Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kotletai, šniceliai, zrazai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Ingulė
Sveiki, su kokiais idarais ruosiat suktinukus?
Nu nusibodo jau suris , grybai ir kiausiniai. Gal kas koki idomu zinot. Kazkada darbovietes valgykloj labai skanu buvo kepsnys "pasaka", bet jo idaro sudeties tikrai nepasakyciau. (kai prisimenu , net seile tista tongue.gif )
bea
cia mesos suktinukus?
galima darzoviu, pvz. patroskinta tarkuota morka+svogunas+cukinija
galima su spinatais (ce skaneusia su vistiena)
galima shonines juostele
hm.. pagalvosiu dar.
ulaa
Morka+poras+svogunas+razinos(dziovintos slyvos,obuoliai it t.t.)
Elena
1. Grybai+svogūnai+kopūstai=apkepti viską su prieskoniais
2.morka+ poras+ raudona saldžioji paprika+100 g fermentinio sūrio+2 svogūnai+3 pievagrybių galvutės=apkepinti viską su prieskoniais
3.morka+rauginti agurkai+svogūnai= morką ir agurkus supjaustyti šiaudelias
4.galima įdaryti tiesiog faršu
5.šparagai apkepinti svieste
6.troškinti rauginti kopūstai
7.džiovintos slyvos
8.vakar valgiau:vištiena įdaryta grybais ir krevetemis, labai skanu
rolleyes.gif
Ingulė
Taip taip , apie mesos suktinukus kalbu smile.gif

Po dveiju savaiciu krikstysim mazyle, tai galvoju ka cia karsto patiekus, kad ir skanu ir nebrangu butu.

Manau skoni turetu pagerinti ir konservuoti vaisiai pvz. ananasai, persikai ir pan rolleyes.gif
Mil@na
Labutis! Noriu pasidalinti nauju receptuku(na gal tik man jis naujas) apie tai, kaip issikepti laaabai skanu sniceli. I 1 kilograma farso idedame kokiu norime prieskoniu, pakepinto svoguno, puse stiklines vandens ir du saukstus krakmolo, suformuojame snicelius ir kepame orkaiteje kol apskrunda. Jokiu kiausiniu, batonu ir pan. dalyku nedeti .Pabandykite!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
miau
Aciu, reiks pabandyti. O kaip ten su tuo vandeniu ? blink.gif Kam jis reikalingas? Ir dar, atsiprasau uz tundriska klausima : snicelis, tai cia tipo kotletas, ane?
Taurė
mano vyras kepa taip : i jautienos farsa ipila grietineles, truoputuka batono mirkyto piene, bet nedaug,kiausinis.prieskoniai. farsas turi gautis toks skystokas. tada formuoja kotletukus, volioja juos manu kruopose ir kepa keptuveje ant abai mazos ugnies. niaaaaaaaaam niaaaaaaaaaam niaaaaaaaaaaaaam thumbup.gif
norge
Dar vienas varijantas- i puskilogrami farso deti tris kiausinius ir tiek pat saukstu majonezo. Ir, aisku, prieskoniu. Galima svoguniuku. Gaunasi purus kotletukai, issipucia net kepant.
Mil@na
Taip-snicelis tai pailgas kotletas...O vanduo net nezinau kam, bet taip reikia. Su majonezu taip pat skanu, bet man taip skaniau, o ir vaikai labai pamego sbutent siuo budu keptus snicelius thumbup.gif
smike
As kazkada kepiau argentinietiskus kotletukus: ten reikia mesa labai smulkiai sukapoti (jokiu budu ne malti!!! ), ikulti kiausa, ideti sauksta krakmolo, ir kelis saukstus majonezo. Palikti pusvalandziui pastoveti. Tesla neturi gautis labai kieta nes kotletukai kepami kaip blynai, bet ir ne per skysta nes luzines verciant. Gaunasi labai neiprasta ir skanu! thumbup.gif O su bulviu kose ir salotom tai isvis mmmmmmm!!!!! essen.gif
Aušrinė
QUOTE (smike @ 2004 06 09, 22:01)
As kazkada kepiau argentinietiskus kotletukus: ten reikia mesa labai smulkiai sukapoti (jokiu budu ne malti!!! ), ikulti kiausa, ideti sauksta krakmolo, ir kelis saukstus majonezo. Palikti pusvalandziui pastoveti. Tesla neturi gautis labai kieta nes kotletukai kepami kaip blynai, bet ir ne per skysta nes luzines verciant. Gaunasi labai neiprasta ir skanu! thumbup.gif O su bulviu kose ir salotom tai isvis mmmmmmm!!!!! essen.gif

Jo, šitas patiekaliukas ir mūsų šeimynai patinka smile.gif Tik aš ne pusvalandžiui palieku, kartais net parą - nuo to tik skaniau.
zyle
O čia su kokia mėsa gaminama? mes tai su višiena tokius kepsniukus kepam, o galima ir su kitokia mėsa??? įdomu....
nicas
As irgi su vistiena tokius kotletukus kepu, bet matyt ir kitokia mesa tinka biggrin.gif
zapuks
QUOTE (norge @ 2004 06 09, 06:30)
Dar vienas varijantas- i puskilogrami farso deti tris kiausinius ir tiek pat saukstu majonezo. Ir, aisku, prieskoniu. Galima svoguniuku. Gaunasi purus kotletukai, issipucia net kepant.

Siandien pabandziau, ir - fiasko. Viskas subyrejo huh.gif Gal, sakau, kokio krakmolo reikejo idet?
norge
QUOTE (zapuks @ 2004 06 10, 12:37)
Siandien pabandziau, ir - fiasko. Viskas subyrejo huh.gif Gal, sakau, kokio krakmolo reikejo idet?

Nu cia dabar blink.gif . Nieko, tikrai. Tik kiausiniai ir majonezas. Kiausiniai turi viska sulipdyti. Nieko nesuprantu...

O farsas koks? Mes su versienos farsu darom. Bet su visokiu turetu gautis...
smike
QUOTE (zyle @ 2004 06 10, 08:56)
O čia su kokia mėsa gaminama? mes tai su višiena tokius kepsniukus kepam, o galima ir su kitokia mėsa??? įdomu....

Galima su visokia, bet su jautiena man gaunasi sausoki. wink.gif
Taurė
QUOTE (smike @ 2004 06 09, 22:01)
As kazkada kepiau argentinietiskus kotletukus: ten reikia mesa labai smulkiai sukapoti (jokiu budu ne malti!!! ), ikulti kiausa, ideti sauksta krakmolo, ir kelis saukstus majonezo. Palikti pusvalandziui pastoveti. Tesla neturi gautis labai kieta nes kotletukai kepami kaip blynai, bet ir ne per skysta nes luzines verciant. Gaunasi labai neiprasta ir skanu! thumbup.gif O su bulviu kose ir salotom tai isvis mmmmmmm!!!!! essen.gif

kokia mesa naudoji ?
smike
As imu nelabai riebia kiauliena, tada nesausi gaunasi! wink.gif
ely
QUOTE (miau @ 2004 06 09, 01:21)
Aciu, reiks pabandyti. O kaip ten su tuo vandeniu ? blink.gif Kam jis reikalingas?

O vanduo tikriausiai tam, kad minkštesnė mėsytė būtų smile.gif
Saga
nius dar toks kvailokas klausimelis.......orkaiteje kepant skarda reikia kazkuo istepti? g.gif
Papildyta @ [mergetime]1087389568[/mergetime]
nius dar toks kvailokas klausimelis.......orkaiteje kepant skarda reikia kazkuo istepti? g.gif
ely
Aš paprastai įpilu tik vandens, nes nemėgstu labai riebiai, o riebaliukų jau ir iš faršo išsiskiria rolleyes.gif
Kate25
Vanduo reikalingas, kad kotletukai but sultingesni:)
Etina
QUOTE (smike @ 2004 06 09, 20:01)
As kazkada kepiau argentinietiskus kotletukus: ten reikia mesa labai smulkiai sukapoti (jokiu budu ne malti!!! ), ikulti kiausa, ideti sauksta krakmolo, ir kelis saukstus majonezo. Palikti pusvalandziui pastoveti. Tesla neturi gautis labai kieta nes kotletukai kepami kaip blynai, bet ir ne per skysta nes luzines verciant. Gaunasi labai neiprasta ir skanu!  thumbup.gif O su bulviu kose ir salotom tai isvis mmmmmmm!!!!!  essen.gif

ar nepavargsta rankos kapojant mesa? as kapojau jos gana daug, na epie 1 kg, ranku vakare nejauciau. ga turi koki spec buda?
bea
Ash kombaine kapoju su antgaliu su astriu peiliu. Rankom neisivaizduoju net kaip reiktu. O kombaine super: nesutraisko raumens, kaip kad mesos malimo mashinele ir gaunasi labai gerai
smike
Na kombaine man gaunasi per smulkiai! As tiesiog atsisedu ir pjaustau smulkais kubeliais. Kadangi mes tik dviese ir gaminu vienam kartui tai traumos dar negavau tongue.gif O siaip pjaustyti lengviau negu kapoti, bent jau man!!!!
Atize
QUOTE (TauRe @ 2004 06 09, 02:27)
mano vyras kepa taip : i jautienos farsa ipila grietineles, truoputuka batono mirkyto piene, bet nedaug,kiausinis.prieskoniai. farsas turi gautis toks skystokas. tada formuoja kotletukus, volioja juos manu kruopose ir kepa keptuveje ant abai mazos ugnies. niaaaaaaaaam niaaaaaaaaaam niaaaaaaaaaaaaam thumbup.gif

Šiandien išbandžiau niam kaip skanu essen.gif ir vyras pagyrė kad paprasta ir skanu wub.gif
Fea
QUOTE (TauRe @ 2004 06 09, 03:27)
mano vyras kepa taip : i jautienos farsa ipila grietineles, truoputuka batono mirkyto piene, bet nedaug,kiausinis.prieskoniai. farsas turi gautis toks skystokas. tada formuoja kotletukus, volioja juos manu kruopose ir kepa keptuveje ant abai mazos ugnies. niaaaaaaaaam niaaaaaaaaaam niaaaaaaaaaaaaam thumbup.gif

Skamba viliojanciai sitas receptukas rolleyes.gif Gaila farsa neseniai sunaudojau....reiks uzsipirk ir pabandyt smile.gif
Inga N
QUOTE (norge @ 2004 06 09, 08:31)
Dar vienas varijantas- i puskilogrami farso deti tris kiausinius ir tiek pat saukstu majonezo. Ir, aisku, prieskoniu. Galima svoguniuku. Gaunasi purus kotletukai, issipucia net kepant.

ir man neišėjo sad.gif
Ar tai kazkokiu ingredientu per daug ar kazkokio truksta. Kadangi dariau is vistienos, o jis ir taip skystas, tai gavosi kazkokia kose, net kotletu padaryt nejo, tik pilt i skarda ir vsio. Dar bandziau det krakmolo po to, nepadejo:-/
Ir skonis neeekoks
Mil@na
Mergaites-kaip darote zraziukus is maltos mesytes? Vakar as dariau-tai isejo ne zrazai, o zarazai blink.gif -issiskleide ir idaras iskrito lauk. Va tau ir zrazai...Pasidalinkit receptais! biggrin.gif
Mįsliukė
QUOTE (rasyte31 @ 2004 07 23, 14:17)
Mergaites-kaip darote zraziukus is maltos mesytes? Vakar as dariau-tai isejo ne zrazai, o zarazai blink.gif -issiskleide ir idaras iskrito lauk. Va tau ir zrazai...Pasidalinkit receptais! biggrin.gif

na aš vien iš maltos mėsytės zraziukų niekada nesu dariusi.aš labai plonai išmušu mėsos nugarinę arba vištienos krūtinėlės gabalėlį.Dedu į vidų idarą.Juos darau priklausomai nuo to, ar iš kiaulienos, veršienos, ar iš vištienos darau.Jeigu kiaulienos, veršienos, tai į vidų dedu faršą sumaišytą su grybais, jeigu vištienos- džiovinta slyva įsukta į neriebios šoninės gabaliuką. susmeigiu dažniausiai dantų krapštuku arba suvynioju sulu.apkepu truputį keptuvėje ir po to troškinu.Jeigu suvynioju į siūlą, tai po apkepimo siūlą išvynioju, kad namiškiams nereikėtų vargti smile.gif Tie iš vištienos zraziukai labai skanu su bruknių-aitriųjų pipirų padažu, yra tok pirkti.
paiduke
QUOTE (rasyte31 @ 2004 07 23, 14:17)
Mergaites-kaip darote zraziukus is maltos mesytes? Vakar as dariau-tai isejo ne zrazai, o zarazai blink.gif -issiskleide ir idaras iskrito lauk. Va tau ir zrazai...Pasidalinkit receptais! biggrin.gif

I malta mesyte500-700gr) idedu
smulkiai pjaustytu svogunu(1vnt),
kiausiniu(2vnt)
Prieskoniu
Miltu arba krakmolo

Idarui:
Svogunai (~3vnt)
Kiausiniai kietai virti(~5vnt)
Prieskoniai
Svogunus apkepti,kiausinius sutarkuoti,viska sumaisyti ir prieskoniu ideti(as dedu vegetos)

Issiplaku kokius 3kiausinius ir pavolioju jau padaryta zraziuka i plakini,poto gausiai i maltus dziuveseliu,ir apkepu keptuvej,poto i puoda ir troskinu.Jei noriu netroskintu,tai verdu aliejuje
Jeigu bijai,kad pasileis,pavoliok i plakini,i dziuveselius,vel i plakini,vel i dziuveselius,ir tada garantuotai neprasiskirs,bet as tai tik viena karta volioju,ir dar neprasiskyre
Mil@na
ACIU!!! clap.gif clap.gif clap.gif
Lona
Aš įdarui dedu pakeptus grybus arba morkas. Valgiau su džiovintom slyvom irįgi labai thumbup.gif
Lotosas
Sveikos,
Labai neturiu laiko stypsoti prie virykles - o kas jo turi?smile.gif
Gal zinote, kaip iskepti skanius ir minkstus kotletus orkaiteje? Ar tiesiog padaryto tokius kaip kepant keptuveje ir tiek? Ir kaip ten ju neprisvilinti???
Pasidalinkite.smile.gif
Asta
As tai padarau tokius kaip kepimui keptuveje, i skarda ipilu shiek tiek vandens, sudelioju kotletus ir ikishu i orkaite. Skanei paskrunda ir nepridega.
Seniau skarda tepdavau aliejumi, bet pasinaudojau karta kazkurios is mamku patarimu ir nebenaudoju tam reikalui riebalu, o tiesiog shlakeli vandens pilu. Bekepant pakankamai is is farsho ishbega riebaliuku smile.gif
Lotosas
O tai kiek to vandens pilti, neisivaizduoju? Juk jis tuoj isgaruos???
Karta kepiau ipylusi aliejaus, tai jie kazkokiu panasiu dalyku i lajumi buvo aplipe, gal tais taukais is kotletu:)
zebrina
Neisgaruos nebijok biggrin.gif na nedaug ipilk,ant dugno..
Dandelions
Aš dar ant kepamojo popieriaus prilipdau, gaunasi tokie ploni, labai skanūs ant sumuštinių, kažkas panašaus kaip hamburgeriuose. Ir iškepa akimirksniu.
picolo
Ir dar siulau, kad tie kotletukai butu ne tokie kasdieniski papildyti receptuka smile.gif

Pasidarome farsa toki pat kaip ir kotletukams, idarui naudojame ziemai paruostus grybus, galima marinuotus, galima sudytus. Pakepiname svoguniuka, sumalame grybukus, dedame kiausinuka, pipiru, druskytes jei reikia, zodziu, kad butu skanu wink_3.gif
Idara dedame i kotletuko mase, kaip cepelinus formuojame ir pasauname i orkaite
smile.gif
Skonis thumbup.gif Ir vargo nedaug.. smile.gif smile.gif

Idaro galima prisigalvoti labai ivairaus, kaip kieno fantazija geba smile.gif
Skanaus... rolleyes.gif
Elena
Pas mane tokia skarda yra su grotelėm, tai aš i skardą pylu vandens biški o ant grotelių dedu kotletus..tikrai skanu, ir karbonadus kepu orkaitėje, aplamai keptuvėje mažai ką kepu, arba orkaitėje, arba garpuodį...balandėlius irgi darau orkaitėje..
Picolo, su įdaru tikrai labai skanu gaunasi thumbup.gif , o aš dar bandžiau įdėt tiesiog sūrio lazdele, per puse perpjautą, nes ilgoką ...visai skanu..
Rigedora
aš kai tingiu irgi terliotis-o paskutiniu metu taip ir yra-tai visada sulipinu įvairaus dydžio cepelinus-mažesnius mažėliui, vidutinius vyresnėliui, didesnius tėveliams, sudedu į tefloninę skardą, įpilu nepilną stiklinę vandens, o į tarpelius prikašioju ir bulvių, supjaustytų maždaug nykščio storio riekutėm ir viską kartu iškepu-ištraukus bulves dar pabarstau bulvių prieskoniais, palaistau skysčiu atsiradusiu skardoj. tiesa, ir žalias bulves, kai neužmirštu pabarstau prieskoniais blush-anim-cl.gif O kol viskas kepa-maždaug 40min-belieka kokios žolės pasipjaustyti wink_3.gif
Hacone
blush-anim-cl.gif suformuoti paprastus kotletus, apkepinti is abieju pusiu keptuvei. ikisti su ta pacia keptuve, jei, aisku, rankena ne plastmasine, i ikaitinta orkaite ir pakepinti dar kokiu 15 min. jokio vandens nereikia.
TG*
As tai darau taip wink_3.gif : pasidarot farsa kaip paprastiem kotletam, padarot plonus betdidokus kotletus( nu per visa delna), apkepinat gerai keptuvei(beveik kad iskeptu). Tada sudedat kotletus i blekutu, ant kotletu dedat is anksto sutarkuotos morkos, smulkiai sukapoto poro(arba svogunu laisku) ir uzpilat padazu. As padaza darau lygiom dalim keciupo ir majonezo ir ispaudziu pora skilteliu cesnako. Padazo negailekite!!! O tada jau ant visko uzdeti daug tarkuoto suriu ir i orkaite. Pakepti mazdaug apie 15 minuciu. O gaunasi thumbup.gif , tokie kaip kepsniai is farso.
Tikiuosi aiskiai parasiau doh.gif
Venecija
Veiname formue buvo pasiulytas stai toks receptukas, koteletamas kepti orakaitej. As bandziau man tai thumbup.gif Viską daryti kaip kotletams su malta mėsa. Paskui iš tos mėsos formuoti kotletą ir viduryje išspausti duobutę. Į tą duobutę dedame griežinėliais pjaustytą svogūną ( galima porą), majonezo, petražolių, tomato. Ant viršaus tarkuoto sūrio. Ir dar žalumynų.
Patiekti galima su bulvių koše. Kepti orkaiteje.
uogute
QUOTE(Gyncė @ 2005 01 09, 14:56)
As tai darau taip wink_3.gif :  pasidarot farsa kaip paprastiem kotletam, padarot plonus betdidokus kotletus( nu per visa delna), apkepinat gerai keptuvei(beveik kad iskeptu). Tada sudedat kotletus i blekutu, ant kotletu dedat is anksto sutarkuotos morkos, smulkiai sukapoto poro(arba svogunu laisku) ir uzpilat padazu. As padaza darau lygiom dalim keciupo ir majonezo ir ispaudziu pora skilteliu cesnako. Padazo negailekite!!! O tada jau ant visko uzdeti daug tarkuoto suriu ir i orkaite. Pakepti mazdaug apie 15 minuciu. O gaunasi  thumbup.gif , tokie kaip kepsniai is farso.
Tikiuosi aiskiai parasiau doh.gif
*






viskas ok tik va kad gyvenu su profesionalu kulinaru tame paciame name ir kai jis pamate jog majonezo bent laselis dedamas i orkaite - pasishiaushe kaip povas mat tai laaaaabaaaiiiii nesveika ir negalima!!!!!! fear.gif
Nerytė
QUOTE(uogute @ 2006 02 10, 22:52)
viskas ok tik va kad gyvenu su profesionalu kulinaru tame paciame name ir kai jis pamate jog majonezo bent laselis dedamas i orkaite - pasishiaushe kaip povas mat tai laaaaabaaaiiiii nesveika ir negalima!!!!!! fear.gif
*



Del ko majonezo negalima deti i orkaite... na tiksliau kepti su majonezu ka nors g.gif
egliosha
mamos, noriu su valentynke saviškiui padaryt ką nors toookio, kad pirštus nusigriaužtų. turiu daug kiaulienos ir su lašinuku, ir liesos labai geros, ir maltos, ir rūkytų lašinių paltį, bet nesumastau ką čia tokio pagamint...
Slibiniukas
As tai taip darau suktinius/zrazus:
Reikia jautienos. Jautienos gabaliukus pabarstau druska, pipiras ir patepu garstyciom. Tada dedu plonai pjaustyta rukyta sonine su lasinuku ir plonai pjaustitus raugintus agurkus. Viska suviniojam ir kepam keptuvej. Apkepintus zrazus reikia sudeti i puoda. O keptuve kur jie kepe (neplauta) supilti 200 ml. raudono vyno, ji trumpam uzvirti ir tada pilti ant zrazu, ir dar ant virsaus buljono, kad apsiamtu. Ir virti 1,5 val. Pries baigiant virt reikia ydet milteliu (Mondamin), kad padazas sutirstetu. Ir mums l. patinka. valgom su bulviu kose ir darzovem.
starbee
QUOTE(Slibiniukas @ 2006 02 13, 12:25)
As tai taip darau suktinius/zrazus:
Reikia jautienos. Jautienos gabaliukus pabarstau druska, pipiras ir patepu garstyciom. Tada dedu plonai pjaustyta rukyta sonine su lasinuku ir plonai pjaustitus raugintus agurkus. Viska suviniojam ir kepam keptuvej. Apkepintus zrazus reikia sudeti i puoda. O keptuve kur jie kepe (neplauta) supilti 200 ml. raudono vyno, ji trumpam uzvirti ir tada pilti ant zrazu, ir dar ant virsaus buljono, kad apsiamtu. Ir virti 1,5 val. Pries baigiant virt reikia ydet milteliu (Mondamin), kad padazas sutirstetu. Ir mums l. patinka. valgom su bulviu kose ir darzovem.
*


oi labai skanus receptukas essen.gif tik man iskilo toks klausimas: kas per Mondamin milteliai g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.