Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Moxe
Aš ir už gyvūnus thumbup.gif Nors kol kas neturime, bet tikiuosi wink.gif
Lauritaaa
As kaciu nemyliu visai, ir man nuo ju alergija tai nelabai ir buvo proga pamilt blush2.gif bet seip noreciau ax.gif turim suny bokseri wub.gif ir seske turejom bet, kaip jau gimdyt turejau pabego per fortke islindo verysad.gif sunus su suniu uzaugo labai vienas kita saugo myli, o del dukrytes kuriai dar tik keli men, tai truputi pergyvenau kad kokiu ligu is lauko neparnestu, bet kolkas labai visi laimingai gyvenam thumbup.gif
Saulyte`
Mes suniuka isigijom dar pries gimstant mazylei. Suniukas i vaikiuka reagavo gerai, o dabar maziuke taip pamilo suniuka, visur kviecia kartu, buna kad tik atsikelus rodo man kad pakviesciau thumbup.gif
Erikauzas
nieko pries gyvunus neturiu,bet namuose nenoriu ju laikyti. blush2.gif
*milka*
As uz gyvunus namuose , o visokios problemos atsiranda nuo suaugusiu neisprusimo.
cresta
Aš irgi už gyvunus namuose 4u.gif

Auginame prancuzų buldogą, jau 5 metai kartu su mumis. Rudenį gimė mergytė. Žinoma, iš pradžiu šuniui buvo stresas, kad jau nebe jam vienam dėmesys, bet gretai apsiprato. Tai dabar lelytė jo draugė, guli visada šalia lovytės arba vėžimuko, tik pradeda verkti iškart atbėga ir žiūri priekaištingu žvilgsniu, atseit, ką negirdi, eik greičiau lotuliukas.gif

Aš ir pati nuo pat mažens augau su šunim. Manau, kad tikrai augdamas kartu su gyvūnais vaikiukas išmoksta atsakingumo, pakantumo ir pan. 4u.gif
jola08
Mes irgi turim suni ( kokerspanieli) , jau 10 metu kartu gyvenam, dukra labai myli, uzaugo nuo mazu dienu. aisku darbo tai yra, sukuoti, maudyti, vesti i lauka kelis kartus, doh.gif
Elee
Ir aš ir sesuo augom turėdamos šunis, dar turėjau triušiuką. Ir dabar neįsivaizduoju,kaip galėtu namie nebūti šunelio kokio. Pati laukiuosi ir savo šuniuko niekam neatidaviau ir palaikyt neduosiu, nuo mažens vaikutis irgi augs su šuniuku,manau taip gerai, juk vaikas ugdo atsakomybę rūpintis kažkuo silpnesniu nei jis ir šiaip gyvūnėliai labai daug džiaugsmo suteikia vaikystėj smile.gif
Dreis
QUOTE(Ievuliuks @ 2011 01 04, 16:27)
kartais ir miega abi ant manęs lotuliukas.gif vaikas ant rankų, katė ant kelių  lotuliukas.gif
*

Vaizdelis nuostabus isivaizduoju thumbup.gif Mes auginam suni tai vaikui tikrai daug dziaugsmo teikia aisku rupestelis mums.Bet turedamas laiko isbega pabegioti pazaisti futbolo su suniuku.
ruta_zalia
QUOTE(lina.bambolina @ 2011 01 05, 19:08)
Esu prieš visokius gyvūnus (apart žuvytes), gyvenančius butuose, namuose. Šuo - būdoj, katė - lauke pelių gaudyt. Toks mano požiūris ir tokia mano nuomonė  4u.gif
*

Mano mintis issakete drinks_cheers.gif Kambaryje akvariumas, lauke voljiere suniukas. Ateityje dar zadam ir triusiu uzsiveisti ax.gif Asmeniskai man paciai nelabai malonu kai atejus i svecius aplink sukinejasi suo kaip arklys, as ju bijau, o dar nemaloniau kai seimininkai paduoda ka nors nuo bendro stalo savo lekstuteje suniui esti blink.gif doh.gif
glinglingas
geriausiai tureti ale paukscuka ax.gif
pas mus zoosodas- tai tiesa pasakius nelabai lieka laiko gyvynams ..nors vaikams tai smagu
kazkodel pries vaikus galvojau kitaip o dabar matyt pasikeite poziuris
Ruby Tuesday
QUOTE(glinglingas @ 2011 02 10, 17:22)
geriausiai tureti ale paukscuka  ax.gif
*

Jau tik ne pauksciuka! Mano vyras vasara parsitempe papuga krameri, pakirpo jai sparnus, kad galetu is narvo isleisti, tai galiu pasakyti, kad bjauresnio gyvuno nesu laikiusi. Naglumas neispasakytas, zviegia kaip isprotejusi, kandziojasi, prieina prie musu miegancios kalytes ir ima jai letenas znaibyti doh.gif O vyras man nuolat prikaisioja, ko as jos is narvo neisleidziu doh.gif Visiskai nesijaudinu, kaip musu kalyte reaguos i vaika, nes ji draugiska ir daug rupesciu nekelia, bet va del to velnio paukscio tai baisu, dar kai vyras ja nuolat is narvo isleidzia doh.gif
jola08
QUOTE(glinglingas @ 2011 02 10, 15:22)
geriausiai tureti ale paukscuka  ax.gif
pas mus zoosodas- tai tiesa pasakius nelabai lieka laiko gyvynams ..nors vaikams tai smagu
kazkodel pries vaikus galvojau kitaip o dabar matyt pasikeite poziuris
*

Ne ne jau papugu tai as gyvenime nebeturesiu, turiu dvi Nimfas, nu kosmaras, rekia , cypia rytais , vakare velai isijungi sviesa tai kai pradeda cypti, kai nenormalios doh.gif jau ir nuo kaimynu geda man .
Bekasė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 02 10, 20:37)
Jau tik ne pauksciuka! Mano vyras vasara parsitempe papuga krameri, pakirpo jai sparnus, kad galetu is narvo isleisti, tai galiu pasakyti, kad bjauresnio gyvuno nesu laikiusi. Naglumas neispasakytas, zviegia kaip isprotejusi, kandziojasi, prieina prie musu miegancios kalytes ir ima jai letenas znaibyti doh.gif O vyras man nuolat prikaisioja, ko as jos is narvo neisleidziu doh.gif Visiskai nesijaudinu, kaip musu kalyte reaguos i vaika, nes ji draugiska ir daug rupesciu nekelia, bet va del to velnio paukscio tai baisu, dar kai vyras ja nuolat is narvo isleidzia doh.gif
*

jeigu tingisi uzsiimti su gyvunu, tai nereikia kaltinti, kad gyvunas neisaukletas ir elgiasi kitaip nei tamstai noretusi.

QUOTE(jola08 @ 2011 02 10, 23:36)
Ne ne jau papugu tai as gyvenime nebeturesiu, turiu dvi Nimfas, nu kosmaras, rekia , cypia rytais , vakare velai isijungi sviesa tai kai pradeda cypti, kai nenormalios  doh.gif  jau ir nuo kaimynu geda man .
*

ir is kur jus tokiu problemu randate.
Va kad daiktai ne vietoje padeti kencia, tai sutinku ( bet cia su visais gyvunais taip). O toliau tai viskas normaliai. Viena buti nemegsta ir jeigu girdi, kad dar kazkas yra namuose, tai taip cyps ir rekaus, kad butu isleista, bet kitu atveju nebent ateis ant peties ir prades reikalauti, kad ja kasytumei.
Pas mus remontas namuose vyksta, tai meistras darbus, kurie eina be triuksmo ( tinkavimas, dazymas) daznai dirbdavo su papuga ant peties.
grazina37
QUOTE(Bekasė @ 2011 02 11, 09:20)
jeigu tingisi uzsiimti su gyvunu, tai nereikia kaltinti, kad gyvunas neisaukletas ir elgiasi kitaip nei tamstai noretusi.
ir is kur jus tokiu problemu randate.
Va kad daiktai ne vietoje padeti kencia, tai sutinku ( bet cia su visais gyvunais taip). O toliau tai viskas normaliai. Viena buti nemegsta ir jeigu girdi, kad dar kazkas yra namuose, tai taip cyps ir rekaus, kad butu isleista, bet kitu atveju nebent ateis ant peties ir prades reikalauti, kad ja kasytumei.
Pas mus remontas namuose vyksta, tai meistras darbus, kurie eina be triuksmo ( tinkavimas, dazymas) daznai dirbdavo su papuga ant peties.
*

ir pas mane mini zoo sodas ,nu triuksmauja tos nimfos,bet vistiek mielos blush2.gif ,suneliui ir pietu miegeli miegoti netrukdo ju cirskimas:mirksiukas: ,o vakare jos pirmos pas mane uzmiega, mes einame 21 valanda miegoti,tik ryte pirmos giesmes 7 valanda buna,man netrukdo nes jau tokiu laiku visi is lovu lipa ,kas i darba kas i mokslus,o del kaimynu nesuku galvos,juk ne rekia ,o ciulba blush2.gif ,man irgi nepatinka kai uz sienos kaimynai prausiasi naktimis,bet ka darysi ,jie megsta iki nakties nemiegoti mirksiukas.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Bekasė @ 2011 02 11, 12:20)
*

Tai gal patartumete, kaip uzsiimti su papuga, kad nebeznaibytu mieganciai kalytei letenu ir nezviegtu muzika isgirdusi? Labai lengva pasakyti, kad tingisi uzsiimti. Uzsiimam, ypac vyras. Bet gyvunai irgi chartakteri turi ir uzsiimk kiek nori, kai kuriu savybiu nepavyks pakeisti.
Amiletta
QUOTE(lina.bambolina @ 2011 01 05, 18:08)
Esu prieš visokius gyvūnus (apart žuvytes), gyvenančius butuose, namuose. Šuo - būdoj, katė - lauke pelių gaudyt. Toks mano požiūris ir tokia mano nuomonė  4u.gif
Visiškai sutinku. Na, gal dar kokį vežliuką namuose laikyti leisčiau. ax.gif biggrin.gif
Shnekorka
QUOTE(Elee @ 2011 02 08, 13:50)
... juk vaikas ugdo atsakomybę rūpintis kažkuo silpnesniu nei jis ir šiaip gyvūnėliai labai daug džiaugsmo suteikia vaikystėj smile.gif
*

Sutinku visu 100% Ir vaikui gerai ir ateity bus rupestingesnis meilesnis. Mano vyras isvis neturejo jokiu gyvunu, anyta buvo grieztai uzdraudusi, gyvunu vieta lauke doh.gif
O pati ko tik neturejau, ir zuvytes, ir pauksciukai, ir ziurekanai, ir katytes ir shuneliai doh.gif visada namie turejom kazkoki gyvuneli.
Dabar turim shuneka thumbup.gif jorkiuka, tai atsidziaugt negaliu, sysiuka daro ant palos thumbup.gif nesisheria thumbup.gif
Baiminuos tik vieno, kad kol leliukas mazas bus mano shunekas atsigules shalia gali ji prispaust g.gif (labai jau megsta prisiglaudus miegot)
Bekasė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 02 11, 22:12)
Tai gal patartumete, kaip uzsiimti su papuga, kad nebeznaibytu mieganciai kalytei letenu ir nezviegtu muzika isgirdusi? Labai lengva pasakyti, kad tingisi uzsiimti. Uzsiimam, ypac vyras. Bet gyvunai irgi chartakteri turi ir uzsiimk kiek nori, kai kuriu savybiu nepavyks pakeisti.
*

i uzsiemima gyvunu ieina ir domejimas pries isigyjant - koki isigyti ir ne maziau svarbu IS KUR isigyti.
Taip turgine papuga kandziojosi ir baiksti siaubingai buvo. Isigyta is zmoniu apsiprato per kelias dienas - nesikandzioja ( nebent erzini), ateina ant peties, prasosi glostoma, kartais ir kartu issimaudo.
Elee
QUOTE(Shnekorka @ 2011 02 14, 11:04)

Baiminuos tik vieno, kad kol leliukas mazas bus mano shunekas atsigules shalia gali ji prispaust g.gif (labai jau megsta prisiglaudus miegot)
*

Šuneliai protingi, parodysit porą kartų,kad negalima leliuko spausti ir išmoks, o gal ir pats savaime turės atsargumo jausmą su leliuku. Maniškė kūdikių išvis nemačius dar,bet su paaugusiais labai gražiai žaidžia. Manau ji prie kūdikio išvis nelabai lys, nors kas čia žino, bus matyt biggrin.gif
donna bella
Be galo myliu gyvūnus ir pati auginau šunį, bet auginant vaiką niekada. schmoll.gif
Anastasyja
esu už, ir niekada nesuprasiu žmonių kurie išmeta gyvūną lauk, kai atsiranda vaikas (apie sunkias alergines situacijas nekalbu). Ir čia jau niekas manęs neįtikins tongue.gif

Man ir šuneliai ir katineliai kaip maži vaikiukai, bejėgiai, turintys to, kuo neturi daugumą žmonių ax.gif
DiorDior
Smagu, jei viskas gerai, bet jei alergija givūnui, tada būtinai reikia atsisakyti. Aišku, ne į gatvę, o rasti kitą šeimininką.
Shnekorka
QUOTE(Elee @ 2011 02 14, 11:15)
Manau ji prie kūdikio išvis nelabai lys, nors kas čia žino, bus matyt biggrin.gif
*

Maniske kudikius maciusi, lenda prie ju uosto, kvepia jie pienuku, dar ir palaizo rolleyes.gif o paaugusius kartais uz nosies griebia kad prie jos nelistu. Bet ipras. Svarbiausia kad tik jokios alergijos nebutu, nes ka tada unsure.gif Be shuns kazkaip netaip butu.
given444
mamos, jus pasakykit, suo tai suo - jis protingas, o vat kaip su kate.... kaip ji priima vaika? taip ir vaidenasi scenos, kad guli vaikiukas, neduok d nueiciau trumpam, kate uzsoka ir nagais ant veido... blink.gif blink.gif ar isvis taip imanoma elgtis?
ar 'supazindinimui" ivykus, nereik tiketis kad kate pavyduliaus ar kaip? g.gif
Papildyta:
mamos, jus pasakykit, suo tai suo - jis protingas, o vat kaip su kate.... kaip ji priima vaika? taip ir vaidenasi scenos, kad guli vaikiukas, neduok d nueiciau trumpam, kate uzsoka ir nagais ant veido... blink.gif blink.gif ar isvis taip imanoma elgtis?
ar 'supazindinimui" ivykus, nereik tiketis kad kate pavyduliaus ar kaip? g.gif
smiler
QUOTE(zuzu @ 2011 02 26, 19:33)
mamos, jus pasakykit, suo tai suo - jis protingas, o vat kaip su kate.... kaip ji priima vaika? taip ir vaidenasi scenos, kad guli vaikiukas, neduok d nueiciau trumpam, kate uzsoka ir nagais ant veido... blink.gif  blink.gif ar isvis taip imanoma elgtis?
ar 'supazindinimui" ivykus, nereik tiketis kad kate pavyduliaus ar kaip?  g.gif
*

Jei kate mylite, ja rupinates ir t.t., tikrai nebus jokiu problemu, sokimu, draskymu ir t.t. kai laukiausi, turejom kaciuka, susilaukem - dabar jis katinas. Nuo pat gimimo jokiu problemu, net aukliu patapo, tik mazoji verkt, taip jis prie jos glaustytis, kad nurimtu arba atbegdavo iki musu pakviesti. Dabar, kai mazoji jau ropoja, isikimba i jo gaurus, tai jis bega nuo jos tolyn. Nei karto nera ibrezes. O kazkokiu auklejimo metodu netaikem, paprasciausiai tebemylejom ir tebesirupinom savo kaciuku, kaip ir pries mazosios atejima. Skiriam jam vis dar tiek pat demesio, kaip ir anksciau.
Shnekorka
QUOTE(zuzu @ 2011 02 26, 18:33)
mamos, jus pasakykit, suo tai suo - jis protingas, o vat kaip su kate.... kaip ji priima vaika? taip ir vaidenasi scenos, kad guli vaikiukas, neduok d nueiciau trumpam, kate uzsoka ir nagais ant veido... blink.gif  blink.gif ar isvis taip imanoma elgtis?
ar 'supazindinimui" ivykus, nereik tiketis kad kate pavyduliaus ar kaip?  g.gif

Vat su kate kas negerai, jos shoklios. tikrai gali ishokti lova ir prigult, prispaust (neticiukais). O dar seriasi doh.gif
smiler
QUOTE(Shnekorka @ 2011 02 27, 20:30)
Vat su kate kas negerai, jos shoklios. tikrai gali ishokti lova ir prigult, prispaust (neticiukais). O dar seriasi doh.gif
*

Tikrai isoks ir priguls, galiu beveik garantuoti smile.gif Pas musiske ir isokdavo ir priguldavo, bet niekada ant pacios mazyles nera atsigules, tik kojugalyje. Kai paaugo siek tiek, pradejo atsigulineti salia jos, bet kai tik pamatydavom, visada graziai iskeldavom ir nunesdavom i kita vieta. Po keliu kartu jis daugiau i lovyte nebesoko. Tiesa, dabar, kai mazoji pakankamai didele, tai mes jau nieko nebesakom, kad ir kartu miega. Tas murkimas net ramina mazaja, ilgiau ismiega, kai katinas kartu buna smile.gif As pati uzaugau su katinu ir jokiu problemu nebuvo. Vienintele problemele buvo, kai mano kaciukas mire, labai verkiau del jo...
Ganimedas
Reikųėtų apsispresti arba šuo ar kitas naminis gyvūnas arba vaikas, jie ir parazitų, kirmėlių, grybelių nešiotojai. Paskui bus sunku surasti galus nuo ko vaikui alergija ar kokie neaiškūs simptomai, arba pasiruoškit kiekvieną dieną kapitaliai siurbliuoti, valyti dulkes nuo visų paviršių, audeklų, stebėti ar gyvūnėlio oda nepleiskanoja, stebėti išmatas ar neatsiranda gyvių, jo sveikatą, ir kam visa tai...
smiler
QUOTE(Ganimedas @ 2011 03 04, 17:19)
Reikųėtų apsispresti arba šuo ar kitas naminis gyvūnas arba vaikas, jie ir parazitų, kirmėlių, grybelių nešiotojai. Paskui bus sunku surasti galus nuo ko vaikui alergija ar kokie neaiškūs simptomai, arba pasiruoškit kiekvieną dieną kapitaliai siurbliuoti, valyti dulkes nuo visų paviršių, audeklų, stebėti ar gyvūnėlio oda nepleiskanoja, stebėti išmatas ar neatsiranda gyvių, jo sveikatą, ir kam visa tai...
*

O kam tas gyvunu ismatas stebeti? Del kirmeliu? Jei gyvunas naminis, tai jis turi buti ir paskiepytas, ir vaistai nuo kirmeliu reguliariai duodama. Bent jau musu katinas minimum viena karta per metus pasirodo pas veterinara, kas tris menesius duodam vaistu nuo kirmeliu, yra priziurimas ir mylimas. As kai augau, mano tevai tikrai nei skiepijo, nei vaistu nuo kirmeliu dave katinam, bet as uzaugau ir nieko man nenutiko. Taip kad nereikia lialia... O siurbliuoti ir tvarkytis kambarius... hmm, jus vaiku turite? ax.gif Kai vaikai namie, net jei ir nera gyvunu namie, vis tiek reikes siurbliuoti kiekviena diena, nebent jus laaaabai griezti tevai, kuriu vaikai sedi maniezuose, kad tik kambario neprisiuskslintu 4u.gif biggrin.gif Maniske dar tik 9men, bet seiliu del dantu dygimo nespejam nuo grindu valyti, keturiom varo ir jei tik ka pasiekia meta ant grindu.. taip kad, tvarkomes kiekviena diena. Galiu net pasakyti, kad musu katinas zymiai svaresnis nei mazoji siuo augimo periodu biggrin.gif
žostautė
QUOTE(Ganimedas @ 2011 03 04, 17:19)
*

Na nejuokinkit biggrin.gif Kaip dažnai pati/pats geriate vaistus nuo kirminų pvz? biggrin.gif Normaliai laikomas šuo reguliariai nukirmėlinamas, gauna priemonių nuo galimų išorės parazitų, o va tetutės giminaitės, katroms būtinai reikia kūdikėlius čiupinėt ir bučiuot, tai dar neaišku kokio švarumo. Ridikėlį tiesiai iš daržo išsirovę, į kelnes patrynę ir suvalgę esam daugelis, kaip ir braškę tiesiai nuo krūmo - tad dar neaišku kas ten gero pas pačius gyvena biggrin.gif Va jei jums atrodo, kad gyvu padaru rūpintis nebūtina, tai gal ir nešioja jis tada parazitus ar ką ten - bet tokiu atveju jo nereikia laikyt nepriklausomai nuo to, turit vaikų ar ne.
Montekrista
Puikiai gyvena šuo ir vaikas, nereikėjo jokių ypatingų saugos priemonių.
O katės būna labai geros, vienų pažįstamų katiną vakas tampydavo kaip nori, o ūsuotasis tik prie jo kojyčių miegodavo, saugodavo.
Nightmoon
mes Turim vokiečių dogą, neseniai isigijom Juodaji terjerą. kol dukryte mazute buvo dogas baidėsi jos nedrįso prieiti taciau veliau kai prinešdavom ja uostydavo, suklusdavo jei verkdavo. Eme merga sliauziot guldėm šunį kad ramiai gulėtu ir priprastu prie "nauju dukrytes judesiu". Dabar merga jau ir uz ausu ji pataso ir uz snukio ir paglosto ir puikiai sutaria. (mums metukai) apie alergijas ar susirgimus jokiu nebuvo uzuominu smile.gif manau augant su gyvunu vaikas imuniteta igyja tam tikra irgi. 4u.gif ax.gif
L*A*K*Š*M*I
Mūsų šeimynoje pirma atsirado šuo kartais ir pajuokajama,kad kalyte pirmas vaikas lotuliukas.gif Toks sprendimas buvo sąmoningas nors laukiausi ,buvo šeštas neštumo mėnuo ir nusprendėm su vyrų,kad šuo turi atsirasti iki vaikui gimus tam ,kad demėsi, auklejima taip pat pripratima prie šeimos narių išgauti per likusi laikotarpi iki atsiradus vaikui.
Vėliau nuo pat pirmujų dienu leidau šuni kontaktuoti su vaiku,buvo ne karta kaip šuo aplaižė ar kitaiįp iš didelės meilės ir draugystės liete žaidė su vaiku ir nemačiau tame nieko blogo o tik gerą, ir betarpiška meilė ir atsidavima smile.gif
Po dar vienerių metu apsigyveno ir katė thumbup.gif kuriai ir šitai murkėi buvo užleista vieta širdyje visiems šeimos nariam,matau ir žinau kad nuo to pvz.šuniui tik geriau o vaikui iš viso nuostabu.neauga vieniša.Taigi mano nuomone gyvūnai ir vaikai ne tik puikiai sutaria bet ir labai daug teigiamu dalykų atneša. smile.gif
Elee
Na jau kažkada rašiau čia, bet tada tik laukiausi. O dabar kai jau turiu savo vyrą pipirą ant ranku,galiu dar ramiau sakyti,kad aš tik už ai,kad vaikas augtu kartu su gyvūnėliu bigsmile.gif Gera žiūrėti kaip šuo saugo vaiką ir kaip vaikui įdomu apžiūrėti, patyrinėti šuniuką. Laukiu kol paaugs ir galės kartu žaisti thumbup.gif
jola08
Mes taip pat laikom suni, jau musu suniukui 10 metu mirksiukas.gif , ir su dukra uzaugo nuo pat mazens, ir apsikabina ta suni ir pabuciuoja ,ir labai prisirisusi prie suns ir baisu pagalvoti kai ateis ta diena kai pastips sunelis blink.gif asaros upekiu tekes
Ella75
Taip jau gavosi, kad kai pagimdziau namie buvo 2 sunis. Vienas musu ir vienas draugu laikinai. Kai parsiveziau leliuka musiske nebuvo labai patenkinta, o draugu suo iskarto labai draugiskai domejosi klikianciu rutuliuku..Viskas buvo labai gerai, jokiu konfliktu. Kai vistydavau, mankstindavau leliuka, abudu sunys sededavo sale ir vis palaizidavo kojite ar rankyte..Paskui draugai savo suni pasieme( tai buvo bokseris), o mano kokerspanielis visada labai mylejo ir saugodavo vaika. Ir vaikas del zaidimu su sunim ant gridu pradejo anksciau bendraamziu ropuoti o po to ir vaiksciuoti..
pukuotukas14
Pries isigyjant bet koki gyvuna reikia laaabai gerai viska apgalvoti,sudet visus pliusus ir minusus,nes oi bus vargo paskui doh.gif
Neturim jokio gyvuno ir neplanuojam tikrai schmoll.gif Nebent turetume nuosava nama,tikrai suns,vokieciu aviganio noreciau wub.gif ir siamo katino thumbup.gif
Bet bute schmoll.gif
dainele
Aciu labai uz uzvesta tema. 4u.gif
Perskaiciau visas jusu mintis, nes man dabar irgi aktualu suns elgesys po naujagimio atejimo i pasauli.
Mes turime mazdaug 6m. vyr. lyties rotveileri. Elgiames kaip su seimos nariu: mylime ir juo rupinames. Ir nuosirdziai lepiname.
Suo yra labai didelis, stiprus ir labai prisirises prie manes. Visa diena praleidziu su juo: nuo rytinio pasivaiksciojimo, "dirbam" kartu, t.y. turiu galimybe suni atsivesti i savo darbo vieta ir griztam su "kolega" kartu vakare namo. Vnz, suo yra judanti spinta. Su vyru bendrauja irgi mielai, bet jau kitaip - abu jie viens kitam "laisvalaikio praleidimui" smile.gif

Dabar laukiuosi. Pergyvenu, kad sugrius mano suns rutina, sumazes zenkliai demesio mano "versiukiui", ir jis del to labai pergyvens ir stresuos. rolleyes.gif

Aisku, jis manes besalygiskai klauso, zino, kad as jo alfa ir be jokiu zodziu, o is zvilgsnio zino, ka reikia/galima/ daryti ir elgtis.

Jis pas mus "senbernis". Kadangi mums ateinantis naujagimis bus pirmas vaikas, o "versiukiui" irgi pirmas patyrimas su naujagimiu, tai striokavoju del abieju: del vaiko rytinio miego/zindymo, suns rytinio pasivaiksciojimo=mano rytinio pasibegiojimo, del darbo dienos grafiko ir t.t.

Vnz, prirasiau paklode, suni myliu be galo, jis prie manes irgi nuolankiai ir nuosirdziai prisirises. Baime mane ima del jo, ne del to, kad jis labai "uzsistresuos", bet kad nezinau as jo gyvenimo istorijos iki ateinant i musu seima. Mes ji paememe is prieglaudos pries du metus, kai jis jau buvo susiformaves ir suauges suo. Jam buvo apie 4metus. Tai bijau, kad jam kokie "negeri" prisiminimai ar baimes vel buti paliktam vienam gali sukilti ir jis gali pradeti elgtis agresyviai ar nenumanomai. g.gif

Tai va tokios baimes mane kankina del to savo rotveilerio "versiuko" rolleyes.gif

Elee
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 05 22, 14:02)
Pries isigyjant bet koki gyvuna reikia laaabai gerai viska apgalvoti,sudet visus pliusus ir minusus,nes oi bus vargo paskui  doh.gif

*

Pas mus tai niekas nepasikeitė visai g.gif Ta prasme nieko naujo nedasidėjo, kad būtų vargas bigsmile.gif
Beža
Prieš gimstant sūneliui,turėjom su mb šunį ir katę,po gimdymo ir paaugus vaikui niekas nepasikeitė g.gif šuo mažiukas (taksiukas) labai draugiškas su vaiku,katė pirmas vaiko vaikščiojimo dienas ji apeidavo iš tolo (tokį lanką aplink vaiką darydavo doh.gif ) bet dabar sūnui dveji ir jokių problemų nėra mums,gyvenam visi gražiai thumbup.gif
greta119977
QUOTE(eta @ 2003 10 21, 23:22)
Sveikos, mamos. Turiu problemėlę, laikom šuniukę, ji siaubingai prie manęs prisirišus ir visiems manęs pavydi. Ji įsivaizduoja, kad aš jos mama. Ką reikės daryti kai gims vaikutis? Gal kas susidūrė su panašia problema?
*

Labai negerai, kad šuniukė šeimoje atsirado prieš vaiką. Dar blogiau, kad ji labai pavydi ir laiko jus savo mama. g.gif Kiek žinau šunį reikia įleisti į namą, butą ar kitur (kur gyvenate) paskutinį, nes jei taip nepadarysite ir jis pamatys kaip kažkas į butą įeina po jo (ypač mažas vaikas) jis jausis viršesnis už jį. Patys šunio neturime, bet turime katiną ir norime įsigyti šunį. Bet negalėčiau pasakyti, kad aprašytas veislės charakteris atitinka tą veislę, nes pvz mūsų katinas turėtų labai nemėgti mažų vaikų, o aš turiu dukrą, jei jau 13 metų, bet kai jį nusipirkom jei buvo 6-7 ir tas katinas (jo vardas Pakis) labiausiai prie jos prisirišo. Sakytum ji labiausiai juo rūpinasi, labiausiai myli, kad taip yra, bet kad ir kaip keistai tai skambėtų aš rūpinuosi juo tikrai ne mažiau negu ji, gal netgi daugiau. Ir šiaip Pakis labai liūdi kai ji išvažiuoja, miega ant jos lovos vienas (o šiaip visada miega su ja), o kai ji grįžta būna labai linksmas ir jai labai meilinasi. smile.gif
LaToja
QUOTE(žostautė @ 2011 03 04, 23:36)
Na nejuokinkit biggrin.gif Kaip dažnai pati/pats geriate vaistus nuo kirminų pvz? biggrin.gif Normaliai laikomas šuo reguliariai nukirmėlinamas, gauna priemonių nuo galimų išorės parazitų, o va tetutės giminaitės, katroms būtinai reikia kūdikėlius čiupinėt ir bučiuot, tai dar neaišku kokio švarumo. Ridikėlį tiesiai iš daržo išsirovę, į kelnes patrynę ir suvalgę esam daugelis, kaip ir braškę tiesiai nuo krūmo - tad dar neaišku kas ten gero pas pačius gyvena biggrin.gif Va jei jums atrodo, kad gyvu padaru rūpintis nebūtina, tai gal ir nešioja jis tada parazitus ar ką ten - bet tokiu atveju jo nereikia laikyt nepriklausomai nuo to, turit vaikų ar ne.
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Mano suneliui 4 menesiai, gyvenam name, turim jorka, anglu buldoge, belgu avigani- malinua, ir paprasta katina (ai, dar akvariuma) sunys gyvena namie, jokiu voljeru neturim, yra kambariniai. Nuo pat pirmos parsivezimo dienos leidom sunim susipazinti su nauju gyventoju, visi prieme ramiai, lyg ir zinodami jau, kad bus pagausejimas. Is pradziu atsargiai elgiausi, priziurejau, stebejau sunu rekcijas, labiausiai bijojau del aviganio, nes jis grynai mano suo, visada budavo su manim, miegojo prie mano lovos, net i vonia eidavo kartu, kaip seselis koks man jis,mano meile didzioji, wub.gif tai bijojau, kad neuzpavydetu. Bet sitas suo super protingas is karto suprato, kad tai naujas seimos narys ir ji reikia gerbti bei saugoti. Dabar is ryto ibeges i kambari pirma lekia ne pas mane, o prie Mazvydo, stengiuos neleisti, bet vis tiek nutaiko proga, kad lyztelt jam per koja, ar pakausi doh.gif lotuliukas.gif O tada tik pas mane. O jau kai vaikas verkia...neimanoma, nes suo is karto staugt pradeda, atlekia, kaukia, ziuri i mane tokiom aklim, lyg as kalta, lyg ta vaika skriausciau, nu geros jis sirdies, negali pakesti vaiko verkimo blink.gif
O va ziuriu Mazvydukui jau 4 menesiai ir jau pradejo rimtai dometis sunimis, is pradziu tik stebedavo, o dabar kai Brutas- didysis musu belgas kur salia sedi, tai tuoj stengiai paciupti, tik capt su rankyte i gaurus ir pesti, tada aisku ranka pilna plauku, reikia eiti plauti, vis tiek pirstai siam amziui visada burnoj. Su naminiais gyvunais minusas tik tas, kad biski daugiau darbo del tvarkos, na kad ir tas ranku plovimas, kai suni vaikas ciupineja, ar kai suo rankas priejes palaizo, nes 4 men kudikis vis tas rankas sau i burna po to kisa, na ir grindis reik labai d
aznai plauti, nes 3 sunys vis tik seriasi, o kai prades lelius ropoti, teks ypatingai daug demesio tvarkai skirti. Bet man visa tai niekis, palyginti su tuo nuostabiu vaizdu kaip mano vaikas su sunim bendrauja ir matyti ta nuostabu rysi jau nuo tokiu ankstyvu jo gyvenimo dienu. Beja, dziaugiuosi, kad ir suo jau 2 metus rudeni tures, tai jau to proto yra, tinkamas amziaus skirtumas tarp ju smile.gif
Tik va katinui prie vaiko lysti neleidziu, nes tas neaisku kur valkiojasi, namo grizta tik paesti, dykaduonis. Del manes jo namie galetu is vis nebuti, as tik uz sunis. Arba bent tokius gyvunus, kurie ne tik paesti ateina schmoll.gif
user posted image
kantrilot
Gal yra laikanciu seska ir turinciu mazu vaiku? Pas mane kate ir seskas, del kates nebijau, bet va del sesko.. verysad.gif
Ir kudikelis jau maziau nei po menesio gims smile.gif
Reika
QUOTE(kantrilot @ 2011 08 30, 19:37)
Gal yra laikanciu seska ir turinciu mazu vaiku? Pas mane kate ir seskas, del kates nebijau, bet va del sesko.. verysad.gif
Ir kudikelis jau maziau nei po menesio gims  smile.gif
*

teko skaityti delfyje straipsni,kad seskas apgrauze kudikiui pirstus.
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusik...-kudiki-59-1004
http://www.delfi.lt/news/daily/crime/namin...s.d?id=46683199
ok pasirodo keli tokie atvejai buvo
kantrilot
Kosmaras kazkoks verysad.gif
Musiskis siaip nekanda visai mums, bet kas ten zino kas gali gyvunui uzplaukt.. verysad.gif
Ratukas
Musu suniukas yra geriausia vaiko draugas - vakaru skotijo baltais terjeras.
Ypatingos kantrybes ir gerumo suo. 4u.gif
Agniese
QUOTE(LaToja @ 2011 08 30, 12:25)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Mano suneliui 4 menesiai, gyvenam name, turim jorka, anglu buldoge, belgu avigani- malinua, ir paprasta katina (ai, dar akvariuma) sunys gyvena namie, jokiu voljeru neturim, yra kambariniai. Nuo pat pirmos parsivezimo dienos leidom sunim susipazinti su nauju gyventoju, visi prieme ramiai, lyg ir zinodami jau, kad bus pagausejimas. Is pradziu atsargiai elgiausi, priziurejau, stebejau sunu rekcijas, labiausiai bijojau del aviganio, nes jis grynai mano suo, visada budavo su manim, miegojo prie mano lovos, net i vonia eidavo kartu, kaip seselis koks man jis,mano meile didzioji, wub.gif  tai bijojau, kad neuzpavydetu. Bet sitas suo super protingas is karto suprato, kad tai naujas seimos narys ir ji reikia gerbti bei saugoti. Dabar is ryto ibeges i kambari pirma lekia ne pas mane, o prie Mazvydo, stengiuos neleisti, bet vis tiek nutaiko proga, kad lyztelt jam per koja, ar pakausi  doh.gif  lotuliukas.gif  O tada tik pas mane. O jau kai vaikas verkia...neimanoma, nes suo is karto staugt pradeda, atlekia, kaukia, ziuri i mane tokiom aklim, lyg as kalta, lyg ta vaika skriausciau, nu geros jis sirdies, negali pakesti vaiko verkimo  blink.gif
O va ziuriu Mazvydukui jau 4 menesiai ir jau pradejo rimtai dometis sunimis, is pradziu tik stebedavo, o dabar kai Brutas- didysis musu belgas kur salia sedi, tai tuoj stengiai paciupti, tik capt su rankyte i gaurus ir pesti, tada aisku ranka pilna plauku, reikia eiti plauti, vis tiek pirstai siam amziui visada burnoj. Su naminiais gyvunais minusas tik tas, kad biski daugiau darbo del tvarkos, na kad ir tas ranku plovimas, kai suni vaikas ciupineja, ar kai suo rankas priejes palaizo, nes 4 men kudikis vis tas rankas sau i burna po to kisa, na ir grindis reik labai d
aznai plauti, nes 3 sunys vis tik seriasi, o kai prades lelius ropoti, teks ypatingai daug demesio tvarkai skirti. Bet man visa tai niekis, palyginti su tuo nuostabiu vaizdu kaip mano vaikas su sunim bendrauja ir matyti ta nuostabu rysi jau nuo tokiu ankstyvu jo gyvenimo dienu. Beja, dziaugiuosi, kad ir suo jau 2 metus rudeni tures, tai jau to proto yra, tinkamas amziaus skirtumas tarp ju  smile.gif
Tik va katinui prie vaiko lysti neleidziu, nes tas neaisku kur valkiojasi, namo grizta tik paesti, dykaduonis. Del manes jo namie galetu is vis nebuti, as tik uz sunis. Arba bent tokius gyvunus, kurie ne tik paesti ateina  schmoll.gif
user posted image
*

Fainai jus cia paraset thumbup.gif
Ir as tokios nuomones, man irgi nuostabu matyti, kaip mazylis bendrauja su sunim, turim dideli avigani, nuostabiai protingas suo, labai myli vaikus, supranta kada vaikas gali skaudziai papest, tai atsargiai pasitraukia, o kai verkia puola laizyt, zinoma po tokios aukles reikia vaikuti nupraust biggrin.gif
Ramunita
man tai be galo juokingai(šiaip norėčiau rašyti kitą žodį) atrodo,kai į temą apie vaikus ir naminius gyvūnus ateina neturintys tų gyvūnų ir kad aiškina apie ligas,sako deliotis pliusus minusus ir grąsina būtais nebūtais vargais smile.gif būūūūūūsmile.gif ir dar sako-pasiskaityk kaip šuo vaiką apkandžiojo ar dar ką smile.gif
nu tai aš tada galiu prikelt straipsnių kaip vaikai tėvus nužudo,vat cool.gif tai gal tada nereik tų vaikų? arbagaliu prirašyt planuojantiems antrą vaiką,kaip bus baisu,kaip tie vaikai mušis ikikraujų ir t.t.,nes nu...gi būna toių atvejų unsure.gif
šiaip suprantu,kad yra žmonių,tiesiog nenorinčių turėti gyvūno,bet kai ateina ir pradeda gazdinti visokiom ligom ir traumom,tai nu doh.gif
mes turim katę,pūkuotą,šeriasi nemažai,bet kasdien tikrai neplaunu aš tų grindų. vaikas sveikas,sloga sirgęs 2 kartus po 3 dienas. Sloga truko po 2-3 dienas. Vaikui kitą pirmadienį metai wink.gif Šiaip neauginu vaiko šiltnamį,neplaunu rankų 10 ir daugiau kartų per parą,katės nepagauna,ji jo vengia.
smiler
QUOTE(Ramunita @ 2011 09 18, 19:34)
man tai be galo juokingai...
*

thumbup.gif As ta pati manau thumbup.gif Dukrytuke jau katina ir pagauna, bet ranku kiekviena karta vis tiek neplaunu, tada jau paprasciau butu netureti gyvuno, nei kad plauti kiekviena karta jai nuciupus katina lotuliukas.gif Grindu taip pat nesiurbliuoju kiekviena diena. Katinas miega pas mazaja lovoje nuo pat jos gimimo. Kiek variau ji is jos lovytes, nu neina nors ka. Tai taip ir palikom. Niekada nera uzgules (o to tai prisiklausem kad katinai gulasi ant kudikiu ir juos taip uzdusina), niekada nera ikandes ar ibrezes. Dabar dukryte jau pilnai vaiksto, prieina prie to katino, tai dabar jau dukryte auklejam, kad negalima katino pesti, musti, tasyti, o reikia glostyti. Dukryte jokios alergijos neturi, dar nesirgusi. Beje, dukrytes pirmas zodis buvo "kate" biggrin.gif Taip kad, as tik uz gyvunus thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.