Aš ir pati nevalgau to paties maisto tris dienas, tuo labiau neduosiu kūdikėliui
Jau geriau duoti pirktines tyreles, nei savo gamybos daržoves vartoti kelias dienas.Daržovės praranda daug maistinių medžiagų. Kūdikiui reikia duoti šviežią maistą. Aš tik mėsytę virsiu dviems dienoms.
Aš ir pati nevalgau to paties maisto tris dienas, tuo labiau neduosiu kūdikėliui QUOTE(Jurma @ 2006 04 14, 14:25) Jau geriau duoti pirktines tyreles, nei savo gamybos daržoves vartoti kelias dienas.Daržovės praranda daug maistinių medžiagų. Kūdikiui reikia duoti šviežią maistą. Aš tik mėsytę virsiu dviems dienoms. Aš ir pati nevalgau to paties maisto tris dienas, tuo labiau neduosiu kūdikėliui Visada sukau galva-kokio velnio ten prideda i tas darzovines tyreles, kad stovedamos parduotuves lentynose, net ne saldytuve, galioja jos kelis metus???As virtas uogienes, kompotus(suaugusiam vartoti) ir tai laikau metus, o cia tyreles vaikams
mano mazylei ryt 5 men. Maitinau iki 1 men pilnai, oiki 3 primaitinti teko, dabar valgo tik misinuka. Sesele sake duoti tik kruopu koses, nes alergiska truputi, bet as jau duodu ir darzoviu, bet pirktiniu, nors noreciau virti pati, dabar prisiskaiciau jusu patarimu tai bandysiu virti.mano mazyle pienui alergiska, nors perku 1 proc.riebumo, vistiek iskart zandukai parausta
QUOTE(Ineta21 @ 2006 04 15, 14:14) mano mazylei ryt 5 men. Maitinau iki 1 men pilnai, oiki 3 primaitinti teko, dabar valgo tik misinuka. Sesele sake duoti tik kruopu koses, nes alergiska truputi, bet as jau duodu ir darzoviu, bet pirktiniu, nors noreciau virti pati, dabar prisiskaiciau jusu patarimu tai bandysiu virti.mano mazyle pienui alergiska, nors perku 1 proc.riebumo, vistiek iskart zandukai parausta Patarčiau virti pačiai. Juk visai nesudėtinga išsivirti daržoves ir sutrinti(suplakti bus be gumuliukų..). Ir pačiam vaikučiui sveikiau. Juk tokios skanios košytės kai verdi su meile savo vaikui. QUOTE(Sandrag @ 2006 04 14, 15:07) Visada sukau galva-kokio velnio ten prideda i tas darzovines tyreles, kad stovedamos parduotuves lentynose, net ne saldytuve, galioja jos kelis metus???As virtas uogienes, kompotus(suaugusiam vartoti) ir tai laikau metus, o cia tyreles vaikams Sutinku su šia nuomone
O manoji visai nevalgo daržovienės, nei pirktinės, nei mano pagamintos. Tik bulvę su obuoliu dar valgo. O va vaisių tyrelės kapoja, tik spėk duot
[I] Mano suneliui 10 menesiu, bet iki siol negalim "susitarti" del namuose gamintu koseliu... Valgo tik pirktines... Buvau praradusi visas viltis ir tiesiog net nebebandziau gaminti.... Taciau cia radau kai kuriu patarimu, kuriu dar nenaudojau... Tikiuosi, kad pasiseks
o as nebrokiju pirktiniu kosiu - nors dar neprimaitinu, taciau jau planuoju po poros savaiciu. kalbejau apie tai su gydytoja - kadangi savu naminiu darzoviu neturiu, o pirktines, anot jos, siuo metu laiku visos su chemija, o tuo as net neabejoju. Is turgaus tai is vis nepriksiu - neaisku ar pas "bobutes" jos geresnes, nes nezinia ant kokio "su..o" uzaugina.
Gydytoja sake duoti tik gatavas, nes jos auginamos ekologiskai. o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data. atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt. QUOTE(tindiriuska @ 2006 04 21, 13:13) o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data. atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt. Taigi, i kompotus, agurkus, kad jie nerugtu dedame cukraus, druskos, cit.rugsties arba acto, zodziu, marinuojame.Marinuotos, vekuotos jos isstovi po kelis metus. Pabandykit isvirti darzovienes be druskos, be cit rugsties ir palaikykit kambario temperaturoj uzvekuotas Beje, apie ekologija-jei ant etiketes pazymeta, kad produktas ekologiskas, nepulciau tiketi, nes pati dirbu su ekologiskais produktais, tai zinau, kokios turi buti zymos ant etiketes
Nu nižinau mamytės, aš tai savo mergičkai verdu tiriales dviem dienom, o jei ką ir tris dienas niamnioja. Svarbu antrą dieną maistiaką užvirinti (taip mano teta pediatrė patarė
Joooooooo, čia su tom tyrelėm gerai...Reisk pabandyti, ant bajerio, kada gi pradės gesti?
O mano pana tai šeip ne taip tas pirktines valgyti pradėjo. Mano virtų nenori. Tai dabar gudrauju: išverdu savo, ir įdedu kelis šaukščiukus pirktinė dėl kvapo. Tai nieko, sekasi apgaudinėti. O dėl ekologiškumo, tai ir aš linkusi abėjoti Va prisišaldžiau ( prisiblanširavau kalafiorų, šparagų, cukinijų) dar iš praito derliaus, tai ir verdu dabar laiminga.
Man tai gražu klausyt kaip mamos sako"lapnoja net ausys linksta". Saviškiui ko tik nebandžiau duot, visokių košių viriau ir parduotuvinių bandžiau, bet jis suvalgo kelis šaukštelius ir
QUOTE(dianadov @ 2006 04 23, 15:34) Man tai gražu klausyt kaip mamos sako"lapnoja net ausys linksta". Saviškiui ko tik nebandžiau duot, visokių košių viriau ir parduotuvinių bandžiau, bet jis suvalgo kelis šaukštelius ir nu mano irgi panašiai. Nevalgi. Bet radau vieną būdą kaip jai įtikti. Košes darau skystas ( tiršto kisieliaus konsistencijos) ir girdau iš puodelio. Tai visai nieko, po 50-60 ml išgeria. O šaukštelio nė į burną QUOTE(sandrii @ 2006 04 19, 13:21) O manoji visai nevalgo daržovienės, nei pirktinės, nei mano pagamintos. Tik bulvę su obuoliu dar valgo. O va vaisių tyrelės kapoja, tik spėk duot Pamegink isvirti morkos ir obuoliuko kose- bent jau manasis mego. Papildyta: QUOTE(Ineta21 @ 2006 04 15, 14:14) mano mazylei ryt 5 men. Maitinau iki 1 men pilnai, oiki 3 primaitinti teko, dabar valgo tik misinuka. Sesele sake duoti tik kruopu koses, nes alergiska truputi, bet as jau duodu ir darzoviu, bet pirktiniu, nors noreciau virti pati, dabar prisiskaiciau jusu patarimu tai bandysiu virti.mano mazyle pienui alergiska, nors perku 1 proc.riebumo, vistiek iskart zandukai parausta Bet juk karves pieno tokiam mazam zmoguciui is viso negalima QUOTE(Sandrag @ 2006 04 21, 14:20) Taigi, i kompotus, agurkus, kad jie nerugtu dedame cukraus, druskos, cit.rugsties arba acto, zodziu, marinuojame.Marinuotos, vekuotos jos isstovi po kelis metus. Pabandykit isvirti darzovienes be druskos, be cit rugsties ir palaikykit kambario temperaturoj uzvekuotas Užtat jose yra vitamino C. Bet ne dėl vaikučių labo, o todėl, kad jis irgi yra savotiškas konservantas.
skaiciau skaiciau bet taip ir nesupratau tai kokia kosyte pati pirmoji????
Valgom misinuka ir tuoj keturi menesiai tai teks primaitinti... mastau ar pradet nuo kosyciu kur parasyta nuo 4 men. ar bandyt tyrele yra maciau hipp bulvyte ar morkyte... tai kaip jus daret mamytes parasykit...
rimvyda1, gali pradeti nuo:
1. darzoviu - pvz. vien tik nuo bulves arba tik morkos, po keleto dienu idedi kita darzove - kose jau is dvieu elementu, dar po keleto dienu papildai pvz cukinija, ir taip po truputi pridedi kita darzove, kad priprastu prie skonio, o svarbiausia, kad jei isbertu,zinotum nuo kokios darzoves. ARBA 2. pradedi nuo kruopu koses. kiek pamenu, pries 4 metus rekomendavo nuo ryziu. ARBA 3. kiek reciau siulo pradeti nuo vaisiu tyreliu. tai tiek. asmeniskai as pirmaji sunu pradejau primaitinti nuo bulves, po to morka ir t.t. veliau, jau po kokiu 3 savaiciu ivedziau kruopines koses. siaip dabar nera grieztu rekomendaciju nuo kokiu butent kosiu pradeti. jei svorio pakanka - pradek nuo darzoviu, jos maziau kaloringos. jei svorio mazoka - pradek nuo kruopu. sekmes
Mes ir pradėjome nuo daržovių tyrelių. nu ji man nelabai valgė, nes prieš tai jau buvo ragavus banano, kuris jai aišku labiausiai patyinka. tai daržovių košę paskaninau vos cukrum
be to aš pati verdu košeles nes nuo pirktinių pradėt, tai manau paskui paprasto maistelio nemėgs be to visas košes išcvirus pertrinu su mikseriu BRAUN ir jokio vargo neturiu gaunas tiesiog nuostabio tyres
Aš daržovienę gaminu taip: morką sutarkuoju, kitas daržovytes smulkiai supjaustau, atšildau su svogūnu sumaltą ir užšaldytą žalią mėsytę. Sudedu viską į puodą, įpilu šaukštelį aliejaus, o vandens - tik tiek, kad apsemtų, ir troškinu maždaug pusvalandį ant labai mažos ugnelės. Paskui skystimėlį nukošiu tiesiai į lėkštutę, visa kita pertrinu, supilu ten pat ir išmaišau. Tirštumas gaunasi kaip tik toks, kokio reikia, netenka nei nupilti vandens, nei skiesti.
Pirktinės košės - tuščias balastas skrandžiui. Apie kokius vitaminus gali būti kalba konservuotame ir šildomame maiste??
Jeigu baidotės eilinių parduotuvinių daržovių, pirkite iš ekologinio skyriaus. Joks konservuotas ar šildytas maistas neatstos ką tik pagaminto. Kiek to laiko reikia paruošti šviežią košę? - sumetei i puodą mėsą, paskui daržoves, išvirė, sutrynei ir skanaus. O jei dar SKANIĄ košę išvirsit, vaikas lapnos su malonumu
o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data.
atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt. [/quote]
Na nereikia manyti, kad jau nieks tų maistelių gamintojų nekontroliuoja ir jie gali krauti į tas košes ką nori. Ir griežtai kontroliuoja, ir konservavimo būdai gerokai pažengę į priekį, nesulyginami su naminiu konservavimu.
Va tik kokia to maistelio stiklainiuose nauda ir vertė organizmui, čia tai klausimas...
as irgi girdejau, kad jei pvz, uogiene ilgai verdama, tai joje nelieka jokiu naudingu medziagu..
Niekas nesigincija, kad namines koses geriau. bet, kol nera sveiziu darzoviu - perku. Tik bulviene viriau. Plius - kazkaip vakuumas leidzia ilgai islikti maistui - ne veltui raso kad turi spragteleti dangtelis.
Kai turite laiko, siūlau atidžiau panagrinėti parduotuvinių stiklainiukų turinį. Nes skambus pavadimai a la 'Persikų tyrelė" ar 'Jautiena su bulvėm ir žied.kopūstais" dar nereiškia, kad tai ir gauna jūsų vaikas. Pvz.:
Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai) Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas. Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska. Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų. QUOTE(*~sniege~* @ 2006 05 18, 15:16) Kai turite laiko, siūlau atidžiau panagrinėti parduotuvinių stiklainiukų turinį. Nes skambus pavadimai a la 'Persikų tyrelė" ar 'Jautiena su bulvėm ir žied.kopūstais" dar nereiškia, kad tai ir gauna jūsų vaikas. Pvz.: Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai) Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas. Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska. Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų. tikra tiesa, anksčiau pirkdavau dukrytei obuolių tyrelę, nes tyrelę mėgo o žalio obuoliuko ne, bet kai gerai perskaičiau kas ta tikroji obuolių, persikų ar kokia kita, tai net pakraupau
Labas,na daržoviu tyreles darau pati ir neperku.Parduotuvei perku tik vaisiu kuriu tikrai negalima arba sunku manie padaryti.Mano spugrai labiausiai patinka kai duodu tyrele iš bulviu morku ir žiediniu kopustu.Daržoves verdu kartu ir sumaliu smulkintuvu.Dar jinai labai megsta obuoliuką su moliugom valgitu ir valgitu
kaip pagaminti maisteli namuose 3 menesiu kdikiui? nes nuo misinuku labai atpilineja
QUOTE(ingeborga @ 2006 04 13, 12:33) Sveikos mamytės, Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį. Puikus daiktas blenderis, ir su jokia kokteiline (kuria vien plauti kiek) nepalyginsi - bet kokiame inde, bet koki kieki galima juo sutrinti. As pirkau Braun firmos, jo apacia tokia banguota - trinant visiskai nesitasko. Bet kainuoja tai 89 lt
Mums jau pusmetis ant nosies, o dar tik morališkai ruošiuosi primaitint. Ir iškart iškilo klausimas: duag kur rašo, kad reik į košytę įpilt mišinio ar savo MP. Man rankomis nusitraukt pienelį nelabai pavyksta, o juk specialiai nepirksiu pientraukio. O gal užtenka daržovienę atskiest vien tuo vandenėliu, kuriame verdi daržoves? O kaip su krupų košėm? Būsiu dėkinga už pasidalinimą....
Ir dar: darant vaisių tyreles namie irgi visus vaisius reikia virti? Ir kiek laiko?
Man irgi laaabai rupi, kaip pasigaminti vaisine tyrele. Skaiciau pora receptu: verda obuoliuka ir banana; ir verda dziovintus vaisius.
Mano dukra dabar suvalgo siek tiek pertrinto zalio banano, noreciau bandyti dar kazko ACIU IS ANKSTO
Aš nenusitraukinėju pieno
Obuolį verdu ant garų kol išsileidžia, nors duodu ir žalią, kartais prie obuolio įmaišydavau šaldytų mėlynių ar žemuogių. Banano niekad neviriau. Dabar mes jau valgom daug ką, košę gardinam karvės pienu ir kartais nuo tėvelių stalo kokį kąsnį paimam Tiesa, pradėjau primaitinti nuo tarkuoto obuolio, po poros savaičių viriau bulvę, po to kitas daržoves ir dar po mėnesio - kruopas
Na, mano mergyte jau isbande virto obuoliuko ir banano tyrele
Labai laukiu receptuku QUOTE(monce.k @ 2006 05 25, 13:48) Mums jau pusmetis ant nosies, o dar tik morališkai ruošiuosi primaitint. Ir iškart iškilo klausimas: duag kur rašo, kad reik į košytę įpilt mišinio ar savo MP. Man rankomis nusitraukt pienelį nelabai pavyksta, o juk specialiai nepirksiu pientraukio. O gal užtenka daržovienę atskiest vien tuo vandenėliu, kuriame verdi daržoves? O kaip su krupų košėm? Būsiu dėkinga už pasidalinimą.... Ir dar: darant vaisių tyreles namie irgi visus vaisius reikia virti? Ir kiek laiko? Daržovienes skiedžiu vandeniu, kuriame virė, tik prieš virimą ilgokai nuskustas išmirkau. Pilu šaukštelį aliejaus. O kruopines košes darau ant vandens ir dedu vaisinių tyrelių pagardint. Po to geria MP. Vėliau į jas pradėjau dėti jogurto ar varškytės, nes nei karvės\ožkos pienas, nei sviestas, nei mišinukas netiko... raudonavo... Pirmąsias vaisių tyreles pirkau, nes parduotuviniai vaisiai labai alergizavo, daug chemijos. QUOTE(*~sniege~* @ 2006 05 18, 15:16) Kai turite laiko, siūlau atidžiau panagrinėti parduotuvinių stiklainiukų turinį. Nes skambus pavadimai a la 'Persikų tyrelė" ar 'Jautiena su bulvėm ir žied.kopūstais" dar nereiškia, kad tai ir gauna jūsų vaikas. Pvz.: Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai) Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas. Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska. Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų. NA as paziurejau ir radau tyrele Mazas. Pvz kad ir obuoliu abrikosu tyrele su varske, tai sudetis tokia: 75% obuoliai, 20% abrikosai ir 5% varske. ir dar siek tiek priedu, cukrus vitaminas c. Taip, kad 100% ir jokio vandens krakmolo ar panasiai Ar čia mitas ar tiesa, kad daržoves palaikius vandeny, sumažėja nitratų... Ar laikot vandeny? Aš labai palaikau savų košelių gamybą, bet kai nėr šviežių daržoviųtenka visokių mantrybių griebtis QUOTE(even @ 2006 05 30, 22:31) Daržovienes skiedžiu vandeniu, kuriame virė, tik prieš virimą ilgokai nuskustas išmirkau. Pilu šaukštelį aliejaus. O kruopines košes darau ant vandens ir dedu vaisinių tyrelių pagardint. Po to geria MP. Vėliau į jas pradėjau dėti jogurto ar varškytės, nes nei karvės\ožkos pienas, nei sviestas, nei mišinukas netiko... raudonavo... Pirmąsias vaisių tyreles pirkau, nes parduotuviniai vaisiai labai alergizavo, daug chemijos. QUOTE(Razalija @ 2006 05 31, 10:21) Ar čia mitas ar tiesa, kad daržoves palaikius vandeny, sumažėja nitratų... Ar laikot vandeny? Aš labai palaikau savų košelių gamybą, bet kai nėr šviežių daržoviųtenka visokių mantrybių griebtis Daržoves laikant vandeny sumažėja ne tik kenksmingų medžiagų, bet ir vitaminų kiekis QUOTE(tindiriuska @ 2006 04 21, 14:13) o as nebrokiju pirktiniu kosiu - nors dar neprimaitinu, taciau jau planuoju po poros savaiciu. kalbejau apie tai su gydytoja - kadangi savu naminiu darzoviu neturiu, o pirktines, anot jos, siuo metu laiku visos su chemija, o tuo as net neabejoju. Is turgaus tai is vis nepriksiu - neaisku ar pas "bobutes" jos geresnes, nes nezinia ant kokio "su..o" uzaugina. Gydytoja sake duoti tik gatavas, nes jos auginamos ekologiskai. o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data. atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt. niu skaiciau skaiciau as cia tuos patarimus. verdu ir as, ivairiauses darzovines namuose, bet pirktines taip pat patinka. O kas del stovejimo lentynoje, na juk yra toks zodelis vakumas, kurem esant nepatenka bakterijos ir maistas nesigadina, na juk konservuojames ir mes agurkus, pomidorus, verdam uogienes ir kuo puikiausiai stovi ne t na metus kartais. o juo labiau kad gamintojai ne tik vaikisku produktu yra labai grieztai priziurimi, irn tikrai tikiu kad su feiriu neperplauna, kaip ne kaikuriose didziosiose prekybos centruose. Niu mano nuomone namuose virta kosyte gerai, bet pirktine irgi nebloga, o juo labiau labai patogu. o kas del savu darzoviu tai ne visi gi turi galimybiu jas uzauginti, tai tokiu atveju nieko nepadarysi tenka pirkti pas bobutes ar parduotuveje.
Sveikos,
daug kas raso kad verdat darzoves ir mesa 30-40 min! as turiu knygute su valgiais vaikaims tai ten pataria supjaustyti bulves ir morkas mazais griezineliais uzpilti verdanciu vandeniu ir pavirti kokias 5min. Saldytuve turiu uzsisaldziusi mazais gumuleliais farsho, bei zuvies, tai imetu mesos gumuliuka i ta pati vandeni kur apvire darzoves ir viska dar 5min paverdu kartu. Opaskui sumalu su ta Braun koja vaiko bliuduke tiesiogiai, man kazkaip neisitasko igudau tiesa gal kam pravers mano mesos ipokavimo budas saldymui. as nusiperku maisiuku saldymui, turbut 4l talpos maziausius buvau radus, atgnybiu gumula farso imetu i maisiuka ir uzrisu mazgu kuo labiau suspaudziant mesa. Puse maiso lieka tuscio tai i ta pati dar dedu viena gumuliuka ir vel uzmazginu. gaunas du gumuliukai 1am maise salia vienas kito betr atskirai. Zodziu kai reikia tai atkerpu viena mazgeli o kita atgal i saldytuva imetu. tikiuos suprantamai parasiau oi ir dar prisiminiau! gavau patarima kad virtu vaisiu tyreles namu gamybos galima uzsaldyti, as turiu prikaupus kelis stiklinius indelius nuo pirktiniu tyreliu, tai virsiu obuolius, kriauses, ir dar ka nors ir saldysiu koses tuose stiklainiukuose. p.s. maniske jau valgo ta pati maista kaip ir mes, bet like dar daug tu prisaldytu "maisiuku" tai as vis dar darau kosytes karts nuo karto. dar papildau kad saldytose darzovese islieka zymiai daugiau vitaminu nei tose kur voliojasi saldytuve ar seip kur po kriaukle
Mano merginai ryžiai nepatinka ir šiaip jos viduriukai linkę kietėti, o dar jei ryžių užvalgo tai kankinasi, tai jų ir nebeduodu, gal patarti galit kokį derinį pasiūlyti mano panelytei su ryžiais
ir kas dėl moliūgo- o galima jį virtą užšaldyti, ir kaip geriau ar gabaliukais ar sutrintą jau į košę? QUOTE(Alara @ 2007 04 04, 11:05) o man gydytoja pasake toki recepta koses (pati dar nebandziau) ryziai, gerai suvirtos razinos, cukinija - viska isverdame ir sutriname blenderiu. Gydytoja sake skanu išbandžiau šį receptuką. labai patiko tik aš paviriau razinas, įdėjau pjaustytos kubeliais cukinijos (nemazai, nes merginai irgi viduriukai linke kietėti visą masę pertriniau smulkintuvu. niam niam kaip skanu ačiū Alara
O kaip verdat daržoves vandenyje ar ant garų?
gal kas gaminate namuose vaisines tyreles?
Laba,
Norėčiau mažei (6,5 mėn)pradėti gaminti kruopų košes. Aš praleidau, ar dauguma duoda pirktines užpilamas? Pamokinkite, kaip namie paruošti kruopas. Ačiū |