Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
muter
QUOTE(semicvetik @ 2006 06 30, 09:12)
Kaip jums visoms gerai,kad jusu suniukai liko geranoriski po mazylio atsiradimo...O mes dabar sedim su vyru ir verkiam abu,nes nezinom ka daryt...Turim nerealu suniuka - bernu zenenhunda,kalyte,tikra grazuole,grazesnio suns dar nesu maciusi.Ji-visu numyletine ir "islepinta"ir labai myli "tetuka"-mano vyra. Kai pries menesi parsivezem dukryte,suo lyg ir gerai ja prieme,jei mazyle suverkdavo-begdavo prie lovytes,kviesdavo mus,bet po kazkiek laiko pradejo ugzti(ir labai gresmingai)ant manes.Tas urzgimas jai uzeidavo dazniausia kai as kazka  veikdavau su vaiku ir buvau netoli tetuko. O pries kelias dienas ji mane uzpuole...Viena laime,kad vyras buvo salia(Aciu Dievui),ikiso savo ranka vietoj mano kojos,ta ta greit apsiramino,bet vistiek ji apkandziojo(turbut mane kad cia mano ranka). Nuo to vakaro sedi prirista.Ziauriai liudnom akim...Bet vakar ir ant tetuko urzge. As jos laaaabai dabar bijau,o net baisu pagalvot kas gali buti kai mazyle paaugs...O gyvenam vieno kambario bute ir kol kas neturim kur detis ir nezinom ka daryt,nes ta grazuole vis tiek mylim,ir dabar bijom abu....Turbut cia vienintelis toks atvejis kad bernu zenenhundas pultu zmogu...
*

jetau kaip baisu,musu kurcias bokseris,tai ir labai bijau,nes nei pasakyti jam nei paaiskinti....
juratux2004

QUOTE(vikute30 @ 2006 04 01, 11:08)
Sveiki. Mano namuose buvo panaši situacija . Laikome šunį ir gan didelį. Visi įrodinėjo, kad šuniui ne vieta prie mažo vaiko. Maža kas. Pradžioje baiminausi, kaip viskas bus. O šunelio gaila...Kaip ne kai 5-ti metai ėjo. g.gif  Bet laikas viską parodė. Kai mažyli parsivežėme iš ligoninės namo, savaitę šuo girdėjo tik leliaus garsus. Po savaitės oficialiai pristatėme  biggrin.gif . Apsiuostė ir to pirmam kartui pakako.Nuo tos dienos rodžiau vaikelį kiekvieną dieną.  Pradžioje labai stipriai reagavo į vaiko verksmą, o laikui bėgant nusiramino. Dabar 6 mėnuo Nojukui, didesnės laimės vaikui nereikia. Kai pamato šunį krykštauja, cypauja, juokiasi, griebia už ausų. Ir šuo puikiai sutaria, tiesa nuo tampymu už ausų bando išsisukti biggrin.gif. Aš Manau vaikai augdami su gyvūnėliais yra atsparesni ir jų vystimasis yra spartesnis. Sekmės busimai mamytei ir stiprybės bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif Pas mus vokiečių aviganis. Tik supažindinom mes jį su nauju gyventoju iškart. Ir visą laiką labai gyrėm ir niekad nebarėm ir nevarėm tolyn nuo vaikiuko, kad nesijaustu atstumtas ir nemylimas.

QUOTE(vaida m @ 2006 04 01, 11:15)
... tik maža problemikė, kad triukšmadarys smile.gif vat dėl to labiausiai ir nerimauju...
*

Čia tikrai problema. Visad labai pergyvenu ir bijau, kai staiga šoniui sulojus vaikiukas išsigąsta ir krupteli... verysad.gif
Minna
QUOTE(Taide @ 2006 06 28, 16:11)
Šuo mūsų šeimoje gyvena jau seniai. Kai gimė sūnus buvo truputi neramu, kaip ji reaguos. Pirmomis dienomis, gal ir buvo kiek įsižeidus, kad jau ne ji pati mažiausia-mylimiausia. Ignoravo kūdikį, lyg jo nė nebūtų. Dabar jau apsiprato, sėdi prie maitinimo kėdutės ir laukia gardžių kasneliu. Sūnus visas nušvinta, kai šunį pamato, o kai nusisuku meta jam maistą iš rankutės. Tik kai sūnelis verkia kalytė išeina iš kambario.
*

pas mus rotveilere tai atvirksciai ne bega lauk is kambario, kai verkt pradeda, o atvirksciai atbega ir pradeda kojas laizyt, mazdaug nu neverk gi tongue.gif kai parsivezem vaikiuka, tai gulejo visa diena vonioj ir drebejo, kazkoks nervinis stresas suniui buvo, po to po biski, po biski ir dabar labai gerai jie sutaria thumbup.gif , tik nesileidzia kamuojama, kai tik sunus prie jos, jinai bega lauk, kad tas jos nenupesiotu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
K.KEITE
turime kokerspanieli,bet matau kad suo dar negali priprasti prie kudikio schmoll.gif .dukrytei jau eina 5 menuo.suo labai atsargus,i musu kambari neina tupi prie slenkscio arba guli.jei nusinesu i kita kambari prieina pauosto ir bega i savo guoli.is tolo stebi kaip zaidziu su dukra,bet jei nesu ja artyn iskarto slepiasi.gal kai mergaite bus didesne jis jos nebijos? g.gif
besiba
labai gerai sutaria thumbup.gif thumbup.gif pradzioj pratinom suni prie jos, vis dar visai amza atnesdavom, dudoavom apuostyt ir sakydavom, kad cia nauja tavo drauge, ji gera ir pan... dabar neispasakyti draugai..ir mazajai jis labai labai, ir suniui. beja, pas mus nemazas suos -vokieciu aviganis wub.gif
awiux
mes turim mažiuką šuniuką, bet tokios veislės kuri nelabai myli vaikus-na taip sakoma...bet pakolkas problemų nėra/tfu tfu tfu/...tik apuosto, o kai verkia kalytė labai nerimauja,puola į kambarį žiūrėt kas nutiko blink.gif ...va kai mažė paaugs-tada laikykis šunie biggrin.gif -turbūt nutampys už ko tik įmanoma ax.gif
opium
beveik šešerius metus augimon basetukę. Gimus mažei, kalytė grįžo pas tikruosius šeimininkus, bet visgi neretai ir dabar tenka šuneliu pasirūpinti. Tai atėjusi į mūsų namus, pirmiausia aplaksto kambarius, apuosto vaiko lovytę, kėdutę, kitus jos daiktelius, jei pasiekia, ir pačią mažę , po to prigula prie dukros lovytės ir taip praleidžia daugiausia laiko. Jei mažė suverkia, yuoj pat sunerimsta, o būdama kitam kambary, tuoj bėga į mažosios kambarį. Bėda, tik ta, kad labai garsiai loja, tai mažė keletą kartų išsigando iki ašarų. Kiek įmanoma, stengiamės sutramdyti kalytę, bet deja.... verysad.gif Kol kas mažė ja nesidomi, pamatysim , kaip bus toliau
banni
šuniuką turim ir mes.buvo padykus kvaila kalytė su tvirtu charakteriu ir savo nuomone laugh.gif kai mažius pilvely spardydavos ir neleisdavo miegot,šuo palaižydavo pilvelį ir tada visi miegodavom thumbup.gif
iš ligoninės su mažium grižau po pusantro mėn,tai šuniui iškart leidau apuostyti.ir iškart ji tapo labai protinga ir rūpestinga auklė-visada šalia,jei tik leidžiu tai laižo vaiką kur tik pasiekia,jei verkia pribėgus prie lovelės pažiūri ir įsikandus man i kelnes tempia prie vaiko lotuliukas.gif jau tuoj sūnui 6mėn ir jie su šuniu nuostabūs draugai,jei tik nematau - susiraito į jo lovytę prie kojų.nuo svečių ir lankytojų tebesaugo nuo pat pirmos dienos-būna šalia,o jei žmogus nepatinka - urzgia kai artinas prie vaiko.manau kad jie ir toliau draugaus,nes vos tik sužinojau kad laukiuos iškart įsigijau šuniuką thumbup.gif
Paranormali
QUOTE(semicvetik @ 2006 06 30, 08:12)
Kaip jums visoms gerai,kad jusu suniukai liko geranoriski po mazylio atsiradimo...O mes dabar sedim su vyru ir verkiam abu,nes nezinom ka daryt...Turim nerealu suniuka - bernu zenenhunda,kalyte,tikra grazuole,grazesnio suns dar nesu maciusi.Ji-visu numyletine ir "islepinta"ir labai myli "tetuka"-mano vyra. Kai pries menesi parsivezem dukryte,suo lyg ir gerai ja prieme,jei mazyle suverkdavo-begdavo prie lovytes,kviesdavo mus,bet po kazkiek laiko pradejo ugzti(ir labai gresmingai)ant manes.Tas urzgimas jai uzeidavo dazniausia kai as kazka  veikdavau su vaiku ir buvau netoli tetuko. O pries kelias dienas ji mane uzpuole...Viena laime,kad vyras buvo salia(Aciu Dievui),ikiso savo ranka vietoj mano kojos,ta ta greit apsiramino,bet vistiek ji apkandziojo(turbut mane kad cia mano ranka). Nuo to vakaro sedi prirista.Ziauriai liudnom akim...Bet vakar ir ant tetuko urzge. As jos laaaabai dabar bijau,o net baisu pagalvot kas gali buti kai mazyle paaugs...O gyvenam vieno kambario bute ir kol kas neturim kur detis ir nezinom ka daryt,nes ta grazuole vis tiek mylim,ir dabar bijom abu....Turbut cia vienintelis toks atvejis kad bernu zenenhundas pultu zmogu...
*

g.gif Tai tikriausia cia naturalus suns pavydas, nes jau demesys ne jai tenka o naujai gyvybei, taip kad gyvulys visad ir liks gyvuliu.
Nors mes turejom prancuzu buldoga, pavydas ir buvo, ypac kai mazius is jo lekstes pavalgyt bande, bet siaisp jis draugiskas buvo , bet jau plaukai, tai doh.gif
ELLADDA
QUOTE(eta @ 2003 10 22, 01:22)
Sveikos, mamos. Turiu problemėlę, laikom šuniukę, ji siaubingai prie manęs prisirišus ir visiems manęs pavydi. Ji įsivaizduoja, kad aš jos mama. Ką reikės daryti kai gims vaikutis? Gal kas susidūrė su panašia problema?
*

4u.gif Mūsu šuo atsirado kai jau mažoji buvo 2 metų,tai sutarė puikiai,ir šuo augo ir vaikai,iki dabar neišskiriamas šeimos narys.DRAUGĖ TURĖJO PEKINUKA,KAI PASGIMDĖ KŪDIKĮ,TAI ŠUNĮ SUPARALYŽAVO.
awiux
maniškė auga su šuniuku ir pokolkas lygtais nieko...jai labai patinka į ją žiūrėt,bet net neįsivaizduoju kas bus kai pradės ropinėti blink.gif ...šakės šuniui doh.gif
Isila
QUOTE(awiux @ 2006 08 13, 21:12)
maniškė auga su šuniuku ir pokolkas lygtais nieko...jai labai patinka į ją žiūrėt,bet net neįsivaizduoju kas bus kai pradės ropinėti blink.gif ...šakės šuniui doh.gif
*

mano jau ropinėja, tai aprisižiūriu labai daug juokingų situacijų. Tiesą sakant, ir ropot išmoko per šunį, labai jau norėjo paskui augintinį vaikas lotuliukas.gif o dabar duodasi abu keturiom, žaidžia thumbup.gif
gatopreto
QUOTE(Adile @ 2005 06 17, 23:41)
O siaip tai pirma reikia vaika, paskui suni isitaisyt... nes kitaip suva vaika atseit laiko zemesniu uz save seimos nariu ir t.t. 

Nebūtinai. Svarbu tik leisti šuniui suprasti, kad vaikas po "vado" sparneliu.
1234567
Na mums su šuneliu problemų nebuvo thumbup.gif Dar man nestuke.gif bebūnant, dažnai šalia pilvo gulėdėvo, šildydavo bigsmile.gif Nors truputį bijojau, kas bus mažiukui gimus, bet kai grįžom namo su 2.gif: pamačiau, kad viskas gerai.
Kol mažius visai kūdikis buvo, šuo tik ateidavo ir į jį žiūrėdavo. O dabar doh.gif Duodas abu po namus, žaidžia. Visą laiką stebiu, kad netyčia kas neatsitiktų, bet šunelis labai pakantus, būna ir ūsus sūnus bando nuraut ir už uodegos timpteli, o šuo tik cypteli, bet nieko nedaro. Dabar išmoko kartu kamuoliu žaist bigsmile.gif Tai kol neatsidūksta kartu, galiu būt rami....

Ir šiaip mažiuką labai saugo, neleidžia svetimiems prie vežimėlio net priet, kol nepamato, kad aš leidžiu. Jei sūnus užmiega mūsų lovoj - šuo atsigula šalia, ir saugo, kol prabus.
ziza
Šunys gi, irgi turi savo charakterį ir pagal vieną šunį apie visus spręsti negalima. Manau, kad jei šeimininkai užtektinai skiria dėmesio šuniui ir šuo žino savo vietą namuose, tai viskas bus čiki, bet jei šuo išpęstintas ir šeimininkai šoka pagal šunio dūdelę, tai iš šuns galima tikėtis visko.
Inesute J
QUOTE(eta @ 2003 10 21, 23:22)
Sveikos, mamos. Turiu problemėlę, laikom šuniukę, ji siaubingai prie manęs prisirišus ir visiems manęs pavydi. Ji įsivaizduoja, kad aš jos mama. Ką reikės daryti kai gims vaikutis? Gal kas susidūrė su panašia problema?
*

Mes šuniuką įsigijome jau gimus vaikučiui. Tai tikrai nuostabi draugystė, Mūsų šuo sūnelį saugo, neprileidžia jokio svetimo žmogaus... užtai mažasis jį labia noriai į lauką padeda išvesti, ryte pašeria, su juo žaidžia... thumbup.gif
*#Orinta#*
Mano maze taip pat uzaugo su suniuku ir nieko irnesakyk.gif Suni isigijom kai tik gime mano mazyle (tiesa mama isigijo,mes tada dar pas ja gyvenom) taigi jie abu kaip ir uzaugo.Problemu jokiu nebuvo.
Aisku cia priklauso ir nuo suns kaip jis priima vaika g.gif
Eclair
Mes isigyjom suni, o po dvieju savaiciu suzinojom kad laukiames pirmagimes 4u.gif .
Dabar man siuniuko gaila verysad.gif , mazoji tiesiog tyciojasi, ka nori ta daro, o musu kalyte pasiduoda! (nors suniukas nemazas, vokieciu avigane)
Brūkšniukas
Sena tema, bet aktuali biggrin.gif Mes turime keturmetį berną, metų nedidelę kalytę ir keturių mėnesių katytę. Gražus vaizdas būna kai visi draugiškai po miega pietų miego. Ir manau, kad vaikas, augdamas su gyvūnais bus atidesnis ir supratingesnis mažesniems - galgi neskriaus? Šiaip vyras su šunimis užaugau, aš su katėmis, šuniu, na ir vištomis, tai man kitokie namai tušti būtų. Dabar visi laimingi, tik kad priežiūros daugiau. 4u.gif
Gegas
is pradziu bijojau, nes musu tevu suo brolio mergaitei ikando dar visai maziukei ~ metuku doh.gif (ir dar kas -kolis blink.gif )
mes turim vokieciu avigane, bet tikrai labai graziai bendrauja lotuliukas.gif rytais ileidziu pries kambariu plovima i kambari, tai buna cirkai: kalyte atimineja mazosios maista, mazoji jai akis ir dantis apziurineja ir sako ooooo rodydama i dantis biggrin.gif , tada bega ziureti mano dantu bigsmile.gif
labai graziai bendrauja, ko nepasakyciau apie savo pasikelusia kate blink.gif
Medeina25
Man šuo ir vaikas - du nesuderinami dalykai blink.gif Aš ir pati nei šunų, nei kačių nelabai mėgstu, tad ir vaiko nepratinu.
septintaske
Mes irgi turejom suniuka - pekinuka, bet visai nepiktybini, nors dauguma tokiu buna. Tiesa pasakius suniukas aisku pasikeite po mazylio apsigyvenimo namuose, pajuto, kad jam demesio sumazejo, bet as tvirtai zinojau, kad jis jam nieko padaryt negaletu, netgi priesingai mazylis paauges noredavo pabendrauti su juo, o sis apeidavo ji saugiu atstumu. Mums didziausia problema tapo suniuko serimasis, kai paaugo mazylis. Atejo ropojimo metas, o utent pekinukas seriasi siaubingai, isplauk grindis, o jis nors ir issukuotas, praejo, pasipurte ir vel baisu. Taigi nenorejom savo mazylio auginti ant lovu ir ant ranku, tai teko atiduoti suniuka atgal is kur pasiiemem (is vyro tevu, jis ten gal pora menesiu augo). Dziaugiuosi, kad neteko kazkur svetimiem zmonem atiduoti, o grizo i jam pazistama aplinka, bet vis tiek suniukui stresas, priprates jis prie musu, kai griztam, soka i masina ir nori vaziuoti kartu. Dabar jau tikrai pries laukdamasi mazylio, suniuko neisigyciau, bet kokiu atveju, vaikiukas svarbiau.
Isila
QUOTE(septintaske @ 2006 11 16, 15:30)
Mes irgi turejom suniuka - pekinuka, bet visai nepiktybini, nors dauguma tokiu buna. Tiesa pasakius suniukas aisku pasikeite po mazylio apsigyvenimo namuose, pajuto, kad jam demesio sumazejo, bet as tvirtai zinojau, kad jis jam nieko padaryt negaletu, netgi priesingai mazylis paauges noredavo pabendrauti su juo, o sis apeidavo ji saugiu atstumu. Mums didziausia problema tapo suniuko serimasis, kai paaugo mazylis. Atejo ropojimo metas, o utent pekinukas seriasi siaubingai, isplauk grindis, o jis nors ir issukuotas, praejo, pasipurte ir vel baisu. Taigi nenorejom savo mazylio auginti ant lovu ir ant ranku, tai teko atiduoti suniuka atgal is kur pasiiemem (is vyro tevu, jis ten gal pora menesiu augo). Dziaugiuosi, kad neteko kazkur svetimiem zmonem atiduoti, o grizo i jam pazistama aplinka, bet vis tiek suniukui stresas, priprates jis prie musu, kai griztam, soka i masina ir nori vaziuoti kartu. Dabar jau tikrai pries laukdamasi mazylio, suniuko neisigyciau, bet kokiu atveju, vaikiukas svarbiau.
*

niekad taip negalėčiau schmoll.gif mūsų šuo irgi ilgaplaukis, šeriasi taip pat labai daug. Ir valau grindis keliskart per dieną, plaunu. O Ką darysi? Ranka nekiltų, širdies neleistų savo šuns atiduoti. Va, sėdi vaikas su šuniu ant grindų, vos ne tą patį sausainį valgo. Pažaidžia kartu... negalėčiau šitaip...
banni
Kai tik sužinojau kad laukiuosi- įsitaisiau šuniuką -maišyta pekinuko kalytę.Miegojo ji aišku lovoje,kartu,kai mažius nakti pilvely duodavos,tai kalytė pakrapštydavo,palaižydavo - ir ramu,visi miegam ax.gif Bet va,grįžau su mažium-leidau visą pauostyt,palaižyt,tik prie veiduko lysti ne.Draugai jie neišskiriami,svečių neleidžia prie vaiko,kol nepasakau kad galima.Rytais ji žaidžia su vaiku,ir aš galiu dar pamiegot thumbup.gif Kai sūnus ūgtelėjo,tai dabar mūsų kalytė miega mažiaus lovelėje,jam prie kojų.Kai ryte sūnus miega mano lovoj,kalytė vidury bigsmile.gif Vaiko žaislų neliečia,o maistą atiminėja laaabai profesionaliai lotuliukas.gif Vaikas su ja išdarinėja ką tik nori,o ji tik gailiai žiūri,kai ją gelbėt reikia...
Essexgirls
QUOTE(banni @ 2006 11 17, 01:09)
Kai tik sužinojau kad laukiuosi- įsitaisiau šuniuką -maišyta pekinuko kalytę.Miegojo ji aišku lovoje,kartu,kai mažius nakti pilvely duodavos,tai kalytė pakrapštydavo,palaižydavo - ir ramu,visi miegam ax.gif Bet va,grįžau su mažium-leidau visą pauostyt,palaižyt,tik prie veiduko lysti ne.Draugai jie neišskiriami,svečių neleidžia prie vaiko,kol nepasakau kad galima.Rytais ji žaidžia su vaiku,ir aš galiu dar pamiegot thumbup.gif Kai sūnus ūgtelėjo,tai dabar mūsų kalytė miega mažiaus lovelėje,jam prie kojų.Kai ryte sūnus miega mano lovoj,kalytė vidury bigsmile.gif Vaiko žaislų neliečia,o maistą atiminėja laaabai profesionaliai lotuliukas.gif Vaikas su ja išdarinėja ką tik nori,o ji tik gailiai žiūri,kai ją gelbėt reikia...
*

wub.gif wub.gif as irgi noreciau suniuko ,kad augtu su vaiku,bet pas mane 2 kates ,o jos tokios kada norejau parejau ,kada norejau isejau,i dukra net neziuri tik su vyresniais vaikais bendrauja,su jais miega vienam kambari doh.gif ,as jas isvarau is kambario vaiku, jie per langus isileidzia doh.gif biggrin.gif,as dziaugiuosi ,kad vaikai auga su gyvunais,zinau,kad jie neskriaus ir nekankins ......pas mus visada buvo gyvunu,butu mano valia butu ju dar daugiau ax.gif
grazina37
ir pas mus yra kalyte ,su vaiku nesipyksta ,ji jau 14 metu sena tai nelabai leidziu kad vaikas ant jos jotu nors ji nieko nedaro,tik gerbiu jos senatve ,reiketu uzmikdyti bet negaliu g.gif labai gaila juk ji kaip seimos narys per tiek metu
neli
Mano vaikai irgi auga kartu su avigane, ja isigijom, kai vyresniajam buvo 4m. taip ir augo jie kartu, ir vaikas likdavo namie vienas pusvalandukui, kol nubegdavau i parduotuve net maziukas, nebijojo, nes sake, kad jis lieka ne vienas, o jie kartu su ciucium. Ir mazasis gerai sutaria dabar, ir draugauja, ir valgo kartu vos ne, tiksliau sune meistriskai atima, bet ismoko vaikis jau apsisaugoti.manau, kad gyvunai ir vaikai gali puikiai tarpusavyje gyventi.
santechnikas
Aš už tai tikras draugas thumbup.gif
laura gal
nezinau ar tokia tema jau yra g.gif bet noreciau paklausti ka manote apie vaiko ir kates draugyste? unsure.gif nes mes turime dvi kates ir mazius myli jas ar nieko baisaus? ax.gif
kristal
O nebijai, kad vaikutis gali uzsikresti toksoplazmoze??? g.gif Be to, manau, kad gyvunai yra labai jau nenuspejami -- bet kada gali idreksti, ikasti ir pan. As asmeniskai, tai neleisciau mazam vaikuciui zaisti su katemis. Bet cia tik mano nuomone... ax.gif
ugniukas1
Del zaidimu tai nezinau, bet mes isgabenom savo katineli pas mano bobute, jau po 4 dienu, kai parsinesem maziuka verysad.gif
labai mylejau savo katinuka ir visa nestuma sakiau, kad tikrai ji pasiliksim, kad nieko blogo ir t.t. bet kai realiai pamaciau, kaip katinas verziasi i ta kambari, kur guli vaikutis, praejo visos fantazijos. tiesiog bijodavau katina palikti viena su kudikiu, jis vis taikydavosi isokt i lovyte. bijojau, kad mazoji gali sujudeti ar cyptelti kaip nors ne taip ir katinukas puls, gal tik noredamas pazaisti, bet man uztektu to, kad vaika isgasdintu ar idrekstu kad irnetycia unsure.gif
zodziu isvezem ir ne kiek nesigailiu. be to ir katinukas puikiai naujoj vietoj prisitaike. kur gi ne...jam ten net zuvi specialiai verda biggrin.gif ir leidzia ant galvos lipti.
neringuša
Pas mus taip pat yra katinas doh.gif na tiksliau tai anytos katinas, taigi mes jo išmest negalim schmoll.gif Jeigu jau ateina pas mus tai taip ir žiūriu kad nepaliktų su vaiku vieni, nes pas mus jis labai nemėgstantis svetimų schmoll.gif Bet kol kas jis mažylės labiau bijo nei domisi, nes vos tik mažoji pradeda verkti tai katinas kaukdamas skuodžia pas save į viršų lotuliukas.gif O va brolis turi katiną tai tas meilutis, kol vaikas buvo mažas neprileisdavo katino arti, o dabar jų vaikiukui 9 mėnesiai, tai su katinu visai draugauja thumbup.gif mažoji nepraleidžia progos jį nupešti, o tas nieko lotuliukas.gif Tai manau kad nuo gyvuliuko charakterio priklauso ar gali jis būti su vaiku ar ne mirksiukas.gif
*Caras*
Sveikos. Turim ir mes katiną. Ir kol kas ačių dievui viskas gerai. Nuo tos dienos kai parsivežėm vaiką katinas prie jo nelindo, gal tik pirmą dieną apuoste kelis kartus ir viskas. Mūsų katinas tai toks bjauroko būdo. Jeigu aš tik priliečiu tai iš karto man griebia, bet vaikiukui nieko nedaro. Mažyliui tai jis labai patinka, vis su vaikštyne gaudo, ar kai būna ant lovos pešioja katinėlį, o tas kenčia. Bet žinot kaip sakoma "doverej, no proverej", todėl vienu ant lovos stengiuos nepalikt.
Velniukė
turiu as katina [naminis lauko nemates] sunus su juo pazaidzia ir jokiu ligu iki siol tikrai neturejom blush2.gif tik siuliciau katinam suduoti vaistuku nuo kirminu [del sventos ramybes]
K.KEITE
mes katino neturime, bet lankomes namuose kuriuose yra prersu veisles katinas. mirksiukas.gif maniske labai nori su juo zaisti,o katino nesuprasi,tai jis glaustosi palei ja tai ziurek jau su letena musa.katinas paslaptingas padaras niekada nezinai kas saus i galva.ana diena dukryte sliauziojo, o katinas prisokes per subine su letena dave doh.gif ,visa laime kad ji dar su pampersu,bet persigandau.tad dabar ji stebiu kaip niekad.labai bijau katinu nagu.tad manau jai zinote ka jusu katinas gali iskresti galite leisti zaisti. bigsmile.gif

--------------------------------------------
user posted imageuser posted image
Gajux
Kačių plaukai gali sukelti alergiją. Patyriau pati savo kailiu. Kai laukiausi antrosios dukrytės, daug laiko leisdavome pas anytą (gyvena kurortiniame miestelyje), kuri turi katę. Katė tiek išlepinta, kad būtinai turi miegoti su žmogum vienoje lovoje. Ir kaip užkeikta, turėdavo būtinai lįsti į mano lovą. doh.gif Po gero mėnesio man nei iš šio, nei iš to prasidėjo lyg bronchitas, naktimis dusindavo. Prasikankinau visą nėštumą (gyd. nieko nerado, o plaučių nuotraukos nerizikavau daryt). Po gimdymo tuoj puoliau pas pulmonologą. Ištyręs paaiškino, kad prasidedanti alerginė astma. Dabar katės negaliu net pamatyt. Pas anytą nuvykus, tuoj prasideda dusulio priepuoliai ( o gal čia anyta taip veikia lotuliukas.gif ).
Aš suaugusi moteris ir mano sveikatą taip paveikė. O tai kaip greit gali pridaryti leliukui problemų. blink.gif
Wildberry
Nemegstu katinu,tai vaikui tikrai neleisciau zaisti su juo,ar katinui glaustytis schmoll.gif Aisku labiausiai bijau del kudikio sveikatos,tai del sio kriterijaus ir nenoreciau matyti katino prie vaiko smile.gif
laura gal
na mes laikome dvi kates tai mazesnioji gera o jos motina nelabai. blush2.gif kai mazasis privaziuoja su vaikstyne tai abi bega nuo jo biggrin.gif o kai palaikomas prieina tai mazesne gali kad ir uz plauku tampyt nieko nedaro o kai nusibosta pabega rolleyes.gif na o jos motina nelabai nori kad lystu lotuliukas.gif vis kepsioja per rankute smile.gif
Velniukė
QUOTE(laura gal @ 2007 01 05, 15:03)
na mes laikome dvi kates tai mazesnioji gera o jos motina nelabai. blush2.gif kai mazasis privaziuoja su vaikstyne tai abi bega nuo jo biggrin.gif o kai palaikomas prieina tai mazesne gali kad ir uz plauku tampyt nieko nedaro o kai nusibosta pabega rolleyes.gif na o jos motina nelabai nori kad lystu  lotuliukas.gif vis kepsioja per rankute smile.gif
*

Nukarpyk katems nagus,as saviskiui nukarpau tongue.gif
laura gal
bet ar tai pades juk jos ir lauke buna ir kambary kap jo uzsinori.bet diena kai vieni bunam tik paest ysileidziam o seip lauke buna
kristal
QUOTE(laura gal @ 2007 01 05, 13:31)
bet ar tai pades juk jos ir lauke buna ir kambary kap jo uzsinori.bet diena kai vieni bunam tik paest ysileidziam o seip lauke buna
*

O ar jus nebijote mamytes, kad vaikuciai nuo tu jusu kaciu pasigaus toksoplazmoze...
Man per nestuma ji daug nervu prigadino.. verysad.gif Nuo to laiko i kates net ziureti negaliu schmoll.gif schmoll.gif O ypac i tas, kurios po lauka laksto ir visokiu ligu gali i namus prinesti dar... blink.gif
Atsargiau su tom katem mamytes!
ramux
Mano dukrytė yra alergiška katėms,todėl dabar būnam labai atsargūs.
Isida
Manau, kad jei katinas skiepijamas, reguliariai seriamas vaistais nuo kirminu ir jei i lauka neina - tai tikimybe, kad uzkres yra minimali. ax.gif
Mes turim katina. Ir nieko. Musu katinas pakankamai piktas, bet as tiesiog ji nuolat stebiu. Nepalieku jokiu budu tame paciame kambaryje, neleidziu lysti prie vaikelio. Siap jis ir privengia kontaktu su juo. Va jei vaikas uzduduoja, tai katinas lekia kuo toliau sleptis. O viena karta ikando man uz tai, kad tipo pravirkdziau sunu. blink.gif
Yell
Pas mus namie 2 katinai. Greitu metu zadame dar isigyti. Vaikas puikiai sutaria su jais. Vyresnioji kate vaiko truputi prisibijo, o mazasis visalaik su vaiku buna, kartu miega, zaidzia. Aisku, visada su mano prieziura. Nei karto nera nei vienas idresnes, nors vaikas juos ir uz uodegos tampo ir suznybia ir uz ausies patempia.
Gajux
QUOTE(Yell @ 2007 01 07, 01:02)
Pas mus namie 2 katinai. Greitu metu zadame dar isigyti. Vaikas puikiai sutaria su jais. Vyresnioji kate vaiko truputi prisibijo, o mazasis visalaik su vaiku buna, kartu miega, zaidzia. Aisku, visada su mano prieziura. Nei karto nera nei vienas idresnes, nors vaikas juos ir uz uodegos tampo ir suznybia ir uz ausies patempia.
*

O kaip dėl alergijos? Juk katės plaukai - stiprus alergenas? unsure.gif
Yell
QUOTE(Kat @ 2007 01 07, 13:47)
O kaip dėl alergijos? Juk katės plaukai - stiprus alergenas?  unsure.gif
*

Aciu Dievui jos nera, tikiuos niekada ir nebus.
Jei ir butu kaciu tikrai neatsisakyciau, tada tektu jas iskraustyt i kita auksta.

P.S Beje, stiprus alergenas yra ne kaciu plaukas, o poplaukis. O manosios veisles poplaukio neturi.
Gajux
QUOTE(Yell @ 2007 01 07, 16:06)
Aciu Dievui jos nera, tikiuos niekada ir nebus.
Jei ir butu kaciu tikrai neatsisakyciau, tada tektu jas iskraustyt i kita auksta.

P.S Beje, stiprus alergenas yra ne kaciu plaukas, o poplaukis. O manosios veisles poplaukio neturi.
*

Matai, aš jau suaugusi, o tik dabar atsirado alergija kačių plaukams (ar poplaukiui, aš nelabai išmanau ax.gif ). Ir dėl lėlytės bijau rizikuoti, todėl neprileidžiu. Aišku, lauk neišmesi savo augintinio. Bet pas mus namas didžiulis. Katė turi savo kambarį, o kitur - neleidžiam. unsure.gif
laura gal
maniskis 4u.gif pazaidzia su katem kiek jos leidziasi bet tfu tfu tfu nealergiskas lotuliukas.gif o beto jis jas myli pratinam prie to kad kates reikia mylet ir ju neskriausti thumbup.gif
Teresiukas
Aš kates labai myliu,bet kai pastojau mano kudlius turėjo kraustytis pas mano mamą.Pirmiausiai dėl to,kad katės plaukai alergizuoja.Katės savo kailiukus "skalbia" liežuviais ir kažkokie baltymai lieka ant jo,kas gali sukelt alergiją.Kitas dalykas,kad katės plaukas yra tuščiaviduris kaip šiaudelis-lūždamas jis trupa į smulkias daleles,kurios patekusios į kvėpavimo takus gali sukelt astmą ir panašiai.Juk iš kačių kailio niekas nieko nesiuva.Kodėl?Ogi dėl mano minėtos priežasties.O iš šunų kailio siuva kokius rūbus,iš plaukų mezga megztinius.
Dar viena priežastis-katė yra gyvūnas...O tai reiškia -neprognozuojama.Mano katinas ieškodamas šilumos,guldavo prie mano kaklo.Mažą vaiką taip gali ir uždusinti.Mažiulio kakle labai ryškiai pulsuoja kraujagyslės,pulsuoja momenėlis.Katė gali pulti pamačius menkiausią judesį.Dėl visų šitų priežasčių mano katinėlis turėjo išsikraustyt cray.gif
Iš tikrųjų,kaip elgtis,yra kiekvienos mamos reikalas.Tokia yra mano nuomonė ir niekam jos neperšu.Džiaugiuos,jei mamytės randa joms palankius sprendimus thumbup.gif
Yell
QUOTE(Teresiukas @ 2007 01 07, 18:55)
Aš kates labai myliu,bet kai pastojau mano kudlius turėjo kraustytis pas mano mamą.Pirmiausiai dėl to,kad katės plaukai alergizuoja.Katės savo kailiukus "skalbia" liežuviais ir kažkokie baltymai lieka ant jo,kas gali sukelt alergiją.Kitas dalykas,kad katės plaukas yra tuščiaviduris kaip šiaudelis-lūždamas jis trupa į smulkias daleles,kurios patekusios į kvėpavimo takus gali sukelt astmą ir panašiai.Juk iš kačių kailio niekas nieko nesiuva.Kodėl?Ogi dėl mano minėtos priežasties.O iš šunų kailio siuva kokius rūbus,iš plaukų mezga megztinius.
Dar viena priežastis-katė yra gyvūnas...O tai reiškia -neprognozuojama.Mano katinas ieškodamas šilumos,guldavo prie mano kaklo.Mažą vaiką taip gali ir uždusinti.Mažiulio kakle labai ryškiai pulsuoja kraujagyslės,pulsuoja momenėlis.Katė gali pulti pamačius menkiausią judesį.Dėl visų šitų priežasčių mano katinėlis turėjo išsikraustyt cray.gif 
Iš tikrųjų,kaip elgtis,yra kiekvienos mamos reikalas.Tokia yra mano nuomonė ir niekam jos neperšu.Džiaugiuos,jei mamytės randa joms palankius sprendimus thumbup.gif
*

sorry, jei izeisiu, bet man toks poziuris truputi paranojiskumu kvepia. cia kazkas panasaus, kaip "einant salia namo plyta GALI ant galvos uzkrist" arba "einant per gatve masina GALI patrenkt"... Gali, bet nereiskia, kad taip bus 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.