mano dukrytei 5,5 mėn ir jau valgo visokį maistą (košeles, tyreles, daržovienes), tačiau pirktines. norėčiau pati pagaminti, tačiau nežinau kaip. pasidalinkite patirtimi: kokias daržoves naudojate, kiek verdate, kaip sutrinate, ar dedate mėsos ir pan.
Mano dukra tirsta maisteli pradejo valgyt nuo keturiu men. Pradzioje pirktini, o dabar gaminu pati. Kruopines koses perku vaikiskas, pvz hipp grikiu, labai megsta
Bet turint kavamale, galima kruopas sumalti ir uzplikyti, taip paprasciau, bet as tik pora kartu taip gaminau pas mama ( nes aparetelio malimui neturiu ) Darzoves verdu pati. Naudoju morkas, moliugus, brokolius (nelabai skani ta kose gaunas), bulves, ziedinius kopustus, paprastus kopustus. Verdu tris darzoves apie pusvalandi (priklauso nuo gabaliuku dydzio) ir sutrinu su blenderiu. Idedu sviestuko ar aliejaus slakeli ir valgom O apie mesyte dar nieko negaliu pasakyt, nes tik siandien parsivezem triusienos ir jau ryt bandysiu virti QUOTE(jkrista @ 2006 02 19, 17:59) mano dukrytei 5,5 mėn ir jau valgo visokį maistą (košeles, tyreles, daržovienes), tačiau pirktines. norėčiau pati pagaminti, tačiau nežinau kaip. pasidalinkite patirtimi: kokias daržoves naudojate, kiek verdate, kaip sutrinate, ar dedate mėsos ir pan. Mes papildoma maista pradejome valgyti 5.5 men. Pradzioj pirkau Milupa ir Hipp...Per Kaledas gavome dovanu smulkintuva, tai teko isbandyti paciai ir nuo tada valgome tik namie gamintas tireles Koses dazniau perku jau paruostas, kur reikia tik uzpilti vandenuku, bet jei prisiruosiu, tai kartais isverdu kukuruzu, ryziu, avizu ar grikiu kruopu, jas susmulkintu smulkintuvu, dedu sauksteli aliejaus ir sauksteli tyreles...Mazasis valgo, net ausys linksta... Taip pat kartais pasmulkinu is kaimo atveztu obuoliu, bet labiau patinka pirktines tyreles...
ačiū toms, kurios pasidalino savo receptais.
beje, o daržoves perkate paprastas, ar iš ekologinių prekių skyriaus? na pas mus provincijoj, tai su ekologinėm daržovėm problema..... ir dar noriu mamų paklausti: ar verdate tik vieno karto porciją, ar šiek tiek daugiau ir maitinate dar ir kitą dieną? QUOTE(jkrista @ 2006 02 23, 13:03) ačiū toms, kurios pasidalino savo receptais. beje, o daržoves perkate paprastas, ar iš ekologinių prekių skyriaus? na pas mus provincijoj, tai su ekologinėm daržovėm problema..... ir dar noriu mamų paklausti: ar verdate tik vieno karto porciją, ar šiek tiek daugiau ir maitinate dar ir kitą dieną? Stengiuosi surasti ekologiskas, bet jei nepavykstas, tai perku bent jau lietuviskas
Mes kietą maista pradėjome valgyti nuo 4mėn. daržoves taip pat verdu pati, turime kaimą, o kruopines perkame, taip patarė gyd., sakė, kad iš pirktinių ryžių košių būna pašalintas kažkoks elementas, kuris kietina viduriukus. Pastebėjau, kad labiau valgome ne tų populiarių firmų Hipp,milupos, o bebe košes, tarp kitko bandžiau pienišką bebe ryžių su bananais, tai nepatiko, vis į gumuliukus sukrenta.
QUOTE(Oksis @ 2006 02 23, 18:46) tarp kitko bandžiau pienišką bebe ryžių su bananais, tai nepatiko, vis į gumuliukus sukrenta. man irgi susigumulavo sita kose....tai as pora kartu pabandziau, o po likusia pati suvalgiau
Aš daržovienę verdu iš bulvių, morkų, kopūsto, kartais įmetu svogūniuko, kurį išvirus išimu(jis dėl kvapo) ir mėsytės. Verdu viską kartu ir apie 30 -40min. neilgiau.Po to įpilu šlakelį aliejaus ir sutrinu blenderiu. Skaniai gaunasi, tik mano vaikui tai pastoviai atsibodo. Kad ir kartą per dieną, bet tas pats. Reikia kažką naujo galvot
Mano mažylė pirktinių košelių griežtai atsisako, todėl viską gaminu pati. Verdu įvairias daržoves: žiedinius kopūstus, brokolius, morkas, bulves, kopūstus, po to jas sutrinu ir įdedu šiek tiek alyvuogių aliejaus (labai mėgstam
o aš išverdu 2 dienom iš karto, tai kas antrą dieną gaunasi gamint. Įdedu į tuščią indelį ir į šaldytuvą.
Aš irgi dažniausiai verdu 2 dienom . Iš pradžiu virdavau 1 , bet dabar tai 2 dienom( bet čia kalbu apie daržovienę ) o vietoj kruopų naudoju dribsnius , pora min. ir viskas paruošta...
O man seselė patarė dabar pirkti ne šviežias daržoves, bet šaldytas - daugiau vitaminų nei šviežiose
QUOTE(MICKEYO @ 2006 03 09, 20:51) Aš irgi dažniausiai verdu 2 dienom . Iš pradžiu virdavau 1 , bet dabar tai 2 dienom( bet čia kalbu apie daržovienę ) o vietoj kruopų naudoju dribsnius , pora min. ir viskas paruošta... As taip pat verdu 2 dienom,bet tik darzoviu,o vakarienei verdu is aviziniu,grikiu ir ryziu dribsniu,anksciau jas paskanindavau obuoliuku,o dabar ipilu pienuko ir ji labai noriai suvalgo.
Sveikos mamos!
Mano dukriytei taip pat 5.5 men.Pradejom valgyt kieta maista nuo 4men.Pirmoji musu kosyte buvo pirktine - Ryziu.Uzpili MP ir pamaisai.O dabar jau valgom ivairias darzoves ir vaisius.Gaminu pati.Siaip verdu tiek darzove tiek vaisius, o paskiau sumalu kokteiliniu mikseriu.Gaunasi labai skani piure.Pries kelias dienas bandziau i darzoviu piure imaisyt Heinz indely vistienos.Super! Man pagaminti gauasi 5-6 porcijas.Supilu i mazus vienos porcijos indelius ir atsaldytus sudedu i saldikli.Tagi labai patogu,kiekviena diena valgom vis kita kosyte
aš tai verdu daržoves vienam kartui. kažkaip nesinori vaikui duot pastovėjusio maisto- vistiek jau ne tas
Daržovienę ir aš verdu dviem dienom. Vis gaunasi nemažai, labai jau gaila išmesti, o ir ant ryt pasišildžius, jos skonis niekuo nepasikeičia.
Kartais virdama dažovienę paskaninu ją šaukšteliu marinuotų žirnelių, pvz. bonduel
As padarau tyrele is dziovintu vaisiu. Isverdu slyvu, abrikosu, kriausiu kompotuka. Kompotuka isgeriam, o vaisius sutrinu su blenderiu. Su kose labai skani tokia tyrele.
Sveikos mamytes.
man tai keistai skamba, jei saldyta,tai be chemikalu .Juk taip pat is parduotuves.Nebent savam darze augintos ir uzsaldytos
As ka tik perskaiciau, kad saldytos darzoves tinka tik saugusiu mitybai, kudikiams netinka. Cia buvo vienos mamytes uzklausimas sio forumo pediatrei.
Ir zinokis, kad nori kas geriau
as prisisaldzius turiu, nes jau numacius buvau, kad pavasari reikes
aš taip pat daržovių-mėsos košeles užšaldau kelioms dienoms. užsieninėj knygoj rekomendavo taip. manau kad tai geriau negu pirkitinės konservuotos.
Verdu viska pati
QUOTE(naca @ 2006 03 17, 22:02) aš taip pat daržovių-mėsos košeles užšaldau kelioms dienoms. užsieninėj knygoj rekomendavo taip. manau kad tai geriau negu pirkitinės konservuotos. Aš irgi šaldau Mano dukrytė skaniausiai valgo mano virtas košytes
o mano vaikiui 6men.,bet jis nepripazysta mano virtos koses darzoviu,o as taip nenoriu duot tu pirktiniu,visaip bandziau maisyt,bet jis spjauna ir viskas,o dabar dar ir darzoviu svieziu pasirinkimas ne koks,tai net nezinau ka daryt.Mamytes,duokit patarimu kaip skaniai isvirt darzoviu kosyte,vaisiu tyrele,labai prasau.
Virdama darzoviu kose, pradejau deti druska ir dar truputi krapu del skonio...Tai maniskis valgo su malonumu...
QUOTE(Siracusa @ 2006 03 17, 11:15) as prisisaldzius turiu, nes jau numacius buvau, kad pavasari reikes Vadinasi tavo mažiukas alergiškas bulvių krakmolui. mes irgi turim šią bėda, tad bulves prieš virdami pamirkom vandenį, tada nebeberia.
as irgi verdu darzoviene dviem dienom,dedu mesytes,bulviu,morku,kopusto ir truputi saldytu darzoviu misinio,nupilu sultini,mano maziukei labai patinka sultinys likes nuo darzoviu.valgem vistiena bet nuo jos berdavo tai dabar dedu jautiena,versiena ir kalakutiena
Kartais mesyte galima pakeisti versiuko kepenelemis. ir skonis naujas ir sveika.
as taip pat pati gaminu ir vaisiu tyreles, tik va , noriu paklaust, kaip jus gaminate tyreles. Kokius vaisius duodate ,kokius galima 6 men kudykiui? Mano tyreles paprastos , obuolys ir bananas. Isverdu obuoli,veliau idedu pavirti ir banana, sudedu i mixeri , ipilu vandenuko ,kuriame vire vaisiai ir sumalu. Vakar nupirkau sulciu kudykiams nuo 4 men. tai pagardinau jomis rytine vaisiu tyrele
Mamytes, o kaip jus gaminat vaisiu tyreles? QUOTE(gieruze @ 2006 03 15, 02:05) Sveikos mamos! Man pagaminti gauasi 5-6 porcijas.Supilu i mazus vienos porcijos indelius ir atsaldytus sudedu i saldikli.Tagi labai patogu,kiekviena diena valgom vis kita kosyte o kiek laiko toki padaryta galima laikyti kameroje? QUOTE(Gitatuka @ 2006 03 18, 13:09) Verdu viska pati na visai ne apsurdas pirktines. As tai manau, kad kol nera svieziu vaisiu ar darzoviu, ar saldytu savu is sodo, tai geriau pirktines tyreles. Juk toms firmoms, kurios gamina vaikams maisteli yra ziauriai griezta kontrole.
sveikos as taipt maita vaikuciui gaminu namie darzoviu koses.bulve, morka, kopusras salditi naminiai zirneliai ir mesyte arba bulve, morka,brokoliai mesyte arba bulve morkakopusras raudonasis burokelis ir taip toliau vaisiu tireles bananas kivis. obuolys bananas, kriause obuolis. arba darau triju vaisiu persiku neduodu nes bere.
O kaip ten tas grikiu arba ryziu koses geriau paruosti namuose. Kaip daryti sumalus su kavamale virti juk nebeiseina.
Mes darzovienes verdam namuose. Verdu kazkur karta per savaite, kai ivedu nauja darzove. Kol kas dar viriau tik saldzias bulves, morkas, ziedinius kopustus ir cukinijas. Verdu vienos rusies darzove, tada sutrinu blenderiu su trupuciu to vandens, kuriame vire, sudedu i padeklus ledukams, sandariai uzdengiu folija ir i saldikli. Susala per kazkur 8-12 val.As dazniausiai palieku iki kitos dienos ryto. Tada is leduku padeklu darzoviu kubelius sudedu i maiselius saldikliui. O po to kada reikia tik isimu pora skirtingu darzoviu kubeliu, atsildau mikrobangej arba ant virykles ir kose paruosta.
Knygoje kur sitas metodas aprasytas sako kad taip uzsaldytas darzoves galima laikyti iki dvieju menesiu. Bet man atrodo kad tikrai greiciau susinaudoja... Knygoje sako kad taip pat galima saldyti ir vaisiu tyreles, isskyrus bananus. Dar nebandem tai negaliu pasakyt kaip gaunasi... Beje, darzoves perku tik augintas be jokiu pesticidu ir kitu "vitaminu"...
pradžioj tyreles daržovines pirkdavau, vėliau pradėjau pati gaminti, o gaminu aš taip:verdu nedidelį gabalėlį jautienos ar veršienos,kai truputį paverda dedu morką , bulves kelias, svogūno truputį nes duoda saldumo, prieš virimo pabaigą įpilu alyvuogių aliejaus ir truputį druskos,viską sumalu smulkintuvu gaunasi tyrelė kurią sudedu į mažus stiklinius indelius pvz, nuo tyrelių tinka indeliai ir į šaldytuvą .
QUOTE(Oksis @ 2006 02 23, 18:46) Mes kietą maista pradėjome valgyti nuo 4mėn. daržoves taip pat verdu pati, turime kaimą, o kruopines perkame, taip patarė gyd., sakė, kad iš pirktinių ryžių košių būna pašalintas kažkoks elementas, kuris kietina viduriukus. Pastebėjau, kad labiau valgome ne tų populiarių firmų Hipp,milupos, o bebe košes, tarp kitko bandžiau pienišką bebe ryžių su bananais, tai nepatiko, vis į gumuliukus sukrenta. Mes vakar irgi pabandėme BEBE ryžių košę su bananais, tai žinot, nieko prikišt negaliu Gal tu Oksi, neatsižvelgei, kad reikia ne verdančiu vandeniu košelę užpilti Dabar pabandysim ir kokias kitas košeles, jeigu jau taip mažiui patiko, tik kitos mamos sako, kad pabandę tokių košelių su dirbtiniu pienu, mažiai atsisako MP, nesinorėtų dar kad taip būtų...
Sveikos mamytės,
aš irgi namuose verdu daržovių košę. Tik, kd šiuo metu su daržovėm labai jau liūdnas vaizdas
Aš kol kas namie gaminu tik kruopų košes. Kadangi neturiu malimo aparato, tai perku įvairių grūdų miltus"ekologiškas pradas".Į verdantį vandenį po truputį pilu miltus ir maišau kelias minutes, kol išbrinksta, paskui užpilu Mp arba pieno mišiniu ir įdedu Hipp vaisių tyrelės. Maišau įvairius miltus vienu metu ir kasdien dedu skirtingas tyreles.
Norėčiau paklausti, ar mėsą verdate kartu su daržovėmis, ar atskirame puode?
Sveikos, mamos,
ar zhinote, kad kad antra sheshtadieni (artimiausias - balanzdio 8 d) Vilniuje 27 vid m-kloje Konasrskin gatveje buna ekologini produktu turgus? Tatulos programa vadinama. Praeina karta nusipirkau bulviu, morku, brokoliu, cukinijos. kainos tikrai nesikandzhioja. Apsimoka pirkti ne tik vaikui, bet ir sau O del koshychiu laikymo... tai kiek zhinau vaikams ypach tokiame amzhiuje, o ir veliau yra pabrezhtinai svarbu shviezhias maistas. taip kad siulau nepatingeti ir pavirti shviezhias kosheles savo saulytems ir sauliukams Ir dar, kiek zhinau, vaikams iki metu labai patartina neduoti druskos, nes labai kenkia inkstams. Jie dar nepasiruoshe tam. O beje, jeigu dar vaisiniu koshychiu receptu parashytumete, butu smagu. Labai patiko vienos mamos dzhiovintu vaisiu koshyte. Ash pirktines tyreles turiu kelias, jei kur isheiname. Ash perku Shvedu Semper produkcija. man ji atrodo patikimiausia. Taigi ten yra dzhiovintu slyvu koshe, kuri visai gerai man pasirode. Tik ash kvaisha
as noreciau visu mamyciu paklausti nuo kokios koses pradejot duoti mus jau greit bus keturi menesiukai ir daktare liepe pradeti duoti koses nors man jau antras vaikelis bet neprisimenu labai buciau dekinga jei kas parasys
QUOTE(astinija @ 2006 04 06, 21:15) as noreciau visu mamyciu paklausti nuo kokios koses pradejot duoti mus jau greit bus keturi menesiukai ir daktare liepe pradeti duoti koses nors man jau antras vaikelis bet neprisimenu labai buciau dekinga jei kas parasys o kodel liepe? Ar pati maitini krutimi, ar mishiniu? Shiaip jau rekomenduojama nuo 6 primaitinti koshemis, ypach maitinant krutimi. Mes mishriai valgeme: kruti su mishiniu, nes pieno nepakako nuo pat gimimo, kad ir ka bedariau A, tiesa, nuo 5 menesiu duodavau paskusto obuoliuko (naminio), bet nzn, ar dabar verta butu... tokiu metu tie obuoliai arba sintetiniai, arba beverchiai QUOTE(curry @ 2006 04 06, 22:25) o kodel liepe? Ar pati maitini krutimi, ar mishiniu? Shiaip jau rekomenduojama nuo 6 primaitinti koshemis, ypach maitinant krutimi. Mes mishriai valgeme: kruti su mishiniu, nes pieno nepakako nuo pat gimimo, kad ir ka bedariau A, tiesa, nuo 5 menesiu duodavau paskusto obuoliuko (naminio), bet nzn, ar dabar verta butu... tokiu metu tie obuoliai arba sintetiniai, arba beverchiai jo mano vaikinas valgo misinuka savo pieno neturiu ir dar po truputi atpilineja nesuvirskinto maistelio tai ir liepe pradeti duoti koses tipo maziau atpilines ir yra nesmulkus
Aš maitinu pati. Daržovinę košę pradėjome valgyti 5 mėn. Toks ten valgymas
cia viena mamyte jau klause, bet as dar pasikartosiu, nes neradau atsakymo - jus darzoves kokias duodate - saldytas ar is parduotuves bet "sviezias'? nes brokoliu, cukiniju, kalafioru toki ankstyva pavasari is darzo dar nera:(
Sveikos mamytės,
Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį. Daržovių košytę verdu kiekvieną mielą dieną šviežią(dedu bulvytę,morkytę,kopūstuko,jautienos arba kalakutienos).Daržoves naudoju tik šviežias.Išvirusias daržoves sutrinu per sietelį,įpilu alyvuogių aliejaus ir su pasigardžiavimu mažylis suvalgo visą bliūduką.O sultinuką nuo daržovių kartais duodu išgeriti(nevisada geria). Ir kruopų košytę verdu kiekvieną mielą dieną šviežią.Naudoju ryžių,grikių,miežių,avižų,rugių,kviečių kruopas.Perku ekologišką produkciją ''Ekologiškas pradas''.Ši linija turi specialių ''Pūkio''košyčių vaikams nuo 6 mėn.Aš jas ir naudoju.Arba nusiperku iš šios linijos kruopų,jas sumalu kavamale ir naudoju.Šias košes lengva paruošti,o kad butų skaniau į košes įdedu tarkuoto obuolio,banano arba tyrelės ''Mažas''. QUOTE(astinija @ 2006 04 06, 21:15) as noreciau visu mamyciu paklausti nuo kokios koses pradejot duoti mus jau greit bus keturi menesiukai ir daktare liepe pradeti duoti koses nors man jau antras vaikelis bet neprisimenu labai buciau dekinga jei kas parasys mes pradejome nuo ryziu koses. pirkau Milupos ir man patiko O del blenderio, pirkau pati pigiausia Maximoje ir nesigailiu. QUOTE(ingeborga @ 2006 04 13, 13:33) Sveikos mamytės, Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį. aš tiek daržovienę, tiek košę verdu irgi tik vienam kkartui, kad kiekvieną kartą būtų šviežia. o dėl blenderio... taip, labai geras daiktas, bet mano vyrukas su blenderiu smulkintos košės nevalgo. tad sutrinu paprastai... QUOTE(ingeborga @ 2006 04 13, 13:33) Sveikos mamytės, Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį. Iš savo patirties galiu patarti tiek: pats geriausiai mikseris trinti košytėm yra kokteilinė. Pirmą vaiką su užauginau ir dabar naudoju. Super Papildyta: QUOTE(tindiriuska @ 2006 04 12, 13:22) cia viena mamyte jau klause, bet as dar pasikartosiu, nes neradau atsakymo - jus darzoves kokias duodate - saldytas ar is parduotuves bet "sviezias'? nes brokoliu, cukiniju, kalafioru toki ankstyva pavasari is darzo dar nera:( Aš šaldytų neduodu, nes manau, kad ten daug nitratų ir jos paruoštos ne mažiems vaikučiams
o mes pradejom nuo savos gamybos bulviu kosytes,veliau dejom morkyte,dar vel kopusciuka ir dar veliau mesyte.
|