Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip kovoti su netvarka vaikų kambariuose?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
lengvute
Abi dukros 5,5 ir 6,5m. turi atskirus kambarius, daug lentynų, dėžių, jau daugumos daiktų atsisakėm, kad nebūtų perkrovos, žodžiu, visko, kas padėtų joms rūšiuoti daiktus, bet jos vis skuba, ką neša kur padėt, pamiršta, nes atsiranda joms kas nors svarbiau, įdomiau blink.gif , po to pykstamės, kai jos neranda rytais savo rūbų, kai reikia eit miegot, o kambariai kasdien sujaukti mad.gif , ką daryt?
Rėkimas, gąsdinimas, neleidimas žiūrėt tv ar pan. nepadeda, skatinimas pinigais, taip pat g.gif , o supranta, kad blogai daro, kad mane nervina, gadina mūsų santykius ir pan.
Belieka eit kasdien, gaišt po visą vakarą ir žiūrėt, kaip ir kur jos deda savo daiktus (ar netamestinai, kad tik man įtikt) ir laikyt rankose diržą, kad drausmė būtų g.gif ???
Šiaip kartą savaitėj suverčiu visus jų kambary ne vietoj esančius daiktus į krūvą, ir liepiu sutvarkyt, gerai, kad neprieštarauja, bet atsibosta tvarkyt, pavargsta rolleyes.gif , tai ilgai trunka...
Ar iš to išaugama, ar jos jau visad bus netvarkingos, kaip skatint tvarkytis???
Kalinka
maniski paskatina kokiai svaitei mano ivesta ideali tvarka: tada parodau kaip turetu jis viska susitvarkyti tai kelius vakarus viskas gerai bet kol neapsikuicia, dar padeda jei tipo "kartu tvarkomes" tik reik ziuret kad pati viena netvarkytum kol jis bidzena is kampo i kita wink.gif Karta buvo isrezes kad jam sunku tvarkytis, tai klausiu o zaisti sunku nebuvo? Sako buvo...tada abu sutvarkem viska sutarem kad uzrakinsim ir rakta ismesim, kad daugiau nebereiktu sunkiai zaisti...(spinta zaislu gali uzsirakinti..) tai po 2 dienu atejo klaust ar gali eit i siukslyna rakto ieskoti biggrin.gif bandziau atkalbeti tai vel bus sunku viska tvarkyti...apsisprende, kad pajegs tai lyg ir stengiasi...
dorado
Mes su vyru gana griezti tvarkos atzvilgiu. Gyvenam dvieju kambariu bute ir jei nebus tvarkos tai ir lipsim per zaislus istisai.

Pirmiausia neleidziam zaisti vienam is kambariu. Zinoma, jei vaikas ziuri TV gali atsinesti savo zaisliuka ir ji tureti, bet iseidamas is kambario issinesa ir "likusius ziurovus"

Labai gerai zino, ka reiskia mano pasakymas "jei patys nesitvarkot - as sutvarkysiu".. tai reiskia, kad mama ateis su masiuku ir surinks visus nevietoj ismetytus zaislus, kurie keliaus ziema i balkona, o vasara i skliapa, porai dienu ar ilgiau...

Nereikalauju, kad savo dezes susitvarkytu idealiai. Dziaugiuos, kad po visus kampus nesimeto. Bet kartas nuo karto isverciaume (as su vaikais) visas dezes i kruva ir darom tvarka - rusiuojam masineles, leles, konstruktorius, suluzelius

*Nendria*
pas mus nera problemu su zhaislais,bet turim bedu su drabuzhiais.Paneles kambarys pilnas rubu nuolatos.Mane veda ish proto ju rankiojimas,lankstymas ir kabinimas ant pakabu.Mat panele priesh isheidama i lauka ishbando keleta apsirengimo varijantu,o paskui viska,kas netiko palieka belekur ishmetytus.Na,drabuzhiu negaliu surinkti i maisha ir ishnesht i rusi "zhiemai",nes greitai ishauga. Ka daryti???
dorado
QUOTE (Nendria @ 2004 06 13, 18:45)
pas mus nera problemu su zhaislais,bet turim bedu su drabuzhiais.Paneles kambarys pilnas rubu nuolatos.Mane veda ish proto ju rankiojimas,lankstymas ir kabinimas ant pakabu.Mat panele priesh isheidama i lauka ishbando keleta apsirengimo varijantu,o paskui viska,kas netiko palieka belekur ishmetytus.Na,drabuzhiu negaliu surinkti i maisha ir ishnesht i rusi "zhiemai",nes greitai ishauga. Ka daryti???

As surinkciau ir drabuzius g.gif . na i rusi nenesciau, bet tikrai paslepciau, ypac labai megstamas maikutes ir pan.
Cheburashka
Klausimas vertas milijono biggrin.gif As jau nebetekau vilties,kad mano sunus kada nors taps tvarkingas.Kartoju po simta kartu,kad susitvarkytu savo kambari,bet atrodo,kad pro viena ausi ieina,pro kita iseina.Labiausiai nervina ant lovos nudrebti rubai.Nezinau,negi tikrai reiks kada surinkt viska i maisa,gal kai pamatys,kad neber ka apsirengt ,susimastys mad.gif
dorado
galiu parasyti kaip mane pacia teveliai "tvarkos moke" thumbup.gif

Gryzdavau is mokyklos ir vidury savo kambario rasdavau ispiltus i kruva visus rasomojo stalo stalcius... arba visi drabuziai tysodavo vienoje kruvoje vidury kambario.... Tekdavo tvarkytis... Bet maniskiai tokiai priemonei dar mazoki, o as buvau jau mokinuke wink.gif
origa
QUOTE (dorado @ 2004 06 13, 20:31)

Labai gerai zino, ka reiskia mano pasakymas "jei patys nesitvarkot - as sutvarkysiu".. tai reiskia, kad mama ateis su masiuku ir surinks visus nevietoj ismetytus zaislus, kurie keliaus ziema i balkona, o vasara i skliapa, porai dienu ar ilgiau...

reiks ir man pasinaudot , gal tada susitvarkys savo zaisliukus thumbup.gif
P@nter@
QUOTE (Kalinka @ 2004 06 10, 09:11)
maniski paskatina kokiai svaitei mano ivesta ideali tvarka: tada parodau kaip turetu jis viska susitvarkyti tai kelius vakarus viskas gerai bet kol neapsikuicia, dar padeda jei tipo "kartu tvarkomes" tik reik ziuret kad pati viena netvarkytum kol jis bidzena is kampo i kita wink.gif Karta buvo isrezes kad jam sunku tvarkytis, tai klausiu o zaisti sunku nebuvo? Sako buvo...tada abu sutvarkem viska sutarem kad uzrakinsim ir rakta ismesim, kad daugiau nebereiktu sunkiai zaisti...(spinta zaislu gali uzsirakinti..) tai po 2 dienu atejo klaust ar gali eit i siukslyna rakto ieskoti biggrin.gif bandziau atkalbeti tai vel bus sunku viska tvarkyti...apsisprende, kad pajegs tai lyg ir stengiasi...

Ot liuks ideja thumbup.gif reiks ir man pabandyti ka nors panasaus tik kad musu zaislu spinta neussirakina g.gif kreipsimes pagalbos pas teti clap_1.gif
Pangasija
biggrin.gif ant savo jaunesnes pusseseres pastebejau, kad bardakas vaiko kambaryje yra proporcingas kuitimo plotui, t.y. kuo daugiau vaikas tures stalu, kedziu, spintu, stalciu ir lentynu, tuo labiau bus kur issiplesti betvarkei. todel sakyciau vaikui nereikia uzleisti didelio ploto siukslinimui wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.