iš miško
2011 02 22, 15:45
Pasidalinkite info, kokio amžiaus, kiek kartų per dieną ir kokio papildomo maisto valgo jūsų kūdikiai. Kai pasiskaitau apie atitinkamo amžiaus kūdikių dienos meniu tai labai nesutampa su kitų mamų, kurios maitina mišinukais arba pradėjo primaitinti nuo 4 mėn. Aš saviški pradėjau primaitinti nuo 6mėn. Dabar jam 8 mėn, bet toli gražu nesuvalgo 200ml vienu maitinimu, kokia 70ml geriausiu atveju. Valgo įvairią daržovienę (bulvės, morkos, cukinija, moliūgas, kalafijoras, brokolis) arba avižinę košę paskaninta obuolių. 1 kart per dieną. Prieš kelias savaites jau pradėjau duoti mėsos ( tiuršiena, kalakutiena). Dar gauną vaisių tyrelės, šia valgo mieliau, bet irgi iki 100ml. Tai viso per dieną papildomo maisto valgo 2 kartus ir suvalgo iki 200ml. Kitus kartus pienas. Ar prieš maitinimą duodat krūtį? Aš maitinu, kai būna praėję apie valandą po maitinimo krūtimi, nes antraip išvis nieko į burną neima. Kiek ir kokių papildomų skysčių duodate? Aš po maitinimo duodu atsigerti virinto vandens, kiek pageidauja. Ar verta susirūpinti, kad mažai suvalgo papildomo maisto.
Mano vaikui 10 mėnesių su trupučiu. Primaitinu nuo 6 mėnesių. Mėsą pradėjo valgyti nuo 7 mėnesių. Valgyme man svarbiausia buvo sudaryti režimą, tarpus tarp maisto. Griežtai laikiausi tarp maitinimų 3 valandų pertraukos, tad jokių problemų dėl kiekio neturėjau. Sūnus suvalgo visus 200ml. Nesvarbu ar tai košė, ar daržovienė su mėsa. Dabar gauna 3 normalias porcijas maisto per dieną po 200ml. O ryte ir prieš miegą MP. Pieną ir naktį valgo... Skysčių papildomai per dieną po truputį išgeria 150ml. kokių, bet nesijaudinu, nes MP gauna nemažai... Dėl mėsos sakyčiau reiktų susirūpinti, nes nepakankamas jos kiekis neaprūpins organizmo geležimi. Galima duoti ir veršieną, jautieną, vėliau ir kiaulieną.
iš miško
2011 02 22, 18:17
QUOTE(ameba1 @ 2011 02 22, 17:23) Mano vaikui 10 mėnesių su trupučiu. Primaitinu nuo 6 mėnesių. Mėsą pradėjo valgyti nuo 7 mėnesių. Valgyme man svarbiausia buvo sudaryti režimą, tarpus tarp maisto. Griežtai laikiausi tarp maitinimų 3 valandų pertraukos, tad jokių problemų dėl kiekio neturėjau. Sūnus suvalgo visus 200ml. Nesvarbu ar tai košė, ar daržovienė su mėsa. Dabar gauna 3 normalias porcijas maisto per dieną po 200ml. O ryte ir prieš miegą MP. Pieną ir naktį valgo... Skysčių papildomai per dieną po truputį išgeria 150ml. kokių, bet nesijaudinu, nes MP gauna nemažai... Dėl mėsos sakyčiau reiktų susirūpinti, nes nepakankamas jos kiekis neaprūpins organizmo geležimi. Galima duoti ir veršieną, jautieną, vėliau ir kiaulieną. Tai jei gerai supratau, jūs maitindavote tik pienu arba tik kitu maistu, o ne pienu ir poto dar papildomai kitu maistu.
Mums dešimt mėn, pagrindinis maistas - mp (valgo dažnai dieną ir naktį), papildomai maisto pradėjau siūlyti nuo šešių mėnesių, tačiau per kartą suvalgo max po 90-100 g kruopų, daržovių ar mėsos tyrės, per dieną išgeria apie 90 ml sulčių ar vandenuko. Augame gerai  . Iki vienerių metų svarbiausias maistas yra mp, kitą maistuką vaikutis tik ragauja
Kabliuote
2011 02 22, 19:55
Tai mes išvis kitokie- mums 8 mėnesiai... valgom tik MP, kartais pačiulpiam lašinuką, keli kukurūziukai ir koks puse duoniuko per dieną- viskas faktiškai tik MP MP MP, o ypač naktį
HappyAngel
2011 02 22, 20:09
|
|