QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 06, 14:31) Alergija ir atsiranda apie 3-4 men, paprastai anksciau ji nepasireiskia. As pati kokius 4men valgiau viska, iskaitant sokoladus, varske, surelius, sausainius, pyragaicius ir kt smarkiai alergizuojancius produktus - ir vaiko odele buvo svarutele. Taigi jusu gydytoja nemelavo O kodel tu tokiam maziukui tiek daug vitaminu duodi???? Ar cia gydytoja paskyre? Ypac gelezi..  As tavo vietoje nebeduociau HIPP arbatos (ir siaip kam jos reikia, jei ir savo pienuku, ir misinuku maitini?? jei jau kitaip negali, tai duok tik paprasta virinta vandenuka). Vitaminas D3 yra ir aliejinis, "Vygantoil" lyg vadinasi, tik paklausk gydytojos, po kiek lasiuku jo duoti, nes skiriasi nuo vandeninio. Del Jungle, tai jei tikrai tu vitaminu reikia, yra kudikiams skirti A+C+D (ar E), jie be jokiu skoniu ir dazu. Tutelli Pepti, man rodos, skirtas tiems, kas alergiski pieno baltymui. Tai jei tavo mazylis jam alergiskas, tai ji ir turetum duoti. Beje, cia man tik smalsu, kodel tu jam duodi misinuka, jei pati savo pienuku maitini..? Na bandysiu viska paaiskint.Del vitaminu tai cia gyd mums tiek prirase ,esme tame kad mes gulejome santariskese mums dare hemangijomos operacija ,tai darant tyrimus paaiskejo kad mazas hemoglobinas,del kitu vitaminu tai jau cia gyd nuoziura nes su sirdute yra problemeliu.  Tipo kad stiprintu organizma ,bet ir man atrodo kad ju perdaug  nes visa diena tik spek vitaminus duot.  Hiip jau tikrai nebeduosiu.  Bet man keisciausia is ko ji nusprende is kart be jokiu tyrimu kad vaikas pieno baltymam elergiskas  iskart sako misinuka keiskit ir butent Tiuteli kodel  juk ira ir kitu elergiskiem vaikam  Matai kas yra del savo pienuko jis man krutines niekaip neeme tai as nutraukinedavau pienuka ,bet jo man buvo mazai ir as duodavau dar misinio.O dabar jauciu kad pienukas visai jau baiginejasi. QUOTE(Slapux @ 2006 03 06, 14:46) Vigantolis tik su receptu ir tik vokiečių vaistinėj, plius labai nepigus  Ir dozuot jį sunkiau nei paprastą aliejinį, bent jau man O dėl visų tų vitaminų - ir man baisiai jau daug jų pasirodė  Knooopke, gal neskubėkit su peptidi, pradžiai visus tuos priedus nuimkit, jei įmanoma tegu geria daugiau MP ir tik šiek tiek mišinio  Po kelių sav turėtų pasirodyt rezultatai O tas kremas kartais jeigu hormoninis (aš tokio vaistai.lt neradau nuuoširdžiai patarčiau bent kol kas susilaikyt  Sėkmės ir kantrybės SIANDIEN jokiu priedu jau nedaviau ziuresiu kas bus.Del kremo tai nezinau koks jis ar hormoninis ar ne nes ji liepe pirkti man tik seskines vaistinej na tipo gamina jie ji ar tik jie uzsakineja  .Tai va as ji nupirkau ir ziuresiu kas bus.Tiesa ir kaina jo nemaza 50g 28 lt
Limcamca
2006 03 07, 08:56
Nu bandysim ir mes dar kartą rytoj pas alergologę eiti, gal padės
Sveiki merginos patarkit ,kur as galeciau nuvesti vaika kad patikrintu koks pas ji tas dermatitas  .Turiu omeny privatu ir kiek kainuotu aisku idomu.Apie profesore kalbejot, kaip ja susirasti ir ar ji tokius maziukus priima gal siuntimas reikalingas.Kur ji dirba idomu.
Sveikutės, gal galit parekomenduoti kokį kalcio preparatą. kuris tiktų alergiškam vaikiukui? Saulytei dabar beveik 7 mėn. Ir dar klausimas apie papildomą primaitinimą. Jei duodi naujo produkto ir pamatai, kad išberia, tai reikia pirmiausia išsigydyti juk tuos bėrimus ar ne?Nes jei neišsigydai ir duodi dar naujo, tai juk ir nežinosi nuo ko tas bėrimas, nuo seno ar nuo naujo? Praktiškai atsakiau pati į savo klausimą  Tiesiog susiginčijom su drauge, jos vaikas nealergiškas, tai jai atrodo, kad aš savąją "badu marinu", nes su tuo primaitinimu mums nelabai sekasi. Tik pradedam ką nors naujo ir STOP
knooopke, vargu ar ką tikslaus sužinosi iš tų tyrimų, labai mažas dar tavo kleckiukas  Mes darėm dukrai 6-7 mėn, tai alergijos nerasta, absoliutus nulis, o yra priešingai disi, o iš ko sprendi, kad reikia kalcį duot? Tokiam vaikiukui į valias vit D, nebent dar kraujukas ką negero rodo  O dėl primaitinimo - pati ir atsakei  Tik alergiukams negalima jokių konservuotų maistukų ir sultyčių, arbatyčių duot  Pasariote, galėjo manau ir šiaip baltymų perteklius būt  O dėl mišinio keitimo į karvės pieną - mes išbandėm prieš savaitę ir grįžom prie mišinio - negerai buvo. Nors pieniškas košes sėkmingai valgom. Tai ir nežinau - gal užvirinus ten kažkas pasikeičia
O mums jau gydytoja kaip ir sakė pradėt ragaut pieniškus produktus. Pradėt nuo rūgščių. Kefyro net neragavo, tai daviau jogurto šaukščiuką vieną dieną - patiko. Antrą ir trečia dieną taip pat daviau po šaukščiuką. Daugiau pabijojau. Ir panašu, kad pilvelis sustreikavo. Antrą dieną ko tai pūtė labai, o šią naktį gal 4 kartus krovė į pamperį, pirmais kartais labai oras ėjo. Ir dabar dieną kažkas šiap sau, lyg viduriuoja. Bet šiaip jaučiasi gerai, valgo, žaidžia, temperatūros neturi. Nepanašu, kad koks enterovirusas būtų įsisukęs, galvoju, kad visdėlto pieno produktai dar ne jam. O ir pabėrė vėl kojas, žanduką vieną
Mirksniukas
2006 03 08, 18:44
QUOTE(Slapux @ 2006 03 08, 16:23) O dėl mišinio keitimo į karvės pieną - mes išbandėm prieš savaitę ir grįžom prie mišinio - negerai buvo. Nors pieniškas košes sėkmingai valgom. Tai ir nežinau - gal užvirinus ten kažkas pasikeičia  O ar tu karves piena nevirinta davei..?
[quote=Slapux,2006 03 08, 16:23] disi, o iš ko sprendi, kad reikia kalcį duot? Tokiam vaikiukui į valias vit D, nebent dar kraujukas ką negero rodo  O dėl primaitinimo - pati ir atsakei  Tik alergiukams negalima jokių konservuotų maistukų ir sultyčių, arbatyčių duot  Kalcį liepė mūsų gydytoja duoti. Ji rekomendavo Osteocarer, bet išbėrė. O vit.D išgėrėme "arkliškas" dozes-2mėnesius liepė duoti po 10 lašų vandeninio, po to dar paskyrė 3 ampules, nes kauliukai galvos minkšti buvo. Tiesa sugėrėme tik 1,5 ampulės, bijojau perdozuoti. Tada pakeitėme savo pediatrę. Naujoji gydytoja paskaičiavo, kad mes jau sugėrėme vit.D apie 700 TV (maksimali saugi dozė yra 800 TV) ir paskyrė gerti multitabs lašus kūdikiams, ten vit.D yra 400 TV (paros dozė) ir kalcį. Panašu, kad mažosios organizmas neįsisavina vit.D. Tiesa, buvom neseniai klinikose pas neurologę, tai ji irgi liepė gerti kalcį. Tai tiek istorijos, gal suprantamai parašiau
QUOTE(Slapux @ 2006 03 05, 11:27) Galvoju, gal jau reikia manąjai su hormoniniu tepaliuku pabandyt pateplioti. Nes ta dėmė visai nepraeina, dar didesnė darosi. Man jau baisu vaikui į žandą pažiūrėti  . Nei vienas tepalas nepadeda, nei linola, nei essex, nei a-derma. Savo meniu prisižiūriu  . Dar apsirgo mažiukė, daktarė antibiotikų išrašė, gal dėl to ta dėmė plečiasi. Jau ir primaitinimo laikas artėja, kaip reikės suprasti naujo maisto ženklus, ar čia nuo mano pieno, ar naujo produkto įtaka?
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 08, 18:44) O ar tu karves piena nevirinta davei..?  Na iš pardės, pasterizuotas, o namie tai nevirinau  Manai dėl to Jurma, o ką alergologas sako? Jei dar nebuvot - Savickienę rekomenduoju
Mirksniukas
2006 03 10, 13:20
QUOTE(Slapux @ 2006 03 08, 22:49) Na iš pardės, pasterizuotas, o namie tai nevirinau  Manai dėl to nezinau, ar tikrai del to. bet as pati asmeniskai piena duociau tik uzvirinta. jeigu neklystu, tai kazkur esu skaicius ar girdejus, kad su pieno baltymu prie aukštos temperaturos kazkas ten vyksta, kad paskui jis nebe visa toks lieka..  na, labai as jau cia aiskiai, kaip matau..  gal kazkuri mamyte geriau zino, tai parasykit. zinoma, jei maziukas tam pieno baltymui labai jautrus yra, tai virinimas turbut nepades..
Sveikutes mamytes  , ir as jungiuosi prie jusu, mano maziukui jau greit 6 men, tai mes irgi jau pradejome su ta alergija vargti, tik pradedu nauja produkta duoti tuo isberia Kaip jus galvojate ar gali alergizuoti nuo bulves??? Dabar pradejau duoti kose -Nestle SINLAC, tipo alergiskiems vaikams, tai ziuresiu kokia bus reakcija  O ar kas nors davete tokia kosyte, ir ar buvo reakcija?? Slapux minejai alergologa, Savickienę, kur ji dirba, ar Karoso g. esancioje poliklinokoje ar privaciai?? Mamytes o ka jus duodate is darzoviu savo maziukams??
Mirksniukas
2006 03 12, 11:50
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 11:36) Sveikutes mamytes  , ir as jungiuosi prie jusu, mano maziukui jau greit 6 men, tai mes irgi jau pradejome su ta alergija vargti, tik pradedu nauja produkta duoti tuo isberia Kaip jus galvojate ar gali alergizuoti nuo bulves??? Dabar pradejau duoti kose -Nestle SINLAC, tipo alergiskiems vaikams, tai ziuresiu kokia bus reakcija  O ar kas nors davete tokia kosyte, ir ar buvo reakcija?? Slapux minejai alergologa, Savickienę, kur ji dirba, ar Karoso g. esancioje poliklinokoje ar privaciai?? Mamytes o ka jus duodate is darzoviu savo maziukams??  Sveika įstojusi i nelabai linksmą mūsų klubą Bulvė alergizuoti gali (kaip, beje, ir bet koks kitas maisto produktas), čia temoj ne viena mamytė rašė, kad ji vaikučiams netinka. Nestle Sinlac aš pati daviau, tai lyg ir reakcijos nebuvo. Bet šiaip tai pradėjus duoti naują produktą, reikia kitą naują įvesti tik po savaitės, kad tikrai žinotum, nuo ko beria. Nes jei alergija yra lėtinio pobūdžio, bėrimas (arba kiti alergijos požymiai - pilvuko pūtimas, viduriavimas ar kt) gali pasireikšti po 3-4 dienų ar net po savaitės. Kokios daržuovės rekomenduojamos kaip rečiau sukeliančios alergiją aš esu surašiusi tremos apibendrinime, pažiūrėk 1ame ar 2ame šios temos puslapyje.
Alexarina
2006 03 12, 12:03
QUOTE(evelidu @ 2006 03 02, 13:25) Apžiūrėjo mus gydytoja, pasakė, kad tai ne nuo maisto  sako, kad panašu,kad sualergizavo kažkoks kremukas kūnui, milteliai arba (pirmoj eilej) vanduo. Nes pas mus labai siaubingas vanduo, pati kai iš dušo išlendu, visas kūnas kasosi. O dar įtariam ,kad gali būti nuo megztų rūbų, nes dar kai nebuvo berimų, pastebėjau ,kad kai aprengiu maže liemene ar megztu kombinezonu( pusvilnoniai siūlai) ji būdavo raudonais žandais, bet aš galvojau,kad nuo maisto  dar pasakė, kad pasidarė križminė reakcija ir kartu su kažkokiu maistu alergizuoja, todėl taip ir būna tai išryškėja, tai sumažėja paraudimas. Išrašė hormoninį kremuką, sakė tepti 1 kart dienoj, apie savaitę laiko Papildyta:Jei napadės tepaliukas, važiuosim tyrimus darytis  jau netepu tepaliuku hormoniniu. Pora dienu atgal dar ir žandukus spuogais išbėrė. Pradėjau vėl reguliuoti maistą, nors gydytoja sakė,kad ne nuo maisto. Ir pastebėjau, kad berimas lig pradėjo mažėti. Tepu odą Essex tepalu, tai gal čia sutapimas,bet po jo sumažėjo. O gali obuolys alergizuoti?? Nes jau kelias dienas jo nevalgom (prieš tai labai daug valgėm), gal dėlto ir sumažėjo
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 12, 12:50) Sveika įstojusi i nelabai linksmą mūsų klubą Bulvė alergizuoti gali (kaip, beje, ir bet koks kitas maisto produktas), čia temoj ne viena mamytė rašė, kad ji vaikučiams netinka. Nestle Sinlac aš pati daviau, tai lyg ir reakcijos nebuvo. Bet šiaip tai pradėjus duoti naują produktą, reikia kitą naują įvesti tik po savaitės, kad tikrai žinotum, nuo ko beria. Nes jei alergija yra lėtinio pobūdžio, bėrimas (arba kiti alergijos požymiai - pilvuko pūtimas, viduriavimas ar kt) gali pasireikšti po 3-4 dienų ar net po savaitės. Kokios daržuovės rekomenduojamos kaip rečiau sukeliančios alergiją aš esu surašiusi tremos apibendrinime, pažiūrėk 1ame ar 2ame šios temos puslapyje. Mano maziukui pradzioje nebuvo jokios alergijos, poto pradejo berti kakliuka, zandukus, bet man gydytoja aiskino, kad cia nuo mano pienuko. Taigi viena diena pas ji budavo paberta kita ne. Bet blogiausia prasidejo tada, kai mes uzdaveme zuvies tauku, nes mano mazius sunkiai isisavindavo mitamina D, taigi isbere pilvuka, nugaryte ir tas berima visiskai nebesinori pasitraukti, kuo toliau tuo baisiau, nors zuvies tauku jau nebeduodu Papildyta:O gali obuolys alergizuoti?? Nes jau kelias dienas jo nevalgom (prieš tai labai daug valgėm), gal dėlto ir sumažėjo  [/quote] As savo maziukui irgi daviau obuoliuka, taigi dabar nusprendziau jo nebeduoti, ziuresiu gal pageres Bet man kuo toliaiu tuo baisiau darosi, del tu berimu, odele tokia nebegrazi, siurksti, sausa, kojeles irgi sauseti pradejo
Alexarina
2006 03 12, 12:17
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 12:08) Bet man kuo toliaiu tuo baisiau darosi, del tu berimu, odele tokia nebegrazi, siurksti, sausa, kojeles irgi sauseti pradejo  Pas mus iri tokia odelė raukšlėta, šiurkšti. Visokiais tepaliukais tepiau, tai panašu,kad nuo jų dar blogiau buvo  O dabar tepu Essex tepalu(žalios spalvos) jis be vandens, be kvapo, tai suminkštėjo .
QUOTE(evelidu @ 2006 03 12, 13:17) Pas mus iri tokia odelė raukšlėta, šiurkšti. Visokiais tepaliukais tepiau, tai panašu,kad nuo jų dar blogiau buvo  O dabar tepu Essex tepalu(žalios spalvos) jis be vandens, be kvapo, tai suminkštėjo . As tai savo kleckiuko odele tepu Linol fett, bet jauciu jis prie jo jau priprato, gal ir man pabandyti ta Essex tepalika nupirkti O jo ilgam uztenka???  Nes tie tapaliukai tokie barngus, kad net baisu darosi Papildyta:Mamytes, o atopinis dermatitas pagydomas??  Man net baisu darosi, negu cia mus jau bus liga, ir taip visa gyvenima
obuoliux
2006 03 12, 13:25
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 13:11) As tai savo kleckiuko odele tepu Linol fett, bet jauciu jis prie jo jau priprato, gal ir man pabandyti ta Essex tepalika nupirkti O jo ilgam uztenka???  Nes tie tapaliukai tokie barngus, kad net baisu darosi Papildyta:Mamytes, o atopinis dermatitas pagydomas??  Man net baisu darosi, negu cia mus jau bus liga, ir taip visa gyvenima  Cypla, tinkamą tepalą irgi labai svarbu atitaikyti. Mano mažių buvo pradėję nuo Bepanthen berti...  O šitas dermatitas dažniausiai yra išaugamas. Tiesiog reikia labai daug kantrybės: stebėti reakcijas į maistą, taip pat ir į įvairius kvapus, skalbimo priemones. Nes abu vaikiai, esant alergijos paūmėjimui, reaguodavo į įvairius kvapus. Pvz., atidariau keptuvę, kur troškinau žuvį laikydama mažių ant rankų - veidukas iš karto nuraudo. Svarbu atrasti, nuo ko beria ir tą produktą kuriam laikui pašalinti (2-3 mėn.), po to vėl bandyti. Pasisaugant, paprastai išaugama apie 3 metus. Papildyta:QUOTE(evelidu @ 2006 03 12, 12:03) O gali obuolys alergizuoti?? Nes jau kelias dienas jo nevalgom (prieš tai labai daug valgėm), gal dėlto ir sumažėjo  Obuolys gali alergizuoti jeigu jo odelė yra raudona, arba yra atvežtinis (dėl purškiamų medžiagų, dėl kurių nepraranda prekinės vertės arba jame esančių nitratų).
Mirksniukas
2006 03 12, 15:12
Esant atopiniam dermatitui, odele reikia ir drekinti, ir minkstinti. Tai yra: is pradziu reikia tepti drekinanciu losjonu (mes patys naudojam ESSEX hidrolosjona, jo kaina apie 35Lt berods 350ml, uztenka mazdaug 4sav, cia, aisku, dar nuo vaiko dydzio priklauso  ), tada palaukti kokia 10-15min ir istepti minkstinanciu kremu (mes naudojam ESSEX krema baltoje tubeleje). Drekinanciu losjonu reikia tepti 2 kartus per diena ir po vonios (pvz, kai plaunant uzpakaliuka suslampa visos kojytes) + 3-5 kartus per diena - minkstinanciu kremu (priklausomai nuo to, kiek odele yra issausejusi). Visa sita rituala darau nuo kokiu 5men, kai pirma karta apsilankem pas alergologe ir ji visa tai susake. Tai is pradziu Rokas baisiai pykdavo ir nepatenkintas visais tais tepliojimais budavo (na, tikras vyras, ko noreti..  ), o dabar pats krema pasiima ir parodo, kur patepti, ir ypac auklei sureguliuoja, kad kurio nors kremuko nepamirstu..
Mamytes labi reikia jusu pagalbos Savo maziukui pradejau duoti kose Nestle Sinlac, daviau tik du kartelius, po du saukstus, taciau jam uzkietejo viduriukai. Ka jam dabar duoti, nes jis gi yra alergiskas, ar tik savo pienuku maitinti Jam visada budavo skysti viduriukai, o dabar setau kad nori, uzkietejo
obuoliux
2006 03 12, 22:46
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 22:24) Mamytes labi reikia jusu pagalbos Savo maziukui pradejau duoti kose Nestle Sinlac, daviau tik du kartelius, po du saukstus, taciau jam uzkietejo viduriukai. Ka jam dabar duoti, nes jis gi yra alergiskas, ar tik savo pienuku maitinti Jam visada budavo skysti viduriukai, o dabar setau kad nori, uzkietejo  Galiu pasakyti iš "šviežios" patirties: linkusiems į alergiją vaikiukams "kūdikiškos" košelės gali netikti  (viduriai gali ir suskystėti, ir l. užkietėti). Maniškį nubėrė nuo Milupos košės (be jokio pieno ir pan.). Juk į šias košeles prideda visokių vitaminų ir kt. "gėrybių", kurios dažnai alergizuoja. Todėl patarčiau arba pirkti ekologiškas kruopas ir jas prieš virimą iki miltukų sumalti su kavamale (tuomet verdant reikia berti į šaltą vandenį), arba virti Myllyn Paras dribsniukus. Dabar pabandykit obuoliuko (jeigu esat jau bandę), avižinių dribsnių. Turėtų susinormalizuoti. Man dar pediatrė rodė tašką ant pilvuko, kurį reikėtų pamasažuoti laikrodžio rodyklės kryptimi. Šis taškiukas yra kairėje pilvuko pusėje, tarp bambos ir klubo kaulo "išsikišimo", ties viduriu (nu  , nežinau, ar aiškiai aš čia nurašiau).
QUOTE(obuoliux @ 2006 03 12, 23:46) Galiu pasakyti iš "šviežios" patirties: linkusiems į alergiją vaikiukams "kūdikiškos" košelės gali netikti  (viduriai gali ir suskystėti, ir l. užkietėti). Maniškį nubėrė nuo Milupos košės (be jokio pieno ir pan.). Juk į šias košeles prideda visokių vitaminų ir kt. "gėrybių", kurios dažnai alergizuoja. Todėl patarčiau arba pirkti ekologiškas kruopas ir jas prieš virimą iki miltukų sumalti su kavamale (tuomet verdant reikia berti į šaltą vandenį), arba virti Myllyn Paras dribsniukus. Dabar pabandykit obuoliuko (jeigu esat jau bandę), avižinių dribsnių. Turėtų susinormalizuoti. Man dar pediatrė rodė tašką ant pilvuko, kurį reikėtų pamasažuoti laikrodžio rodyklės kryptimi. Šis taškiukas yra kairėje pilvuko pusėje, tarp bambos ir klubo kaulo "išsikišimo", ties viduriu (nu  , nežinau, ar aiškiai aš čia nurašiau). Ačiū Oboliux už pagalbą, o tai kaip su tomis košėmis, tai pirkti avižinius dribsnius, juos sumalti ir tada pavirinti, o kiek laiko virinti ???  O tuos avižinius dribsnius pirkti iš vaikų skyriaus, kur jų maistelis, ar ten kur visiems skirtos košės  As visiškai nieko nesigaudau, o jau pats laikas primaitinti, bet jaučiu aš dar su tuo primaitinimu gausiu palaukti Reiks dabar tik MP pavalgyti ir žiūrėti kokia bus reakcija O be to bėda niekada viena nevaikšto, tai šianakt mano mažius tiek kosėjo, kad net pakraupau  , tai jam daviau Brontex sirupą, bet dabar pradėjau galvoti, ar jis kartais negali sualergizuoti ??? Mamytes, o kokius jūs sirupus duodate savo kleckiukams, kai jie pradeda labai labai kosėti  Aš tą sirupą jau buvau davusi, bet tada mano mažiukui buvo tik 2 mėn., taigi rekacijos jokios nebuvo, o kaip bus dabar???
Alexarina
2006 03 13, 11:22
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 22:24) Mamytes labi reikia jusu pagalbos Savo maziukui pradejau duoti kose Nestle Sinlac, daviau tik du kartelius, po du saukstus, taciau jam uzkietejo viduriukai. Ka jam dabar duoti, nes jis gi yra alergiskas, ar tik savo pienuku maitinti Jam visada budavo skysti viduriukai, o dabar setau kad nori, uzkietejo  Aš irgi perku Myllyn Paras dribsnius. labai skanu. Ir mažylė pradėjo labiau valgyti, nes prieš tai pirkom vaikiškas košes, gal nuo jų ir pradėjo berti
QUOTE(evelidu @ 2006 03 13, 12:22) Aš irgi perku Myllyn Paras dribsnius. labai skanu. Ir mažylė pradėjo labiau valgyti, nes prieš tai pirkom vaikiškas košes, gal nuo jų ir pradėjo berti  O kur tie Myllyn Paras dribsniai yra, ar prie vaikų maistelių ar kitur, nes as nezinau???  ir ar ten yra parašyta kaip juos paruošti ?  O nuo jų viduriukai nekietėja, nes aš dabar ir dėl to pradėjau bijoti
Alexarina
2006 03 13, 12:15
QUOTE(Cypla @ 2006 03 13, 11:58) O kur tie Myllyn Paras dribsniai yra, ar prie vaikų maistelių ar kitur, nes as nezinau???  ir ar ten yra parašyta kaip juos paruošti ?  O nuo jų viduriukai nekietėja, nes aš dabar ir dėl to pradėjau bijoti  Kur sausi pusryčiai  O dėl viduriukų,tai mano mažei truputuką kietėja.Bet aš kaitalioju, duodu rugių, avižų, miežių kruopas ir viduriukai atsistato.
QUOTE(evelidu @ 2006 03 13, 13:15) Kur sausi pusryčiai  O dėl viduriukų,tai mano mažei truputuką kietėja.Bet aš kaitalioju, duodu rugių, avižų, miežių kruopas ir viduriukai atsistato. Evelidu, o kaip tu tuos dribsnius ruoši?  , buk gerute pasidalink patirtimi
Sveikos, Noriu paklaust o tai avizose yra gliuteno ar ne?  Cypla ar kraujuko jau nebera?
QUOTE(Puzin @ 2006 03 13, 13:19) Sveikos, Noriu paklaust o tai avizose yra gliuteno ar ne?  Cypla ar kraujuko jau nebera? O kas tas glutenas???  , nes aš nusipirkau Milupa avižų košę ir ten parašyta kad yra gluteno
Tai toks baltymas, girdejau kad jis gali alergizuoti, bet bijau suklyst gal kas is merginu pakomentuos
Cypla ar kraujuko jau nebera? [/quote] Dabar jau savaitė kaip kraujuko išmatose nebėra, tai jau man ant širdies geriau  Bet irgi labai prisižiūriu maista, tai gal tai ir turėjo įtakos
[quote=Cypla,2006 03 13, 12:25] Cypla ar kraujuko jau nebera? [/quote] Dabar jau savaitė kaip kraujuko išmatose nebėra, tai jau man ant širdies geriau  Bet irgi labai prisižiūriu maista, tai gal tai ir turėjo įtakos  [/quote] tau saunu
QUOTE(Puzin @ 2006 03 13, 13:25) Tai toks baltymas, girdejau kad jis gali alergizuoti, bet bijau suklyst gal kas is merginu pakomentuos  Siaubas, kaip aš nieko nežinau Papildyta:[quote=Puzin,2006 03 13, 13:26] Dabar jau savaitė kaip kraujuko išmatose nebėra, tai jau man ant širdies geriau  Bet irgi labai prisižiūriu maista, tai gal tai ir turėjo įtakos  [/quote] tau saunu  [/quote] Puzin, o kaip tavo mažiukui, ar dar yra to kraujuko???
Limcamca
2006 03 13, 13:09
Na, galiu papasakoti aš savo įspūdžius iš alergologės. Gydytoja kai pamatė mus, tai labai išsigando. Nes mūsų odelė jau labai baisi buvo, ir rankos ir kojos. Tai sakė, pirmiausia šitą turim sugydyti, o tik po to alergiško patiekalo ieškoti. Nors dėl viso pikto, 2 savaitėms griežtai nuėmė pieną ir kviečius. Pirmiausia išrašė 10 dienų gerti Zyrtec, po to kojytes ir rankytes 2 kartus per dieną tepti "Cutivate". Šito tai rezultatas akivaizdus. Kojytės ir rankytės jau sugijo. Veiduką ir kaklą tepame Fucidin H, kas man nelabai patinka.  Veidukas atrodo geriau, bet ryškaus pagėrėjimo nematau. Tiesa, dar tarpe šitų vaistukų tepame Eucerin losjoną 5 proc. Na, atrodo irgi padeda. O kai maudomės, į vandenį įpilame Linola Fet losjono. Lyg tai irgi padeda. Šiaip ar taip: atrodome tikrai geriau. Tikiuosi ir toliau sėkmingai gysime Tiesa, gydytoja minėjo, kad šiuo metu pas mus yra jau sunkus atopinis dermatitas, ir jau galima prašyti kokios tai kompensacijos vaistams iš valstybės. Tik aš nelabai apie tai ką išmanau Papildyta:Tiesa, dar liepė būtinai padaryti Imunoglobulino tyrimą. Gal kas nors gali paaiškinti, ką iš to tyrimo turėtume matyti? Nes aš nelabai supratau, kai alergologė aiškino.
Puzin, o kaip tavo mažiukui, ar dar yra to kraujuko???  [/quote] Jau nebuvo, bet bijau prisikalbet tfu tfu
obuoliux
2006 03 13, 22:12
QUOTE(Cypla @ 2006 03 13, 11:08) Ačiū Oboliux už pagalbą, o tai kaip su tomis košėmis, tai pirkti avižinius dribsnius, juos sumalti ir tada pavirinti, o kiek laiko virinti ???  O tuos avižinius dribsnius pirkti iš vaikų skyriaus, kur jų maistelis, ar ten kur visiems skirtos košės  As visiškai nieko nesigaudau, o jau pats laikas primaitinti, bet jaučiu aš dar su tuo primaitinimu gausiu palaukti Reiks dabar tik MP pavalgyti ir žiūrėti kokia bus reakcija O be to bėda niekada viena nevaikšto, tai šianakt mano mažius tiek kosėjo, kad net pakraupau  , tai jam daviau Brontex sirupą, bet dabar pradėjau galvoti, ar jis kartais negali sualergizuoti ??? Mamytes, o kokius jūs sirupus duodate savo kleckiukams, kai jie pradeda labai labai kosėti  Aš tą sirupą jau buvau davusi, bet tada mano mažiukui buvo tik 2 mėn., taigi rekacijos jokios nebuvo, o kaip bus dabar???  Taip, šitie dribsniai būna Maksimose prie visų cornflakes'ų. Tik pradėdama primaitinti, juos permalu su kavamale. Pilu į šaltą vandenį (mažiui naudoju Tichę). Supylus miltukus gerai išmaišau, po to verdant vis pamaišau. Košytė gaunasi vienalytė. Proporcijos: vidutinio dydžio puodelis (apie 200 ml, tas "skandinaviško" tipo, t.y. ilgokas ir siaurokas) ir apie 2 šaukštus dribsnių (nu, kavamalėje dengia ašmenis). Išvirus įdedu šaukštuką tyrės, dar kelis grūdelius fruktozės (būna, berods, prie cukraus  ). O sirupai gali alergizuoti  . Mes visai nesenai gydėmės irgi kosulį. Gal pabandyk pakaitinti druskos? Pakaitini puode (kol liečiant plaštaka jaučiasi ganėtina šiluma, bet dar įmanoma pridėjus laikyti ranką). Tuomet supili į maišelį, išlygini, kad būtų per visą maišelio plotį, susuki kaip "dešrelę", tuomet susuki dar į audinį (naudoju merlę, skarelę). Šiluma turi jaustis pakankama, ne vos-vos, bet uždėjus ant savo kaklo, pojūtis turi būti malonus. Tuomet užriši mažiui. Tik tikrink, kad nebūtų per karšta. Dar galima garinti Eucabaliu, čiobreliais. Užkarštini dubenį vandens, įspaudi tepalo (apie 2-3 cm) ir prisidengiat abudu dideliu rankšluosčiu. Aš su mažium po rankšluosčiu dar pasiimu kokių "zababūškių", pvz, grojantį brolio "pianiną" ar kažką, kas patrauktų dėmesį - pypsėtų-blyksėtų. Nu, garinimas su mažium yra truputėlį "pilotažas". Jeigu jūsų vonia maža - prisileidi pokarščio vandens į vonią, kad būtų garų, įspaudus to paties Eucabalio. Ir tupit garuos... Šiaip tai priklauso koks kosulys, galima homeopatinių lašiukų. Gali rašyti man AŽ, nenoriu į maitinimo temą prirašyti daug "off topic"
Mirksniukas
2006 03 14, 09:37
QUOTE(obuoliux @ 2006 03 13, 22:12) Taip, šitie dribsniai būna Maksimose prie visų cornflakes'ų. Tik pradėdama primaitinti, juos permalu su kavamale. Pilu į šaltą vandenį (mažiui naudoju Tichę). Supylus miltukus gerai išmaišau, po to verdant vis pamaišau. Košytė gaunasi vienalytė. Proporcijos: vidutinio dydžio puodelis (apie 200 ml, tas "skandinaviško" tipo, t.y. ilgokas ir siaurokas) ir apie 2 šaukštus dribsnių (nu, kavamalėje dengia ašmenis). Išvirus įdedu šaukštuką tyrės, dar kelis grūdelius fruktozės (būna, berods, prie cukraus  ). Fruktozė kai kuriuos irgi gali alergizuoti. Cyple, as tavo vietoje ir jokių tyrelių į košę nedėčiau, nes paskui neatrinksi, ar nuo krupų, ar nuo tyrelės beria. Tuo labiau, kad daugumai alergiškų vaikučių visos tos vaikiškos tyrelės netinka. Aš pati tai dribsnius pilu į verdantį vandenį, paverdu 5-10 min ir dar uždengus pabrinkinu. Skanaus!
[quote=Cypla,2006 03 13, 11:08] O be to bėda niekada viena nevaikšto, tai šianakt mano mažius tiek kosėjo, kad net pakraupau  , tai jam daviau Brontex sirupą, bet dabar pradėjau galvoti, ar jis kartais negali sualergizuoti ??? Mamytes, o kokius jūs sirupus duodate savo kleckiukams, kai jie pradeda labai labai kosėti : Sausio mėnesį, kai buvome pasigavę virusą, mums gydytoja buvo išrašiusi nuo kosulio "Ambroheksalio". Kosuliui gal ir padėjo, bet kūną tai tikrai sualergizavo. Taigi, kiek skaičiau čia ir ankstesnėje temoje-sirupiniai vaistai tikrai ne mūsų vaikiukam, t.y.-alergiukam Beje<CYPLA>, mes irgi bandome naują maistelį (iki tol tik MP), -baisiai sunkiai procesas vyksta-beria nuo visko. Pradėjom nuo HIPP ryžių košės-netiko.Kaip beje ir HIPP obuolių tyrelė.Alergizavo. Savaitgalį skaitinėjau seną temą-supratau, kad tos visos pirktinės HIPP, MILUPOS, SEMPER ir t.t-ko gero tik nealergiškiems vaikams.Žinoma tai labai individualu, bet... Paprasti avižiniai dribsniai "Millyn Paro" mums irgi netiko-išbėrė. Matyt mano mergička alergiška ir avižom. Bandėm bulvę-panašu, kad irgi negerai-beria. Bulvę net nulupdavau iš vakaro ir pamerkdavau į vandenį, kad šiek tiek krakmolas ir kitos alaergizuojančios medžiagos išeitų, bet ir toks variantas nepagelbėjo. Dabar bandom antra diena kalafiorą. Penktadienį buvom nuėję pas savo pediatrę. Tai ji pateikė jau visai skurdų produktų sąrašą kurie, atseit ,visiškai nealergizuoja:kopūstas, kalafioras, cukinija, šv.agurkai.Kruopos-ryžiai ir kukurūzai.Mėsa-laukinių žvėrių (kiškiena, stirniena).  Beje toks MENIU turėtų būti ir man. Tik kai gryžusi įkritau į internetą, tai perskaičiau, kad ir tie išgirtieji kukurūzai kai kuriuos vaikus alergizuoja. Taigi, panašu, kad viską reikia daryti"putiom ispytanije" (gal dar rusų kalbos nepamiršot  ) Pas alergologę į klinikas eisim tik balandžio 19d. IKI to laiko reikia išgyventi  Beje gal kuri mamytė lankėsi klinikose pas Bubnaitienę?Kokie atsiliepimai? Ir dar klausimas. Kokias naudojate prausimo priemones? Mes galvytę plaunam su Johnson baby šampūnu, kūnelį iki tol prausėm su vaikišku muiliuku, bet paskutiniam TAvo vaiko Nr. perskaičiau, kad negerai, nes muilas turi šarmo.Nupirkom Johnson baby softwash dušo žele, bet kažkaip man įtartinai numaudyta nuėjo raudonais plėmais. Po to jie pradingo.Sakau, gal netiko. Ir dar kiek dienų reikia daryti pertrauką primaitinant, jei pamatai, kad produktas netinka?Ar reikia išlaukti kol visiškai odelė bus graži? Įtariu, kad mano mergička taip iki metų normaliai ir nepradės valgyti to papildomo maistelio Na reikia baigti, o tai įsirašiau aš čia
Aciū mamytės už patarimus  Dabar jau antra dieną kaip duodu tik MP, tai pilviukas atrodo šiek tiek geriau, bet užtat nuo to Brontex sirupo taip išbėrė žandus, kad net baisu darosi Aš nusprendžiau dabar pamaitinti MP, o kai viskas susitvarkys, tuomet vėl pradėsiu įvedineti naujus produktus. Man atrodo, kad mums bulvė irgi netiko  , taigi jos nebeduosiu, bandysiu duoti kopūstus, cukinija. Disi kaip jums sekasi su kalafioru, ar beria
Mirksniukas
2006 03 14, 14:59
QUOTE(disi @ 2006 03 14, 12:27) [Penktadienį buvom nuėję pas savo pediatrę. Tai ji pateikė jau visai skurdų produktų sąrašą kurie, atseit ,visiškai nealergizuoja:kopūstas, kalafioras, cukinija, šv.agurkai.Kruopos-ryžiai ir kukurūzai.Mėsa-laukinių žvėrių (kiškiena, stirniena).  Beje toks MENIU turėtų būti ir man. Tik kai gryžusi įkritau į internetą, tai perskaičiau, kad ir tie išgirtieji kukurūzai kai kuriuos vaikus alergizuoja. Taigi, panašu, kad viską reikia daryti"putiom ispytanije" (gal dar rusų kalbos nepamiršot  ) Pas alergologę į klinikas eisim tik balandžio 19d. IKI to laiko reikia išgyventi  Beje gal kuri mamytė lankėsi klinikose pas Bubnaitienę?Kokie atsiliepimai? Ir dar klausimas. Kokias naudojate prausimo priemones? Mes galvytę plaunam su Johnson baby šampūnu, kūnelį iki tol prausėm su vaikišku muiliuku, bet paskutiniam TAvo vaiko Nr. perskaičiau, kad negerai, nes muilas turi šarmo.Nupirkom Johnson baby softwash dušo žele, bet kažkaip man įtartinai numaudyta nuėjo raudonais plėmais. Po to jie pradingo.Sakau, gal netiko. Ir dar kiek dienų reikia daryti pertrauką primaitinant, jei pamatai, kad produktas netinka?Ar reikia išlaukti kol visiškai odelė bus graži? Įtariu, kad mano mergička taip iki metų normaliai ir nepradės valgyti to papildomo maistelio Na reikia baigti, o tai įsirašiau aš čia  tokiems maziukams muilo prausimuisi visai nereikia, juk jie nei issipurvina, nei suprakaituoja labai. o alergiskiems tuo labiau, net veliau prausimosi zele labai saikingai naudoti reikia, tikrai ne kiekviena karta prausiantis. as pati Johnson nenaudociau, juk jis nera alergiskai odelei pritaikytas. pasidairyk vaistinese, o sitos temos pirmuose puslapiuose esu surasiusi dauguma alergiskiems rekomenduojamu kuno prieziuros firmu. beje, man paciai tai ziauriai sunku buvo atrinkti, nuo ko vaika beria, kol maitinau pati ir primaitinau  juk niekad negali zinoti, nuo ko tiksliai isbere - ar nuo to, ka maziukui davei, ar nuo to, ka pati suvalgei.  tuo labiau, kad kai kada juk sureaguoja tik po 2-3 dienu. na, bet baigus maitinti, irgi ne ka lengviau..  o nauja produkta ivesti reikia tik po savaites, t.y. per savaite - tik vienas naujas maisto produktas.
obuoliux
2006 03 14, 21:25
Disi, ant savo didžiojo vaikio "kailio" kūdikystėje aš irgi netyčia išbandžiau pakankamai priemonių. Visa Johnsons produkcija ir Bubchen alergiukams nelabai tinkama  . Dabar mažiui naudoju tik Seba Med. Tfu-tfu, reakcijų dar nebuvo. Bet užtat bėrė nuo Bepanthen... Matau, jūs esat Kaune. Jeigu visiškai nepavyks sukontroliuoti alergijos - gali rašyti man AŽ, galėčiau rekomenduoti homeopatę, kuri mano dičkiui padėjo "išvaryti" alergiją (tiesa, jis tuomet jau buvo gerokai virš vienerių). Ir su mažium pas ją buvom (irgi dar tik pradedu primaitinti), tiesa, neseniai, tai rezultatų dar kaip ir nėra. Papildyta:Tiesa, dar norėjau pasidalinti "šviežia" patirtim su tomis, kurios dar tik pradeda primaitinti alergiukus. Rodos, padeda gerosios bakterijos (girdau Linex). Nes reakcijos nebe tokios audringos. Pradedant primaitinti dažniausiai būna reakcija į maistą, nes organizmas dar nemoka sudoroti maistinių medžiagų, todėl ir reaguoja. O gerosios bakterijos padeda virškinti, sukuriama tinkama žarnyno mikloflora. Nu, ne medikė aš, nemoku tinkamai paaiškinti, berods tai vadinasi disbioze?...(daugiau info galima rasti per Google).
Papildyta:Tiesa, dar norėjau pasidalinti "šviežia" patirtim su tomis, kurios dar tik pradeda primaitinti alergiukus. Rodos, padeda gerosios bakterijos (girdau Linex). Nes reakcijos nebe tokios audringos. Pradedant primaitinti dažniausiai būna reakcija į maistą, nes organizmas dar nemoka sudoroti maistinių medžiagų, todėl ir reaguoja. O gerosios bakterijos padeda virškinti, sukuriama tinkama žarnyno mikloflora. Nu, ne medikė aš, nemoku tinkamai paaiškinti, berods tai vadinasi disbioze?...(daugiau info galima rasti per Google). [/quote] Neapsigaukit, vaikams , kurie alergiski pienui, netinka nei linex, nei yogurt, nei gefilus gerosios bakterijos . Jiems skirti yra tik GEFILUS PLUS. Taciau pvz.: as negaliu 100% pagarantuoti, kad mano vaikui ir pastarosios buvo labai jau tinkamos...siokia tokia abejone yra...
[quote=Cypla,2006 03 14, 14:34] Disi kaip jums sekasi su kalafioru, ar beria  Na, teisybę pasakius, jau esu šiokioj tokios nevilty(švelniai tariant). Jau vakar buvo pabėrimų, o šiandien nuvaryta visa nugara, pilvas, ypač pilvo šonai. Lyg ir jau užgiję žaizdelės ant kojų kelių vidinių pusių nori atsinaujinti  Nebežinau nei ką galvoti, ar čia yas kalafioras kaltas. Juk kur rasi dabar natūralų, gal chemija kokia alergizavo, juk pripurkšti. Mirkiau per naktį vandeny, bet kas iš to...  Vakar vakare maudėm vonioj (maudom kas antra dieną), gal ,sakau nuo vandens. Maudėm tik vandeny, įpyliau 1/2 kamštelio Balmandolio aliejaus. O gal tas Balmandolis netinka, nors pilu nebe pirmą kartą. Na žodžiu... Geriam Gefilus Plius jau kokia 20 dienų, gal tas netinka, nors lyg turėtų būti atvirkščiai. Na jau nebežinau iš tiesų ką galvoti ir kaip elgtis. Mums jau 7 mėn. ir 5 d., o taip ir dar neradome nė vieno produkto kuris tiktų.  Ką daryti, vėl laukti kol praeis bėrimas? O ką paskui bandyti? Prašysiu pagalbos Obuoliux, homeopatės koordinačių, gal kažkas aiškiau bus.
Mirksniukas
2006 03 15, 11:03
[quote=disi,2006 03 15, 10:11] [quote=Cypla,2006 03 14, 14:34] Disi kaip jums sekasi su kalafioru, ar beria  Na, teisybę pasakius, jau esu šiokioj tokios nevilty(švelniai tariant). Jau vakar buvo pabėrimų, o šiandien nuvaryta visa nugara, pilvas, ypač pilvo šonai. Lyg ir jau užgiję žaizdelės ant kojų kelių vidinių pusių nori atsinaujinti  Nebežinau nei ką galvoti, ar čia yas kalafioras kaltas. Juk kur rasi dabar natūralų, gal chemija kokia alergizavo, juk pripurkšti. Mirkiau per naktį vandeny, bet kas iš to...  Vakar vakare maudėm vonioj (maudom kas antra dieną), gal ,sakau nuo vandens. Maudėm tik vandeny, įpyliau 1/2 kamštelio Balmandolio aliejaus. O gal tas Balmandolis netinka, nors pilu nebe pirmą kartą. Na žodžiu... Geriam Gefilus Plius jau kokia 20 dienų, gal tas netinka, nors lyg turėtų būti atvirkščiai. Na jau nebežinau iš tiesų ką galvoti ir kaip elgtis. Mums jau 7 mėn. ir 5 d., o taip ir dar neradome nė vieno produkto kuris tiktų.  Ką daryti, vėl laukti kol praeis bėrimas? O ką paskui bandyti? Prašysiu pagalbos Obuoliux, homeopatės koordinačių, gal kažkas aiškiau bus.  [/quote] o tu pati ka valgai??? nes, kaip suprantu, maitini ir savo pienuku, vadinasi, berti gali ir nuo to, ka tu valgai. gal pieno produktus, gal kazka su kvieciais (blynai, sausainiai, pyragai ir pan.), gal zuvi, vistiena ar kitus didziuosius alergenus?
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 15, 11:03) o tu pati ka valgai??? nes, kaip suprantu, maitini ir savo pienuku, vadinasi, berti gali ir nuo to, ka tu valgai. gal pieno produktus, gal kazka su kvieciais (blynai, sausainiai, pyragai ir pan.), gal zuvi, vistiena ar kitus didziuosius alergenus? Tai, kad nevalgau aš tų "didžiųjų alergenų". Išsitaukiau iš interneto straipsnį apie hipoalerginę dietą, pasikabinau produktų sąrašą ant šaldytuvo.Mano meniu:pusryčiai-ryžių dribsnių košė virta vandeny+truputis cukraus+kartais arba banano arba sviesto. Pietūs:burokėlių arba šv.kopūstų sriuba(morkų nededu), virta kiauliena su šv.kopūstu arba kalafioru arba salotom. Dar valgau juodą ruginę duoną (be kvietinių miltų), natūralų jogurtą, džiovintus bananus, obuolius, geriu vaikišką žolyčių arbatą. Gal valgau ką nors netinkamo?
Mirksniukas
2006 03 15, 12:42
QUOTE(disi @ 2006 03 15, 12:13) Tai, kad nevalgau aš tų "didžiųjų alergenų". Išsitaukiau iš interneto straipsnį apie hipoalerginę dietą, pasikabinau produktų sąrašą ant šaldytuvo.Mano meniu:pusryčiai-ryžių dribsnių košė virta vandeny+truputis cukraus+kartais arba banano arba sviesto. Pietūs:burokėlių arba šv.kopūstų sriuba(morkų nededu), virta kiauliena su šv.kopūstu arba kalafioru arba salotom. Dar valgau juodą ruginę duoną (be kvietinių miltų), natūralų jogurtą, džiovintus bananus, obuolius, geriu vaikišką žolyčių arbatą. Gal valgau ką nors netinkamo?  aš tavo vietoje tos žolyčių arbatos tai tikrai negerčiau.  nes alergiskiems apskritai jokios žolės nerekomenduojamos. mano vaika, pavyzdžiui, alergizavo bananai. jei vaikutis alergiškas pieno baltymui, sviestas gali ir netikti (šiaip gydytojai rekomenduoja sviestą naudoti ištirpintą - kažkas ten tada su tuo baltymu kitaip pasidaro. bet gali ir ištirpintas netikti). dėl to paties pieno baltymo gali netikti ir jogurtas, nors ir natūralus. alergizuoti gali ir mielės - ruginė duona turbūt su jomis kepama. o ir patys rugiai dažnokai alergizuoja. nieko paguodžiančio, tiesa..?
skruzdeda
2006 03 15, 15:13
Sveikos, norėjau paklausti, kaip sekasi mamytėms, kurių alergiškiems vaikučiams dabar jau virš metukų ar dviejų? Nenorėčiau prisikalbėti, mes mums tai viskas gerai: valgome visas daržoves, visas uogas, uogienes ir vaisius, visas kruopas virtas piene, valgome varškytę ir išgeriame apie 200 ml karvės pieno per parą. Ir jokios alergijos nėra. Tiems kurie naujai prisijungė, tai norėčiau pasakyti, kad mums buvo siaubinga alergija visiems maisto produktams. Nuo 2,5 mėnesio prasidėjo viduriavimas su kraujuku, po to siaubingi bėrimai, išsausėjusios dėmės, norėjo mus guldyti į ligoninę, galvojo gal nutraukti matinimą MP. Žodžiu pranašavo ateitį nekokią. Šiandien mums 1 metukai ir 4 mėnesiai ir valgome viską. Norėjau pasakyti, kad sugijome TIK homeopatų dėka. Maitinau pati gana ilgokai - iki 1 ir 3 mėnesių, bet varškytę pradėjome valgyti gal nuo 9 mėn. Ir niekada nesistengiau laikyti vaiką ant dietos (nes ir negalėjau  , - ir taip yra mažai produktų, kuriuos jis valgo) Manau, kad homeopatija galėtų būti vienintelis efektyvus gydymo būdas. Linkiu visoms mamytėms juo pasinaudoti ir visiems laikams atsisveikinti su alergijos problema. O pas alergologus patarčiau dažnai nevaikščioti- nieko jie gero nepasakys. Ramumo dėlei pasidarykite tyrimus ir jeigu jie nieko gero neparodys, tai alergologai nieko daugiau ir nepasakys, nebent visko nevalgyti ir negerti. Taip pat pabandykite kuo mažiau duoti gatavos produkcijos (ypač HIPP ir kitokios), virkite viską pačios.
Mirksniukas
2006 03 15, 16:45
QUOTE(skruzdeda @ 2006 03 15, 15:13) Sveikos, norėjau paklausti, kaip sekasi mamytėms, kurių alergiškiems vaikučiams dabar jau virš metukų ar dviejų? Nenorėčiau prisikalbėti, mes mums tai viskas gerai: valgome visas daržoves, visas uogas, uogienes ir vaisius, visas kruopas virtas piene, valgome varškytę ir išgeriame apie 200 ml karvės pieno per parą. Ir jokios alergijos nėra. Tiems kurie naujai prisijungė, tai norėčiau pasakyti, kad mums buvo siaubinga alergija visiems maisto produktams. Nuo 2,5 mėnesio prasidėjo viduriavimas su kraujuku, po to siaubingi bėrimai, išsausėjusios dėmės, norėjo mus guldyti į ligoninę, galvojo gal nutraukti matinimą MP. Žodžiu pranašavo ateitį nekokią. Šiandien mums 1 metukai ir 4 mėnesiai ir valgome viską. Norėjau pasakyti, kad sugijome TIK homeopatų dėka. Maitinau pati gana ilgokai - iki 1 ir 3 mėnesių, bet varškytę pradėjome valgyti gal nuo 9 mėn. Ir niekada nesistengiau laikyti vaiką ant dietos (nes ir negalėjau  , - ir taip yra mažai produktų, kuriuos jis valgo) Manau, kad homeopatija galėtų būti vienintelis efektyvus gydymo būdas. Linkiu visoms mamytėms juo pasinaudoti ir visiems laikams atsisveikinti su alergijos problema. O pas alergologus patarčiau dažnai nevaikščioti- nieko jie gero nepasakys. Ramumo dėlei pasidarykite tyrimus ir jeigu jie nieko gero neparodys, tai alergologai nieko daugiau ir nepasakys, nebent visko nevalgyti ir negerti. Taip pat pabandykite kuo mažiau duoti gatavos produkcijos (ypač HIPP ir kitokios), virkite viską pačios. ech, kokia optimistiskai miela istorija..  kaip mums visoms linkeciau tokios super geros pabaigos.. o gal gali daugiau apie tuos homeopatus, pas kuriuos ejot, parasyti?  matau, kad jus Vilniuje, bet jis gi ne pasaulio kraste..
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 15, 12:42) aš tavo vietoje tos žolyčių arbatos tai tikrai negerčiau.  nes alergiskiems apskritai jokios žolės nerekomenduojamos. mano vaika, pavyzdžiui, alergizavo bananai. jei vaikutis alergiškas pieno baltymui, sviestas gali ir netikti (šiaip gydytojai rekomenduoja sviestą naudoti ištirpintą - kažkas ten tada su tuo baltymu kitaip pasidaro. bet gali ir ištirpintas netikti). dėl to paties pieno baltymo gali netikti ir jogurtas, nors ir natūralus. alergizuoti gali ir mielės - ruginė duona turbūt su jomis kepama. o ir patys rugiai dažnokai alergizuoja. nieko paguodžiančio, tiesa..?  O tai ką tada galima gerti?  Negi tik H20 ?
Ingėnas
2006 03 15, 21:22
QUOTE(disi @ 2006 03 15, 17:50) Žalia ir raudona arbata nealergizuoja  Raudonąją netgi rekomenduoja esant alergijai. Saikingai galima gerti juodąją, tik vengti su priedais - įvairiais skoniais ir kvapais. Dar aš pati matindama gėriau retkarčiais melisų arbatą. Gėriau ir ramunėlių, bet neseniai išgirdau, kad ramunėlės pasirodo yra nemažas alergenas
Mirksniukas
2006 03 16, 10:14
QUOTE(Ingėnas @ 2006 03 15, 21:22) Žalia ir raudona arbata nealergizuoja  Raudonąją netgi rekomenduoja esant alergijai. Saikingai galima gerti juodąją, tik vengti su priedais - įvairiais skoniais ir kvapais. Dar aš pati matindama gėriau retkarčiais melisų arbatą. Gėriau ir ramunėlių, bet neseniai išgirdau, kad ramunėlės pasirodo yra nemažas alergenas  tai kad su raudona arbata gydytojai pataria labai atsargiai..  siaip geriausia zalia arbata be jokiu priedu. as pati vaikui duodu zaliaja arbata BANCHIA, ji pati svelniausia is zalios arbatos rusiu, su maziausiai kofeino ir dar labai daug kalio turi.  perku ja PRESTO parduotuvese, dabar atsirado ir Banchia ekologiska, pora litu brangesne, bet tipo daug geresne (cia man pardaveja taip aiskino - ir skonis, ir kvapas - nepalyginamai gereseni  ) o melisa, man atrodo, nera labai tinama. juk tai vaistazole su gana stirpiu skoniu ir kvapu.
|
|