Oi, mane pykina, ko nebuvo ankstesniais nėštumais. Gal reiktų nusipirkti testą? Vyras pasiūlo gerai išsimiegot, pailsėt ir viskas bus gerai. Vis dėl to testą nusiperku. Jis teigiamas. Mano viduje sumaištis. Namuos trys paaugliai, mažylė 9 mėn. Ką daryt? Gimdyt! Ir kalbų nėra. Laukimosi mėnesiai buvo sunkūs, augantis, sunkėjantis pilvas, sunkėja ir mažylė, kuriai kaip tyčia vis dažniau norisi pas mamą ant rankų, vasaros karščiai ir laukimas, kad tik greičiau. Gydytoja po eilinės apžiūros (apie 35 sav) prašo išlaukti bent 38 savaitės, ne pirmas gimdymas, galim ir nesulaukti 40 sav. Nežinojau ko laukiuos. Mažylis (-ė) neskubėjo. Pernešioju jau savaitę. Ketvirtadienis, rytas, apžiūra, 3 cm, veikla yra. Kai užklups sąrėmiai kas 5 min, nedelsk, važiuok į ligoninę. Jau nebetikėjau kad kada pagimdysiu. Tą dieną, grįžus namo, skausmeliai nerimo (nors jie, mažesni ar didesni) kankino jau apie porą mėn. Pietus išgulėjau kartu su mažyle, kol ji miegojo pietų miegelio. Vyras kažkur kieme, užsiėmęs darbais. Laikas vyresnėliams vakarienę daryt, o skausmai jau saldūs. Vakarienė padaryta. Įtariu kad laikas judėt, vaikščiojant skausmai kas 3-5 min. Važiuot netoli, sėdint mašinoj, aplanko vienas skausmelis, jau suabejojau, ar su reikalu važiuoju. Išlipus iš mašinos, (iki ligoninės 50 metrų) turiu sustot keletą kartų kad prakvėpuot. Skyriuj manęs laukia besišypsančios akušerės - "mes tavęs jau laukėm". Apžiūra- 6 cm. Tonų matavimas, sąrėmiai silpnėja. Gydytojui sakau, kad noriu vaikščiot. O mintyse, kad dar noriu ir kamuolio, ir vonios. Apžiūra - 8 cm. Eik į wc, pūslė pilna. (tuo metu vyras tvarko dokumentus priimamajam) Išėjus iš wc grįžta ir vyras. Dar spėja pamasažuoti porą sąrėmių. Jau noriu stumti. Gydytojas apžiūri, pilnas atsidarymas, gimdom! Personalas dar nepasiruošęs. Viskas vyksta kaip per gaisrą. Vienas stūmis, užgimė galvytė. Liepimas palaukt, iškvėpuot, o aš negaliu sustabdyt ėjimo. Ir Ji iščiuožė tiesiai akušerei į rankas ir pasibučiavo su ja. Gimdžiau visumoj pusvalandį, neplyšau, tai lengviausias ir greičiausias gimdymas. Nebuvau pervargus, todėl galėjau pasidžiaugti naujai užgimusia meilės liepsna.
Vyras atsitokėjo tik grįžęs namo. Vyresnioji pagrandukė labai myli savo sesutę. O aš neįsivaizduoju savo gyvenimo be penkių mylimiausių vaikų.