Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Varškės desertai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
Mergelė
Gal mamytės kas nors mokate pagaminti skanų senovinį varškės tortuką su sausainiais? Dedasi sluoksniais varškė ir sausainiai, žinau, kad reikia sviesto, cukraus. 4u.gif Kažkada su mokiniais vis gaminom, bet pamečiau receptą, o tie mokiniai jau baigę mokyklą. verysad.gif verysad.gif
Laimuška
QUOTE(Mergelė @ 2006 02 18, 12:45)
Gal mamytės kas nors mokate pagaminti skanų senovinį varškės tortuką su sausainiais? Dedasi sluoksniais varškė ir sausainiai, žinau, kad reikia sviesto, cukraus.  4u.gif Kažkada su mokiniais vis gaminom, bet pamečiau receptą, o tie mokiniai jau baigę mokyklą. verysad.gif  verysad.gif
*

Na aš darau taip:2 pakeliai varškės+~4 pakeliai sausainių (na aš perku sveriamus, tai dėl sausainių kiekio rašau tik ~)+ pusę pakelio sviesto+4 šaukštai grietinės+porą šaukšt. kakavos+valininis cukrus+cukrus

Sviestą ištirpinu keptuvėje, supilu į varškę, išmaišau. Įdedu cukraus, čia pagal kiekvieno skonį ir truputį vanilinio cukraus.(jo neperdauginkit, gali palikti kartu)Vėl išmaišau.O tada paprasčiausiai imu sausainį ir tepu varške, ant jo vėl dedu sausainį ir vėl varškę.Taip kol baigiasi visi produktai biggrin.gif Na dažniausiai formuoju kaip tortuką, kažkur 6 sausainių ilgio, 4 pločio.Torto viršų ir šonus taip pat aptepu varške.
Glaistui: ištirpinti truputį sviesto,sumaišyti kakavą su grietine ir pora šaukštu cukraus ir supilti į ištirpintą sviestą.Maišyti kol užvirs.Tada užpilti ant tortuko. Galima apibarstyti kokoso drožlėmis, ar kitokiais skanumiukais biggrin.gif Ai dar galima į varškę įmaišyti razinų.Tortą įdėti į šaldytuvą ir truputį palaikyti, kad geriau pjaustytusi. Skanaus
mam
žiūrėk " Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai" labai daug įvairių receptų 4u.gif
blansyte
man is kaimo parveža daug varskes,tai vis sugalvoju ivairiu budu kaip ja panaudoti.štai pats paprasciausias:varske sumalti,ideti cukraus,vaniles,aguonu(nebutinai) ir viska suminkius podaryt rutuliukus.glaju isvirt is kakavos,gietines,cukraus.apipilt ir atsaldyt. thumbup.gif.
Lakūdra
QUOTE(blansyte @ 2006 03 17, 23:54)
man is kaimo parveža daug varskes,tai vis sugalvoju ivairiu budu kaip ja panaudoti.štai pats paprasciausias:varske sumalti,ideti cukraus,vaniles,aguonu(nebutinai) ir viska suminkius podaryt rutuliukus.glaju isvirt is kakavos,gietines,cukraus.apipilt ir atsaldyt. thumbup.gif.
*

gal ir neblogai,nes tai kas rytinis musu uzkandis pries iseinant i darzeli.reiks pabandyt
blansyte
Reikes:700 gr. varskes,1stiklines grietineles,1stiklines jogurto,1stikl. cukraus,vaniles,citrinos,želatinos 50gr.Biskvitui:3 kiausiniu,120 gr. cukraus,100gr. miltu,20gr. kakavos.iskepti biskvita,atvesinti.padalyti i 2 dalis.varske sumalti(jei turi kokteiliu plaktuva ,tai galima viska jame daryt),supilti grietinele,jogurta,cukru ,vanile,citr.sultis ir gerai isplakti mikseriu.tada supilt želatina,sumaisyt.deti i forma 1 biskvito pada,sulaistyt su salta tirpia kava,supilti visa krema,ir uždet kita sluoksni.virsu apipilt kakaviniu glajum.labai skanu,pabandykit drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif .
sagritute
QUOTE(blansyte @ 2006 03 17, 23:54)
*

Aš panašiai darau, tik i varske dedu ne aguonas, o daug daug kokoso. Suformuoju rutuliukus, o tada juos dar kartą pavolioju kokosuose, sumaišytuose su aguonomis. Labai skanu, vadinu juos Rafaelais. mirksiukas.gif
Kozete
Gal kartais žinote sluoksniuoto varškės deserto kur Čili picerijose daro? Berods jis su avietėmis, bet galima sluoksniuoti su įvairiomis uogomis. 4u.gif
Laukinė orchidėja
Varškės ir sausainukų tortukas

Reikės pakelio kvadratinių sausainių(selga,sonata), varškės pakelio, cukraus, vanilinio cukraus, galima į varškę įberti kokoso drožlių, 50g sviesto; glajuj reikės kakavos, sviesto, cukraus

Varškę ištrinti su cukrumi, įberti vanil. cukrų, drožles, supilti ištrirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
Pusę sausainių išdėlioti ant lentelės, užtepti paruoštą varškę, ant viršaus sudėti likusius sausainius.Glajus-dubenėlyje ištirpinti sviestą su cukrumi, įberti kakavą,maišyti kol gausis vientisa masė ir užpilti ant paruošto tortuko, įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms SKANAUS essen.gif
Nonna
Ir as noriu paklausti 4u.gif
Man labai patinka Presto varskes desertas su vysniomis essen.gif wub.gif
Gal kas issifravo sita recepciuka? rolleyes.gif
indriukas11
Aš pasiūlysiu trisluosnį varškės desertą, kurį mano vyras vadina Dievišku. Reikės:
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis thumbup.gif
Otilija3
QUOTE(indriukas11 @ 2006 07 29, 13:26)
Aš pasiūlysiu trisluosnį varškės desertą, kurį mano vyras vadina Dievišku. Reikės:
2. Razinų 50g.
4. Želatinos.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis thumbup.gif
*

O kiek tos želatinos reikia ?Kokius tris šaukštus ar daugiau gal galima tiksliau.
indriukas11
Otilija3, trisluosniam varškės desertui aš imu visą želatinos maišelį, net nežinau kiek ten gramų būna, bet nedaug. Visą išbrinkinu ir padalinu į tris dalis. lotuliukas.gif
SUPER HERA
QUOTE(indriukas11 @ 2006 07 29, 12:26)
2. Razinų 50g.
4. Želatinos.
6. Šokoladas.
*

unsure.gif gal ir atsilikus,tikslinuos- varške,želatina ir šokolada dedame i pirmaji sluoksni?tadu antra ir t.t?žodžiu ,su raudona želė maišoma varškė? g.gif
Anile
Aha, as irgi nesupratau, kada ta varske turetu buti sudeta???

Beje, mergytes, gal kuri zinosit, draugai "Kimbos" kepykloj visada perka toki nerealaus skonio varskes pyraga....Zodziu, kaip man atrodo jis is trupinines teslos, zodziu padas lygus, o ant virsaus patrupinta, bet svarbiausia, tai viduriukas,t.y. tai kas dedasi ant to paduko, tai va...Labai labai minksta ta varskyte, tokia saldi, labai skani, labai slapia, zodziu dar ten lygtais truputi maciau yra kazkokiu koncervuotu lygtais vaisiu ideta, ar tai ananasai ar tai persikai, ant virsaus patrupinta tesla ir kelios koncervuotos vusnios uzdetos, atrodo labai garziai,o jau kaip skaniai...as nevalgau varskes, bet sio pyrago niekada neatsisakyciau...padekit kas nors del receptuko...Bea, gal tu ka gali pasiulyti, mergaites HELP doh.gif 4u.gif blush2.gif
Naktipele
Aš nelabai mėgstu varškę, bet šitas desertas patinka smile.gif

Braškių, melionų ir varškės desertas

1 stiklinės braškių
1/4 meliono
200 g varškės
2 šaukštų grietinės
1 šaukšto cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
1 šaukšto tarkuoto šokolado

Užpilui:
2-3 šaukštų skysto medaus
1 šaukšto citrinos sulčių
žiupsnelio tarkuotų citrinos žievelių

Braškes ir melionus supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Varškę gerai išsukti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuotu šokoladu. Šaukšteliu suformuoti mažus kukulius ir juos sudėlioti šalia vaisių. Viską apipilti užpilu, sumaišytu iš medaus ir citrinos sulčių.
Alacka
100gr. varškės,100g."gyvo" jogurto,50g. aguonų,šaukštas medaus.
Varškę išsukti su jogurtu.Maišant supilti medų.Į masę suberti aguonas ir dar kartą gerai išmaišyti.Desertą galima pagardinti plakta grietinėle.
zebrova
gal kas zinote,kaip iskepti varskes spurgu g.gif ?
dekoratyvine
QUOTE(zebrova @ 2006 11 07, 10:29)
gal kas zinote,kaip iskepti varskes spurgu  g.gif ?
*

Čia yra daug spurgų receptų: spurgos
feli
Sniegas4aciu labai!o cia mamytes jum mano drauges receptukas varskes apkepo tongue.gif bandziau-skanus! 4-saukstus manu uzpylti pienu kad apsemtu ir paliekam isbrinkti,2-pakeliai riebios varskes, 2-kiausinio tryniai,druskos is akies ir cukraus apie sauksta(na kaip kas megsta,galima truputi daugiau) Viska istrinti,supylti isbrinkytas manu kruopas,baltymus isplakti iki purumo ir atsargiai imaisome i mase.Kepimo forma istepam riebalais(as kepu silikonineje,tepu aliejum) kepti kol paruduos graziai apie25-30 min.tiesa as dar dejau sauja isbrinkytu razinu i tesla(tiesiog razinas uzpylu karstu vandeniu ir palieku 30 min. nors) porcija nera labai didele uztenka mano abiem vaikuciam,man ir lieka truputuka vyrui g.gif na arba atvirksciai vyrui ir man nelieka blush2.gif ir kepti stengiuos nedideleje formoje,na kad apkepas nesigautu visiskai plonytis! blink.gif
Alacka
Dar skanu is varskes Rafaelo.
Reikes: 200g. riebios varskes, 200g. kokoso drozliu, 150g. cukraus.,biski riesutu
varske gerai istrinti su cukrum,idet kokosu drozliu ir ismaisyt . Is tos mases darom mazus rutuliukus,i juos vidu dedam riesuta,ir apvoliuojam kokosu drozlese. Rutukiukus dedam i saldytuva valandai.
alexx
O mes darome varskes skanesta, kiekiu nezinau viskas is akies blush2.gif
reikes:
varškės - ją sumalti.
Želatino - išbrinkinti
želė įvairios spalvos- pataisyti ja su puse kiekio vandens, kokks yra ant pakelio parasytas. Kai atšals supjaustyti gabaliukais.
Varškę pagardinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir trupučiu grietinėlės.
Į sutaisytą varškę dėti išbrinkinta ir ištirpintą želatiną, ją sumaišius dėti želė gabaliukus.
Gaunasi kaip pirktinė deserinė varškė.
P.S. darau su namine varške smile.gif
Limcamca
Mes darome tokį paprastą: varškę pertrinam per sietelį ir sumaišome su konservuotų vaisių sirupu, plakta grietinėle, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišome tol, kol ištirpsta cukrus.
Tada į tą kremą sudedam dalį konservuotų vaisių, o kita vaisių dalimi papuošiame prieš patiekdami.
JANIUKAS
Vyniotinis su zele gabaliukais.3.5pak. po 180 sausainiu,400g varskes,ind. kond. pieno,200g sviesto,citrina,zele.Sviesta issukame su kond. pienu.sudedam varske ir ismaisom.Zele supjaustom gabaliukais(graziau 2 ar 3 spalvu),sutarkuojam citrina,sudedam sulauzytus sausainius.Suformuojam pyraga,palaikome saldytuve ir skanaus! mirksiukas.gif
ingridukas
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2006 07 02, 18:38)
Varškės ir sausainukų tortukas

Reikės pakelio kvadratinių sausainių(selga,sonata), varškės pakelio, cukraus, vanilinio cukraus, galima į varškę įberti kokoso drožlių, 50g sviesto; glajuj reikės kakavos, sviesto, cukraus

Uzvakar dariau si pyraga,tai niekam nepatiko,priejom isvados kad kepti varskes pyragai daug skanesni.
TAYRA
GAL KAS ZINOT TOKI RECEPTA NEKEPTO VARSKES PIRAGO??? biggrin.gif TURIEJIAU JI BUWO ISSPAUSDINTAS 1EDITOS NR. BET NESPEJAU JO NUSIRASYT, O JIS JAU TAIP MISTISKAI DINGO IS NAMU g.gif
emilka
Sveikutes,

tikriausiai tarp musu nemazai yra lenku kilmes mamu, ir kiekviena is Jusu ko gero turi musu nacionalinio pyrago recepta is mamos, mociutes arba savo. man tai skaiausias ir sveikiausias tortas pasaulyje, o svarbiausiai visai nekenkia figurai, nes neturi sudetyje miltu biggrin.gif

Pasidalinsiu savo "babcios" receptu:

0.5 kg varskes pertrinti per sieteli ir sumiksuoti mikseriu su 125 gr. sviesto palaikyto siltoje vietoje, (kad butu minkstas), visa gauta mase sumaisyti su 3 kiausiniu tryniais, baltymus supilti i atskira indeli.
Tuo paciu metu paimti 10 gramu razinu ir mirkyti karstame vandenyje.

Palaipsniui ideti 0.7-1 stikline cukraus arba pudros ir vel viska kruopsciai ismaisyti.
Vienos citrinos zievele sutarkuoti ir ipilti i mase, ten pat ipilti ir puse tos citrinos sulciu.
Ideti razinas, 2 saukstus krakmolo ir labai atsargiai sumiksuotas putas is kiausiniu baltymu.
Mase deti i 17-20 cm diametro skarda , (arba siaip is akies i koki ida kepimui, kad tik nebutu per zemas)istepta sviestu arba aliejumi ir kepti 180 C temperaturoje apie 45 min. Torciuka isimti ir apipilti sokoladu is pakelio. Buna maximoje, maiseli imeti i karsta vandeni, istirpsta ir gaunasi skani sokoladine mase.
Stai toks receptas. Labai paprastas ir tikrai nenusivilsite biggrin.gif
Emilka

sorry uz gramatines klaidas ax.gif , Jusu gramatika labai sudetinga, nors kalba man ko gero graziausia pasaulyje mirksiukas.gif
IN
wub.gif
Gerbera
pyragas varskinis skaninis

Teslai:
200 g miltu
100 g cukraus
100 g sviesto arba margarino
20 g kakavos milteliu
1 kiausinis
1 pakelis(15 g) kepimo milteliu
Idarui:
250 g cukraus
200 g sviesto arba margarino
4 kiausiniai
500 g varskes
1 pak. vanilinio pudingo milteliu
1 pak. vanilinio cukraus

Darbo eiga:

Teslai pirmiausiai iki purumo ismaisyti cukru su sviestu.tada ideti kiausini ir sumaisytus miltus, kepimo miltelius ir kakava. Gerai isminkyti tesla.Tesla padalinti i dvi dalis ( viena didesne, kita mazesne) ir su didesne iskloti apvalia kepimo forma, krastus truputi pakeliant i virsu.
Idarui: Sviesta su cukrumi isplakti iki purumo, tada viena po kito is leto deti kiausinius. Tada lengvai imaisyti varske, vanilini cukru ir vanilini pudinga ir viska sudeti i forma ant paruostos teslos. Likusi teslos gabaliuka tiesiog su pirstais padaryti belekokius nedidelius paplotelius ir isdelioti ant virsaus. Kepti 180 laipsniu karstumo orkaiteje apie 60 min.

prasom, gal kam patiks. Ki kepa mano broliene vokietijoj, pirstus galima nusilaizyti. drinks_cheers.gif
chemistry
gal kuri esat kepusi varskes pyraga su aviziniais sausainiais? ziauriai skanu, bet neberendu niekur recepto doh.gif
GALUZE
VARSKES APKEPAS GAUNASI KAIP PYRAGAS 1 KG.VARSKES,5 KIAUSINIAI,1.5 STIKLINES CUKRAUS,9 SAUKSTAI MANU,TRUPUTI SODOS ARKEPIMO MILTELIU.125G MARGARINO.trynius su cukrumi ir margarinu istrinti,po truputi det manus,varske ir soda,atskirai isplakt baltymus ir viska atsargei ismaisyt,skarda istept sviestu kepama apie 30-40 min.
SUNO
Varškes pyragas: wub.gif
Tešla:pakelis sviesto,šaukštas grietines,1,5 stiklines miltu,šaukštelis kepimo milteliu.
Idaras:400-500g.varškes,stikline cukraus,2 kiaušiniai,3 šaukštai grietines,vanilinio pudingo pakelis.

Sviesta išlydyti,i kiek atvesusi sviesta imaišyti miltus,kepimo miltelius,grietine ir suminkyti tešla.Padalinti i dvi dalis,viena dali suvynioti i maistine plevele ir padeti i šaldymo kemera.Iš likusios tešlos iškocioti plona lakšta ir itiesti i apvalia kepimo skarda.
Varške pertrinti per sieteli ir sumaiįyti su cukrum,plaktais kiaušiniais,grietine ir vaniliniu pudingu.Mase paskleistiant tešlos lakšto.Iš kameros išimta tešla sutrupinkite ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškes sluoksnio.Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.Galima pabarstyti cukraus pudra.Labai skanus pyragas šiandien,kepsiu. 4u.gif
jurvite
O jau kokius skanėstus šiandien kepėm thumbup.gif Pasaka tongue.gif Radau http://www.skanus.lt/receptai.php?receptas=2093 ir išbandžiau. (ten daug skanumynų saldžių ir ne)
Siūlau ir jums, tad kopinu receptuką. Tiesa, originaliame recepte reik vyšnių, bet mes dalį darėm su obuoliais ir dalį su džiov. abrikosais ( tik šias pagalvėles apibarstėm ne cinamonu, kaip tas su obuoliais, bet kokoso drožlėm)
Pagalvėlės su vyšniomis

150g varškės, 6 šaukštai pieno,
6 šaukštai aliejaus,
80g smulkaus cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
300g miltų, truputis druskos,
1 pak. kepimo miltelių,
450g vyšnių be kauliukų, konservuotų sirupe,
kondensuoto pieno, žiupsnelis malto cinamono,
šaukštas lazdelėmis pjaustytų migdolų.

Dubenyje sumaišykite varškę su pienu, aliejumi, 75g cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Pusę mišinio įmaišykite į varškę, vėliau įmaišykite ir kitą pusę, išminkykite. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 12x12 cm. kvadratais. Išdėliokite ant sviestu pateptos ir miltais pabarstytos skardos. Nuvarvinkite vyšnias, išdėliokite viduryje kiekvieno kvadrato. Kvadratų kraštus aptepkite kondensuotu pienu ir visus kampus užlenkite į vidurį. Pagalvėles aptepkite kondensuotu pienu. Sumaišykite likusius 5g cukraus su cinamonu ir apibarstykite pagalvėles, taip pat pabarstykite migdolais ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių celsijaus. Kepkite 20 min.
Mupi
QUOTE(SUNO @ 2008 04 18, 13:03)
Tešla:pakelis sviesto,šaukštas grietines,1,5 stiklines miltu,šaukštelis kepimo milteliu.
Idaras:400-500g.varškes,stikline cukraus,2 kiaušiniai,3 šaukštai grietines,vanilinio pudingo pakelis.

Sviesta išlydyti,i kiek atvesusi sviesta imaišyti miltus,kepimo miltelius,grietine ir suminkyti tešla.Padalinti i dvi dalis,viena dali suvynioti i maistine plevele ir padeti i šaldymo kemera.Iš likusios tešlos iškocioti plona lakšta ir itiesti i apvalia kepimo skarda.
Varške pertrinti per sieteli ir sumaiįyti su cukrum,plaktais kiaušiniais,grietine ir vaniliniu pudingu.Mase paskleistiant tešlos lakšto.Iš kameros išimta tešla sutrupinkite ir gautus trupinius tolygiai paskirstyti ant varškes sluoksnio.Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.Galima pabarstyti cukraus pudra.Labai skanus pyragas šiandien,kepsiu. 4u.gif
*

Pudingo miltelius ar isvirta paruosta pudingo mase g.gif
Azazella
O as noriu pasigirti koki puiku patiekala pasigaminau pries kelias dienas silikonineje 7 keksiuku formoje smile.gif
250 g Ricotos surio dezute, istryniau suri, po truputi imaisiau sauksta cukraus, trys saukstus miltu, du kiausinius, vanilinio cukraus ziupsneli, cinamono puse saukstelio. Gautas mases kiekis idealiai atitiko 7 keskiuku talpa. Iki 180 laipsniu ikaitinau orkaite ir kepiau 30 minuciu. Po visko dar 15 minuciu palikau atvesti atviroje orkaiteje. Visa patiekala susveiteme trise per tris minutes :lotuliukas
justina_r
QUOTE(SUNO @ 2008 04 18, 13:03)

*

skanesnio varskes pyrago nesu ragavusi thumbup.gif
aguonele
Tu teisi Justina_r clap_1.gif
Kaktusine
Ir aš tokį kepiau, tik sviestą aš sutarkuoju ir išminkau su kitais produktais, o ne lydau. Gal kas žino koks skirtumas, ar aš negerai darau?
aguonele
Kad zinok as svieto ir netirpinau , o palaikau kambario temeparturoj ir tada tik dedu. Jis negali buti per skystas, o tu tarkuoji ko gero ir ne saldyta??Kiek isivaizuoju,tai toks sviestas puruma duoda.Padekit jei as ne teisi ..
crocus
QUOTE(Gerbera @ 2007 12 15, 13:50)

Teslai:
200 g miltu
100 g cukraus
20 g kakavos milteliu
1 kiausinis
Idarui:
250 g cukraus
4 kiausiniai
500 g varskes
1 pak. vanilinio cukraus

Iškepėm, kvepia, laukiam kol atvės. Turėjau problemų su tešla. Gavosi trupininė, nors dėjau viską pagal receptą. Tada dar kiaušinuką įplakiau. Tai tada gal per minkšta. Kokia ji turėtų būti? Ar rankomis iškloti, ar kočioti ją reiktų?

user posted image
Aggnesse
pasidalinsiu ir as savo varskes pyrago receptu 4u.gif

teslai reikes:
120 g sviesto,
1 kiausinio,
puse stiklines rudojo cukraus,
1 su puse stiklines miltu,

idarui reikes:
250-300 g varskes,
trecdalis stiklines grietineles,
konservuotu vaisiu (mazas indelis) (as perku supjaustytus kubeliais konservuotu vaisiu dezute, bet tinka deti ir vien tik kriauses, persikus, tik juos reikia susipjaustyti pries tai),
3 kiausiniai,
1 saukstas bulviu krakmolo,
4 saukstai cukraus pudros,
ziupsnelis vanilinio cukraus,
cinamono,
ziupsnelis sutarkuoto apelsino zieveles.

paruosimas:
sviesta sutarkuoju burokine tarka, issuku su ruduoju cukrumi, imusu kiausini, suberiu miltus ir bulviu krakmola ir paruosiu tesla. Kepimo forma istepu sviestu, islipdau formos dugna ir krastus ta tesla, pakepu orkaiteje mazdaug 10 minuciu 200 laipsniu temperaturoje, o per ta laika pasidarau idara.
isplaku kiausinius, sumaisau su varske ir kitais idaro produktais, isimu is orkaites kiek pakepta pyraga ir uzpilu idara ant jo. Kepti reikia mazdaug 50 minuciu 180 laipsniu temperaturoje, kol pyragas paruduos. skanaus 4u.gif
Ledi
QUOTE(justina_r @ 2008 05 14, 18:29)
skanesnio varskes pyrago nesu ragavusi  thumbup.gif
*

tikrai labai skanu thumbup.gif
as varkes nemegstu, bet labai skanus pyragas
tik as dariau dviguba porcija
bet manau kad pagal aprasyma truputi per daug cukraus parasyta, nes man ir MB truputi per saldu ax.gif
Viva7
QUOTE(Gerbera @ 2007 12 15, 13:50)

Teslai:
200 g miltu
100 g cukraus
20 g kakavos milteliu
1 kiausinis
Idarui:
250 g cukraus
4 kiausiniai
500 g varskes
1 pak. vanilinio cukraus

Darbo eiga:

Teslai pirmiausiai iki purumo ismaisyti cukru su sviestu.tada ideti kiausini ir sumaisytus miltus, kepimo miltelius ir kakava. Gerai isminkyti tesla.Tesla padalinti i dvi dalis ( viena didesne, kita mazesne) ir su didesne iskloti apvalia kepimo forma, krastus truputi pakeliant i virsu.
Idarui: Sviesta su cukrumi isplakti iki purumo, tada viena po kito is leto deti kiausinius. Tada lengvai imaisyti varske, vanilini cukru ir vanilini pudinga ir viska sudeti i forma ant paruostos teslos. Likusi teslos gabaliuka tiesiog su pirstais padaryti belekokius nedidelius paplotelius ir isdelioti ant virsaus. Kepti 180 laipsniu karstumo orkaiteje apie 60 min.
prasom, gal kam patiks. Ki kepa mano broliene vokietijoj, pirstus galima nusilaizyti. drinks_cheers.gif
*

sitas pyragas laaabai skanus, jau ne viena karta ji dariau thumbup.gif
murce
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
KibirVibir
QUOTE(murce @ 2009 03 05, 15:50)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

ir ka? cool.gif
@adrij@
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 05, 17:36)
ir ka?  cool.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif .....žmogus balionėlius dalina
hihihi.gif
Egipta
gal kas zino varskes pyrago recepta kur vienas sluoksnis tesla, kitas varske, trecias plakti kiausiniu baltymai. mama anksciau kepdavos, labai skanus budavo, bet dabar recepto neprisimena sad.gif
Alexandra.R.
buvau radusi, kaip pasidaryti varskes suri su zele gabaliukais, toki, kaip parduotuvese buna... bet dabar nerandu verysad.gif gal galit kuri parasyti arba bent pasakyti, kokioj temoj ieskoti? Pamenu tik, kad reikia varskes, grietineles skonio zele... ax.gif
RiMami
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 04 02, 11:40)
buvau radusi, kaip pasidaryti varskes suri su zele gabaliukais, toki, kaip parduotuvese buna... bet dabar nerandu  verysad.gif gal galit kuri parasyti arba bent pasakyti, kokioj temoj ieskoti? Pamenu tik, kad reikia varskes, grietineles skonio zele...  ax.gif
*

Gaudyk nuorodą - tema "Desertinis varškės sūris su želė, o to sūrio su grietinėlės želė receptas čia. Jei darysi, parašyk paskui savo įspūdžius, nes ir aš ruošiuosi jį daryti mirksiukas.gif
Alexandra.R.
QUOTE(RiMami @ 2009 04 02, 12:07)

*

Aciu clap.gif 4u.gif butinai darysiu, bet tik jau po Velyku bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.