Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kotletai, šniceliai, zrazai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Malvyna
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 08, 23:53)
Labutis! Noriu pasidalinti nauju receptuku(na gal tik man jis naujas) apie tai, kaip issikepti laaabai skanu sniceli. I 1 kilograma farso idedame kokiu norime prieskoniu, pakepinto svoguno, puse stiklines vandens ir du saukstus krakmolo, suformuojame snicelius ir kepame orkaiteje kol apskrunda. Jokiu kiausiniu, batonu ir pan. dalyku nedeti .Pabandykite!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*


As vakar kepiau snicelius pagal si recepta tai jie man is dideliu susitrauke i tokius maziukus maziukus kotleciukus, o skonis gavosi kaip to netikro zuikio ir dar kieti buvo labai. Tikriausiai kad bloga as kulinare blush2.gif
Emperatriz
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 09 12, 15:11)
niam, niam, gavosi labai skanu thumbup.gif  thumbup.gif sonatina, aciu uz puikus receptus thumbup.gif
*


ir mum labai patiko thumbup.gif thumbup.gif
Chikipiki
Sveikos, mergaites! 4u.gif
Nezinau tikslaus recepto zrazu, bet darau taip (cia dar tiems, kas klause ka dar galima deti i zrazus, kotletus). Paimu mesite (kokia turiu), supjaustau dideliais lapais ir ismushu, atskirai turiu farsa arba dar geriau malta miesa. Viska apibarstau druska ir j. pipiriukais. Gaminu idarus (cia kad butu idomiau, niekada niezinai su kom gausi biggrin.gif ): 1) Supjaustau greifruta ir chesnaka; 2) supjaustau apelsina ir chesnaka; 3) dziovintos slivos ir chesnaka. Ant mesos lapo idedu idara ir farsho.. suvinioju. Viska kepu orkaitei (175 laipsniu).
Kai lieka farsho ir idaro.. I farso vidu idedu gabaliuka sviesto ir idara.. ta kotletuka suvinioju i is miesos padaritus plonos juosteles (josteles irgi ismushu) kepu orkaitei kartu su zrazais.
Kai viska isemam is orkaites ir sudedam i inda butinai nepamirskite apipilt patiekala sultim kuris atsirado kepimo metu!!! rolleyes.gif
Skanaus! Bet nepiknaudziaukit, nes paskui kaip as galesite tik ziuret o ne ragaut!!! doh.gif
Mama_Tania
QUOTE(Chikipiki @ 2006 10 04, 19:52)
Sveikos, mergaites!  4u.gif
Nezinau tikslaus recepto zrazu, bet darau taip (cia dar tiems, kas klause ka dar galima deti i zrazus, kotletus). Paimu mesite (kokia turiu), supjaustau dideliais lapais ir ismushu, atskirai turiu farsa arba dar geriau malta miesa. Viska apibarstau druska ir j. pipiriukais. Gaminu idarus (cia kad butu idomiau, niekada niezinai su kom gausi biggrin.gif ): 1) Supjaustau greifruta ir chesnaka; 2) supjaustau apelsina ir chesnaka; 3) dziovintos slivos ir chesnaka. Ant mesos lapo idedu idara ir farsho.. suvinioju. Viska kepu orkaitei (175 laipsniu).
Kai lieka farsho ir idaro.. I farso vidu idedu gabaliuka sviesto ir idara.. ta kotletuka suvinioju i is miesos padaritus plonos juosteles (josteles irgi ismushu) kepu orkaitei kartu su zrazais.
Kai viska isemam is orkaites ir sudedam i inda butinai nepamirskite apipilt patiekala sultim kuris atsirado kepimo metu!!!  rolleyes.gif
Skanaus! Bet nepiknaudziaukit, nes paskui kaip as galesite tik ziuret o ne ragaut!!!  doh.gif
*


kuo skiriasi g.gif ?
Owly
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 05, 09:46)
kuo skiriasi g.gif ?
*


Ir man būtų įdomu sužinot kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos lotuliukas.gif

Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą mastau.gif
Papugele
QUOTE(Eni @ 2006 10 05, 19:09)
Ir man būtų įdomu sužinot kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos  lotuliukas.gif

Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą  mastau.gif
*


manau,kad turėta galvoj,kad faršas-tai pirktas parduotuvėj,o malta mėsa,kai pati namie susimali kokį gabaliuką ax.gif
Auksiukė
Pastebėjau, daug šeimininkių į faršą deda batono. Aš irgi iš mamos buvau nusižiūrėjusi dėti mirkyto batono arba tarkių, dabar visada įberiu smulkintų džiuvėsėlių- ir paprasta, ir skanu thumbup.gif .
arabeska
g.gif šnicelis ir kotletas - skirtumai... mirksiukas.gif
tavi
QUOTE(vijolytė @ 2006 10 22, 16:03)
g.gif  šnicelis ir kotletas - skirtumai...  mirksiukas.gif
*


Įprasta kotletų vadinti mėsos gabalą su kauliuku (na karbonadas kitaip sakant), šnicelis yra maltos mėsos gaminys.
Owly
QUOTE(tavi @ 2006 10 23, 13:43)
Įprasta kotletų vadinti mėsos gabalą su kauliuku (na karbonadas kitaip sakant), šnicelis yra maltos mėsos gaminys.
*


Nu tada as visiska tundra blush2.gif bet visa gyvenima kotletais vadinu gaminius is farso ir pirmą kartą girdziu, kad kotletas, tai mesos gabalas su kaulu hihihi.gif
Kazka maisai, tavi tongue.gif
tavi
QUOTE(Eni @ 2006 10 23, 14:49)
Nu tada as visiska tundra  blush2.gif  bet visa gyvenima kotletais vadinu gaminius is farso  ir pirmą kartą girdziu, kad kotletas, tai mesos gabalas su kaulu  hihihi.gif
Kazka maisai, tavi  tongue.gif
*


Atsiversk dabartines kulinarines knygas. Aš taip pat kotletais vadinau maltos mėsos gaminius, deja.Turbūt juos teisingiau vadinti maltiniais. Man tiesa sakant dzin, aš ir toliau vadinu kotletais.
Owly
QUOTE(tavi @ 2006 10 23, 14:05)
Atsiversk dabartines kulinarines knygas. Aš taip pat kotletais vadinau maltos mėsos gaminius, deja.Turbūt juos teisingiau vadinti maltiniais. Man tiesa sakant dzin, aš ir toliau vadinu kotletais.
*


Nu tada as visiska tundra atsilikus nuo naujoviu blush2.gif
Zinojau, kad kai kur uzsienyje vadinama atvirksciai: kotletai - karbonadais, o karbonadai - kotletais. Tai matyt is uzsienio ta naujove atejo ax.gif
Pabandziau per google paziuret kas vis delto yra tas kotletas:
1 apibrezimas: Kotletas daromas iš faršo. Jis yra apvalus skoniu panašus i koldūnus blink.gif . dažniausiai valgomas su makaronais ar ryžiais. faršas perkamas parduotuvėje arba daromas rankomis.
2 apibrezimas: Kotletas (pr. côtelette, côte, lot. costa - šonas, nugara) - grynos mėsos nugarinės pjausnys su kauliuku. Prieš kepant kotletas nėra išmušamas.

Dabar uzsisakant kotleta kokioj kavinej reiks issiaiskint kas tai per daiktas, kad neatnestu mesgalio su kauliuku schmoll.gif
Shalimar
Bent jau Austrijoj tai snicelis yra karbonadas smile.gif
tavi
Aš sakau, jai rašo maltinis tai viskas aišku, o jai kotletas - tai jau diapazonas patiekalų išsiplečia lotuliukas.gif
arabeska
mirksiukas.gif Na mergaitės , įdomiai čia Jūs diskutuojat... Šnicelis , paprastai būna plokštesnis už musų vadinamą kotletą iš faršo, bet kaip jį tokį iškepti , kad labai nesipūstų g.gif Pagalvojau , ar svarbu kaip vadinti ... svarbiausia , kad būtų skanu biggrin.gif Skanių pietukų mirksiukas.gif
Glacee
Šnicelis yra šnicelis. Tai austrų virtuvės patiekalas. Gaminamas iš veršienos. Mėsa yra supjaustoma storais, apie du cm. pločio gabaliukais. Labai plonai išmušamas ir po to labai stipriai paniruojamas maltuose džiuvesėliuose. Taip manau, kad būtent dėl tos paniruotės ir buvo vadinami šniceliais malti kotletai mūsų visuomeniniame maitinime.
uolma
Norėjau paklausti burgeriams kaip tarkuoti cukiniją su morka, per burokinę ar tą bulvinę tarką?
Savi666
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 09, 22:42)
Taip-snicelis tai pailgas kotletas...O vanduo net nezinau kam, bet taip reikia. Su majonezu taip pat skanu, bet  man taip skaniau, o ir vaikai labai pamego sbutent siuo budu keptus snicelius thumbup.gif
*



vanduo reikalingas tam, kad butu minkstesni, nes kepant is mesos isgaruoja visas vanduo, cia tipo papildoma doze smile.gif
violet
[quote=Sonatina,2006 05 09, 19:56]
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė rolleyes.gif

user posted image

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Sonatina,
nelabai as suprantu tai reikia i farsa deti ir 100 ml. grietines ir 100 ml majonezo ir 100 ml kefyro ar turiu pasirinkti kazka viena is siu produktu? g.gif

Mama_Tania
QUOTE(violet @ 2007 01 25, 13:19)
Sonatina,
nelabai as suprantu tai reikia i farsa deti ir  100 ml. grietines ir 100 ml majonezo ir  100 ml kefyro ar turiu pasirinkti kazka viena is siu produktu? g.gif
*


( blush2.gif atsakysiu už Sonatiną, nes gaminau jau 8 kartus) reikia kažką vieną iš šių produktų pasirinkt
Limcamca
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 08:37)
Kelis kartus gaminau tokius labai skanius kotletus:

1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui

Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog „paskandinti“ farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.

P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi 4u.gif Mums labai patiko smile.gif

*



Sonatina, atsiprašau neseku tavo temos blush2.gif ar šitam receptui tinka kalakutienos faršas?
InRed
mergaitės, turiu kalakutienos faršo. Kadangi esu maitinanti mama, norėčiau pasigaminti tokius dietinius (be daug prieskonių) kukuliukus, gal su baltu padažu. Bet nesu kulinarė labai jau didelė ir laiko su mažiuku leliuku skaityti visas temas nėra. Gal kuri galėtų paprastai parašyti, kaip pasigaminti tokius kaip ir pusiau troškintus kukuliukus?

Dėkui 4u.gif
Marinčik
QUOTE(InRed @ 2007 03 06, 13:49)
mergaitės, turiu kalakutienos faršo. Kadangi esu maitinanti mama, norėčiau pasigaminti tokius dietinius (be daug prieskonių) kukuliukus, gal su baltu padažu. Bet nesu kulinarė labai jau didelė ir laiko su mažiuku leliuku skaityti visas temas nėra. Gal kuri galėtų paprastai parašyti, kaip pasigaminti tokius kaip ir pusiau troškintus kukuliukus?

Dėkui 4u.gif
*




KALAKUTIENOS KUKULIAI
Maltus džiūvėsius užpilame sultinių ir palaikome 15 min.
Į maltą kalakutieną įmušame kiaušinius, ,dedame užpiltus sultinių džiūvėsius,dedame kepintus svogūnus,druską ir viską gerai išminkome.Formuojame kukulius apvalios formos,apvoliojame miltuose ir kepame orkaitėje 200C iki gatavumo,GALIMA IR KEPTUVĖJE

tAIP PAT Į FARŠĄ GALIMA ĮDETI SŪRIO SU RAZINOMIS IR GAUSI ĮDARYTĄ KALAKUTIENOS KOLETĄ.ARBA ĮDARYTI DŽ.ABRIKOSAIS thumbup.gif




Pumpurėlis
Parašysiu vieną receptuką, kurį neseniai susigalvojau-prisiminiau-patobulinau. Mūsų šeimynai labai skanu smile.gif
Vadinu zrazais, nors čia tikrai ne zrazai, sunku net pasakyti, kaip pavadinti teisingai smile.gif
Imam kiaulienos nugarinės arba sprandinės faršo, padruskinam, įmalam pipirų, pridedam truputį baziliko arba mairūno, kas ką mėgsta. Pridedamam vieną kiaušinį (jei 2-3 porcijos, pakanka ir trynio), įdedam džiūvėsių, iš anksto apipiltų pienuku ir jau išbrinkusių ir aliejuje pakeptų svogūnų kubelių.
Pasiruošiam tokį įdarą. Iš anksto reikia išsivirti džiovintų grybų (tikrų grybų smile.gif ; pievagrybiai čia netiks smile.gif ). Supjaustyti porą vidutinio dydžio svogūnų kubeliais, apkepti iki geltumo alyvų aliejuje (dalį jų sudėti į faršą), pridėti kubeliais supjaustytus grybus ir dar pakepti. Iš faršo darom blyną, į vidų dedam įdarą ir padarom pailgą kepsnį. Paniruojam džiūvėsėliuose. Kepam aliejuje apie 15-20 min., kol gražiai aprus, ant vidutinio stiprumo ugnies.
Labai skanu su bulvių koše ir tarim kopūstų-morkų garnyru.
Soft
o gal kas gaminot kotletukus is kepenu?noreciau receptuko... g.gif
vilbur
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 03 06, 18:27)
Imam kiaulienos nugarinės arba sprandinės faršo, padruskinam, įmalam pipirų, pridedam truputį baziliko arba mairūno, kas ką mėgsta. Pridedamam vieną kiaušinį (jei 2-3 porcijos, pakanka ir trynio), įdedam džiūvėsių, iš anksto apipiltų pienuku ir jau išbrinkusių ir aliejuje pakeptų svogūnų kubelių.
Pasiruošiam tokį įdarą. Iš anksto reikia išsivirti džiovintų grybų (tikrų grybų smile.gif ; pievagrybiai čia netiks smile.gif ). Supjaustyti porą vidutinio dydžio svogūnų kubeliais, apkepti iki geltumo alyvų aliejuje (dalį jų sudėti į faršą), pridėti kubeliais supjaustytus grybus ir dar pakepti. Iš faršo darom blyną, į vidų dedam įdarą ir padarom pailgą kepsnį. Paniruojam džiūvėsėliuose. Kepam aliejuje apie 15-20 min., kol gražiai aprus, ant vidutinio stiprumo ugnies.
Labai skanu su bulvių koše ir tarim kopūstų-morkų garnyru.
*



O apversti kaip, grybai neiškris? Paniruojam- tai apvoliojam? ax.gif
Justynka
Sonatinos receptukas thumbup.gif tik as biskiuka pakeiciau ax.gif i ant farso gamaleliu dejau pakepintus grybukus su morkytem ir svoguniukais essen.gif niam niam,MB valge ir vis gyre gyre gyre...aciu,Sonatina mirksiukas.gif
Sandrozka
savaitgali gaminau toki kiaulienos troskini Neradau kur siuo receptu pasidalinti tai rasau siame skyrelije kai vyreliui paskaiciau recepta tai uzprotestavo kad nevalgys tokios makalynes bet as labai norejau pabandyti ir pagaminau tai valge net ausys raitesi
Reikės (2 porcijoms):
200 g kiaulienos, 2 šaukštų miltų, 2 svogūnų, 2 pomidorų, 2 šaukštų aliejaus, 1 šaukštelio kario, 1 kubelio sultinio, 4 šaukštų grietinės, 1 šaukštelio citrinos sulčių, 1 banano, žiupsnelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminame:
Mėsą supjaustykite plonais šiaudeliais. 1 šaukštą miltų sumaišykite su pipirais ir šiame mišinyje apvoliokite mėsos šiaudelius. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus perpjaukite į 4 dalis, išskobkite minkštimą ir supjaustykite į 8 dalis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dažnai maišydami apkepinkite mėsą. Apkepusią mėsą išgriebkite ir nuvarvinkite riebalus. Į riebalus, kurie liko keptuvėje, įpilkite šaukštą aliejaus. Kai riebalai ims čirškėti, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pagels. Galiausiai į keptuvę suberkite miltus ir apkepinkite.
Į svogūnus suberkite karį, sutrupinkite sultinio kubelius, sukrėskite grietinę, supilkite citrinos sultis ir 1/4 l vandens. Išmaišykite, pagardinkite prieskoniais ir virkite, kol padažas sutirštės.
Bananą supjaustykite griežinėliais. Į padažą sudėkite apkepintą mėsą, pomidorus ir bananą. Troškinį šiek tiek pakaitinkite ir dar pagardinkite pagal skonį.
Prie troškinio tinka ryžiai, pagardinti sviestu, ryžių troškinys su žirneliais bei lapinės salotos su aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių užpilu.
rika3
sveikos,as karts nuo karto payvairinant i kiaulienos farsa itarkuoju brokine tarka kotusto.Taip pat kotletukai buna purus,bet ir kitokiu skoniu.Savo seimynai darau ir visiem skanu
maya
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 11, 06:05)
Del ko majonezo negalima deti i orkaite... na tiksliau kepti su majonezu ka nors  g.gif
*




Turbut turejo omenyje, kad per daug riebalu ax.gif , nors siais laikasi daug kas negalima ir nepatartina irnesakyk.gif
LINA ANTANAVICIENE
Na o as zraziukus daru taip:paimu sonines juosteles i vidu dedu farsa sumaisyta su morkytem,svoguniuku,grybukais, be abejo cia juk skonio reikalas ir galima deti ko tiks srdis gerdzia.Tai va,ta juostele apvinioju paruosta mase farso ir apkepu keptuveje.Po to dedu i skardele ir uzpilu grietinele ir troskinu orkaiteje,patiektiu su bulvytem fri ir salotom niam niam biggrin.gif Kaip ar patiko kam nors ax.gif
dilgelyti
O aš norėčiau žuvies kotletukų receptu pasidalinti smile.gif
SKORPIJONŽUVIŲ FILE KOTLETAI:

Reikės:
Skorpijonžuvių file šaldytų gabalikų ( būna sušaldyta į kvadratibius gabalėliu)
2 kiaušinų
3 šaukštų majonezo
3 šaukštų krakmolo
žuvies prieskonių
poro

Žuvyte paliekame kambario temperatūroje, kad atsileistų. Tada ją reikia sumalti smile.gif Sudeti kiaušinius, prieskonius, supjaustytą porą. Viską gerai išmaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Pastaba ( pati žuvytė yra rieboka, tai aliejaus pilti reikia praktiškai vieną kartą, paskui kepant iš pačios žuvytės riebaliukų užtenka)

Skanaus smile.gif
laurada
QUOTE(dilgelyti @ 2007 08 08, 14:42)
O aš norėčiau žuvies kotletukų receptu pasidalinti smile.gif
SKORPIJONŽUVIŲ FILE KOTLETAI:

Reikės:
Skorpijonžuvių file šaldytų gabalikų ( būna sušaldyta į kvadratibius gabalėliu)
2 kiaušinų
3 šaukštų majonezo
3 šaukštų krakmolo
žuvies prieskonių
poro

Žuvyte paliekame kambario temperatūroje, kad atsileistų. Tada ją reikia sumalti smile.gif Sudeti kiaušinius, prieskonius, supjaustytą porą. Viską gerai išmaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Pastaba ( pati žuvytė yra rieboka, tai aliejaus pilti reikia praktiškai vieną kartą, paskui kepant iš pačios žuvytės riebaliukų užtenka)

Skanaus smile.gif
*



Kepiau kotletukus, bet man zuvis per riebi, antra kart nekepciau schmoll.gif ir dar atsiduoda dumblu smile.gif aisku cia kiekvieno skonio reikalas, bet man tai schmoll.gif
Rūtelė
QUOTE(Soft @ 2007 05 05, 21:47)
o gal kas gaminot kotletukus is kepenu?noreciau receptuko... g.gif
*


Mano sūnus labai mėgsta. Tik receptukas be proporcijų. smile.gif

Vištų kepenėles sumalu mėsmale ( galima įmalti ir truputį širdelių ). Kartu įmalu svogūno, česnako. Dedu visokių prieskonių - druska, pipirai, bazilikas. Į visą šią masę dar įberiu miltų ir įmušu kiaušinį. Viską išmaišius galima jau ir kepti kotletukus - blynelius. Mat masė gaunasi panaši į tešlą blynams ir kabinama šaukštu. Kepu keptuvėje, su trupučiu aliejaus. Garnyras pagal kiekvieno skonį.

P.S.susimalti galima daugiau kepenėlių ir dalį jų užšaldyti. Atšildžius liks tik sudėti likusius ingridientus ir išsikepti.
BElge
QUOTE(dianute @ 2006 08 07, 19:08)
ir as noreciau pasidalinti vienu receptu smile.gif
gavau ji is vienos seimos, pas kuria gyvenau italijoje. mano receptas truputi pakoreguotas, veliau idesiu originala.
500g farso (geriau versienos, bet galima ir is kiaulienos, man visai nieko isejo, brolis susizioplines ne tokios nupirko doh.gif ), kiausinio, saujeles tarkuoto parmezano, saujeles dziuveseliu, 1 morkos, svoguno (kaip kam kiek patinka), prieskoniu kotletams, baziliko, konservuotu pomidoru skardine (pomodori pelati), alyvuogiu aliejaus.
atskiriam 400 g farso, i ji dedam tarkuota morka, pakepinta svoguna, prieskonius kotletams, kiausini, dziuveselius, parmezana, viska gerai ismaisom, formuojam 2-4 cm skersmens rutuliukus, juos apkepam alyvuogiu aliejuje.
likusi farsa apkepam (kad gautusi smulkus), i ji suverciam pomidorus (galima pries tai juos trumpam nukaisti, kad vos vos atvestu ir nesitaskytu taip), juos pasmulkinam medine mentele (galima ir pries verciant), viska gerai ismaisom, troskinam ant silpnos vidutines ugnies, dedam bazilika, nuolat pamaisant troskinam apie 15 min, tada sudedam kotletukus, atsargiai pamaisom, kad padazas gerai juos apsemtu, ant silpnos ugnies troskinam apie 10-15 min.
galima pomidoru deti daugiau, taip bus daugiau padazo, jei jo liks, bus galima panaudot makaronams ruosti (iseis pasta alla bolognese- makaronai bolonietiskai), jei nesusivalgys smile.gif galima i padaza nedet farso, bet tada patroskint reiketu ilgiau kotletukus. valgyti su kuo sugalvoji (tinka bulves, darzoves, iki parduodami prancuziski batonai). skanaus! 4u.gif
*



thumbup.gif Labai skanus patiekalas. I padaza farso nedejau, visa kita, kaip auksciau thumbup.gif
ingapoc
O as zrazus darau taip-i farso vidu dedu smulkinta kiausini,svoguna ir zirnelius (mase tokia0 ir formuoju tokius kaip cepelinus. Apkepu ir troskinu-labai skanu smile.gif
roky
parasysiu ir as kaip kepu savo kotletukus;paimu kilograma farso,i ji idedu ta maza pakeli saldvos maltos mesos prieskoniu,imusu kiausini ir per cesnakine ispaudziu svoguna(cia mamos paslaptis blush2.gif )viska gerai ismaisau suformuoju kotletus ir dedu ant skardos ir i orkaite.smulkiai supjaustyta svoguna ir cesnaka pakepu keptuveje,dedu grybu,grietines ir vegetos.iskepusius kotletus dedu i ta keptuve su padazu ir dar truputi patroskinu.seimyna kapoja net ausys linksta mirksiukas.gif
Keelle
Na, o as prie kelias dienas dariau toki patiekaliuka smile.gif seimyna pristukus apsilaize, tikiuosi nepasikartosiu blush2.gif stai receptukas :

Kotletai su įdaru


kiauliena
1 kiaušinis
druska
prieskoniai
svogūnai
pomidorų padažas
majonezas
riebalai kepimui




Mėsą sumalti, įdėti druskos, prieskonių, įmušti kiaušinį, viską išminkyti, tada formuoti kotletus ir sudėti į skardą.
Kiekvieno kotleto viduryje įspausti duobutę.
Supjaustyti svogūnus ir sudėti į duobutes, ant jų - po šaukštelį pomidorų padažo ir majonezo.
Tarp kotletų ant skardos įdėti riebalų ir kepti orkaitėje, kol majonezas parus.

Tik as emiau ne kliauliena, o vistiena rolleyes.gif ir dar fermentinio surio uztarkavau rolleyes.gif su bulviu kosyte ir salotom... buvo super! essen.gif yess.gif
*Caras*
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 08, 21:53)
Labutis! Noriu pasidalinti nauju receptuku(na gal tik man jis naujas) apie tai, kaip issikepti laaabai skanu sniceli. I 1 kilograma farso idedame kokiu norime prieskoniu, pakepinto svoguno, puse stiklines vandens ir du saukstus krakmolo, suformuojame snicelius ir kepame orkaiteje kol apskrunda. Jokiu kiausiniu, batonu ir pan. dalyku nedeti .Pabandykite!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*


Norėčiau paklaust dėl tų šnicelių : ar prieš dedant į skardą juos apvoliot džiuvėsiuose;
ar uždengtoj skardoj juos kept;
kokioj temperatūroj ir kiek laiko kept.

Mil@na
Aš nevolioju-kepu atviroje skardoje, t.y. nepridengiu. Tiesa, aš kepu ant kepimo akmens, bet kai kepdavau skardoje irgi nevoliodavau.O kiek laiko-net nežinau, tiesiog pagal išvaizdą.Jei nesu įsitikinusi, ar iškepė-paragauju.Sėkmės
DKNight
BRAZILISKI KAPOTI MUSTINIAI(BIFSTEKSAI)
4 jautienos rostbifai;(arba paprasciausias megiamas farsas,forma reikalinga tokia, suploto kotleto);
1 didelis svogunas;
kubelis sultinio;
5 saukstai miltu;
stikline sviesaus alaus;
2 saukstai sviesto;
pipiru,druskos.

Svoguna nulupti, sutrakuoti. Sultinio kubeli istirpinti virintame karstame vandenyje. Alu gerai ismaisyti su sultiniu, miltais ir svogunu, iberti druskos ir pipiru.
Padazas turi buti tirstas. Mustinius pamirkyti padaze ir kepti karstame svieste is abieju pusiu. Baigti kepti pridengus ant mazos ugnies.
Galima ideti i orkaite ir uzlydyti tarkuotos mozarellos, arba padaryti pievagrybiu padaza.
Man labai skanu thumbup.gif
Linusikas
QUOTE(Rūtelė @ 2007 08 28, 11:46)
Mano sūnus labai mėgsta. Tik receptukas be proporcijų.  smile.gif

Vištų kepenėles sumalu mėsmale ( galima įmalti ir truputį širdelių ). Kartu įmalu svogūno, česnako. Dedu visokių prieskonių - druska, pipirai, bazilikas. Į visą šią masę dar įberiu miltų ir įmušu kiaušinį. Viską išmaišius galima jau ir kepti kotletukus - blynelius. Mat masė gaunasi panaši į tešlą blynams ir kabinama šaukštu. Kepu keptuvėje, su trupučiu aliejaus. Garnyras pagal kiekvieno skonį.

P.S.susimalti galima daugiau kepenėlių ir dalį jų užšaldyti. Atšildžius liks tik sudėti likusius ingridientus ir išsikepti.
*


labai skaniai gavosi, ačiū. su bulvių koše ir raugintais agurkais, aš dėjau pusę kepenėlių ir pusę širdelių biggrin.gif
Cuca
QUOTE(Taurė @ 2004 06 09, 02:27)
mano vyras kepa taip : i jautienos farsa ipila grietineles, truoputuka batono mirkyto piene, bet nedaug,kiausinis.prieskoniai. farsas turi gautis toks skystokas. tada formuoja kotletukus, volioja juos manu kruopose ir kepa keptuveje ant abai mazos ugnies. niaaaaaaaaam niaaaaaaaaaam niaaaaaaaaaaaaam  thumbup.gif
*

Isbandziau ,patiko thumbup.gif
Frane
QUOTE(Owly @ 2006 10 05, 18:09)
Ir man būtų įdomu sužinot kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos  lotuliukas.gif

Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą  mastau.gif
*



tai Lietuvoj turbut nera jokio skirtumo. Bet pvz. Prancuzijoje malta mesa yra kai tau is tavo parodyto mesos gabalo pardavejas vietoj su mesmale sumala ir parduoda tau. o farshas - tai jau malta mesa su ivairiais prieskonaisi ir zolytemis. perki jau paruoshta, supreskoniuota.

klausykit, o zrazus kai apkepinate, tai kame troshkinate? sultinyje ar dar kur? mastau.gif
Owly
QUOTE(Frane @ 2008 03 08, 23:29)
tai Lietuvoj turbut nera jokio skirtumo. Bet pvz. Prancuzijoje malta mesa yra kai tau is tavo parodyto mesos gabalo pardavejas vietoj su mesmale sumala ir parduoda tau. o farshas - tai jau malta mesa su ivairiais prieskonaisi ir zolytemis. perki jau paruoshta, supreskoniuota.

klausykit, o zrazus kai apkepinate, tai kame troshkinate? sultinyje ar dar kur? mastau.gif
*


Oi, ištraukėt pusantrų metų senumo pasisakymą blush2.gif Dabar jau žinau kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos Lietuvoj... blink.gif
Malta mėsa, tai ir yra malta mėsa rolleyes.gif O farše (Lietuvoj) mėsos procentas neaiškus lens.gif Mat į jį gali būti pridėta sojų baltymų, vandens, morkų skaidulų, krakmolo, druskos, prieskonių ir maisto priedų – konservantų, antioksidantų, tirštiklių, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų. Nebeperkam faršo schmoll.gif


O zrazus mes tai kepam orkaitėj ax.gif Truputi vandenuko į skardą įpilam, kad nepridegtų ir kepa kokią valandą-pusantros ax.gif Kaip tik vakar darėm, ryt nuotraukytę galėsiu įdėt ax.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(Slibiniukas @ 2006 02 13, 13:25)
As tai taip darau suktinius/zrazus:
Reikia jautienos. Jautienos gabaliukus pabarstau druska, pipiras ir patepu garstyciom. Tada dedu plonai pjaustyta rukyta sonine su lasinuku ir plonai pjaustitus raugintus agurkus. Viska suviniojam ir kepam keptuvej. Apkepintus zrazus reikia sudeti i puoda. O keptuve kur jie kepe (neplauta) supilti 200 ml. raudono vyno, ji trumpam uzvirti ir tada pilti ant zrazu, ir dar ant virsaus buljono, kad apsiamtu. Ir virti 1,5 val. Pries baigiant virt reikia ydet milteliu (Mondamin), kad padazas sutirstetu. Ir mums l. patinka. valgom su bulviu kose ir darzovem.
*





Ačiū už puikų receptą.Jautienos zrazai turi visai kitokį prieskonį,nei kiaulienos.Buvo labai skanu aciuks.gif
Frane
QUOTE(Owly @ 2008 03 09, 01:27)
Oi, ištraukėt pusantrų metų senumo pasisakymą  blush2.gif 

O zrazus mes tai kepam orkaitėj  ax.gif  Truputi vandenuko į skardą įpilam, kad nepridegtų ir kepa kokią valandą-pusantros  ax.gif  Kaip tik vakar darėm, ryt nuotraukytę galėsiu įdėt  ax.gif
*



tai cia ne as kalta, o zrazai tongue.gif jie tik dabar sugalvojo, kad man patiktu biggrin.gif

as shiandien dariau. kadangi anksti ryte, nespejau net kompo isijungti, tai sultinio kubeli ishtirpinau puode ir sumeciau apkepintus zrazus. patroshkinau ant ugnies koki 30 min. skanumelis rolleyes.gif
loona666
Pagelbekit, merginos blush2.gif . Uzimaniau isikepti kotletu, kur viduri visas virtas kiausinis ikeptas, bet nezinau kaip tiksliai padaryti. Gal kuri galit nukreipti, kur recepto ieskot?Paveikliuka radau, o paties recepto jau nusibodo ieskot.... imetu ir paveiksliuka, kaip jie turi atrodyti....
http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sona...i/PICT51611.jpg
neringute22
QUOTE(loona666 @ 2008 07 03, 13:59)
Pagelbekit, merginos blush2.gif . Uzimaniau isikepti kotletu, kur viduri visas virtas kiausinis ikeptas, bet nezinau kaip tiksliai padaryti. Gal kuri galit nukreipti, kur recepto ieskot?Paveikliuka radau, o paties recepto jau nusibodo ieskot.... imetu ir paveiksliuka, kaip jie turi atrodyti....
http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sona...i/PICT51611.jpg
*




AS TAIP PAT NORECIAU TOKI RECCEPTA Gauti ax.gif ieskojau bet beveik neradau kotletu su kiausiniu cia
Loram
QUOTE(loona666 @ 2008 07 03, 12:59)
Pagelbekit, merginos blush2.gif . Uzimaniau isikepti kotletu, kur viduri visas virtas kiausinis ikeptas, bet nezinau kaip tiksliai padaryti. Gal kuri galit nukreipti, kur recepto ieskot?Paveikliuka radau, o paties recepto jau nusibodo ieskot.... imetu ir paveiksliuka, kaip jie turi atrodyti....
http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sona...i/PICT51611.jpg
*


čia sonatinos kiaušiniai škotiškai bigsmile.gif
receptukas:
8 kietai išvirti kiaušiniai
800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus

Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 – 15 min.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.