serga, tai geriau pradėti gydyti dabar, negu užleisti ligą
supratau aciu uz patarimus bei pagalba,reiks sakyt kad veztu
QUOTE(Nereali @ 2011 02 14, 01:02) Na, žinoma, kad neradai, nes aš kalbėjau apie kates, o ne apie KATINUS su jais,deja, atskira istorija. Dar yra kažkokie vaistai, po kurių katinas kergia, bet nežymi. Bet aš kažkaip nedrįstu rizikuoti juos duoti, nes žinau vieną atvejį kai po šitų vaistų katinas daugiau nebedavė kačiukų. Ir nors dar keliems kam davė vaistus viskas buvo gerai, bet aš bijau juos naudot. Taigi belieka dažnai valyti namus  o gal galima plačiau apie tuos vaistus? kur jų būtų galima įsigyti?
Čia pagrinde kalba apie kates, o pas mus katinas. Irgi prasidėjo...  Žymėjimu tu nepavadinčiau. Vienąkart vidury kambario radau tooookią pelkę...  , paskui pas sūnų ant stalo... vargšę juką "pašventino", dabar ji baigia visai nusibaigti, nugeltonavo visai. Gal žinot ar dar galima ją išgelbėti? O katuks po šitų baikų yra "patvarkytas"  , dabar turėtų baigtis šitie myžčiojimai kaip manot?
|
|