Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pieniai dantukai ...
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Board
biggrin.gif Na va esu mamyte su pienisku dantim blush-anim-cl.gif rolleyes.gif
Gydytojas patare kol jis geras ir nekliba jo neliest o jei iskrist tada jau arba lauks pastovaus (kurio atrodo visai nera net uzuomazgu), arba iskart statys karunele.
Dabar kai atsikandu kazka kietesnio man vis atrodo kad tas dantukas klibeti pradeda, ir baisu pasidaro.
Jei jis butu kur nors "gale" dar ne taip baisu butu, o kadangi jis yra beveik prieki (apatinis iltinis) tai kaip ir del estetinio vaizdo jam iskritus baiminuos.
Ka patartu musu stomatologe siuo atveju?Gal reiktu jau dabar susirupint ir apvilkt ta dantuka rolleyes.gif , bet jis dar geras, nei karto neplombuotas thumbup.gif ir baltas baltas clap_1.gif
Odontologė
Kartais taip nutinka, kad nuolatinio dantuko uzuomazga tiesiog nesusiformuoja. sad.gif
Sutinku su jusu stomatologe, kad kol dantukas nesugedes, dar palaukite. smile.gif
Nebent jus sugalvotumete sita problemele isspresti breketais. T.Y. visa dantu eilute pastumti, kad nebutu tarpo. Taciau breketus tokiu atveju, kai jau zandikaulis susiformaves gali tekti nesioti ilgai. Paprasciau salia esanti dantuka apnauti ir dastatyti trukstama dantuka. Todel ir pasaugoti savo pieninuka turite del salia jo esancio nuolatinio. Patikekite nuslifuotas buti jis laabai nenori. mad.gif (geriems protezeliams- tokiems kaip metalo keramika- nusislifuoja puse danties)
Na, o kai jau atsisveikinsite su dantuku, atiduokite ji dantuku pelytei ir greitai greitai pas stomatologa! rolleyes.gif
Board
Aciu thumbup.gif
Saulės_radija
Laba diena 4u.gif
Man yra 15 metu taciau yra dar vienas neiskrites dantis, ar tai blogai?
Vienas is dantu yra per aukstai uzauges, ar tai galima pataisyti?
Aciu uz atsakymus.
Odontologė
QUOTE(Saulės_radija @ 2005 10 03, 12:37)
Laba diena 4u.gif
Man yra 15 metu taciau yra dar vienas neiskrites dantis, ar tai blogai?
Vienas is dantu yra per aukstai uzauges, ar tai galima pataisyti?
Aciu uz atsakymus.
*

Jei dantukas iki šio laiko neiškrito, reikia daryti rentgeno nuotraukėlę ir pažiūrėti ar yra po juo nuolatinio dantuko užuomazga. Tada jau galima spręsti apie tolimesnį gydyma. Ne vietoje išaugsusius dantukus galima "pataisyti". Tik reikia konsultuotis su ortodontu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.