Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: IVF namai namučiai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*Viktoriukas*

Žinau kaip tyliai tyliai verkia miškas...
Žinau kaip jūra išsilieja iš krantų.
Žinau, kad vieną šviesų laimės rytą
Išgirsiu tavo balsą: „ATEINU“
Pačiu tyriausiu ilgesiu mane svaiginsi,
Kol mano akys tavo rankutes išvys...
Žinau, kad nieko niekada taip nemylėsiu
Kaip savo angelėlio mažojo akis......

user posted image

Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF – in vitro fertilizacija)
– tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne.
Indikacijos IVF taikymui:
1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.),
2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus,
3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus,
4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė,
5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai,
6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo,
7) neaiškios kilmės nevaisingumas.

Kaip vyksta IVF procedūra?

1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 4–5 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį.
Trumpa schema- nuo 1-3 cd
Ilga schema- nuo 21 cd

2.Gydymo stebėjimas
– kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui.
3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 10–20 minučių.
4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu.
5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros.
6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros.
7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 2–3 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi.
Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą.
Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę
Indikacijos:
1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%,
2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda),
3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas – prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas
Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI)
Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus.

Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH)
Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje.

Indikacijos:

1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida),
2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai,
3) moters amžius ≥ 35,
4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams.
Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę.

Blastocistų auginimas

Blastocista - penktos–šeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista).
Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę.

Indikacijos:

1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims
2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai
3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę
4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę.

TESA
(anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą.
http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=324
http://www.vaisingumocentras.lt/dirbtinis_apvaisinimas_IVF
*

Vaisingumo klinikos atliekančios IVF:

http://vaisingumas.lt/
http://www.bak.lt/
http://www.vaisingumocentras.lt/
http://www.motinairvaikas.lt/
http://www.embrions.lv./
Jolsana

Kainos:

Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo
*

1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt
2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso)
3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ;
4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos)
5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt);
6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt;
7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau)

Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos):

LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis

Gimdos gleivinės (endometriumo) storis:

5-7 c.d.
~ 5mm(3-6mm)
8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm)
11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm)
15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm)
19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm)
24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm)

Folikulo diametras:

5-7 c.d.
~ 2-6mm
8-10 c.d. ~ 12-15mm
11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija)

HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas):

5dpį ~ 4 (min. 2)
6dpį ~ 7 (min. 3)
7dpį ~ 11 (min. 3)
8dpį ~ 18 (min. 8)
9dpį ~ 28 (min. 11)
10dpį ~ 45 (min. 17)
11dpį ~ 73 (min. 22)
12dpį ~ 105 (min. 29)
13dpį ~ 160 (min. 39)
14dpį ~ 260 (min. 68)
15dpį ~ 410 (min. 120)

IVF statistika
IVF kaina
Liberi
QUOTE(Beta1 @ 2011 02 28, 12:15)
Nu del kraujo pridavimo kas antra diena iki bent jau nestumo vidurio, tai net kalbos nera, jauciu, kad issipirksiu abonementa grybo klinikoj  lotuliukas.gif
*

Juoks juokais, bet as po pirmo ivf krauja daviau gal kokius 4 kartus ax.gif Man taip buvo zymiai ramiau laukt pirmosios echo, labai norejau zinot, matyt, kaip ten mano skaiciukai auga. Ir dabar, jei tik pastosiu, darysiu taip pat tongue.gif

Oi, paziurejau, kad pirma smile.gif Tai linkiu, mergikes, visoms visoms sekmes naujuose namuciuose 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Reginiukas.uk
Nauja Temele VIRUSUOJU[COLOR=red] 2.gif
Beta1
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2011 02 28, 13:43)
Nauja Temele VIRUSUOJU[COLOR=red]  2.gif
*

Nu, reginiukas, nevemi dar ? bigsmile.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(Beta1 @ 2011 02 28, 10:47)
Nu, reginiukas, nevemi dar ?  bigsmile.gif
*

Oi neeeee smile.gif bet ir nenoriu biggrin.gif

Kaip tu?
Beta1
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2011 02 28, 13:52)
Oi neeeee smile.gif bet ir nenoriu biggrin.gif

Kaip tu?
*

Aij, skundziausi si ryta, kad nieko nejauciu, dabar jau pradeda tempti kazkaip mausti pilvo apacia, tai vel baisu blink.gif Dabar baimes akys dideles, kodel cia taip yra, ar nera blogai, ar ne per daug skauda ir tempia lotuliukas.gif Nu zodziu doh.gif Pati zinai smile.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(Beta1 @ 2011 02 28, 10:55)
Aij, skundziausi si ryta, kad nieko nejauciu, dabar jau pradeda tempti kazkaip mausti pilvo apacia, tai vel baisu  blink.gif  Dabar baimes akys dideles, kodel cia taip yra, ar nera blogai, ar ne per daug skauda ir tempia  lotuliukas.gif  Nu zodziu  doh.gif  Pati zinai smile.gif
*

Nu taip tikiu..stenkis atsipalaiduot ir apie tai negalvoti smile.gif kelinta tau siandien dpi?
Patikek pas mane baimes akys irgi dar blink.gif dideles..vis dar galvosukis smile.gif bet nieko isgyvensiu ax.gif
Kristuciuke
Dalinu virusiukus naujuose namuciuose.. bigsmile.gif Apcyyyyyyyyy 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
ksise
imu visus virusiukus,man ju tikrai prireiks.o ziurekit kada atsildineja embrionus pries idedant?ta pacia diena?
Beta1
QUOTE(ksise @ 2011 02 28, 15:04)
imu visus virusiukus,man ju tikrai prireiks.o ziurekit kada atsildineja embrionus pries idedant?ta pacia diena?
*

Nezinau ar yra skirtumas kai atsildineja blasto ir paprasti embrionai, bet manuosius atsilde ryte, paskui ta pacia diena 4 po piet sodino.
ailima
mano abejonės pasitvirtino HCG-7,4 (buvo 17,6)taigi pabėgo mano mažiukas verysad.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(ailima @ 2011 02 28, 13:17)
mano abejonės pasitvirtino HCG-7,4 (buvo 17,6)taigi pabėgo mano mažiukas  verysad.gif
*

Gaila labai console.gif

Pas mane panasiai buvo,tik su pakraujavimu,bent seseles ir gydytojai sake,kad ziureti i tai pozityviai,kad bent bande kabintis.Veliau gavau ir laiska is kliniko su aprasyta procedura-viskas labai labai teigiamai apibudinta,tik gydytojas paminejo,kad dazniausiai del tokiu biocheminiu nestumu buna ne pats sveikiausias embrioniukas kaltas.Reiskias butinai pasiseks kita karta 4u.gif

Beje mano mm taip ir nesirodo,nesuprantu nieko.Gal tas pakraujavimas ir uzsiskaite kaip mm,nors visai taip neatrode? Net nepanasau i tai g.gif
Kaip tik einu siandien pas seimos gyd,paklausiu.Nors ka jie ten zinos,gal tik prg pasiulytu?Ar cia nekokia mintis su PRG saukti mm po ivf?
Beta1
QUOTE(ailima @ 2011 02 28, 15:17)
mano abejonės pasitvirtino HCG-7,4 (buvo 17,6)taigi pabėgo mano mažiukas  verysad.gif
*

Ai kaip gaila..... unsure.gif Bet nenusimink labai, vadinas taip turejo buti.Bandykit dar karteli console.gif
ailima
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 14:24)
Gaila labai console.gif

Pas mane panasiai buvo,tik su pakraujavimu,bent seseles ir gydytojai sake,kad ziureti i tai pozityviai,kad bent bande kabintis.Veliau gavau ir laiska is kliniko su aprasyta procedura-viskas labai labai teigiamai apibudinta,tik gydytojas paminejo,kad dazniausiai del tokiu biocheminiu nestumu buna ne pats sveikiausias embrioniukas kaltas.Reiskias butinai pasiseks kita karta  4u.gif

Beje mano mm taip ir nesirodo,nesuprantu nieko.Gal tas pakraujavimas ir uzsiskaite kaip mm,nors visai taip neatrode? Net nepanasau i tai g.gif
Kaip tik einu siandien pas seimos gyd,paklausiu.Nors ka jie ten zinos,gal tik prg pasiulytu?Ar cia nekokia mintis su PRG saukti mm po ivf?
*

gaila tikrai verysad.gif turiu jau vieną lelių, tik tas ir guodžia
labai, labai norėjau, kad pasisektų, nes buvau nusprendusi, kad tai paskutinis kartas, dabar vėl mintys sukasi, bet...finansinė padėtis nekokia o ir man labai sunkiai vis sekasi punkcija, pastoviai praduria arteriją, žiauriai kraujuoju, pulsas krenta o ir hiperstimuliacija pastoviai būna, taip gaila pasidaro saves kai nepasiseka

o tu gal pasitark su gydytoju, gal tikrai reikėtų progesterono, man viena gydytopja pasakė, kad jei mmm, neateina40d. reikia jau gerti dufastoną

QUOTE(Beta1 @ 2011 02 28, 14:24)
Ai kaip gaila..... unsure.gif  Bet nenusimink labai, vadinas taip turejo buti.Bandykit dar karteli  console.gif
*

verysad.gif
Beta1
T.P.Keberiokst, gal durnai nuskambes, bet ar testuka dareisi ? Juk kiek zinau, tu ir natur gali pastoti g.gif

Reginiukas, man siandien 5 d po mano blastukiu isodinimo ax.gif

Ailima, kaip suprantu, saldytu neturit.Bet gal dabar pailsek, atsigauk po visko tiek fiziskai tiek finansiskai atsistokit ant koju ir matysit paskui su vyru ka toliau daryt.....Pamatysi, ateis tas noras, uzsimirs tos punkcijos visos mirksiukas.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(ailima @ 2011 02 28, 12:17)
*

Labai gaila verysad.gif Laikykis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Beta1 @ 2011 02 28, 12:52)
T.P.Keberiokst, gal durnai nuskambes, bet ar testuka dareisi ? Juk kiek zinau, tu ir natur gali pastoti  g.gif

Reginiukas, man siandien 5 d po mano blastukiu isodinimo  ax.gif

Ailima, kaip suprantu, saldytu neturit.Bet gal dabar pailsek, atsigauk po visko tiek fiziskai tiek finansiskai atsistokit ant koju ir matysit paskui su vyru ka toliau daryt.....Pamatysi, ateis tas noras, uzsimirs tos punkcijos visos  mirksiukas.gif
*

thumbup.gif neuzilgo testuosies rolleyes.gif kada galvoji??
T.P.Keberiokst
QUOTE(Beta1 @ 2011 02 28, 13:52)
T.P.Keberiokst, gal durnai nuskambes, bet ar testuka dareisi ? Juk kiek zinau, tu ir natur gali pastoti  g.gif

Reginiukas, man siandien 5 d po mano blastukiu isodinimo  ax.gif

Ailima, kaip suprantu, saldytu neturit.Bet gal dabar pailsek, atsigauk po visko tiek fiziskai tiek finansiskai atsistokit ant koju ir matysit paskui su vyru ka toliau daryt.....Pamatysi, ateis tas noras, uzsimirs tos punkcijos visos  mirksiukas.gif
*

Dariausi.Dar pries savaite mete kazkoki maza vaiduokli,bet pas mane kartais tikrai buna,kad uzvaiduokliauja.Bet cia tik tos papigiai juosteles,normalus testai tokiu bajeriu nedaro.Tai jau buvau issiziojus ir nuostabos,vyras irgi vos neisgriuvo pamates,bet sekanti ryta buvo viena juosta,siryt irgi pakartojau-nieko.Dabar galvoju,gal LH pikas buvo,tai ir mete ta vaiduokli,bo lh su hcg labai panasus hormonai,su ovuliaciniu testuku nestuma galima irgi uzgaudyt.

Sianakt beje sapnavau ivf punkcija,kad daro narkoze,ji nesuveikia ir jauciu visa badyma,kaip as rekiau sapnuose doh.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 13:06)
Dariausi.Dar pries savaite mete kazkoki maza vaiduokli,bet pas mane kartais tikrai buna,kad uzvaiduokliauja.Bet cia tik tos papigiai juosteles,normalus testai tokiu bajeriu nedaro.Tai jau buvau issiziojus ir nuostabos,vyras irgi vos neisgriuvo pamates,bet sekanti ryta buvo viena juosta,siryt irgi pakartojau-nieko.Dabar galvoju,gal LH pikas buvo,tai ir mete ta vaiduokli,bo lh su hcg labai panasus hormonai,su ovuliaciniu testuku nestuma galima irgi uzgaudyt.

Sianakt beje sapnavau ivf punkcija,kad daro narkoze,ji nesuveikia ir jauciu visa badyma,kaip as rekiau sapnuose  doh.gif
*

Siaubas vargsiuke tu,man irgi anksciau taip budavo kosmarus sapnuodavau..reikia atostogu ir atsipalaidavimo tau manau dabar...Kas planuose?
egk
*

Žiauriai gaila kai taip, laikykis 4u.gif
Kiek prisimenu iš ankstesnių tavo postų tai jau nebe pirmas kartas kai kabinasi, o paskui pabėga? Suprantu, kad ne tas dabar galvoje, bet gal vėliau bandysit ieškoti kažkokių priežasčių kodėl taip atsitinka?

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 15:24)
Pas mane panasiai buvo,tik su pakraujavimu,bent seseles ir gydytojai sake,kad ziureti i tai pozityviai,kad bent bande kabintis.Veliau gavau ir laiska is kliniko su aprasyta procedura-viskas labai labai teigiamai apibudinta,tik gydytojas paminejo,kad dazniausiai del tokiu biocheminiu nestumu buna ne pats sveikiausias embrioniukas kaltas.Reiskias butinai pasiseks kita karta  4u.gif

*

Man taip irgi gyd sakė, tik jau nebesižiūri pozityviai blush2.gif
Rute
Ailima, labai gaila. Laikykis 4u.gif
Kristuciuke
*

verysad.gif console.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2011 02 28, 14:28)
Siaubas vargsiuke tu,man irgi anksciau taip budavo kosmarus sapnuodavau..reikia atostogu ir atsipalaidavimo tau manau dabar...Kas planuose?
*

Barselona uz savaites biggrin.gif

O siaip truputis jogos,imuniniai tyrimai ir kovo 31d skrendu i Ryga registruotis ivf smile.gif O toliau,kaip dede is aukstai duos.Balandzio 7 turiu susitikima Lister hospital su egg sharing programa,galeciau buti donore,tai man ivf nemokamas iseitu,bet jauciu jei LV iseis startuoti,tai egg sharing atmesiu.

Egk,kazkur buvau skaicius,tai tokie biocheminiai tau irgi pasikartojantys?Ne tik sie buve ivf? g.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 13:45)
Barselona uz savaites  biggrin.gif

O siaip truputis jogos,imuniniai tyrimai ir kovo 31d skrendu i Ryga registruotis ivf smile.gif O toliau,kaip dede is aukstai duos.Balandzio 7 turiu susitikima Lister hospital su egg sharing programa,galeciau buti donore,tai man ivf nemokamas iseitu,bet jauciu jei LV iseis startuoti,tai egg sharing atmesiu.
Egk,kazkur buvau skaicius,tai tokie biocheminiai tau irgi pasikartojantys?Ne tik sie buve ivf? g.gif
*

Saunuole neliudi ir nesnaudi thumbup.gif Tau paminkla pastayt reikia biggrin.gif
Zinai sako reikia i viska ziuret pozityviai ir planuotis toliau,tikiu kad buna tarpas kai nieko nebesinori,tik verkti ir gailetis saves,nes esu pati perejus begale tokiu up and down laikotarpiu,bet tavo pazityvumas visada man budavo kazkoks naujo kelio atradimas,Saunuole taip ir toliau,linkiu tau kuo didziausios sekmes,kad daugiau butu UP tavo kely nei DOWN smile.gif 4u.gif 4u.gif
egk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 16:45)
*

Aha buvę g.gif Pradedu aš galvoti apie Bykovą...
O tau gerų atostogų ir gerų žinių iš Treijso 4u.gif O dar ir C planą turi, viskas bus tikrai gerai biggrin.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(egk @ 2011 02 28, 15:00)
Aha buvę g.gif Pradedu aš galvoti apie Bykovą...
O tau gerų atostogų ir gerų žinių iš Treijso 4u.gif O dar ir C planą turi, viskas bus tikrai gerai biggrin.gif
*

Ir ka Treijs i tai?Ka sako-prastos kiausialastes,imunine,"bad luck"?Ar keistu ka protokole?

As gydytoju klausiau ar negali buti kiausialastes,sake nemanytu taip nes stimuliacija buvo labai gerai,su minimaliom dozem gerai iseijo,apsivaisinimo koeficientas irgi labai geras,tipo,kazkas negerai su embrionu buvo.As visai i tai normaliai ziureciau,suprantu,kad nutinka ir kartais ne po viena karta.Tik pas mane tu scenariju per daug gaunasi,tai su ivf bad luck,tai su natur kai gimdoj buvo bad luck nes chromosomos ne taip susipyne,tai negimdiniai.Na tikiuosi i antra desimti,skaiciuodama nestumus,nepekopsiu.
egk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 17:10)
Ir ka Treijs i tai?Ka sako-prastos kiausialastes,imunine,"bad luck"?Ar keistu ka protokole?

As gydytoju klausiau ar negali buti kiausialastes,sake nemanytu taip nes stimuliacija buvo labai gerai,su minimaliom dozem gerai iseijo,apsivaisinimo koeficientas irgi labai geras,tipo,kazkas negerai su embrionu buvo.As visai i tai normaliai ziureciau,suprantu,kad nutinka ir kartais ne po viena karta.Tik pas mane tu scenariju per daug gaunasi,tai su ivf bad luck,tai su natur kai gimdoj buvo bad luck nes chromosomos ne taip susipyne,tai negimdiniai.Na tikiuosi i antra desimti,skaiciuodama nestumus,nepekopsiu.
*

Treijsas sako, kad bloga kiaušialąsčių kokybė. Stimuliuojasi kaip per IUI, nors dozės kelis kart didesnės. Nors apsivaisino 1 IVF visos, iš pradžių atrodė, kad labai gerai dalinasi, bet įsodinimo dieną pilnai idealaus neliko nei vieno. O apie Bykovą aš su juo dar nekalbėjau. Čia aš savarankiškai sugalvojau, nors jei sugalvosiu pas ją važiuot, tai Treijsui tikrai pasakysiu, net prieš važiuodama.
T.P.Keberiokst
Na as nezinau kaip ten IUI,niekad nesu darius.Bet pas mane su 150IU gonalio per desimt dienu stimuliacijos gavosi 10 kiausiniu,2 zuvo pakeliui (nezinia del ko,niekas neaiskino),apsivaisino normaliai 6 (kiti du buvo su keliais spermiais),is ju penkta diena liko 4-dvi ansktyvos blastos,o dvi pakeliui i blastas (sekancia diena ir issiluksteno pilnai jos bet saldyt nepatare del blastu neatsilimo).
Tai cia toks derlius geras ar ne?Aplamai is ko apie kiausialasciu kokybe sprendzia? g.gif
Laukiu dabar kopiju is klinikos,gal dar ten kokios info rasiu.

Ir ar jis siulo ka nors del tos kokybes?Stimuliuojami kiti,gal koks mitybos planas praturtintas proteinais pagelbetu,papildai gal kokie?Ar cia jei jau prasta tai jau visam?
Atiloja
ailima console.gif
egk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 17:26)
Na as nezinau kaip ten IUI,niekad nesu darius.Bet pas mane su 150IU gonalio per desimt dienu stimuliacijos gavosi 10 kiausiniu,2 zuvo pakeliui (nezinia del ko,niekas neaiskino),apsivaisino normaliai 6 (kiti du buvo su keliais spermiais),is ju penkta diena liko 4-dvi ansktyvos blastos,o dvi pakeliui i blastas (sekancia diena ir issiluksteno pilnai jos bet saldyt nepatare del blastu neatsilimo).
Tai cia toks derlius geras ar ne?Aplamai is ko apie kiausialasciu kokybe sprendzia? g.gif
Laukiu dabar kopiju is klinikos,gal dar ten kokios info rasiu.

Ir ar jis siulo ka nors del tos kokybes?Stimuliuojami kiti,gal koks mitybos planas praturtintas proteinais pagelbetu,papildai gal kokie?Ar cia jei jau prasta tai jau visam?
*

Man atrodo, nelabai jis pats žino, kodėl taip. Sakė kartais taip būna arba tiesiog kartais pasitaiko tokių "blogų" ciklų pas moterį. Kažko tokio jis ir nesiūlo. Darėm histeroskopiją, nieko tokio nerado, po to dar pas jį nebuvau.
Liberi
ailima labai gaila, laikykis console.gif
bum
QUOTE(ailima @ 2011 02 28, 14:17)
*

angel_sadangel.gif: console.gif Laikykis, mergyt 4u.gif

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 15:45)
O siaip truputis jogos,imuniniai tyrimai ir kovo 31d skrendu i Ryga registruotis ivf smile.gif O toliau,kaip dede is aukstai duos.
*

Planas skamba tikrai perspektyviai biggrin.gif Ypač po atostogų good.gif
Zubriuka
QUOTE(Beta1 @ 2011 02 27, 22:37)
.Savaitgali siek tiek padilgciojo, bet dabar vel viskas ramu.Absoliuciai jokio jausmo ! Nu visiskai jokio.....Apart uzkietejusiu viduriu  doh.gif 
*

Mano drauge nestuke.gif , kai paklausiau kokie pirmi pozymiai buvo, ji pagalvojo ir pasake, kad TIK uzkieteje viduriai
.. Tai va ... 4u.gif 4u.gif

QUOTE(ailima @ 2011 02 28, 04:17)
mano abejonės pasitvirtino
*

Ech... verysad.gif console.gif
audra72
*

labai gaila uzjauciu console.gif
aiste 35
*

verysad.gif laikykis , jei ka , mes cia , tavo palaikymo komanda friends.gif
egk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 17:26)
*

Dar kartą perskaičiau tavo žinutę. Gal gali man paaiškinti apie proteinus? Čia kur sportininkai naudoja? Ar aš visai nusipaistau?
velute
labas mergaitės.na perskaičiau jūsų eilėraštuką pirmam puslapyje ir apsižliumbiau.
nors pačiai man nereikėjo tokių procedūrų,atėjo mergytė po stimuliacijų,bet jau žinokit taip norisi,kad jums visoms pasisektų.o ir pasiseks tik tikėkit. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif console.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(egk @ 2011 02 28, 21:53)
Dar kartą perskaičiau tavo žinutę. Gal gali man paaiškinti apie proteinus? Čia kur sportininkai naudoja? Ar aš visai nusipaistau?
*

Na ir taip ir ne,sportininkai naudoja papildus nes su naturaliu maistu nezinia kiek jiem reiketu suvalgyti,kad gautu reikiama doze proteinu.Bet esu macius ir temu forumuose,kur minimi tie papildai su ivf,tik as ten per daug nesigilinu.
Cia is tokiu natur budu kai gali sau siek tiek padeti,kad uztikrinti geresne kokybe ir kiausialasciu skaiciumtai valgyti proteinais praturtinta dieta pradedant 3 men pries ivf,sako padeda kiausialasciu kokybei.As dar prie to ir Q10 naudoju,kad pasipildytu kiekviena lastele energijos ir geriau dalintusi ir augtu.Tik po transferio tuos baltymus sumazinti reiktu,nes yra kazkokios medziagos kurios gali trukdyti implantacijai.Na svarbiausia ziuret,kad pakankamai ju butu iki proceso.Dar rekomenduojama pilno riebumo pieno stikline ir po sauja riesutu,tam papildyti organizma visomis medziagomis reikalingomis uzauginti grazu derliu.Ar uzsiimti tuo ar ne,kiekvieno reikalas,bet tai nereikalauja ,kazkokiu super pastangu,tai va as kai ka ir naudoju ax.gif

Va cia biski info

http://www.mirror.co.uk/life-style/sex-hea...15875-21463406/

http://theadventurouswriter.com/blogbaby/h...male-fertility/
Beta1
QUOTE(Zubriuka @ 2011 02 28, 18:27)
Mano drauge  nestuke.gif , kai paklausiau kokie pirmi pozymiai buvo, ji pagalvojo ir pasake, kad TIK uzkieteje viduriai
.. Tai va ...  4u.gif  4u.gif
*

bigsmile.gif Tada baigsiu skustis, nes su tuo reikalu tai tragedija dabar jau doh.gif
O siaip nieko kitko daugiau kaip ir nera.PMS pozymiu ir tu nematyt blink.gif Apart to, kad siaubingai ima siutas blink.gif Galeciau susipykti dabar su visu pasauliu ir vistiek jaustis teisi lotuliukas.gif

Kaip jauciasi mano bendrakeleives bum ir Aiste 35 ?
Liberi
Labas rytas smile.gif
Merginos, o stimuliacijos metu galima myletis? Vakar paisdykavom, tai siandien kiausides kazkokios labai jautrios blush2.gif Kazkaip nepagalvojau apie tai paklaust savo gyd, o ir ji ne zodziu apie tai neuzsimine.
egk
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 03 01, 01:18)
Na ir taip ir ne,sportininkai naudoja papildus nes su naturaliu maistu nezinia kiek jiem reiketu suvalgyti,kad gautu reikiama doze proteinu.Bet esu macius ir temu forumuose,kur minimi tie papildai su ivf,tik as ten per daug nesigilinu.
Cia is tokiu natur budu kai gali sau siek tiek padeti,kad uztikrinti geresne kokybe  ir kiausialasciu skaiciumtai valgyti proteinais praturtinta dieta pradedant 3 men pries ivf,sako padeda kiausialasciu kokybei.As dar prie to ir  Q10 naudoju,kad pasipildytu kiekviena lastele energijos ir geriau dalintusi ir augtu.Tik po transferio tuos baltymus sumazinti reiktu,nes yra kazkokios medziagos kurios gali trukdyti implantacijai.Na svarbiausia ziuret,kad pakankamai ju butu iki proceso.Dar rekomenduojama pilno riebumo pieno stikline ir po sauja riesutu,tam papildyti organizma visomis medziagomis reikalingomis uzauginti grazu derliu.Ar uzsiimti tuo ar ne,kiekvieno reikalas,bet tai nereikalauja ,kazkokiu super pastangu,tai va as kai ka ir naudoju ax.gif

*

Ačiū, atrodo supratau. Su maistu čia gera idėja, negi sunku dar prie to pačio.
Aš dar pasidariau geležį ir vit D, bet čia Rute parašė, o ne Treijsas liepė, permažai abiejų, bet Treijsas dar nematė tų tyrimų.
O dėl kiaušialąsčių klausei, tai Treijsas sakė, kad 10-11 yra normalus vidurkis, daug kalbėjom apie kiekius, paprastai tiek vidutiniškai ir būna. Taip kad tavo derlius tikrai geras buvo, be to užaugo iki blasto, o man net neaugino.
Beta1
QUOTE(egk @ 2011 03 01, 10:31)
Ačiū, atrodo supratau. Su maistu čia gera idėja, negi sunku dar prie to pačio.
Aš dar pasidariau geležį ir vit D, bet čia Rute parašė, o ne Treijsas liepė, permažai abiejų, bet Treijsas dar nematė tų tyrimų.
O dėl kiaušialąsčių klausei, tai Treijsas sakė, kad 10-11 yra normalus vidurkis, daug kalbėjom apie kiekius, paprastai tiek vidutiniškai ir būna. Taip kad tavo derlius tikrai geras buvo, be to užaugo iki blasto, o man net neaugino.
*

Na, kad mityba vaidina cia ne toki menka vaidmeni tai ir as esu girdejus ir ne karta, kad moterys pastoja butent is esmes pradejusios vartoti vienokius ar kitokius produktus.....Bet as pati visad galvojau, kad cia yra pasakos ir kad jeigu jau esi pajegi pastoti ir isnesioti vaika, tai gali valgyt ka tik nori, niekas nuo to nesikeis.Bet gal is tiesu yra tame racijos g.gif

Atiloja
QUOTE(egk @ 2011 03 01, 10:31)
*

ir kokie atsakymai?
as tai vakar santariskese pasidariau antikilerius, sumokejau 470 lt doh.gif ir uzsirasiau pas dadoniene komentarams, tai irgi ziuresiu, koki rezultata gausiu blush2.gif
*Viktoriukas*
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 02 28, 13:45)
Barselona uz savaites  biggrin.gif
*

Pavydžiu biggrin.gif Aš ten gyvent galėčiau biggrin.gif

QUOTE(Liberi @ 2011 03 01, 07:30)
Merginos, o stimuliacijos metu galima myletis? Vakar paisdykavom, tai siandien kiausides kazkokios labai jautrios  blush2.gif Kazkaip nepagalvojau apie tai paklaust savo gyd, o ir ji ne zodziu apie tai neuzsimine.
*

Stimuliacijos metu galima, jei tik sveikata leidžia smile.gif
bum
Sveikos,
QUOTE(Beta1 @ 2011 03 01, 08:48)
bigsmile.gif  Tada baigsiu skustis, nes su tuo reikalu tai tragedija dabar jau  doh.gif
O siaip nieko kitko daugiau kaip ir nera.PMS pozymiu ir tu nematyt  blink.gif  Apart to, kad siaubingai ima siutas  blink.gif  Galeciau susipykti dabar su visu pasauliu ir vistiek jaustis teisi  lotuliukas.gif

Kaip jauciasi mano bendrakeleives bum ir Aiste 35 ?
*

Kai anksti dar kažkokiem požymiams tai stengiuosi neprisigalvoti biggrin.gif Kartais galva pasvaigsta, bet čia gali ir nuo operacijos likutinė vertė būti biggrin.gif Pilvą paduria, bet čia irgi su tuo pačiu galima sieti. Su viduriais pas mane visada problemū būdavo tai irgi nelabai surišu.. ax.gif Na dar daug laiko, lauksiu požymių ant savaitgalio biggrin.gif

QUOTE(Liberi @ 2011 03 01, 09:30)
Merginos, o stimuliacijos metu galima myletis? Vakar paisdykavom, tai siandien kiausides kazkokios labai jautrios  blush2.gif Kazkaip nepagalvojau apie tai paklaust savo gyd, o ir ji ne zodziu apie tai neuzsimine.
*

Galima, tik gal geriau kiek švelniau nei įprastai biggrin.gif Gi jauti kiek tau gerai o kaip jau nelabai. O pasimylėti tai ir reikia, gi spermiukus atnaujinti reikia prieš procedūrą, mes taikėm 3 dienos prieš punkciją rolleyes.gif

Tai kas šiandien testuojasi? bigsmile.gif
egk
QUOTE(Atiloja @ 2011 03 01, 11:13)
ir kokie atsakymai?
as tai vakar santariskese pasidariau antikilerius, sumokejau 470 lt  doh.gif ir uzsirasiau pas dadoniene komentarams, tai irgi ziuresiu, koki rezultata gausiu  blush2.gif
*

Skaičiukų dabar nepasakysiu, nes esu darbe. Bet abu buvo žemiau normos, nors ne taip kad labai tragiška. Dariau dar ir bendrą, ir cukų, tai nekokie tie tyrimai. Bet po ligų man būna. Dabar stiprinsiuos, o grįžus pakartosiu ir tada - pas Treijsą.
Kada eini pas Dadonienę? Kas čia per gyd? Būtinai parašyk, ką sakys 4u.gif Labai jau įdomu.
Aš galvoju gal užsirašyti pas Karpenko? Dar ir jos nuomonės dėl Bykovos paklaisčiau g.gif
Ar jau suplanavote atostogas?
audra72
QUOTE(bum @ 2011 03 01, 11:46)
Sveikos,

Kai anksti dar kažkokiem požymiams tai stengiuosi neprisigalvoti biggrin.gif Kartais galva pasvaigsta, bet čia gali ir nuo operacijos likutinė vertė būti biggrin.gif Pilvą paduria, bet čia irgi su tuo pačiu galima sieti. Su viduriais pas mane visada problemū būdavo tai irgi nelabai surišu.. ax.gif Na dar daug laiko, lauksiu požymių ant savaitgalio biggrin.gif
Galima, tik gal geriau kiek švelniau nei įprastai biggrin.gif Gi jauti kiek tau gerai o kaip jau nelabai. O pasimylėti tai ir reikia, gi spermiukus atnaujinti reikia prieš procedūrą, mes taikėm 3 dienos prieš punkciją  rolleyes.gif

Tai kas šiandien testuojasi? bigsmile.gif
*

kada Bum darysies testa man atrodo kad mes panasiai turetume darytis, man isodino sekmadieni, vakar buvo varskingu isskyru , kazin ar cia nieko blogo, ir gal zinot gada jau tie zirniukai implantuojas
Justuteee
labutis noriu pasiklausti patarimo,man siandien 5dpi su snaugutem ir nuo vakar atsirado sloga,gerkle skauda,temperatura nedidele 37,2,nesciosios vadove perskaiciau kad zoleliu nerekomenduojama gerti,tai ka man vartoti?gal koki juros vandeni i nosi purksti nusipirkti?ir pilvo siandien nebemaudzia kazkodel siandien...pradedu pergyventi.
Atiloja
QUOTE(egk @ 2011 03 01, 12:12)
Skaičiukų dabar nepasakysiu, nes esu darbe. Bet abu buvo žemiau normos, nors ne taip kad labai tragiška. Dariau dar ir bendrą, ir cukų, tai nekokie tie tyrimai. Bet po ligų man būna. Dabar stiprinsiuos, o grįžus pakartosiu ir tada - pas Treijsą.
Kada eini pas Dadonienę? Kas čia per gyd? Būtinai parašyk, ką sakys 4u.gif  Labai jau įdomu.
Aš galvoju gal užsirašyti pas Karpenko? Dar ir jos nuomonės dėl Bykovos paklaisčiau g.gif
Ar jau suplanavote atostogas?
*

na jei zemiau ribos, tai gal tai yra priezastis, kad zirniukai pabega? g.gif
Dadoniene - reumatologe, kazkas is mergaiciu sake, kad sitie antikuniai susije su imuninem, o imunines ligas komentuoja reumatologai..., blogiau tikrai nebus ax.gif
del nuomoniu - as visada linkusi manyti, kad kelios nuomones - nepakenks 4u.gif
dar nesuplanavom sad.gif mes abu su MB nardom, tai turim kompanija, kuri rupinasi musu ir savo atostogomis, tai laukiam is ju pasiulymu smile.gif
QUOTE(Zuuuikis @ 2011 03 01, 12:17)
kada Bum darysies testa man atrodo kad mes panasiai turetume darytis, man isodino sekmadieni, vakar buvo varskingu isskyru , kazin ar cia nieko blogo, ir gal zinot gada jau tie zirniukai implantuojas
*

nieko blogo del crinono iskritimo. Pvz., pas mane per 1 IVF jis visai nekrito, per antra isodinima - krito..., deja abu rezultatai neigiami sad.gif
taip kad nepergyvenk, joks tai ne rodiklis 4u.gif
bum
QUOTE(Zuuuikis @ 2011 03 01, 11:17)
*

Galvoju reik pirmadienį kraują nuleisti biggrin.gif Aišku jei durna galva anksčiau kokios nesąmonės nesugalvos blush2.gif

QUOTE(Justuteee @ 2011 03 01, 11:17)
labutis noriu pasiklausti patarimo,man siandien 5dpi su snaugutem ir nuo vakar atsirado sloga,gerkle skauda,temperatura nedidele 37,2,nesciosios vadove perskaiciau kad zoleliu nerekomenduojama gerti,tai ka man vartoti?gal koki juros vandeni i nosi purksti nusipirkti?ir pilvo siandien nebemaudzia kazkodel siandien...pradedu pergyventi.
*

Manau gerk šiaip šiltas arbatas su daug medaus, galima su citrina ir pan.. O į nosį purkšti vaistukus manau nieko blogo mastau.gif

QUOTE(Atiloja @ 2011 03 01, 11:25)
nieko blogo del crinono iskritimo. Pvz., pas mane per 1 IVF jis visai nekrito, per antra isodinima - krito..., deja abu rezultatai neigiami sad.gif
taip kad nepergyvenk, joks tai ne rodiklis  4u.gif
*

O kaip atrodo kai jis krinta? blush2.gif Kažkaip pas mane viskas skystai išeina, tik vakar pastebėjau kažkokius ale gumulėlius - gal čia tai ir skaitosi? unsure.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(Justuteee @ 2011 03 01, 09:17)
*

Patarciau gyditis karstu pienu su medum,pasidaryk inhaliacijas,zodziu kaip nors prakentek iki testavimosi,o gal cia tau ir nestumas gali buti,vienopms buna kad temperatura sukyla lyg grip[iniai pojuciai.Nepergyvenk ir jokiu stresu laikiam geru naujienu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Beje visas visas su Pavasariu derlingo pavasariuko jums mergaites mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.