QUOTE(Avocetė @ 2011 02 25, 18:50)
Čičinskai
Tešlai kaip varškėčiams
Aš irgi kartais su varške darau, skanu
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 25, 19:27)
Aš irgi mėgstu greitai ir skaniai
O šiandien tokia tingėjimo diena, kad baisu,
Na nepanašu, kad tingėjimo diena, kaip apetitnai viskas atrodo, mmm..
o kaip gerti noriu, o dar tos sultys prieš akis, jergutėliau
QUOTE(EEmama @ 2011 02 25, 21:04)
vakar kepiau sroves bulves, dekui labai
Nemeluoti!
bulvės ne mano
tik receptukas, jei galima receptu pavadinti
Nėra už ką dėkoti, tikrai, į sveikatėlę
QUOTE(jurga r @ 2011 02 25, 22:35)
Čia irgi mano skonio, visokie suktinukai mmm..
Aš vis nakčiai užnešu, kad tik nesukūstumėt!
Faršo dubenėliai su obuoliais ir morkomis
faršo 3kepsn.~450-500gr.(aš maliau pati kalakuto file, jaut., kiauliena)
2 didokos morkos
1 obuolys, keptas orkaitėje~20min.(galima mikrobangėje, bus greičiau)
60gr.geresnio sūrio ferm.
3šaukštai grietinėlės
svogūnai 2
pieno ~pusantros stiklinės
15gr. sviesto
penkių pipirų mišinio, mėgiamų žolelių
Į faršą dėjau 2 arb. šaukštelius krakmolo, kiaušinį, svogūną, prieskonių.Kol ruošiau faršą, užkaičiau piene virti morkas griežinėliais, dėjau druskos, įmečiau į orkaitę obuolių kepimui.Ant gabalėlio sviesto(daug nedėti) pakepiau svogūną.Obuolį nulupau, kai iškepė , prie jo sudėjau išvirusias morkas(jei liko pieno nusunkti reikia)ir keptą svogūną, pipirų, druskos ir viską blenderiu sumaliau, tada pridėjau sutarkuoto sūrio gabalėlį ir išmaišiau, įdarą ragauti, jei ko trūksta, dasidėti.Folijos gabaliukus patepiau šepetėliu al. aliejumi ir gerai išminkytą, padaužytą faršą paskleidžiau ant jos ir su folija perkėliau į paprastus metalinius dubenėlius, kad galėčiau sudėti įdarą, o kartu su jais ir iškepti.Į duobutes sudėjau įdarą, užpyliau po šaukštą grietinėlės ir užsukau foliją, dėjau į įkaitintą orkaitę 200temp., kepiau apie 25min., paskui atvyniojau ir leidau apkepti, nors galima ir nevynioti, skaniai susitroškina irgi.Jei nepatinka salstelėjęs obuolių skonis, galima įdarą pakeisti, kitu, pav. cukinija tarkuota, moliūgu apkeptu su svogūnais, grybų su sūriu, morkoms su žirneliais ir t.t., kas kam patinka