Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kotletai, šniceliai, zrazai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Owly
QUOTE(loona666 @ 2008 07 03, 13:59)
Pagelbekit, merginos blush2.gif . Uzimaniau isikepti kotletu, kur viduri visas virtas kiausinis ikeptas, bet nezinau kaip tiksliai padaryti. Gal kuri galit nukreipti, kur recepto ieskot?Paveikliuka radau, o paties recepto jau nusibodo ieskot.... imetu ir paveiksliuka, kaip jie turi atrodyti....
http://i5.photobucket.com/albums/y181/Sona...i/PICT51611.jpg
*




QUOTE(neringute22 @ 2008 07 03, 14:48)
AS TAIP PAT NORECIAU TOKI RECCEPTA Gauti  ax.gif  ieskojau bet beveik neradau kotletu su kiausiniu cia
*


Šiaip tai jokio ypatingo recepto čia nereikia wink.gif Pasiruošiat maltą mėsą kaip įprastai ruošiat paprastiems kotletams, išsiverdat kiaušinių (tiek kiek norit kotletų). Kietai virtus kiaušinius nulupat. Maltos mėsos paruoštą masę padalinat į tiek dalių kiek yra kiaušinių ir aplipdot kiaušinius maltos mėsos mase. Ir viskas bigsmile.gif belieka iškepti smile.gif
loona666
QUOTE(Owly @ 2008 07 03, 15:26)
Šiaip tai jokio ypatingo recepto čia nereikia wink.gif Pasiruošiat maltą mėsą kaip įprastai ruošiat paprastiems kotletams, išsiverdat kiaušinių (tiek kiek norit kotletų). Kietai virtus kiaušinius nulupat. Maltos mėsos paruoštą masę padalinat į tiek dalių kiek yra kiaušinių ir aplipdot kiaušinius maltos mėsos mase. Ir viskas  bigsmile.gif  belieka iškepti  smile.gif
*



Siaip as itariau mazdaug kaip gaminti, tik nezinojau ar dar reikia iskepus patroskinti ar ne. Atrode kad gali mesa nuo kiausinio nusinert..... blush2.gif
LUKY
Kotletukus kepiau ruosiau taip: i kiaulienos jautienos farsa 1kg dejau piene ismirkyta batono trecdali,pora kiausiniu ,2 svogunai ir puse dideles paprikos smulkiai supjausciau kombaine ,paprika skaniau raudona arba geltona,ir sutarkuotas burokine tarka suris ,dejau ''gouda''gerai lydosi,vegetos ir santos marios prieskoniu graikiski maltai mesai ,viska ismaisius i ikaitinta keptuve deti padarius geriausia kaip kepsnius kuo ploniau ,tada gerai iskeps smile.gif Labai skanu su bulviu kose tongue.gif na bet garnyras kiekvienam pagal skranduko poreikius mirksiukas.gif
Prasom pabandyt ,tikrai skanu thumbup.gif
Greta77
Klasikinius kotletus moka iškepti kiekviena šeimininkė. Mėsą sumalkite. Jeigu labai liesa, įdėkite 150-200 g lašinukų ir sumalkite kartu su mėsa. Į faršą įdėkite piene sumirkytą batono riekelę, įtarkuokite nedidelį svogūną, įmuškite du kiaušinius, pasūdykite, papipirinkite pagal skonį gerai išmaišykite ir kepkite. Tačiau tuo patiekalai, kuriuos galima pagaminti iš faršo, anaiptol nesibaigia.

Faršą (400 g), kiaušinio trynį ir 4 šaukštus pieno suplakite, įdėkite tarkuotą šviežią bulvę, svoguna. Kotletus apvoliokite plaktame kiaušinyje, po to miltuose, vėl kiaušinyje ir tik po to džiūvėsėliuose.

* Vienas iš paprasčiausių būdų — kotletus patiekti su padažu: į keptuvę, kurioje jie kepė, įdėkite sviesto, 2-3 šaukštus grietinės ir tiek pat sultinio (galima iš kubelių) arba paprasto vandens. Pavirkite, nukoškite ir padažą užpilkite ant kotletų arba patiekite atskirai.

* Vietoj baltos duonos į faršą įdėkite virtų ryžių, kiaušinį, ištirpinto sviesto. Padažas: morką ir svogūną truputį apkepkite, sutrinkite, sumaišykite su miltais ir pomidorų tyre, praskieskite sultiniu, įdėkite prieskonių ir 3-5 minutes pavirkite ant silpnos ugnies. Iškeptus kotletus sudėkite į padažą ir uždengę dangčiu troškinkite 10-12 minučių.

Švediški kotletai. Faršą (400 g), kiaušinio trynį ir 4 šaukštus pieno suplakite, įdėkite tarkuotą šviežią bulvę, keptų svogūnų ir 4 šaukštus tarkuotų marinuotų burokėlių, pasūdykite. Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose, pakepkite. Patiekite su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkais.
Bulgariški. Gaminami panašiai kaip ir švediški, tačiau į faršą dedamas susmulkintas šviežias svogūnas, sumirkytos piene duonos, smulkiai kapotos mėtos, kmynų, raudonųjų pipirų ir apvoliojami ne džiūvėsėliuose, bet miltuose.
Kazokiški. Į mėsą (500 g) įdėkite 2 česnako skilteles, šviežių kopūstų (150 g), duonos. Sumalkite, į faršą įpilkite pieno, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kotletus apvoliokite plaktame kiaušinyje, po to miltuose, vėl kiaušinyje ir tik po to džiūvėsėliuose.
Prancūziški. Maltą mėsą sumaišykite su susmulkintais svogūnais ir kapotomis petražolėmis, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, suplakite ir įpilkite truputį sultinio arba vandens. Apvoliokite miltuose ir kepkite aliejuje. Padažas: apkepkite daug kapotų svogūnų, užbarstykite juos miltais ir kepkite, kol parusvės. Svogūnus išimkite, o likusiuose riebaluose iškepkite gabalėliais supjaustytas bulves, po to jas išimkite, pasūdykite ir sumaišykite su svogūnais. Gautą masę dėkite į suteptą sviestu skardą, ant viršaus sudėkite iškeptus kotletus, užbarstykite sūriu ir dešimčiai minučių pašaukite į orkaitę. Prieš patiekdami į stalą, užbarstykite raudonaisiais pipirais.
Bavariški. 300 g mėsos, 4 bulvės, 1 kiaušinis, 3 šaukštai grietinėlės. Du kartus mėsmale sumalkite mėsą, sumaišykite su tarkuotomis šviežiomis bulvėmis, įmuškite kiaušinį ir įpilkite grietinėlės, pasūdykite, papipirinkite. Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, po to 5-7 min. pašaukite į orkaitę.
Getira
Na, čia gal bus daugiau maltinukų receptas. Bet vertas dėmesio.
Tai vat, paimat faršą koks jums patinka, pridedat visokių prieskonių maltai mėsai, padruskinat, įdedat smulkiai supjaustytų svogūnų. Šią masę gerai išmaišot. Tada darot tokius mėsus rutuliukus (maždaug saujos dydžio). Kiekvieną įdedat į folijos lapelį, gerai aapgaubiat šonelius, tik viršų paliekat folija neuždengtus. Ant viršaus kiekvieno maltinuko uždėkite smulkiai pjaustytos paprikos. Man skaniausia raudona. smile.gif Sudedat tokius maltinukus, papuoštus folija į skardą ir pašaunate kepti kokį 20- 30 minučių. Kai jau baiginės kepti, dar ant viršaus uždekitė tarkuoto sūrio. Kai sūris aptirps, galima traukti juos iš orkaitės smile.gif Skanaus biggrin.gif
doovka
sveikos mielosios virejeles,

o kaip padaryt tokius valgyklinius kur mokyklose ar darzeliuose duodavo valgyt snicelius(maltus)? tokie kur pailgi budavo...man viskas skanu nuo vaikystes kur valdiskai padaryta is manes juokdavosi visi nuo vaikystes kad namie nieko nevalgydavau o kur tik nueidavau i svecius ar i valgyklas kai dar seniau budavo tai viska lapnodavau...tai mama turedavo su manim maza trintis doh.gif blush2.gif
laselis
Gal kas gali padeti? g.gif
Sveciuose valgiau zrazus apvoliotus dziuveseliuose su paprika (atrode panasiai kaip buna apvolioti pirkti zuvu pirsteliai). Gal zinot kur galima butu nusipirkti tokiu dziuvesiu. Rimi ir Iki dideliuose neradau, Maxima salia manes XX, tai irgi neradau. verysad.gif
mamela
QUOTE(laselis @ 2008 10 13, 19:11)
apvoliotus dziuveseliuose su paprika (atrode panasiai kaip buna apvolioti pirkti zuvu pirsteliai). Gal zinot kur galima butu nusipirkti tokiu dziuvesiu.


Šiaurės miestelio Norfoj yra- pati pirkausi.
Viga
QUOTE(laselis @ 2008 10 13, 19:11)
Gal kas gali padeti? g.gif
Sveciuose valgiau zrazus apvoliotus dziuveseliuose su paprika (atrode panasiai kaip buna apvolioti pirkti zuvu pirsteliai). Gal zinot kur galima butu nusipirkti tokiu dziuvesiu. Rimi ir Iki dideliuose neradau, Maxima salia manes XX, tai irgi neradau. verysad.gif
*


Fabų IKI yra mirksiukas.gif
Alantė
QUOTE(laselis @ 2008 10 13, 19:11)
Gal kas gali padeti? g.gif
Sveciuose valgiau zrazus apvoliotus dziuveseliuose su paprika (atrode panasiai kaip buna apvolioti pirkti zuvu pirsteliai). Gal zinot kur galima butu nusipirkti tokiu dziuvesiu. Rimi ir Iki dideliuose neradau, Maxima salia manes XX, tai irgi neradau. verysad.gif
*


O aš pirkau Akropolio Maximoj, duonos skyriuje buvo džiuvėsėliai su paprika ir geltoni su ciberžolėm.
@DZIMBA@
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 20:56)
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė rolleyes.gif

user posted image

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu 4u.gif

user posted image
*


Dabar kaip tik gaminu skaitau ir darau tik noriu paklausti kodel mano kiaulienos farsas,kai viska sudejau toks skystokas,nesiformuoja kotletai gal dar ka ideti?Labai lauksiu atsakymo
blackberry
vel dariau kotletus, ir vel reikia ismesti verysad.gif dejau batona, kiausini, prieskoniu, apvoliojau dziuveseliuose, kepiau kol parudavo ir paskui troskinau 20min puode su vandeniu..gavos skysti, minksti, ne kotletai o kazkokia kose..ka darau netaip?taip ir noras gali atsokti kazka gamint doh.gif
vilite
QUOTE(blackberry @ 2008 12 03, 18:01)
vel dariau kotletus, ir vel reikia ismesti verysad.gif dejau batona, kiausini, prieskoniu, apvoliojau dziuveseliuose, kepiau kol parudavo ir paskui troskinau 20min puode su vandeniu..gavos skysti, minksti, ne kotletai o kazkokia kose..ka darau netaip?taip ir noras gali atsokti kazka gamint doh.gif
*



tai gal vandes daug pripiliai
Jurgiedra
Aš tai susitaisau mėsą kaip paprastiem kotletam dedu į skardą vidurį įspaudžiu duobutę papilu truputį vandens ir kepu. Baigiant kepti į duobutę įdedu supjaustytą virtą kiaušinį sumaišytą su svogūnais ir priekoniais ant viršaus lydyto sūrio. Kai iškepa su majonezo-pomidorų p. ir kienų padažiuku apipilu thumbup.gif
_PostScriptum_
Sveikos,
gal kas zinote kaip pasigaminti kotletus kaip cili kaime "Mamos kotletai"?
user posted image
regna
Blackeberry.
as,cia del kotletu,koki farsa buvai nadojusi,cia gali buti kaltas is farsas.
Antra,kai dejai troskinti vanduo ar buljonas,nezinau ,kur tu troskinaijis vire,,ar dejai i salta?.
pagal naudotus ingridienttus neturejo suminksteti,gal an stiprios kaitros virei
?arba ,kai cia rase kita virtuves zinove ,galejo buti didelis kiekis vandens.
As,tikiu,kad rasi atsakyma mano pateiktuose klausimuose.
doovka
QUOTE(regna @ 2009 01 05, 00:02)
Blackeberry.
as,cia del kotletu,koki farsa buvai nadojusi,cia gali buti kaltas is farsas.
Antra,kai dejai troskinti vanduo ar buljonas,nezinau ,kur tu troskinaijis vire,,ar dejai  i salta?.
pagal naudotus ingridienttus neturejo suminksteti,gal an stiprios kaitros virei
?arba ,kai cia rase kita virtuves zinove ,galejo buti didelis kiekis vandens.
As,tikiu,kad rasi atsakyma mano pateiktuose klausimuose.
*


nesutikciau kad nuo per didelio vandens kiekio isirtu, juk gautus kaip glkutes sriuboj, manau farso kalte g.gif
jurgita:)
labai jau skanus tie "Mamos kotletai" Cili kaime, tokie lengvuciai ir primena vaikyste, as kazkada domejausi cia forume del to recepto, bet niekas neparase unsure.gif kiek supratau cia gamintas is kiaulienos (nes buvo meniu parasyta sudetis :kiauliena) bet ko dar ten prideta, kad taip skanu, neaisku.
regna
Jurgita,kadangi mėgstu kotletus,pasidarė laabai ydomu,kas tentokie yra ypatingi"Mamos kotletai",ar,tau pačiai teko valgyti,gal pasidalins,kas yra valgęs.
labai lauksiu.
jurgita:)
Mamos kotletu esu valgiusi Cili kaime, tiesiog labai patiko, nes nieku tokiu skaniu nesu dar valgiusi, beto po kiek laiko esu ragavusi svedisku kukulaiciu, tai man jie laaabai jau primine mamos kotletu skoniu. Tiesiog progai pasitaikius Cili kaime galime tuos mamos kukulius paragauti. Tik geja neaisku koks jo receoptas unsure.gif
skorpea
QUOTE(Taurė @ 2004 06 09, 03:27)
mano vyras kepa taip : i jautienos farsa ipila grietineles, truoputuka batono mirkyto piene, bet nedaug,kiausinis.prieskoniai. farsas turi gautis toks skystokas. tada formuoja kotletukus, volioja juos manu kruopose ir kepa keptuveje ant abai mazos ugnies. niaaaaaaaaam niaaaaaaaaaam niaaaaaaaaaaaaam  thumbup.gif
*


niam niam 4u.gif
varlius2007
gal zinote kaip pasigaminti tokius kotletus (vistienos suktinukus su grybais), kur maximoje kepa? nu tokie, kur isoreje vistienos odele, o viduje vistienos farsas ir dar pievagrybiai essen.gif
Gulia
QUOTE(_PostScriptum_ @ 2009 01 04, 06:09)
Sveikos,
gal kas zinote kaip pasigaminti kotletus kaip cili kaime "Mamos kotletai"?
user posted image
*



Ko gero daugiau batono prideti
patricia
kaip pasidaryti ir apkepti zrazus supratau, o kokia tolimesne eiga? kaip troskinti ir ka deti padazui? 4u.gif
regna
Man labai,labai skanu kalakutienos ir varškės kotletukai.
Beriu kmynų sugrūstų grūstuvėje,garšaugų pipirų[į kiurių sdėtį įeina ,kalendra,mairūnas,čiobreliai,šalavijas,raudonoji aštrioji paprika}
Mušu kiaušinį,įtarkuoju citrinos žievelę,pakepinu porą ant sviestuko.
Gaunasi geri kotletukai.
Jau gerai išmokau pasigaminti varškę namų sąlygomis{iš kaimiško pienuko.}
S.N.A.S
savaitgalį kepiau visai įdomius kotletukus: faršas + tarkuota cukinija + smulkiai tarkuota morka, nepagailėjau puse stiklinės vandens, krakmolo pora šaukštų, saldžios paprikos miltelių, kiaušo, blenderiuotų svogūnų su česnaku, manų dar vidun dėjau manų . ir kai kuriuos dar apvoliojau manuose. tai tie kur apvolioti, tai tokie paskrudę, bet greita naudojimui, nes padėti kotletai vienas ant kito, manai sudrėko, traškumo neliko schmoll.gif
regna
Maltiniai kepti aluje su voveraičių įdaru
Mums reikės:
700g. maltos kiaulienos,
2 juodos duonos riekeles,
pieno duonai mirkyti,
3šaukštai krakmolo,
30g.sviesto,
kiaušinio,prieskonių,
svogūno,
butelio alaus,
Įdarui:
svogūnas,
stiklinė voveraičių,
50g.sviesto,
11/2 šaukšto krakmolo,
Įdarui ,susmulkintą pakepintą svogūną sumalkite su voveraitėmis mėsmale sumaišykite su krakmolu,skaninkite druska.
Mėsą sumaiykite su kiaušinio pakiniu,piene mirkytomis duonos riekelėmis,prieskoniais,krakmolu,svieste pakepintu svogūnu.
Formuokite maltinius.
Į vidų įspauskite po šaukštą įdaro.
Malltinius sudėkite į skardą,pilkite alųir,kepkiteiki 220C .įkaitinę orkaitę apie valandą
Valgykite su bulvių koše ir salotomis. 4u.gif 4u.gif
InesaP
user posted image
voras34
Regna, ar galėtum truputį detaliau parašyti tų kalakutienos kotletukų su varške receptą, kokios mėsos ir varškės proporcijos, na vienu ždž., detaliau ax.gif ačiū 4u.gif
Zometa
O as snicelius darau taip:
reikai farso(dazniausiai naudoju kiaulienos farsa) + dziuveseliai (ju reikia tikrai ne mazai) + tada pilu pieno iki reikiamos farso konsistencijos + kiausiniai+ prieskoniai+butinai ispaudziu cesnako ir aisku idedu smulkiai pjaustyto svoguno. Suformuoju pailgus plokscius kotletukus , apvolioju dziuveseliuose ir kepu keptuveje. As kartais ju daugiau prisikepu ir dali uzsisaldau. O jeigu dar bulviu koses padarau ir barsteliu salotu, tai visai galima apsivalgyti biggrin.gif
regna
QUOTE(voras34 @ 2009 10 08, 11:07)
Regna, ar galėtum truputį detaliau parašyti tų kalakutienos kotletukų su varške receptą, kokios mėsos ir varškės proporcijos, na vienu ždž., detaliau ax.gif ačiū 4u.gif
*


Voras34 4u.gif
Aš,šiuos kotletukus ruošiu{iš kalakuto kumpio}
Ir,namų sąlygomis paruoštos varškės.
Kai turiu šių produktų namuose būtinai aš,juos ruošiu.
Ruošiu tokiu santykiu,kiek asmenų valgys tuo metu.
Aš,ruosiu viską su virtuviniu kombainu.
Tarkime kg. kalakutienos kumpio dedu maždaug 180g varškės.
Kitus priedus,aš,jau minėjau savo pateiktame recepte.
Tik noriu,pasakyti,kad,dabar šiuos kotletus aš,kepu orkaitėje{įkaitus]
Įkaitinu indą kur kepu įdedu truputį sviesto ,truputį alyvų aliejaus,kad indas būtų gerai pakaitintas.
Tuomet sudedu kotletukus sudedu į indą.
Uždengiu folijąir kepu,po pusę kepimo laiko nuimu foliją,ir baigiu kepti be folijos.
Kol kepa paruošiu baltą padažą su sūriu.
LOOONDA
Sveikutes!Pasidalinsiu ir as receptu!Zrazu idaras:smulkia tarka sutarkuota juoda duona,svieste pakepinti svogunai,pakepinti rukyti lasinukai.Viska sumaisome,pagardiname prieskoniais ir susukame i mesyte.Kepti orkaiteje.Patikekite,dieviskas skonis mirksiukas.gif
delfinarija
QUOTE(LOOONDA @ 2009 10 09, 11:03)
Sveikutes!Pasidalinsiu ir as receptu!Zrazu idaras:smulkia tarka sutarkuota juoda duona,svieste pakepinti svogunai,pakepinti rukyti lasinukai.Viska sumaisome,pagardiname prieskoniais ir susukame i mesyte.Kepti orkaiteje.Patikekite,dieviskas skonis  mirksiukas.gif
*


Labai idomu pasidare,dar taip nebuvau gaminus thumbup.gif
linajan1975
QUOTE(LOOONDA @ 2009 10 09, 10:03)
Sveikutes!Pasidalinsiu ir as receptu!Zrazu idaras:smulkia tarka sutarkuota juoda duona,svieste pakepinti svogunai,pakepinti rukyti lasinukai.Viska sumaisome,pagardiname prieskoniais ir susukame i mesyte.Kepti orkaiteje.Patikekite,dieviskas skonis  mirksiukas.gif
*



Super, šiandien išbandžiau, laaaaabai patiko, nuo duonos skonis toks pikantiškas, manu mūsų šeimoj bus dažnai gaminamas patiekalas. Dėkui už receptuką bigsmile.gif
Gamteka
Sveikos seimininkes,
Labai noreciau siandien pasidaryt viena is jusu siulomu receptuku, bet jus visur rasot "pasidarai mase kaip paprastiems kotletams".. o as niekad ju nekepus ir nezinau kaip ja pasidaryt sad.gif gal galit parasyt ka ir kokiom proporcijom det? labai dekinga busiu blush-anim-cl.gif essen.gif
delfinarija
QUOTE(Gamteka @ 2010 01 11, 16:46)
Sveikos seimininkes,
Labai noreciau siandien pasidaryt viena is jusu siulomu receptuku, bet jus visur rasot "pasidarai mase kaip paprastiems kotletams".. o as niekad ju nekepus ir nezinau kaip ja pasidaryt sad.gif gal galit parasyt ka ir kokiom proporcijom det? labai dekinga busiu  blush-anim-cl.gif  essen.gif
*


As tai i malta mese supjaustau svoguna,cesnaka,prieskoniu maltos mesos,kiaulienos ,pipiru,na cia pagal skoni,imusu kiausini ,dar karstais dedu slapia batona ,bet tokiu tiksiu proporciju tai negaliu parasyti ,is akies dedu biggrin.gif
regna
QUOTE(Gamteka @ 2010 01 11, 15:46)
Sveikos seimininkes,
Labai noreciau siandien pasidaryt viena is jusu siulomu receptuku, bet jus visur rasot "pasidarai mase kaip paprastiems kotletams".. o as niekad ju nekepus ir nezinau kaip ja pasidaryt sad.gif gal galit parasyt ka ir kokiom proporcijom det? labai dekinga busiu  blush-anim-cl.gif  essen.gif
*


Gamteka 4u.gif
aš,kotletukus ruošiu,įvairiai ,tai priklauso nuo faršo,kurį turiu,pvz:
jeigu,turiu kalakutienos faršą{kurį ruošiu pati namuose}visad įmetu varškės,dedu pipirų baltų,arba kvepenčių,įberiu dž. petražolių,mairūno,baziliko,sūdau bebaigiant kepti.
Svogūną,visiems kotletams {dalį pakepinu ant sviesto}kitą dalį tarkuoju,
Ypač,jeigu darau iįš jautienos,tuomet tarkuoju daug,svogūno.
Jeigu darau iš paukštienos dedu ciberžolės be kitų prieskonių.
Kartais rošdama kotletus į juos tarkuoju bulvę,morką,saliero gabalėlį
prieskonius dedu pagal tai su kuo juos valgysiu,tarkime su makaronais,ar su ryžiais
Visai nesenai teko sužinoti,kad ruošiant kotletus daug priklauso skonio ant ko mes juos kepame{kokį aliejų ar sviestą mes naudojame}
Gamteka
dekui uz patarimus smile.gif finale idejau farso, kiausiniu, majonezo, dziuveseliu, svoguno, prieskoniu ir visai neblogai gavos smile.gif
Asta
QUOTE(regna @ 2010 01 11, 19:16)
........Kartais rošdama kotletus į juos tarkuoju bulvę,morką,saliero gabalėlį
prieskonius dedu pagal tai su kuo juos valgysiu,tarkime su makaronais,ar su ryžiais....



Aš dar kartais įtarkuoju obuolį ax.gif
dzeine01
gal žinote kaip pasidaryti mėsos teftelius? g.gif
LOOONDA
QUOTE(dzeine01 @ 2010 03 15, 13:17)
gal žinote kaip pasidaryti mėsos teftelius? g.gif
*


As ruosiu farsa kaip kotletams,tik idedu i farsa dar gera sauksta krakmolo.Suformuoju kukulius,apvolioju miltuose,apkepu aliejuje,sudedu i puoda ir troskinu su prieskoniais ir padaziuku mirksiukas.gif
noriu zinoti
QUOTE(LOOONDA @ 2009 10 09, 11:03)
Sveikutes!Pasidalinsiu ir as receptu!Zrazu idaras:smulkia tarka sutarkuota juoda duona,svieste pakepinti svogunai,pakepinti rukyti lasinukai.Viska sumaisome,pagardiname prieskoniais ir susukame i mesyte.Kepti orkaiteje.Patikekite,dieviskas skonis  mirksiukas.gif
*




Looonda, mane suintrigavo tavo pasiulytas idaras -toks negirdetas... Maciau merginos jau isbandziusios ir gyre ji.
Noriu kai ka pasitikslinti -ar duona turi buti padziuvusi (gal cia kaip dziuveseliai gaunasi)? Ar paprasta sviezia duona naudoti g.gif Itariu, kad ji "nenores" tarkuotis... ax.gif Ir dar -tarka pacia smulkiausia naudoji, taip?
skorpee
QUOTE(doovka @ 2008 09 06, 18:15)
sveikos mielosios virejeles,

o kaip padaryt tokius valgyklinius kur mokyklose ar darzeliuose duodavo valgyt snicelius(maltus)? tokie kur pailgi budavo...man viskas skanu nuo vaikystes kur valdiskai padaryta is manes juokdavosi visi nuo vaikystes kad namie nieko nevalgydavau o kur tik nueidavau i svecius ar i valgyklas kai dar seniau budavo tai viska lapnodavau...tai mama turedavo su manim maza trintis  doh.gif  blush2.gif
*


man regis paprasčiausia batono negailėt blush2.gif biggrin.gif
Rigoleta
Pasidalinsiu ir savo receptuku:

Pasidarau mesa kaip kotletams,tada juos padarau tokio plonumo kaip snicelius,apvolioju dziuveseliuose,po to kiausinyje ir vel dziuveseliuose-kiausinyje,ir gale- lukstentose saulegrazu seklose,apkepu keptuveje ikaitintame aliejuje.Saulegrazos suteikia pikantiska skoni. thumbup.gif
regna
QUOTE(Rigoleta @ 2010 06 28, 00:08)
Pasidalinsiu ir savo receptuku:

Pasidarau mesa kaip kotletams,tada juos padarau tokio plonumo kaip snicelius,apvolioju dziuveseliuose,po to kiausinyje ir vel dziuveseliuose-kiausinyje,ir gale- lukstentose saulegrazu seklose,apkepu keptuveje ikaitintame aliejuje.Saulegrazos suteikia pikantiska skoni. thumbup.gif
*


Rigoleta 4u.gif drinks_cheers.gif su tavo nuomone 4u.gif -kad saulėgrąžos suteikia gerą skonį.
Rigoleta
QUOTE(regna @ 2010 06 28, 00:19)
Rigoleta 4u.gif  drinks_cheers.gif  su tavo nuomone 4u.gif -kad saulėgrąžos suteikia gerą skonį.
*



malonu,kad nuomones sutapo drinks_cheers.gif smile.gif
Špulka
Merginos, norejau paklausti, o kai apkepat kotletus ar zrazus keptuveje, tai kaip po to juos troskinate? Ka pilate i inda kuriame troskinate? ax.gif smile.gif
Rita003
QUOTE(titiukas @ 2010 08 12, 22:52)
Merginos, norejau paklausti, o kai apkepat kotletus ar zrazus keptuveje, tai kaip po to juos troskinate? Ka pilate i inda kuriame troskinate? ax.gif  smile.gif
*


Na gi, mamytes, pasidalinkit patirtim 4u.gif , man taip pat labai reikia suzinoti, kaip patusinti kotletukus, kad juos galetu sukramtyti mazoji, koki padaziuka daryti. Prasta esu vireja doh.gif
Marinčik
QUOTE(Rita003 @ 2010 09 15, 13:14)
Na gi, mamytes, pasidalinkit patirtim  4u.gif , man taip pat labai reikia suzinoti, kaip patusinti kotletukus, kad juos galetu sukramtyti mazoji, koki padaziuka daryti. Prasta esu vireja  doh.gif
*



AS pasidarau padažiuką:užverdu vendenį ,atskirai išmaišau miltus su šaltu vandeniu ,kad nebūtu gabaliukų,poto supilu į virintą vandenį,dedu prieskonius,reikia maišyti nes pasidarys gabaliukai nuo miltų nuolat maišyti,į pabaigą dedu grietinę išmaišau, tada sudedu kotletukus ir šiek tiek patroškinu,galiama dėti ir pomidorų padažą,kaip nori,o galima ir be miltų tik vanduo,grietinė,prieskoniai pagal skonį,lauro lapą dedu dar 4u.gif
AkvileZ
QUOTE(Rita003 @ 2010 09 15, 12:14)
Na gi, mamytes, pasidalinkit patirtim  4u.gif , man taip pat labai reikia suzinoti, kaip patusinti kotletukus, kad juos galetu sukramtyti mazoji, koki padaziuka daryti. Prasta esu vireja  doh.gif
*


Aš kol keptuvėje apkepinėja kotletai į puodą kuriame troškinsis pripjaustau morkų ir svogūnų, pilu vandens tiek kiek noriu padažo, beriu druskos, pipirų ir uždengusleidžiu užvirti, tada sudedu apkepusius kotletus ir uždengus leidžiu pavirti-pasitroškinti viskam truputį tada dedu grietinę sumaišytą su miltais (jei noriu tiršto padažo, jei skystesnio reikia tai tik grietinę) ir dar patroškinu kol viskas susimaišo ir sutirštėja.
Taip pat viska darau tą patį tik kartais į puodą pripjausčius morkų ir svogūnų juos pakepinu ant sviesto, o tik tada vandenį pilu. Dar variantas su grietine kartu dėti pomidorų padažą smile.gif Vaikai labai mėgsta šiuos kotletus, o labiausiai padažą smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.