Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Receptai su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ulė
Bulvės pagal Ariną.

Apie šias bulves senai girdėjau, bet va vakar radau priminimą žmonių žurnale, Arina jas ruošė.

user posted image

Reikės:

bulvių
alyvuogių aliejaus
rozmarino šakelių
druskos
pipirų

Nuskusti ir švariai nuplauti bulves, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir pasūdyti, virti IKI užvirimo. Tuomet nupilti vandenį. Kepimo skardą patepti aliejumi ir sustatyti gražiai bulves, pabarstyti druska , pipirais, apdėti rozmarino šakelėmis ir apšlakstyti gausiai aliejumi. Kepti apie 20 min.
Skanaus!!!

user posted image

user posted image
Mil@na
Skaičiau ir aš ,,Žmonėse" apie tas bulves. Ule,kaip jos tau??? Su kuo valgėte-kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą? Ačiū
Ulė
QUOTE(Mil@na @ 2011 03 05, 11:16)
Skaičiau ir aš ,,Žmonėse" apie tas bulves. Ule,kaip jos tau??? Su kuo valgėte-kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą? Ačiū
*


liuks!!! traski plutele tokia o viduj svelnios,sukrite,kaip bulviu piure kokia wub.gif
valgem su morku salotom

http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/0...-dz-slyvom.html

ir keptom blauzdelem,nu skanu laaabai 4u.gif
giedrulka
As panasiai darau bulves drinks_cheers.gif . Keptos bulvytes su rozmarinu nerealiai skanu thumbup.gif
Rastika
o aš šiandien pusryčiams kepiau Keilos omletą, nu super gavosi, sunku ir patikėti kad tik kiaušiniai ir pienas, o maip sodu buvo drinks_cheers.gif ačiū už receptuką, gaila, kad fotiko baterijos nusėdusios, nes gavosi tikrai toks kaip paveiksliuke tongue.gif
Chantel
Vištienos lazdelės grietinės-sviesto padaže
Reikės:
Vištienos filė ( aš naudojau 400 g )
Maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinio
Druskos ,pipirų, petražolių
Padažui : gabaliuko sviesto ir kelių šaukštų grietinės.


Vištienos filė supjaustyti gabaliukais , pabarstyti prieskoniais. Užpaniruoti (džiuvėsėliai ,kiaušinis , džiūvėsėliai) ir apkepti kol gražiai parus. Padažui reikia ištirpinti sviestą ir įdėti porą šaukštų grietinės. Paskaninti padažą ,druska ,pipirais ir petražolėmis.
~Z@R@~
Apkepas

6-7 mazos bulves
250 maltos mesos
2 svogūnai
2 kiaušiniai
3saukst. grietines
surio 50g
druskos
pipirų
pomidora

Išvirti bulves , ipilti pieno ir padaryti bulviu kose.
Svogunus , morka ir malta mesa pakepinti keptuvei ideti druskos .
sviestu istepame skarda , dedame sluoksniais bulves -malta mesa su svogunai ir morkos.
Kiausiunius ismaisome su grietine iberiam druskos ir pipiru ir uzpilam ta patiekala ant viraus dar sutarkuojam surio. Pomidora supjaustom ir dedam ant virsau
Kepinti apie 30 min. 200C
SKANAUS!!!


user posted image
Ulė
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 03, 11:49)
Sveikos 4u.gif

Atnesu darzelio laiku prisiminima

Vaikystes omletas

Produktai:

10 kiaušinių
0,5 ltr. pieno
druska

Eiga: Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, supilti pieną ir dar kartą suplakti. Kepimo skardą (mano buvo 20 cm x 20 cm) iškloti kepimo popieriumi arba ištepti aliejumi, supilti kiaušinių masę ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 - 200 laipsnių, 30 - 35 min.
Skanaus

P.s. Aš kepiau el. orkaitėj, režimas (kepimas iš viršaus ir apačios), pirma pakopa, 200 laipsnių, 35 min.

*



Keila aciu labai,jis puikus bigsmile.gif thumbup.gif
stai ir mano bigsmile.gif

http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/0...iu-omletas.html
keistuole
aš irgi dariau omletą. Šeimyna sakė labai skanu.

Jei kas būtų anksčiau sakęs, kad kepsiu omletą iš 10 kiaušinių ir pusės litro pieno, tai nė už ką nebūč patikėjus, o dabar kaip matau, kad po kelių metų ta porcija urės būt dviguba, nes šio kiekio tik tik užteko doh.gif cool.gif
Moske
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 01, 20:06)
Chinkaliai

Gaminau juos-nerealiai skanūs ir labai sotūs thumbup.gif Pasikviečiau mamą-vos 3 suvalgė,sakė kiek tu čia į vieną sudėjai mėsos tongue.gif MB tai gyrė ir gyrė-prašė greitu laiku vėl gaminti doh.gif
Evelincik-ačiū už gerą idėją pietums mirksiukas.gif 4u.gif
Čia nuotraukytės prieš ir po virimo:

user posted image user posted image

O vakar pusryčiams gaminau omletą-tiesiog tirpsta burnoje thumbup.gif Tik aš kepiau keptuvėje ir mažesnį kiekį-gavosi kuo puikiausiai thumbup.gif Ačiū *Keila* mirksiukas.gif 4u.gif
*Keila*
QUOTE(Rastika @ 2011 03 05, 13:40)
o aš šiandien pusryčiams kepiau Keilos omletą, nu super gavosi, sunku ir patikėti kad tik kiaušiniai ir pienas, o maip sodu buvo  drinks_cheers.gif  ačiū už receptuką, gaila, kad fotiko baterijos nusėdusios, nes gavosi tikrai toks kaip paveiksliuke tongue.gif
*


Malonu, kad patiko 4u.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 03 06, 09:02)
Keila aciu labai,jis puikus bigsmile.gif  thumbup.gif
stai ir mano bigsmile.gif

Fainuolis koks 4u.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 03 06, 09:42)
aš irgi dariau omletą. Šeimyna sakė labai skanu.
Jei kas būtų anksčiau sakęs, kad kepsiu omletą iš 10 kiaušinių ir pusės litro pieno, tai nė už ką nebūč patikėjus, o dabar kaip matau, kad po kelių metų ta porcija urės būt dviguba, nes šio kiekio tik tik užteko  doh.gif  cool.gif
*


Paziurejus, kiek pas jus yra valganciuju, tai taip reikes dvigubinti porcija biggrin.gif

QUOTE(Moske @ 2011 03 06, 10:08)
O vakar pusryčiams gaminau omletą-tiesiog tirpsta burnoje thumbup.gif Tik aš kepiau keptuvėje ir mažesnį kiekį-gavosi kuo puikiausiai thumbup.gif Ačiū *Keila* mirksiukas.gif  4u.gif
*


4u.gif

O as noriu padekoti Srovei uz pyragelius su desrelem. Jie nuostabus
user posted image
antigone333
labas rytas..... vis ziurejau ziurejau i tooooki grozi armonika is sprandines, kol galiausiai vakar viska susipirkom, uzsikvietem draugu, ir valgem ja..... vaizgas, kvapas, skonis- NEREALUS!!!!! buvo labai labai skanu, net nesitikejo, seniai kazka tokio buvom ragave.... aciu dideliausias uz tikrai saknu patiekala.... taip , kad tikrai jis dar bus kartojamas!!!
Evelincik
QUOTE(Moske @ 2011 03 06, 11:08)
Gaminau juos

Jusu dar grazesni ir taisyklingesni mirksiukas.gif thumbup.gif
*Brukne*
QUOTE(Elena @ 2011 03 02, 16:07)
[color=darkviolet]Rožės iš blynų


Labai norėčiau, kad iš karto pavyktų rožes skaniai pagaminti, todėl turiu klausimų. Ar blynas turi gautis plonas ir minkštas? Ir ar rožės neišsileidžia? Atrodo, kad reiktų kažkaip sutvirtinti.
ointriga
[quote=*Keila*,2011 03 03, 10:49]Sveikos 4u.gif

Atnesu darzelio laiku prisiminima


sakykit ka ne taip padariau ,kepant man jis issipute kai istraukiau is orkaites visas sukrito ,gavosi plonas ,kaip kepta kiausiniene keptuveje blush2.gif
*Keila*
[quote=azalija170,2011 03 06, 17:57]
[quote=*Keila*,2011 03 03, 10:49]Sveikos 4u.gif

Atnesu darzelio laiku prisiminima
sakykit ka ne taip padariau ,kepant man jis issipute kai istraukiau is orkaites visas sukrito ,gavosi plonas ,kaip kepta kiausiniene keptuveje blush2.gif
*

[/quote]

O viska daret kaip parasyta? I kokio dydzio inda pylet? Nu zinokit, net nzn. g.gif Man visada gaunasi toks kos foto parodytas, ir Ulei toks pat gavosi.
Adrria
Auksarankes, gaila kad neturiu kada pasireikst virtuvej.. ax.gif
simike
QUOTE(azalija170 @ 2011 03 06, 19:57)
sakykit ka ne taip padariau ,kepant man jis issipute kai istraukiau is orkaites visas sukrito ,gavosi plonas ,kaip kepta kiausiniene keptuveje  blush2.gif


Ir man tas pats. kepant išsipūtė, išėmus sukrito. Ir nebuvo toks standus ir baltas kaip foto, nors viską dariau taip kaip autorė nurodė ir į formelė mažiukę supyliau, bet... Paprasta kiaušinienė, ant keptuvės skaniau būtų buvę.
harmoneta
QUOTE(simike @ 2011 03 06, 19:40)
Ir man tas pats. kepant išsipūtė,  išėmus sukrito. Ir nebuvo toks standus ir baltas kaip foto, nors viską dariau taip kaip autorė nurodė ir į formelė mažiukę supyliau, bet... Paprasta kiaušinienė, ant keptuvės skaniau būtų buvę.
*


gal nuo pieno priklauso g.gif arba plakimo g.gif
Joana
aš kepu tokį pat omletą, tik iš pusės normos visada, plaku kiaušus kelias min, tada plakant supilu pieną, nemažinu greičio, masė sakyčiau patrigubėja netgi, iškeptas išsipučia, paskui kažkiek pakrenta, bet visada purus gaunasi, man atrodo nuo išplakimo gal kažkiek priklauso g.gif
vyšnelė
Šiandien omletuką irgi kepiau.Plakiau blenderiu,gavosi liux thumbup.gif .
Linucia
Ir mes siandien pusryciavom "vaikystes omleta" pagal Keila, plakiau kiausinius rankiniu budu su plakimo sluotele, dariau is puse normos, kepiau kekso formeleje smile.gif liuks gavosi smile.gif
ointriga
na nieko ,nenuleidziu ranku ,bandysiu dar kart rolleyes.gif
Rastika
noriu išbandyti Evelincik Chinkali, bet nzn kas yra chmeli-suneli ?
Evelincik
QUOTE(Rastika @ 2011 03 06, 22:48)
noriu išbandyti Evelincik Chinkali, bet nzn kas yra chmeli-suneli ?
*


chmeli suneli tai prieskoniai,tikrai nera butini 4u.gif priduoda toki kaukazietiska akcenta.
keistuole
QUOTE(Rastika @ 2011 03 06, 21:48)
noriu išbandyti Evelincik Chinkali, bet nzn kas yra chmeli-suneli ?
*



http://www.prieskoniuabc.lt/index.php?page...t&Itemid=33
Rastika
QUOTE(keistuole @ 2011 03 06, 22:59)

o pardfuotuvėje yra pirkti? g.gif
keistuole
QUOTE(Rastika @ 2011 03 07, 08:51)
o pardfuotuvėje yra pirkti? g.gif
*



Specializuotuose yra 4u.gif
brashke77
QUOTE(keistuole @ 2011 03 07, 11:28)
Specializuotuose yra  4u.gif
*


man labai sita patinka, visko visko yra...negaliu ramiai praeiti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Evelincik
QUOTE(Rastika @ 2011 03 07, 09:51)
o pardfuotuvėje yra pirkti? g.gif
*


yra,tik ,kad dabar prisiminciau kurioj pirkau,manau,kad maximoj g.gif
va tokius turiu
user posted image
Evelinčiksa
Labas rytas
Tuos prieskonius esu turejus nuo vaikystes . Nepasakyčiau ,kad jie man patinka . O pasižiurejus į ju sudeti galima susimaišyti pačioms http://www.delona.lt/306,prieskoniu-misiny...uneli-100g.html
Elena
Bulviniai blynai su baravykais

Man atrodo baravykų pernai prisirinko visi hihihi.gif

Ištraukiau savo šaldytus rolleyes.gif

Kepsime bulvinius blynus 4u.gif


Mano receptas bulvinių blynų labai paprastas: bulvės ir svogūnas,druska.
Sutarkuojame bulvės kartu su svogūnais,išpilame viską į kiaurasamtį kad skysčio ko mažiau būtų,dedame druskos pagal skonį ir išmaišome.

Baravykus supjaustome per pusę.

Gerai įkaitiname keptuvę,
Dedame baravykus,apkepiname iš vienos pusės,apverčiame ir uždengiame grybus bulvių tarkiais.Kepame blynus.
pateikiame su grietinę.


user posted image

user posted image

user posted image
rututex
Elena, seile tiesiog varva bigsmile.gif šaunuolė 4u.gif
*MONAMI*
4u.gif didelis dėkui Ulei 4u.gif ir jos batonui pradedančiojom thumbup.gif
tik iškepus pamačiau,kad nepadariau įpjovimų,bet nebėda,kitu kartu bus,nes jis bus kartojamas dažnai thumbup.gif
user posted image
user posted image
Rastika
[quote=Evelincik,ačiū už ats.
ELENA super mintis taip blynus išsikepti tongue.gif thumbup.gif
Elena
Bulvių kukuliai su faršu

Produktai:

bulvės
faršas
prieskoniai,druska
miltai

Faršą pasirenkame pagal skonį ir piniginę.

Aš pirkau gabaliuką jautienos kumpio ir kiaulienos šoninės (nelabai riebios) gabaliuką.
Mėsą sumalame.Įtarkuojame svogūną, įmušame kiaušinį, dedame druskos,pipirų pagal skonį ir gerai išmaišome.
Bulvės nulupame ir sutarkuojame su burokinę tarką.Nuspaudžiame gerai,dedame biški miltų,džiovintų prieskoninių žolėlių,druskos ir išmaišome.
Iš mėsos faršo formuojame kukulius,dedame į bulvių tarkius,apvoliojome ir gerai rankomis apspaudžiame,kad bulvės stipriai laikytųsi.
Kepti galima keptuvėje.Formą galima pasidaryti kaip kotletu.
Aš kepiau orkaitėje 200 l/t maždaug 40 min.
Valgome su grietine.

user posted image

user posted image

user posted image

Menkė su morkomis ir špinatais

Produktai:

Menkės filė
Prieskoniai žuviai,druska
Morkos,špinatai
Grietinėlė
Mažas svogūnas
Sviesto gabaliukas
Citrinos sulčių


Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais,apibarstome prieskoniais,druska,išspaudžiame citrinos sulčių ir paliekame pasimarinavimui.
Morkas sutarkuojame.
Troškintuve išlydome sviestą,dedame smulkintą svogūną,morkas ir apkepiname.
Špinatus jei švieži supjaustome,jei šaldyti tiesiog dedame į morkas.
Paskaniname druska,pipirais ir troškiname kol suminkštės morkos.
Pabaigoje įpilame grietinėles.
Žuvį apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.
Pateikiame su morkomis.

user posted image

user posted image


Apelsininė vištiena

Produktai:

vištienos krūtinėlė
150 ml apelsinų sulčių
10 ml likerio Kuantro
1 arbat.šaukštelis krakmolo
ryžiai

Vištieną išplauname,nusausiname.
Filę gražiai su aštriu peiliu įpjauname.
Apibarstome su druska ir apelsininiais pipirais.
Keptuvę labai gerai įkaitiname,dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių.
Į kitą keptuvę įpilame apelsinų sultys ir dedame iškeptą vištieną.
Krakmolą gerai išmaišome su likeriu ir įpilame į keptuvę.
Troškiname vištieną iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes.
Pateikiame su ryžiai,į lėkštę įdedame padažo.

user posted image

user posted image

Rastika
vaje, kiek daug skanių receptukų tongue.gif Elena, thumbup.gif
jua pas save nespėju visko į atmintinę krautį ir išbandyti tongue.gif biggrin.gif
pokemonas
QUOTE(Elena @ 2011 03 07, 13:14)
[color=darkviolet]Bulvių kukuliai su faršu

Menkė su morkomis ir špinatais

Apelsininė vištiena



Tobula, ypač menkė good.gif ploja.gif
Kada tu spėji? Ar čia koks Tavo archyvas? bigsmile.gif
Elena
QUOTE(mamairute @ 2011 03 07, 13:45)
Tobula, ypač menkė  good.gif  ploja.gif
Kada tu spėji? Ar čia koks Tavo archyvas? bigsmile.gif
*




Nu ne ..ne archyvas blush2.gif Čia savaitgalis tongue.gif O jei pradėsiu archyvą krauti..laiko darbui nebus lotuliukas.gif
*MONAMI*
thumbup.gif kaip skaniai viskas atrodo bigsmile.gif
bulvių kukulius bandysiu bigsmile.gif
Evelincik
Elena be nokdauno negalit,ane hihihi.gif Puiki kulinare esat user posted image


Ziurejau as ziurejau i si daikta,paemiau ir issikepiau:

Turkiskas pyragas

Borek
user posted imageuser posted image

Reikalingi produktai

Teslai:
4 stiklines(200ml) persijotu miltu
4 a.s. lydyto sviesto
1 mazas ar puse did.kiausinio
a.s.druskos
1 stikline karsto vandens

Idarui:
apie 600 gr maltos kiaulienos
apie 300 gr maltos vistienos
5 dideli pievagrybiai
pora nemazu galvuciu svogunu
prieskoniai
slakelis grietineles(riebios)

Uzpilui:
likusi grietinele is 200ml indelio
2,5 kiausinio(puse likusi nuo teslos)
3 sriub.saukstai grietines
siek tiek pieno atskiest
balti pipirai
druska

dar reikes krakmolo,barstyt stala kociojant tesla
ir lydytas sviesto aptept lakstams(apie 50gr)

Na ir gamybos procesas.Gali pasirodyt,kad darbo laaabai daug,bet as susisukau per 1,5 val,gal greiciau

Tesla:is nurodytu produktu minkom tesla,kol pasidaro elastinga.Galit nebert iskart 4 stikliniu miltu,o palaipsniui,nes miltai skirtingi,kiausiniai irgi,gal kazkam maziau reikes,kitam daugiau.Uzdengiam ir paliekam pusvalandziui.Tuo metu....

Idaras:abu farsus sumaisiau ir kepinau keptuvej su prieskoniais(svogunus as sumaliau su mesa,bet kita karta pjaustysiu i idara) ir pievagrybiais kol isgaravo visi skysciai.Nukeliau nuo ugnies ir sumaisiau su trupuciu grietineles,kad dregnesnis idaras butu.

Uzpilas:kiausinius,grietinele,grietine lengvai isplakiau sluotele su pipirais ir druska ir truputi praskiedziau pienu.

Tesla padalinau i 6 dalis.Imam viena gabaliuka,pasibarstom stalvirsi krakmolu ir kociojam laikrascio storumo laksta.Mazdaug apvalios formos smile.gif Kociojasi labai gerai,praktiskai neplysta,jei kokia viena maza skylute bus,ne beda smile.gif Lengvai sutepam laksta sviestu,dedam idara tokiu budu
user posted image
uzlenkiam taip ir vyniojam i desrele smile.gif
user posted image

As naudojau nediduke(20x20) kvadratine forma(graziau butu apvali),patiesiau kepimo popieriu,spirale sudedam 3 desreles su idaru,uzpilam padaziuku,kad patektu ir i tarpelius
user posted image

kepiau ant 180l mazdaug 45-50 inutes,kol graziai parudavo .Iskepta,palaikyt 15 min uzdenkta.gavosi 2 tokie pyragiukai.
Asmeniskai man,pyragas labai skanus,minkstas,su siek tiek traskia plutele,ne sausas,geras mesos ir teslos santykis.Geras dar ir tuo,kad idara galima pasireguliuot pagal savo skoni

P.S.atsiprasau uz kilometrine paklode blush2.gif Saltinis- madingas siuo metu Say7 forumas
Liutuke!
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 07, 19:25)


Turkiskas pyragas 

*



nu jau cia su jumis nespesi visko isbandyt lotuliukas.gif
sita gozy reiks issisaugot 4u.gif
Mesos yra vyras gal nevalgys atbulais dantim lotuliukas.gif wub.gif
Suprem
Labas,

sakykit tuos kukulius su bulvemis kepti pridengtus? 4u.gif
Elena
QUOTE(Suprem @ 2011 03 07, 19:32)
Labas,

sakykit tuos kukulius su bulvemis kepti pridengtus? 4u.gif
*




Aha..pamiršau parašyti blush2.gif Šiaip aš beveik viską pridengiu su foliją...o pabaigoje kepimo ją nuimu 4u.gif
Angel*ina
Risotto su krevetemis ir sampinjonais

(4 porcijoms)

• 1 nedidelis svogunas
• 300 gr apvaliu ryziu
• 100 gr smulkiai tarkuoto Parmezano surio
• 250 gr kreveciu (tinka ir saldytos ir sviezios)
• 4-5 dideli sampinjonai (jei mazesni, daugiau)
• 1 stikline balto vyno
• 1 ltr zuvies sultinio
• Ziupsnis kapotu petrazoliu
• Sviesto arba aliejaus
• Puse galvutes cesnako
• Juodu pipiru

Pirma pasiruosti sultini. As paprastai naudoju is kubeliu, tiesiog uzvirinu puode 1 ltr vandens, ir istirpinu zuvies sultini. Atideti i sali.

Keptuvej (butu gerai jei naudotumet biski aukstesniais krastais) ant sviestuko pakepinti krevetes (jei saldytos, pirma atsildyti), supjaustytus sampinjonus, smulkiai kapota cesnaku ir petrazoles. Papipirinti. Viska atideti i sali.

Toj pacioj keptuvej, ant sviestuko pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna. Sudeti i keptuve sausus ryzius ir ipilti 0.5 stiklines balto vyno (galima isipilti sau taure salto balto vyno ir paskanauti biggrin.gif ). Viska maisyti mediniu saukstu.

Kai ryziai pradeda darytis bespalviai, po truputi pilti sultini ir maisyti, maisyti. Vel pilti sultini, maisyti. Taip kol isgaruos visas sultinys. Kai jau supilsim 2 trecdalius sultinio normos, supilti likusia 0.5 stiklines vyno (galima papildyti savo taures atsargas, kad maisymo procesas neisvargintu rolleyes.gif ), sudeti krevetes, sampinjonus. Isbarstyti puse normos Parmezano surio.

Vel pilti sultini, iki ryziai bus isbrinke. As asmeniskai megstu ryzius "kad butu ka kramtyti", ne visiska kose....

Nuemus nuo ugnies palikti 10 min pastoveti, kad susigertu aromatai. Pries patiekiant lekstese apibarstyti parmezanu. As dar papuosiau rukola (nes man ji ziauriai patinka blush2.gif )

Tikrojo italiskojo Risotto esme yra apvalus ryziai (nepamenu kaip vadinasi spec rusis, bet tinka ir belekokie apvalus ryziai), Parmezanas, sultinys ir maisymo procesas, kurio metu isbrinksta ryziai. Visas procesas uztrunka apie 30 min. O i vidu galima deti ir kepta vistiena, ir grybus, ir sparagus, ir spinatus, ir kitas darzoves...

Skanaus wub.gif
Srove
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 07, 18:25)
Ziurejau as ziurejau i si daikta,paemiau ir issikepiau:
Turkiskas pyragas 
*



Esu ir aš kepusi šitą dalykėlį, tik man šiek tiek daugiau to skysčio kažkaip užsipylė ir dž. baziliko į jį dėjau, tai pirmiausiai jį ir nuvalgėm, nes jis skaniausias mums buvo thumbup.gif

Guliašova

kiaulienos mentės 400gr.
morkos 130gr.
saldž. paprikos 170gr.
poro 30gr.
marinuoto agurko 100gr.
svogūnai 2
bulvės 4 vidutinės
marinuoto aštraus pipiro nedid. puselė(jei mėgstat aštriau, galit visą dėti)
kmynų žiupsnelis
česnako 2 didesnės skiltelės
tiršto pomidorų padažo 3 šaukštai
paprikos miltelių 2 šaukšteliai
cukraus šaukštelis
garstyčių šaukštelis
miltų 2 šaukštai
sojos padažo šaukštas
penkių pipirų mišinio, lauro lapelių 2, druskos, al. aliejaus.
vandens 1200ml.
Mėsą apkepti nedideliame kiekyje aliejaus, kai parus, supjaustyti vieną skiltelę česnako, suberti pusę supjaustytų svogūnų, viską gerokai apkepti, supilti į verdantį vandenį, pridengti ir troškinti 20min., paskui sudėti morkas, lik. svogūnus, česnaką, porus, lapelius, pipirus, druską, sojos padažą, garstyčias, cukrų, paprikos miltelius, paprikas ir būtinai nepamiršti aštriojo marinuoto pipiro, dar troškinti 10min., po to sudėti agurkus, pom. padažą ir 15min. troškinti pridengus, vėliau nusisemti samtuką skysčio, praaušinti, dėti miltus, išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir maišant supilti į puodą, palaukti, kol užvirs gerai, paskui uždengti dangtį, išjungti ugnį, užmesti kokį storą audeklą ant viršaus ir 15min.laukti.Tuo tarpu susipjaustyti bulves kubeliais, sudėti į kiaurasamtį, nuplauti po šaltu vandeniu, nuvarvinti, dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti, kol paraus, sudėti ant pop. rankšluosčio, kad nusausintų aliejų.Pilti guliašovos į lėkštę, užberti keptų bulvių, galima grietinės.
user posted image
**sea**
visas moteris su kovo 8 ir uzgavienemis 4u.gif 4u.gif !!
butu labiau tike tulpes , bet si karta jusu deka blynines rozytes!!
vienos su lasisa ir pomidoru ,, kitos su beikonu , suriu ir pomidoru!!

user posted image

user posted image
jurga r
Oi koks grozis,prisidedu prie sveikinimu,daug sypsenu ir geru ideju virtuveje
Elena
Prisidedu prie sveikinimų 4u.gif
**sea**, rožės nuostabios wub.gif


user posted image
Ulė
Mergaites as taip pat sveikinu wub.gif
aciu,kad esat, gaminat, dziaugiates ir neburbat biggrin.gif


Uždekim pačios sau žvakes ir prisipilkim taurę vyno

ir nuo pat ryto imkim švęst, kad vakare mus atsimintu vyrai . tongue.gif

user posted image

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.