Agniese
2011 09 19, 20:40
[quote=Ramunita,2011 09 18, 18:34] Gyvunu pagalba, gal teisingiau reiktu parasyt augintiniu pagalba, ir jei zinoma juos tuos augintinius myli tevai, kiti suauge seimos nariai, vaikui ugdomas meiles jausmas viskam kas gyva, kam skauda, vaikai uzauga geresni, jautresni, ir svarbiausiai ne ziaurus. Papildyta:[quote=smiler,2011 09 19, 11:06] : As ir tik uz gyvunus.
donna bella
2011 09 23, 07:56
Aš už gyvūnus, bet kol vaikas mažas namie, kategoriškai ne.
o as manau, kad vaikiukas nuo pat mazens turi augti su kokiu nors gyvunu
Simuute
2011 09 29, 21:09
QUOTE(Jazira @ 2011 09 29, 10:42) o as manau, kad vaikiukas nuo pat mazens turi augti su kokiu nors gyvunu Pas mus katė, net minties nekilo ją kažkur iškomandiruoti gimus dukrytei. Ji jau rūpinasi, jei mažoji verkia. Manau, bus draugikės
Maniškei Senis Šaltis pernai atnešė žiurkėną  Gražu žiūrėt kaip ji su juo kalbasi, nešioja, žaidžia... Norėtų ir šuniuko, tik šiuo metu tam salygų nėra, bet kada nors
Aš tik už, kad vaikai augtų su kokiu nors augintiniu  manau ,kad tai duoda didelį pliusą vaikui, nes skatinamas rūpinimasis kažkuo kitu.
Vaikui reikia augti su gyvunu. Pas mus suo atsirado pirmiau, nei vaikas ir man net i galva niekad neatejo mintis, kad as galiu jo atsisakyti. Mano nuomone taip gali pasielgti tik neatsakingi zmones. Visi zino, kad suo ar kate gyvena virs 10 metu ir jie nera zaisliukai su kuriais pazaidei ir numetei.
Giurza online
2011 10 19, 17:28
Turim katę - įsigijom,kai vaikui buvo virš metukų.Labai gražiai abu draugauja,katė netgi jį kartais gina,kai aš pernelyg dūkenti imu - gaunu su lapce per koją  .Miega vaiko kojūgaly...
Ir mes turim katę, ji labai gražiai sutaria su mažiuku, kartu išdykauja
ingatata
2011 11 15, 17:15
 mes planuojam suniuka pirkti bet vis dar galvojam,nes musu vaikas labai judrus bijom kad ko nepridarytu.tai ziurim tinkamos veisles  as tik uz .kad vaikas turetu auginti
Mes irgi visomis keturiomis už vaiko ir gyvūno duetą. Pas mus namie tai mini zoologijos sodas
ingatata
2011 11 19, 20:27
QUOTE(Amulet @ 2011 11 15, 16:24) Mes irgi visomis keturiomis už vaiko ir gyvūno duetą. Pas mus namie tai mini zoologijos sodas  turbut vaikiukam nera kada liudeti
as kolkas preis,nespeju su dvynukais,o dar koki gyvuna sau prideti,nu jau ne
pelargonijA77
2011 12 25, 01:08
mes turim triušiuką. pas mus jis jau septinti metai, o dukrytė bėgioja paskui jį, nešioja, glosto
LaimingaRita
2011 12 31, 10:31
MEs turim pancūzų buldogę. Visą laiką galvojau, kad tikrai gyvensim kartu :su šuniu, ir vaiku. Bet po gimdymo persigalvojau. Mūsų brangioji kalytė ištremta į pirmą aukštą ir ten saugo namus, o mes su vaikeliu dažniausiai sėdim antram aukšte. Aš ir be šunio grindis kiekvieną dieną turiu plaut, o jeigu dar ir kalytė antram aukšte lakstytų, tektų kokius triskart, jaučiu, plaut  man lengviau, kai ji gyvena pirmam aukšte  be to, jei miegotų antrame aukšte, dar naktį ko išsigandus sulotų, mažių prikeltų...
Wirruna
2012 01 01, 23:17
as ir kad vaikas augtu su gyvuneliu, visada nuvazaivus pas mociute dziaugdavosi suniuku, bet patys isgijom katyte, nes reikia truputuka maziau prieziuros, nereikia vedziot i lauka, tai vien del to pasirinkom katyte...
QUOTE(lina.bambolina @ 2011 01 05, 19:08) Esu prieš visokius gyvūnus (apart žuvytes), gyvenančius butuose, namuose. Šuo - būdoj, katė - lauke pelių gaudyt. Toks mano požiūris ir tokia mano nuomonė  jo, kaimiskas poziuris, o as manau, jei nori tureti sveika vaika-visomis prasmemis- augink kartu su gyvunu
Iloveyou
2012 01 04, 11:59
QUOTE(ikeja @ 2012 01 03, 23:09) jo, kaimiskas poziuris, o as manau, jei nori tureti sveika vaika-visomis prasmemis- augink kartu su gyvunu as irgi UZ augima su gyvunais
vilka11
2012 01 04, 21:34
Pas mus yra katinas  Laukiantis vis galvojome kaip jis reaguos i gimsianti kudiki, nes nors ir suauges didelis katinas, bet kaip vaikas bijo svetimu, neprisileidzia glostomas atejusiu sveciu  Gimus kudikiui jis keistai reagavo, vis apeidavo vaika aplinkui.Dabar leliukui 8 men, o katinas jo baisiai bijo. Kai vaikas ropoja link jo, jis stengiasi pabegti ir pasislepti, o vaikas roplioja paskui ir stengiasi pagriebti uz uodegos. Nu idomi situacija....
vikaakiv
2012 01 10, 14:06
Sveikos  as visom keturiom tik uz gyvunus, tik reikia nepamirsti kas kieno seimininkas. Nuo vaikucio gimimo auginam kate, veliau isigijom ir suni, visi trys pasipesa, apsibraizo, bet nieko baisaus tame nematau
*Liepa18*
2012 01 13, 14:38
Aš taip pat tik už. Pati augau su šuniu, tai kažkaip kitaip ir neįsivaizduoju, man per nyku būtų gyventi be kažkokio gyvūno. Šiuo metu turime katę. Pirmiau atsirado katė, o po kelių metų gimė dukra. Dukra su kate draugės geriausios, ir žaidžia, ir miega kartu. Dukra nuo mažų dienų moka rūpintis silpnesniu/mažesniu už save, manau tai puiku...
Martusik
2012 01 13, 19:19
ir as augau su sunimi... ir mano vaikas auga..nieko baisaus, alergijos jam nera, kaip buna kitiems... kaip tik vaikas augamatydamas meile ir rupesti..man atrodo tai  gerai
mes ir uz augintinio turejimą nors dar neturim bet labai jau norim
Mano suniekas irgi buvo toks kaip kudikis  Galvojau kad labai nesutars su vaiku,bet kai grizom is ligonines leidau jam suneli apuostiti ir dabar jie puikiai sutaria  Gal ir tavo suo nepavydes
sapniukass
2012 01 22, 13:58
as uz gyvunus  kai augo vaikas, buvo alergiskas, visokie berimai  pas dermatologa pirmas klausimas: gyvunu turit? nu turiu, katina. Tada beria nuo katino  pasirodo vaikas alergiskas liepu ziedams, jei para po liepa pastovetu  Vaikas suaugo, katinas 17 metu sulauke. Man keista tokie pasakymai, kad jei vaika beria - kaltas augintinis
QUOTE(ikeja @ 2012 01 04, 00:09) jo, kaimiskas poziuris, o as manau, jei nori tureti sveika vaika-visomis prasmemis- augink kartu su gyvunu aš taip pat pasisakau už gyvūnus  mes ir patys turime katę, vaikas puikiai su ja sutaria
už... turim šunį... sutaria tiesiog puikiai, nėra net suurzgęs, tiesa ir vaikai žino, kad negalima skriausti...vaikai zyzia tėčio dar ir katės... kolkas abejojam nes labai esu jautri kvapams, o katės 'namelis' tai visada namie... planuose dar nedidelis akvariumas, bet čia jau mano svajonė.
Auskarija
2012 01 26, 21:17
Akvariumas reikalauja labai jau daug priežiūros...  kažkada buvo mintis apie akvariumą, draugai įsigijo, paskui dar patys domėtis labiau pradėjome tai fantazija atšoko
QUOTE(Auskarija @ 2012 01 26, 20:17) Akvariumas reikalauja labai jau daug priežiūros...  kažkada buvo mintis apie akvariumą, draugai įsigijo, paskui dar patys domėtis labiau pradėjome tai fantazija atšoko  žinau  turėjau pati būdama paauglė ir turėjom vienu momentu patys... bet nebenoriu tokio... noriu mažo su viena žuvele
Simuzku
2012 01 28, 14:08
Mūsų lepūnėliui šuneliui 7 metai, sūneliui - 5 mėn. Pavydas iš šuns pusės yra aišku. Bet pasireiškia tik sekiojimu iš paskos, lipimu ant kelių ir pan. Jokios agresijos vaiko atžvilgiu nepastebėjau. Kaip tik, vis taikosi palaižyti. Guli šalia kėdutės kai vaikas joje būna. Abu kartu stebi mane  Tikiuos kuo toliau, tuo geriau bus ir jie draugaus arba bent jau nesipyks. Beje mūsų šunėkas - pudelio mišrūnas. Tai charakteris gan isteriškas...
jurguzet
2012 02 02, 22:05
Aš visad buvau už šunį, juk vaikams džiaugsmas.....bet kai atsirado šuo jau dabar šiek tiek kitos nuomonės...jau jei vėl reiktų rinktis iš naujo dar gal 10 kart rinkščiau pliusus ir minusus ....reik tikrai gerai pasvarstyt prieš įsigyjant nors kaip labai vaiaki to norėtų
Dezdemona*
2012 02 03, 09:01
Kuo toliau tuo pas mus idomiau  mazylei jau 8menesiai, suniui - 3 metai, bet kaip antras vaikas  o mazoji negali nuo jo atsitraukti, siauzia visur paskui, abu su zaislais zaidzia, suo pats jai atnesa kamuoliuka kad mazoji su juo pazaistu. Sia savaite ismoko nauja "veiksma", nusliauzia iki suns, atsiklaupia ant keliu, isikabina abiem rankom i gulinti suni ir uzlipa ant jo  o kiek dziaugsmo tas kelia
jurgaite
2012 02 05, 14:23
Mes turim visą zooooosooodąąą. Šunėkas- labradoras, juoda katytė, išgelbėta iš šiukšlyno, žiurkėnas, akvariumas. Vaikas mokosi prisitaikyti, prižiūrėti ir bendrauti. O ir kantrybės auginant vaiką iš gyvūnų mums mokytis ir dar kartą mokytis.
Turim katę. Pasiėmėm visai mažytę, kai dukrai buvo 1,5 metukų. Dabar jos abi gyvena tuose pačiuose namuose, bet tik tiek  Kad labai geros draugės būtų, negalėčiau pasakyti, nes duktė (dabar jai 3) labai jau mėgsta katę apsikabinti, užkristi ant jos, kai ta miega (meiliai, neskaudžiai), o katei tokios meilystės nelabai patinka. Mokinam dukrytę palikti katę ramybėje ir gražiuoju, ir pabardami, bet toji vis tiek neatkimba nuo katės, lenda meilautis  Gerai, kad katė rami.
VoveryteM
2012 02 08, 11:33
Mes turim dvejų metų auksaspalvį retriverį ir šiek tiek daugiau nei metų sūnų. Jie yra beprotiški draugai, sunku tik dėl to, kad šuo atiminėja maistą iš vaiko, bet stengiamės tą pažaboti kažkaip. O šiaip vaikas irgi labai švelniai elgiasi su šuniu - prigula šalia, apkabina, glosto, susirūpina, kai šuo dingsta iš akiračio. Žodžiu, tikrai gražu žiūrėti, bet čia ir veislė tokia gerietiška, gal dėl to jokių bėdų nekyla. Na, kai buvo vaikas dar visai mažas gal kiek baisu buvo dėl šuns dydžio, bet jis labai atsargus, niekad nėra užgavęs
zvejys1
2012 02 09, 16:14
Uz.Kai sunui buvo 2m,nupirkom juros kiaulyte.Zaide,rupinos,paserdavo.Paskui isigijom katina.Irgi mylejo. Manau,vaikams irrgi reikia kazkuom rupintis,...
nakvisa
2012 02 17, 01:45
QUOTE(Ik @ 2012 02 05, 14:37) Turim katę. Pasiėmėm visai mažytę, kai dukrai buvo 1,5 metukų. Dabar jos abi gyvena tuose pačiuose namuose, bet tik tiek  Kad labai geros draugės būtų, negalėčiau pasakyti, nes duktė (dabar jai 3) labai jau mėgsta katę apsikabinti, užkristi ant jos, kai ta miega (meiliai, neskaudžiai), o katei tokios meilystės nelabai patinka. Mokinam dukrytę palikti katę ramybėje ir gražiuoju, ir pabardami, bet toji vis tiek neatkimba nuo katės, lenda meilautis  Gerai, kad katė rami. pas mus t apati istorija...  vargse kate kartais pusdieni kokiam lovos stalciui praguli,kai maniske ja uzvaiko...  manau kokie5-7 metai tai vaikui butu pats tas rupintis gyvuneliu,o mazesni visgi kankina....
caca lele
2012 02 18, 10:17
turim katę ir kai gimė antroji atžala,labai pavydėjo.bet db jau nieko,apsiprato  neesu prieš gyvūnus namuose.juolab,jei iki tol tas augintinis gyveno šeimoje,o vaikelis atsirado po to
kubnicka
2012 02 28, 12:53
Mes turime du senus persus, kai gime maziukas norejom atiduoti,del galimos alergijos bet perskaicius daug medziagos palikom, ir nesigailiu  Katinai protingi ir kencia visas mazio isdaigas na ir aisku jokios alergijos
Mes turim šinšiliuką,labai ji mylim
mausiuke
2012 03 13, 22:14
Mes turim katytę (priglaudėm iš gatvės) pirmas mūsų vaikas  , nėra labai meili, bet šiaip gero būdo kaip ir šeimininkai  kai planavom dukrytę vis pagalvodavom , o ką darysim jei bus mažylei alergija.... Pirmagimei jau beveik 11 mėn. kai tik pradėjo ropoti labai įdomu buvo, dabar jau nebekreipia dėmesio, viskas kažkaip savaime susitvarkė. Tik va nelaukiu vasaros kai parsineš sumedžiojusi pelę
As labai noreciau "itaisyti" vaikams katyte, bet vyras grieztai pries bet koki gyvuna bute  is dalies sutinku su juo, bet manau gyvunas namuose suteikia daug dziaugsmo vaikams, ismoko juos myleti ir rupintis kitais
Vaikiukui, be abejones, dideli dziaugsma kelia naminis gyvunelis. Kadangi pati savo atzalu dar neturiu, taciau salimais auga pusbrolis. Jam 7 metukai. Pries keleta savaiciu nustipo jo ziurkenas. Kiek asaru buvo, kiek verksmu ir t.t. Po poros dieneliu tetule itaise jam dekoratyvini triusiuka - nu gi grazu ziureti, vaikas spindi is laimes
Šilko Namai
2012 03 19, 17:07
QUOTE(zivily @ 2012 03 18, 18:52) As labai noreciau "itaisyti" vaikams katyte, bet vyras grieztai pries bet koki gyvuna bute  is dalies sutinku su juo, bet manau gyvunas namuose suteikia daug dziaugsmo vaikams, ismoko juos myleti ir rupintis kitais  Patikekit, vaikams tai didziausias dziaugsmas ir stebuklas, mano dvimete kai tik atsibunda pirmas klausimas- kur katinas, visa diena paskui laksto, ir taip jau du metus neatsidziaugia
Shantina
2012 03 20, 23:42
Kadangi jau senai auginam sunis, ir gimemums sunus, tai taip ir gyvenam.Pradzioj bijojau kaipcia bus, bet matau, kad visai graziai galima sugyventi. O ir maziukui dziaugsmas begalimis, nors dar tik 8 men, bet jau taip dziaugisi suni pamates, kryksciai, spiegia, bando kalbinti. Ir zinoma, dabar zaislai sumainyti - vaikas ima suns, o suo vagiliauja is vaiko Bettik vieno vaiko su sunim nepaliekam nei sekundei, nors suo protingas, parodinis ir psichoka patikrinta, bet matosi,kad jaucia konkurencija, juk net 8 metus buvo numyletinis ir namu karlaius, o dabar tenkinasi tik trupuciu demesio
QUOTE(Šilko Namai @ 2012 03 19, 17:07) Patikekit, vaikams tai didziausias dziaugsmas ir stebuklas, mano dvimete kai tik atsibunda pirmas klausimas- kur katinas, visa diena paskui laksto, ir taip jau du metus neatsidziaugia  as turiu katinuka, tai drauges mergaite tik idejus pro duris jau jo iesko  tik nezinau kaip bus kai mes leliu turesim, nes katinukas truputi savanaudis
*caffe macchiato*
2012 04 04, 10:30
QUOTE(zivily @ 2012 03 18, 18:52) As labai noreciau "itaisyti" vaikams katyte, bet vyras grieztai pries bet koki gyvuna bute  is dalies sutinku su juo, bet manau gyvunas namuose suteikia daug dziaugsmo vaikams, ismoko juos myleti ir rupintis kitais  irgi nelabai pritariu, kad bute būtų gyvūnų, bet vis dažniau pagalvoju, kad augintiniai tik į naudą vaikui ir mums reiktų įsigyti kokį augintinį. Kaip minėjote - vaikui džiaugsmas, išmoks rūpintis, atsiras atsakingumo jausmas i tt.
|
|